Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis...

Jonkinlainen otsikko piti laittaa, joten olkoon sitten toi..
Minulla on velkaa noin 20 000 e.
5500 e siitä on autolainaa (suuri virhe, koska auto on diesel ja tuli liian kiireellä otettua eka mikä tuli vastaan ja olisin varmaan edullisemmankin auton saanut jos olisin hieman aikaa siihen käyttänyt... ) Loput 15 000 on sitten rehellisesti sanottuna täysin turhia kulutusluottoja.. Maksuja oon nyt jonkin aikaa maksellutkin ja en oo pahemmin kiinnittänyt huomioo et paljonko varsinaiset velat vähenee ja paljonko tulee ylimääräistä makseltua kuukausittain.
No nyt kun ne selvitin ja kyllä on tullu päätä seinään hakattua tyhmistä lainoista... Maksan kuukausittain korkoja siinä 250- 300 e. Lainoihin ja vippeihin olen laskenut että laitan niihin noin 900 e/kk. Ruokarahat ja löpörahat koitan pitää mahdollisimman pienenä, mutta välillä tulee syötyä jotain pikaruokaa kun ei ole ollut motivaatiota kokata kotona.
Nyt sitten aloin kalleinta maksamaan enemmän (1280 e vippi aivan liian suurella korolla) jotta pääsen yhestä ees eroon ja saan siirtyä seuraavan kimppuun...

oon koittanut katella et mistä löytäisin jonkun sivuston jossa vois jonkun samassa tilanteessa olevan kanssa keskustella ja saada vinkkejä miten ite on selvinnyt veloistaan..

Nopeasti haluaisin veloista eroon, mutta mun palkalla se on mahdotonta... jos onnistuisin saada tän vuoden puolella noi mun 1280 e ja 2000 e luottokortin maksettua enkä uutta lainaa ottaisi, niin pystyisin niihin varatut summat laittaa suurempiin lainoihin ja nekin alkaisi lyhenemään nopeammin..
Ilmoita


22 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Yksi mahdollisuus on ottaa yksi laina ja lyhentää sitten sitä. Pankkia suosittelisin mutta onko sinulla vakuuksia ja lisäksi jos on pikavippejä niin pankit ovat vähän nihkeitä myöntämään lainoja mutta takuilla se saattaisi järjestyä. Jokainen tilanne on omansa.
Yhdistelylainoja on muuallakin mutta niissä on yleensä hyvin korkea korko. Mutta esim. Bank Norwegian on tällainen.
Joskus nämä yhdistelylainat antavat kuitenkin ihmiselle sen verran pelivaraa että monet sortuvat lisälainoihin yhdistelylainasta huolimatta.
Tietysti lumipallotaktiikka on sellainen että siihen sinuun kannattaa tutustua googlettamalla.
Sitten on velkaneuvonta josta voi saada hyviä vinkkejä ja takuusäätiön sivuilta voi lukea myös velkaongelmista.
Millään nopealla keinolla et tule suoriutumaan veloistasi että maksettavahan ne on tavalla tai toisella.
Voitko myydä autosi ja ostaa halvemman ja esim. bensa-auton?

Ykkösasia on lopettaa velkaantuminen. Katkaista ainakin toinen luottokortti ja lyhentää sitä. Ei ole oikotietä onneen. Ulosotto on sitten se vihoviimeinen vaihtoehto että silloin velkaantuminen tulee kyllä pysähtymään ja velat lyhentymään. Se on vain kallis tie sekin.
2 VASTAUSTA:
Tota auton vaihtoa olen koittanut, mutta toistaseks ei oo edullista kulkupeliä löytynyt. Pitää kysellä tutuilta et mitä autoo suosittelis ton dieselin tilalle.. Joku 1000 e koppero jos löytyy ja jos omasta sais ees 2000 euroa niin sais siitä laitettua velkoihin.
Nyt pitää ens viikon aikana varata aika pankkiin ja kysellä tota lainojen yhdistämistä. Jos onnistuisin saada neljä (eurolimiitti, komplett Bank joustoluotto, fellow Finance ja bank norgerian luottokortin) yhdeksi lainaksi niin sit lähtis nopeemmin pääomat lyhenemään.
Ulosottoon ei ole tarvetta mennä kun pystyn kuitenkin maksut maksamaan ajalla.
Mulla on siis nämä neljä lainapaikkaa, sekä visa ja autolaina ja näistä pystyn kuukausittain maksaa normi summat..
Hei, en ihan lukenut jokaista vastausta eli vastauksessani voi tästä johtuen olla virheitä. Jos saisit autostasi vain pari tonnia, niin ei sinun mielestäni kannata sitä myydä. Tonni jäisi kun ostaisit vanhan auton, josta ehkä tulisi korjaamokuluja yms.

Mene velkaneuvontaan, asiantuntija varmaan osaa antaa parhaat neuvot.

Käsittele itsesi kanssa, mistä velkaantumisesi on johtunut. Itse olen onnekas siinä, että olen niin rutijärkevä, ettei minulla ole mitään vippivelkoja eikä merkintöjä luottotiedoissa. Periaatteeni on, että en tilaa edes lehteä, jos ei ole varaa. Ostamatta jättäminen on aina järkevin vaihtoehto. Sitten kun sen tahtomansa kohteen saa ostettua, se ei teekään onnelliseksi.

Tärkein mielipiteeni on, että hyvä että sinulla vaikuttaa olevan kuitenkin suhteellisuudentaju todella terve. Velat ovat velkoja, Raha on rahaa eikä elämäsi siihen kaadu. Terveys on tärkeintä.

Ota relasti, älä tee enää ainoatakaan vippiä, ja maksele takaisin velkasi. Keskity sellaisiin asioihin, jotka eivät paljon maksa: oman terveyden ja hyvinvoinnin hoitaminen. Säännölliset kävelylenkit on hyvä tapa aloittaa iso elämäntaparemontti. Samoin ateriapäiväkirjan pitäminen: kirjaat kellonajat, milloin syöt aamiaisen, lounaan, päivällisen ja iltapalan.

Pointti on, että uusi elämäntapa aloitetaan konkreettisilla teoilla. Rutiinilla on suurenmoinen voima ihmisen kykyyn muuttaa elämäänsä. Omien tavoitteiden seuranta ja noudattaminen (ateriapäiväkirja, kävelylenkit) antaa ihmiselle vahvan tunteen siitä, että hän hallitsee elämäänsä. Se voimaannuttaa, ja laittaa nuo velka-asiatkin vähemmän tärkeään asemaan. Tottahan velat risovat, mutta ajattele, sinä kävelet yhä maan päällä, et makaa mullissa!

Lisäksi, sinulla on ilmeisesti työpaikka, mitä ei kaikilla ole koulutuksesta huolimatta. Sinulla on asiat hyvin. Nyt vain järkeilet tuon ongelmasi vippien otosta pois elämästäsi, lopuööisesti. Ratkaise ongelma, mieti syyt, älä lakaise maton alle.
+Lisää kommentti
"oon koittanut katella et mistä löytäisin jonkun sivuston jossa vois jonkun samassa tilanteessa olevan kanssa keskustella ja saada vinkkejä miten ite on selvinnyt veloistaan.."

http://ulosotostaeroon.blogspot.com/

Tuossa on yksi joka avoimesti kertoo tilanteestaan, lähtötilanteessa oli huomattavasti enemmän velkaa kuin sinulla. Myös muita vastaavia bloggaajia löytyy, noista saa ainakin vinkkejä velkojen selätykseen.
Ilmoita
Tuli mieleen, että ei tuo 20 000e ole nyt iso summa. Kyse on vain siitä, että mitkä on omat tunnusluvut ja totuudet.

Tunnuslukuina oma histogrammin ihmisenä niinkuin ikä ja työhistoria sekä palkka.

Velat vaan pitää laittaa taulukkoon, jokaiselle oma taulukko ja laskea kunkin velan osuus koko potista. Jokaisesta velasta tietty pitää maksaa se sovittu minimi. ja sitten laskea mieluusti nyt pienimpään pääomaan voiko sitä maksaa enemmän, jottta se pienin velka kuoleutusi nopeimmin pois, jotta saadaan rahaa muiden velkojen hoitoon.

Mutta se kait on nyt selvää, että pankit eivät lähde luottomaan mitään ns. yhdistelmälainaa. Päin vastoin. Eikä kukaan tavallinen ihminen lähde takaamaan toisen lainaa tälläiseen, eikä muutenkaan. 20000e on summa joka mahtuu hyvin takuusäätiön rajoihin, mikä voisi mahdollistaa sitten sen pankkilainan, jos vaan pystyy täyttämään ne ehdot mitä he vaativat.

Ulosotto on maailman viimeisin paikka, jos ei ole pakko siihen mennä. Sinä velka kasvaa nopeaan ja tuplaantuu nopeasti, ja triplaantuu ja sitä rataa... tosin edelleenkään se 20 000e ei ole mahdoton, mutta se pakottaa myöntämään totuuden ja myöntymään totuuden edessä.
3 VASTAUSTA:
Ulosotossa ei velka lähtökohtaisesti tuplaannu tai triplaannu. Pienet summat voivatkin kasvaa suurilla prosenteilla, mutta ei suuret. Ulosotto ei ole huono vaihtoehto työssäkäyvälle, mutta toki sitä kannattaa välttää, jos haluaa elää ilman merkintöjä.
eipäsliioitella kirjoitti:
Ulosotossa ei velka lähtökohtaisesti tuplaannu tai triplaannu. Pienet summat voivatkin kasvaa suurilla prosenteilla, mutta ei suuret. Ulosotto ei ole huono vaihtoehto työssäkäyvälle, mutta toki sitä kannattaa välttää, jos haluaa elää ilman merkintöjä.
Puhut jostakin lähtökohdista, joista et tiedä mitään etkä huomioi aikaa. Suuret summat ovat aina poikkeuksetta pahempia pitemmän maksuajan ja lukemattomien lisäkulujen vuoksi. Ja koska velalliset eivät käytännössä ymmärrä juuri mistään mitään ja heillä on paljon muitakin talous- ja terveysongelmia, niin heitä on helppo vedättää loputtomasti. Ihan lähtökohtaisesti. Mieti hetki, jos ajatus vähänkin kulkee.
LähtökohtaisestiOn kirjoitti:
Puhut jostakin lähtökohdista, joista et tiedä mitään etkä huomioi aikaa. Suuret summat ovat aina poikkeuksetta pahempia pitemmän maksuajan ja lukemattomien lisäkulujen vuoksi. Ja koska velalliset eivät käytännössä ymmärrä juuri mistään mitään ja heillä on paljon muitakin talous- ja terveysongelmia, niin heitä on helppo vedättää loputtomasti. Ihan lähtökohtaisesti. Mieti hetki, jos ajatus vähänkin kulkee.
Maksoin juuri 40 donaa ulosoton kautta ja siis yhteensä päälle viisikymppiä. Pienet parinsadan euron vipit kasvavat oikeudenkäyntikulun a´120 ja ulosottomaksun, sekä pikavipille tyypillisten käsittelymaksujen takia lähes kaksinkertaisiksi, mutta 10 000e luottokorttimaksut eivät tuplaannu noista kuluista, vaan niille tulee maltillinen korko ja noita suuria summia ulostottomies alkaa lyhentämään, koska niistä toki korko on rahallisesti suurempi.
+Lisää kommentti
Menot nolliksi, paljon ylitöitä ja erilaisia apuhommia vapaa-ajalla. Et voi etukäteen tietää, mitä kaikkia erilaisia tuottavia pieniä työtilaisuuksia tulee eteen kun hoitaa kaikki hommat aina kunnolla.

Luovu autosta, tupakasta, alkoholista, ravintoloista, pelaamisesta jne. vähintään vuodeksi.
8 VASTAUSTA:
Ja lähde tyhjiä pulloja ja tölkkejä keräämään. Nyt alkaa kohta sesonki. Mutta muista ilmoittaa saadut summat verotukseen. Se on verotettavaa tuloa.
Autosta en työn takia voi luopua kun olen siivooja ja siivouskohteet on sen verran hujan hajan ettei busseilla imuria ja siivousvälineitä raahata.. Pelaamiset lopetin kuukausi sitten, en polta enkä ryyppää lainkaan.
Motivaatiohukassa kirjoitti:
Autosta en työn takia voi luopua kun olen siivooja ja siivouskohteet on sen verran hujan hajan ettei busseilla imuria ja siivousvälineitä raahata.. Pelaamiset lopetin kuukausi sitten, en polta enkä ryyppää lainkaan.
Et ole kertonut palkkaasi, mutta yllä olevasta voi olettaa että ei se kummoinen ole. Siivoojan palkalla 20 000 kulutusvelat on kyllä suuri summa.
Palkka on siinä verojen jälkeen noin 1800 euroa kk. Viikonlopputöitä ei meillä ole ollenkaan. Täydet tunnit on koko ajan ja työvuorot aamu ja muutama tunti ilta lisällä.
Onneks vuokra on vaan 550 euroa johon kuuluu vesimaksu ja pakolliset menot jotain max 200-300 ( netti ja puhelin (määräaikanen jonka voi kilpailuttaa 5.1.2020 jälkeen nyt on siinä 50 e /kk) autopaikka, diesel, ruoka, vakuutukset, kuntosali(jota ei voi irtisanoa kun vasta marraskuussa kun on määräaikanen 42 e/kk. Lisäksi sali on nyt tarpeen kun siivoushommissa selkä on kovilla). Ruokaan on tästä tilistä jäänyt 30 e, mut onneks on purkkihernekeittoo kaapissa muutama jäljellä ja löyty hyvä sämpyläohje netistä ettei leipää joudu ostaa. Maidonjuonnin oon jättäny vähille eli tilkka teehen jotta purkki riittää viikon ja mehut on joku tiiviste litku. Onneks hanasta tulee juomakelpoista vettä. 😂Käyn kerta viikkoon porukoiden luona saunomassa joten se on ainut ylimääräinen ajo ja matka on n 30km yhteen suuntaan.
On se hyvä ettei oo lähistöllä kavereita joten niiden kans tulee silloin tällöin soiteltua watsupin kautta.
Arkipäivät kuluu lähinnä töissä ja viikonloppuna aamusta salille ja siitä joko porukoille saunomaan tai kotio lepäilemään ja keräileen voimia seuraavaan työviikkoon. Hyvin tylsä elämä mutta minkäs teet.. Tähän oon jo tottunu. Ristipistotyöt ja palapelit on harrastuksena salin lisäksi.. Niihin saa muutaman tunnin uppoomaan.
Motivaatohukassa kirjoitti:
Palkka on siinä verojen jälkeen noin 1800 euroa kk. Viikonlopputöitä ei meillä ole ollenkaan. Täydet tunnit on koko ajan ja työvuorot aamu ja muutama tunti ilta lisällä.
Onneks vuokra on vaan 550 euroa johon kuuluu vesimaksu ja pakolliset menot jotain max 200-300 ( netti ja puhelin (määräaikanen jonka voi kilpailuttaa 5.1.2020 jälkeen nyt on siinä 50 e /kk) autopaikka, diesel, ruoka, vakuutukset, kuntosali(jota ei voi irtisanoa kun vasta marraskuussa kun on määräaikanen 42 e/kk. Lisäksi sali on nyt tarpeen kun siivoushommissa selkä on kovilla). Ruokaan on tästä tilistä jäänyt 30 e, mut onneks on purkkihernekeittoo kaapissa muutama jäljellä ja löyty hyvä sämpyläohje netistä ettei leipää joudu ostaa. Maidonjuonnin oon jättäny vähille eli tilkka teehen jotta purkki riittää viikon ja mehut on joku tiiviste litku. Onneks hanasta tulee juomakelpoista vettä. 😂Käyn kerta viikkoon porukoiden luona saunomassa joten se on ainut ylimääräinen ajo ja matka on n 30km yhteen suuntaan.
On se hyvä ettei oo lähistöllä kavereita joten niiden kans tulee silloin tällöin soiteltua watsupin kautta.
Arkipäivät kuluu lähinnä töissä ja viikonloppuna aamusta salille ja siitä joko porukoille saunomaan tai kotio lepäilemään ja keräileen voimia seuraavaan työviikkoon. Hyvin tylsä elämä mutta minkäs teet.. Tähän oon jo tottunu. Ristipistotyöt ja palapelit on harrastuksena salin lisäksi.. Niihin saa muutaman tunnin uppoomaan.
Suurin osa pakollisista menoistasi ei ole pakollisia. Voit luopua monista tai minimoida niitä.
50e/kk kuussa netistä ja puhelimesta on täysin järjetöntä. Et tarvitse mitään vapaaehtoisia vakuutuksia.

Niitä lisätöitä viikonlopuiksi pitää itse aktiivisesti hakea. Joistakin maksetaan käteisellä ihan hyvin!
Vakuutus on kotivakuutus ja autovakuutus osakaskolla yhdessä 470 e vuodessa..
onnistuinkin näköjään saamaan vakuutuksista 130 e pois kun otin kaikki turhat osakaskot pois. en ees muistanu et jonkun tolasen turhan lisän oon ottanu...
motivaatiohukassa kirjoitti:
onnistuinkin näköjään saamaan vakuutuksista 130 e pois kun otin kaikki turhat osakaskot pois. en ees muistanu et jonkun tolasen turhan lisän oon ottanu...
Muista tuo loppuelämäsi. Ei käyttöautoon tulleita lommoja tai maalivaurioita tarvitse korjauttaa vakuutusyhtiön piikkiin. Eivät vaikuta ajamiseen. Helpottaa autoilua ihmeesti, kun ei koko ajan pidä varoa neitseellistä virheetöntä maalipintaa eikä tarvitse tapella vakuutusyhtiön ja autokorjaamon kanssa ja kuluttaa siihen omaa työaikaa. Vuosien mittaan säästyy nopeasti uuden käytetyn hyväkuntoisen auton hinta! Varmasti.
+Lisää kommentti
Kiitos kaikille vinkeistä. Kummasti helpottaa pelkästään sanoo joillekin et mikä on tilanne. Ehkäpä sitä yötkin alkaa paremmin sujua kun elää päivä kerralla ja pidän huolen et jätän pankkikortin kotio ja vaan kahdesti kuukaudessa kortti tulee mukaan ja silloin hoitaa tankkaukset ja lidlissä käynnit.
Kotikokkaukset alkaa nyt ja pikaruokalat jää pois. Näistä on hyvä lähteä eteenpäin.
Ilmoita
Tsemppiä! 20t euron velka ei ole mikään maailmanloppu, vaikka siltä se voi tuntuakin.
Ilmoita
Siinä se sitten on. 1(00€ tulot ja 20€ velkaa. On aika laskeminen yhtälössä. 15vuotta
Ilmoita
Kokeile saatko säästettyä polttoainemenoissasi yli 10 % mahdollismman taloudellisella ajotavalla. Kaikki turhat ajot pois. Kaikki kauppareissut kannattaa tehdä kävellen. Saat hyvän tuntipalkan ja liikuntaa ja voit käyttää hyväksi usean eri liikkeen erikoistarjouksia. Samalla auton huoltoväli pidentyy yllättävän paljon.

Kokeile pienentää kuukausittaista sähkölaskuasi 10 %:lla. Saat kaikille säästöille velkasi koron verran korkoa! Voi olla, että sinun kannattaa myydä netissä joitakin tarpeettomia hyväkuntoisia tavaroitasi. Jos saat 100 e, laske paljonko säästät korkomenoissa.
Ilmoita
Otetaas vielä uusiksi!

Laske ensin velkojen summa, ja summasta kunkin yksittäisen lainan osuus kaikkeen.

Tiedpsta kunkin velan minimi määrä kuinka paljon sitä pitää hoitaa. Laske kuukausierien määrä yhteen ja laske niiden keskinäinen yksitääinen osuus kaikista velkamääristä. Tuon verran menee vähintään.

Yhditä kaksi edellistä laskentaa. Tähtää ensimmäisenä euromäärältään pienimmän määrän maksuus, niin, että laitat pienimmän maksuerän päälle lisää tietyn määrän. Tee kaikille maksuille sama. Maksa vaikka korkoja vastaava määrä lisää, niin se siirtyy pääomaan.

Hyväksy se, että 20 000e purkamiseen menee aikaa, mutta jos onnistut sinnittelyssä, niin jo muutamassa vuodessa voit saada näyttöä sille, että pääset yhteyteen takuusäätiöön ja saat yrittämistä vastaan takauksen lainalle, jolla saat kaikki yhteen nippuun.

Yksityisen ihmisen on helppo alkaa paukuttamaan neuvoja ja face to face kiusallista alkaa tekemään taulukoita ja ohjeistamaan toista. Tuo auttaa päivittäisen kuluttamisen vähentämiseen, että alkaa pitämään tilikirjaa vaikka ruutupaperille tai ekseliin. Kun kaikki kulutus kirjataan sääntöjen mukaisesti kirjaan, niin kuluttaminen ei kiinnosta enää jne.

Tein laskelman Exceliin. 20000e 12% korolla, 350e kk erällä tekee pyöreästi seitsemän vuotta, niin tuo velka on nolla. Viisaus on tie totuuteen.

Mutta tällä ekselillä kun alkaa, niin parin vuoden päästä velkaa olisi n. 16200e ja ketjua toteuttamalla saa varmasti takuusäätiön takauksen, jos ei muuten ryssi! Takuuta voisi hakea jo aiemminkin.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis...

Jonkinlainen otsikko piti laittaa, joten olkoon sitten toi..
Minulla on velkaa noin 20 000 e.
5500 e siitä on autolainaa (suuri virhe, koska auto on diesel ja tuli liian kiireellä otettua eka mikä tuli vastaan ja olisin varmaan edullisemmankin auton saanut jos olisin hieman aikaa siihen käyttänyt... ) Loput 15 000 on sitten rehellisesti sanottuna täysin turhia kulutusluottoja.. Maksuja oon nyt jonkin aikaa maksellutkin ja en oo pahemmin kiinnittänyt huomioo et paljonko varsinaiset velat vähenee ja paljonko tulee ylimääräistä makseltua kuukausittain.
No nyt kun ne selvitin ja kyllä on tullu päätä seinään hakattua tyhmistä lainoista... Maksan kuukausittain korkoja siinä 250- 300 e. Lainoihin ja vippeihin olen laskenut että laitan niihin noin 900 e/kk. Ruokarahat ja löpörahat koitan pitää mahdollisimman pienenä, mutta välillä tulee syötyä jotain pikaruokaa kun ei ole ollut motivaatiota kokata kotona.
Nyt sitten aloin kalleinta maksamaan enemmän (1280 e vippi aivan liian suurella korolla) jotta pääsen yhestä ees eroon ja saan siirtyä seuraavan kimppuun...

oon koittanut katella et mistä löytäisin jonkun sivuston jossa vois jonkun samassa tilanteessa olevan kanssa keskustella ja saada vinkkejä miten ite on selvinnyt veloistaan..

Nopeasti haluaisin veloista eroon, mutta mun palkalla se on mahdotonta... jos onnistuisin saada tän vuoden puolella noi mun 1280 e ja 2000 e luottokortin maksettua enkä uutta lainaa ottaisi, niin pystyisin niihin varatut summat laittaa suurempiin lainoihin ja nekin alkaisi lyhenemään nopeammin..

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta