TÄTÄ ET VALTAMEDIALTA KUULE

K.Munisti

Krimin tasavalta on autonominen alue jolla on oma lippu, vaakuna ja kansallislaulu. Se on väestöltään perinteisesti enimmäkseen venäläistä. Valtamedia on yrittänyt antaa vaikutelman että alue oli osa Ukrainaa ja että venäläiset miehitti sen laittomasti.

Suomalaisen on helpompi ymmärtää Krimin vaikea asema ja tilanne jos sitä verrataan Ahvenanmaahan. Ahvenanmaakin on autonominen alue jolla on oma lippu sekä itsehallinto. Sen väestöstä puhuu äidinkielenään Ruotsia selkeä enemmistö. Jos Suomessa tapahtuisi perustuslainvastainen vallanvaihto, jonka seurauksena Ahvenanmaalaiset (itsehallinto) äänestäisivät Ruotsiin liittymisestä koska pelkäävät Suomen perustuslainvastaista uutta valtaa, olisi tilanne suunnilleen sama kuin Krimin tilanne oli 2014.

Tätä todellisuutta ei valtamediassa käyty läpi juuri ollenkaan ja ihmisten mieliin aivopestiin ajatus Venäjän laittomasta miehityksestä ja väestön vaihtamisesta. Tosiasiallisesti Krimin väestö puhui äidinkielenään Venäjää aivan kuten Ahvenanmaalla puhutaan Ruotsia. Krimin tasavalta oli autonominen alue joka äänesti Venäjään liittymisen puolesta koska sillä oli itsehallinto. Krimin tasavallalla oli täysi oikeus liittyä Venäjään äänestystuloksen perusteella.

Muistatteko kuinka valtamedia kirjoitti Krimin tilanteesta? Media oli täynnä juttuja jossa annettiin vaikutelma että Venäjä väkivalloin miehitti ison palan Ukrainaa jossa väestö oli ukrainalaista. Kun todellisuudessa Krimin tasavalta on autonominen alue jolla on oma lippu ja kansallislaulu, väestö on enimmäkseen venäläistä.

Sen lisäksi valtamedia on tauotta kirjoittanut Englannin "myrkytystapauksista", siitä kuinka Trump on "Venäjän mies" ja tietysti kuuluisasta "Pietarin trollitehtaasta". Yhteistä näille on se, ettei mitään todisteita ole pystytty esittämään. USAn liittovaltion parhaat tutkijat valjastettiin tutkimaan Trump-Putin yhteyksiä ja nyt pitkän ajan kuluttua julkistetussa raportissa sellaisesta ei ole mitään viitteitä.

Kaiken tämän jälkeen valtamedian palkkaamat NATO trollit kehtaavat vieläkin väittää että Venäjä on suurin uhka Euroopan turvallisuudelle. Päinvastoin kaikki viittaa siihen että meidän oma valtamedia on se suurin uhka. Se pyrkii mielikuvien avulla jättämään täysin päinvastaisen vaikutelman todellisuudesta. Valtamedia kertoo mielikuvista, ei faktoista. Valtamedia käyttäytyy kuin lipevä asuntovälittäjä, se onnistuu myymään vaikka kuinka kauhean läävän kauniilla mielikuvilla ja mielistelyllä. Valitettavasti suurin osa ihmisistä kaatuu tähän lankaan.

Itse toki tiesin että Euroopalle koittaa pimeät ajat jos Neuvostoliitto kaatuu. Niinhän siinä sitten kävi. Täytyy vain toivoa että Venäjä ja Kiina vahvistuvat entisestään jolloin sekä Euroopan ja USAn on pakko palata sille edes vähän inhimilliselle tasolle jolla se oli vielä 1950-luvulla.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama.maa

      Koko Ukraina ja Venäjä ovat olleet aina saman kansan aluetta. Venäjä = Ukraina. On älytöntä edes puhua kahdesta eri maasta. Jos maan sisällä käydään jotain nahistelua yhdestä pienestä niemimaan pläntistä niin on se nyt kummallista jos siitä pitää joka paikassa kirjoittaa viisi vuotta putkeen.

      • K.Munisti

        Varsinainen kysymys kuuluu että mitä autonomisen Krimin asiat länsimaille kuuluu noin muutenkaan. Asiat valkenee jos lukee Krimin historiaa, kuten Krimin sota johon myös Oolannin sota (Ahvenanmaa) lukeutuu. Asiat eivät ole mustavalkoisia vaikka valtamedia yrittää juuri tämän vaikutelman antaa. Krimin ja Jerusalemin takia on käyty isojakin sotia ja uskonnot ovat olleet näissä varsin suuressa roolissa. Katoliset ja protestantit sotivat keskenään, sunnit ja shiiat sotivat keskenään, lisää siihen soppaan vielä juutalaiset ja sekoita oikein kunnolla niin jo alkaa selkeytyä miksi Euroopassa ja Lähi-Idässä soditaan jatkuvasti. Sitähän se on ollut jo Jeesuksen ajoista lähtien ja sitä ennenkin.

        Sitä on helpompi ymmärtää miksi Neuvostoliitto oli ja Kiina on ateistisia ja tiukan keskusjohtoisia valtioita. On helpompi ymmärtää miksi uiguureja "sorretaan" tai miksi tsetsenialaisia "sorrettiin" kun katsoo vähän mikä meno Euroopassa on nyt kiitos naiivin suvaitsevaisuuden. Valtamediahan ei tule ikinä näistä asioista kertomaan että ne täytyy ihan itse opiskella.


    • haisettekin

      Putinin peräsuoli oksentaa näköjään. Kannattaa muistaa, että suomalaiset halveksivat teitä.

      • valemediasucks

        Jos et parempiin argumentteihin pysty, niin aikas säälittävää. Faktat sivuutetaan, jos eivät miellytä. Kertoo sinusta hyvin paljon.


      • K.Munisti

        Kas kas, kokoomusomisteisen valtamedian palkkaaman NATO trollin vasta-argumentti ei päässyt yllättämään tälläkään kertaa. Iltapäivälehdissä ei olekaan vähään aikaan ollut Venäjän uhalla kiihottamista, tulisikohan tällä viikolla taas jotain? Eihän kansan enemmistö muuta NATO vastaista mielipidettään jos niitä ei viikottain muista pelotella Venäjän uhalla. Sopisi hyvin hetkeen kun juuri julkaistiin Muellerin raportti, kansan huomio kannattaisi nyt pikimmiten ohjata taas johonkin Venäjän vastaiseen satuun, esim.

        "Venäjä oli Norjan merihädän taustalla? Katso kuvat!"


      • valemediasucks
        K.Munisti kirjoitti:

        Kas kas, kokoomusomisteisen valtamedian palkkaaman NATO trollin vasta-argumentti ei päässyt yllättämään tälläkään kertaa. Iltapäivälehdissä ei olekaan vähään aikaan ollut Venäjän uhalla kiihottamista, tulisikohan tällä viikolla taas jotain? Eihän kansan enemmistö muuta NATO vastaista mielipidettään jos niitä ei viikottain muista pelotella Venäjän uhalla. Sopisi hyvin hetkeen kun juuri julkaistiin Muellerin raportti, kansan huomio kannattaisi nyt pikimmiten ohjata taas johonkin Venäjän vastaiseen satuun, esim.

        "Venäjä oli Norjan merihädän taustalla? Katso kuvat!"

        Syyllistyt jatkuvasti argumentaatiovirheisiin, jopa useisiin sellaisiin. Opettele keskustelemaan.


    • Väestöjen/kansallisuuksien pakosiiroilla Baltian maistakin tehtiin väkisin osa Neuvostoliittoa aikoinaan. Nyt nämä hallitsemattomat pakolaisten ja siirtolaisten euroopanvalloitus jakaa monen valtion alkuperäisen väestön mielipiteet kahtia. Pää-asiassa syyt ovat taloudelliset, sekä uskonnolliset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ampumisvälikohtauksen syynä kahden eri romanisuvun erimielisyydet

      Ikaalislainen romaniseurue joutui tahtomattaan tulitaisteluun etelä-pohjalaisen romanisuvun kanssa. Tilanne ei ratkennu
      Seinäjoki
      67
      1425
    2. KJ Konetimber OY

      Haettu konkurssiin Eläke yhtiö Ilmarisen toimesta.
      Kuhmo
      70
      1418
    3. Laaja sähkökatko Sallilan verkossa!

      Mä heräsin yhden maissa UPS:n piipittkseen, koska sähköt poikki ja on edelleen. Odottelin jonkun aikaa ja soitin vikanum
      Loimaa
      38
      1416
    4. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      268
      1315
    5. Millä kirjaimella nimeni alkaa

      Ja montako kirjainta sukunimestäni voi laskea? N to M
      Ikävä
      63
      1085
    6. Hyviä tehokkaira vinkkejä erittäin pinttuneen wc pytyn puhdistukseen

      Eli semmonen vuokra-asunnon pytty jossa hyvin sitkeään pi ttyny se vesiosa. Kloriittia olen liottanu yön yli ja yleispuh
      Ikävä
      124
      832
    7. Voiko "miehisen kunnian" käsitteen ohittaa?

      Palstalla kovasti pidetään minua jollain tavoin sairaana, kun puhun miehisestä kunniasta. Voidaanko me siis täysin ohi
      Sinkut
      148
      809
    8. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      57
      788
    9. Et uskaltaisi kuitenkaan nähdä enää

      Niin mitäpä sitä enää vatkaamaan.
      Ikävä
      52
      761
    10. Voi että, kaikki on nyt ohi

      Aijon nyt unohtaa kaiken. Morjes. Mieheltä
      Ikävä
      59
      727
    Aihe