Mitä olet valmis tekemään ilmaston hyväksi?

NytVoiVaikuttaa

Koitetaan pitää keskustelu asiallisena!

Eli, Mitä itse kukin on valmis tekemään ilmaston hyväksi?

Yksi esimerkki ja Perustelu.

25

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikavähän

      Syödä ja ostaa kotimaisia tuotteita aina kun mahdollista vaikka se vähän kalliimpaa olisikin. Suunnittelen viikon ruokaostoksen sen mukaan, että hävikkiä ei tule yhtään. Pyrin korjaamaan ja käyttämään vaatteet loppuun vaikka sitten näyttäisin vähän kerjäläiseltä. Olisin pitänyt vanhan puhelimeni(Ei älypuhelin) mutta kyllästyin työporukan ja kavereiden naljailuun.
      Asioista mistä en halua luopua on maalla asumisesta vaikka työmatkaa kertyykin reippaasti. En myöskään kykene luopumaan vanhasta tosin vähäkulutuksisesta autostani, koska minulla ei yksinkertaisesti ole varaa uudempaan saati mihinkään hypridiin tai sähköautoon.
      En itse matkustele ulkomaille tai taivkotimaassa, mutta ymmärrän jos joku ei kykenen siitä luopumaan tai edes vähentämään.
      Lemmikkiä en omista mutta ymmärrän jos sellainen on jollekkin välttämätön.
      Lihansyöntiä en suostuisi lopettamaan mutta vähentää kyllä voisin.

    • Vastakkainasettelu

      Voihan tänne luetella vaikka kuinka pitkät litanniat asioista mistä itse voisi luopua kun ne ei omassa elämässä ole tärkeitä, mutta joillekkin ne on välttämättömyyksiä joita ilman vaikka työnteko menettää merkityksensä tai koko elämä.
      Esim kasvissyöjä voisi varmaan luopua lihansyönnistä ja syrjäkylän peräkammarinpoika ulkomaan matkoista. Tai kaupungissa asuva eläkelläinen yksityisautoilusta. Maaseudulla asuva voisi myös varmaan luopua Helsingin lämmityksestä kivihiilellä.

    • ilmastokeisari

      Tehdään Suomesta reservaatti ja sammutetaan kaikki valot. Kaikkien Suomen kansalaisten omaisuus pakkolunastetaan ja väestö pakkosiirretään Alaskaan ikitundraan.
      Tällä tavalla koko maapallo pelastuu. Aasian maat saavat edelleen tupruttaa kaikki myrkkykaasut taivaalle. Pietarin kaupunki saa jatkaa työntää kaikki paskat puhdistamattomina Itä-mereen. Niin Itä-meren tilannehan parantuu, kun Suomesta on tullut reservaatti. Etelä-Amerikassa sademetsien tuhoaminen jatkuu 2 jalkapallokentän sekuntti vauhtia. Tuo ei haittaa, kun Suomen metsiä ei enää hakata, vaan ne lahoaa pystyyn.
      Hyvä Suomi, me pelastamme koko Telluksen. Kiitos Suomen viisaat ympäristönsuojelijat.
      PS. tuo muutto koskee myös teitä.

    • ÖJLDKSFÖKLGJÖ

      Minä lupaan kaikin mahdollisin keinoin ostaa lisäaikaa fossiilisten polttoaineiden käytölle.

    • Lukiolaislikka

      Meillä on isoja koiria. Heräsin ilmastonsuojeluun juuri olleen lakon takia. Päätin siis ryhtyä kasvissyöjäksi. Tajusin kuitenkin, että koirat syövät enemmän lihaa, kuin muut perheenjäsenet.
      Kaveri sanoi, että Koreassa ja Kiinassa syödään koiran lihaa. Onko ilmastoteko, jos syö koirat?

      • Säästelijäät

        Meidän perheessä on keskusteltu ilmastonmuutoksesta. Olemme valmiita luopumaan lentomatkustamisesta sekä laivaristeilyistä. Ostamme Hyvää Suomesta -joutsenmerkillä varustettuja tuotteita. Toki joudumme ostamaan kahvia, teetä ja kaakaota, koska ne eivät kasva Suomessa. Sen sijaan käytämme suomalaisia yrtteinä mausteina, joten ulkomaisia mausteita käytämme suhteellisen vähän. Ostokset teemme suurissa erissä, joten emme tarvitse autoa käyttää päivittäin ja siinäkin asiassa suojelemme ilmastoa. Kierrätämme vaatteita ja tarvittaessa ostamme kotimaisia tuotteita, vaikka ne ovatkin kalliimpia kuin ulkomailta tuodut.


    • onkopöljempää

      En aio tehdä yhtään mitään ilmaston hyväksi joutavaa höpötystä.

    • hahhahh

      niin on tekonurmet pois ja jäähallit tekonurmesta kulkeutuu luontoon 40% muovia. mutta minä kerään jäteöljyt akut muovit vaikka luontoon tämä on paskatouhua millä rahastetaan suomi pelastaa kaikki

    • YmmärrysÄlyHoi

      Päästämällä ilmastot ulos kaikista vihervasemmiston edustajista. Näin maailma pelastuu turhalta vouhotukselta ja autistisen ruotsalaisteinin somet täyttävältä potaskalta, jota vähä-älyiset sometalebanit levittävät uuden totuuden sanomana. Jeesus tule, Jeesus tulee – nähty jo Riihimäellä!!!

    • allekirjoitettu
      • Soijakielto

        Ulkomailta tuoduille liha- ja maitotaloustuotteille veroa kannattaaa nostaa, koska ulkomailla käytetään soijaa eläinrehuihin. Etenkin brasilialaista lihaa kannattaa välttää.
        Suomessa liha- ja maitotaloustuotteet tuotetaan ekologisesti. Lehmät syövät laitumilta ruohoa ja talvella myös heinää säilöttynä. Siis meidän takia ei kaadeta sademetsiä.
        Soijan käyttö tulisi kieltää kokonaan myös ihmisiltä. Emmehän me halua, että sademetsät tuhotaan. Ihmiset eivät tarvitse soijaa vaan soija voidaan korvata suomalaisella rypsillä.


    • uimahalliahdistelijamamu

      Ilmastovouhotus ei koske minua. Eikä pitäisi enään koskea muitakaan suomalaisia. Sen pitäisi koskea intiaa, Kiinaa, Irakia, Irania, USA, venäjää, valkovenäjää, Eteläamerikan maita yms.. (suomi on asiansa jo hoitanut) Tajutkaa jo.

      • Kyllä se koskee jokaista maapallon asukasta. Sitäpaitsi yksi Suomalainen pystyy vaikuttamaan vielä enemmän kuin yksi Kiinalainen.


    • spraypullo

      En mitään koska ilmaston lämpeneminen ja kylmeneminen on luonnon oma systeemi johon kukaan ei voi vaikuttaa mitenkään. Miettikääs nyt kaikki ilmastohörhöt ensin ennenkuin avaatte suunne..tutkikaa asioita hiukan muualtakin kuin YLEn ym .vastaavien "totuuden torvilta".

      Ensinnäkin esimerkiksi Grönlannissa oli tuhat vuotta sitten ja sitäkin kauemmin niin lämmin että sielä vijeltiin viljaa .Nykyisin sielä ei sellaiseeen pystytä koska ilmasto on kylmempää. Tämä ilmiö on kestänyt jo ajasta jolloin ei ollut tehtaista ,spray kaasuista ,autoista ,muovista ynnä muusta tietoakaan. Nykyisellään ilmasto alkaa taas hiukan sieläkin palautua noirmaaliin eli lämpimämpään suuntaan.

      Ja mitä tulee sitten muuten muun maailman "ilmastoon" niin Euroopassa vallitsi varsin lämmin aikakausi 800 -luvulta aina 1400-luvulle joten oliko silloinkin ituhippien "syntipukit" saastuttamassa?

      Tämä koko höpinä on pelkkää propagandaa jolla koitetaan aivopestä ihmisiä jotta heidät saadaan hallintaan. Samaa tekniikkaa käytetään muutamassa muussakin "teemassa". Ohjattavissa olevat menevät vipuun ja ne joilla on älliä näkevät läpi sumutuksen mistä tässä kokonaisuudessa on kyse. Jos joku ei sitä sanomatta tajua ei voi mitään..siinä pähkinä purtavaksi. Toivottavasti ratkaisette tehtävän ennenkuin on liian myöhäistä..kuten monessa asiassa on jo käynyt..syyttäkää silloin itseänne eikä niitä jotka asioista olivat toista mieltä.

      Tämä on PELKKÄÄ POLITIIKKAA koko ilmastohöpinä.

    • spraypullo

      Jos on olemassa niin sanottu "ilmastotragedia" menossa ja kaikkien pitää lopettaa autoilu ja lihan syönti ja takkkatulen teko ja makkaran paisto nuotiolla ja lomamatkailu lentokoneella ja muovisten pillien käyttö, ynnä kaikki muut ihme jutut niin MINKÄ TAKIA TÄNNE PITÄÄ HAALIA LISÄÄ IHMISIÄ MUISTA MAISTA KULUTTAMAAN LISÄÄ??? Perustelkaa MIKSI? Eikö ne ylimääräset ihmiset kuluta mitään? Leijuuko ne ilmassa ? ÄLY HOI. Miettikää höpinöitänne juurta jaksaen ennenkuin sanotte yhtään mitään.

    • hiihoo

      Lähettäisin värilliset loiset pois maasta.

    • liikkuminen

      NIIMPÄ UUTISISSA oli että maahanmuuttajille annetaan liikkumisrahaa. mitä tämä tarkoittaa? tässä ainakin Jämsä VOKIN ja keskustan väliä maahanmuuttajat ajaa edestakaisin aamusta iltaan, auto saatta käydä kääntymässä vokin pihassa ja taas kylille LIDLIN pihaan ajetaan ovien eteen. Mutta tämä kirjoitus poistetaan kun on kyse mamuista heitä pitäisi ylistää

    • Kyntäjänpoika

      Rekkakuskina olen huomannut , miten turhaan tavaraa siirretään paikasta toiseen (esim. vessapaperia eteläsuomesta pohjoisnorjaan ja paluumatkalla eteläsuomeen... no mitäs muutakaan kuin vessapaperia). Ite yritän ajaa mahdollisimman taloudellisesti, eli vältän vakionopeussäätimen käyttöä.

    • Moniatapoja

      Olen valmis ostamaan vain suomalaisia elintarvikkeita. Olen valmis luopumaan lentomatkailusta ja risteilyistä. Ajan autolla mahdollisimman vähän... Vältän soijan käyttöä,,, vähennän sähkön kulutusta. Ostan ekologisia vaatteita - en siis halpoja ulkomailta tuotuja vaatteita. Siten säästän, kun ne kestävät monia vuosia aivan hyvinä.

    • Muutosta

      Siirryn muovivaatteista aitoihin turkis-ja nahkavaatteisiin.

    • markku.lievonen

      Olen saanut ymmärryksen, miten luonnon vaalimiseen liittyy ihmisen mieli ja siten painottanut mielenalueiden vaaliomista / kasvattamista.

      Iloisuus ja onnellisuus, joka kumpuaa tyytyväisyydestä. Tässä ja nyt hetkeen tyytyväinen ihmisen mieli ei haikaile lentomatkustamisia ja materiaalin haalintaa. Juuri tyytymätön ihmisen mieli etsii päivästä toiseen sitä parempaa, jolla paikkaisi tyytymättömyyttään. Nähdä mitä tosella puolella maapalloa on lentomatkustamista käyttäen. Sama pätee materiaan. Perus elintaso riittää ja tuo onnellisuuden.

      Mutta, herätkää todellisuuteen. Maamme on tässä ja nyt hetkessä jo erittäin hyvä esimerkki ja muulle maailmalle miten ihminen on huomioinut luonnon. Saastuttamatta sitä. Meillä on todelllisuudessa maailman puhtaimmat pohjavedet kuin myös järvien. Elämme erittäin puhtaassa elinympäristössä ja tällä hetkellä.

      Tähän todellisuuteen littyen ihmettelen tätä vouhutusta luontomme likaamisesta / saastuttamisesta. Tätä tasoa tulisi valottaa ja viedä maailmalle. Hoitaa korkeatasoisesti metsiä jne....
      Kuten tiedämme, niin maamme päästöt on vain 0,14% kaikkien maiden päästöistä. Ajatelkaa, jos maailmalle saisi tiedostettua maamme tilanne. Päästöjen / metsiemme taso,niin mikä vaikutus tällä ...t-o-d-e-l-l-i-s-u-u-d-e-s-s-a....... olisi.

      Nyt on hulluuden huippu maan muuttaa päästöjään, jonka luonto on puhdas ja päästöjen osuus vain tup 0,14%.

      Jos elinympärisömme olisi Aasian tai todellisten saastemaiden tilassa, niin jo ihmisen hyvinvoinnin tähden tulisi muuttaa elintapojamme.

      Muttam huomatakaappa hulluutemme. Kaikki muutokset tähtäävät ydinenergian lisäämiseen. Autoilu, huoneiden lämmitys jne.... eli hulluutemme vie todella kohti tuhoa. Ydin - jäte.... saastetta.

    • tfgthyujk

      Tarvitsen työmatkan takia autoa, koska joukkoliikenne ei kulje siinä. Ostaisin mielelläni täys sähköauton, mutta niitä ei varmaan saa 3 tonnilla. Eikä ole tietoa latauspisteistä. Empä tiiä, täytyy varmaan kävellä sitten töihin. Kunto siinä varmaan nousee, mutta noi pakkaset vähän mietityttää. 10 kilsaa. Mihin tää maailman meno oikeen menee. Ennen oli kaikki paremmin. Mutta tehrään ny mitä herrat haluu. Tai........

      • LehmäOliEnnenKivihiiltä

        Ajattelen samaan tapaan. Jos Helsingin juppien on saatava istua kivihiilen lämmössä suunnittelemassa etelän lentoja, meidän on pakko kävellä pakkasessa.


    • perheenäiti

      Suomi voisi nostaa energianhinnan niin paljon että Suomi suljettaisiin ja pieni 5milj.kansa voisi muuttaa pois.
      On monelle jo pienipalkkaiselle ja eläkeläisille tai perheelliselle kärsimys asua jatkuvien korotuksien maassa kuin suomi tällä hetkellä on.

      • Säästeliäs

        Olen valmis luopumaan farkuista, älylaitteista, moottoripyöräilystä, lentomatkailusta, risteilyistä. Olen luopunut soijasta. Ostan lähiruokaa enkä ulkomailta tuotuja elintarvikkeita.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe