Aihe

säästöjen nosto kun 1v työttömänä

Tiedonhaluinen

Kannattaako nostaa noin 25000e:n eläkesäästö kerralla pois kun olen ollut nyt vuoden työttömänä. Vai kannattaako ottaa kuukausittain tai mitä niitä "neljä nostoa kahdessa vuodessa" onkaan.
Saan nyt ansiosidonnaista ja OVEA 50%. Ja kun 500+1 työttömyyspäivää täyttyy haen vanhuuseläkkeen.
Mielestäni tuo eläkesäästön nosto ei vaikuttaisi veroprosenttiinkaan kun sen verotus on pääomaveroa ja eläke ja ansiosidonnainen ovat
Mutta mites on...ei kai "ison säästön" kertanosto millään tavalla vaikuta ansiosidonnaisen maksuun? Eli ansiosidonnainen tuskin loppuu eläkesäästöjen noston takia?
Tyhmiä kysymyksiä mutta antakaa viisaita vastauksia:))

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Veropakolainen

   Ansiosidonnaisen tai peruspäivärahan maksuun tai määrään ei mitään vaikutusta. Asumistukeen ja muihin harkinnanvaraisiin tukiin on vaikutusta.

   Lue se sun soppari. Minulla on vastaavan tyyppinen ja siinä kertamaksusta menee jokin ylimääräinen "sakkomaksu", ei iso prosentti, mutta selvitä sopparista mikä on sinulle edullisin.

   Jos sinun oma sopimus, niin ei vaikuta veroprosenttiin. Minulla työnantajan tekemä, eli maksuvaiheessa lasketaan palkkatuloksi -> kasvattaa veroprosenttia.

   • Tiedonhaluinen

    Kiitos vastauksesta. Oma sopimus on kyseessä. Tuota kertanostoa olen nyt viimeaikoina pitänyt ykkösvaihtoehtonani, tuo vain askarrutti että vaikuttaako se ansiosidonnaisen saamiseen.
    Pitää vielä kuulostella mikä "sakko" siitä mahdollisesti ois tulossa:(


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   623
   30289
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   302
   22372
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14120
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11186
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   94
   8300