Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kaverikapitalismi ohjaa Ruoveden päätöksentekoa.

Lainvartija

Ruoveden kunnan päätökset herättävät kysymyksiä.

Selvityksen aloittaminen kunnan ja Honkalakodin kiinteistöjen myynnistä pörssiyhtiö Pihlajalinnalle. Tarkoitus luovuttaa sote palvelut pörssipelureille, mutta laki rajoittaa. Lain kiertämiseksi myydäänkin kiinteistöt ensin ja siinä sotepalvelut ohessa. Palveleeko tämä kuntalaisten ja Honkalakoti ry:n jäsenien etua. Suunnitelma etenee, kun kunnanhallitus on ensin kaapannut määräysvallan Honkalakoti ry:n hallituksessa. Miksi joillekkin päättäjille Pihlajalinna on ollut koko ajan ainoa vaihtoehto.

Kunta ulkoistaa taloushallinnon ilman kilpailutusta. Lehdessä kerrottiin, ettei tarvitse kilpailuttaaa kun ostetaan palvelun tarjoavalta yhtiöltä osake 500 €. Rahoitus 100 000 € otetaan sosiaali- ja terveydenhoidon budjetista. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti asian vaikkei tiedä edes palvelujen hintaa. Näin kierretään hankintalaki, mutta onko se kuntalaisen vai jonkun muun etu.

Vuolleniemen kaava muutettiin Visuveden kaavan muutokseksi. Kaava on lähes sama kuin aiempi Vuolleniemen kaavaehdotus. Tiedossa on , että kaavan laatimiskustannuksista osa aiotaan veloittaa myös maanomistajilta. Lain mukaan on kuitenkin yksityisten maalle ennen kaavoituksen aloittamista myös sovittava kunnallistekniikan rakentamisen yli 1 miljoonan kustannuksista. Maanomistajat saavat kaavasta hyödyn myydessään tontit, joista kunnan kuuluu saada osansa.

Miksi kunnan päätöksiä on jatkuvasti eri oikeusasteissa käsiteltävä. Mistä se kertoo?

Kaverikapitalismiin liittyy usein myös korruptio.

11

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kellopää

      Ketkä ovat Honkalakoti ry:n jäseniä? Honkalakoti ry:llä ei ole omaa hoivatoimintaa. Tiloja on vuokralla Keiturin Sotella, joka järjestää myös kotihoidon Honkalakodin asukkaille. Ruoveden kunnan sote on nyt jo ulkoistettu Keiturin sotelle ja Honkalakoti on oma toimijansa, jota kunta on kai rahoittanut ja olllut takaamassa lainoja??? Hoiva- ja hoitopalveluja vanhuksille tarvitaan Ruovedellä yhä enemmän. Viiimeinen hetki katsoa mistä ne laadukkaasti saadaan. Valvonta on kuntapäättäjien vastuulla, ovatkohan huomanneet sitä. Aluehallintovirasto muistuttaa kyllä.

      • joskusyhdistyksessä

        Monet yksityiset henkilöt ovat kertoneet maksaneen jäsenmaksuja Honkalakotiin, joten he ovat jäseniä. Kai kuntakin on jäsen, koska kuntapäättäjät siellä yhdistyksen hallituksessa ovat myös päättäjinä.


      • yhdistyskö

        Honkalakoti ry, tarkoittanee että on voittoa tavoittelematon yhdistys. Tietoa yhdistyksestä ei löydy mistään. Ketkä ovat jäseniä jne. Kuka tietää?


      • Kylläseon
        yhdistyskö kirjoitti:

        Honkalakoti ry, tarkoittanee että on voittoa tavoittelematon yhdistys. Tietoa yhdistyksestä ei löydy mistään. Ketkä ovat jäseniä jne. Kuka tietää?

        Netin kautta löytyi vain tämä 2017 pöytäkirja. Mielenkiintoinen kylläkin tämän hetken suunnitelmien vallankäytön kannalta.
        http://kunta.ruovesi.fi/dynastia/kokous/2017585-11-1.PDF


    • Geims

      Ruoveden kunta siis lainojen takaaja ja vuosien varrella tukenut varmasti rahallisesti Honkalakodin toimintaa. Hyvä, että tässä vaiheessa kunnalta valvontaa investointeihin ja mitä palveluja ry järjestää. Tiloja on paljon, mutta mihin ne sopivat ja missä kunnossa ovat.

      • Puhallus

        Honkalakoti ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka omistavat yhdistyksen jäsenet. Miten tämä näin voi olla, että kunta kauppaa yhdistyksen omaisuutta? Nyt on kunnan päättäjillä taas mennyt asiat sekaisin. On sitä tukenut muutkin kuin kunta.


    • Geims

      Kauppaamassa on ollut mukana myös toimitusjohtaja Järvinen. Minkään yhdistyksen jäsen ei tietääkseni omista varsinaisesti yhtään mitään yhdistyksen varallisuudesta. Kts. Yhdistyslaki.

      • Puhallus

        No ei sitä Honkakodin ry:n varallisuutta kunta omista, että voi sitä kaupitella. Jos yhdistyksen johtaja sitä kauppaa, niin pitää olla yhdistyksen hallituksen päätös. Tässä tapauksessa hallitukseen taitaa kuulua kunnan hallituksen jäsenet,jotka ovat vaatineet äänivallan itselleen. Ovatko koskaan edes yhdistyksen jäsenmaksua itse maksaneet?


      • vaivaihtokauppaa

        Villi veikkaus että honkalakodin talous on ollut joskus niin kuralla että on ajautunut tähän kunnan avustusjonoon ja näin ollen kunta voi ohjailla toimintaa. Myyntiin vaan!! Voihan sitten ne jotka elää vielä 20-30v päästä katsella niitä tyhjiä pihlajalinnan rakennuksia, tyhjenevät kuitenkin ilman omistajan vaihdostakin


      • raynavustus

        Ray:ltä on saanut vuosittain isoja potteja, 170 000-200 00e.


    • Omaishoitajan

      Ruovesi irti Virtain kumppanuudesta HETI.... Ne rosvoavat huonompi osaisten ja ja sairaiden kaikki rahat pankista. Näin kävi sairaalle omaiselleni, vietiin koko pankkitilikin kokonaan, lupaa kysymättä.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe