Työllisyys kuntoon?

vaaliodotus

On outoa, että työttöminä on esimerkiksi paljon korkeakoulututkinnon suorittaneita lahjakkaita, moneen työhön päteviä ihmisiä mutta arkielämässä ei huolehdita vanhuksista, ei nuorista, ei myöskään jo täysin syrjäytyneistä nuorista aikuisista. Samoin vieroksutaan iäkkäämpiä työttömiä eikä hyväksytä helpolla työpaikkoihin.

Voisiko peruskouluihin perustaa osa-aikaisia työpaikkoja koulunkäynninohjaajille ja (apu/harjoitteleville)opettajille. Molemmissakin töissä voisi toimia opettajaksi pätevöitynyt henkilö ja samalla saada mahdollisuuden kehittyä työelämässä. Koulujen yleinen tvt-taitojen vähäinen tasokin korjaantuisi nopeasti näin. Nuoret pysyisivät paremmin tuettuina elämässä mukana ja jatkaisivat opintojaan myöhemminkin. Nuoria aikuisia täytyisi auttaa mitä pikimmin takaisin yhteiskuntaan, mikä on jo tosi vaativaa. Mutta tähänkin löytyy alan ihmisiä vaikkapa työttömistä. Vanhusten hoidossa järkevä työntekijöiden oppisopimuskoulutus voisi tuoda aluksi ratkaisun.

Löytyykö Suomesta luovia (ehkä työttömiä) ihmisiä suunnittelemaan muita aivan uusia työtehtäviä/ammatteja näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

    Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
    Maailman menoa
    305
    4260
   2. Sofia ja Stefan kihloissa

    Sormus on kuvissa
    Kotimaiset julkkisjuorut
    72
    2453
   3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

    Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
    Kotimaiset julkkisjuorut
    137
    2083
   4. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

    Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
    Kotimaiset julkkisjuorut
    133
    1839
   5. Tuomo Ylipulli on kuollut

    Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
    Rovaniemi
    30
    1624
   6. Sofia ja Stefan yhdessä!

    Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
    Kotimaiset julkkisjuorut
    144
    1369
   7. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

    Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
    Kotimaiset julkkisjuorut
    86
    1235
   8. Tarvitsen sinua

    Mies. Ja sinä tiedät sen.
    Ikävä
    73
    845
   9. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

    kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
    Maailman menoa
    43
    840
   10. Cowboy Pikkarainen

    Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
    Kotimaiset julkkisjuorut
    19
    802
   Aihe