Vihreiden kanta muuttuu

Ydinvoimailija

Vihreät ovat entistä selkeämmin ydinvoiman puolella. Se selviää eduskuntavaalien alla tehdyistä lukuisista kyselyistä ja haastatteluista.

On mielenkiintoista , että juuri ydinvoiman vastustus on ollut yksi keskeisimmistä syistä koko liikkeen synnylle ja nyt tilanne alkaa kääntymään päälaelleen. Toki puolueessa on edelleen vankka vastustajajoukko kuten heidi hautala ja satu hassi. Viimeaikoina he ovat tosin olleet hyvin hissukseen.

Käykö niin että ydinvoiman ainoaksi vastustajaksi jää lopulta STUXU. Arto lauri ja Styrgekin ovat hävinneet kuin neutroni absorbaattoriin...

30

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikös tuosta ol täällä jo riittävästi keskusteltu? On kyllä mielestäni enemmän Vihreöä Liitto -palstan juttuja, joten koettakaa kertoa sielläkin ilosanomaanne.

      Muistutus: mielestäni ydinvoimasta luopuminen on järkevintä tehdä niin, että ei rakenneta uusia ydinvoimaloita, mitä oman ymmärrykseni mukaan Vihreätkin haluaa. Sen jälkeen säädetään laki, joka määrää ajankohdan, jolloin kaikki ydinvoimalat tulee olla alasajettu. Energiayhtiöille on jätettävä aikaa järkevimpien energiamuotajen tuotannon aikaansaamiseksi.

      • JärkiVoittanut

        Kyse on ydinvoimalla tuotetusta sähkösta ja sen kannatukseen liittyvästä, eli todellakin liittyy palstan aiheeseen. Ilmastomuutos on se varjo minkä alla viimeisinkin puolue sai kasvonsa pelastaen liittyä muiden joukkoon.


    • JärkiVoittanut

      Vihreät tajusivat viimeinkin ettei ilman ydinvoimaa saadahiilivoimaa poistettua. Ilman sähköä eivät edes he selviytyisi, koska Helsingissä ei tule toimeen ilman sähköä. Todelliset, oikeat luonnon puolustajat tietävät mitkä tuotannot ovat CO2 päästöttömiä ja haluavat sitä. Puoleen johdon ilmoitus ydinvoiman puolesta suorassa tv-lähetyksen vaalitentissä oli merkki siitä että hekin ovat nyt mukana ydinvoimaa sallimassa. Tietys muutama änkyrä periaatteen vuoksi vastustaa, mutta kuitenkin ydinvoimallakin tuotettua sähköä jakeluverkon kautta.

    • samanmielinen

      Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto : ”Olemassa olevia ydinvoimaloita voidaa käyttää. Ne ovat yksi osa vihreiden ilmastopakettia”.

      Pekka on oikeassa . Ydinvoimaloilla on tärkeä osa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

      • Anonyymi

        Ymmärsi vihdoin kun mitään ei ole esitetty ydinvoiman tilalle, ainakaan luotettavasti toimivaa.


    • NakkiPoliitikkona

      Aloittaja lienee oikeassa. Vihreät vastustivat ydinvoimaa voimakkaasti ja Greenpeasen hemmotkin kävivät itseään ja toisiaan kahlehtimassa ydinvoimaloiden portteihin.

      Nyt vihreät ovat myyneet nahkansa ydinvomalobbareiden pohjattomien rahamassien edessä.
      Puolueen vastarannan kiiskit on hiljennetty puoluekurin merkeissä. Joka yksilöllä on huoli omasta ja perheensä hyvinvoinnista. Siihen ei ydinvoimavastaisuus enää sovi. Lähtö tulee......

    • samanmielinen

      Nakki on oikeassa.
      Ydinvoimavihreät apteekkiin joditabletteja ostamaan. Tuulivoimavihreät rautakauppaan kuulosuojaimia hankkimaan.

    • virheidenkanta

      Vihreiden kanta ei valitettavasti ole muuttunut. Yksittäiset kansanedustajaehdokkaat saavat luvata ihan mitä tahansa mutta loppupeleissä ratkaisee se mitä on puolueohjelmaan kirjoitettu. Ryhmäkuri nääs...

      Käykää lukemassa Virheiden puolueohjelma.

    • samanmielinen

      Kysymys: Mitä eroa on syövällä ja Vihreillä ?
      Vastaus: Vain syöpä kehittyy.

      Jospa sittenkin, myös Vihreät kehittyvät.


      https://yle.fi/uutiset/3-10692812

      Haavisto: "Olemassa olevia ydinvoimaloita voidaan käyttää, ne ovat yksi osa vihreiden ilmastopakettia" – Lue tentin liveanalyysi tuoreltaan
      Pekka Haavisto ei asettanut ydinvoimaa kynnyskysymykseksi hallitukseen, vaikka Vihreät on aiemmin eronnut kahdesti hallituksesta ydinvoiman vuoksi.

      • Löytökin

        Vihreät ovat yhteiskunnallinen syöpä. Vanha totuus on hyvä kerrata.


    • EnnustajaNakki

      Haavistolle on aivan samantekevää mikä on tuleva hallitusohjema, Kaikki käyvät, ei yhtään mitään väliä kunhan ministeripaikkoja tippuu.
      Äänestäjistä viis.

      • Anonyymi

        Haavisto haluaa lisää meriittejä. Edellisellä kerralla myi Fortumin sähköverkot Carunalle. Tämän muistamme aina kun hän puhuu energia-asioista.


    • Saksa teki hätäisen päätöksen nopeasta ydinvoimasta luopumisesta. Nyt kun tulee tuulettomia päiviä/jaksoja, eikä aurinkopanelit tuota sähkö öiseen aikaan,niin käynnistetään hiilivoimaloita. Saksalaiset ovat myös yhä enempi riippuvaisia Venäjältä tulevasta maakaasusta.Kriisin jos sattuu tulemaan näiden maiden välille, niin sähköntuotanto on pääosin hiilivoimaloiden varassa. Tästä väärästä ydinvoiman alasajosta johtuu, Saksan vihreitten kannatuksen mahalasku.

    • Kansallismielisyys tulee nousemaan kaikissa Euroopan maissa ja EU tulee tukehtumaan omaan mahdottomuuteensa.
      Verillisiä sisällissotia on luvassa mutta mitä väliä.
      Alas EU ja eläköön Itsenäinen Isänmaamme. Isämme ja Isäimme isät ovat sen hirvittävillä uhrauksillaan lunastaneet ja nyt maanpetturipoliitikkomme ovat sitä myymässä ilmaiseksi kansainvälisille jäteille.

      Sähköverkkomme on jo myyty, nyt ovat menossa rautatie- ja maantieverkostomme sekä pohjavetemme.

      Taisteluun toverit, koskaan ei ole liian myöhäistä!

    • Ydinvihreä

      Ydinvoimailija; "Vihreät ovat entistä selkeämmin ydinvoiman puolella. "

      Vihreät on oiva valinta äänestäjälle, joka kannattaa vasemmistoa ja ydinvoimaa.


      https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kysely-vihreat-mielletaan-vasemmistopuolueeksi-ja-perussuomalaiset-oikeistopuolueeksi-vayrysen-ja-harkimon-liikkeet-on-vaikea-asemoida/817740/
      "Vasemmistoliitto, Sdp ja vihreät ovat enemmistön mielestä vasemmistopuolueita."

      • Anonyymi

        Vihreät ovat oikeistopuolue, joka muistetaan Kokoomuksen puisto-osastona kun kannattivat kaikkea Mitä Kataisen hallituksessa Kokoomus esitti. Sama Kokoomuksen nuoleminen toimii heidän toimestaan nyt Helsingin paikallispolitiikassa mm. hiilivoiman käytön pysymisenä. Palkkiona 2 apulaispormestarin virkaa ilma pätevyyksiä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Vihreät ovat oikeistopuolue, vaikka toisin väittävät. Tuo Kokoomuksen puisto-osaro oli vaan yksi esimerkki ja todiste. Menevät aina hallitukseen, koska ministeriauton takapenkki kiinnostaa. Töppäolevät usein, tapaus Hautala, mutta puoue ei siitä suutu. Päinvastoin puheenjohtajakin vain tippa silmässä antaa armon. Kieroa meininkiä.


      • Anonyymi

        Kuitenkin vihreiden arvot on tukevasti vasemmistoliiton ja demarien välissä ja niiden kellokkaat ovat entisiä taistolaisia ja muita vasemmistolaisia. Joten kyllä ne on vasemmisto puolue kuten ovat aina olleet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuitenkin vihreiden arvot on tukevasti vasemmistoliiton ja demarien välissä ja niiden kellokkaat ovat entisiä taistolaisia ja muita vasemmistolaisia. Joten kyllä ne on vasemmisto puolue kuten ovat aina olleet.

        Ne entiset taistolaiset eli stallarit ovat niitä vanhimpia vihreitä. Myös RKP.n meppipresidenttiehdokkaana paljasti stallari taustansa.


    • Anonyymi

      Vihreät ovat horjumatta ydinvoiman puolella;


      Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto : ”Olemassa olevia ydinvoimaloita voidaa käyttää. Ne ovat yksi osa vihreiden ilmastopakettia”.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Nuo ovat puoluejohdon vanhahtavia juttuja. Kannattajat menevät jo toiseen suuntaan.

        "Puolueiden sisällä on tapahtunut isoja muutoksia. Ensimmäistä kertaa kaikissa eduskuntapuolueissa ydinvoiman kannatus on korkeampaa kuin vastustus. Eniten ydinvoimaa kannatetaan kokoomuksessa, jossa 70% kannattajista suhtautuu siihen myönteisesti. Vihreissä myönteisesti suhtautuvia on 32% ja kielteisesti suhtautuvia 28%, ja vasemmistoliitossa vastaavasti 30% ja 26%. "
        https://energia.fi/ajankohtaista_ja_materiaalipankki/materiaalipankki/huoli_ilmastonmuutoksesta_nostaa_ydinvoiman_kannatusta.html#material-view


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto on horjumatta Ydinvoiman puolella:

      Pekka Haavisto: ”Olemassa olevia ydinvoimaloita voidaa käyttää. Ne ovat yksi osa vihreiden ilmastopakettia”.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virheet on horjumatta ydinvoimaa vastaan

        Vihreää politiikkaa a:sta ö:hön:"- Kalliin ja vanhanaikaisen ydinvoiman roolia Suomen energiantuotannossa ei ole syytä lisätä. Käytöstä poistuva kapasiteetti pitää korvata uusiutuvilla energialähteillä"
        https://www.vihreat.fi/asiat/vihrea-politiikka/vihreaa-politiikkaa-asta-ohon

        Vihreiden kanta puolueena ilmenee hallitusneuvotteluissa. Olisi suuri virhe enkä usko että muut siihen suostuisivatkaan että Virheet saisivat äänestää omantunnon mukaan ydinvoimakysymyksessä kun sellaisia kuitenkin tulee hallitukselle käsiteltäväksi.

        Ilmastohöhäyksen vuoksi Virheillä on mahdollisuus olla tekemättä lisää virheitä ydinvoiman suhteen eli tällä kertaa vihdoin toimia muunkin kuin maailmanvallankumouksen puolesta.


    • Anonyymi

      Vihreiden enemmistö horjuen ydinvoiman puolella !


      " Ensimmäistä kertaa kaikissa eduskuntapuolueissa ydinvoiman kannatus on korkeampaa kuin vastustus. Eniten ydinvoimaa kannatetaan kokoomuksessa, jossa 70 prosenttia kannattajista suhtautuu siihen myönteisesti. Vihreissä myönteisesti suhtautuvia on 32 prosenttia ja kielteisesti suhtautuvia 28 prosenttia ja vasemmistoliitossa vastaavasti 30 prosenttia ja 26 prosenttia."
      lähde https://www.verkkouutiset.fi/ydinvoiman-suosio-kasvaa-edelleen/

    • Anonyymi

      Kuka normaali on oikeasti kiinnostunut siitä mitä mieltä Vihreät on. Suomen osalta ilmasto asiat on hoidettu todella hyvin ja nykyistä enempää ei pikkuruisen Suomen kannata siihen varoja laittaa. Asian ymmärtää kun pohtii esimerkiksi maailman kymmenen suurinta valtiota väkiluvultaan ja miten siellä mennää ja miten se vaikuttaa maapallon elämään.

      Vihreiden kannattajista suurin osa on niitä jotka itse on käytännössä yhteiskunnan elättämiä tavalla tai toisella ja itsellä ei mitään vastuuta mistään. Kun heillekin riittää rahaa niin heidän mielestään ei Suomelle ole mikään ongelma että samalla elätetään työtä ja vastuuta vieroksuvat maahanmuuttajat, eli tämä suurin joukko maahanmuutajista.

      Vihreiden keskuudessa humeet kuuluu normaalin elämään. Omalla seudulle eräs vihteiden kansanedustajaehdokas oli innokas kannabiksen laillistamisen kannattaja, mutta vaalien alla taas kuitenkin tilapäisesti vastusti asiaa.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe