Trump kuittaa Isisin kukistamisen omaksi ansiokseen!

HS: Trump kuittasi Isisin kukistamisen omaksi ansiokseen – rehentely on paitsi mautonta myös totuudenvastaista

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006043334.html -

----
Ilkka Luoma 22.3.2019 - 8:37:

Aikanaan US-pr Barack Obama käynnisti vuonna 2013 Syyrian laittomien kapinallisten salaisen US CIA-aseistamisohjelman, tavoite oli eliminoida laillinen Syyrian presidentti Bashar al-Assad, kuten kävi aikanaan Libyan lailliselle johtajalle Muammar Gaddafille ja Irakin Saddam Husseinille. Syyriassa tämä Libya-Irak suunnitelma ei onnistunut, eikä Venäjä enää antanut YK-turvaneuvostossa lupaa Syyrian USAF-pommituksille, jotka alkoivat kuitenkin - jo vuonna 2014. Irak 2003-sota alkoi myös US' n hyökkäyksenä ja ilman mitään YK-mandaattia, jota yritettiin saada jopa valheellisin tiedoin Irakin joukkotuhoaseista.

Myöhemmin Venäjä v. 2015 kutsuttiin Syyriaan laillisella kutsulla tulla auttamaan laittomien kapinallisten järjestykseen laittamisesta, ja samalla eliminoimaan Syyrian hiljalleen pesiytyviä ISIS-taistelijoita. Putin oivalsi myöhemmin (kannustuksena johonkin)) erään meillä vähän tiedetyn asiakokonaisuuden - ottaa US pr. Donald Trump mukaan ja näin Syyrian laillinen hallinto "hyväksyi" amerikkalaisten osallisuuden Syyrian vapauttamiseen. Trump oivaksi nopeasti Putinin tarjoaman käden - tosin ampui 100 risteilyohjusta - kohentaakseen US-kykyä Kiinan pr. Xi Jinpingin silmissä. Ohjusisku ei tuottanut juuri mitään tuhoa, mutta se oli näyttö, että Trumpkin osaa asiansa - Venäjä jätti torjumatta nuo länsiohjukset.

Ohjusiskua ennen Trump oli peruuttanut julkisesti tuon Obaman aloittaman salaisen CIA-aseistamisohjelman, joka oli taas kädenojennus Venäjän Putinille - kiitoksena sisään kutsusta Syyriaan, jonka Putin junaili al-Assadilta. Näin isojen poikien valtakuviot järjestäytyvät. Kun rapsutat minua - niin annan sinulle kultalautasella. Nyt ollaan viimeisessä luvussa ja al-Assad ja Putin jättävät Trumpille ilon kertoa maailmalle, että hän teki sen. Venäjälle se on sama, se ei tarvitse julkista kiillotusta - tässä, Trump tarvitsee ja näin Trump saa kiitoksen kun lopetti CIA-ohjelman 2017. Nyt Trump on myös peruuttanut al-Assadin eliminoimissuunnitelman. Kurdit - yllätys?

---

2960 88

4

<50

Vastaukset

 • Menee paskakirjoituksesi täysin uusiksi!
  Etkö oikeasti tiedä, että Syyrian sisällissota alkoi jo 2011 vai leikitkö vain tyhmää?

 • Mikä tää kirjoittaja oikein on?

  Yritetäänkö kirjoituksessa kertoa "muunneltua totuutta" siten, että USA aloitti Syyrian sisällissodan 2014?

  • USA aloitti salaisena CIA-projektina Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen jo vuonna 2013 ja USAF ilman mitään YK-mandaattia Syyrian pommitukset 2014.

   Trump lopetti CIA-operaation 2017.


  • natofanaatikko kirjoitti:

   USA aloitti salaisena CIA-projektina Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen jo vuonna 2013 ja USAF ilman mitään YK-mandaattia Syyrian pommitukset 2014.

   Trump lopetti CIA-operaation 2017.

   Trolli taas liikkeellä.
   Todellisuudessa Assad alkoi tappaa omaa kansaansa 2011, mikä aloitti sisällissodan.
   Länsi on tukenut Assadin ja Isiksen vainoamia syyrialaisia


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.