tätä Sken johto yrittää pimittää jäseniltään

rivijäsen

Puoluerekisteriin merkitty Suomen kansa ensin ajautui heti riitaan johdon valinnasta: Oikeus velvoitti puolueen toimittamaan asiakirjoja tuhannen euron sakon uhalla

Viime vuoden lopulla puoluerekisteriin merkitty Suomen kansa ensin (SKE) on päätynyt käräjille puoluehallituksen valinnan takia.

Toisena varapuheenjohtajana toiminut Riikka Salmi vaatii, että puolueen joulukuinen puoluehallituksen kokous julistetaan pätemättömäksi. Asia selviää hänen Pirkanmaan käräjäoikeuteen toimittamastaan haastehakemuksesta.


Salmi valittiin haastehakemuksensa mukaan toiseksi varapuheenjohtajaksi syksyllä. Joulukuussa pidetyssä uudessa kokouksessa puolueelle valittiin uusi johto. Viimeisimmän muutoksen jälkeen rekisteriotteessa toiseksi varapuheenjohtajaksi ei ole merkitty ketään.

Puolue ilmoittaa nettisivuillaan asettavansa ehdokkaita tuleviin eduskuntavaaleihin ja olevansa vaaliliitossa kansalaispuolueen kanssa, joka ajautui sisäisiin ristiriitoihin puoluejohdon riitauduttua perustaja Paavo Väyrysen kanssa.
"Kokous kutsuttiin koolle sääntöjen vastaisesti"

Salmen haastehakemuksen mukaan joulukuisen kokouksen kutsuivat koolle puolueen puheenjohtaja Marco de Wit ja yhdistyksen hallituksen jäsen.

– Yhdistyksen kokousta ei ole kutsunut koolle toimivaltainen hallitus. Koska kokous ei ole sääntöjen mukaan hallituksen koolle kutsuma, ovat sen kaikki päätökset mitättömiä ja ainakin pätemättömiä, Salmi toteaa.

Hänen mukaansa kokouksessa on päätöksentekoon osallistunut henkilöitä, joilla ei ole äänioikeutta, koska he eivät ole maksaneet jäsenmaksua. Salmen mukaan kaikki halukkaat eivät myöskään voineet osallistua kokoukseen sen järjestelyjen takia.

Salmi kertoo haastehakemuksessaan, että kokouksen pöytäkirjoja ei myöskään ole luovutettu hänelle, vaikka hän on niitä pyytänyt.
Pöytäkirjat tulee toimittaa tuhannen euron sakon uhalla

Käräjäoikeus pyysi puolueelta kantaa asiaan, mutta se pyysi lisäaikaa lausumalle asian monimutkaisuuden vuoksi.

Oikeus hylkäsi lisäaikapyynnön ja kielsi toimeenpanemasta joulukuisen kokouksen päätöksiä, joten puoluehallituksen viimeisin valinta on toistaiseksi pätemätön. Kyseessä on vasta väliaikainen toimeenpanokielto, sillä oikeus ratkaisee riidan lopputuloksen vasta myöhemmin.

Lisäksi oikeus velvoitti puolueen toimittamaan kokouksen pöytäkirjat tuhannen euron sakon uhalla.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelkki

      Sulaako johdon valheet ja jäsenten työ valuu viemäriin? Onko Marco sittenkin Perussuomalaisten myyrä?

    • pöytäkirjat

      Kun oikeuslaitos pyytää kokouspöytäkirjoja, niin se tuomitaan auttamatta sabotaaasiksi, josta voi joutua vankilaan

    • Rivijäsen
    • Jgfcc

      Sitä en epäile, etteikö SKE-puolueessa voitaisi näinkin tehdä. Sekä puoluejohtajalla, varapuheenjohtajalla että puoluesihteerillä kaikilla on käräjäoikeuden tuomioita niskassaan jo ennestäänkin.
      Mitä siihen olisi yksi asiakirjaväärennös päälle. Onneksi filmikameroiden tallenteet ovat olemassa, ja vaikeuttaa Juntusen kirjailijantyötä.

      Se oli hiukan yllättävää että puoluesihteeri Juntunen ei ole toimittanut edes 6.10.2018 pidetyn puoluekokouksenkaan pöytäkirjoja, siellä valittiin edellinen hallitus. Puhumattakaan että olisi toimittanut 29.12.2018 kokouksen pöytäkirjoja.

      Nyt Käräjäoikeus antoi 30 vrk aikaa toimittaa molemmat pöytäkirjat, 1000 € uhkasakon uhalla. Jos ei toimiteta, uhkasakko nousee yleensä 10-kertaiseksi. Tämän rahan maksamisesta ovat yhteisvastuullisesti vastuussa Käpylän hallituksen jäsenet. Se keneltä raha helpoimmin on otettavissa, siltä Ulosotto koko 10.000 euron rahan ulosmittaa ja ottaa.

      Vaaleihin toki kaikki SKE:n nykyiset 35 ehdokasta saavat osallistua. Sitä ei kukaan ole yrittänytkään estää. Mutta vaalit tulee, ja vaalit menee ohi, ja siitä arki taas jatkuu.

      Näiden SKE-taloussotkujen selvittelyssä ja käräjöinnissä tulee kulumaan vuoden tai parin verran aikaa. Kaikki Käpylän hallituksen ihmiset ovat prosessissa mukana, ja korvausvastuun uhka kaikilla niskassa kiikkumassa.

      • Klm

        Marcon teräsbetoni ei murru.....?


    • Rainakatjuska

      Täällä kirjoitellaan täyden faktan sijasta täyttä potaskaa. Ske menee vaaleihin, vaikka rikollinen porukka on tehnyt kaikkensa ja yrittänyt estää. Vaalisabotaasi on vakava rikos ja siitä tulevat vielä raskaasti maksamaan.

      • MistäTeitäRyömii

        Ske puheenjohtajan lukemisen ymmärryksen taso tiedetään todella heikohkosi, mutta seuraajilla se näyttää olevan vielä heikompi. Olet itse todistanut sen tekstilläsi.


    • Yfdhh

      7 tähden liikkeessä on entisiä Ske puolueen jäseniä jotka ovat isänmaallisia, käykäähän äänestämässä

      • SKE-skitso

        Hajaantukaa, sanoi entinen poliisi spurgulle kadunkulmassa.


    • Adf

      Paavo porukkoineen on kääntänyt palttoonsa jo niin monesti, äänestän minäkin Sken kovaa porukkaa. Ske. stä pois potkitut kun eivät kovin isänmaallisilta vaikuta.

      • MistäTeitäRyömii

        Kovaahan siellä ei enään ole, ainostaan sirkus on jäljellä. Pyydähän sitä teitin johtajaa käymään täällä etelä-savossa olis muutama kysymys esitettävänä. Lyödään vielä streemi tulille, ja takaan ja alleviivaan, ettei teitin johtaja pääse kuin koira veräjästä.


    • Alavuz

      Ihan noin niin kuin ajatuksen tasolla mitäs jos rajakit jatkossa käyttäisitte ne vähäiset fyrkkanne oman elämänne parantamiseen sen sijaaan että tungette ne Hollantilaisen narsistin taskuihin.

      Eikä marsoa mikään vaalimenestys kiinnosta paskan vertaa vaan rahan kerääminen.

    • Anonyymi

      Ratkaisu lähestyy

    • Anonyymi

      Marco, entäs jos häviät?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe