Mauri Pekkarinen, osa 2

MauriPekkarinen2

Mauri Pekkarinen, osa 2 (jatkoa jutulle Mauri Pekkarinen, osa 1)

Käytännössä Virossa yritysverotus on 10 %, Suomessa 30 %. Ei siinä ole Suomalaisella urakoijalla mitään mahdollisuutta kilpailla urakoista. Samoin palkat, tunnen paljon virolaisia työmiehiä ja heille maksetaan pääkaupunkiseudulla noin 6 €/h, kun Suomalainen työmies maksaa vähintään sen 14 €/h. Yhteen laskien edellisten vaikutuksen Suomalaiset aliurakoijat häviävät kaikki urakat ollen n. kaksi kertaa kalliimpia kuin ulkomaiset kilpailijansa.

Ennen Suomalaiset aliurakoijat työllistivät tuhansia muualta Suomesta olevia rakennusmiehiä, jotka tulivat Helsinkiin viikoiksi töihin. Heitä oli aina Kainuuta ja Oulunseutua myöten töissä Helsingissä. Nyt he istuvat kortistossa ja työt tekevät Venäläiset, Virolaiset, Liettualaiset ja Puolalaiset työmiehet. Nyt ei ole enää Suomalaisia firmoja jäljellä, joten pääkaupunkiseutu saa pärjätä jatkossa tuolla porukalla, onnea vaan. No, sehän kelpaa suurpääomalle. Mitä halvemmalla rakennetaan asuntoja Helsinkiin, sitä suuremmat voitot suuryhtiöt tienaavat. Mutta Suomalaisten työllistämisestä on turha puhua, se ei ole suurien rakennusliikkeiden tai suurpääoman tavoite. Eikä Suomalaiseen pienyrittäjään päin ole enää 15 vuoteen vilkaistukaan. Suosi Suomalaista ei todellakaan kuulu kokoomuksen eikä keskustan sanavarastoon.

No, olisihan se Loviisan ydinvoimalakin ollut aikamoinen piristysruiske Suomalaiselle työllisyydelle, mutta ei sitä haluttu tehdä Suomalaisin voimin. Kymmeniä tuhansia miestyövuosia annettiin ulkomaisille urakoijille ja siihen käytettiin vieläpä Suomalaisten verovaroja, jotka oli tarkoitettu Suomalaisten työllistämiseen.

Vaan uutta ydinvoimalaa pukkaa päälle, sepä tuleekin nyt sinne Oulun lähettyville. Kun SRV nyt meni ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa energiayhtiön osakkaaksi ja samalla hallitukseen ei liene kovin vaikea päätellä kuka senkin pääurakan saa hoitaakseen. Ja SRV ei ole 20 vuoteen Suomalaiseen työmieheen päin katsonutkaan, joten kun he nyt sitten roudaavat vaikkapa 20 000 miehen ulkomaalaisjoukon sinne Oulunseudulle onkin siellä jo uudenlaista vipinää. Toki seuraavien 10 rakennusvuoden aikana osa näistä ulkomaalaisista tippuu siihen matkan varrelle jokaiseen maalaiskuntaan. Vaikkapa 50 venäläistä reipasta sinisilmäistä poikaa jää joka kuntaan, sieltäpä tyttöystävän löytävät ja asettuvat taloksi. Pienillä kunnilla koko matkan varrelta Helsingistä Ouluun on siis odotettavissa ihan uusia työllistettäviä jatkossa. Samoin Ouluun tulee pesiytymään sellainen 10 000 urakkamiehen poppoo, jotka piristävät Oulun rakennustyötä 6 h/h palkoillaan. Ja sinne ne pesiytyy lopullisesti, halutiin sitä tai ei. Mutta näinhän se Sipiläkin haluaa, kotikonnuilleen, ihan hallitusta johtaessaan. Hauskintahan tässä on että Mauri hommasi sinne Paavon kotinurkille 20 000 ulkomaalaista itänaapurista, Paavokin ilahtuu, samoin Pohjanmaan pojat.

Jatkuu jutussa Mauri Pekkarinen, osa 3

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        97
        2703
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        104
        2290
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        91
        2040
      4. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        14
        1775
      5. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        44
        1701
      6. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        36
        1676
      7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1676
      8. 92
        1602
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        129
        1467
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        41
        1284
      Aihe