Mauri Pekkarinen, osa 1

MauriPekkarinen1

Nyt kun Loviisan ydinvoimala on valmistunut voinemme tarkastella sen rakentamista kokonaisuutena. Muistanpa tuosta muutaman vuoden takaa TV-ohjelman (olisiko ollut uutiset tai joku ajankohtainen kakkonen tms.) jossa silloinen Kauppa-ja Teollisuusministeri Mauri Pekkarinen kätteli energiayhtiöiden edustajia ja kertoi kameroiden edessä kuinka Suomen hallitus antaa energiayhtiöille lisää rahaa 600 milj. € Suomalaisen työllisyyden tukemiseen (montakohan miljardia muuta rahaa valtiolta paloi tähän projektiin). Mutta keskitytään nyt tähän 600 milj. € rahamäärään, joka oli tarkoitettu Suomalaisten työllistämiseen. Onhan sitä rahaa varmaan seurattu kauppa- ja teollisuusministeriössä, vai mitä Mauri ? Kuuluu ministerin vastuuseen.

Olen toiminut itse rakennusalalla hyvin pitkään ja tunnen Helsingin rakennusalan yrityksiä kymmenittäin. En tunne yhtään Suomalaista urakoijaa, joka olisi saanut ko. ydinvoimalatyömaalta yhtään urakkaa. Lähinnähän se oli vitsi rakennusalan urakoijien keskuudessa, sieltä ei urakoita heru. Yhdestä olen kuullut, hänkin välitti vuokratyövoimaa ko. työmaalle, etupäässä Venäläisiä ja Virolaisia, no työllisti siinä itsensä.

Käytännössä koko ydinvoimala rakennettiin Venäläisten, Virolaisten, Liettualaisten ja Puolalaisten urakoijen toimesta. Suomalaista urakoijaa ei siellä näkynyt. Näin Mauri Pekkarinen roudasi Helsinkiin n. 40 000 ulko- mailta olevaa rakennusmiestä ja satoja pieniä ulkomaisia urakoijia. Ja tännehän ne sitten jäivät. Mauri Pekkarinen tunnetaankin Helsingissä miehenä, joka teki kymmeniä tuhansia suomalaisia rakennusmiehiä työttömäksi. Samoin kaikki suomalaiset pienet rakennusalan urakointiyritykset on nyt tapettu Helsingistä. Tarvittiin suurille rakennusyhtiöille halpaa työvoimaa ja sitä saatiin. Mukavahan se oli Maurin sitten mennä kiertämään energiayhtiöitä viime vaalien alla ja hakemaan puolueelle vaalirahoitusta. Puolueen asia ensin, välittämättä siitä paljonko työttömiä Helsinkiin tulee, ei ole Keskustan ydinaluetta. Hauskintahan siinä oli kun viime vaalien aikaan keskustan kansanedustaja vaalilähetyksessä ihmetteli ettei me olla päästy murtautumaan Helsinkiin, no ette te ole noilla tempauksilla kovin suosiossa pääkaupunkiseudulla.

Kokoomushan on aina kaikissa päätöksissä suurpääoman puolella, niin tässäkin, välittämättä Suomalaisten pienyritysten työllistämisestä. Kunhan saatiin halpaa työvoimaa suurille rakennusliikkeille. Joskus ihmettelen miksi pienyrittäjät äänestävät kokoomusta, sehän on heidän pahin vastustaja yhdessä suurten rakennusliikkeiden kanssa, jotka kurittavat pieniä aliurakoijia säälimättä. Kaikilla suurilla rakennusliikkeillä on omat hankintamiehet Venäjällä, Virossa, Liettuassa ja Latviassa (tunnen muutamia), heidän tehtävänsä on roudata Suomeen jostain Liettuan perunapelloilta miehiä ja pieniä aliurakoijia tai työryhmiä. Näin se pyörii, firmoja ja urakkaryhmiä tulee ja menee, ei niistä kukaan pidä lukua eikä niitä kukaan valvo.

No tähän on tultu, Helsingissä ei ole enää suomalaisia aliurakoijia, on vain satoja Venäläisiä, Virolaisia, Liettualaisia ja Puolalaisia urakoijia. Helsinki on sellainen rakennusalan villi länsi. Eräs tuttava oli tässä Pasilassa eräällä suurella työmaalla ja kertoi että siellä oli kirjoilla 600 rakennusmiestä, joista 4 oli Suomalaista, hekin sähkömiehiä. Kiertelipä Helsingissä nyt millä rakennustyömaalla tahansa, ei siellä Suomen kieltä kuule, kaikki on ulkomaisia.

Jatkuu jutussa Mauri Pekkarinen, osa 2

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

        Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
        Lieksa
        87
        3654
      2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

        1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
        Maailman menoa
        577
        3425
      3. Baaritappelu

        Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
        Kokkola
        42
        3279
      4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

        En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
        Ikävä
        50
        2141
      5. Tappo Kokkolassa

        Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
        Kokkola
        13
        2061
      6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

        SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
        Maailman menoa
        316
        1918
      7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

        Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
        Tunteet
        120
        1895
      8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

        Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
        Maailman menoa
        152
        1599
      9. Ketä ammuttu ?

        Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
        Juupajoki
        26
        1341
      10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

        Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
        Ikävä
        66
        1322
      Aihe