Hallituksen pakko leikata eläkkeitä nopeasti

orpolainen

Eläkkeitä on todennäköisesti pienennettävä, koska eläkemaksuja tuskin voidaan enää juuri nostaa, arvioi LähiTapiolan ekonomisti Hannu Nummiaro.
Nykytasoisia eläkkeitä tuskin pystytään maksamaan enää tulevaisuudessa, arvioi pankki- ja vakuutusyhtiö LähiTapiola. Eläkejärjestelmää on tähän asti pystytty pitämään yllä nostamalla eläkemaksuja, mutta yhtiön mukaan tämä tuskin onnistuu enää jatkossa.

– Eläkkeiden leikkaukset ovat hyvin todennäköisiä, sanoo LähiTapiolan yksityistalouden ekonomisti Hannu Nummiaro yhtiön tiedotteessa.

Onneksi Timo Soini saa sopeutumisrahaa lähes 5000 euroa kuussa ja Liliuksen kuukausieläke vastaa monen vuosiansiota.

Mitkä on vaalikarjan mahdollisuudet vaikuttaa leikkausten kohdennukseen suureläkeläisille , arviolta nolla , taas köyhä maksaa rikkaiden kulut.

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihtoehto

      Kyllä "eliitti" on eläkkeensä ansainnut, "herroilla " on herrojen huvit, ja se on kallista puuhaa.
      Köyhemmiltä voitaisiin eläkkeistä nipistää, ovat näes tottuneet kiristämään vyötään ja nauttimaan pienistä asioista, vaikka siitä jos saa kerran vuoteen jouluna syödä paremmin .

      • Anonyymi

        Eläkekatto on edelleen kirosana Suomessa, vaan ei useimmissa Euroopan sivistysmaissa.
        Eläkekatto voisi olla 4200 e/km, joka on hieman korkeampi kuin Ruotsin eläkekatto. Eläkemaksukatto 8000 e/kk, joka riittää (kutakuinkin) kattamaan eläkekaton suuruiset työeläkkeet pitkässä juoksussa. Lesken eläke kaksi vuotta. Orvon eläkkeitä voisi korottaa.
        Vain 7% eläkeläisistä saa yli 4000 e/kk, mutta se vie 40% eläkerahasta.
        Yksinkertaista. Vain tahto puuttuu.
        Linssin viilaajia ja kusettajia riittää.


    • PieniPiruVasempaan

      Vituttaa eikö niin?
      Eihän ikärakenne ole kenenkään vika, mutta pitäisi olla paikka, johon voi valittaa. Niin kuin tämä palsta.

    • kakunjako

      On lukematon määrä muita kohteita, mistä voi korvata eläkemaksujen korotukset.

      Rakenneuudistus tulonjakoon korjaa epäoikeudenmukaisuudet; verokeinottelumahdollisuuden poistaminen, veroparatiiseineen on yksi, osaketuloveron yhdistäminen ansiotuloveroon toinen ja yritystukien karsiminen kolmas ym ym.

      On kysymys vain kakun jakamisesta oikeudenmukaisesti!

      • PieniPiruVasempaan

        Laitapa luvut esiin, niin saadaan yksi vitsi tällekin illalle :D

        Erityisesti hyvittaa etukäteen tuo veroparatiiseissa oleva raha, jonka summaa odotan naurunkyyneleet silmissä...


    • ihmetyttäänuojutut

      Ekonomistin pitäisi mennä opettelemaan talousoppia uudelleen koulunpenkille,sillä tuo on pelkkää puppua.Sen verran määki tiedän taloudesta että jos tuon eläkekestävyyden nähdään tulevan vastaan 30 vuoden päästä on aikaa asiaan varautua ja maailma kerkiää muutua moneen kertaan .Tuollaiset paniikin luomiset näen takoituksen mukaisena provokaationa tai sitten ihminen joka niitä suustaan päästelee on asioista täysin pihalla.

      oikeisto on käyttänyt tuota akendaa työvoiman tuonti tarpeen ajolloin on nähtävissä selkeästi halpatyövoiman haalimis tarkoitusperänä ,sillä ei kortistossa eläkekestävyyttä paikata. Väestön kasvu voi myös nouta ja kuolleisuus tasapainoittaa tilannetta ,joten ihmettelen miten alhainen on uutisointi kynnya vai onko uutisointejen takan sitten provokaatinen tarkoitus perä ,mene ja tiedä?

      • PieniPiruVasempaan

        Toisaalta ne, jotka maksavat veroja 30 vuoden päästä, ovat pääosin jo syntyneet. Ihmisten lukumäärät ja iät on mahdollista ennustaa hyvinkin tarkasti koska mitkään muutokset eivät ole nopeita. Jokainen vanhenee vain vuoden kerrallaan. Nykymenolla 30 vuoden päästä on paljon vähemmän maksajia kuin elätettäviä.

        Plajon tietenkin ehtii tapahtua, mutta pitää pitää mielessä, että tapahtumat voivat olla myös huonoon suuntaan. Jos kuitenkin käy niin onnellisesti, että tuottavuus kasvaa merkittävästi, niin siitä on paljon apua edellyttäen, että eläkkeet eivät nouse samaa tahtia.

        Nykyisessä eläkejärjestelmässä on useita vikoja, mutta yksi hankalimmista on eläkkeiden korottaminen palkkojen mukana. Kun nuoremmilla on pakko olla parempi tuottavuuus ja paremmat palkat nykyistenkin eläkkeiden maksamisessa, niin jos eläkkeet nousevat samaa tahtia, tavoite juoksee yhtä nopeasti pakoon.

        Eläkkeiden sitominen kustannustasoon olisi paljon järkevämpää koska silloin nuoremmilla on edes teoreettiset mahdollisuudet maksaa vanhempien eläkkeet.


    • Kupparit-Asialla

      Kyllä eläkkeitä on leikattava, muuten eläkevaroista maksettavat
      konsultti-palkkiot (eläkerahojen-kuppaus) jäävät olemattoman pieniksi
      muutamaan vaivaiseen 10 miljardiin.

    • voi.pöljän.kevät

      Eläkerahoja on rahastoitu yli 200 000 miljoonaa. Vai että eläkkeitä pitäisi leikata. Kaikenlaisia hourupäitä on taas liikkeellä. Jos nuoret haluavat keventää tilannetta niin siitä vaan lapsia tekemään ja pian!

      • KnasanUUtiset

        Rahasto ei riitä alkuunkaan jo ansaittuihin eläkkeisiin. Kaikki eläkkeet maksetaan suoraan työtätekevän tilipussista.
        Taidat muistella omaa työelämääsi, jolloin maksoit 5% tuloista omien vanhempiesi hyvinvointiin. Nyt maksetaan 25% tilistä omille vanhemmille, joille mikään ei riitä.


      • Anonyymi

        200 miljardia


      • Anonyymi
        KnasanUUtiset kirjoitti:

        Rahasto ei riitä alkuunkaan jo ansaittuihin eläkkeisiin. Kaikki eläkkeet maksetaan suoraan työtätekevän tilipussista.
        Taidat muistella omaa työelämääsi, jolloin maksoit 5% tuloista omien vanhempiesi hyvinvointiin. Nyt maksetaan 25% tilistä omille vanhemmille, joille mikään ei riitä.

        Meiltähä on kupattu tuon herra lipposen ansiosta näistä 1000 eläkkeistä noin 350e kuukaudessa jotka on rahastoitu ja kasvavat 7-9% korkoa joten jos te tämänajan työmiehet hoidatte oman osuutenne niin kyllä siellä rahaa on teillekin .Nyt olis demari herra Rinteellä hyvä mahdollisuus palauttaa puolue toveri mulkvistinsa meiltä ryöväämiä rahoja niinkin on luvannu ,mutta saa nähdä millä valheella Antti kiemurtelee irti lupauksistaan.


    • TyöHistoriaa

      Kyllä se on pakko lopettaa työteko kun ei ole tulevaisuus silläkään turvattu.

    • näin_se_menee

      Pakko kai se on pienentää eläkkeitä,kun eläkkeelle Suomeen haalitaan ihmisiä afrikkaa myöen.
      Hyvin harva niistä tulee oman eläkkeensä työllä maksamaan.

    • omavikansa

      30 vuoteen mitään hätää.Nykynuoret kuseen haalimiensa elättimamujen kanssa?

    • rahaeikasvapuussa

      Leikatkoon suureläkkeitä ja tehdään eläke kattorajat. Tulevaisuudessa Suomella ei ole varaa maksaa elitin luomia eläkemenoja suureläkkeitä esim. 40 000 Euroa / per henkilö/kk:ssa . on aivan järjettömiä yhdelle ihmiselle. Oikein olsi i pikemmin 4000 eroa per henkilö KK:ssa maximissaan.

      • knasanuutiset

        Asia on niin, että mitä suurempi eläke, sitä enemmän meillä on varaa.
        Suurista eläkkeistä maksetaan eniten veroja ja eläkemaksuja. Jos eläkkeitä lasketaan, pienenevät eläkemaksut ja sitten suuret ikäluokat eivät enää saa omia eläkkeitään.

        Kaikkein vaikeimmin rahoitettavat on ne eläkkeet, joita ei ole koskaan itse maksettu. Isoilla eläkkeillä maksetaan muiden eläkkeet, pienillä ei edes omia.


      • Anonyymi
        knasanuutiset kirjoitti:

        Asia on niin, että mitä suurempi eläke, sitä enemmän meillä on varaa.
        Suurista eläkkeistä maksetaan eniten veroja ja eläkemaksuja. Jos eläkkeitä lasketaan, pienenevät eläkemaksut ja sitten suuret ikäluokat eivät enää saa omia eläkkeitään.

        Kaikkein vaikeimmin rahoitettavat on ne eläkkeet, joita ei ole koskaan itse maksettu. Isoilla eläkkeillä maksetaan muiden eläkkeet, pienillä ei edes omia.

        Se on juurikin päinvastoin, suurien eläkkeiden takia meillä paistaa kohta kirstun pohja. Perhdy paremmin asioihin, ennen kuin tuota niitä julki. Nykyisten pörssiyhtiöiden johtajilta ei ole selkärankaa pysyä kohtuudessa. Ahnehditaan vaan kaikki mitä irti saadaan vailla vastuuta tulevasta. Selkärangattomia sanon minä. Kohtuus kadonnut kaikesta jo suosituhannen vaihteen jälkeen.

        Huvittavinta tässä kaikessa on, et nykyisin yritysten tuloksesta on vähemmän jaettavaakin silti heidän kannustinjärjestelmänsä on rakennettu niin, et bonuksia tulee, vaik tulos olisi huonokin. Nykyisin yrittävät vielä perustella asiaa, et hyvälle johtajalle pitää maksaa hyvää korvausta, muuten menevät ulkomaille? Missä on hyvän johtajan kyvyt jos yrityksen tulos on pakkasella?

        Tämä on just sitä moraalin puutetta, mitä esiintyy liian laajasti ja tämmöisille pitäisi joskus vielä maksaa törkeitä eläkkeitä, kun ahnehtivat ylisuuria palkkasaatavia. Tämä jos mikä syö mieltä ja uskottavuutta tulevaan. Miksi annamme tämän kaiken toteutua? Vanhan ajan teollisuus patruunatkin ovat ihmeissään tämän kaiken moraalittomuuden edessä.


    • hätiämitään

      Suuret ikäluokat kuolee kohta. Lökäpöksy nuoriso ei elä kauan,,!

    • Kuppari-Kalle

      Eläkevaranto on yli 200 miljardia, joten siinä on kyllä vähäksi
      aikaa rosvoamista.
      Kerta rysäyksellä ei tuon summan siirtäminen onnistu, mutta pikku hiljaa
      kuppaamalla kyllä, kuten konsultti -ja hallitus palkkioina.

      Kyllä eliitti osaa hoitaa homman

    • maksujennostoon

      Tää näitä turhia paniikkia,kuten ilmastonmuutoskin..

    • Anonyymi

      Suvi- Anne Siimes perää keski-ikäisille korkeampia eläkemaksuja? Heh, heh? En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa? Eiköhän se oikeampi keino ole määritellä joko eläkekatto tai monimiljonäärien eläkeoikeuden poisto? Eiköhän eläkkeen tarkoitus ole enempi taata riittävä toimeentulo eläkelläisille kuin varallisuuden kasvattaminen entisestään. Eläkelläiset eivät ole enään se tuottava ryhmä yhteiskunnalle.

      Liika raha tekee itsekkäämmäksi, ahneemmaksi, kapea katseisemmaksikin. Eiköhän yhteiskuntaa ajatellen olisi enemmän tarvetta tasapäistää järjestelmää, kuin kasvattaa eriarvoisuutta entisestään? Tämä vain oma aivoitukseni, jossa mielestäni ripaus oikeudenmukaisuutta, vailla ahneuden hyväksyntää. Rakennetaan ennemmin parempi yhteiskunta, jossa näkyy rehdimpi käden jälki kuin kapitalistinen yhteiskunta, jossa eriarvoisuus vain kasvaa ja ongelmat sen myötä.

      • Anonyymi

        Ilmeisesti sitten eläkeläsillä ja tuilla eläjillä on liikaa rahaa, koska haluavat sitä lisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti sitten eläkeläsillä ja tuilla eläjillä on liikaa rahaa, koska haluavat sitä lisää.

        Jokainen näkee asiat omalla tavalla. Toiset pitää saavutetuista eduista kynsin hampain kiinni. Ahneille ei mikään ole tarpeeksi? Nälkä kasvaa syödessä, ehkä? Tuilla elävillekin pitäisi määritellä raamit, liika on liikaa, kohtuus kaikessa on oma mottoni kaikkeen.

        Tukea ei tulisi antaa mihinkään päihteisiin ym. vain ruokaan ja asumiseen, ilmaisia harrasteitakin on jo paljon tarjolla, muutenkin terveyttä edistäviin aktiviteetteihin yhteiskunnan parempi ohjata tukiaan, jos jonnekin haluaa tukia jakaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen näkee asiat omalla tavalla. Toiset pitää saavutetuista eduista kynsin hampain kiinni. Ahneille ei mikään ole tarpeeksi? Nälkä kasvaa syödessä, ehkä? Tuilla elävillekin pitäisi määritellä raamit, liika on liikaa, kohtuus kaikessa on oma mottoni kaikkeen.

        Tukea ei tulisi antaa mihinkään päihteisiin ym. vain ruokaan ja asumiseen, ilmaisia harrasteitakin on jo paljon tarjolla, muutenkin terveyttä edistäviin aktiviteetteihin yhteiskunnan parempi ohjata tukiaan, jos jonnekin haluaa tukia jakaa.

        Kuule lökäpöksypäljä? Eläke on siirretyä palkkaa . Sinun sossurahasi on armopala?


    • Anonyymi

      Eläkekatto on järkevä ja oikeudenmukainen ratkaisu.
      Ongelmana on vain se että ahneelle ei riitä mikään, ja kun oikeistopuolueet omistautuvat juuri näiden ahneiden asioiden ajamiseen, eläkekattoa ei ole helppo saada läpi eduskunnassa.

      Tämän päivän toivo on uudessa hallituksessa! Ehkäpä siihen saadaan koottua viisaita korkean moraalin omaavia henkilöitä.

    • Anonyymi

      Vitun tollot. Montako on suurista ikäluokkaa elossa 30v. kuluttua. Tapiolassa tunnetusti se matikka ei ole hallinnassa..

    • Anonyymi

      Toiset ihmiset ovat olleet Arvokaampia Suomen rakentajia kuin toiset?
      Siten toisille kuuluu suurempi eläke kuin toisille.
      Lapsiperheitä Suomeen kasvataneille pisaa takuueläke loppu elämäksi,/790e/kk.
      Lapsettomille Suomea rakentaneille 3500e/kk.
      Virkamiehille ja hallitukselle eläke 4500e/kk
      Pressan eläke näytää jäävän aika niukaksi/täytyy oikein ihmetellä kuinka täytyy
      näytellä 50e seteleitä ja jakaa 20 e seteleitä kuinka hää oikein pärjää.
      Suomi näytäisi olevan "Paras maa elää"!

      • Anonyymi

        Tietenkin toiset ovat parempia kuin toiset. Ei luonnossa ole mitään oikeudenmukaisuutta, jonka mukaan joku, joka ei vaikka osaa matematiikkaa, osaisi kieliä tai että hierojasta tulisi parempi jos siitä tulee sokea :D

        AIna on niitä, jotka ovat älykkäitä, rohkeita ja ahkeria. Niitä sanoja ei olisi edes olemassa, jos ominaiusuuksissa ei olisi eroja. On niitä, joiden ansiosta muut saa töitä ja on niitä, joista on vain haittaa yhteiskunnalle.

        Ei siinä ole mitään ihmeellistä tai mullistavaa. Paljon vaikeampaa on osoittaa se, että raiskaaja-murhaaja on yhtä tärkeä yhteiskunnalle kuin vaikkapa Arvo Ylppö. Itse asiassa kukaan, joka puhuu ihmisten yhtäsuuresta arvosta ei koskaan nosta itseään samalle viivalle Ylpön, Einsteinin tai Micheangelon kanssa.

        Jos ihmiset ovat yhtä arvokkaita, niin Hitler oli yhtä hyvä tyyppi kuin Äiti Teresa ja ihan samaa luokkaa kuin minä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietenkin toiset ovat parempia kuin toiset. Ei luonnossa ole mitään oikeudenmukaisuutta, jonka mukaan joku, joka ei vaikka osaa matematiikkaa, osaisi kieliä tai että hierojasta tulisi parempi jos siitä tulee sokea :D

        AIna on niitä, jotka ovat älykkäitä, rohkeita ja ahkeria. Niitä sanoja ei olisi edes olemassa, jos ominaiusuuksissa ei olisi eroja. On niitä, joiden ansiosta muut saa töitä ja on niitä, joista on vain haittaa yhteiskunnalle.

        Ei siinä ole mitään ihmeellistä tai mullistavaa. Paljon vaikeampaa on osoittaa se, että raiskaaja-murhaaja on yhtä tärkeä yhteiskunnalle kuin vaikkapa Arvo Ylppö. Itse asiassa kukaan, joka puhuu ihmisten yhtäsuuresta arvosta ei koskaan nosta itseään samalle viivalle Ylpön, Einsteinin tai Micheangelon kanssa.

        Jos ihmiset ovat yhtä arvokkaita, niin Hitler oli yhtä hyvä tyyppi kuin Äiti Teresa ja ihan samaa luokkaa kuin minä.

        Systeemeissä eläkkeet määräyty ansiotulojen mukaan. Toisille palkkioina.


      • Anonyymi

        Koko ikänsä saa huippupalkkaa ja eläkkeellä edelleen valtava tulo.
        Eläkkeet kuin lapsilisät, kaikille sasoittamalla.
        Eläkekatto 4000 e.
        Sisäkulutus kasvaa kun pieneläkeläinen kuluttaa kotimaahan kaiken.
        Suureläkeläinen lentelee ulkomaille ja nuukailee ja ostaa lapsilleen osakkeita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe