Emmerdale ja Brexit

DaleEmmer

Kun Brittien Brexit-sekoilu jatkuu ja eropäivä lähestyy niin mietin että miten se vaikuttaa sarjaan (vai mitenkään?) ja kommentoidaanko Emmerdalessa mahdollista eroa mitenkään. Realistisestihan esim. Moiralta loppuisivat EU:n maataloustuet kuin seinään eropäivänä ja maatila olisi samantien konkurssissa. Samoin Jimmyn ja Robertin pyörittämä huolinta-alan yritys joutuisi aikamoisiin vaikeuksiin kun vapaan tavaroiden ja ihmisten liikkuvuuden sijaan tulisivatkin kuvaan tullit, jonot rajoilla ja viisumit/työluvat kuskeille. Davidin kaupan ulkomailta tuotujen oliivien ja muiden elintarvikkeiden hinnat nousisivat/saanti vaikeutuisi niin että puolet kaupan hyllyistä pitäisi varmaan täyttää McCainin ranskanperunapaketeilla kun muutakaan ei tarjolla olisi.

Mietin kanssa että miten kyläläiset aikoinaan oikein kansanäänestyksessä äänestivät jos äänestämään edes vaivautivat. Voisin kuvitella helpostikin että useampikin heistä ovat vähän sellaisia pikku-englantilaisia ja kansallistunteessaan jopa halusivat eroon Euroopasta.

Joo. Heh. Kaikkea sitä vapaa-ajallaan pohtiikin.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • batmani

      Ihan järkevää pohdintaa pitkästä aikaa.
      Itse olen myös miettinyt miksei asiaa ole mitenkään mainittu. Mutta johtuisiko ihan vaan siitä, että ei haluta politiikkaa mukaan. Tosin sitä aikanaan ainakin jonkin verran oli, silloin kun Eric oli jossain valtuustossa.
      Toinen asia mikä on melkein kokonaan unohdettu sarjassa on jalkapallo. Käsittääkseni jalkapallo on brittien "kansallispeli", mutta Emmessä harvoin puhutaan, saatika pubissa ei koskaan katsota otteluita tv-stä

      • Valtuustonpj

        Tosiaan politiikkaakin on ollut mukana. Alan Turner ja Eric kamppailivat valtuustopaikasta, Erkki voitti. David vei paikan Ericiltä. Davidin kauden alussa valtuustorooli korostui viimeisen päälle mm. siten, että ihmisiä oli jonoksi asti hänen ovella. Eric katseli ryytyväisenä. Jotenki Davidin rooli politiikassa haihtui.
        Kävihän Eric jynssäämässä jotain naisvaltuutettua, joka kiristi Erkkiä.


      • DaleEmmer
        Valtuustonpj kirjoitti:

        Tosiaan politiikkaakin on ollut mukana. Alan Turner ja Eric kamppailivat valtuustopaikasta, Erkki voitti. David vei paikan Ericiltä. Davidin kauden alussa valtuustorooli korostui viimeisen päälle mm. siten, että ihmisiä oli jonoksi asti hänen ovella. Eric katseli ryytyväisenä. Jotenki Davidin rooli politiikassa haihtui.
        Kävihän Eric jynssäämässä jotain naisvaltuutettua, joka kiristi Erkkiä.

        Nyt Englannin tahtiin jaksoissa on muuten just taas alkamassa kunnallispolitiikkaan/kunnanvaltuustoon vaaleihin liittyvä juoni (ei siitä sen tarkemmin kuitenkaan kun tämä ei juonipaljastusketju) joten ei politiikkaa sarjasta ole sentään ihan kokonaan unohdettu.

        Mutta ehkä Brexit halutaan pitää tarkoituksella sarjasta ulkona, kun veikkaan että perus britiltä tulee varmaan koko Brexit-soppa jo korvista ulos niin että vain mukavaa että on edes yksi ohjelma jossa sitä tai sen seuraamuksia ei tarvitse pohtia.

        Silti jos ero toteutuu niin pakostakin sitä on sarjassa jotenkin kommentoitavan.
        Muistan että olin todella hämmästynyt kuinka nopeasti Emmerdalen kilpailija, BBC:n Eastenders mainitsi Brexitin omassa ohjelmassaan vain pari päivää myöhemmin tuloksen selviämisen jälkeen, käytännössä liki reaaliajassa. Olivat siis nopeasti kuvanneet lyhyen "ajankohtais"pätkän joka sitten liimattiin mukaan yhteen jaksoon.

        Jalkapallon puuttuminen sarjasta voi mahdollisesti liittyä tekijänoikeuksiin. Liigat/sarjat/joukkueet pitävät niin tarkasti omista tunnuksistaan/tavaramerkeistään kiinni, että edes niiden mainitseminen saattaisi maksaa tuotantoyhtiölle niin paljon rahaa etteivät siksi vaivaudu vaikka urheilun puuttuminen kyläläisten elämästä on kyllä aika epärealistista. Nyt kun oikein muistelen niin viimeksi kun Emmerdalessa on katsottu futista (ehkä 4 vuotta sitten?) telkkarista niin silloinkin se oli hyvin epämääräisesti jotakin "kansainvälistä" sarjaa.

        Myös kyläläisten krikettiottelu pitkästä aikaa olisi kiva, onhan heillä vielä se krikettikenttä ja majakin nimittäin olemassa.


    • hophoptietoaetsikää

      Brexit syihin kannattaa tutustua brittien kannalta jotka haluavat EU pakkovallan loppuvan. Meillä ja muualla uutisoidaan ja kerrotaan vain EU myönteisiä asioita ja pelotellaan muiden maiden kansalaisia salaamalla ikäviä asioita.
      Media vaikenee valehtelee hyvin paljon asioita. Jos ei osaa itse ajatella,päätellä eikä tiedä ongelmista Englannissa mitä siellä tai meillä tapahtuu niin voi voi..

    • näineläkeläisenä

      Media vaikenee monesta muustakin asiasta.
      Esim. mennään nyt ohi aiheen, mutta eläkkeet. Suuria ikäluokkia syytetään siitä, että me syömme lasten ja lastenlapsemme eläkkeet. Ei pidä paikkaansa.
      1915 ja ennen sotia syntyneetkin ovat ehtineet itse maksaa eläkkeitään ainakin 10 vuotta. He kävivät sodat ja olivat pahimmillaan rintamalla ja sodan kauhuissa lähes 5 vuotta elämästään ja sen jälkeen rakensivat nyky-yhteiskunnan täysin tyhjästä. Monella ei ollut mitään muuta omaisuutta kuin päällään olleet vaatteet.

      Me sotien jälkeen syntyneet olemme maksaneet ensin 7-9 vuotta eläkemaksua jota ei meidän hyväksemme lueta. Itse menin töihin 14 vuotiaana. Eläke alkoi karttumaan vasta 23 vuotiaana.
      Tein töitä 48 vuotta. Kertaakaan en ole ollut työttömänä, en ole sairastanut ja lomia pidin vain ne mitä lakisääteisesti kuului. Tein vuosia ja vuosia 6 päiväistä viikkoa.
      Ja nyt minä olen se joka syö lastensa ja lastenlastensa eläkkeet. Arvatkaapa vain vituttaako.
      Pitäisi huomioida myös se, että me olemme omalla työllämme keräänneet jälkipolville kohtuullisen omaisuuden.
      Ilmeisesti kun näitä alle 2000€ eläkkeitä leikataan entisestään, joudumme maksamaan itsen oman vanhuudenpäivien hoidon. Se tarkoittaa sitä, että realisoimme omaisuutemme alihintaan ja maksamme monikansallisille yhtiöille tuhansia euroja kuukaudessa siitä että ulkomailta tuotettu halpatyövoima joka ei osaa suomea eikä englantia vaihtaa kerran vuorokaudessa vaipat ja tuo ruokatarjottimen eteen ja vie pois riippumatta siitä pystynkö itse syömään vai en.

      Mitenkähän se Englannissa on?
      Eipä ainakaan tämä sarja kerro mitään esim. Rodneyn statuksesta, onko hän oikeasti ns. työikäinen vai jo virallisella eläkkeellä. Tekeekö töitä siksi kun ei ole olemassa eläkejärjestelmää. Eikä siitäkään rouvasta joka oli eläinlääkärien vastaanottoapulaisena, käsittääkseni hän on eläkkeellä, mutta eipä ole sanaakaan otettu kantaa siihen miksi tekee duunia yhä.

      • VastausVuodattajalle

        Briteissä eläke on vain noin 35% palkasta, joten eläkeläiset tekevät työtä elääkseen.


    • Anonyymi

      Nyt kun Englannissa alkaa uutisten mukaan olemaan jo pientä ruoka ja tuotepulaa supermarkettien hyllyillä, bensiiniä jonotetaan tunteja ja viimeisistä litroista asemilla jo tapellaankiin niin tulisiko tämä mitenkään näkymään sarjassa? Kuljetusfirman (onko sitä enää olemassa Robertin lähdön jälkeen?) pitäisi olla todellisuudessa jo isoissa taloudellisssa vaikeuksissa koska Briteistä ovat Brexitin ja koronan myötä rekkakuskit loppu.

      Mutta ehkä jatkossakin Emmedale pidetään onnellisena pikku kylänä, jossa kyläkaupasta WC paperi eikä mikään muukaan tuote lopu kesken vaikka oikeassa elämässä niin kävisikin.

    • Anonyymi

      Eipä ole Brexit näkynyt sarjassa. Eikös Brexit ja korona alkaneet noin samoihin aikoihin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe