Ristiriitaisia tutkimuksia on tehty inflammaation syntymisestä rasvoista.
Kasviöljytkin pitäisi nauttia oikeassa suhteessa. Tutkimuksia on risriitaisia.
Halusin selvittää miten paljon linoleenihaposta elimistö muodostaa arakinodihappoa?
Kuitenkin on niin että kovat rasvat kiistämättä aiheuttavat inflammatiota ruokakokeissa veren arvoja mitatessa.
Olen tehnyt kuktenkin hyvän ratkaisun aikoja sitten että olen luopunut kovista rasvoista ja extra virgin oliiviöljy on ravintorasvani kaikessa, ja että nautin Omega3:sia pari grammaa /vrk. Vähempikin riittää.
Otin tumman suklaan käyttööni myös, mutta havaitsin että kaikki on makeutettu.
Olen luopunut makeutuksista.
Huono hiilihydraatti, kaikki raffinoitu ja sokerit lisäaineet lisäävät inflammaatiota.
Kaikki krooniset sairaudet ovat yhteydessä inflammaatioon.
Kuitenkin kaikki syöminen jossakin määrin lisää ruokakokeissa inflammaatiota, mutta toiset vähemmän, ja toisen tappavasti kun tarpeeksi huonosti syö.
Linoleeni- ja arakidonihappojen haitta?
17
62
Vastaukset
He va nu så se on kuitenkin niin että
jos ihmettelee omega 3: sien määrää, niin kiistatta on niin että omega3 sarjan rasvat edistävät terveyttä tai ovat neutraaleja takuuvarmasti
Kasviöljyt ovat ihmiselle välttämättömiä, mutta on epäilty että jotkut kasvirasvat ovat haitaksi jos niitä on liikaa jossakin suhteessa.
Varmaa myös tuntuu olevan että omega3 on suurinpiirtein ainoa keino balanssiksi neutraloimiseen.
Tutkimuksista ei takuuvarmasti selviä miten paljon elimistö muuttaa linoleenihappoa arakinoidihapoksi. Arakinoidihapopoa on väitetään liiallisena pahaksi ristiriitaisin tutkimuksin.
Kasviöljyissä on suuria määriä omega6 sarjan linoleenihappoa.- Adviss
Inflammaatioon ja rasvojen metaboliaan vaikuttavat myös geenit ja erityisesti geenimutaatiot. Inflammaatioon vaikuttavia geenimutaatioita tapahtuu mm seuraavissa geeneisssä:
IL-6 -174
TNFA -308
IL-1A 4845
IL-1A -889
IL-1B 3954
IL-1B -511
IL-1RN
Lipidimetaboliaan vaikuttavia geenimutaatioita voi olla mm seuraavissa geeneissä:
LPL 1595
CETP 279
APOC3 3175
APOE
PON1
Näiden geenien geenimutaatioilla on paljon suurempi vaikutus inflammaatioon ja rasvahappojen metaboliaan kuin sillä, missä suhteessa saamme mitäkin rasvoja. Vaikka "oikein" syöminen onkin tärkeää, on hyvä tuntea geeninsäkin. Inflammaatioon ja lipidiaineenvaihduntaan vaikuttavat myös liikunta, uni, stressi ja lepo.- Adviss
Paras on kun mittauttaa tulehdusmarkkerinsa ja rasva-aineenvaihduntansa ja käyttää mittaustuloksia ruokavalionsa hienosäätöön kohtuuden rajoissa.
Asiayhteyteen .mitä syö, ei kuulu geeniperimä.
Syöminen on harkinnan varaista.
Geenejään ei voi valitaAdviss kirjoitti:
Paras on kun mittauttaa tulehdusmarkkerinsa ja rasva-aineenvaihduntansa ja käyttää mittaustuloksia ruokavalionsa hienosäätöön kohtuuden rajoissa.
Puhut asiaa, niin on hyvä.
- kfjdhf
Erityisesti kannattaisi muistaa, että jos paistaa kuumassa jotain, niin silloin voi ja oliiviöljy ovat parhaita (tulee vähemmän syöpäyhdisteitä)- valmisruokien paistamiseen käytetään lähes yksinomaan huonosti siihen sopivia öljyjä, tietystikin hinnan vuoksi.
Valmisruokien öljyt ovat halpoja.
Voi muodostaa karsinogeenipommin, mutta oliiviöljyllä itsekin paistan.- lämpötilat
Jarinhotelli4 kirjoitti:
Valmisruokien öljyt ovat halpoja.
Voi muodostaa karsinogeenipommin, mutta oliiviöljyllä itsekin paistan.johtuuko se voin ongelma - että se palaa liian helposti pannulla. Paistorasva pullossa kestää lämpöä enemmän.
lämpötilat kirjoitti:
johtuuko se voin ongelma - että se palaa liian helposti pannulla. Paistorasva pullossa kestää lämpöä enemmän.
Uskon niin että palaa helposti. Luotan itse oliiviöljyyn.
Extra virgin aina minulla.
Olen vieraantunut voin mausta, eikä voi enää maistu suussani.
Oliiviöljyä joisin.- Adviss
Jarinhotelli4 kirjoitti:
Uskon niin että palaa helposti. Luotan itse oliiviöljyyn.
Extra virgin aina minulla.
Olen vieraantunut voin mausta, eikä voi enää maistu suussani.
Oliiviöljyä joisin.Mennäänpä elintarviketieteen kautta niin ei tarvitse arvailla. Voi palaa yksinään mutta jos laittaa reilu puolet öljyä ja vajaa puolet voita niin eipä juuri pala muu kuin aminohapot. Rasvojen ominaisuudet määräytyvät vallitsevan rasvan kiderakenteen mukaan siten, että se rasvahappo, jota on eniten määrää rasvan ominaisuudet.
Adviss kirjoitti:
Mennäänpä elintarviketieteen kautta niin ei tarvitse arvailla. Voi palaa yksinään mutta jos laittaa reilu puolet öljyä ja vajaa puolet voita niin eipä juuri pala muu kuin aminohapot. Rasvojen ominaisuudet määräytyvät vallitsevan rasvan kiderakenteen mukaan siten, että se rasvahappo, jota on eniten määrää rasvan ominaisuudet.
ok.
Käytän 1 rkl kalaöljyä per/ vrk omega3- EPA:n vuoksi.
Sitten otin lisäksi kalaöljykapseleita siten ja siksi että saan D- vitamiinia yli 100mg/ vrk.
Tämä siksi että alan ikääntymiseni päivät 60- kesäisenä.
Olen aloittanut ruokareminttini 30- vuotiaana.
50- kesäisenä on kaikki ollut jo hyvin pidemmän aikaa.
Nyt 60- kesäisenä olen viilannut iän karttumisen vuoksi mikrogrammoja, ja tehnyt viimeiset tarkistukset.
En ole useampaan vuosikymmeneen syönyt riskialttiisti.Poikkeuksia olen tehnyt joskus, mutta eivät säännöllisessä jatkuvassa käytössä.
Nykyisin en mieti enää mitä ostan kaupasta.
Olen laskukoneella valinnut ravintoni.
Ostelen niitä aina mitkä olen laskenut kuuluvaksi ruokaytääni.
- Edullisia ihmisen ihanteellista ravintoa mitä marketista saa kuuluu minun ruokakauppalappuuni.
Kaikki syöminen aiheuttaa hetkeksi inflammaatiota.
Inflammaatiota paljon kerryttävistä syötävistä ja juotavista, -on kyse jatkuvasta inflammaatiosta, ja tämä jatkuva inflammaatio on yhteydessä kaikkiin kroonisiin sairauksiin.
>> Minun mielestäni tässä on tällä tavalla terveyden avaimet, suorittaa omaa elämäntapamissiotaan som jag niin kuin minä, että karsii huonon hiilihydraatin, lisäaineet, kovat rasvat, sokerin ja raffinoidut- nuo pois ja lisäksi että huolehtii rasvojen tasapainosta siten että käyttää omega3:sia -runsaasti puhdasta kalaa missä sitä on, ja kalaöljyjä, -vaikka kalaöljyä ei aina suositeltaisi, -uskon näin. Uskon myös että ikääntyvälle on hyväksi ottaa 100-150 mg D-vitamiinia /per/vrk.
Olen tullut oheiseen johtopäätöksiin itse.
D-vitamiinin runsaasta saannista ei ole tutkitusti haittaa, vaikka on väitetty ettei rasvaliukoisia vitamiineja pidä syödä. Kalaöljyä ei kukaan juomalla juo. Yöllisissä heräämisissäni juon vettä ja otan hörpyt extra virgin oliiviöljyä suun kuivumisen vuoksi. Olen oppinut rakastamaan terveellisiä makuja._Vitamiinien saantisuoritukset -mitä lukee purkkien kyljissä tarkoittaa sitä määrää mikä suojaa puutostaudeilta.
Silloin kun hoidetaan terveyttä ja ehkäistään muita sairauksia, kuin vitamiinien puutostilojen aiheuttamia sairauksia, niin käytetään suurempia määriä kuin purkkien suosituksia.
Joitakin muitakin käytän harkitusti lisäravinteena, mutta kuitenkin on niin että ihminen ikääntyessään vähentää aineenvaihduntaansa pitoisuuksien kohdalla hissunkissun, ja lisäravinteiden imeytyminen on rajoitettua. _ Hyvin harkituista kustannustehokkaista lisäravinteista -en torju niitä, vaan käytän joitakin valmisteita perusterveenä ihmisenä ikääntymiseni vuoksi hyvin viisaasti harkitusti._
Auto- ja Supermarketeissa ihmisen ihanteellinen ravinto löytyy;
- Hedelmä, juures, kasvis -vihannes- tiskeiltä sekä marjat pakaste-altaista.
- Sokeroimattomat maitotaloustuotteet
- Kaikki palkokasvit
- Kaikki pähkinät kylmässä vedessä torjunta-aineista liotettuna
- Extra virgin öljy (kylmäpuristettu kasviöljy)
- Valkoinen liha
- Kaikki kokojyvä viljatuotteet ja jauhot joita ei ole kokonaan kuorittu
Näin olen itse päätellyt 30- vuotta terveys-life-style- julkaisuja lukeneena.
En käytä kuin poikkeuksena muita myyntitiskejä.
Kasviksista olen laskenut ja hyväksynyt omaan ruokavaliooni ne kasvikunnan tuotteet, joissa on jotakin ravintoainetta erityisen runsaasti mitä laskukoneella laskien olen hakenut. mm. parsakaali ja porkkana. Pinaattia tulee lisätyksi vohveleihin, joita en suinkaan valkoisesta jauhosta valmista.
100 g Edamia /vrk riittää kalsiumin tarpeeseen. Proteiinin otan jopa 120 g/vrk juustosta, mutta 80-100 g tavallisesti maapähkinöistä, soijamaitoa soijajauhosta juoden, ja juustosta. -Noista on kätevää koostaa proteiinin tarve.
17% kermajuusto on toinen juustoni.En koko proteiinia koskaan ota vain juustosta per/ vrk, mutta juusto on osana hyvin proteiini pitoisena. Noista mitä mainitsen löytyy runsaasti proteiineja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Moikka rakas
Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa6517023Mitä tapahtunut
Poliiseja monta autoa+panssariauto Porista kpäähän päin tänään klo n.20 kuka hurjistunut ?414764HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa2982696- 1411979
Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan
Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.1321589Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?
Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon3961522- 161459
Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä
Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E101303Lakea konkurssiin. Asukkaat menettävät asuntonsa
Kuntarahoitus on tänään jättänyt konkurssihakemuksen lakean kaikista kiinteistö osakeyhtiöistä. Kassa on tyhjä, kaikki201234mahdollista, että olet ollut iltavuorossa
Ja kotiin päästyäsi tulit palstalle etsimään merkkiä minusta, jos kaipaat yhtään minua niin kuin minä sinua Ei mennyt k101119