Moraalidilemma versio 6.0

Versijo6

Elät maailmassa, jossa 2. maailmansodan jälkeen Yhdysvallat on jakautunut kahtia. Läntistä puolta hallitsee Tyynenmeren osavaltiot eli Japani, itäistä natsisaksa. Asut Tyynenmeren osavaltion kaupungissa lähellä rajaa. Valtiossa vain japanilaisilla on oikeus kantaa asetta tai edes ostaa ammuksia. Naapurissa vain natseilla on samat oikeudet.

Sinä olet amerikkalainen eli sinulla ei ole oikeutta aseeseen, jolla puolustautua eikä edes äänestysoikeutta, mutta joudut silti käymään työssä ja elättämään itsesi. Autot, talot ja tehtaat ovat kuin 40-luvulta, mutta sinulla ei ole sen tarkempaa tietoa niistä sillä et muista eläneesi silloin kun sota oli käynnissä. Elät vain valmiiksi rakennetussa ympäristössä. Käytät maksuvälineenä käteistä rahaa, eli et siis ole 1800-luvun orja vaan itsenäinen ihminen, joka omistaa oman asunnon.

Tulet kotiin työpäivän jälkeen ja kuulet ystävältäsi, jonka kanssa seurustelet, että tämän sisar on kuollut kadulle japanilaisen poliisin luotiin. Tämä sisar kuului maanalaiseen vastarintaliikkeeseen. Hänellä oli mukanaan filmi, joka olisi pitänyt toimittaa eteenpäin. Sisar jätti filmin ystävällesi, ja samoin matkaliput ja tapaamispaikan. Olette molemmat kauhuissaan tapahtumista, mutta myös tunnollisia paljastaaksenne filmin poliiseille. Päätätte kuitenkin katsoa ensin itse filmin.

Näette toisenlaisen todellisuuden. Natsisaksa on kaatunut ja Japaniin on isketty ydinpommeilla ja koko Japani on tuhottu. Ihmiset elävät Euroopassa ja Aasiassa rauhan aikaa. Ensimmäinen venäläinen on käynyt jo kuussa ja Eurooppa rakentaa jo avaruusasemaa. Naisillakin on äänioikeus. Näette maailman, jota ette tienneet olevan olemassa, ja epäilette filmin olevan propagandaa.

Sinä ja kumppanisi ette kuulu tai ole koskaan kuuluneet vastarintaliikkeeseen. Te molemmat käytte työssä ja yritätte noudattaa lakia. Sinun mielestä filmi pitää viedä poliiseille, ystäväsi taas haluaa tietää tarkemmin minkä takia sisko kuoli. Sovitte nukkuvanne yön yli ja miettivänne asiaa aamulla.

Kun heräät, päätät lähteä viemään ystävääsi poliisilaitokselle, mutta ystäväsi haluaa suojella sinua kuulustelulta, maineen menetykseltä ja työttömyydeltä. Sovitte että hän menee yksin poliisilaitokselle. Lähdet aamulla työhön, ja ilta-päivällä olet jo pidätetty ja sinua kuulustellaan. Tajuat, ettei kumppanisi mennytkään poliisien luo vaan petti sinut ja lähti karkuun filmin kanssa.

Sinua kuulustellaan ja kidutetaan. Kuulustelijalle selviää että isoisäsi oli juutalainen vaikka sinä ja vanhempasi ette olleet. Juutalaisuudesta saa molemmissa valtioissa kuolemanrangaistuksen. Myös sisaresi ja hänen kaksi lasta, 5- ja 9-vuotiaat, otetaan kiinni.

Kuulustelun yhteydessä sinua uhataan siis kuolemalla ja sinulle kerrotaan myös sisaresi perheiden kuolevan, jos et paljasta rikosta. Tiedät, että paljastamalla ystäväsi ja elämänkumppanisi, hän kuolee ja melko varmasti koko suku, koska löytyi yhteys juutalaisuuteen. Jos et kerro, kuolet sinä ja sukusi, mutta elämänkumppanisi, joka odottaa sinulle lasta saattaa säilyä hengissä.

Saat riittävästi aikaa paljastaa kumppanisi matkasuunnitelmat. Et kuitenkaan tee sitä ajoissa ja sinut viedään vankilan pihalle teloitettavaksi ampumalla. Pääsi peitetään hupulla ja ampujat valmistautuvat teloittamaan sinut. Kuulet huudot Paikoillanne ;) Valmiit ;) tauko, ja sitten joku huutaa seis.

Jatkuu

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Versijo6

      ...
      Teloituksesi perutaan ja sinut vapautetaan. Kuulustelija kertoo kumppanisi matkatavaroiden löytyneen eikä sinua tai kumppania epäillä enää rikoksesta. Tavaroiden joukosta on löydetty pelkästään filmi ”Aku Ankka menee naimisiin Iines Ankan kanssa”, jota tarjotaan sinulle takaisin. Kuulustelija pahoittelee tapahtunutta ja ottaa osaa suruusi; valitettavasti sisaresi perhe ehti jo kuolla myrkkykaasuun. Elämänkumppanistasi ei tiedetä mitään, mutta hänen epäillään joutuneen murhaajan silpomaksi.

      Miten toimit?

      1. Olet lojaali ja lainkuuliainen ihminen. Tietenkin kerrot poliiseille kumppanisi matkasuunnitelman. Jos juutalaisuus on rikos, josta rangaistus on kuolema, hyväksyt sen. Koska koulussa on opetettu että juutalaisuus ei periydy isoisältä vaan äidin puolelta, uskot pelastavasi muut sukulaiset ja itsesi. Toivot, että sisaresi saa vielä oikeutta ja poliiseja rangaistaan, mutta nyt tärkeintä on selvittää rikos ja paljastaa vastarintaliike. Ajattelet että ehkä kumppanisi on yhä hengissä ja hänhän ei ole edes juutalainen. Kyllä te tästä vielä selviätte ja saatte perheen lisäystä ja sukusi jatkuu.
      2. Haistatat kukat kuulustelijalle ja isket häntä nyrkillä naamaan. Vaikka se on rikos, ajattelet että sinulla on oikeus työstää vihan tunnetta väkivallalla. Kuulustelija on mielestäsi ilmiselvästi tehnyt virheitä ja hänen tulee maksaa ne viipymättä.
      3. Päätät pitää mölyt mahassa ja menet kotiin hautomaan kostoa. Matkalla luet Iltalehden lööpistä että Japanin prinssi puolisoineen on tulossa vierailulle. Hankit laittoman aseen ja suunnittelet prinssin surmaamista.
      4. Hyväksyt kohtalosi. Turha enää lisätä mitään höyryä junaan, joten jos vielä tapaat kumppanisi, teillä on mahdollisuus hyvään elämään kunhan vain hän ei mokaa koko hommaa ja paljasta oikeaa filmiä. Jatkatte elämäänne ja lisäännytte.
      5. Lähdet etsimään kumppaniasi ja olet valmis menemään vaikka itäosaan natsien maalle vaikka se tietäisi sinulle varmaa kuolemaa sillä suvussasi on juutalaisia. Törkeintä on löytää kumppanisi, ja varmistaa että sukusi jatkuu vaikka itse kuolisit. Kyllähän sinun pitää vähintään tietää mitä ystävällesi tapahtui.
      6. Kuulustelijan takana on kaksi vierasta, mutta amerikkalaista lasta. Kysyt heiltä mitä mieltä he ovat. He sanovat, että ovat orpoja ja sinä voisit ruveta heille isäksi. Suostut ja lähdette yhdessä kotiin. Unohdat kaikki aikaisemmat tapahtumat ja ystävät ja kasvatat lapsista kunnolliset ja laille lojaalit amerikkalaiset, vaikkakin elät japanilaisessa osavaltiossa.
      7. kuulustelijan ja sinun vieressä on kaksi vanhusta. Molemmilla on kädessään punainen nappi. He kertovat että painamalla nappia filmistä tulee todellisuutta myös amerikassa. Tiedät, että jos kuulustelija tappaa toisen vanhuksen, ehdit kuitenkin painamaan toisen vanhuksen nappia muuttaaksesi todellisuuden.

      Miten siis teet? Pelastatko orvot lapset vai kokeiletko onnea?

    • Kuyfd

      Jos haluat enemmän dilemmoja, kokeile: The Man In the High Castle sarjaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe