Maakuntaitsehallinto, rajalinjauksista ja miksi?

Merensinisyydestä

Terveydenhoitopalveluista. Keskussairaalasta. Säkyläläiset ovat yleensä lähetetty Porin Keskussairaalaan hoidettavaksi. Turun TYKS:laan on suunnattu myös Säkylästä.
Miltä tuntuu, kun uutena linjaukasena tultaisiin Porilaiset Turun sijaan lähetetään hoidettavaksi Tampereen Yliopistolliseen Keskussairaalaan. Entä Keskussairaala tasot paikkakunnilla, säilyvätkö potilaiden terveydenhoito kohteina.
Maakuntaitsehallinnossa porilaisille tulisikin,Turun sijaan Tampereen Yliopistollinen Keskussairaala, minä vähän vierokson alueena, Turkuun tottumisena.
Mitä mieltä olette, haluatteko unohtaa Porin Maakuntaitsehallintoalueena ja haluatteko, menköön Pori alueenaan Tamperen suuntaan. Olen lähtöisin Säkylän Karhusuolta. Asianajotyössäni olen usein muiden ohessa erikoisaloina avustajana, juuri narsisiten, kaksisuuntaisten ja niin edelleen, usein muiden ohessa olleena oikeudessa. Älkää ihmetelkö, tässä heidän ihme loukkaus kommentteja. Kaikkea hyvää perjantaina punakenkäiset tapaa Euran päivätansseissa.
Olen hyvin mielenkiintoinen kommentteihinne, koska kiinnostunut myös alan ent. talouspäällikkö.

21

1915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Säkkikylä

      Kaikki älykäs ei asu säkylästä.

    • Järjenköyhyydestä

      Olipa erikoinen viestiketjun aloitus. Ensin sinällään ihan ok asiaa, mutta puolen välin jälkeen lähtee ori laukalle niin ettei järjen häivää?

    • Merensinisyydestä

      Olet erittäin hyvin huomannut, eli herättelyt juuri eri asialle. Olet myös oikein puuttuut ihmetellen, että ei erääät sairaudet kuuluisi kirjoitukseen. Suomessa on hyvin ikävää, että useat etevät ryrjäytetään sivuun .Syrjäyttävät ammatti keinosairaat, joilla on ikäviä ongelmia. Nousevat huippupaikoille ja mitä vaaroja voi syntyä, koska jopa vaaralliseksi osoittautuvaa ei pystytä päätöslinjoilla palauttamaan alas oikeaan tasoon. Maan etuuksien etenemiseksi ja vaikeita terveydenhoitopalveluja SOTE. Työskentelevät valmistelussa ammattilaiset ja niiden töiden työnlaadun syrjäyttäminen voi aiheuttaa suudet raha vahingot. Näin myös on tapahtunut. Myös ei ammattilaiset voivat aiheuttaa erittäin suudet rahalliset vahingot.

      • Anonyymi

        Uhkaile sinä sairaanhoitopiiriroisto vaan julkisesti, murhaajat tulevat esiin vaikka koneistonne tekee parhaansa häivyttääkseen mafianne jäljet.


    • Merensinisyydestä

      Sote: Erittäin paljon on poltettu rahaa ja kansanedutajat, korjataan,ja, taas, ja taas, ja taas, muutetaan,palautetaan korjausta, kutsutaan valmitelijoita ja toistuen erittäin pitkiä istuntoja. Eräät ovat sanoneet, että poltetaan rahaa paiskaamalla kaivoon,en halua vielä osoittaa.
      Ensinnäkään, ei ole esitelty miten Sote. Sosiaalilinja uudituksina tapahtuu. Tiedättekä tästä mitään ja mitä on yritetty uusituksena muuttamaan entisestä.
      Terveydenhoitopalvelut Sote. En edelleenkään ole tietoinen, miten yritetään uudistaa. Sen olen todennut, että maakutaitsehallinto ja rajat, mitä kohde palveluja arvoituksena, kukin käyttää alueellaan. Hyvänen aika, miten uudistetaan Terveyskeskus palvelut, Keskussairaala, Yliopistolliset sairaalat. Entä miten yhtiöt yritykset alalla. En oikeastaan ole entisestä tullut oikeastaa viisaammaksi, miten terveydenhoitopalvelut uusitaan, no on annettu Shekkejä ja mene mihin tykkäät. Yhdenvertaisista palveluista puhutaan, mutta miten. Alalla tarvitaan todella taitavia, ennen oli Kansantervyes alalle opetuslinjat Ojala, Vintturi, Vataja ja varmasti osasin alalle valmistuneena, kehittää ja toteuttaa, sekä on entisenä edelleen. Silloin uudistetut palvelut kuntayhtymästä alaken työnäni. Mutta nyt vain näyttää melko tietänättömyyttä, miten todella uudistetaan kertokaa ihmeessä suunnitelmat, että tiedettäisiin jo jotain?

      • Anonyymi

        Sinulla on paljon kirjoitusvirheitä. Ota yhteys ammattiauttajaan, joka palvelee seitsemällä eri kielellä.
        Hyvä seksi auttaa. Tiedän.


    • Anonyymi

      Siitä kai on kirjoiteltu, että Satakunta olisi hiipuva maakunta, mikä tultaisiin joskus jaettavaksi naapurimaakuntien kesken. Jos näin jostain syystä kävisi, olisi nykypaikkakuntia silmällä pitäen luontevinta Eurajoen, Rauman, Euran ja Säkylän liittyä osaksi Varsinais-Suomea. Tämän nelikon alueelta on kuitenkin näppärämpi matka Turkuun kuin minkään muun naapurimaakunnan pääkaupunkiin. Porista Huittisiin ylettyvä alue olisi puolestaan luontevinta liittää osaksi Pirkanmaata, kun mainitulta alueelta olisi Tampere näppärimmän matkan päässä verraten naapurimaakuntien pääkaupunkeja keskenään. Tuon ketjun pohjoispuolelle jäävän Satakunnan kohdalla olisikin jonkin verran jakamista Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan kesken. Ainakin Karviasta katsottuna Seinäjoki lienee jopa Poriakin näppärämmän matkan päässä?

      Mutta jos lähdetään siitä, että ainakaan Satakuntaa ei lakkautettaisi, niin Satakuntaanhan oltiin jokin aika sitten kaavailemassa neljää sote-aluetta. Yksi niistä olisi ollut Pori-vetoinen, yksi Rauma-vetoinen ja yksi Kankaanpää-vetoinen. Yksi näistä olikin sitten sellainen, missä sote-keskus olisi sijainnut lakkautetun Köyliön kunnan Ristolassa. Alueeseen olisivat kuuluneet Eura, Säkylä, Huittinen ja Kokemäki. Tätä aluetta ei tosin ole pidetty luontevana esimerkiksi siksi, kun tuolla Ristolassa ei ole yhtään sote-keskuksen edellyttämiä palveluita. Sinänsä ei pitäisi olla haaste, että Eura ja Säkylä muodostaisivat keskenään oman sote-alueensa sekä Huittinen ja Kokemäki omansa. Näissä kahdessa olisi kuitenkin molemmissa saman verran paikkakuntia kuin todennäköisesti olisi tuossa Rauma-vetoisessa sote-alueessa, eikä kummankaan sote-alueen väkiluvut heittäisi paljoa Kankaanpään vetoisesta sote-alueesta. Tosin haasteensa olisi varmaan tietyissä määrin näiden sote-alueiden raja-alueilla, mikäli siis näitä sote-palveluita pitäisi hankkia lähinnä siltä sote-alueelta, minne kuuluu. Euran ja Säkylän muodostamalla alueella ne sote-palvelut mitä todennäköisimmin sijoittuisivat pelkästään Euran keskustaan, sekä Huittisten ja Kokemäen muodostamalla alueella pelkästään Huittisten Lauttakylään. Viimeistään Köyliö-liitoksen jälkeen Säkylästä nimittäin löytyy alueita, mistä katsottuna olisi näppärämpi matka Huittisten Lauttakylään kuin Euran kirkonkylälle tai Kauttualle. Tosin jos olisi valinnanvapaus niin silloinhan ei välttämättä ongelma olisi niin suuri. Vaikka ne palvelut pitäisi siis hakea ensisijaisesti omalta sote-alueelta, mutta mahdollisuus olisi tarvittaessa hakea myös naapurialueelta, niin se tietysti voisi helpottaa tilannetta. Mutta näillä mennään, täytyy nyt vain tarkkailla mihin ratkaisuihin päädytään.

    • Anonyymi

      Sitä en sitten tiedä koitetaanko tällaisten sote-alueiden kautta saada kiertoteitse aikaan niitä paljon kohuttuja kuntaliitoksia. Josko siis tällaisilla sote-alueilla haluttaisiin antaa rivien väleissä osviittaa siitä, minkä suuntaisia rajalinjauksia näihin suurkuntiin tehtäisiin. Sinänsä Satakuntaan mahtuisi viidestä kuuteen kaupunkikeskusta. Pori, Rauma, Huittinen, Kankaanpää ja Eura lienevät ne selkeimmät keskukset, minkä lisäksi Harjavaltakin lienee selkeä keskus Keski-Satakunnan alueella. Tosin sieltä lienee sen verran näppärä ajomatka Poriin, mikä asettanee sen mukanaolon yhtenä kaupunkikeskuksena kyseenalaiseksi. Joka tapauksessa tällaiset linjaukset viittaisivat siihen, että tietyiltä osin tämä tarkoittaisi ainakin parin nykypaikkakunnan jakamista jäljelle jäävien kaupunkikeskusten kesken. Suurimmasta osasta Säkylää on siis toki näppärin matka noista viidestä-kuudesta keskuksesta Euraan, mutta viimeistään Köyliö-liitoksen jälkeen on Säkylään tullut alueita, mistä katsottuna näppärämpi matka Huittisiin. Sikäli se siis tarkoittaisi Säkylän jakamista tietyissä määrin Euran ja Huittisten kesken sen mukaan, kumpaan olisi näppärämpi matka. Vastaavasti Kokemäki jaettaisiin tietyissä määrin Porin ja Huittisten kesken, mikäli Harjavalta ei ole mukana yhtenä kaupunkikeskuksena. Suurimmasta osasta Kokemäkeä olisi näppärin matka näistä viidestä keskuksesta Huittisiin, mutta ainakin tuolta Kokemäen pohjoisosista lienee näppärin matka Poriin. Toisaalta jos Harjavalta olisi mukana yhtenä kaupunkikeskuksena, tarkoittaisi se Kokemäen jakamista tietyissä määrin Huittisten, Porin ja Harjavallan kesken. Tietyiltä alueilta Kokemäkeä olisi näppärin matka näistä kuudesta Harjavaltaan, osasta Huittisiin ja osasta Poriin. Näin ollen jako pitäisi tehdä sen mukaan, mihin tulevaan keskukseen olisi näppärin matka miltäkin Kokemäen alueelta.

      • Anonyymi

        Toki myös Nakkila kuuluisi osaksi Harjavalta-vetoista kaupunkia, mikäli siis Harjavalta olisi tällaisessa jaossa yhtenä kaupunkikeskuksena mukana. Muussa tapauksessa Harjavalta ja Nakkila kuuluisivat osaksi Poria, Kokemäki suuremmalta osin osaksi Huittisia ja tietyiltä osin osaksi Poria.


    • Anonyymi

      Mikäs ihmeen "Pikku-Timo Aro" täällä pyörittelee kuntarulettia niin kuin näitä liitoksia ei mukamas olisi vatvottu jo riittämiin? Kun kaavailemasi veturikaupungit ja -kunnat vajoavat yksi kerrallaan konkurssiin, niin ei niitä kuntaliitoksilla pelasteta.
      Korkeintaan saadaan muutama vuosi lisäaikaa sillä, että reunataajamien (entisten kuntien) omaisuus realisoidaan ja sen jälkeen katsotaan taas totuutta silmiin..

      • Anonyymi

        Olemme samaa mieltä. Sitä paitsi jäi pysyvästi mieleen Käteisen hallituksen aikana, kun Risikko sanoi, että Satakunta ja Etelä-Savo hävitetään maakuntalistoilta pakkoliitoksilla naapurimaakuntiin. Enää ei ole Etelä-Savon vaalipiiriä, joten se on poistettu myös maakuntalistalta.

        Ylempänä tulikin suurimmaksi osaksi Risikon suunnitelman mukaan. Henkilökohtaisesti haluaisin, että Kokemäestä tulisi nauhakaupungin (Nakkila-Harjavalta-Kokemäki) keskustaajama. Ulvila on selvästi aikeissa liittyä Poriin, kun arvauskeskuksen ajanvarauskin on Porin kaupungin numerosta.

        Aloittajan nostama vertailu TaYS-TYKS, niin kallistun TYKS:n suuntaan selvästi. TaYS:ltä puuttuu tieteellinen ajattelu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olemme samaa mieltä. Sitä paitsi jäi pysyvästi mieleen Käteisen hallituksen aikana, kun Risikko sanoi, että Satakunta ja Etelä-Savo hävitetään maakuntalistoilta pakkoliitoksilla naapurimaakuntiin. Enää ei ole Etelä-Savon vaalipiiriä, joten se on poistettu myös maakuntalistalta.

        Ylempänä tulikin suurimmaksi osaksi Risikon suunnitelman mukaan. Henkilökohtaisesti haluaisin, että Kokemäestä tulisi nauhakaupungin (Nakkila-Harjavalta-Kokemäki) keskustaajama. Ulvila on selvästi aikeissa liittyä Poriin, kun arvauskeskuksen ajanvarauskin on Porin kaupungin numerosta.

        Aloittajan nostama vertailu TaYS-TYKS, niin kallistun TYKS:n suuntaan selvästi. TaYS:ltä puuttuu tieteellinen ajattelu.

        Harjavalta on keskeisemmällä paikalla Nakkilan, Harjavallan ja Kokemäen muodostamalla alueella. Wikipediasta löytyy luettelo Suomen taajamista vuodelta 2017, mistä ei löydy erikseen Harjavallan keskustaajamaa. Sen mukaan Porin keskustaajama ylettyisi Harjavaltaan saakka, ja Harjavallan alueella asuisi Porin keskustaajamasta enemmän asukkaita kuin Kokemäen keskustaajamassa. Vaikka luettelon mukaan Kokemäellä onkin toki oma keskustaajamansa, niin tällaisten asukaslukujenkin perusteella Harjavallan keskusta olisi enemmän asutettu. Näiden seikkojen perusteella Harjavalta olisi varmaankin se veturi, mikäli Nakkila, Harjavalta ja Kokemäki menisivät kolmestaan kimppaan ilman, että kyseiseen alueeseen liitettäisiin muita paikkakuntia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harjavalta on keskeisemmällä paikalla Nakkilan, Harjavallan ja Kokemäen muodostamalla alueella. Wikipediasta löytyy luettelo Suomen taajamista vuodelta 2017, mistä ei löydy erikseen Harjavallan keskustaajamaa. Sen mukaan Porin keskustaajama ylettyisi Harjavaltaan saakka, ja Harjavallan alueella asuisi Porin keskustaajamasta enemmän asukkaita kuin Kokemäen keskustaajamassa. Vaikka luettelon mukaan Kokemäellä onkin toki oma keskustaajamansa, niin tällaisten asukaslukujenkin perusteella Harjavallan keskusta olisi enemmän asutettu. Näiden seikkojen perusteella Harjavalta olisi varmaankin se veturi, mikäli Nakkila, Harjavalta ja Kokemäki menisivät kolmestaan kimppaan ilman, että kyseiseen alueeseen liitettäisiin muita paikkakuntia.

        Harjavallassa sijaitsevan Hiittenharjun liikuntakeskuksen asukastuvalla on joka torstaina pyykkipäivä.
        Ai ai Heikki, Heikki se kaljalla leikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olemme samaa mieltä. Sitä paitsi jäi pysyvästi mieleen Käteisen hallituksen aikana, kun Risikko sanoi, että Satakunta ja Etelä-Savo hävitetään maakuntalistoilta pakkoliitoksilla naapurimaakuntiin. Enää ei ole Etelä-Savon vaalipiiriä, joten se on poistettu myös maakuntalistalta.

        Ylempänä tulikin suurimmaksi osaksi Risikon suunnitelman mukaan. Henkilökohtaisesti haluaisin, että Kokemäestä tulisi nauhakaupungin (Nakkila-Harjavalta-Kokemäki) keskustaajama. Ulvila on selvästi aikeissa liittyä Poriin, kun arvauskeskuksen ajanvarauskin on Porin kaupungin numerosta.

        Aloittajan nostama vertailu TaYS-TYKS, niin kallistun TYKS:n suuntaan selvästi. TaYS:ltä puuttuu tieteellinen ajattelu.

        Risikon suunnitelmista tuskin kukaan on suuremmin kiinnostunut.
        Taysin Tyksin tai Suksin Kuksin.
        Onko isojyrki jo soteutunut suomen ilmastoon vai haetaanko konsulttiapua? Suuremmitta sanoitta ja pidemmittä puheitta unohtakaamme kaikki suurentelevat puheet Kanki Kaikkosesta ja siirtykäämme suoraan valtiosalin aulakäymälään täysistuntoon.
        Ugh olen puhunut sanoi puhemies ja nielaisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Risikon suunnitelmista tuskin kukaan on suuremmin kiinnostunut.
        Taysin Tyksin tai Suksin Kuksin.
        Onko isojyrki jo soteutunut suomen ilmastoon vai haetaanko konsulttiapua? Suuremmitta sanoitta ja pidemmittä puheitta unohtakaamme kaikki suurentelevat puheet Kanki Kaikkosesta ja siirtykäämme suoraan valtiosalin aulakäymälään täysistuntoon.
        Ugh olen puhunut sanoi puhemies ja nielaisi.

        Isojyrki käteisen seuraava missio ona panna Sitra sekaisin. Hän saa siitä muutaman kymppitonnin palkkaakin kuussa, eli onnistunee siinäkin tehtävässä oiken mainiosti ennen kuin seuraava suojatyöpesti jossain päin avautuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isojyrki käteisen seuraava missio ona panna Sitra sekaisin. Hän saa siitä muutaman kymppitonnin palkkaakin kuussa, eli onnistunee siinäkin tehtävässä oiken mainiosti ennen kuin seuraava suojatyöpesti jossain päin avautuu.

        Näin kokoomus toimii. Jaetaan kädettömille joululahjavirkoja kun isoisä oli presidentin vävyn ryyppykavereita joskus ennen sotia. Kun sitten kämmätään niin lähetetään ulkomaille pois silmistä. Ei sillä mitään virkaa ollut, lumevirka kunnes savu on hälvennyt ja toverit nimeää uuden viran että jyrki saa taas ansaita elantonsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olemme samaa mieltä. Sitä paitsi jäi pysyvästi mieleen Käteisen hallituksen aikana, kun Risikko sanoi, että Satakunta ja Etelä-Savo hävitetään maakuntalistoilta pakkoliitoksilla naapurimaakuntiin. Enää ei ole Etelä-Savon vaalipiiriä, joten se on poistettu myös maakuntalistalta.

        Ylempänä tulikin suurimmaksi osaksi Risikon suunnitelman mukaan. Henkilökohtaisesti haluaisin, että Kokemäestä tulisi nauhakaupungin (Nakkila-Harjavalta-Kokemäki) keskustaajama. Ulvila on selvästi aikeissa liittyä Poriin, kun arvauskeskuksen ajanvarauskin on Porin kaupungin numerosta.

        Aloittajan nostama vertailu TaYS-TYKS, niin kallistun TYKS:n suuntaan selvästi. TaYS:ltä puuttuu tieteellinen ajattelu.

        Risikon puheista ei ole niin väliä. On nähty mitä hän on saanut aikaan. Ei mitään.
        Ainoa mainittava mikä on jäänyt mieleen viime vuosilta kun pikkujouluissa kännissä meni jonkun kanssa sylikkäin nurin. Oikein lehdessä oli kuvasarja.
        Siinäpä se, arvostaisiko tällaista ministeriä?


      • Anonyymi

        Yksi vaihtoehto olisikin, että Satakuntaan jätettäisiin neljä kaupunkikeskusta! Yksi olisi Pori, yksi Rauma, yksi Kankaanpää (Koillis-Satakunnassa) ja yksi Säkylä. Tähän uuteen Säkylään liittyisivät nykyisistä paikkakunnista Eura, Säkylä, Huittinen ja Kokemäki. Raumaan liittyisi nykyinen Eurajoki Luvioineen. Loput voidaan jakaa Porin ja tuon Koillis-Satakunnassa olevan Kankaanpään kesken sen mukaan, kumpi keskus olisi luontevampi minkäkin jäljellä olevan alueen kannalta!

        No ei kaits! Riskinä aina on tietenkin, että palvelut karkaisivat entistäkin kauemmas. Tämähän nähtiinkin kun piti tulla suur-Eura, mihin nykyisen Euran lisäksi olisivat liittyneet tuolloin vielä virallisesti erillään olleet Säkylä ja Köyliö. Säkylästä olisi pitänyt saada koulut ja terveyskeskus kiinni. Olisi ollut varmasti mielenkiintoista Vuorenmaaltakin lähteä nykyiseen Euraan asti pelkästään ala-asteen (tai mikä alakoulu nyt nykyään onkin!) takia. Mihin olisivat kaikki oppilaat mahtuneet? Ja kun puhutaan ilmaston saastumisestakin, niin siinähän sitä herppeemmin tapahtuu kun ei pääsisi polkupyörällä tai kävellen enää niin hyvin. Entistä pidempiä matkoja pitäisi jollain linjapiilillä körötellä.

        Mutta aika näyttää miten käy, nyt on jotkut hyvinvointialueet kehitetty tai kehitteillä, enkä tiedä onko kellään aavistustakaan miten palveluiden sen puoleen käy!


    • Anonyymi

      Kyllä muut puolueet toimivat ihan samalla tavalla. Tämä kyseinen yksilö vaan tuli huomattavasti kalliimmaksi veronmaksajille kuin kukaan muu milloinkaan.

      • Anonyymi

        Ne ovatkin kalliita tunteja veronmaksajille matkatyöläisen hotellilaskut ja minibaarin antimet. Eihän ilman niitä tule toimeen, kun on päässyt viimein elämän makuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne ovatkin kalliita tunteja veronmaksajille matkatyöläisen hotellilaskut ja minibaarin antimet. Eihän ilman niitä tule toimeen, kun on päässyt viimein elämän makuun.

        Ammattinvalintakysymys. Kuka haluaa panna elämänsä maantielle, matkatyö ja halvat hotellit.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3139
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2791
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2588
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2578
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2446
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2295
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1733
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1677
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      36
      1535
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1396
    Aihe