Ilmastolakko!

HS: Koko maailman ilmastolakko
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006036750.html -

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 16.3.2019 – 18:51:

Osa 1 [2005] Ympäristön- ja ilmakehän kasvavat ongelmat, huomisen työn luonne ja saatavuus sekä maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu ---

Kolme ongelmaa voidaan poistaa tutkimalla yhtälöä: nuoret aktiivisiksi (kuten 70-luvun alussa). Muistettakoon, että nykyjämähtäneet liturgisoituneet puoluekaaderit esittivät radikaaleja tempauksia nuoruusvuosinaan; se oli innostavaa ja siinä oli henkeä, taisivat jopa pitää siitä.

Nykynuoriso tarvitsee päämäärän: tulemme itse päättämään kohtalostamme. He tiedostavat ratkaisevat ongelmat edessään paremmin kuin nykypoliitikot, joita keskimäärin "eläkevirka" kiinnostaa jo enemmän. Nuorille täytyy olla tavoite.

Nuorisoliikkeet saattavat saada myös muita toimintamalleja kuin perinteellinen puoluepolitiikka, joka on tiensä päässä. Jos nuoriso saisi päättää, tuskin nykypuolueille jaettaisiin valtion rahaa tukena pönkittää lahoja puoluemekanismeja.

Tulevat veronmaksajat saattavat valita tavan, jossa heidän tulevaisuutensa on paremmin hahmottumassa ja nämä mallit eivät enää esitä paasitorni-ajattelua, vaan henkeä ja yhtenäisyyttä, jolla vaikeisiin ongelmiin tartutaan eikä vain puhuta. Hyvä yhteishenki kestää vaikeitakin päätöksiä, jos niiden tavoite tuottaa kestävämpää toivoa harmonisemmasta luonto-ihminen hegemoniasta.

Nuorisoa kiinnostaa aidosti luonnon kiertokulku ja tasapainoinen kierrätysjärjestelmä kulutukseemme, jossa heidän tulevaisuudelleen annetaan nimi sekä mahdollisuus. Tuo tarvitsee kiperiä leikkauksia niin kulutukseen kuin työnjakoon sekä ylihoivayhteiskunnan mekanismeihin.

Lähitulevaisuudessa ei löydy rahoittajaa nykymallille ja tuolloin on syytä käydä työnjakoon, tulonmuodostukseen ja tulontasaukseen tarmokkaasti kiinni. Nuoret voivat löytää oman identiteettinsä ja kiinnostuksen yhteisiin asioihin, kun ne alkavat koskettelemaan heidän tulevaisuuttaan. Tulevaisuus on heidän, ei enää nykyisen poliittisen ajattelutavan.

ORIG ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/03/miksi-nuoriso-ei-kiinnostu-yhteisist.html -



Ilkka Luoma jatkokommentti alun linkkikirjoitukseen 16.3.2019 – 19:15:

Osa 2 [2005] Nykynuorta todennäköisesti kiinnostaa maailman luonnon hyvinvointi sekä ihmiskunnan tasapaino. He ovat myös huolissaan työmahdollisuuksista, vaikka tietävät kuuluvansa pieniin ikäluokkiin. He myös tietävät suuret ikäluokat ja eläkerahoituksen. Heidän huolensa on huomattavasti aiheellisempi kuin meidän, jotka olemme tukevasti työelämässä.

Meidän nuorisomme tulee perimään sellaisen yhteiskunnan ja ympäristön, jota varttuneet eivät ole koskaan kokeneet. Uuden sukupolven ongelmat ovat eri dekadissa kuin nyt. Väitän, että nuoriso tiedostaa haasteensa. Heidän on ryhdyttävä yksinkertaisesti ratkomaan ongelmia. Ei ole ihme, että he eivät äänestä eivätkä osallistu, koska heitä ei yksinkertaisesti kiinnosta nykyinen tapa hoitaa yhteisiä asioita.

Nykynuori pumppautuu täyteen markkinaviestintää mainoksina. Markkinaviestintä kiljuu kulutusta. Kulutus koettelee luonnon kestokykyä; sen luonnon, jossa uusien sukupolvien pitäisi asua ja elää tasapainossa. Opetamme kvartaalitaloutta ja jatkuvan kasvun mentaliteettia.

Eduskunta ja EU säätävät itseään näpräilemällä lakeja ja direktiivejä, joilla ei ratkaista tulevaisuuden nurkan takana häämöttäviä ongelmia. Nuori ei varmaankaan ryhdy tähän päätöksentekomalliin, vaan haluaa omansa. Heistä nousevat omat vaikuttajat valveutuneina tekemään oleelliset muutokset, joihin nykypolitiikka eikä -poliitikko ole kykenevä.

...
Entä nyt?
HS: Tältä Helsingin ilmastomielenosoitus näytti – HS kuvasi nuorten viestit päättäjille
~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006035851.html -

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 15.3.2019 – 18:39:

Huomioiva kirjoitus aloittajalle - Ruotsiin!

Kuuluisa nobelisti ja suhteellisuusteorian isä Albert Einstein pohti jo 12-vuotiaana mitä merkitsee ratsastaa valonsäteellä - loppu onkin historiaa ja se vaikuttaa yhä - kestävänä totuutena. Samoin tämän ruotsalaisen 16-vuotiaan Greta Thunberg' in oivallus nuoren aivoilla, kun vanhemmat eivät riittävästi ymmärtäneet - on kestävä totuus.

Albert todisti erinomaisesti 12-vuotiaana, että nuori voi olla aikaansa edellä, kun muiden silmät olivat valolta kiinni. Hyvä - kannustan kansanliikettä ehdottamaan Gretalle Nobelin Rauhanpalkintoa - hän, jos kuka ansaitsee sen ...

Hyvä Greta, pidä pintasi, saat taaksesi kaikki he, joilla on jo toinen silmä auki. Ravista puskaa, niin että se viimeinenkin silmä aukeaa. Sinä olet se, joka elää silloin, kun me "aikuiset" olemme kuolleet - sinä joudut kantamaan meidän tekemän taakan - ole vahva ja vie sanomaasi eteenpäin ja ota mukaasi kaikki nuoret!


88_2743

32

<50

  Vastaukset

  • Kansa haluaa, poliitikot jarruttavat -uusimmat kansalaiskyselyt (Yle)

  • olisi maailman nuorin nobelisti?!

  • Vastuullinen ja herättävä kirjoituskokonaisuus!

  • MAAHANMUUTTOLAKKO tässä tarvitaan, jotteivät kehitysmaiden väestöraiskaajat ja -räjähtäjät pahenna ilmastoa LOPULLISESTI Suomessa ja kaikkialla EU:ssa!

   • Reviristi?


   • reviiripuolustaja kirjoitti:

    Reviristi?

    Aloittaja vääntää keinotekoista keskustelua - miksi?


  • Syökää mukulat koulussa se ruoka jonka otatte!

  • Jos ihmiskunta kuolee sukupuuttoon, omin aiheuttamissyin, niin mitkä lajit voimistuvat tuon sukupuuton jälkeen?

   • ljoh kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    viiltävän nerokasta debattia.


  • Lauantain 20.30 täräytän kaikki autot käyntiin tunniksi ja niitä on kun rekkafirman omistan.

   • Kurikkalaane korahti! ;-)


  • Saammeko Ilmastovaalit 2019?


   88 - 3277

   • Häh - etko ole seurannut vaalikeskustelua ollenkaan kun noin tyhmiä kyselet!


  • Mikä on persujen kanta ilmastonmuutokseen?

  • Uskotko ihmisen tuottamaan ilmastonmuutokseen?

  • Ihmisen rooli ilmastonmuutokseen on täysin varma!

  • Uskotko ilmastonmuutokseen, ihmisen toimesta

  • Mikko Paunio sanoo todella hyvin ilmasto asioiden todellisen tilan, kannattaa lukea.

  • Tuhlasimme 100 vuodessa sen, mitä luonto rakensi miljoona vuotta

   (YLE- aamu-uutisointi 3.1.2007: Lämpimät syksyt vähentävät kevään hiilidioksidinielua meidän onkin pakko vähentää kulutustamme entistäkin enemmän - jopa puolet)

   [ ... enemmän autoja, enemmän kilometrejä - hyväksyntä haettuna pienemmästä kilometrikulutuksesta. Luonto ei jaksa niellä kaikkea sitä saastaa, mitä mm. koneliikkumisella ja lämmityksellämme aiheutetaan ...]

   Suomalaiset tutkijat julkaisivat Nature-lehdessä hätkähdyttävän uutisen yhä lämpimämpien syksyjen seurauksista kokonaishiilidioksiditaseeseen. Luonto ei nielekään niin paljon kuin olemme luulleet - luulohan ei ole tiedon väärtti.

   Ihmiskunnan siirtyessä lämmittämään olemistaan ja liikkumaan konevoimalla ehtiäkseen tehdä yhä enemmän - poltti se taivaan tuuliin päästöinä 100 vuodessa sen minkä tekemiseen luonnolta meni miljoona vuotta. Tunnetusti automme kulkevat maan alta pumpatulla öljyllä, kaasulla ja lämmityksen hoidamme mm. kivihiilellä - mistä myös sähkönkin laitteisiimme väännämme.

   Fossiiliset energiavarat ovat ammoin kuollutta kasvustoa. Öljyyntymiseen ja kivihiilestymiseen meni miltei loputon aika - vaikkapa miljoona vuotta, sinne sitoutuen kymmenien tuhansien vuosien varannot. Nämä varannot me nyt purimme ja syydimme ilmakehäämme, maaperäämme ja omiin keuhkoihimme ainoastaan 100 vuodessa. Eikä hiilidioksidi ja ilmastonmuutos ole ainut ongelma. Vieläkin me ihmettelemme mikä meni vikaan?

   !!

   • No oletko valmis palaamaan hevosaikakauteen ja asumaan savimajassa.


  • Lukijalle!

   Lajitteletko muovit?

  • Hienoa. Olen erittäin innoissani siitä että nuoret ilmastolakkoilevat. En ole turhaan sijoittanut suuria summia eri firmoihin turhaan. On myöskin hyvä että erimaiden hallitukset "ohjaavat" kansalaisiaan ilmastomuutos talkoisiin. Kiitos teille kaikille jotka luotte minulle ja perheelleni hyvän elämän. Kiitos ja muistakaa "ILMASTOTALKOOT" ja "ILMASTOLAKKO".

   • Rock - lisää hilloa, kun sijoittaa Fortumiin!


  • Rock! Lisää kaasua dieseliin!

  • Ihminen on polttomoottori ja suusta ulostuleva pakokaasu hiilidioksidia. Koska persut puhuvat niin paljon (paskaa) Suomen kokonaispäästöt ovat ohittamassa Ranskan vaikka se on paljon isompi maa sekä pinta-alaltaan että väkiluvultaan.

  • Ihminen on polttomoottori ja suusta ulostuleva pakokaasu hiilidioksidia. Koska persut puhuvat niin paljon (paskaa) Suomen kokonaispäästöt ovat ohittamassa Ranskan vaikka se on paljon isompi maa sekä pinta-alaltaan että väkiluvulta.

  • Ovatko halla-aholaiset oikeassa?

  • Etelänavalla porataan miljoonan vuoden reikää, jotta tiedetään mitä ilmakehässä on tapahtunut!

  • Johtuuko ilmastonmuutos ihmiskunnasta?

  • Teollisuus suomessa maksajaksi ja sitä kautta kuljetus meri ja lentoliikenne myös maksajaksi. Suurimmat suomen ilmastonpilaajat ovat vastuussa jotka aiheuttivat suomen puhtaanilmaston turman. Yleislakko ilmaston puolesta on paikallaan. Työttömät edustavat parhaiten ilmastopuolesta taistelua. He eivät rasita ilmastoaan autoillaan tai hyvinvointi matkailulla tai lihansyönnillä suomenilmastoa.
   Rankaisevavero on paikallaan niille jotka vielä pilaavat ilmaa.

  • Mikä on persuuksien todellinen tietämys ympäristömuutoksista?

   • Kaikki persut muuten on myöntäneet jotta ilmastonmuutos on ihmisten aiheuttama , mutta Suomi ei sitä pysty pysäyttämään kuten Viher-vasemmisto ja SDP luulee. Ne uskoo satuihin joita niiden agitaattorit paasaa.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   179
   6621
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   189
   4968
  3. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   147
   4345
  4. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   285
   3521
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   27
   3174