Päiväbudjetti ruokaan

Itselläni_

Se on 7€ per päivä ja viikkoa kohden 50€/viikko.
Halvemmalla menee jonain päivinä kun syö kotona. Niinä päivinä jolloin syö 5€ pizzan ulkona ei paljoa jää ylimääräistä. 5€ per päivä ja jos syö valmisruokaa niinkuin syön riitää summa juuri ja juuri. En jaksa tehdä itse ruokaa, menee liikaa aikaa ☹️

68

1726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyytyvainen

      Oletko työtön? Jos olet niin ihme ja kumma jos aikaa ei ole kunnollisen terveellisen ruoan laittoon. Pizzat ym. einekset eivät ole terveydellisesti hyvä vaihtoehto.

    • eurollapäivässä

      Miten niin ei ole aikaa tehdä ruokaa? Olemme vaimoni kanssa kumpikin työelämässä ja usein työpäivät venyvät aika pitkiksi, mutta aina me ehditään ruokaa tekemään. Kerralla tehdään enempi ja lämmitellään mikrossa annoksia. Syömme monasti kumpikin n. 2 eurolla/päivä. Meillä on yleensä perjantaisin pizzapäivä, tehdään itse pizzaa uunipellillinen. Muuten suosistaan paljon erilaisia laatikkoruokia, jotka edullisia valmistaa ja helppoja lämmittää mikrolla annokset. Aamut alkaa kaurapuurolla. Jos kalaa on tarjouksessa, syödään kalaa, uunissa paistettu kala on hyvää. Kauppojen tarjoukset tietty hyödynnetään, eli kauppias päättää monta kertaa, että mitä syödään.

    • anonyymi_InB

      Aivan älytön summa ruokaan tuo 7€/päivä, mitä ihmettä oikein syöt! Tuolla 7€ saat hurjan määrän oikeaa ruokaa, käytännössä koko viikoksi ruokaa, jos tarkkaan ostat ruokasi. Muutamaksi päiväksi kuitenkin. Kannattaa opetella tekemään ruokaa itse kotona, säästät siinä todella paljon.

    • Aimo.Putkinen

      Makaronit suositellaan laittamaan likoamaan ja limottumaan jääkaappiin yöksi.Aamulla ovat turvonneet herkullisiksi (koesyöjien mielestä)) niin keittoaika lyhenee huomattavasti.
      Näin säästynyt aika voidaan puhaltaa tyhjään makaronipussiin ja sulkea se nopeasti.
      Ajan voi halutessaan käyttää lisäämällä sitä kiireen vilkkaa lusikointiin.

      • sinäsejaksatnäitä

        ..putkiaivot on sinullakin noiden makaronijuttujen kanssa


    • eikiinnostaaa

      Niimpä ei kaikkia mikään ruokien valmistaminen elikä ostaa sitten valmista ja tarjontaa on. Kunnon valmislihapullia,lihaperunasoselaatikko,maksalaatikko. Keittoja myös valmiina. Eipä hullumpi syöminen kebab salaatilla.

      • valintakysymys

        Miksi sitten valittaa köyhyyttä ja rahan puutetta, jos se on oma valinta.


      • vanhus

        Lihapullissa vehnää, ri käy. Perunasoselaatikossa heikkotasoista lihaa ja rasvaa paljon, Maksalaatikko ei kiitos. Näihin kaikkiin tarvitaan myös lisukkeet jotka maksavat enempi kui itse ruoka


    • toimtukiiiii

      Toimeentulotuessa yksinasuvalle varattu 8 eur pv ruokaan niin mitä helvettiä sitten valitatte että täytyy jakeluista hakea täh..... ei kyllä oikeen oikeen täsmää kirjoitukset.
      Niimpä niin hussaatte rahat johonkin muuhun.

      • etsätajuuu

        Et sä tajuu ku röökiinki menee paljon rahaa ja sit maksukanavat, älypuhelin pitää uusia ja läppäri. Yhteiskunta ajanut tähän että pikavippii otettava.


    • vanha-sairas-äijä

      Mää yritä kanss noi 7€/päivä pärjätä.
      Joskus pittää ostaa kyll lääkkeitä.Ja niit o paljon.Paljo rahhaa menne niinhi liian paljo.
      Mää saa eläkett/asumistukkee 1100€/kk.
      Mää pärjää kuitenkin iha hyvi.

      • Pitkäaikatyötön

        Minä taas saan työmarkkinatukea ja asumistukea alle 770 €/kk. Mutta jos aktiivileikkuri iskee, alle 740 €/kk. Onneksi ei tarvitse lääkkeitä ostaa, mutta liian tiukkaa tämä silti on.


    • euron.venyttäjä

      Mulle jää 550 e/kk vuokran jälkeen!
      Ei ole hääviä tämäkään.Alennuksesta ruuat, tavarat ja vaatteet ym.
      Autoa, tupakkaa, alkoholia, lääkkeitä, uhkapelejä en tarvi, ne olisivat lopullinen isku.

    • Perusruokaaaina

      Meit on 2 aikuista ja tolla 50 eurolla ostetaan kaikki viikon ruoat.tehdään itse ruokaa ja viikonloppuisin myös herkutellaan,juodaan paljon kahvia eikä mitään halvinta.Jotkut pärjää vielä pienemmällä mut mä en haluu et ois yhtään vähemmän syötävää. Mut voisin kuvitella jos oisin yksin ni ei tulis tehtyy niin paljon itte ni sit menis varmaan enemmän ruokaan.

      • syöhyvinnnn

        Toi kylläkin että 50eur ruokiin kahdelle ihan passeli summa ja huomioitavaa se ettei sitä tarvi syödä kuin hevonen.


      • Pitkäaikatyötön

        Naiset usein syövät vähemmän kuin miehet. Tämä johtuu siitä, että Suomessa miehet ovat keskimäärin n. 20 % painavampia, joten suuremman massan liikuttamiseen ja lämpimänä pitämiseen kuluu ruokaa enemmän.


    • ruokaavaanjoskus

      Mun ruokabudjetti on viikolle 30 e. kerran viikossa kauppaan ja ostaa vain ulkolaista ruokaa, Jos ostat kotimaista joudut maksaan kaksinkertaisen summan. Mikään muu ei erota kuin hinta.

      • jokukohtuussentään

        Tuo 30€ viikossa on kyllä yhdelle henkilölle tosi suuri budjetti, jos pelkkään ruokaan menee. Mitä ihmettä syöt noin paljolla? Jos toiset ruokkii koko 4 hengen perheen viikossa 50€, tämä lienee kuitenkin köyhyyspalsta ja ei ne rikkaatkaan ruokaan tuhlaa rahojaan.


      • lajijasuris
        jokukohtuussentään kirjoitti:

        Tuo 30€ viikossa on kyllä yhdelle henkilölle tosi suuri budjetti, jos pelkkään ruokaan menee. Mitä ihmettä syöt noin paljolla? Jos toiset ruokkii koko 4 hengen perheen viikossa 50€, tämä lienee kuitenkin köyhyyspalsta ja ei ne rikkaatkaan ruokaan tuhlaa rahojaan.

        Itsellä on samaa luokkaa ja minusta summa on ihan ok tasoltaan. En tiedä mitä kaikkea lasket, mutta itse lasken kaiken mikä vähänkin liittyy syömiseen ja juomiseen. Kovin paljoa ei voi säästää jos meinaa terveellisesti syödä. Itse kylläkin ostan pääosin kotimaista ja tuo on ihan höpöhöpöä, että menisi tuplarahat. Ei ainakaan Prismassa. Tummaa pastaa, perunaa, vähär. jauhelihaa ja filettä, kurkkua, porkkanaa, pakastevih. höyrytettynä, ruisleipää, vähärasv. oivariinia, oltermannia, emmentalia jne. Ulkolaista on mm. lasagnelevyt ja Heinz-ketsuppi, mutta nuo em. ostan kaikki kotimaista eli mm. Raision, Valion, Atrian, Fazerin, Apetitin, lähipuutarhan tuotteita. Jos mahdollista, hyödynnän Kotimaista- tuotteita.


      • ruokaajaherkkuja
        jokukohtuussentään kirjoitti:

        Tuo 30€ viikossa on kyllä yhdelle henkilölle tosi suuri budjetti, jos pelkkään ruokaan menee. Mitä ihmettä syöt noin paljolla? Jos toiset ruokkii koko 4 hengen perheen viikossa 50€, tämä lienee kuitenkin köyhyyspalsta ja ei ne rikkaatkaan ruokaan tuhlaa rahojaan.

        Mulla menee 250 e ruokaan viikossa, jos ostan koko perheelle niin se on 900 e viikossa. harvoin oon yksin joten tuo summa on arvio yhdelle.
        Ostamme kaikkea mitä mieli tekee, emme laske hintoja vaan mielitekoja.
        Käymme kaupassa joka päivä ja rahaa on.


    • kakatonta.kiitos

      Kotimaisissa elintarvikkeissa vihanneksista lihaan ja maitotuotteisiin ym. on paljon vähemmän myrkkyjä,
      Ja mikä tärkeintä, ulkolaiset useat tuotteet kasvatettu jätevedellä!
      sen kyllä maistaa...ihan sitä itteensä.

      Kotimaiset ovat huippulaatua.
      Kiitos siitä tuottajille ja maataloustuille!

    • hyvä.ruoka.parempi.mieli

      Minulla menee kuukaudessa ruokaan 280 e 1 henkilö
      Ihan normaalia hyvää terveellistä itsetehtyä sapuskaa,

      Perunaa , muusia
      hernesoppaa
      kaalilaatikkoa
      lihalaatikkoa
      puuroja
      leivät teen itse myös
      makaronilaatikkoa
      pastaa bolognekastike
      piirakoita teen
      jäätelöä
      pihvejä,pottuja
      risottoja
      kalakeittoja
      lihakeittoja
      murekkeita kala/liha
      salaatteja runsaasti, juureksia

      rahat riittää kun ei polta ja juo, autoile.
      liikuntana pyöräily kauppaan ja kotivoimistelu punteilla.
      Tuo 30e -50 e viikossa kuulostaa vähältä, joutuu kaikki laskemaan mikä on ärsyttävää.

      70e on minimi ainakin mulla viikossa eli 10e päivä
      Minne te oikein törsäätte? kun syö hyvin ja nukkuu, liikkuu niin elimistö voi hyvin ja sairastelut jää pois.

      190cm ja 135kg mies 50v

      • ylipainoasullarajusti

        Ylipainoa on sinulla 55kg, joten ihan turhaan syöt liikaa! Eikä tuolla 30€/viikko taatusti tarvitse alkaa vielä laskemaan, sillä ostaa ruokaa kahdellekin viikoksi.


    • toimtuki8

      Toimeentulotuessa on määritelty 8 eur ruokaan päivässä ja kuitenkin kirjoitetaan että syö pelkkää makaroonia niimpä niin täytyy olla jauhopää.

      • anonyymi_KöyhSyöHyvin

        Ei sitä rahaa ole korvamerkitty toimeentulotuessa, että mihin sen laittaa. Niin ei ole pakko ostaa ruokaa, voi säästää rahan vaikka matkusteluun taikka ostaa lapsille sijoitusasuntoja. Jos toimeentulotukea maksetaan, niin miksi sitä ei sitten ottaisi vastaan! Eikä sitä pelkkää makaronia tarvitse syödä ja silti ruokaan ei mene paljoa rahaa, kun syö terveellisesti.


      • ruokatärkeäää

        Vihoviimeinen juttu on se jos ihminen alkaa ravinnon laadun kanssa pelleileen, hyvin äkkiä terveys pettää.
        Voi voi teidän juttuja pihistää syömisestä ni voi matkustella.


      • anonyymi_KöyhSyöHyvin
        ruokatärkeäää kirjoitti:

        Vihoviimeinen juttu on se jos ihminen alkaa ravinnon laadun kanssa pelleileen, hyvin äkkiä terveys pettää.
        Voi voi teidän juttuja pihistää syömisestä ni voi matkustella.

        Kuka mistään pihistämisestä on puhunut ravinnon suhteen? Kyse on vain siitä, ettei toimeentulotuen rahaa ole korvamerkitty ja rahan voi käyttää muuhunkin, kuin ruokaan. Ei terveellinen ruoka maksa mahdottomia! Rahaa jää runsaasti matkusteluun ja vaikka niihin lasten sijoitusasuntoihin.
        Ja jos matkustelee kolmansissa maissa, niin se on niin halpaa, että siinä riittää vähempikin raha ja voi pitää jopa kotiapulaista tekemässä ruokaa.


    • eitoimtukii

      Ei toimeentulotuesta mitään säästöön pidä jäädä vaan kaikki menee ja tuo 8 eur pv. on varattu ruokaan.
      Jos toimeentulotuesta heh jotain säästöön jää niin sillon se liian iso. Voi voi teidän asenteita kun pyöritellään peukaloita vaan kotona.

      • anonyymi_TuetRiiTTää

        Kuka nyt niin pönttö on, että toimeentulotuesta jättäisi jotain säästöön näkymään tilille. Monet köyhät pitää myös tiliä ulkomailla ylimääräisille rahoille, saa paljon parempaa korkoakin. Useimmat kuitenkin antaa ylimääräiset rahat lapsille ja lapsenlapsille, niin ei haittaa sitten tukien maksua. Kait nyt ne tuet haetaan, kun niitä kerta jaetaan! Ja kuinka monet uudet pesukoneet on haettu seurakunnasta ja sitten pestään vaatteet kuitenkin ilmaiseksi saadulla vanhalla pesukoneella, ei sitäkään kukaan valvo, että myytiinkö se pesukone heti vai lahjoitettiin eteenpäin. Eikä kukaan oikeasti laske, että montako hautakiveä on hankittu yhdelle haudalle, vaikka siellä haudalla ei ole yhtään kiveä, vain puukeppi ja pahvilappu.


      • väärinkäyttööö

        No no ompa sinulla löysä moraali kun noin suosittelet vilpillisiin toimiin. Kyllä monella ikäihmiselläkin ne rahat näkyvät siellä tilillä.
        Asenteet tuollaisiin vilppeihin ei hyvä. Kela kun tuon huomaa niin heko heko.


      • anonyymi_EiSuoSiTtele
        väärinkäyttööö kirjoitti:

        No no ompa sinulla löysä moraali kun noin suosittelet vilpillisiin toimiin. Kyllä monella ikäihmiselläkin ne rahat näkyvät siellä tilillä.
        Asenteet tuollaisiin vilppeihin ei hyvä. Kela kun tuon huomaa niin heko heko.

        Miten Kela muka huomaa, jos kaikki natsaa? En suosittele, mutta moni tekee niin. Tosi tyhmää antaa rahan näkyä tilillä. Rahaa pidetään tilillä vaan, jos sen pitää siellä näkyä. Kela vuotaa kuin seula, ei niitä rahoja kukaan oikeasti valvo, että mihin menee oikeasti. Jos kaikki on kunnossa paperilla, rahat maksetaan tilille. Kaveri kerran lähti selvittämään ihan mielenkiinnosta yhtä tukivemmiä, että missä asuu. Osoite oli tyhjälle tontille, missä oli ainoastaan lyhtypylväs merkkinä sivilisaatiosta, siellä ei oikeasti kukaan voinnut asua.
        Oma lukunsa on ne vempulat, joilla on useamman henkilön pankkikortit takana, joilla nostetaan tukirahat parempaan käyttöön. Vuosia nekin hommat saa jatkua, ei siihenkään kukaan puutu, vaikka joku tekisi ilmiannonkin.
        Olet melkoisen sinisilmäinen...


      • liiansuuriaaaa

        Tuet on näköjään liian suuria jos johonki säästöön mukamas jää. Toimeentulotuki on sitä että kädestä suuhun tyyliä.
        Turha isotella mitään kuinka rahaa toimeentulotuella kiäh kiäh buaaahhhh.


      • liiansuuriaon
        liiansuuriaaaa kirjoitti:

        Tuet on näköjään liian suuria jos johonki säästöön mukamas jää. Toimeentulotuki on sitä että kädestä suuhun tyyliä.
        Turha isotella mitään kuinka rahaa toimeentulotuella kiäh kiäh buaaahhhh.

        Onhan ne tuet liian suuria, koska niillä pystytään rakentamaan vaikka omakotitaloja ja kesämökkejä. Eihän ne tuet tietty kaikille riitä, jos ei osaa käsitellä rahaa, niin mikään ei riitä. Kaveri on ollut nyt työttömänä muutaman vuoden ja sai vanhempien perintöä pari vuotta sitten muutaman satatuhatta euroa, kaikki alkaa olemaan nyt sileänä. Ei tosin juo, eikä tupakoi, mutta peliriippuvuus on paha, sekä ostelee harkitsemattomasti kaikenlaista turhaa.
        Kyllä taloudestaan tarkka elää toimeentulotuella ja asumistuella, sekä työkkärikorvauksella hyvin.


      • peliriipppah

        Peliriippuvuushan kaikista pahin kun suuriakin summia menee ja sitten ei ole varaa ostaa ruokaa.
        Vähän voi tulla moraalista krapulaa kun laittaa perinnöt peleihin.


      • lajijasuris
        peliriipppah kirjoitti:

        Peliriippuvuushan kaikista pahin kun suuriakin summia menee ja sitten ei ole varaa ostaa ruokaa.
        Vähän voi tulla moraalista krapulaa kun laittaa perinnöt peleihin.

        Peliriippuvuuskin voi olla tosi hankala, mutta kaikkein pahimpia on kemialliset riippuvuudet ja varsinkin nikotiinia, heroiinia ja kokaiinia kohtaan. Pelaaminen ja vaikka liika syöminen on enemmän huonoja tapoja, joskus ehkä pakkomielteistäkin.

        Minusta tuntuu, että nykyisin tarjotaan liian herkästi peliriippuvuutta selitykseksi holtittomaan rahankäyttöön. Kodin opeilla ja mallilla on keskeinen merkitys siihen, miten oppii rahaa käytetään. Jos on aina saanut haluamansa tavaran tai palvelun ja vielä kalliita vastiikkeetta, oppii siinä herkästi holtitonta rahankäyttöä.

        Miten menneillä vuosikymmenillä oli melkeinpä itsestäänselvyys, että ollaan nuukia ja ostetaan harkiten. Tottakai aina on ollut holtitonta rahankäyttöä, mutta ei läheskään siinä laajuudessa kuin nyt.


      • houkutuksiaaaa

        Niin jokainen sen itse tietää mihinkä rahansa laittaa mutta suomessa yksinasuvalle toimeentulotuki on 500eur kk elikä noin 125 eur viikko niin eikö tuosta rahasta jo mieti mihin ne laittaa- ni tuolla saa 125 pakettia esim makkaraa. 60 rasiaa jauhelihaa-400grm juu ei oo ruokaa.
        Jotenkin tuntuu siltä että tämä köyhyys keskustelu keskittyy idioottien Helsinkiin.


      • köyhäkokkaa
        houkutuksiaaaa kirjoitti:

        Niin jokainen sen itse tietää mihinkä rahansa laittaa mutta suomessa yksinasuvalle toimeentulotuki on 500eur kk elikä noin 125 eur viikko niin eikö tuosta rahasta jo mieti mihin ne laittaa- ni tuolla saa 125 pakettia esim makkaraa. 60 rasiaa jauhelihaa-400grm juu ei oo ruokaa.
        Jotenkin tuntuu siltä että tämä köyhyys keskustelu keskittyy idioottien Helsinkiin.

        Vähälläkin rahalla ostaa tosi paljon ruokaa kaupasta. Me ostetaan broileria ja silakkaa tarjouksista, ei ole kallista, jos esim. 10€ saa 5 x 450g rasiaa broilerin suikaleita, tai alle 2€/kg silakkaa, https://aijaa.com/JjR3SB Jauhelihaakin myydään n. 5€/kg tai karjalanpaistilihat.


      • alkaaostaaannn

        Täytys kanssa alkaa ostaan silakkaa tai muikkua niin syödä kalaa. Noi justiin että jauhelihaa ja kanaa ni itselläkin.
        Kyllähän makkarakastikkeen sillon tällön voi tehdä.


      • Pitkäaikatyötön
        houkutuksiaaaa kirjoitti:

        Niin jokainen sen itse tietää mihinkä rahansa laittaa mutta suomessa yksinasuvalle toimeentulotuki on 500eur kk elikä noin 125 eur viikko niin eikö tuosta rahasta jo mieti mihin ne laittaa- ni tuolla saa 125 pakettia esim makkaraa. 60 rasiaa jauhelihaa-400grm juu ei oo ruokaa.
        Jotenkin tuntuu siltä että tämä köyhyys keskustelu keskittyy idioottien Helsinkiin.

        "yksinasuvalle toimeentulotuki on 500eur kk elikä noin 125 eur viikko"

        Väärin laskettu, sillä yleensä ei ole helmikuu. Perusosa on 497,29 euroa kuukaudessa, joka jaetaan keskimäärin 30 päivän ajalle. Yhden päivän tuki on tällöin 16,58 euroa eli 116,03 euroa/viikko.
        31 päivän kuukautena päivätuki on 16,04 euroa eli 112,29 e/vko.


      • anonyymi_20EviikonSafkat
        Pitkäaikatyötön kirjoitti:

        "yksinasuvalle toimeentulotuki on 500eur kk elikä noin 125 eur viikko"

        Väärin laskettu, sillä yleensä ei ole helmikuu. Perusosa on 497,29 euroa kuukaudessa, joka jaetaan keskimäärin 30 päivän ajalle. Yhden päivän tuki on tällöin 16,58 euroa eli 116,03 euroa/viikko.
        31 päivän kuukautena päivätuki on 16,04 euroa eli 112,29 e/vko.

        Tuollakin rahalla ostaa ruokaa ja saippuaa vaikka kuinka, ei tee tiukkaa. Ostin tänään viikon safkat tarjouksesta, maksoi n. 20€, on broileria, silakkaa, levitettä, porkkanaa, tomaattia ym. Syödään näistä vaimon kanssa kaksistaan viikko. Tekemällä tehtyä, että ruoka mukamas Suomessa maksaa liikaa!


      • Pitkäaikatyötön
        anonyymi_20EviikonSafkat kirjoitti:

        Tuollakin rahalla ostaa ruokaa ja saippuaa vaikka kuinka, ei tee tiukkaa. Ostin tänään viikon safkat tarjouksesta, maksoi n. 20€, on broileria, silakkaa, levitettä, porkkanaa, tomaattia ym. Syödään näistä vaimon kanssa kaksistaan viikko. Tekemällä tehtyä, että ruoka mukamas Suomessa maksaa liikaa!

        Kyllä se vajaa 500 € minullekin riittäisi, vaikka toimeentulotukea en ole koskaan saanut. Hiukan pienemmälläkin olen saanut ostettua terveellistä ravintoa, hygieniatuotteita ja joskus vaatteita.


    • mitämeneeeee

      Niin no mitä sitten ruoka tulee maksaan itsellä esim, jauhelihakastike 400grm jauhelihaa perunoita ja vaikka porkkanaa.
      Tuosta syön 2 päivää kuin samoin broilerinkoipia 3 kappaletta riisiä.
      Leipää ja margariiniä toki kanssa ja leikettä. Keittoja teen välillä ni kyllä yksinasuva niin 30eur pärjää viikon jo komeesti.

    • onkumtoimtukiii

      On kyllä kumma kun jotkut kirjoittavat ettei varaa ostaa kuin makaronia heko heko, ei tietenkään jos ryyppää,pelaa, tupakkia palaa.
      Jos toimeentulotuella mikä on 400eur kuukaudessa niin ei tarvi jakeluista edes vielä hakea mitään.

      • kaikkipoisjosvaansaa

        Monet hakee jakelusta, vaikka ei tarvitsisi hakea, mutta kun saa ilmaiseksi. Jos auton saa parkkiin samaan paikkaan, mistä sama matka kävellä ilmaisen ruuan jakeluun, kuin markettiin, niin miksi ostaa, jos ilmaiseksi saa. Ja miksi jättää muutenkin käyttämättä ilmainen tarjonta, kun rahaa jaetaan vastikkeetta, niin kait sekin otetaan pois.


      • ilmaämpäriii

        Ilmainen ruokienjakelu toimii ihan samallalailla kuin jaetaan ämpäreitä heh, hitto ajatuksena että kyllä minä haen kun muutkin.


      • kaikkeasaailmaiseksi
        ilmaämpäriii kirjoitti:

        Ilmainen ruokienjakelu toimii ihan samallalailla kuin jaetaan ämpäreitä heh, hitto ajatuksena että kyllä minä haen kun muutkin.

        Onhan se kuitenkin elämä halpaa, kun hakee kaiken mahdollisen ilmaiseksi. Monet miljonäärit tekee sitä, että haetaan kaikki mahdollinen ilmaiseksi. Muistan yhdenkin rikkaan papan, joka haki kaupasta aina ruokansa lemmikkieläimille tarkoitetusta kylmätiskistä, minne oli laitettu ilmaiseksi jaettavaa päiväysruokaa. Sillä papalla oli useampia kiinteistöjä ja iso kuljetusliike, sekä paljon muuta omaisuutta. Samoin seurasin erästä pankinjohtajaa, joka ei juuri koskaan ostanut kaupasta mitään, mutta nuo lemmikkien ilmaiset ja muut tarjoukset kelpasi, sekä kävi aina lukemassa lehdet ilmaiseksi. Itse rakensi tosi hulppean omakotitalonkin. Kirpparilta oli ostamassa vaatteitakin, tosin hyvät pukupaidat sieltä aina meikäläinenkin kävi ostamassa pienellä rahalla.


      • heikkoja.autettava
        kaikkeasaailmaiseksi kirjoitti:

        Onhan se kuitenkin elämä halpaa, kun hakee kaiken mahdollisen ilmaiseksi. Monet miljonäärit tekee sitä, että haetaan kaikki mahdollinen ilmaiseksi. Muistan yhdenkin rikkaan papan, joka haki kaupasta aina ruokansa lemmikkieläimille tarkoitetusta kylmätiskistä, minne oli laitettu ilmaiseksi jaettavaa päiväysruokaa. Sillä papalla oli useampia kiinteistöjä ja iso kuljetusliike, sekä paljon muuta omaisuutta. Samoin seurasin erästä pankinjohtajaa, joka ei juuri koskaan ostanut kaupasta mitään, mutta nuo lemmikkien ilmaiset ja muut tarjoukset kelpasi, sekä kävi aina lukemassa lehdet ilmaiseksi. Itse rakensi tosi hulppean omakotitalonkin. Kirpparilta oli ostamassa vaatteitakin, tosin hyvät pukupaidat sieltä aina meikäläinenkin kävi ostamassa pienellä rahalla.

        Sellainen pihistely alkaa jo olla henkistä sairautta. Ruoanjakelut ym on tarkoitettu todellakin vähävaraisille eikä miljonääreille.
        Olisko syytä jakaa vähävaraisille ostolaput tai vastaavat, jolla saa niistä jakeluista hakea ruokansa. Kiinteistöjen ja kuljetusfirmojen omistajat eivät tarvitse köyhien avustuksia itselleen.
        Prkele että pistää vihaksi kun joku puhuukin tuollaisesta.
        Kirppari on eri asia, käytettyä tavaraa saa ostaa kuka haluaa, se on jopa ilmastoteko ettei tuhlaa uuteen vaatteeseen tai tavaraan.
        Jokainen tulkoon toimeen itse tienaamillaan, ja jos ei tienaamismahdollisuutta ole, valtion on autettava välttämättömissä elinkustannuksissa. Se on oikeudenmukaisuutta.


      • saituuuuusss

        Saituus onkin sitten jo eri asia ja noista ruokajakeluista sen verran että mielestäni ne olisi tarkoitettu sellaisille jotka eivät itse kykene hankkimaan ruokiaan esim, päihdeongelmaiset kun nykyään haetaan piruuttaan kun saa ilmaiseksi.
        Jos joku valtio alkais pyörittään jotain ruokajakelua niin se tulis maksaan varmaan 500milj vuodessa heh kun luotas oikeen organisaatio


      • kaikkeasaailmaiseksi
        heikkoja.autettava kirjoitti:

        Sellainen pihistely alkaa jo olla henkistä sairautta. Ruoanjakelut ym on tarkoitettu todellakin vähävaraisille eikä miljonääreille.
        Olisko syytä jakaa vähävaraisille ostolaput tai vastaavat, jolla saa niistä jakeluista hakea ruokansa. Kiinteistöjen ja kuljetusfirmojen omistajat eivät tarvitse köyhien avustuksia itselleen.
        Prkele että pistää vihaksi kun joku puhuukin tuollaisesta.
        Kirppari on eri asia, käytettyä tavaraa saa ostaa kuka haluaa, se on jopa ilmastoteko ettei tuhlaa uuteen vaatteeseen tai tavaraan.
        Jokainen tulkoon toimeen itse tienaamillaan, ja jos ei tienaamismahdollisuutta ole, valtion on autettava välttämättömissä elinkustannuksissa. Se on oikeudenmukaisuutta.

        Ei se mitään sairautta ole, että elää tarkasti. Monet rikkaat elää todella vähällä ja ovat tarkkoja taloudestaan. Tunnen monia, jotka ostaa vain sitä mitä ilman he eivät voi olla. Eikä ne ilmaiset ruuat edes köyhille aina kelpaa, mekin saadaan paljon sellaista ruokaa, mikä ei ole kelvannut köyhille. Joskus saadaan iso laatikollinen kaurahiutaleita eu-ruoka-avun jakelusta, kun ei ole kelvannut. Joskus on saatu iso laatikollinen jopa nötköttiä, ei ollut kelvannut, kun ei ollut repäisykantta ja olisi pitänyt purkinavaajalla avata. Näkkäriäkin saatiin joskus. Leipää meille tuodaan, kun ei kelpaa.
        Olen seurannut naapurin työtöntä, joka valittaa rahapulaansa ja samalla heppu kantaa kaupasta pizzalaatikoita. Olen yrittänyt neuvoa, että laittaisi itse ruokaa, mutta ei osaa ei viitsi, liian vaivaloista. Rahat on nyt loppu ja pelattu, ensi talvea ei tule selviämään tuolla menolla. Asumistukea ei osaa hakea, vaikka olisi siihenkin oikeutettu. Tälläsiä nää on avuttomia.


    • 10.000e.minimi

      Hyvä konsti saada hädäntullen ruokaa ja pikavippejä täysin ilman korkoja, on pitää säästötiliä, jossa rahaa minimissään 10 000 e tai enemmän.
      Sieltä sitten korotta vippejä itselleen ja laittaa sitten takaisin pikkuhiljaa.

      Melkoista luonteenheikkoutta kuvastaa se, jos ei pysty minkäänkokoista säästötiliä kartuttamaan vaikka aikaa on ollut.

      • köyhiensijoitusta

        Tuo oma vararahasto on ihan hyvä juttu. Meillä on muutamien kavereiden kanssa hieman toisella lailla, ollaa sijoitettu yhteisesti vähän rahaa aikoinaan ja nyt meillä on tällä kaveriporukalla 50000€ rahaa tilillä. Olisi paljon enempikin, jos olisi otettu riskiä sijoitusten kanssa.
        Eli köyhien kannattaa sijoittaa rahaa kimpassa. Säännöthän voi sitten laatia sille porukalle, että lainataan rahaa osakkaille tietyllä korolla, niin pysyy korkotuotto omassa porukassa.


      • lajijasuris

        Tismalleen juuri samaa mieltä olen. Vaikkei olisi noinkaan paljon, niin aina parempi on olla edes jotain. Ehdoton minimi olisi olla rahana vähintään 3 kk:n menoja vastaava määrä.
        Tietty joskus tai joillain voi olla tilanteita, ettei kertakaikkiaan pysty, mutta nykyään monien rahaongelmien taustalla on yksinkertaisesti holtiton shoppailu ja laiskuus eli ei viitsitä nähdä vaivaa, kun ei ole pakko. Oman ongelmansa aiheuttaa kyllä sosiaaliturvan kannustin loukut, esim. toimeentulotuki, joka käsittääkseni johtaa siihen, että jokainen säästetty euro pienentää tukea.


      • köyhpalstaaaa

        Höh olet köyhyyspalstalla ni lopeta noi säästämis löpinät kun ihmiset nippa nappa tulevat toimeen tukiaisilla.
        Hyvä kun edes töissäkäyvät saavat sivuun jotain säästöjä ja siinä ei sitten taas ole järkeä säästää säästämisen takia.


      • lajijasuris
        köyhpalstaaaa kirjoitti:

        Höh olet köyhyyspalstalla ni lopeta noi säästämis löpinät kun ihmiset nippa nappa tulevat toimeen tukiaisilla.
        Hyvä kun edes töissäkäyvät saavat sivuun jotain säästöjä ja siinä ei sitten taas ole järkeä säästää säästämisen takia.

        Olen ihan samaa mieltä ettei ole mitään mieltä säästää säästämisen vuoksi tai kerätä kiinteää omaisuutta. Mutta ehdottomasti kannattaa pyrkiä pistämään pienistäkin tuloista aina jotain säästöön tulevia menoja varten, esim. kännykkään, vaatteisiin, pesukoneeseen tai että voi hyödyntää vaikka alennusmyyntejä. Olen näistä paasannut paljonkin tuntemilleni ihmisille ja täällä netissä. Itse olen sairas ja köyhä pienillä tuloilla. Sanoisin niin, että pärjäisin taloudellisesti ihan tarpeeksi hyvin ellei olisi autoa, joka aina on sellainen rahareikä.

        Itse olen ostanut mm. käytännössä kaikki vaatteet ja kengät sekä keittiön tarvikkeet 20-60 prosentin alennuksella. Viimeksi ostin paikallisesta Prismasta Philipsin parranajokoneen 40% alennuksella. Vanhakin olisi vielä pelittänyt, mutku uudet terät maksaisi saman kuin uusi laite - täysin älytöntä!


      • köyhiensijoitusta
        köyhpalstaaaa kirjoitti:

        Höh olet köyhyyspalstalla ni lopeta noi säästämis löpinät kun ihmiset nippa nappa tulevat toimeen tukiaisilla.
        Hyvä kun edes töissäkäyvät saavat sivuun jotain säästöjä ja siinä ei sitten taas ole järkeä säästää säästämisen takia.

        Tuo meidän kaveriporukan sijoitus alkoi ihan vahingossa. Oltiin saatu porukalla korvausta ja se korvaussumma oli menossa valtiolle, ellei järjestäydytä. Se summa oli niin vaatimaton henkilöä kohti, ettei sitä kannattanut silloin jakaa, joten jätettiin se kasvamaan sijoituksina. Me on kerran vuodessa kokoonnuttu miettimään, että miten jatketaan. Nyt olisi jo jaettavaa, kun summa on hieman yli 50000€


    • pikavipittttt

      On se kylläkin kun ihmiset ei nykyään varaudu mihinkään ja sitten tulee tarve pikavipille 100-150eur niin edes tuon verran olis sivussa. Niimpä niin ei tule joku etuus ni ollaan kusisukassa.
      Kädestä suuhun ja syö-paskantaa.

      • hoidokki

        Entäs sitten, kun se sivussa ollut satanenkin on jouduttu käyttämään?


      • sittiukatpai

        Sitten onkin jo tiukat paikat nooh koittaa lainata tutulta ettei pikavippiä.


    • todellinenköyhä

      Minä syön paketin näkkäriä 2päivässä
      ruokaa en osaa tehä eikä kannata yksinäisenä !
      Syön kaiken kylmänä ettei mene sähköä, koska siirto on 3kertaa kalliinpaa !

    • Anonyymi

      Noh..., erilaisia ihmisiä, erilaisia kuluja. Itsellä tulona takuueläke n.770e eläkeläisen asumistuki normivuokrakoppiin, vaimokullalla työmarkkinatuki 518e netto/kk. Ruokajakeluita ei täällä maaseudulla ole.
      Eipä ole toimeentulotukia tarvinnut, ja aika sievästi toimeen tulemme. Kerran viikossa kaupassa tarjouksien perässä, hyvää, monipuolista kotiruokaa teemme molemmat. Keväällä vanhalla katiskanresulla kutusärkiä 15kg, vuoden mittaan niitä umpioin, ja leivän päällä.. ah niin hyvää halpaa lähiruokaa!
      Sieniä toki keräämme paljon, pakkaseen ja kuivattuna kaappiin, ja niitähän kuluu, kun osaa käyttää.
      Ja ne marjat! Autona 25v vanha farmari Golf, sillä kömyämme lähimetsät parinkymmenen kilometrin säteellä ja keräämme mustikat ja puolukat, puhdistamme ja myymme. Tavallisesti kesän tulot näistä n. 2500e, viime kesänä heikosta marjasadosta ja huippuhinnasta johtuen 3750e!
      Marjarahoilla lomailemme lämpimässä 2x6 viikkoa lämpimässä, siellä, missä pippuri kasvaa.
      Saiturointi on taitolaji, johon täytyy paneutua. Tällainen elo on aivan mahdollista näillä pienillä tuloilla (nuo marjatulot ahkeruuslisää!), ja tätä on tehty jo vuosia. Särkymävarana tilillä aina yli 5000e, eikä varmaan liikaa, jos jotain sattuu; siitä on hyvä ottaa, jos jotain pientä ekstraa tarvitsee.
      Nyt vain nautitaan näistä kauniista kevätkeleistä, nyt jo muutaman päivän jälkeen iho on aika punainen, shortseissa kevätauringossa hyvän kirjan kera takapihalla. --- Eipähän sitten nahka pala, kun päästään sinne kunnon lämpimään mangopuun alle lämpimän paikan leirille, ja sitten taas mustikoita keräämään!!!
      Ai niin! Joku varmaan natisee, kun vaimo on työmarkkinatuella ja lomailee viikkotolkulla lämpimässä. Koulutuksessa sen salaisuus! Tutkikaa mahdollisuuksia, kyllä niitä löytyy. Ihan sieltä TE-keskuksesta...

      • Anonyymi

        "vaimokullalla työmarkkinatuki 518e netto/kk."

        Työmarkkinatuki kuukaudessa on keskimäärin 32,4 euroa x 21,5 korvauspäivää = noin 697 euroa. 20 prosentin ennakonpidätys jättää nettotuloksi n. 557 e/kk. Jos aktiivimalli leikkaa korvausta 4,65 %, jää tuloksi silti n. 531 e/kk.
        https://www.kela.fi/tyomarkkinatuen-maara-ja-maksaminen
        Tukea maksetaan tyypillisesti neljän viikon välein em. ennakonpidätyksellä 518 euroa kerrallaan, mutta se ei ole kuukausitulo kuin helmikuisin. Vuoden aikana 4 viikon jaksoja tulee nimittäin 13 kpl (52 vkoa / 4 = 13).

        Pitkäaikatyötön


      • Anonyymi

        "Itsellä tulona takuueläke n.770e eläkeläisen asumistuki normivuokrakoppiin,"

        Oletko varhennetulla vanhuuseläkkeellä? Takuueläkehän on muutoin suurempi:
        "Takuueläke turvaa Suomessa asuvalle henkilölle vähimmäiseläkkeen (784,52 e/kk), jos kaikki hänen eläkkeensä ennen verotusta ovat yhteensä enintään 777,84 e/kk."
        https://www.kela.fi/takuuelake

        Pitkäaikatyötön


    • Anonyymi

      Ei kiinnosta mitkään rämpiset marjametsissä vaan köyhän paras harrastus on kalastus, tulee oltua ulkoilmassa ja jos saalista niin saa ruokaa.

      • Anonyymi

        Olet aivan oikeassa! Tuon marjahomman lisäksi kun on nuo 15kg kutusärkiä lasipurkkiin umpioituna syksyllä siian kudun aikaan parikymmentä kg siikoja (vieläkin taitaa olla purkki siian mätiä pakkasessa, nam!) ja lisäksi sienet; riittäähän siinä hyötyliikuntaa ja sapuskaa pöytään!
        Ja nuo tarkennukset työmarkkinatukeen ja takuueläkkeeseen asiallisia, kiitos niistä!


    • Anonyymi

      Eipä jää ruokaan 7€ päivä. Ei edes ,vaikka olen töissä siivoojana. Vuokra vie ison osan tilistä . Silti olen kiitollinen tästä vuokrakodista. On oma rauha,vaikka makaronia joudun usein syömään. Ei se minua haittaa. Joskus herkuttelen. Yleensä tilipäivänä,mutta en silloinkaan tuhlaa.

    • Anonyymi

      KUN SOTA ALKAA JA POHJOIS SUOMI ON MIEHITETTY EI ETELÄSSÄ RIITÄ RUOKAA KAIKILLE

      ITÄMERTA VALVOTAAN SATELLIITEIN JA OHJUKSIN

      MITÄ SILLOIN SYÖTTE

    • Anonyymi

      Löydettiin tänäänkin tyhjiä panttitölkkejä . Ja toki muovipulloja,olut,energiajuoma ym. 5€ heti jo käytettiin. Loput on kaapissa,viedään kun jaksetaan. Saatiin paljon syötävää ihan ilmaiseksi,tölkkien vienti vaivalla. Kesä on siitä hyvää aikaa!!

    • Anonyymi

      Sikanautapäivinä pitääki tonkii kirpputorilta kesäkalsonkia. Itelle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe