Britannian brexit-kaljakellunta lähenee kohti maalia, tunnelmat vaihtelee ilosta kauhuun

maali.lähestyy

Britannian parlamentin alahuoneessa on päätetty, että heidän kaljakelluntansa ei saa päätyä katastrofiin ja se ilmeisesti rauhoitti monta brittipäättäjää.

"Britannian parlamentin alahuoneessa...hyväksyttiin muutos, jonka mukaan sopimuksetonta eroa ei hyväksytä missään oloissa."

Matkaa maaliin on enää reilu pari viikkoa ja kohina kovenee, mutta sen syystä ei vallitse vielä yksimielisyyttä.

"Britannia ajelehtii kohti jyrkännettä, vaikka parlamentti äänesti kovaa brexitiä vastaan"

Jännitys tiivistyy, Nigel Faragekin myöntää, että jokunen ongelma voi ilmetä, mutta hyvinhän tämä on toiminut tähänkin asti. Onkin aika avata seuraava pintti.

ps jos kovassa brexitissä ei näe muuta hyvää, niin ainakin sen, että nyt nähdään, miten mutkattomasti iso valtio siirtyy säännellyiltä sisämarkkinoilta vapaille maailmanmarkkinoille ja loppuu se brittien kitinä EU:n ympärillä.

Kaikkea hyvää Britannialle matkalla kohti tuntematonta.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/britannia-ajelehtii-kohti-jyrkännettä-vaikka-parlamentti-äänesti-kovaa-brexitiä-vastaan-–-miksi-jatkaisimme-neuvotteluja/ar-BBUJv7O?ocid=spartandhp

8 kommenttia

Vastaukset

 • "ps jos kovassa brexitissä ei näe muuta hyvää, niin ainakin sen, että nyt nähdään, miten mutkattomasti iso valtio siirtyy säännellyiltä sisämarkkinoilta vapaille maailmanmarkkinoille ja loppuu se brittien kitinä EU:n ympärillä."

  Kylläpä lipsahti pötyä!

  EU nimenomaan muodostaa vapaat sisämarkkinat. Niistä ovat britit hyötyneet, kuten muutkin.

  Maailmanmarkkinat taas ovat mitä erilaisimpien tullien,kauppasopimusten, pakotteiden, tukien jne säännöstelemiä.
  Britannia on vahva kansantalous, joten se kyllä pärjää, mutta kauan kestää ja kalliiksi tulee. Monet yritykset ovat jo lähteneet ja lisää lähtee.

  • sarkasmi ei selvästikään toimi netissä


 • Se vaan on niin että kun USA ja UK laittavat 25% tullit EU sta
  USA ja UK tuleville tuotteille niin silloin naurattaa.
  EU laittaa samat tullit niin EU vienti katkeaa 32%.
  Uk siirtyy USA sopimuksen mukaan maailman markkinoille
  ilman vaikeuksia.
  Joten EU jäsenmaiden export katkeaa 32%.

  Kyllä EU Duman politrukin hymy hyytyy kun tulee seuraava palkka päivä.

  • Katsotaan kuinka siinä käy, USA kun esitti aika tylyt kauppaehdot Britannialle.

   Mutta parempi kun eroavat, muuten sama veivaus alkaa taas kohta alusta.


  • Älyn-jättämä: "Se vaan on niin että kun USA ja UK laittavat 25% tullit EU sta
   USA ja UK tuleville tuotteille niin silloin naurattaa."

   Ei ainakaan niissä USA:n ja UK:n yrityksissä,jotka ovat riippuvaisia kaupasta EU:n kanssa.

   "EU laittaa samat tullit niin EU vienti katkeaa 32%."

   Miksi katkeaisi? Tullit koskevat tuontia. EU on muuten yhdessä Japanin ym. kanssa maailman suurin vapaakauppa-alue. Edes USA:lla ei ole varaa leikkiä sen kanssa.

   "Uk siirtyy USA sopimuksen mukaan maailman markkinoille
   ilman vaikeuksia.
   Joten EU jäsenmaiden export katkeaa 32%."

   Ei USA avaa maailman markkinoita kenellekään. Osuus on itse hankittava kovassa kilpailussa.

   Brexit ei vaikuta EU27:n toimintaan muuten kuin UK:n osuuden vähenemisellä.

   "Kyllä EU Duman politrukin hymy hyytyy kun tulee seuraava palkka päivä."

   EU jatkaa entisellään. Hieman on budjettia rukattava.


 • Eurostoliito hajoaminen on muutaman vuoden kysymys,myös meillä Suomessa on hallituksen kaaduttua aiheellista aloittaa nyt keskustelu siitä eroammeko me tuosta byrokraattisesta ainoastaan suurten jäsenmaiden etuja ajavasta baabelintornista nimeltä eu,Ja mitä Suomi on oikeastaan edes hyötynyt eusta? pienituloiset ja köyhät ovat köyhtyneet ja työttömyys on lisääntynyt! me emme toisinanoen tarvitse euta mihinkään on siis tullut aika erota eurostoliitosta.

  • Katsotaan ihan rauhassa, että miten Britannia ponkaisee tuolla erolla itsensä joko ripeään kasvuun, kuten brexit-fixit-fanit-luulee, tai sitten sen talous sakkaa, kuten asiantuntijat ovat varoitelleet.

   Maltetaan vielä jokunen kuukausi, niin nähdään, että miten Britannian käy.


  • Hahhahhaa,.. Suuret jäsenmaat ainoina hyötyjinä? Suurimmat EU:n nettomaksajat ovat Ruotsi, Saksa, Tanska, Ranska, Hollanti, Belgia, Itävalta, Britannia, Suomi ja Italia.

   Nettosaajina on lähinnä pieniä EU-jäseniä. Britannia maksoi asukasta kohden vähemmän kuin norjalaiset tai sveitsiläiset, jotka eivät ole edes EU:n jäseniä. Erityisesti pienimmät ja köyhimmät EU-jäsenet hyötyvät EU:sta taloudellisesti eniten. Suurimpia nettohyötyjiä ovat: Kreikka, Liettua, Slovakia, Viro, Unkari, Tshekki, Romania, Romania, Malta, Bulgaria, Latvia, Puola, Portugali, Kroatia, Slovenia, Irlanti jne. EU investoi erityisesti pienimpien ja köyhimpien maiden infraan, teknologiaan ja teollisuuteen.

   Suurin etu on kuitenkin siinä, että EU:lla on taloudellista voimaa sopia pienille jäsenmaille edullisempia kauppasopimuksia, kuin näillä olisi yksistään. EU on taloudellinen suurvalta, jonka on paljone helpompi esittää ehtoja kolmansille maille, kuin yksittäisillä jäsenmailla. Toki EU, ETA ja Efta sekä EU:n läheisimmät vapaakauppakumppanit muodostavat noin 600 miljoonan ihmisen vapaat yhteismarkkinat, joilla suomalaiset yritykset ja yrittäjät voivat toimia yhtä vaivattomasti kuin Suomessa ilman tarpeetonta byrokratiaa, papereiden pyörittelyä ja erilaisia lupamenettelyjä, tariffeja, rajatarkastuksia jne. Se tarjoaa jokaiselle suomalaiselle yritykselle valtavan kasvupotentiaalin.

   EU on turvallisuuspoliittinen valinta. Se ei enää oikeastaan tarvitsisi USA:a tai Natoa puolustajikseen, jos se tiivistäisi puolustuksellista yhteistyötä. EU:n talous on kymmenen kertaa suurempi kuin Venäjän talous. EU:ssa elää melkein neljä kertaa enemmän ihmisiä kuin Venäjällä. EU-valtiot käyttävät puolustusmenoihin 3-4 kertaa enemmän rahaa kuin Venäjä. Venäjä ei ole minkäänlainen uhka yhtenäiselle Euroopalle, mutta hajoavalle Euroopalle ja sen yksittäisille jäsenmaille se on uhka. Eurooppa on teollisuuden, tuotannon ja teknologia suurvalta. Venäjän teollisuus ja talous on vahvasti riippuvainen EU:sta.

   Byrokratinen sanot? Yhtenäistämällä EU-maiden lainsäädäntöä ja tuoteturvallisuusstandardeja turhasta valtioiden välisen kaupan byrokratiasta ja erilaisista sääntö- ja lakikäytännöistä on päästy eroon. Se on vähentänyt byrokratiaa. Se, että meillä pätee samat säännöt kuin Espanjassa tai Hollannissa, on suuri etu. Rajamuodollisuuksista on luovuttu, mikä myöskin vähentää byrokratiaa, lupamenettelyjä, tariffeja jne. EU:n 500 miljoonan asukkaan virkamieskuntaan kuuluu noin 60 000 virkamiestä, kun 66 miljoonan asukkaan Britanniassa valtion virkamiehiä on 400 000. Kumpi on byrokraattisempi. Yksittäinen EU-kansalainen saa missä tahansa EU-maassa samat palvelut ja edut terveydenhuollosta ja sosiaaliturvasta alkaen kuin Suomessa. EU-kansalainen saa missä tahansa kolmannen maan minkä tahansa EU-maan lähetystössä samat palvelut kuin Suomen lähetystössä. Jos joudut ongelmiin jossain Aasian tai Afrikan maassa, jossa ei ole Suomen lähetystöä, voit mennä vaikka Hollannin tai Ranskan lähetystöön ja sinä saat samat palvelut kuin Suomen lähetystössä. Sinä olet EU-kansalainen ja EU on taloudellinen suurvalta.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös