En luota Suomen oikuesjärjestelmään ainakaan rikosasioissa

Punavuori

Suomen rikoslainsäädänmtö on kestämättömässä tilassa. Törkeisiin raiskaus- ja väkivaltarikoksiin syyllistyneet saavat ehdollisia tuomioita ja nekin, jotka joutuvat ihan oikeassti vankilaan pääsevät sieltä hyvin nopeasti pois. Vaarallisia elinkautisvsnkejakin, joiden paikka olisi pysyvästi vankilassa, armahdetaan yleisesti 12-14 vuoden kuluttua. Ei ihme, että Mikael Penttilän tapaiset sarjamurhaajat pääsevät tekemään Suomessa rikoksiaan tuon tuosta, aina kun he ovat vapaana vankilasta.

Tuomioistuimet langettavat melkein aina tuomioitaan laissa olevan rangaistusasteikon alpään mukaan, veikka rikos olisi kuinka törkeä. Eduskunnan pitää muuttaa lakeja siten, ettei tuomioistuinten lepsuilu voi jatkua.

Tuomioistuimet eivät myöskään noudata kansalaisten tasa-arvoisuuden periaatetta, josta on säädetty perustuslaissa, Työssä käyvät rikolliset, tai jopa ne jotka kertovat etsivänsä töitä, saavat lievempia tuomioita kuin työttömät. Suomen oikeuslaitos kohtelee näin ollen työttömiä epäoikeudenmukaisesti.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeuslaitoksen tuomiot on kuin lotto arvonta oli sitten kyseessä alioikeus tai hovioikeus.

    • Punavuori

      Tämänpäiväisten tietojen mukaan 44-vuotias maahanmuuttaja sai Oulussa 3 vuotta 8 kuukautta alle 10 vuotiaan tytön raiskauksesta. Koska hän on ensikertalainen rikollinen Suomessa, hän istuu tuomiostaan 1 vuotta 10 kuukautta (siitäkin osa voi olla koevapautta tai pantatuomiota). Kaikissa vanhoissa sivistysmaissa hän olisi saanut vähintään 8 vuoden tuomion.

      • Gädddasta

        Muslimina hänet todennäköisesti päästetään valvottuun koevapauteen 6 kk aikaisemmin. Eli todellinen tuomio on 1 v. 4 kk. Tuomion suorittamiseksi lasketaan myös se aika, jonka hän on ollut ensin kiinni otettuna, sitten pidätettynä ja lopulta vangittuna.


      • xxxgxxgg
        Gädddasta kirjoitti:

        Muslimina hänet todennäköisesti päästetään valvottuun koevapauteen 6 kk aikaisemmin. Eli todellinen tuomio on 1 v. 4 kk. Tuomion suorittamiseksi lasketaan myös se aika, jonka hän on ollut ensin kiinni otettuna, sitten pidätettynä ja lopulta vangittuna.

        Tuomio ei kait vielä ole lain voimainen, eli sekin voi hovissa kumoutua kokonaan.
        Luultavasti Suomen huippujuristit ovat haistaneet ilmaisen rahan ja auttavat valituksessa parhaan kykynsä mukaan.


    • Silupejatuspej

      Tuomareiden tuomioista puuttuu johdonmukaisuus. Tuomiot annetaan intuition pohjalta, mustatuntuu-päättelyihin perustuen.

    • Karmeapoliisivirhe

      Kuopion poliisit vei minut putkaan, olin kotona ja menossa nukkumaan. Olin juonut puolipulloa alkoholia, enkä edes kovin kovassa humalassa. Joku oli varmaan soittanut poliisit. Jokin pila. Poliisit pahoinpiteli minu vääntelemällä yms. Vaikken tehnyt vastarintaa. Veivät putkaan ja aamulla ottivat sormenjäljet, kyvasivat ja mistä myös tein kantelun, ottivat dna-näytteen rekisteriinsä vaikka en halunnut. Tiedän, että tuon näytteen saa ottaa vain jos rikoksen tekijä saa yli 6kk. Vankeusrangaistuksen. Sairasta toimintaa.

      • jurrrrrristi

        Kerro nyt ensin mistä rikoksesta poliisit sinua epäilivät ? Jos on kotona ja menossa nukkumaan ja juonut sitä ennen puoli pulloa alkoholia niin se ei vielä ole rikos. Täytyy myös sitä ennen tehdä jotain lain vastaista.
        Epäillyltä saadaan ottaa sormenjäljet ja muut tuntomerkit, mistä rikoksesta tahansa, mutta DNA vain, jos häntä epäillään rikoksesta, mistä saattaa seurata vähintään kuusi kuukautta vankeutta. Tuomio on eri asia. Se voi olla vaikka sakkoa, mutta itse rikoksesta saattaa seurata vankeutta 2 vuotta, joka on esim. perusmuotoisen pahoinpitelyn maksimi.


      • Komarov

        Soittiko vaimo tai naistuttava poliisit paikalle? Kutsumatta ne eivät ainakaan tule, ja rauhallisesti kotona nukkuvia ei viedä putkaan.


      • mielivaltaa
        Komarov kirjoitti:

        Soittiko vaimo tai naistuttava poliisit paikalle? Kutsumatta ne eivät ainakaan tule, ja rauhallisesti kotona nukkuvia ei viedä putkaan.

        Ai eivät tule? Mut on haettu kotoa monta kertaa putkaan, en ole rikollinen ja asun yksin enkä metelöi, ei ole musiikkilaitteita eikä eläimiä kotona. Noin vaan haettu lukuisia kertoja putkaan kotoa, kun olen ollut jo nukkumassa ihmisten aikoihin.


      • Matsinen
        mielivaltaa kirjoitti:

        Ai eivät tule? Mut on haettu kotoa monta kertaa putkaan, en ole rikollinen ja asun yksin enkä metelöi, ei ole musiikkilaitteita eikä eläimiä kotona. Noin vaan haettu lukuisia kertoja putkaan kotoa, kun olen ollut jo nukkumassa ihmisten aikoihin.

        Nyt puhut pötyä. Kotana rauhallisesti nukkuvia ei haeta putkaan yöllä kotoa. Onkohan tullut annettua emännälle kunnolla turpiin ennen nukkumaan menoa?


    • Armoa

      Yhdenvertaisuus onkin epäyhdenvertaisuus, sillä siinähän heikoimpia ei pyritä auttamaan sitten yhtään. Eli jollain syyllä ihmisiä voidaan alkaa painaa vain entistä alemmas.

    • Arvot

      Kristilliset arvot eivät kuulu Suomeen enää, vaan kuuluuko satanistiset arvot?

    • Paljastus

      Kyllä pahin rikollinen ja elinkautisvanki on ulosotossa oleva ihminen ja vielä sairauden tai onnettomuuden seurauksena maksukykynsä menettäneenä !!

    • Järkikäteen

      Ei voi ymmärtää tätä rikollisten hyysäystä esim Porvoossa lapsensa puukottanut sai valitusoikeuden hoviin kyllä johonkin pitäs raja laittaa ihan käsittämättömän kauhea tapaus ja selvä juttu ei kai voida ajatella että ihmisoikeus on rajaton teosta huolimatta yht.kunnan rahojen tuhlausta ja asianajajan tilipussin kartuttamista pitäskö ottaa vähän maalaisjärkeä mukaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe