CXVIII Kevätsiivousta ja robon harhautusta;)

amummu

Kohti pääsiäistä mennään. Ja sitten aletaan odotella kesää!

478

<50

  Vastaukset

  • Olipas jotenkin huomaamattomasti sijoittunut tämä aloitus, mutta löytyihän se sieltä ja on nyt hyvin käynnissä

  • Alille: ei lähtenyt viesti enää "edellisessä Elämässä", mutta alla vastaukseni

   Jep, kyllä ihan oikeesti olin metelooki. Ei ole tarvis muuta esittää, jos nyt tarvis sitäkään, mutta on joskus tilapäisessä mielenhäiriössä tullut mainittua, niin eipä siitä eroonkaan pääse. Blondikin olen/olin ja nyt on jo ikääkin sen verran ettei minua nuoreen malmilaisneitoon kukaan sekoita parhaalla tahdollakaan.

   https://www.youtube.com/watch?v=p2MwnHpLV48

   Po. oopperan maisemissa olet varmaan seilaillut, tosin ei ole ihan Madagaskarin vieressä

   • Tämä Helmenkalastajien duetto on niitä parhaita klassisia duettoja. Monet muut Bizetin duetot myös. Näitä on ilo kuunnella, vaikka ihan tarkkaan läjiteltynä Hvorostovski lopulta kuulostaa aavistuksen verran hollaintilaiselta eli väkisin lauletulta.
    No enhän minä oikeasti epäile kenenkään olleen yhtään muuta kuin sitä, mutta kun asiaa tarkastelee rajoitetulla putkinäöllä Nurmeksesta kaihisilla silmillä, niin eihän todellakaan voi olla varmaa laulaako putken pässä tuo vai se. Varsinkin jos ei mitään muuta totuuden tunnistuskykyä käytettävissä ole kuin oma mielipide joka ei pohjaudu siis mihinkään

    Runoilulla ja musiikilla on kuitenkin helppo jatkaa hiipuvaakin keskustelua ja laittaa hiiltä sen alle.
    Mikäänhän ei tietysti tehoa jos on henkisesti läjä manurea itse. Silloin jää


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Tämä Helmenkalastajien duetto on niitä parhaita klassisia duettoja. Monet muut Bizetin duetot myös. Näitä on ilo kuunnella, vaikka ihan tarkkaan läjiteltynä Hvorostovski lopulta kuulostaa aavistuksen verran hollaintilaiselta eli väkisin lauletulta.
    No enhän minä oikeasti epäile kenenkään olleen yhtään muuta kuin sitä, mutta kun asiaa tarkastelee rajoitetulla putkinäöllä Nurmeksesta kaihisilla silmillä, niin eihän todellakaan voi olla varmaa laulaako putken pässä tuo vai se. Varsinkin jos ei mitään muuta totuuden tunnistuskykyä käytettävissä ole kuin oma mielipide joka ei pohjaudu siis mihinkään

    Runoilulla ja musiikilla on kuitenkin helppo jatkaa hiipuvaakin keskustelua ja laittaa hiiltä sen alle.
    Mikäänhän ei tietysti tehoa jos on henkisesti läjä manurea itse. Silloin jää

    Kyllä SE nyt lähti kehumaan 'nurmeslaista' monella rintamalla. Viimeistään nyt on selvää ettei se mikään merikapteeni ole. Oikeiden sellaisten luulisi olevan avaramielisempiä ja puujalkahuumorin yläpuolella. Korkeintaan voi tuollaisen tosikon kuvitella seilanneen M/S Romanticin risteilyisäntänä. Jockessakin oli jotain inhimillistä, tuossa käärmeessä pelkkää kostonhimoa.


  • Olipa upeita laulajia, myös ulkoiselta olemukseltaan. Todella surku, että DH jo kuoli.

  • Varokaa naiset, kun olette näköjään joutuneet harhautetuiksi tuon 'merikapteenin' käsikassaroiksi.. Huomenna on teidän vuoronne joutua solvausryöpyn alle kaikilla rintamilla.

  • Minä en taida "uskaltaa" sanoa muuta kuin Huomenta!

   "Kuka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään!"

   Jokohan kuuluu, että siellä se "Malmi" taas...

   Vaikka olenhan minä ollut täällä koko ajan!

   • Niin kauan kuin Ali pistelee minua tikuillaan joka ainoassa kommentissaan, joudutte te kunnon kirjoittajat sietämään lievää rauhattomuutta. Jos se ikuinen nälviminen olisikin vain "vanhan muistelua" mutta kun 'nurmeksen' vaino jatkuu ja jatkuu. Minä en ensimmäisenä luovuta, edes yleisen rauhan nimissä. Sorry vaan.


  • Se helpottaa teitä muitakin että se nurmeslainen on minun kimpussani, niin silloin se ei ole teidän kimpussanne. Siihen se ryhtyy vasta kun olen hiljaa. No mitäs minä selvää yleistä tietoa enempää kirjoittamaan. Kaikkihan joilla on vähänkin havaintokyky ja objektiivisuus tallella tietävät miten asiat kulkevat.
   Onpahan asialla positiivinen puolensakin. Kaksi kanavaa on ainakin hetkeksi herännyt. Se käy jopa musiikkimakunne kimppuun jos se sattuu olemaan samanlaista kuin minulla.
   Oikeasti Remu!

   • Oletpa säälittävä.


  • Aamupäivää!
   Ei kai täällä kenenkään oleteta luovuttavan. Minä en ole moksiskaan kärhämistä tai muusta välien selvittelystä. Täällä monen vuoden ajan saamistani "kohteliaisuuksista" olen kasvattanut itselleni kilven, tai olisiko se ehkä vähän pehmeämpi versio siitä; hanhen selkä. Ei tietenkään ole kivaa, että osattomat joutuvat mukaan "selkkauksiin", tai ainakin niiden luomaan tunnelmaan, mutta ne ehkä silloin kannattaakin ottaa adrenaliinia nostattavina episodeina;)), jolloin ylimäärän po. hormonia voisi hyödyntää ihan oikeisiin kohteisiin, esim. siivoukseen - plääh. No, tämä vain pään surinaa (taas) täysin unettoman yön jälkeen.

   Kyllä tosiaan maailma menetti taiteilijan kun DH kuoli turhan varhain. Itse olen nähnyt/kuullut häntä useammassakin METin produktiossa (ikävä kyllä vain satelliitin kautta) mutta livenäkin, konsertissaan Finlandia-talolla. Teki kerrassaan upeita oopperarooleja, mutta ehkä omimmillaan oli laulaessaan venäläisiä kansan- ja muita lauluja.

   Mutta nyt kettislenkille. Tekee itsellekin raitis ilma kutaa. Jos sitten sen jälkeen ottaisin pienet päikkärit, että jaksan uudelleen illalla taas temuta koirien kanssa.

   Tikutonta tiistaita!

   • Toisten kärhämien seuraaminen onkin useimmiten huvittavaa. Voi tehdä vaikka listaa rumimmista solvauksista, kuten Who tekee. Silloin tilanteen humoristinen puoli aukeaa ja keventää tunnelmaa.

    Tähän on se ero, että toinen osapuoli on päättänyt rusentaa toisen maanrakoon 'kutsumalla' apuun kaikki muut kirjoittajat. Siitä on huumori kaukana. Peli on todella arvotonta.


  • Kuten Rapu jo huomasi, ovat porkkanat syömättä Virossa. Kyllä se sarvitaideteos taisi pelottaa peurat pois ruokakaukalolta. Harmaahaikara näytti jo hautovan yhdessä pesässä, ehdin nähdä kaksi munaa. Yksi pariskunta lisäsi risuja pesäänsä.

   • Olen myös katoa aavistellen katsellut sitä sarviteosta. Siinä taisi peurojen hyväntekijältä pettää arviointikyky. No katsotaan myöhemmin illalla uskaltautuuko kukaan peuroista enää kaukalolle.
    Äänestyksestä puheenollen niin minäkin käyn heti huomenna äänestämässä. Äänestän tasapainon motiivilla eli käsitykseni on se, että oikeistohallitys ryövää epätasapuolisesti, vasemmistohallitus taas holhoaisi ja vihreät sinisilmäisyydessään antaisivat luontomme ja ilmastomme pilaantua


  • Luin äsken erästä lehteä IE 11 -selaimella, kun koneeni alalaitaan tuli teksti, että koneeni on turvassa, Avast suojaa sitä. Hiukan ihmettelin, mutta sitten silmääni osui artikkeli, että Edge ja IE -selaimissa löydetty turva-aukko. No se selitti sen. Tein sitten virustarkastuksen Avastilla ja se ilmoitti, että puhdas ja suojattu.

   Täällä S24:ssä olen aina chromella, edgeä tässä ei edes ole, on Win 10 selain.

  • Vietän tänään taas kuten aina, normaalia elämää. Aurinko paistaa, meri lainehtii vapaana, kun katson olkkarin ikkunasta, pyykkikone jyllää vessassa, uutisia maailmalta lukenut monista lehdistä, muutama artikkeli sai verenpaineeni nousemaan, ennakkoäänestämään en mene, vaan vasta vaalipäivänä. Eikä se tarkoita ettenkö olisi varma ketä äänestän. En ole siis kahden enkä monenkaan vaiheilla siinä asiassa. Olen sen jo päättänyt.

  • Te lattarien ystävät osaatte luultavasti espanjaa sujuvasti. Mutta siltä varalta että joku kohta kipaleen lyriikasta jää epäselväksi, uskallan laittaa tähän yhden runoilija Ahti Taposen upeimmista suomennoksista. Yleensä suomennokset tulevat kai väärän koivun takaa eli isommista kielistä käännettyinä, mutta tämä on suoraan arhentiinalaisesta alkukielestä.

   https://youtu.be/7_gv_3ypuUE

   suomennoksista Tapsa Kansan tangokonsertin

   • No tulihan sinne TK vaikka arastelin laittaa...


  • Minä ainakin haluan tietää, mistä laulussa puhutaan. Tosin oopperoiden juonet ovat äärimmäisen simppeleitä, vanhanajan juonitarinan mukaisia. Niissä musiikki ja näytteillepano ovat tärkeämpiä.

   Kansallisoopperassamme näin La Traviatan, jonka hiljainen loppukohtaus kynttilävaloineen oli sävähdyttävä. Sweeney Toddin alkukohtaus, jossa yleisö oli valoilla värjätty kuolleiksi, oli niinikään vaikuttava, itse tarina melko ällöttävä.

   Wienin valtionoopperassa näkemäni Madama Butterfly ei ollut erityinen elämys, mikä kai johtui siitä, että se oli sponsorireissumme 'pakko-ohjelma'.

  • Minun Mora Limpiani on poistettu jostain syystä, mikä on nigaraqualainen kansantanssi.

   Auroralta on jäänyt varmaan vuosien saatossa huomaamatta että minulle musiikissa sanat ovat täysin sivuosassa. Tärkeintä on miten se lauletaan ja millä ja miten se soitetaan. Sama vaikka haistattaisivat pa*skaa minulle. Siksi pidän myös eri ääripäiden musiikista, esim vaikka saksalaismarsseista taikka fidelin ylistyksestä. Kun niitä ei huudeta nyrkit pystyssä karjumalla. Tätä olen täällä toitottanut vuosien saatossa moneen kertaan, alkaen jo hösärin ajoilta. Asia erikseen luettavissa runokirjoissa. Osallistuin nuorena jopa runonlausuntakilpailuun.

   • Surullista, että omaksut vain puolet "taide-elämyksestä". Useimmille sanat merkitsevät jotain.

    Noissa kevyen musan ohjelmissa, parhaillaan meneillään olevissa Tähdet, tähdet ja The Voice of Finland - kisoissa, lauletaan enimmäkseen englanniksi, mutta suomennoksia ei ole. Siksi katsomiseni rajoittuu lähinnä sen katsomiseen, mitä esiintyjät näyttävät.

    Oliko tämä nyt haukkumista, kun olen lievästi eri mieltä?


   • Sama oikeastaan koskee jopa verbaalista teatteriakin. Sanat ovat vain virtuaalisen tilan ja tunnelman luomista varten.
    Myös poliittisissa lauluissa ja musiikissa tavoite ei oilekaan sanojen sisältö vaan se elämys mikä ihmisiin pyritään saamaan aikaan

    Minäkin olen melko puhdas "pakana" mutta siitä huolimatta parhaat musiikilliset elämykseni tulevat erilaisen uskonnollisen musiikin maailmasta kuten esimerkiksi meksikolainen: Ruega por nosotros
    https://www.youtube.com/watch?v=HAdgCq4sdDs
    Tätä joskus kuuntelen kun tunnen surua siitä millaisia me ihmiset tai ihmisiä joukossamme on.   • Suomalaisissa poliittisissa lauluissa huudetaan kurkku suorana ja jopa nyrkit pystyssä, ei minua sellainen musiikki viehätä eivätkä saa sanomaansa perille ainakaan minulle. Ei sen puoleen niissä kauniisti lauletuissa ja soitetuissakaan, mutta niitä tykkään kuunnella. Esim 70 luvun poliittiset laulut olivat karmeata kuunneltavaa. Myöskään mistään gregoriaanisesta kirkkomusiikista en pidä.

    Ei minusta ole tullut Fidelin ja Chen ihailijaa vaikka heistä kertovista lauluista satun pitämään tiettyjen esittäjien esittäminä.


   • aurora5 kirjoitti:

    Laitetaanpa tämä, vaikka se tekisi jonkun surulliseksi:
    https://youtu.be/SSRVtlTwFs8

    Tuo on se kaunis laulu, joka tekee aina surulliseski, varsinkin kun tuo on tehty elokuvan keinoin todelliseksi lapset mukaan otettuna. Sitten Fidel pääsi valtaan. Eräänlainen diktaattori hänkin.

    Muistan kun muutin tädilleni asumaan vuonna 1959, silloin alkoi olla lehdessä päivittäin saksalaisten hirmuteot juutalaisia kohtaan hesarissa. Luin aina ne artikkelit. Myöhemmin tuli esim Pol Potin hirmuteot Kambozassa, joka tapatti suurimman osan sivistyneistöstä maassaan. Ugandan Amin teki vastaavaa omassa maassaan jne. Näitä kauhuja on riittänyt. Ja riittää edelleen siellä sun täällä.


   • Cee-Lila kirjoitti:

    Suomalaisissa poliittisissa lauluissa huudetaan kurkku suorana ja jopa nyrkit pystyssä, ei minua sellainen musiikki viehätä eivätkä saa sanomaansa perille ainakaan minulle. Ei sen puoleen niissä kauniisti lauletuissa ja soitetuissakaan, mutta niitä tykkään kuunnella. Esim 70 luvun poliittiset laulut olivat karmeata kuunneltavaa. Myöskään mistään gregoriaanisesta kirkkomusiikista en pidä.

    Ei minusta ole tullut Fidelin ja Chen ihailijaa vaikka heistä kertovista lauluista satun pitämään tiettyjen esittäjien esittäminä.

    Se gregoriaaninen musiikki on toden totta hirmuista piinaa korville. Kuka ihme sen oikein kehitti!


  • Mikä tämäkään kappale olisi pelkkänä instrumentaalisovituksena? Ei olisi elämystä ilman hienoja sanoja.
   https://youtu.be/Rt5BQMxgZ8o

   • Huomenta

    Olkoon vain Natalia "huutamista", mutta siinä on kaunis melodia ja koskettavat sanat. Ukrainalainen neito vankeudessa natsivallan aikana puree syvältä. Nykyään Ukraina on jälleen uhattuna.

    En kauheasti pidä kaisa korhosmaisista yhteisrallatuksista kuten Kalliolle kukkulalle, uusi versio. Nätti kansanlaulu vanhoin sanoin, mutta melodiassa kummaa eteenpäin ryntäävyyttä. Toisaalta rakastan rehellisiä työväenlauluja, niitä joita vappuna kuuntelin torvisoitettuina Espan varrella.

    Talonpoikaisarmeijan levyllä oli mojovia kappaleita, kuten Tuli Isontalon Antti Härmästä päin.

    Lisäksi pidän ranskalaisesta chansonista, jossa sanat ymmärtääkseni ovat aika tärkeitä.

    Makuni on keskiverto suomalainen enkä ole koskaan systemaattisesti harrastanut musiikkia. Kotonani ei ollut mitään soittolaitteita, kirjoja vain.

    Sen verran musiikkia arvostan, että radio pysyy kiinni tyypillisiltä soittokanavilta.


   • aurora5 kirjoitti:

    Huomenta

    Olkoon vain Natalia "huutamista", mutta siinä on kaunis melodia ja koskettavat sanat. Ukrainalainen neito vankeudessa natsivallan aikana puree syvältä. Nykyään Ukraina on jälleen uhattuna.

    En kauheasti pidä kaisa korhosmaisista yhteisrallatuksista kuten Kalliolle kukkulalle, uusi versio. Nätti kansanlaulu vanhoin sanoin, mutta melodiassa kummaa eteenpäin ryntäävyyttä. Toisaalta rakastan rehellisiä työväenlauluja, niitä joita vappuna kuuntelin torvisoitettuina Espan varrella.

    Talonpoikaisarmeijan levyllä oli mojovia kappaleita, kuten Tuli Isontalon Antti Härmästä päin.

    Lisäksi pidän ranskalaisesta chansonista, jossa sanat ymmärtääkseni ovat aika tärkeitä.

    Makuni on keskiverto suomalainen enkä ole koskaan systemaattisesti harrastanut musiikkia. Kotonani ei ollut mitään soittolaitteita, kirjoja vain.

    Sen verran musiikkia arvostan, että radio pysyy kiinni tyypillisiltä soittokanavilta.

    Joo, Nataliassa on todella kaunis melodia, eivätkä sanatkaan "hassummat" ole. Monista työväen marsseista tykkään kanssa juuri melodioidensa takia. Sopivat vappuun kuin nenä päähän. Muulloin niitä ei tule kuunneltuakaan.

    Chansoneista tykkään minäkin. Sen verran osaan kirjoitettua ranskaa, että jos netistä - ja usein löytyykin - löytyy sanat, niin luen ne ja pääsen kärryille, mistä laulussa puhutaan. Kuten sanoin, jos musiikki iskee, niin silloin voin kiinnostua sanoistakin. Taannoin jossain radion musiikkiohjelmassa joku suomalainen musajulkku (nimeä en muista just nyt, tulee mieleen ehkä yöllä;) kertoi potevansa samaa ongelmaa.

    Portugalin fadoista tykkään kovasti, lähinnä niiden melankolisuuden takia, mutta kieli on minulle enemmän kuin hepreaa, joten sanat eivät aukea, en edes kirjoitetusta saa selvää. Sanat kuulemma usein kertovat ihmisten kaipuusta johonkin, esim. entiseen kotimaahan, tjms. Lissabonissa, erään ravintolan fado-illassa ostin levyllisen po. musiikkia. Ain välillä sitäkin soittelen. Ei kylläkään ole Amalian, vaan jonkun pienemmän tekijän evytys. Hyvää silti.

    Meillä kotona etupäässä kuunnellaan YLEn ykköstä. Välillä myös Suomea sieltä tulevien ajankohtaisasioiden takia, mutta se musa, mitä Suomessa soitetaan on etupäässä hirveätä. Muita radiokanavia ei meillä juurikaan kuunnella, paitsi satunnaisesti Helmeä. Korvia lepuutamme nettiradion ääressä: oopperaa, nostalgiaa, "flow"-musiikkia, R&B:tä, countryä, jne.

    Kepeätä kevätkeskiviikkoa!


  • Täytyy sanoa, että minäkin menen musiikissa musiikki edellä. Ooppera, operettikin ja lied ovat asia erikseen. Niissä tekstillä on merkittävä rooli.

   Muussa genressä alan kiinnostua sanoista vasta sitten, kun/jos musiikki iskee. Minuun sopii ihan sama kuin Ceehen, että voi vaikka haistatella, jos musiikki uppoaa.

   Tämä nykyinen kevyt musa, etenkin suomi-pop, vai mikä sen lajin nimi nyt onkaan, on välillä niin outoa sanakikkailua, että en jaksa innostua. Ja laulaminen on useimmiten ihan kamalaa; honotus ja piipitys on päivän sana. Samoin jos joku sanoo, että rap on musiikkia, niin sitähän se ei (minun, vanhan, mielestäni) ole, vaan juuri sitä sanoilla pelaamista.

   Poliittisista lauluista lähinnä inhon väreitä selkäpiihin aiheuttivat ja aiheuttavat edelleen Agit Propin kurkkusuoranaan kailotukset. Aikoinaan lukiossa yksi AP:n jäsen oli rinnakkaisluokalla, ja koulun joka halvatun tapahtumassa olivat meille "huutamassa". Itsenäisyysjuhlassa eivät sentään esiintyneet. AP:n takia myös Ultra Bra on inhokkini. Negatiivista nostalgiaa.

   • Minäkään en ole voinut Agit Proppia ja Ultra Brata sietää. Puhdasta yksinkertaiseen rytmiin naamioitua poliittista negatiivistä demagogiaa. Ei edes irtoisi Sinnemäelle takarunoilijana ääntä vaaleissa


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Minäkään en ole voinut Agit Proppia ja Ultra Brata sietää. Puhdasta yksinkertaiseen rytmiin naamioitua poliittista negatiivistä demagogiaa. Ei edes irtoisi Sinnemäelle takarunoilijana ääntä vaaleissa

    Et viitsis edes mainita S-mäkeä:)) Jo äänensä saa minut näkemään punaista ja toivomaan hänet raketti takapuolessaan kuuhun; ei paluulippua. Onneksi en asu stadissa, ettei tarvitse häneen veroeuroja tuhlata.


  • Nyt on tainnut lakata peurojen porkkanapurennan vahtiminen. Kamera on pois ja tilalle tullut vanha kunnon Irman sääskikamera. Irman joukkueen pitäisi saapua noin 19.04 keskimäärin vai saapuiko se uros muutamaa päivää aikaisemmin. No vaihtelua luontomaisemiin

  • Anni Sinnemäki puhuu niin huoliteltua suomenkieltä ja suunliikkeet niin selkeät puheessa, että varmaan kuurokin tajuaa, mitä hän sanoo ilman että kukaan viittoo. Hän oli yksi Ultra Brassa aikoinaan. Kun kerran sanoin yhdelle työkaverilleni, että UB on Agit Propin jälkeläisiä, niin hän loukkaantui, ei uskonut. Hän siis piti UB:stä, mutta ei AP:sta.

  • Olisin halunnut että Viron peurakamera olisi vielä näkyvissä, koska noissa linnunpesissä tuskin tapahtuu mitään vielä pitkään aikaan. Harmaahaikarat tosin osin jo hautovat ja se pöllö on hautonut jo aikansa. Onko kukaan huomannut onko pesässä jo kolme munaa. Kun viimeksi pöllö oli poissa oli siellä kaksi munaa. Sen jälkeen en ole onnistunut näkemään sitä pesää ilman emoa. Irma-sääkseä olen seurannut monta vuotta.

   Kulgurissa en ole onnistunut näkemään kultasakaaleja moneen viikkoon.

   • Nyt ovat melkoiset etelätuulet päällä, joten haikarat ja sääkset saattavat tulla ennakoitua nopeammin. Kotkista taas ei vi mennä takuuseen kun ei ole ihan selvää mistä ilmansuunnasta ne tulevat. Eivät välttämättä juuri etelästä


  • Olinko nopein tuijottaja, mutta siellähän se on rengastamaton uros mustahaikaran pesällä jo tänään etelätuulen tuomana. Mo, meteolookihan tiesi mitä etelätuuli kuljettaa ja millä vauhrilla. Melkein kuin formula ykkösissä

  • Huomasin että konnakotkan pesälle oli ilmestynyt tuore havunoksa. Sielläkin on siis käyty paikkaa tutkimassa.

   • On hyvä, että alkaa pesillä tapahtua. Se on kivaa seurattavaa. Joskus tiemmä surullistakin, mutta sellaista elämä luonnossa on. Eivät kuitenkaan ole tarhattuja, mikä olisi eläimelle pahin kohtalo.
    Ensin tarhaan, sitten jonkun rukkasiksi tai lautaselle maksapasteijana tms.


  • Olen nyt lukenut lehtiä ympäri Suomen ja Länsi-Savosta luin että kangasniemeläinen rivitalo on tänään palanut. Talossa ei ollut ollenkaan palosulkuja joten koko palo levisi yhdestä asunnosta kaikkiin kuuteen asuntoon katon kautta. Talo on niitä, mihin niitä sulkuja ei vielä tehty eli montakymmentä vuotta sitten. Henkilövahingoilta vältyttiin, paloasunnon asukas oli tuupertunut talon eteen palokunnan tullessa eli hänkin pelastui.

   Nyt pojanpoikani perhe asuu tällaisessa rivarissa, kysyin heiltä jo viimeksi onko ullakolla palomuuri, ei hän tiennyt. Ampiaisenpesiä siellä ainakin oli.

   • Sattumalta muuten ennen kokoukseen lähtöä näin molemmat kiljukotkat yhtäaikaa sillä havunoksapesällä, eli kyllä saatamme nähdä siinä pesintähommat


  • Ravulle jatkan vielä kirjoitukseeni edellisessä ketjussa mikä poistettiin ja täysin aiheetta. Kerroin siinä vain ja ainoastaan omasta kokemuksestani vauvan saannista ja lapsen isän ekasta neuvolakäynnistä yksin vauvan kanssa koska olin jo töissä kun vauva oli vasta 2½ viikkoinen. Ehdit siis lukea sen joten aioin vielä jatkaa, että meille ei koskaan tullut neuvolatätiä kotiin lapsen syntymän jälkeisinä päivinä, vaikka sen aikaisiin sääntöihin kuului, että kätilö tulee kotiin muutaman päivän kuluttua kotiutuksesta. Kun hankin sitten itse kätilön kotiin, hän sanoi, ettei ollut saanut edes tietoa, että olin synnyttänyt ihan eri kaupungissa. Lapsi kaiken lisäksi syntyi etuajassa ja olin sairaalassa peräti 8 päivää, vaikka ei se kai harvinaista silloin ollut.

   • Lapsi oli siis 2 ja ½ -kuinen kun menin takaisin töihin. Ei viikkoinen.


   • Cee - olen yrittänyt vastata sinulle tähän ketjuun ja pari kertaa vanhempaan ketjuun, mutta en saa vastauksiani lähtemään. Kuvia lataa, mutta ei hyväksy vastauksia, joten en nyt kirjoita enemppä. Tuskin tämäkään lähtee?


  • Kerro Aurora oma kokemuksesi vauvan hoidosta 70-luvulla uudelleen. Sekin siis poistettiin edellisestä.

   Luin tänään täältä S24:n poliisiketjusta, että yksikin kirjoittaja protestoi, ettei voi kysyä mitään kun se evätään heti ja hetken kuluttua. Emme siis ole ainoita.

  • Vauvan hoidon jouduin aloittamaan ihan itse koska U oli varusmies intissä ja oli siis harvoin kotona. Silloin ei ollut joka viikonloppuna vapaita kuten nykyään, pl harjoitusleirit ym. Kun intti loppui jouduimme eroamaan 3 kk:n kuluttua viikoiksi kun U sai työpaikan toisesta kaupungista näimme siis vain viikonloppuisin. Meillä ei ollut autoa, eikä juuri rahaakaan jatkuviin matkoihin. U kulkikin paljon liftaten silloin. Sitten seurasi koulutusjaksot taas muualla, joten olimme viikot erossa. Siksi kai siedämme toisiamme edelleen, oli aina ihana nähdä viikon välein, ei päässyt kyllästymään. Oli se kyllä raskasta välillä, koska meillä oli välillä se toinenkin lapsi joka oli vaikeasti vammainen syntyessään.

  • Minusta täällä harjoitetaan ihan jo tökeröä toimintaa, kun aivan viattomia kirjoituksia poistetaan. Kävisipä niin myös kaikenlaisille solvaus- ja herjauskirjoituksille. Jotain saisi ylläpito tehdä asian eteen. Turhauttaa todellakin, kun ei mitään poistamisen arvoista ole kirjoittanut ja silti pistetään menemään roskikseen. Tai minne sitten menevätkään nuo poistetut.

   Koirapojat ovat meillä hoidossa jo viidettä iltaa. Omistajat urakoivat talonsa remonttia, ja yrittävät saada sen muuttokuntoon viikonlopun aikana. Koirat tulevat tänne intoa täynnä kuin kähösen pässit. Juuri pienempi (nuorempi) tuli tähän sohvalle viereeni, ja länttäsi ensin takapuolensa tämän läppärin päälle. Vissiin mustasukkainen sille. Nyt makaa sohvalla selkä minussa kiinni ja tuijottaa isäkettistä, kun se jyrsii puruluuta.

   Minä muistelen myös välillä omien poikieni syntymäaikoja. Ensimmäisen kanssa tultuani kotiin tuli heti seuraavana päivänä kätilö meitä katsomaan. Poika sai jo sairaalassa kaamean räkätaudin ja olimme tietysti aika uuvanoita, miten häntä pitäisi hoitaa. Jotain tippoja - ehkä suolatippoja - kätilön neuvosta nenäänsä tiputtelimme, että pystyi imemään jotenkuten. Itse sain saman räkiksen ja olinkin useamman päivän melkein vain sängyssä. Onneksi siippa saattoi olla kotosalla pahimman ajan. Oli koulusta poissa. Toisen pojan kanssa oli helppoa. Silloin saimme kahdeksi viikoksi kodinhoitajan, joka hoiti huushollin, vanhemman pojan, kävi kaupassa, laittoi ruokaa. Minä sain keskittyä vauvaan ja omaan toipumiseeni.

   Kotiapua ei taida tänä päivänä enää missään olla saatavilla. Saisi kyllä olla. Monessa lapsiperheessä elämä alkaisi helpommin ja vanhemmatkin pääsisivät vauvan hoitorutiineihin pikemmin, kun olisi joku joka auttaisi alkuun.

   Kodinhoitajia, vai mikä heidän nimikkeensä nyt sitten on, nykyään saavat esim. vanhukset, jotka eivät enää itse pärjää. Mitä olen lukenut, niin monta minuuttia asiakasta kohti ei heillä käynneillään ole aikaa. Sopimuksen mukaiset tehtävät tekevät ja sitten kiireesti seuraavan asiakkaan luokse .

   Aikoinaan äitini luona sellainen kävi, kylläkin vain kaksi kertaa viikossa. Silloin äiti ei itse mitään sopimusta saanut tehdä, vaan vanhustenhoito arvioi, mitä palvelua äitini tarvitsi. Tulos oli, että lähihoitaja kävi äidille kaupassa kahdesti viikossa. Ei edes roskia hän saanut viedä, siivoamisesta puhumattakaan. No, olihan kaupassa käynti kyllä jo iso apu, kun sinne oli matkaa pari kilometriä eikä äiti sitä matkaa enää jaksanut kulkea. Joskus hän kyllä sitten kävi itse taksilla kaupassa. Siivoamassa hänelle kävi yksityinen, kotipalvelua antava ihminen. Siitä tietysti piti maksaa erikseen, mutta saihan siitä sitten verotuksessa pienen vähennyksen.

   Nyt pitää lähteä viemään kettiksiä pikkulenkille ja sitten ruokaa kuppiin. Ne tullaan hakemaan parin tunnin päästä ja pääsevät sitten yöpuulle kuten mekin. Huomenna taas uusinta tästä päivästä.

  • Katsoin äsken pöllön pesään, emo oli poissa ja siellä oli 5 munaa.

   • Tätäkin ketjua seuraa kirous: Aivan tavallisia lintu-- ja pesäseurantatekstejä ilman liitteitä poistellaan. Melkein tulee mieleen Ulla Taalasmaa :)


  • Ulla Taalasmaasta en tiedä mitä tekee tai millainen on salkkareissa, koska en seuraa sitä sarjaa koskaan, mutta juuri katsoin erään puolueen puheenjohtajan vaaligrilliohjelman, hän puhui erittäin rauhallisella äänellä ja fiksuja ajatuksia oli hänellä taas kerran.

  • Tuosta kotihoidoista nykyään, kaiketi lapsiperhekin saa sellaisen juuri synnyttänyt äiti jos on 7 lasta tai enemmän, tällaisiakin perheitä meillä nykyään on. Useimmat kylläkin ns uskovia perheitä, missä ehkäisy kielletty. Äitini lapsuudessa 7-8 -lapsiset perheet olivat melko vakioita oli uskoa taikka ei. Ja silloin ei ollut lapsilisiä, ei äitiysrahoja ja vanhempainvapaita.

   Nykyään 4 lasta on jo suurperhe. Vakio on nykyään melkeinpä niin, että monilapsiset ovat uusioperheitä, on sinun, minun ja meidän lapset.

  • Tarkistin vielä että lapsilisää alettiin Suomessa maksamaan vuonna 1948. Äidilläni oli tuohon aikaan 3 lasta, joista sitä ei saanut, sisarenikin oli jo 2 vuotias, ennen kuin äiti alkoi lapsilisää saamaan, eli samana vuonna kun isämme kuoli. Saikohan hän mitään leskeneläkettäkään? Isämme oli siihen aikaan perheemme ainoa elättäjä. Äidillä oli jotain kotiompelijan töitä jonkin verran. Muistan kun meillä kävi jotain naisia sovittamassa äidin tekemiä mekkoja.

  • Otin äsken ihan randomina muutaman ketjun, joissa useampi uudehko viesti. Löytyi niitä, joissa oli useita poistettuja viestejä, mutta sellaisiakin, joissa ei yhtään. Yksi ketjuista ilman poistettuja sisälsi toistakymmentä, pääasiassa parin kolmen sanan viestejä ja lähes kaikki nuo sanat olivat "törkykieltä". Pitäisiköhän ruvetakin kirjoittamaan v-kielellä. Jos vaikka sellaiset julkaistaisiin;))

   Minä olen Salkkareita katsonut jonkun aikaa 2000-luvun alussa. Lopetin aika pian, enkä sen koommin ohjelman parissa aikaani ole viettänyt. En sen henkilöistäkään muista kuin juuri nuo Taalasmaat. Siinä sarjassa kai on kaikki Suomen, vähänkään kynnelle kykenevät näyttelijänplantut käyneet esiintymässä enemmän tai vähemmän menestyksellisesti. Vain yhden näyttelijän nimen muistan, juuri tuon Ullan esittäjä Peuhun. Hänhän onkin yksi sarjan sarjan "aboriginaaleista".

   Vaalikeskusteluja en ole jaksanut seurata kuin pätkän sieltä toisen täältä. Jokaisella omat jargoninsa, joita hokevat aina tilaisuuden tullen. Lupailevat asioita, millä uskovat saavansa ääniä. Ja moni äänestäjä uskoo noihin lupauksiin. No, eihän sellainen uutta ole, vaan sitä on harrastettu kautta aikojen. Mikään ei muutu.

   • Entäs jos tulisikin kaikki yllättävä jytky ja esimerkiksi kristilliset saisivat yllättäen 21% kaikista äänistä? Tai kepu putoaisi Ruotsin oikeaan kepu tasoon eli saisi noin 4% äänistä!
    Tai RKP saisi enemmistön ja välittömästi määräisi ruotsin maan ainoaksi viralliseksi kieleksi, minkä venäläisetkin venäjän kielelle tekisivät jos täällä valtaan pääsisivät.


  • Soinin aikainen jytkykin laantui sinisiin unelmiin ja on nyt pohjanoteerauksen alla. Emopuolue porskuttaa ilman soinia.

  • Jos kaikki värit pantaisiin yhteen syntyisi mustaa. Puolueillakin on omat värinsä ja niiden sekoituksesta syntyisi musta puolue. Kuullostaa hiukan kammottavalta. Jokaisesta jotain olisi kuitenkin parempi minulle, joka en kannata mitään puoluetta. Äänestäminen siksi onkin minulle ollut aina vaikeaa. Pitäisi löytää ehdokas, joka puolustaa tärkeitä, hieman suurempia linjoja eikä keskity vain jonkun ihmisryhmän tai yhden asian ajajaksi.

   Saas nähdä, kuullaanko taas vaalituloksien selvittyä vaaleissa hävinneiden kommentti: nyt vain katse seuraaviin vaaleihin. Se on minusta kaikkein törkein kommentti. Pitäisihän hävinneidenkin keskittyä tekemään töitä seuraavat(kin) neljä vuotta, ei ajamaan omaa etuaan.

  • Minullakin on vaikeuksia äänestämisessä, koska minkään puolueen opit eivät ole tasan omieni kanssa. Kaikissa on niin hyvää kuin pahaa. Puoluekuri on myös se, joka ohjaa henkilön äänestämisiä eduskunnassa. Siitäkin on nykyään luisuttu.

  • Todella "huippu"noteeraus tuo p o liitikkosi poisto. Enää ei ole millään väliä. Taitavat tähdätä ketjujen lopetukseen, tai aiankin vähentämiseen, kun kirjoittajat pian turhautuneena jatkuviin viestien poistoihin vähin erin häipyvät. Minun musta puolueeni sentään juuri nyt, vielä, on näkyvissä. Kohta sekin varmaan poistetaan.

   Radiossa tulee juuri joku keskusteluohjelma, missä äsken listattiin inhokkisanoja. Oli siinä monta omaakin inhokkiani. Mm. "voimaantuminen" ärsyttää minua ihan tajuttomasti, samoin "elikkäs". Myös "monimuotoisuutta" ja "kontekstiä" hoetaan joka käänteessä. "Ninkuttelusta" puhumattakaan.

  • Tuo nuoret nousukkaat oli vitsi, ikinä en ole sellaisiinkaan kuulunut, koska en ole nousukas millään saralla. Tuon nimen antoi kerran U eräälle järjestölle, jossa ylä-ikäraja liittyä oli 40 v. En tiedä onko mainittu järjestö enää hengissä. Onhan meillä kaikennäköisiä järjestöjä mihin kuulua. Osa sellaisia, mihin voi itse liittyä, osa niitä, mihin kutsutaan. Itse kuuluin aikoinaan sotilaskotisisariin. Soitin varusmiehille levyjä musiikkikirjastossa. Nykyisin sitä enää tuskin on. Kukin kuuntelee omilla kännyköillään mitä lystää iltavapaillaan. Sotku oli munkinsyöntiä, biljardinpeluuta, kirjastoa ja töllön katselua. Tämä siis ennen kännykkäaikaa.

  • "ja kerrotaan vielä että"

   Minua ärsyttää eräs uutistenlukija Radio Suomen kanavalla, kun hän sanoo AINA noin kun lukee uutisia, niiden viimeisimmän asian kohdalla.

   Toinen erittäin ärsyttävä on tuo amummunkin mainitsema "niinkutus!" Sitten ne melkein joka sanan jälkeen tapahtuvat naurahdukset. Se on hermostunut, huono tapa. Eikö kukaan osaa enää puhua mitään asiaa, ilman naurua?

  • Tämä S24 alkaa todella rasittamaan, tämä taitaa olla oikea vihervassareiden kanava koko keskustelusaitti, kun kaikki ihan tavalliset kodista ja perheestä kertovat tarinat poistetaan ja niissä EI TODELLAKAAN ole mitään SÄÄNTÖJEN VASTAISTA.

   Alkaa todellakin tuntua, että S24 on kyllästynyt meihin kuten A-mummu sanoi ja toivoo, että lopettaisimme kokonaan täällä kirjoittelun. Huumoriakaan ei saa heittää politiikkaan viittaavaa, jos se ei ole vihervassareiden ylistystä.

   • hihhiihhuhhuh..hihii..hihhihhii huh huh

    Sähän huudat täällä, opi puhumaan eli käytä pikku kirjaimia, niinku. Ja kerronpa vielä, että ihme on robo AINA, ku poistaa näinkin monimuotoisia ... eiku noinki monimuotoisia, mitä täällä viljelette. Pistää oikke nauramaan... eiku niinku itkemään ... puolestanne. oioioi voi voioi


   • oi-oi-0i-voivoi kirjoitti:

    hihhiihhuhhuh..hihii..hihhihhii huh huh

    Sähän huudat täällä, opi puhumaan eli käytä pikku kirjaimia, niinku. Ja kerronpa vielä, että ihme on robo AINA, ku poistaa näinkin monimuotoisia ... eiku noinki monimuotoisia, mitä täällä viljelette. Pistää oikke nauramaan... eiku niinku itkemään ... puolestanne. oioioi voi voioi

    No niin Edson, pysy itsekin siellä omassa ketjussasi, niin kuin minullekin sanoit. Todella harvoin isoilla kirjaimilla kirjoitan. Nytkin vain irvailet minulle, kun nauroin Alin Whoon mahdolliselle tulolle taas ketjuunne, että tulee Muumion paluu mieleen. Sekös sinua nyt yhä edelleen naurattaa, minua nauratti vain hieman.


   • Huomasin, että olin saanut ylläpidolta postia sähköpostiini. Vastauksen tuohon toiseen postiini heille. Minulta kysyttiin nyt, että vieläkö on ollut hankaluuksia lähettäessäni viestejäni? Vastasin pitkällä kirjeellä ja kerroin, että joskus on vieläkin hankaluuksia, mutta ei niin pahoja kuin aiemmin oli. Joskus jopa lähtee helpollakin viesti matkaan. Selvästi tuolle minun asialleni on tehty jotain ylläpidontoimesta.

    Kerroin myös näistä ihmeellisistä, tavallisista asioista kertovien viestiemme poistoista. Pyysin selvittelemään sitäkin asiaa. Kysyin, että mistä saa keskustella Elämä-ketjussa, jos ei tavallisista elämään kuuluvista asioista?

    Toivotaan että asiat vielä selkiytyy?


  • Hyvä Rapu, että sait tuonkin asian aiheettomista poistoista sanottua. Sehän on mennyt jo ihan mohdottomuuksiin tällä hetkellä. Täällä ei voi kohta kertoa enää mistään, joutumatta poistoon.

  • Siitä robosta vielä. Ei sitä voi henkilökohtaistaa. Se kuten on aikaisemminkin todettu toimii ylläpidon siihen ohjelmoiman käyttäytymisen mukaan ja se ei edes tunnista henkilöitä, saatikka lähtisi henkilöiden perään. Se iskee välillä kaikkiin ja välillä ei- Siksi sen epäloogisuus kylläkin ihmetyttää kun ohjelmoidun ohjelman pitäisi toimia täysin loogisesti, eikä randomisti.
   Voi olla että epäloogiset poistot ovat ihan ylläpidon huonoa ohjelmointia jollin ohjelma tarttuu ilman logiikkaa johonkin detaljiin ja poistaa siksi juttuja. Mikä se detalji sitten on on vain ohjelmoitsijoiden hallusssa.
   Sitten on ihan erikseen se mahdollisuus, että jokaisesta kirjoituksesta voi halukas rekisteröity kirjoittaja "kannella" ja jos näin tapahtuu niin silloinhan poistot tapahtuvat ylläpitäjän hyväuskoisuudesta valittajan asiaan. Siinäkin kyllä luulisi olevan jarrun eli vakiovalittaja pitäisi rekisteröityä ja joutua ei huomioida listalle, mutta kuka tietää miten ohjelmoijat ja ylläpito noita asioita hoitaa. Varmaa kuitenkin on että mitä vähemmän huomiota ylläpidolta kerää sitä vähemmän poistoja tapahtuu.
   Linkkejä, kuten u-tube tms linkkejäkin on sitten vaan paremmin valikoitava sellaisista joita eivät ole kaupalliset tarkoitukset tuottaneet. Ne se robo jollain mekanismillä tunnistaa. Se vahtii muuten myös minä kellonaikana linkkejä lähtee ja poistaa paljon herkemmin yöllä lä'hteneet.
   Mutta kuten aloitin, ei sillä tai ylläpidolla takuulla mitään systemaattista jonkun tyyppisten viestien poistamistarvetta ole vaan kyseessä on pääosin todellakin robon hallintaongelma jonka kanssa on eri muodoissa jo pitkään painiskeltu. Muunmuassa kehitelty systeemejä millä linkin voi jakaa niin, että robo ei sitä linkiksi tunnista. Tosin turhaa sekin sillä mikään ei ole tärkeämpää kuin puutarhanhoito, eikä sekään lopulta kovin tärkeää ole. Sanoi ikivanha kiinalainen viisaus

  • Kiitos Ali tuosta Dyfistä.

   Mitä tulee ylläpitoon valituksistani, niin olen sinne kaksi kertaa kirjoittanut ja ihmetellyt vain omien kirjoitusteni poistoa. Ekalla kerralla sain vastauksen ja he palauttivat osan niistä, sanoen, että olivat aiheetta poistettu. Toiseen valitukseeni en ole saanut mitään vastausta, ainakaan tähän mennessä. Sekin koski vain omia kirjoituksiani. Nyt on Calvados1 -nimmarilla myös porinasta poistetettu ainakin yksi kirjoitus ja tästä omastammekin monta.

  • Kas vain. Seksintarjouspostaus taas täällä, mitä robo ei ole poistanut. Sama näkyy olevan porinassa. Selvästi juuri sellainen, mitä varten robo on keksitty. Mutta se löytää vain viattomat jutut ja poistaa ne sääntöjen vastaisina. Ro bo taitta olla itsekin tuon asiakas.

  • No, robo oli herännyt ja poisti sen samalla kun lähetin oman vastineeni. No siinä meni ihan oikeasti sääntöjen vastainen kirjoitus. Ihmettelin jo kuinka kauan se mahtaa täällä pysyä. Omat viestini poistetaan alta aikayksikön. Ja niissä en seksiä mainosta.

  • Taidan ään estää per*sjantaita, on yksi ääni pois viheriö*ltä. Saanpahan yhden kukan pois kukkimasta.

  • Olin siinä uskossa, että vain rekisteröitynyt kirjoittaja pystyy osallistumaan viestien poistopyyntöihin. Itse olen hiljakkoin kaksi kertaa kysellyt noiden käsittämättömästä syystä poistettujen perään, ja yhteen kysymykseeni sain vastauksenkin, joka ei tehnyt hullua hurskaammaksi: kun lukee, että poistettu sääntöjen vastaisena, sen on tehnyt robo, kun lukee, että ylläpito on poistanut, silloin on ihminen ollut asialla. Eli näköjään ainakin joihinkin rekisteröitymättömien kyselyihin reagoidaan. - Robo on ohjelmoitu vähällä rahalla, eikä siksi osaa hommiaan.

   Onpa taas ihana kevätpäivä! Kohta pitää terästää katsetta sinivuokkojen havaitsemiseksi, leskenlehtiä on jo näkynyt monessa paikassa. Peipponenkin lurittelee tuossa lähikoivussa niin innoissaan, että oli pakko muistuttaa sitä, että keräisi laulelemisen sijaan nyt tavaraa pesänsä lämmikkeeksi, ensi viikolla tulee taas kylmä.

   Tehtiin äsken kettisten kanssa pitkä lenkki. Täällä meidän lähellä on laajat peltoalueet, joiden reunoille on syntynyt polkuja ihmisten (ja elukoiden) kulkea. Onhan koirillekin paljon mukavampaa nuuskia pellon hajuja kuin kevyen väylän varrella lojuvia omien kollegoidensa läjiä. Jotkut juoksettivat pellolla koiriansa irrallaan, vaikka niiden pitäisi tähän aikaan olla kiinni. Mutta aina on tyyppejä jotka kintaalla viittaavat säännöille, niillekin joilla on hyvät perusteet.

   Aikamoinen tuuli kuitenkin nyt puhaltaa. Sadetta kai käkee. Sitä ennusteen mukaan alkuviikolla taas saadaankin. Ainakin tiistaina Tallinnassa, minne ystäväni kanssa suunnistamme tiistaina. Meidän oli meininki käydä siellä syömässä eräässä hyvässä ravintolassa ja käydä parissa kaupassa, mutta jos sataa roikaamalla, niin ehkä suosiolla jäämme laivaan pällistelemään ja syömme siellä. Jää minulta ne pellavakaupat käymättä, mutta tuskin ne sieltä mihinkään äkkiä häviävät. Ovat niitä vanhimpia, joissa melkein joka kerta Tallinnassa käydessäni poikkean. Pellava on paras kesävaatemateriaali.

   Mutta nyt lounaalle. Se on eilistä possupataa, pottua ja salaattia.

   Luannikasta lauantaita!

   • A-mummulle ja kettiksille

    Hauskinta mitä täällä saa lukea ovat koirajutut, koska kaikki on niin tuttua. Muistan sinullekin tuttuja Ogeliin ja Maunulan peltoja ennen rakentamista. Suursuolla oli se koulutuskenttä, missä koirat oppivat alkeita. Oli myös stadin toiseksi isoin koirapuisto. Isoja urosboksereitamme ei sinne voinut viedä, mutta olivathan lähellä Keskuspuiston laajat metsät

    Voi apua. Siellä oli todellinen rauha. Joskus sunnuntaiaamuisin pystyi tekemään parin tunnin lenkin ilman että ketään tuli vastaan.

    Ne koirat ovat poissa.Myös parin tunnin lenkin rauha on poissa. aamen.


   • mauroa kirjoitti:

    A-mummulle ja kettiksille

    Hauskinta mitä täällä saa lukea ovat koirajutut, koska kaikki on niin tuttua. Muistan sinullekin tuttuja Ogeliin ja Maunulan peltoja ennen rakentamista. Suursuolla oli se koulutuskenttä, missä koirat oppivat alkeita. Oli myös stadin toiseksi isoin koirapuisto. Isoja urosboksereitamme ei sinne voinut viedä, mutta olivathan lähellä Keskuspuiston laajat metsät

    Voi apua. Siellä oli todellinen rauha. Joskus sunnuntaiaamuisin pystyi tekemään parin tunnin lenkin ilman että ketään tuli vastaan.

    Ne koirat ovat poissa.Myös parin tunnin lenkin rauha on poissa. aamen.

    Kyllä monesti muistelen noita Ogelin aikoja. Sieltä käsin läksin sitten perustamaan omaa perhettä. Ogelin vuosien lopulla isäni oli jo hyvin raihnainen mies, mutta jaksoi vielä pystykorvamme kanssa tehdä lenkkejä juuri noilla peltoalueilla. Minäkin sitä tein usein, ja kun jaksoin enemmän kuin isä, niin pystislenkit olivat usein todella pitkiä, Vantaan Pikkukoskikin tuli silloin tutuksi paikakaksi.

    Muistan yhden syksyn, jolloin eräällä pellolla tarvoin ystäväni ja pystiksemme kanssa korjaamatta jätettyjen, pakkasissa jo paleltuneiden kaalinpäiden seassa. Yritimme välttää saviseen peltooon uppoamista ja loikimme kaalin päitä pitkin. Jalat humpsahtelivat pakkasen pehmittämien kaalien sisään. Koiran painon jotkut kaalit kestivät, toiset eivät ja sekös koiraa ihmetytti. Ihmeteltiin, miksei kaaleja oltu kerätty talteen. Minulla ei ollut mitään hajua, kenen peltoja ne maat olivat. Sillä alueella ei ollut mitään maataloa, mistä joku olisi vahtinut peltojaan, eikä kukaan tullut ajamaan meitä pois pahanteosta, joten olisiko kyseessä ollut "etäomistus".

    Joskus lenkeillämme ylitimme myös silloisen Tuusulan tien, Maunulan puolelle mennäksemme moikkaamaan siskoani, joka yhdessä vaiheessa siellä asusti. Koirapuiston olemassaolosta en tiennyt, joten se jäi näkemättä ja kokematta. Eikä meidän pystiksen kanssa sinne olisi voinutkaan mennä. Oli koira sen verran rähjäluonne.

    Nyt pitää mennä valmistelemaan grillattavia, että siippa saa ne paistaa. Sitten päikkäreille ja illemmalla katsomaan elokuvateatteriiin Kohtalon voimaa. Hienoa musiikkia taas tiedossa.

    Hyvää pyhäpäivää!


  • Meillä ei leskenlehtiä eikä sinivuokkoja tässä rannikolla näy, kun kylmä meri estää ainakin ihan tässä vastapäisellä nurmikollamme, joka ei ole luonnontilassa vaan jatkuvasti parturoidaan lyhyeksi kasvukaudella ja sadetetaan, mikäli on kuuma kesä. Voikukat siinä aina pääsevät kasvamaan kunnes ne jyrätään matalaksi noin viikoittain. Tuolla Uutelassa rehottaa sitten paljon muutakin meiltä kilometrin päässä olevalla ulkoilualueella. Sekin on niemeke meren rannalla, missä aikoinaan oli lehmiä laitumellaan erään taiteilijan hoteissa, joka teki lehmätaideteoksia esim autonromuista.

   • Eikös teillä ala kohta käymään niitä "matkustajaristeilijöitäkin" siinä parvekkeen alla olevassa vieraslaiturissa :=?


  • Kohta sekin sesonki alkaa. Ei ihan vielä.

  • "Kun taasen kevät saa..."

   Järviradiossa soi juuri tuo Valkovuokot. Minä tulin saunasta ja istuskelin viherhuoneessa löylyjen välillä nauttimassa kevätillasta. Omenasiideriäkin oli. Katselin kun koiranulkoiluttajat menivät tai tulivat lenkiltä tuolta joenrannasta. Toisenkerroksen viherhuoneesta on hyvä näköalapaikka viereiseen puistoon ja pihatielle, mikä vie joenrantatielle.

   Kauempana, vastapäätä olevassa talossa nainen siivosi omaa viherhuonettaan ja avoparvekettaan. En ole vielä sitä hommaa tehnyt omalla parvekkeellani muuten kuin ihan kevyesti. Kunhan nyt lämpenee.

   Nyt on mentävä föönaamaan hiukset, ennen kuin kuivuvat liikaa.

  • Katsoin äsken Viron Merikotkan pesää ja siellä oli mies! Hän puristi isoa puunrunkoa ja pää oli alaspäin. Näytti aivan nukkuvan. Sitten se kuva vietiin pois, tuli vain musta tietokoneenruutu! Olikohan tapahtunut "kodinvaltaus?" Onko Virossakin noin kova asuntopula?

  • Illalla myöhään katsoin elokuvan, joka kertoi trans-naisesta ja gay-miehistä Australiassa. Se kertoi ajasta jolloin monissa syrjäkylissä ja pikkukaupungeissa vielä vihattiin kun miehet naisiksi tällättyinä tulivat vetämään drag-showta paikalliseen ravintolaan.

   Nykyään nämä showt ovan hyvin suosittuja. Itsekin U:n kanssa kävin muutama vuosi sitten katsomassa tällaisen ohjelman Aleksanterin teatterissa. Tv.stä näitä tulee useinkin.

  • Luin juuri muutaman Bisquitin pakinan ja nauratti tavattomasti. Mm nyt on vihapuheen ja hiilijalanjäljen myötä tullut esiin lihapuhe ja fileejalanjälki.

   No minä jatkan kyllä lihansyöntiä edelleen. Sitä hiukan ihmettelen, että possunlihakin lasketaan punaiseen lihaan, sehän on suunnilleen yhtä vaaleata kuin kana ja broileri. Jos teen esim omanaporsaskastiketta, siihen tulee mausteina mm currya, kanelia ja inkivääriä pippurien lisäksi. Makua ei paljon currybroitsusta erota. Todella harvoin syön oikein punaista häränfileetä.

  • Meilläkin ihan punaista lihaa syödään tosi harvoin. Sisäfilepihvi kerran, pari vuodessa, uunipaisti joskus viikonloppuna. Possua ja broileria meilläkin on useimmiten, kun lihaa syömme. Ja aika usein syömmekin. Siippa kun on kala-allergikko, niin kala ei valitettavasti meidän pöytäämme kuulu. Kun siipalla on makkarapäivä (häneltä jos kysyy niin makkarapäivä saisi olla joka päivä;), teen itselleni silloin kalaa. Tai tehdä on väärä sana, kun useimmiten ostan jotain kalaa valmiina. Kalan kypsentäminen tuottaa hajun, joka jo saa siipan voimaan huonosti. Silakkapihvit ovat herkkuani, mutta niiden paistamishajuista selviäminen vie viikon joten nekin ostan valmiina silloin kun niitä mieli tekee.

   Nyt juuri ei tee mieli mitään muuta kuin päiväkahvia. Just söimme grillattua broiskua, foliossa grillillä kypsennettyjä (melkein Hasselbackan ) perunoita, sipuleita ja tomaattia. Grillimakkaraakin oli, ja minäkin söin sellaisesta puolikkaan. Oli hyvää. Tuoreesta, unkarilaisesta kaalista tein tomaatin ja parsan kanssa salaatin. Eli nyt on maha killillään ja kahvihammasta kolottaa. Eikun keitin ropottamaan.

  • On A-mummulla taas herkut pöydässä tänään. Meillä on tänään niukempaa, teen jotain balkaninmakkarasta kuutioina, spagetista ja wokkivihanneksista, muniakin on kaapissa sekä ruispuikuloita juustojen kera.

   Kahvihammastani ei nykyään ikinä kolota, mutta viime yönä näin unta, että halusin kahvia, mutta se loppui kesken juuri minun kohdallani. Meitä oli paljon ihmisiä jotka sitä joivat. Sitten keitin uutta satsia, mutta en siitäkään saanut juodakseni, kun kaikkai valui ohi kupista pöydälle sitä kaataessani. Pöytäliinat kastuivat ruskeaan nesteeseen. Pöydällä oli kaikenmaailman herkkuja niitäkään en jostain syystä saanut syödäkseni. Lopulta joku toi minulle jonkun leivänräyskän, jonka päältä kaikki oli joutunut jonnekin kunnes huomasin, että oli kaksi paksua viipaletta jotain herkullisen näköistä leikettä. Päätin ottaa toisen niistä leivälleni. Sitäkään en saanut koska heräsin, oli kai liian hyvä ollakseen totta.

   Olinkohan nälissäni unessa? Ja kahvit aina kaatuivat pöydälle, koska en sitä oikeasti juo nykyään. Join viimeksi varmaan joulun alla kun nuoret olivat meillä kylässä muutaman päivän. Hekin juovat kahvia vain aamulla, illalla sitten teetä. Meillä on aika turha tuo moccamaster nykyään. Ja kahvipaketti väljähtyy umpiopurkissa joka tapauksessa, koska on avattu joulukuussa, nyt jo huhtikuu.

  • Löysin äsken yhden mukavan kirjoittajan viestin hösärin ajoilta, otti kantaa uutiseen, jossa suuri osa nykyisistä vaaliehdokkaista on saanut tuomion jostain rikoksesta. Nyt en hänen kirjoitustaan löydä uudelleen, varmaan poistettu. Surku.

  • Mikäli kummallakaan mustahaikaralla ei ole rengasta jalassaan, on pesän vallannut uusi pariskunta. Viron pesällä ollut monivuotinen uros Karl oli rengastettu. En ole vielä onnistunut näkemään molemmat yhtä aikaa pesällä niin että kummankin rimppakintut näkyvät kokonaan. Aina on toisen jalka nostettu höyhenien suojaan taikka toisen jalan yläosa on piilossa oman kropan taikka toisen haikaran takana. Saattaahan naaras olla sama, ei se viime vuonnakaan ollut rengastettu. Mikäli pesä on sama kuin viime vuonna. Ainakin kuvakulmaa kameralla on siirretty.

   • Kummatkin nyt pesällä olevat ovat rengastamattomia!


  • Ali jossain kysyi, mikä pöllö tuossa Viron kamerassa on, se on lehtopöllö. Seilin kamerakin on jo näkyvissä ja siihen mastoon on laitettu joku ihme T-mallinen puinen orsi. Liekö sääksien istumapuuksi?

   • Minuakin se istuinpuurakennelma nauratti. Vastaavia on esimerkiksi dyfi pesällä mutta niissä sentään oikeasta oksasta. Tuossakin olisivat voineet edes sen istun haaran pyöristää.


  • Saapas nähdä miten käy jos Karl ja pesän rengastettuja alkuperäisiä palaa. Nämä ovat siis ihan "villistä" tulleita uudishaikaroita. Sääsakien pesillähän tuo pesänhalintatappelu on lähes normaalia, mutta en muista nähneeni vastaavaa mustahaikaroiden pesillä.
   Meni koko aamupäivä ihan muissa hommissa eli kävin koodauttamassa tilaamani vara käynnistyskortin. Ei muuten ole halpaa se Rellussa vaan uusi käynnistyskortti koodauksineen maksaa lähes Itä kouvolalaisen yksiön verran. No toisaalta se pitää tehä mikä pitää ja se oli jo hankkiessa huomioitu. Mitäs tuo yhden yksiön hinta jos rahaa on niin että tyyny tuntuu kovalta.

  • Maanantaipäivää. Nukuin pitkään, ettäs osaakin nukkua ihan unessa, ei koiran sellaisessa. Kohta päivä taas kallistuu iltapäivään, vastahan tässä teet juotu, lehti vilkaistu ja tiskikone laitettu pörräämään.

  • Tuosta mustahaikara Karlista muistan hyvin sen, että oli sekä rengastettu että oli ns satelliittihaikara. Hänellä oli se lähetin selässä joka näkyi hyvin selkäpuolelta kun oli tietyssä asennossa. Senkin muistan, miten tappoi yhden neljästä poikasestaan joka oli pienin ja heikoin, kuoriutunut siis viimeisenä. Jospa Karl on kuollut. Puolisonsa Kati ei ollut rengastettu.

   Sääksiemo ei yleensä tapa heikointa poikastaan, vaan sen tekevät vanhemmat sisarukset, estäen siltä nuorimmalta ruuan saannin ja jopa nokkivat sen hengiltä, jos yrittää ruoka-apajalle päästä. Ja emo ei yleensä suosi sitä heikointa, vaan ahnaimmat suut ovat ne jotka ruokaa saavat. Se on luonnon laki.

  • Linnut ovat aika hyvin palailleet. Seilissäon jo kaksi mutta toistaiseksi tunnistamattomia. Värit näyttävät kuitenkin tutuilta eli voivat jopa olla sukukypsään ikään tulleita Tildan ja Vasurin jälkeläisiä jotka ovat löytäneet syntmäpailkalleenm kuten ankieriaat sargassomereltä.
   Eiköhän tuo mustakurki identiteettikin kohta selviä kun sekskusteluja seuraa
   Kalkotkas 2 pesällä on jo tästä aamusta ollut tuttu sääski. Ihan tarkkaa numeroa en ehtinyt saada mutta jotain LF suuntaan se oli eli voisi olla vaikka IVO. Siellä se tähystyspuussa tutunlaisesti vahtii maisemia. Konnakotkien eli kiljukotkien pesät kehittyvät, mutta niitä ei juurikaan näy. Hiireviu mielenkiintoinen pesähän loppui siihen että alueella tehtiin suomalaistyylinen avohakkuu ja siellä eivät auttaneet liito oravan papanatkaan. vaan puut nurin, pilkkeeksi ja Tukholman kattiloihin puhtaasti palamaan jotta saataisiin se mielikuvituksellinen hiilijajanjälki toteutumaan ilmna oikeaa hiiltaä, mutta tosi pahasti luonnon ja ilmaston kustannuksella metsät polttamalla.
   Sen varmaan ymmärtää vaikkei kieliä osaisikaan.

  • Minulta on jäänyt pesäkamerat katsomatta. Juuri äsken vilkaisin Seiliin, mutta kuva oli huono, vettä näytti olevan kameran linssissä. Sen sijaan olen tänään seuraillut oman pihan lintuja. Joku ihan uuden näköinen, tosi pieni tsirppi, kylmissään kai, tuli ruokapötköä tokostamaan. Jonkun sortin tintti, veikkaan, mutta en vielä ole tutkinut lintukirjaa löytääkseni sille nimen. Variksia on liikkeellä laumoittain. En tunne variksen(kaan) sielunelämää, joten en ole selvillä, mikä niitä välillä tuo pihapiiriimme pilvin pimein, välillä ei näy yhtäkään.

   Eilisestä oopperaesityksestä olen vieläkin lähes pökerryksissä, vaikka kohta vuorokausi on sen katsomisesta jo kulunut. Po. teos on yksi lemppareistani, Kohtalon voima. Kun kaksi häikäisevää maailmantähteä, Anna Netrebko ja Jonas Kaufmann pistävät parastaan, ja säveltäjä (Verdi) tehnyt saman omana aikanaan, niin mitä muuta sellaisesta yhdistelmästä voi syntyäkään kuin täydellisen nautittavaa taidetta. Korvamatoja esityksestä jäi useampikin.

   Tässä yksi eilisen korvamadoista. Taas malliksi, että ei ooppera aina ole korvia särkevää ujellusta.
   https://www.youtube.com/watch?v=oFxEeyo0d1c

   No, kuha laitoin, ei sitä varmaan moni jaksa kuunnella.

   Huomenna olisi meininki lähteä päiväseltään käymään Tallinnassa. Meitä on kaksi mummua, jotka ovat surreet poikiensa eroja, etenkin lasten kärsimyksiä niiden tuoksinassa. Puhumista niissä riittääkin. Kai se on sitten sitä nk. vertaistukea. Ainakaan vielä ei ole luvassa myrskyä, mutta jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin eiköhän minun säkälläni kuitenkin taas keinuta. Kohtuuhintaista Tullista ja Dobbelbockia varmaan taas tarttuu matkaan. Edellisten ostosta on jo yli kaksi kuukautta, ja aika lopuillaan näyttävät aineet jo olevan. Siippa ei juo muuta olutta kuin dobbelia. Hänelle hyvä, sillä minä en siitä tykkää, maistuu liian makealle, eikä olut saa olla makeaa.

   Radiossa sanotaan, että autoilu pitää lopettaa, tai ainakin pistää henkitoreisiin. Mistäs sitten otetaan siihen valtion pohjattomaan pussiin ne n. 8mrd:n verotulot, jotka nyt autoilijoilta nyhdetään. No, ehkä lihansyöjät laitetaan vuorostaan maksamaan;))

   Nyt myöhästyneelle iltapäiväkahveelle. - Hyvää iltaa!

  • Mummot taitaa jo uinua, mutta Eestin eläinkuvastoon on ilmestynyt uusi ruutu nimeltään Kobras.
   Siinä voisi nopeesti ajatella että nyt filmataan käärmeenpesää ja parittelua, mutta Kobrashan onkin eestiksi Majava, eli pääsemme majavaakin tirkistelemään.
   Hyvin osaavat eestiläiset luonnon esittämisen. Ovat selvästi suomalaisia lähempänä luontoa ja sen toiminnan ymmärrystä. Tieto-eli kuvaustekniikkakin on ihan eri tavalla hallinnassa. Meillä kun jostain kuva tulee niin se on säädöittä yhdestä kulmasta eikä ääntä ole kuin harvoin. Hyvä eestiläiset, pidätte meidät kiinni luonnossa. Harmi ettei oikein kunto puolla retkeilyä kovin pitkään ja monimutkaisesti. Täytyy jättää se nuorille kuten Edsolventille joka saa sitten Via Balticalta poikkeilla Baltian luontoon ja raportoisa miten maissi on kasvanut ja vieläkö jättiläisbalsami/putki nostaa päätään Riian eteläpuolisilla pelloilla.
   Hitto, sen lisäksi, että kävin korjaamolla koodauttamassa itselleni vara avaimen Relluun ja Liidelissä mehuja ja kaffea hakemassa niin oli tänään ns. suursuihkun vuoro. Kyllä se vastasi melkein saunassa käyntiä. Eilen iso urakka lakanoiden ja tyynyliinojen vaihdossa vai oliko se jo toissapäivänä kun koko koneellinen oli jo riittävän kuivaa kaapitettavaksi ennekuin suuntasi suihkun itseensä
   En tiedä miten muut ihmiset suihkuttavat mutta minulla on bide suihkussa pitkä letku ja täysi lämmänsäätö. Sen suutin antaa terävän pyöreän hierovan suihkun mikä vie pöllyt lähes mekaanisestikin. Käytän lähes aina sitä bide suihkua riehuessani veden kanssa vesipuistossani.

   Kaikenlaista vaaliohjelmaa tulee koko ajan ja ite on so äänestänyt niin se on kuin pölinää vain
   Katsoin huvikseni jopa belgialaisten ja trappister oluiden historoita ja valikoimia. Belgiasta varmaan löytyisi amummun lepakollekin tosi tummaa ja sopivan makeaa siirappia oluen etiketillä suuhun kaadettavaksi. Niissä on yleensä vähän enemmän prosentteja kuin suomalaisissa ja tuhdimmeissa löytyy helposti se 9.5% kategoria. Asiaa en tarkistanut mutta vahvin belgialainen olut lienee 18& mikä on kutakuinkin korkein mahdollinen hyvin ravitun liuoksen käyttämällä saatava alkoholiprosentti. SDan tietenkin pätee viineihin joidet tyypillinen alkoholialue liikkuu vino di tavolan noin 9% sinne export laatujen hiukan rikitettyihin noin 14% laatuihin. Paras viini maullisesti lienee siinä 11.5-12.5% välillä. Oopperan ja kuplivan volcowiinin herkuttelija ja seurapiirien edustaja amummu taas saa kertoa yksityiskohtia eri seutujen laaduista. Olemme kuitenkin jo todenneet, että jos todella hyvän viinin haluatte, se tulee Toscanasta, mutta tarvitaan ripaus tuuria avuksi. Hyvää kjäyttöviiniä tulee niin monesta paikaa mitä vähemmät harrastajat eivät edes tunnist viini tuottajiksi kuten Israel, Georgia, Intia, kiina ja tasalaatuiset modernituotetut viinit argentiinasta, Uruguaysta, Cjilestä, Etelä africasta ja , Australiasta ja uudesta seelannista. Yllättävän hyvin nuorille miehille maistunutta olutta syntyy myös Tahitilla.
   Nuotiolla grillattua luista kiiskeä ja affenaa jostain Liperistä ja menovedeksi korkea aromista andien rinteillä kasvanutta valco taii punanenäviiniä

   Paikallinen paras viini tulisikin monikerrostislaimen avulla perunasta noin 45% va´hvuisena lähes definfiointiaineena ulos. Pulloon leima Kiteen kirkas-ei koirille

  • Täydennän tuota pintapuolista viinitietoa sillä, että enne vusikertaviinien valmistuksia on eräänlainen vierteen juonnin festivaali. Se vierre on kuin meikäläinen vahva sima. Joku feder nimi sillä tapauksella oli.

   Kun olemme kaiketi viime kädessä hiukan uralisiin kanmsoihinnkuuluvias, niin meille kaiketim olisi sopinut kumissiperinteen eli käytetynntammanmaidon tuottaminen erikoistilaisuuksiin.

   Jo muinoin havaittiin että melko pöllyssä morsian näytti paljon kauniimmalta. Kun huuma haihtui alkoholin haihtumisen muodossa totuus paljastui ja lirissä oltiin.

  • tarkat vaikutushavainnoitsijat ovat jon aikoinaan kyenneet annostelemaan keitokseen sopivan määrän juurta tai kasvia joka liikaa käytettynä saattaisi korostaa vaikutuksia enemmän kuin suotavaa eli potkaista huonoimmassa tapauksess tyhjää. Siksi keittäjänkin tiedontaso on pitänyt olla suuri ja vastuu varsin korkea

  • Arvelin heti, että kyseessä oli majavan pesä, ei kai Virossakaan kobria luonnossa elä.

  • Räntää rätkii virolaisissa pesämaisemissa. meilläkin äsken sitä tuli, kaksi siniristilippua liehuu pihamme tangoissa, ei niitä tuuli kovin paljoa vielä heiluttele, vaikka kovaa tuulta on luvattu.

   Äsken mustahaikara köllähti makuulleen pesässään, mihin oli kannettu runsaasti pehmeätä sammalta. En tiedä, kokeiliko vain pesän pehmeyttä, vai oliko jo munan pyöräyttänyt vai vasta aikoo pyöräyttää. En ole onnistunut näkemään munintatapahtumaa, jos seisaaltaan tekee, putoaa aika korkealta. Eilen en ainakaan vielä yhtään munaa nähnyt.

  • Paikallisia viinejä aina matkoillamme olemme juoneet ruuan kanssa eli talonviinejä. Viimeksi Viron matkallamme ei ollut talonviiniä, piti ottaa ranskalaista. Madeiralla oli aina saatavissa paikallista joko valkoista taikka punaista. Ja aperitiiviksi aina paikallista.

   Kiteelläkin olen kiteen kirkasta maistanut. Kylmänä snapsina aika kossun veroista kun on monesti kirkastettua, niin ei ponu enää maistunut. Olemme kerran olleet Aitoon kirkastusjuhlillakin. Ei se ainakaan mikään kirkollinen tilaisuus ollut.

  • Piti nousta tänään aikaisin ylös, koska meille tulee mies vaihtamaan keittiön tiskialtaan alapuolisen putken. Tiskikoneemme on kuulemma väärään kohtaan asennettu siinä putkessa ja sanoi että voi irrota joku päivä liitoksestaan. No mehän emme ole sitä itse asentaneet vaan piti olla ammattimiehen tekemä. Pääsee hän sisään yleisavaimella, mutta olisi hassua olla koisimassa makkarissa kun joku tulee tänne töitä tekemään. Vielä ei ole näkynyt, joten olisin voinut hyvin koisia yhdeksään.

  • Tänään Fingerissä oli kirkastettua voita. Tottahan se, että jos ei voita kirkasteta tarpeeksi monta kertaa, se eltaantuu helposti.

  • Putkimies kävi jo ja vaihtoi kaikki mitä piti, ettei ole vääränlaisia juttuja siellä keittiölavuaarin alla. Hän kysyi onko tämä talo jo 40 vuotta vanha, arveli sen putken takia kaiketi, mutta sanoin, että ei, on vasta 25 v vanha. Lisäsin vielä, että olihan tämä talo kuulemma ollut välillä keskentekoinen 5 vuotta ennen lopullista valmistumista, eli saattaa olla 29-30 v vanha. Ja sitten lopulta saatu uudet rahoittajat ja saatettu työ loppuun ostaen ehkäpä sutta ja sekundaa taikka jo vanhaksi mennyttä tekniikkaa. Tiedä sitten, mutta yksi asukas, alkuperäinen asunnon ostaja kertoi minulle tuosta rakennuskatkoksesta. Itse emme asuntoamme omista ja viihdymme tässä hyvin.

  • Eilen ja tänään olen perehtynyt buddhalaisiin ja hindulaisiin hautajaismenoihin. Hindulaisiin olen tutustunut jo aiemmin, niihin ruumisrovioihin Intiassa ja Nepalissa, nyt olen katsonut vietnamilaisia ja thaimaalaisia. Esim jos buddhalaista ei polteta, hänen arkkunsa täytetään kaikenmaailman tavaralla, jota vainaja saattaa tarvita tuonpuoleisessa. Ja se arkku on todella iso ja korkea jalopuuarkku. Sinne laitetaan hänen omia tyynyjään, vaatteitaan, ruokaa ja kukkia. Ja se missä asennossa vainaja on arkussa, se mitataan mittatikun kanssa, että esim pää on tasan yhtä kaukana vasemman kuin oikeanpuoleisesta arkunlaidasta. Sama muulle vartalolle ja jaloille. Jotkut vainajat käärittiin monenkerroksen voimalla erilaisiin muoveihin ja silkkikankaisiin. Sitten saatettiin lisätä täytettä sellaisella purulla, jota laitettiin säkkikaupalla. Lopuksi arkunkansi liimataan kiinni. Runsaasti kukkien terälehtiä sirotellaan koko ajan ja mumistaan niitä mantroja ja rukouksia. Ja vettä pirskotellaan kaiken aikaa. Mitä korkea-avoisempi vainaja, sitä enemmän vettä hänen päälleen pirskoteltiin ja suorastaan kaadettiin ruukkukaupalla. Ja kaikissa astioissa kukkien terälehtiä.

   Kyllä meidän luterilaiset menot ovat todella yksinkertaisia. Saati pakanoiden. Siunaus vain puuttuu, muuten ihan saman kaavan mukaiset.

  • Tule Calvados vierailemaan naapuriketjulle. Siellä näet taas miten täysin olemattomista ja keinotekoisista saadaan kehitetty suurta hölinää, kun ei ole mitään järkevää tekemistä.
   Tarkoitan nyt sitä polynesialaista läjän nimeä moaraa. Se on jo melkein parempi kuin oumuamua
   Ei keskusteluaihetta etteikö se saisi siitä kehitetty jotain anti alia. Onneksi emme enää viis veisaa vaan annamme palaa takaisin kaikilla foorumeilla mihin paska ilmestyy paskomaan.
   Jos ilmestyy asian kanssa tai normaalisti keskustellen niin sitten niin.
   Oli muuten Primann aulan pikkumyymälöissä tänään myynnissä liperläisiä karjalanpiirakoita vaikka ne puoliryssät eivät karjalasta edes mitään tiedä.

   • Dorka on keksinyt jonkun Primann-nimisen myymälän. Noista oikeinkirjoituksen virheistä huomaa, että se on koko ajan kännissä. Tai lääkehumalassa, onhan se aivonsakin ryypännyt ja narkannut piloille.

    Calvados on kiltti nainen eikä yhdy jonkun vainolaisen typeryyksiin. Cee tuntee ainakin yhden kivan liperiläisen. Weepeli, tule takaisin!


   • Sinä ihmisraunio et enää edes pääse monet kerrat selvitettyjen lyöntivirheidenkään vääristelyllä kenenkään kimppuun vaan ne käyvät alhaisen ja keinoja kaihtamattoman luonteesi peruskuvauksesta. Mätä mikä mät ja ihan perusmätä. Parantumattoman mätä
    Muut luultavasti kiiboardin virheistä huolimatta tietävät minun käyvä Kaaren Prismassa, mikä sivumennen sanoen on erinomainen kauppakeskus. Siellä on postit, sieltä saa kaikki yleis ja erikoistuotteet. Siellä voi jopa ennakkoäänestää ja se on suuri julkisen liikenteen risteys mistä pääsee halutessaan minne vaan. Minä vaan vielä ajelen mieluummin rolls rellullani itselleni sopivan aikataulun, mukavuuden ja hiettömän tavaran kotiin saamisen vuoiksi.
    Toisaalta sopeutuisin minäkin koiravaljakkoon jos tiet olisvat mukulapolkuja ja ihmisiä niin vähän ette kauppa kannata pitää kolmen talon risteyksessä


   • aurora5 kirjoitti:

    Dorka on keksinyt jonkun Primann-nimisen myymälän. Noista oikeinkirjoituksen virheistä huomaa, että se on koko ajan kännissä. Tai lääkehumalassa, onhan se aivonsakin ryypännyt ja narkannut piloille.

    Calvados on kiltti nainen eikä yhdy jonkun vainolaisen typeryyksiin. Cee tuntee ainakin yhden kivan liperiläisen. Weepeli, tule takaisin!

    Sivumenne sanoen, jos sivistyneessä maailmassa olisi useampia tun kaltaisia hirviöitä, niin paras olisikin olla koko ajan umpikännissä tai pilvessä. Muuten joutuisi jatkuvasti pelkäämään tapaavansa sellaisen paskat housuissa


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Sinä ihmisraunio et enää edes pääse monet kerrat selvitettyjen lyöntivirheidenkään vääristelyllä kenenkään kimppuun vaan ne käyvät alhaisen ja keinoja kaihtamattoman luonteesi peruskuvauksesta. Mätä mikä mät ja ihan perusmätä. Parantumattoman mätä
    Muut luultavasti kiiboardin virheistä huolimatta tietävät minun käyvä Kaaren Prismassa, mikä sivumennen sanoen on erinomainen kauppakeskus. Siellä on postit, sieltä saa kaikki yleis ja erikoistuotteet. Siellä voi jopa ennakkoäänestää ja se on suuri julkisen liikenteen risteys mistä pääsee halutessaan minne vaan. Minä vaan vielä ajelen mieluummin rolls rellullani itselleni sopivan aikataulun, mukavuuden ja hiettömän tavaran kotiin saamisen vuoiksi.
    Toisaalta sopeutuisin minäkin koiravaljakkoon jos tiet olisvat mukulapolkuja ja ihmisiä niin vähän ette kauppa kannata pitää kolmen talon risteyksessä

    Miksi puhut koiravaljakosta? En minä missään Siperiassa asu. Sukulaisteni valjakkokoirat taas eivät millään lailla liikuta sinua. "Liikuta" kahdessa merkityksessä. Eihän kukaan edes päästäisi kokematonta kömpelystä valjakkonsa lähelle, saati reen jalaksille törmäilemään.

    Edson on kertonut Lapissa omistamistaan ihanista haskeista. Hän voi valistaa sinua, miten helppoa/vaikeaa on saada neljää saati kahtatoista koiraa tottelemaan. Sukulaiseni vielä kilpailee lajissa SM-tasolla.


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Sinä ihmisraunio et enää edes pääse monet kerrat selvitettyjen lyöntivirheidenkään vääristelyllä kenenkään kimppuun vaan ne käyvät alhaisen ja keinoja kaihtamattoman luonteesi peruskuvauksesta. Mätä mikä mät ja ihan perusmätä. Parantumattoman mätä
    Muut luultavasti kiiboardin virheistä huolimatta tietävät minun käyvä Kaaren Prismassa, mikä sivumennen sanoen on erinomainen kauppakeskus. Siellä on postit, sieltä saa kaikki yleis ja erikoistuotteet. Siellä voi jopa ennakkoäänestää ja se on suuri julkisen liikenteen risteys mistä pääsee halutessaan minne vaan. Minä vaan vielä ajelen mieluummin rolls rellullani itselleni sopivan aikataulun, mukavuuden ja hiettömän tavaran kotiin saamisen vuoiksi.
    Toisaalta sopeutuisin minäkin koiravaljakkoon jos tiet olisvat mukulapolkuja ja ihmisiä niin vähän ette kauppa kannata pitää kolmen talon risteyksessä

    Kaaren Prisma on sama vanha Kannelmäen Eka, hirmuinen hehtaarihalli.


   • Ali-Baba kirjoitti:

    Sivumenne sanoen, jos sivistyneessä maailmassa olisi useampia tun kaltaisia hirviöitä, niin paras olisikin olla koko ajan umpikännissä tai pilvessä. Muuten joutuisi jatkuvasti pelkäämään tapaavansa sellaisen paskat housuissa

    Luultavasti luet minun kommenttejani paskat housussa - pelosta. Mutta eikös sulla ollut se avanne? Millä mahdat parfymoida sen tuoksut?


  • Siitä asiasta ja sääsken pesästä puheenollen niin se jo kalakotkas2 pesällä näkynyt sääski on itse IVO

  • Tule vaan Cee mukaan keskusteluihin. Ainoa muutos minkä nyt olemme tehneet on että olemme vapauttaneet suorat vastaukset läjälle juuri sellaisin mikä oikealta tuntuu, adjektiivien valossa
   Ei sekään siihen tietenkään auta, kun vialla mikä vialla, mutta näkeepähän itsestään koko psykoanalyysin soveltuvan sanaston ja pari lisää kuten kiukkuinen neljällä pyörällä liikutettava ihmisläjä

   • Toisten läjittelyt ja ryssittelyt eivät varsinaisesti houkuta ketään keskustelemaan.

    "Olemme vapauttaneet suorat vastaukset läjälle"

    Olemme, ketkä me? Eihän täällä kukaan muu hauku minua kuin anti-Ali


   • maura kirjoitti:

    Toisten läjittelyt ja ryssittelyt eivät varsinaisesti houkuta ketään keskustelemaan.

    "Olemme vapauttaneet suorat vastaukset läjälle"

    Olemme, ketkä me? Eihän täällä kukaan muu hauku minua kuin anti-Ali

    Totta on, mutta asiani oli sellainen eli kiitän sinua

    Cee sai tyhjänpanttista seuraa ja toit sen tosi ison läjän tänne tullessasi


   • edson kirjoitti:

    Totta on, mutta asiani oli sellainen eli kiitän sinua

    Cee sai tyhjänpanttista seuraa ja toit sen tosi ison läjän tänne tullessasi

    Koskahan sä surkimus opettelet kirjoittamaan ihan omin sanoin! Tai ethän sä kyllä opi vaikka yrittäisitkin. Toisten sanojen kopioinnissa olet kyllä melkoinen tekijä.

    Mutta älä huolestu, vaikka tämä on "koti"ketjuni, niin tulen kyllä sinne toiseenkin ilahduttamaan heti kun näen siellä jotain "kiinnostavaa".


  • Hyvin meni Tallinnan reissu. Eikä todellakaan tuullut. Menomatkalla hieman mainingit keinuttivat, paluussa ei tuntunut sekään. Laivassa ei monta nuorta ihmistä ollut. Ainakin 99% matkaajista oli eläkeläisiä ja vielä vanhempia eläkeläisiä.

   Rahaa ei tuolla reissulla paljon mennyt. Ystäväni sai meille klubikortillaan matkat kahdella eurolla ja hytinkin koko päiväksi parilla kympillä. Hytti kyllä on ehdoton laivamatkalla, lyhyelläkin; ei tarvitse haahuilla kimpsuineen ja kampsuineen pitkin laivaa etsimässä mukavaa olopaikkaa. Hytissä voi vetäistä vaikka päikkärit, jos siltä tuntuu. Maissa kävimmekin vain lyhyellä kävelylenkillä. Satoi aika rankasti eikä viitsitty ihan läpikastautua . Kahvi ja vana tallinn maistui sateen jälkeen.

   En tiedä vaikuttiko kylmä sade ja hieman liian ohut takki, vai pöpöt ihmisjoukoissa, mutta tänään on ollut tunne, että lentsu taitaa vaania. Kurkkua pistelee ja nenä tukottelee. Sinkkisuihkekuurin jo aloitin. Saa nähdä toimiiko. Joka kerta aikaisemmin on po. aine tehonnut. Toivottavasti nytkin. Tasan kahden viikon päästä pitäisi lähteä Italian reissuun ja pelottaa, että jos flunssa iskee niin näillä vuosilla se kestää pitkään. Siis rohtoja naamaan ja kunnolla vaatetta päälle kun ulos menen.

   Tästä siis lähdenkin taas lämpimän peiton alle, aluksi sudokun kanssa sitten, toivottavasti, pääsen Nukkumatin kainaloon.

   Kauniita unia muillekin.

   • Mä todella toivon, että pöpö vie turhakkeen, niinku

    Varmista pliis ja vaihda sinkkisuihke botuliinisuihkeeksi. Siippakin huomannu vihdoin eriskummallisuuksiasi. Sudokon kanssa sänkyyn ja nukkumatin kainaloon ... ei ihme, että lapsenlapsetkin tarttee sykolokia


   • edson kirjoitti:

    Mä todella toivon, että pöpö vie turhakkeen, niinku

    Varmista pliis ja vaihda sinkkisuihke botuliinisuihkeeksi. Siippakin huomannu vihdoin eriskummallisuuksiasi. Sudokon kanssa sänkyyn ja nukkumatin kainaloon ... ei ihme, että lapsenlapsetkin tarttee sykolokia

    On valittaen todettava, että taaskaan eivät henkivoimat kuunnelleet toivomuksiasi: sinkki on toiminut ja flunssan oireet yön aikana hävinneet. Minkäs minä sille voin, että aine on tehokasta;)


  • Aamupäivää!
   Todellakin sinkkisuihke on tehokas aine flunssan tappoon. Tämä kerta on jo aika mones, jolloin sen olen saanut todeta. Monet muutkin käyttävät sinkkiä, mutta ilmeisesti tabletteina ainetta käytetään enemmän. Itse ajattelen, että suihke joutuessaan suoraan kurkun limakalvoille pääsee heti vaikuttamaan oikeassa paikassa. Nieluhan toimii pöpöjen kerääjänä ja etenkin tautiaikana ulkoinen apu basillien torjunnassa voi olla hyväksi.

   Päivän sanomia lukiessani onkin aurinko mennyt pilveen. Aamummalla paistoi ihan täydeltä taivaalta. Tänään kaiketi on jo hieman lämpimäpää kuin eilen, jolloin hyinen tuuli sai kylmän menemään luihin ja ytimiin, vaikka oli toppatakki päällä. Näytti siltä, että koiratkin olisivat hytisseet. Eipä niillä kylläkään kovin paksu turkki olekaan, joten ihmekös, jos kylmän nekin tuntevat.

   Jokos siellä mauran mailla "uusi" talvi alkaa hellittää otettaan? Toivottavasti kevät sinnekin pian löytää tiensä. Ei täälläkään juuri nyt - etenkin viime viikkoon verrattuna - oikein keväiseltä tunnu, mutta näinhän tämä Suomen kevät tulee, menee ja tulee, siis keikkuen.

   Mutta nyt taas kettiksiä työntämään. Viikonlopun jälkeen lenkkimatka piteneekin huomattavasti. Poika, miniä ja koirat muuttavat viikonlopun aikana ja matka heidän uuteen kotiinsa muuttuu kilometritolkulla. Nyt heille kipaisee vartissa, mutta ensi viikosta alkaen menee matkaan autollakin melkein sama. Mukavaa, kun vihdoin pääsevät asettumaan aloilleen ja saivat sellaisen kämpän, mitä jo vuosia ovat haeskelleet. Nyt saavat koiratkin oman tarhan, poika voi revitellä kitaroillaan mielin määrin ja miniä saa tilat kaikille harrastetöilleen.

   Mukavaa päivän viettoa!

   • On täällä aika jähmeätä. Pävällä vähän sulaa, kunnes työpakkasissa kaikki on jäässä taas.

    Lehdessä oli juttu koirasusitarhasta. Itävaltalainen pariskunta oli muuttanut Suomeen aluksi sekarotuisten koirien kanssa, mutta sittemmin erikoistunut koirasusiin. Ne olivat rescue-koiria, joten niillä ei ole tarkoitus lisätä koirasusikantaa. Koirasudet eivä ole tavallista koiraa kummempia, Maunulassakin kulki susikoira, jonka isännän kanssa juttelimme usein.


   • Yöpakkasissa. mitä ny meikäläisellä työpakkasia...


  • Nyt on Viron pesille ilmestynyt uusia kameroita, nyt niitä on 12. Huomasin juuri, että mustahaikara on pykännyt ensimmäisen munan pesäänsä. Siitä se muninta lähti näköjään käyntiin olivat pariskunta uusi pari tai sitten toinen heistä uusi, joka ei ole Karl.

   • Nämä käyttäytyvät kumpanenkin hiukan eri tavalla kuin viime kesäiset pesijät. Veikkaisin että ovat ensimmäistä kertaa tosihommissa. Oli se ensimmäisen munankin ilmestyminen ja esittely melkoinen näytös. Ihmeissään olivat molemmat että tällainenkin tästä nyt tuli.
    Pitää jossain välissä mennä keskustelufoorumille vilaseen onko siellä tarkennettua tietoa tuosta poppoosta


   • Mustakurjen pesältä sen verran tietoa, että Karl on pysähtynyt Syyriassa paluupatkallaan eikä etenemismerkintöjä, eli pataan on mennyt tai joidenkin herkkä ilmatorjunta pudottanut.
    Pesällä oleva naaras on tunnistettu viime vuotiseksi ja pariutui heti tulopäivänään paikalla olleen merkitsemättömän uroksen kanssa.


   • Mustakurkinaaraan nimi oli muistaakseni Kati ja Katillahan ei ollut satelliittipaikanninta.


  • Kiitos tiedosta Ali. Edellisvuotinenkin naaras oli Kati ja uros oli Karl, jolla oli renkaat jalassa ja satelliittipaikannin selässä. Katilla ei ollut edes rengasta. Karl on siis kohdannut määränpäänsä jossain.

   Muistan kun vuosia sitten Suomessa pesinyttä urossääkseä odotettiin taas Pohtiolammelle, niin ei koskaan palannut. Oli jo kuulemma Suomeen asti ehtinyt. Epäiltiin, että oli sotkeutunut jonkun kalastajan verkkoihin ja toivottiin, että joku ilmoittaisi siitä että on löytynyt. Sääksen nimi oli muistaakseni Jukka ja hänkin oli ns satelliittisääksi. Kukaan ei koskaan ilmoittautunut löytäneensä. Jukka oli kuitenkin jo Suomessa ja Pohtiolammen tienoilla, kun katosi.

  • Mummot hylkäsivät oman ketjunsa ja rynnistivät pakoon umpitunneliin. No kukin valinnallaan. Valintahan on vapaaehtoista.
   Rouva Cee on kuitenkin minun laillani luontokuvien seuraaja ja yleensä luonnon seuraaja. Hänelle arvelenkin, että sääksien tilanne näyttää tänä vuonna varsin heikolta pesimisen kannalta tällä hetkellä. Ainoastaa brittipesillä on täydet hulinat mutta eestin kahdella pesällä eikä seilissä näy muuta liikennettä kuin yksi vierailija kullakin pesällä. IVO toki kävi omallaan ja on kantanut sinne halkoja mutta muute eikä pariehdokasta ole näkynyt

   Jos auroran pois ajama Akentti on kuulolla, niin nyt olisi kokonaine ketju käytössä kuin tönö suolla. Asukkaat paenneet itseään.
   Kävittekä Uun kanssa kansalaisvelvollisuuden suorittamassa "eli äänestämässä minua. Olin nimittäin viiden tähteen liikkeen ehdokas no: 739 :)

   • Voi Akentti-raukkaa, on sillä väärä nimmari, jos sen voi ajaa noin vain pois ketjusta. Taas osui Alin kirves kiveen: meitähän oli kaksi, Who ja minä, huomauttamassa hänen ala-arvoisesta tyylistään puhua Pentti Linkolasta. Toivottavasti Who lukee tämän ja ottaa osansa syytöksistä.

    Onhan se hyvä että Cee edes jonkun ruudun kautta pääsee ihailemaan luontoa. En muista hänen erityisemmin puhuneen luontoretkistään, vaikka heillä on autot ja kaikki.

    Luontorakkaudessakin täällä tuntuu olevan kahden kerroksen väkeä. Omistamani suo ja korpi ovat Alin mielestä sitä viheliäintä joutomaata. Tietäisitpä vain, miten rikas fauna siellä elelee, ihan livenä katsottavaksi ja kuultavaksi.


   • "tönö suolla"

    Ennen oli semmoinen Pertsa ja Kilu, jossa poikaviikarit tekivät kepposia. Taitavat Pera ja Mikko olla näiden perillisiä. Kavereina he yhdessä pilkkaavat Peran Mikolle osoittamia kolmannen kollegan Facebook-sivuja, joissa hyvinkin saattaa saunamökkimme pilkottaa. Pojanhulttiot eivät ikinä kerrostalossa asuneina ole sellaista ennen nähneetkään, että jollain olisi tönö suolla. Suohan on vaarallinen, susia siellä vain liikkuu ja ilveksiä. Mokomat teeret pulputtavat ja joutsenet iloittelevat. Elävät kotkat kiertelevät. Turvallisempaa on metsää pelkäävän jäädä kotiin tihruamaan netistä linnunpesiä ja leikkimään suurta luonnonystävää.

    Jossain Mikko haukkui suolla olevaa tönöä halvannäköiseksi. No kuka nyt kartanoa suon reunaan rakentaisikaan, jos on vähän hynää kertynyt maailman ryöstöretkiltä?


   • aurora5 kirjoitti:

    "tönö suolla"

    Ennen oli semmoinen Pertsa ja Kilu, jossa poikaviikarit tekivät kepposia. Taitavat Pera ja Mikko olla näiden perillisiä. Kavereina he yhdessä pilkkaavat Peran Mikolle osoittamia kolmannen kollegan Facebook-sivuja, joissa hyvinkin saattaa saunamökkimme pilkottaa. Pojanhulttiot eivät ikinä kerrostalossa asuneina ole sellaista ennen nähneetkään, että jollain olisi tönö suolla. Suohan on vaarallinen, susia siellä vain liikkuu ja ilveksiä. Mokomat teeret pulputtavat ja joutsenet iloittelevat. Elävät kotkat kiertelevät. Turvallisempaa on metsää pelkäävän jäädä kotiin tihruamaan netistä linnunpesiä ja leikkimään suurta luonnonystävää.

    Jossain Mikko haukkui suolla olevaa tönöä halvannäköiseksi. No kuka nyt kartanoa suon reunaan rakentaisikaan, jos on vähän hynää kertynyt maailman ryöstöretkiltä?

    Jos on samasta hulttio perasta kyse, niin kuusi vuotta A.Kivenkadulla, 43 vuotta Jollaksessa, mistä ajasta vajaa vuosi Inarinjokivarressa ja nyt 22 vuotta täällä ja suo lähellä, missä muuraimia ja karpaloita. Susia, ilveksiä ja karhuja todettu, mutta vain yksi ilves ja susi nähty. Kauriita paria sorttia ja jäniksiä rutosti ja kyykäärmeitäkin nykyään kohtalaisesti. Ja upeita kettuja ja melko lailla mäyriä ja supeja. Siivekkäistä puhumattakaan

    Asun nykyään liian isossa, mutta sopivan halvassa talossa. Remontit eivät ole sopivan halpoja, mutta onko ne missään? Järvessä kalaa, metsissä sieniä ja marjoja ja omassa metässä polttopuita ja pläntit kasvimaata. Ei paha ja jos haluu, niin pääsee asumaan Baltian kautta eteläiseen Saksaan.

    Luonnon ja lasten ystävä ollut aina, paitti enää en jaksa kontata eli ei viitti ja konttaamisella tarkoitan lasten kanssa ratsuna olemista.

    Oikeastaan liiaksi astikin on saanut viettää hyvää elämää, jos vertaa maapallolla nälkää ja pelkoa saaneisiin ja moneen muuhunkin, jopa ihan kotosuomessa vaikeuksissa oleviin. Tällä en tarkoita persuja, en missään nimessä.


   • aurora5 kirjoitti:

    "tönö suolla"

    Ennen oli semmoinen Pertsa ja Kilu, jossa poikaviikarit tekivät kepposia. Taitavat Pera ja Mikko olla näiden perillisiä. Kavereina he yhdessä pilkkaavat Peran Mikolle osoittamia kolmannen kollegan Facebook-sivuja, joissa hyvinkin saattaa saunamökkimme pilkottaa. Pojanhulttiot eivät ikinä kerrostalossa asuneina ole sellaista ennen nähneetkään, että jollain olisi tönö suolla. Suohan on vaarallinen, susia siellä vain liikkuu ja ilveksiä. Mokomat teeret pulputtavat ja joutsenet iloittelevat. Elävät kotkat kiertelevät. Turvallisempaa on metsää pelkäävän jäädä kotiin tihruamaan netistä linnunpesiä ja leikkimään suurta luonnonystävää.

    Jossain Mikko haukkui suolla olevaa tönöä halvannäköiseksi. No kuka nyt kartanoa suon reunaan rakentaisikaan, jos on vähän hynää kertynyt maailman ryöstöretkiltä?

    Minähän jo tuolla varoitin että psykopatia on vahvasti perinnöllistä! Kun ryhdyt käyttämään nimiä niin saatanpa minäkin valaista tarkemmin psykopatian perinnöllisyydestä. Sitäkö haluat?


  • Toistetaan nyt vielä tälläkin ketjulla, että nyt saat lilliä taas ihan omissa liemissäsi. enkä tule kommentteihisi ainakaan vähään aikaan mitään vastaamaan. Se on aina sama. Mitään apua ei ole annettavissa. se on sinun haettava "toimistosta"
   Eikä psykopatian ja manian perinnöllisyydessä suinkaan tarvitse mennä 1500 luvulle.
   Pääasia että muut kirjoittajat ymmärtävät minkä myrkyn kanssa ovat tekemisisä. Elleivät ymmärrä niin sitten on peilillä tarvetta heillekin. Ymmärrys on heidän suojakseen.
   Kirjoitellaan taas kun olet saanut huopatossut sorkkajalkoihisi ja hiilihankosi on jäähtynyt punahehkuisesta ihan pehmeäksi takoraudaksi
   Viimeiset puheenvuorot saat sillä tunnetustihan sinä et osaa muuten lopettaa?

   • Oletko varma, että muut kirjoittajat pitävät minua "myrkkynä"? Ehkä heillä onkin parempi sieto erilaisia ihmisiä kohtaan, kuten naisilla usein on. Mikä Ritari Nuhteeton olet olevinasi? Ennenkin olet antanut ymmärtää, että suojelet naisia minulta. Sanavalinnoissasi alkaa olla todellista magiaa ja sen pelkoa. No mikäs ettei näin pitkäperjantain lähetessä. Jos nautit vihaamisesta, sehän on sinun vatsahaavasi, ei minun.

    Minua ei kukaan ole koskaan suojellut toisilta enkä sellaisesta pitäisikään. Luulisi että ketjun naisia ärsyttää moinen holhoaminen.


  • Otsakkeemme mukaisesti olin tänään kevätsiivoamassa. Ja melkein laulellen. Olimme siipan kanssa kettislenkin jälkeen siivoamassa sen porukan vanhaa kämppää. Ja tosiaan oli lähes hauskaa: ei tavaroita esteenä, imuroinnit, pesut ym. toimet sujuivat kuin tanssi vain. Toisin on siivouksen laita kotona; koko ajan pitää siirrellä tavaroita. Ja se jos mikä käy hermoon.

   Ainut pieni haitta siivoukselle oli mutkan kautta koiran aiheuttama. Lenkillä paarustin pentukoiran kanssa pellon laitaa. Niistin kävellessäni vuotavaa nokkaani, enkä nähnyt jaloissani isoa, kynnöksestä jäänyttä maakasaa. Juuri kun sen päälle olin astumassa, kiskaisi pentu remmissään perhosen perään hyökätäkseen ja jalkani lipesi köntin päällä. Nurinhan siinä menin. Eipä siinä suht pehmeään peltoon köllähtäessä ihmeitä tapahtunut, mutta toinen takajalka, joka on pitkään ollut kipeä retkahti jotenkin ja siihen sattui ihan vietävästi. Kumartuminen on jo kauan ollut kivuliasta, mutta nyt se on sitä kunnolla. Eli siivous kumartelua vaativissa kohdissa oli aika tuskaisaa, mutta onneksi sitä oli aika vähän.

   Lounaaksi haimme pitkästä aikaa pitsat. Sain samalla tilaisuuden maistaa ko. pitserian uusinta tuotetta, majakkaa. Siinä on mm. anjovista, rapuja ja punasipulia, jotka kaikki herkkuani. Paljon valkosipulia ja oreganoa. Oli tosi hyvää. Nyt on napa täysi, päikkärit houkuttelisivat, mutta on jo liian myöhä, eli kahvin keittoon.

   Mukavaa loppupäivää!

  • Anjovis on sellainen herkku, että sitä en voi juurikaan syödä. On reumaatikoille nivelkipuja aiheuttavaa, samoin muut pienet merenelävät. Muistan joskus takavuosina, kun söin monta anjovispalaa kerralla niin muutaman tunnin sisällä leukaniveleni kipeytyi niin etten saanut kunnolla suuta auki. Meni pari päivää ohutta kaurapuuroa litkiessä. Tänäänkin on oikea käsi ja olkanivel haitanneet todella paljon toimintaa, enkä ole mainittuihin ruoka-aineisiin koskenutkaan.

  • On tuo näköjään tänään astunut voimaan, ettei voi kirjoittaa kuin anonyyminä, mikäli ei rekisteröidy.
   Cee-Lila

  • Tähänkös tämä nyt sitten meni, että rekisteröityä täytyy, jos aikoo kirjoittaa nimmarilla. Pitää vissiin siirtyä allekirjoitukseen. Rekisteröitymään en rupea.
   T. amummu

  • Milloinkohan robo/tekoäly aloittaa kirjoituksen poiston jos ns allekirjoittaa sen?

  • Ollaan sitten kaikki Anonyymeja, kuten Vauva-palstoilla. Kyllä me toistemme käsialat erotamme.

   • Siellä tosin jotkut vierailijat sanovat olevansa joko ap eli ketjun aloittaja tai sitten vastaavat esim kirjoittajalle 1129 jne, eli siellä on älytön määrä kirjoituksia meidän elämään verrattuna. Siellä myös mode poistaa kirjoituksia, eikä siellä lue että poistettu sääntöjen vastaisena, se vain katoaa jättämättä mitään jälkeä, samoin koko ketju poistuu jos on liian poliittinen taikka muuta hälyttävän ajankohtaista. Mutta hyvin raakaa tekstiä sielläkin on varsinkin jos aloittaja todetaan provoksi.
    Cee-Lila


  • Yksi sääksipari taitaa sittenkin olla tekeillään Eestin kahdella pesällä. Ihan anonyymejä ovat kumpainekin siellä.
   Linnuille varmaan sopiikin olla anonyymi.

  • U soitti juuri kun oli töistä lähdössä niin auton toinen eturengas oli mennyt rikki, oli parii vuotta sitten ostettu uusi kitkarengas, epäilen jotain naulaa tai sabotaasia siihen osuneen, aamulla oli ihan kunnossa. Juuri nyt kun on pääsiäinen tulossa ja autoa tarvitaan kuljetuksiin sinne sun tänne. Aina kriittisillä hetkillä tapahtuu sitä sun tätä viikonlopun edellä. Automme on tasan tarkkaan huollettu joka vuosi merkkihuollossa, kaikki hoidettu liiankin hyvin ei missään nyrkkipajalla, koska meillä ei ole sellaista mahdollisuutta tällä hetkellä ja juuri tämän auton kanssa.

   Että voihan perskutarallaa sanoi aina yksi entinen työkaverini taikka voi persketti sentään sanoi aina yksi U.n entinen työkaveri.
   Cee-Lila

   • Vastasin sinulle Cee, noista mustahaikaroista. Se tuli ketjuun, mutta on nyt poistettu.

    Ei ymmärrä ei? Mistä saa kirjoittaa?

    Hyvää yötä - onkohan tuokaan toivotus sallittu?


  • Iltapäivää kaikille!

   Kauppareissu on tehty ja vaikka tytär toi eilen niin paljon kaikkea ja minä uhosin, ettei tänään tarvitse raahata painavia kasseja, niin eihän se pitänyt paikkaansa. Nyt ei kuitenkaan tarvitse mennä kauppoihin ennen kuin joskus ensiviikolla.

   Oli kiva tapaaminenkin pitkästä aikaa. Silloin kun tein vapaaehtoistyötä, niin tutustuin tietysti henkilökuntaan ja nyt tapasin yhden sosiaalialan työntekijän, joka oli siellä vakituisesti töissä. Muistelimme hieman haikeina niitä ihmisiä sieltä, niin asukkaita, kuin myös työkavereita. Sielläkään ei ole enää niin kuin ennen. Osa silloisista työntekijöistä on jäänyt eläkkeelle ja osa mennyt muualle. Joitakin minun aikanani olleita siellä vielä kuulemma on. Oli mukava tapaaminen.

   Nyt menen lämmittämään ruokaa. Mukavaa päivänjatkoa!

   Rapu

  • Keväinen tervehdys amummulan mökiltä!

   Ei ollenkaan pitänyt tänne tänä pääsiäisenä tulla, mutta tuli pari yhteensattumaa. Kun pojan isohko kosla oli vapaa, niin pääsimme tuomaan tänne sillä pari isompaa tavaraa, joista edellinen omistaja juuri nyt halusi päästä eroon, ja joiden siirrosta tänne on jo kauan sitten sovittu. Niin sitten ryhdyimme tuumasta toimeen.

   En tiedä olemmeko täällä yhtä yötä enempää. Kotona jäi muutamat tekemiset vaiheeseen, kun tuli tämä yllärilähtö. Mutta katsotaan nyt, miten menee. Jos kettisperhe tulee, niin saatamme olla vielä toisenkin yön. Siipalla ja pojalla yhteinen projekti on odottanut jo syksystä saakka. Sen voisivat ainakin aloittaa.

   Upea kevätsää täälläkin. Mittarissa 17 graadia. Rannasta on jo jäät lähteneet, mikä hyvä juttu, jos koirat tulevat. Eivät pääse karkaamaan jäälle uimatta. Pentu ei vielä uimiseen ole tutustunut ja isukkinsakin on - ainakin oli vielä viime kesänä - hieman ujo uimisen suhteen. Vaan tiedä noista, kuinka rohkeita oikeasti ovat.

   Vaan nyt pistän turkkitakin niskaan, kaadan kuohuvaa lasiin ja menen terdelle nauttimaan auringosta ja keväästä. - Äsken meinasin ottaa mämmiä kerman kera, mutta totesin, että mämmi jäikin kauppaan. Kermaa kyllä olisi vaikka kissoille jakaa. Varmaan rangaistus ahnehtimismielestä.

   Teillekin aurinkoista luonnon keväthymyilyä!

  • Tästähän on tullut "poistoketju!"

   Mitä ylläpito nyt oikein meinaa? Eikö aivan tavallisen elämän tapahtumista saa kertoa? Ovatko ne liian arkisia asioita?

   Siinä kysymyksiä, mihin toivoisin vastauksia poistajalta(jilta)?

   Aurinkoista pääsiäispyhää kuitenkin, myös ylläpidolle ja jopa robolle!

  • Pääsiäispyhää! Ja varsin aurinkoista sellaista. Ainakin täällä on.

   Tosiaan on taas hävitetty ihan tavallisia tarinoita. Oiskohan robo suuttunut, kun kehtasin arvostella täkäläistä tapaa "hoitaa" metsiä tienpenkoilla. Varmuuden vuoksi on poistanut viestit sen ylä- ja alapuoleltakin - jos vaikka ovat saastuneet. Meinaan kyllä esittää saman kritiikin po. töitä hoitavalle taholle, kun löydän oikean viraston. Onko se sitten ELY-keskus vai Destia tai joku muu, sitä en vielä tiedä, mutta selviää kun selvitän.

   Mutta joku roti pitäisi robollakin olla. Ei sekään auta, vaikka ylläpidolle pistää viestiä typerästä toiminnasta, niin sama typerä toiminta vain jatkuu. Olen pari kertaa kysynyt hävitysten perään, mutta aina vastaus sama: jos poisto tehty "sääntöjen vastaisena" on teko robon, muuten ylläpito poistaa. Eikä edes mitään vihjausta ole tullut, miksi on poistettu, vaikka varmasti on ollut "kilteistä" viesteistä kyse.

   Vasta sain ajettua kitaani aamukahvit. Valvoin aika myöhään, kun katselin telkasta englantilaista krimiä. Tuli syötyä myöhään, ja kun sellainen illallisaika ei kuulu tapoihimme, niin unet karisivat silmistä pitkäksi aikaa. Yritin yöllä kuikuilla pupuakin, mutta varmaan pihalle sytyttämämme tulet pelottivat sen, enkä siis saanut pääsiäisnamuja. No, pitää turvautua omaostamiini Mignoneihin. Niistä ei pääsiäismuna parane.

   Mignonit ovat minulle ihana muisto lapsuudesta. Niitä ei meille kovan hintansa takia koskaan ostettu. Eräs sukulaistäti teki silloin töitä piikana tunnetun namutehtailijan perheessä. Käydessään meillä - meidän onneksemme kävi aika useinkin - hän toi mukanaan aina kaikenlaisia herkkuja, mitä me kakarat emme koskaan olleet edes nähneet saati maistelleet. Ja noita po. namutehtaan toiseksi vanhimpia, vielä "elossa" olevia tuotteita, Mignon-munia saimme pääsiäisenä. Yksi sellainen kestikin sitten monta päivää, kun siitä silloin tällöin haukkasimme palan, ja taas pistimme säilöön odottamaan seuraavaa haukkausta. Mignon-muna ja Chanel5 tuovat aina mieleeni tuon tädin.

   Täti oli muutenkin ihana ihminen, ei vain tuomistensa takia. Tykkäsi meistä lapsistakin, aina kyseli kuulumisia ja jutteli kuin vertaisilleen. Silloin ei moni aikuinen lapsia sen kummemmin huomioinut, siinä vain mentiin "muun vaivan lisänä". Omia lapsia hänellä ei ollut. Hänellä itsellään oli kolme sisarta, ja koko "likkakööri" eli koko elämänsä vanhapiikoina.

   Mignon ei ole nykyajan lapsen herkku. He haluavat vain Kindereitä, tai jotain muita, muovikrääsää sisältäviä onnettoman makuisia munia. Minun lapsuudessani sentään tavallisesta suklaamunasta saattoi löytyä sormus, jota me likat siten pidettiin niin, että sormi siltä kohdalta vähin erin mustui; mitä lie myrkkymetallia silloin olivat. Ja (tumma) suklaa maistui suklaalle.

   Jopas pisti Mignon jorisemaan!
   am

  • Aurinkoista ja lämmintä pääsiäispäivää täältäkin. Partsilla on +30. Pojan avec toi eilen kolme narsissiruukkua partsille ja tuolla ne keltaisina upeasti loistavat kilpaa auringon kanssa. Pojanpojan perhe lähti juuri Korkeasaareen. Pikkutyttö oli tekemisen tarpeessa ja oli hiukan känkkäränkkä tuulella. Kolmivuotiaan uhmaikää kai osittain. Eilen kävivät vähän Itiksen kauppakeskuksessa pyörimässä.

  • Kevtsiivous saa nokan vuotamaan, mutta tehtävä se on, kaikesta huolimatta. Samalla nykäisen tämänkin ketjun tähän päivään.

   Nyt pitäisi saada jo jotain ruokaakin, kun maha murisee jo vaativasti.

   Aurinko ei oikein suvaitse paljon näyttäytyä tänään, vaikka sitä kyllä lupailtiin säätidotuksissa. No, jospa sitten huomenna...

  • Meillä aurinko tuli jo esiin tuossa ennen kahta joten sää lämpeni heti. Porukat istuvat jo junassa, lasten leikkivaunussa. Ottavat aina paikat sinne, että pikkutytön aika kuluu mukavasti. Onneksi matka kestää IC:llä alle 3 tuntia S:joelle. Paljon nopeammin kuin omalla autolla menisi.
   Cee

  • A-mummu on nyt matkalla Toscanaan. Katsoin illalla kuvia sieltä, on todella upea paikka.Nähtävää on enemmän kuin tarpeeksi.

  • Nostanpa tämän amummun avaaman ketjunkin taas tähän päivään.. Eikös amummukin palaa lomiltaan huomenna, vai oliko se ylihuomenna?

   Tästä talomme vierestä pörrää taas helikopterit yhtenään tuonne lentokentälle päin ja jonkun ajan kuluttua sieltä taas pois päin. Aina tätä samaa reittiä talomme vierestä.

   Mitä tulee pörräämiseen, niin eilen ovikelloani soitti kolme pientä miehenalkua, jotka olivat myymässä Kevät Pörriäistä tämän alueen koulun hyväksi. Onneksi oli käteistä viisi euroa, mikä oli lehden hinta, tänä aikana, jolloin kaikilla pitäisi olla vain kortti maksuvälineenä. Jos tuota viittä euroa ei olisi ollut, niin lehti olisi jäänyt ostamatta. Pojat, kaikki kolme, kiittivät ja toivottivat vielä "hyvää päivänjatkoa", joten osasivat käyttäytyä mallikkaasti. Lehteä en ole vielä ehtinyt edes avata, mutta pian sen teen. Nyt on lakanoiden vaihto ja pesukone on päällä. Täkit partsilla tuulettumassa ja imurin raijasin juuri yläkertaan, joten hommia riittää.

   Leppoisaa lauantaita kaikille. Aurinko paistaa, eikä palele!

  • Meilläkin on parvekkeella peräti +35 lämmintä. Minullakaan ei ole ikinä käteistä kotona, jos sattuisi vaikka pieniä myyjiä oven taakse. U:lla saattaisi olla. Mutta ei meille kukaan pääse, ellei ole alaovea joku heille avaamassa.

   • Huomenta

    Nyy on sää viilenemään päin, onkin liki hellettä riittänyt viikkokauden.

    Sanonpa minäkin sanasen kulutuksestani, koska toisen ketjun kirjoittajan mielestä me elämäläiset olemme suuria tuhlareita jokikinen. Esim. nämä matkat, joista olen kertonut ovat tapahtuneet vuosikymmeniä sitten. Lentänyt olen viimeksi vuonna 1988.

    Vaatteita , kenkiä lukuunottamatta en osta ikinä uusina, vaan kierrätän, samoin tytär. Siedämme ihan hyvin käyttää toisten ihmisten kuluttamia rytkyjä. Emme ole edes siinä asemassa jossa pitäisi pröystäillä hienouksilla. Helsingissäkin olin tuttavapiirini ekoja joka keksin kirpputorien mahdollisuudet siellä työpaikkani kulmilla Punavuoressa.

    Kotimaankin matkailuni on minimaalista, enhän minä kurja eläkeläinen omista autoakaan.

    Mitähän sellaista söisin, mikä tuhoaisi maapalloa? Kauramaitoon olen siirtynyt ajat sitten, lihansyöjäksi minusta ei ole, joskaan en pidä itseäni puhtaasti kasvissyöjänäkään. Henkilökohtaiseen "kauneudenhoitooni" riittää joku shampoo ja kampa, meikannut olen viimeksi nuoruudessani, kun lähdin hippoihin. Mitäs syytä tällaisella, jonka päätä ei äly pakota, olisi ulkonäköäkään kohennella.

    Täällä vain istun ja väkerrän jätelangoista jotain josta ei tule ikinä mitään.

    Mukavaa, että tuo edson huomioi meitäkin raukkoja koko ajan uskaltamatta kuitenkaan tulla mitään kirjoittamaan päin naamaa. Turhaan pelkäät, milloin sinä olet nähnyt näillä ketjuilla muiden puolustavan toisiaan? Paitsi sinun, joka ritarillisesti ärähdät aina Alituisenkin puolesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta

    Nyy on sää viilenemään päin, onkin liki hellettä riittänyt viikkokauden.

    Sanonpa minäkin sanasen kulutuksestani, koska toisen ketjun kirjoittajan mielestä me elämäläiset olemme suuria tuhlareita jokikinen. Esim. nämä matkat, joista olen kertonut ovat tapahtuneet vuosikymmeniä sitten. Lentänyt olen viimeksi vuonna 1988.

    Vaatteita , kenkiä lukuunottamatta en osta ikinä uusina, vaan kierrätän, samoin tytär. Siedämme ihan hyvin käyttää toisten ihmisten kuluttamia rytkyjä. Emme ole edes siinä asemassa jossa pitäisi pröystäillä hienouksilla. Helsingissäkin olin tuttavapiirini ekoja joka keksin kirpputorien mahdollisuudet siellä työpaikkani kulmilla Punavuoressa.

    Kotimaankin matkailuni on minimaalista, enhän minä kurja eläkeläinen omista autoakaan.

    Mitähän sellaista söisin, mikä tuhoaisi maapalloa? Kauramaitoon olen siirtynyt ajat sitten, lihansyöjäksi minusta ei ole, joskaan en pidä itseäni puhtaasti kasvissyöjänäkään. Henkilökohtaiseen "kauneudenhoitooni" riittää joku shampoo ja kampa, meikannut olen viimeksi nuoruudessani, kun lähdin hippoihin. Mitäs syytä tällaisella, jonka päätä ei äly pakota, olisi ulkonäköäkään kohennella.

    Täällä vain istun ja väkerrän jätelangoista jotain josta ei tule ikinä mitään.

    Mukavaa, että tuo edson huomioi meitäkin raukkoja koko ajan uskaltamatta kuitenkaan tulla mitään kirjoittamaan päin naamaa. Turhaan pelkäät, milloin sinä olet nähnyt näillä ketjuilla muiden puolustavan toisiaan? Paitsi sinun, joka ritarillisesti ärähdät aina Alituisenkin puolesta.

    Kun nyt mainitsit nimmarini, niin kerroin jo, että teistä neljästä vain yhdellä polla pelaa. Tää ei ollut mitään maanittelua, vaan totuus

    En pelkää, mutta en myös kuluta turhuuteen aikaani

    Olen itse asiassa aika ritarillinen luonne.

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun nyt mainitsit nimmarini, niin kerroin jo, että teistä neljästä vain yhdellä polla pelaa. Tää ei ollut mitään maanittelua, vaan totuus

    En pelkää, mutta en myös kuluta turhuuteen aikaani

    Olen itse asiassa aika ritarillinen luonne.

    edson

    Mikä mensan kerho tämä on? Kuka on valtuuttanut sinut rankkaamaan toisen ketjun kirjoittajien älykkyyttä?

    Suosittelen, että käytät aikasi ketjutoverisi monimutkaisten teorioiden ymmärtämiseen kuin kiltti oppilas ainakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä mensan kerho tämä on? Kuka on valtuuttanut sinut rankkaamaan toisen ketjun kirjoittajien älykkyyttä?

    Suosittelen, että käytät aikasi ketjutoverisi monimutkaisten teorioiden ymmärtämiseen kuin kiltti oppilas ainakin.

    No ei tää todella ole muu kuin nypläyskerho ja minähän en valtuuksia tarvitse, kun pistän tulemaan.

    Suosituksiasikaan en huomioi pätkän vertaa

    edson


   • Anonyymi kirjoitti:

    No ei tää todella ole muu kuin nypläyskerho ja minähän en valtuuksia tarvitse, kun pistän tulemaan.

    Suosituksiasikaan en huomioi pätkän vertaa

    edson

    Nypläämistä teilläkin tapahtuu, eivät aiheet paljonkaan vaihtele. Tekniikkaa, tekniikkaa, tekniikkaa. Välillä jokin halventava sivuhuomautus tänne päin, vaikka koetamme vain olla rauhassa ja jutella omiamme.


  • Sama täällä kulutuksen puolesta minullakin. En ole vuosiin ostant itselleni mitään muuta kuin uuden puseron joskus. Enhän käykään juuri missään, joten en tarvitse mitään. Viimeisin ulkomaan matkamme lentämällä tehtiin 2008 lastenlasten kanssa Ibizalle, eli 11 vuotta sitten. Kotimaan matkoja joskus S-joelle, Kauhajoelle taikka Mikkeliin. Jokunen päiväristeily Tallinnaan taikka vähän pidempi Ruotsiin, pl ne Venäjän-Karjalan matkat, joita ei ihan joka vuosi ole tehty. Suuri menoerä on automme, mutta sillä ajamme niin vähän, että siinä on mittarissa vasta 82000 km ja auto ostetiin 2006 lokakuussa uutena. Merkkihuolto kerran vuodessa ja kaskoa vielä olemme pitäneet, nyt aiomme sitäkin vähentää, koska jos auto joutuu jostain syystä lunastukseen, ei siitä juuri montaa tonnia saa sen iästä johtuen, vaikka on loistokuntoinen. Eli ihan turhaa sekin meno.

   Roskat lajittelen tarkasti, sitä jatkunut vuosia, takkaa meillä ei ole, eli ei ole mahdollista saastuttaa ilmaa edes savulla, talomme on kaukolämmössä. Sähkölaskummekin on vuosi vuodelta pienentynyt. Mutta vuokramme on suurin menoerä, se ei koskaan pienene.
   Cee

  • Oma lukunsa ovat huonekalut, suurin osa vanhoja tai edelliseltä asukkaalta jääneitä. Tänne muuttoani juhlin ostamalla uuden keinutuolin ja sitä ennen muutama vuosi sitten, laverisängyn hajottua, satsasin moottorivuoteeseen.

   Mökillä, jossa tytär on viettänyt talven, menee kyllä puuta, koska siellä ei ole sähköä, mutta puu on omasta metsästä eikä ketään asu lähimaillakaan savusta kärsimässä. Sitä paitsi kun osaa oikeaoppisesti polttaa puun kuivana ja pienissä erissä, savuhaittoja tulee vähän.

   Sähkölasku täällä kaupunkiasunnossani on jonkin verran isompi kuin Hgissä aikoinaan. Vaikka asunto on pienempi, laskun nousu johtuu näiden syrjäseutujen älyttömän kalliista siirtomaksuista.

   Eihän meidän toki tarvitsisi jollekin törsäämisen ylituomarille selitellä vähäistä kulutustamme, mutta aihe sekin parempien puutteessa on. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  • Kun nyt on puhuttu matkailusta ja lentämisestäkin, niin kun hieman vilkuilin tätä Kevätpörriäistä, niin silmiini osui sellainenki vitsi kuin tämä seuraava: "Mitä hedelmä sanoi lentokentän turvatarkastuksessa?
   -Passion."

   Näitä aivan mielettömän hyviä "vitsejä" on vaikka kuinka, enkä ole vielä kuin hieman vilkuillut tätä Kevätpörriäisen 70-vuotis juhlanumeroa.

   Viisi vuotta on siitäkin kulunut kun minä olen lentänyt, eikä ole tullut matkailtua kotimaassakaan. Siitäkin on jo pitkä aika kun olen risteillyt, kun on ollut noita terveyshuolia, niin ei ole oikein tehnyt mielikään lähteä minnekään.

  • Huonekaluista myös. Minulla ei ole mitään niin vanhaa, että se olisi omasta lapsuudenkodistani, mutta esim sängyt ja iso tiikkinen kirjahylly on tuolta 67-70-luvulta. Keittiön pöytä ja yksi sohva vuodelta -84, nahkaiset keittiöntuolit 90-luvun alusta ja viimeisin vuodesohva ostettu 2006. Eli vanhaa kamaa kämppä täynnä.

   Yksi tuttavaperheeni ostaa uuden sohvakaluston kolmen vuoden välein. He uudistavat alituiseen kotiaan ja vaihtavat vähintään huonekalujen paikkaa jos ei muuta. Minusta sellainen on tuhlausta. Meillä on täällä asuessa jo 13 vuoden ajan olleet huonekalut juuri siinä asennossa mihin ne laitoimme muuttohetkellä. Meillä on myös yksi vino olkkarin seinä, joten tämä on vaikea kalustaa, siinä yksi syy, että kamat ovat siinä, mihin ne laitoimme muutossa. 90-luvun muoti oli näköjään se että joka asunnossa on vähintään yksi vino seinä. Talomme on rakennettu 1994 ja muutimme tähän 2006 entisestä normaalista suoraseinäisestä asunnosta, mikä oli helpompi kalustaa ja yhden huoneen isompi.
   Cee

   • Ai niin, unohdin viimeisimmän huonekaluostokseni. Täällä käy työväentalolla monta kertaa vuodessa pohojalaanen nahkakalusteiden myyjä. Joka kerta he sanovat, että jäävät eläkkeelle, joten nyt on viimeinen "maharollisuus" ostaa aitoa jurvalaista. Menin lankaan ja ostin kahdenistuttavan nahkasohvan keittiöön, jonne se sopii juuri ikkunan ja vitriinikaapin väliin.

    Myös Hgin kodissani oli vino ikkunaseinä. Vaihtelin siinä vaikka millaisia ratkaisuja, mutta vinona pysyi. Nyt on onneksi neliskulmaiset huoneet ilman kommervenkkejä.

    Jonkin verran kalustelin vuosien varrella uudelleen, mutta se oli siksi, että alle 60 neliötä oli auttamattomasti liian pieni kolmen hengen perheelle. Ei se huonekalujen siirtämisestä suurentunut, mutta olipa vaihtelua.

    Muutaman kerran puuhailin asunnon vaihtoa, mutta mieheni oli aikamoinen jäärä, hänestä me sovimme hyvin siihen pieneenkin. Annoin periksi, ja sitten lapsi lähtikin omilleen.


  • Monesti on niin, että kun lapset ovat pieniä, asutaan todella ahtaasti ja sitten hankitaan iso asunto, jonka jälken ei mene kauaa kun lapset lentävät pesästä ja sitten vanhemmat jäävät kahdestaan suureen asuntoon. Kolmella lähisukulaisella on nyt se tilanne, ovat kahdestaan, lapset maailmalla ja asuttavat reilusti yli 100 neliön asuntoja kahdestaan. Yhdellä parilla on vielä iso uima-allashuone ja alakerrassa vielä erillinen kaksio, jota eivät vuokraa kenellekään.
   Cee

  • Terveisiä saunasta ja terassilta!

   Kyllä on kaunis ilta ja lämmin. Istuin tuolla viherhuoneessani ja ihastelin luonnon kauneutta. Siniristi lippu liehui keveässä tuulessa aivan suoraan silmieni edessä ja toisen taloyhtiön lippu vasemmalla hieman kauempana. Taivas pilvetön ja sininen. Meillä on tontilla paljon erilaisia puita, ja puissa on jo hiirenkorvat. Minulla on tuossa kotini kohdalla, vasemmalla puolella puisto, missä on paljon sireenejä, pihlajoita ja mäntyjä sulassa sovussa. Kukkivia puita koko kesän. Ei olisi raaskinut poistua viherhuoneesta ollenkaan, mutta täytyy föönata hiukset ennen kuin ne kuivuu liikaa.

   Ei tätä meidän kesää voita mikään, niin se vain on!

  • Nyt minulla on sopivan kokoinen asunto loppuiäkseni. Rapussa on vain kuudet asukkaat, kaikki hiljaisia sinkkuja tai vanhempia pariskuntia. Isolta parvekkeelta voin näin lämpimillä ilmoilla katsella elämänmenoa pääkadulla.

   Koira on niin kesy, tottelevaiseksi opetettu, että se voisi periaatteessa seurata minua vapaana vaikka keskustassakin. Usein potkuttelen "laudallani" ja koira kipittää vieressä. Kun koira on leimautunut omistajaansa, se on helppo tapaus.

   Kaikille en koiraa kyllä suosittele. Jos on vaikeuksia oman itsensäkin kanssa, siihenkö vielä eläintä kärsimään...

  • Taas on älyvapaa äly poistanut ihan normaalia asiaa.

  • Takatalvista toukokuuta!

   Sain kuvan, jossa mökin pihaa peittää uusi lumi ja sen lisäksi ainakin viisikymmentä peipposta. Ruokinta, jonka luulimme jo voivan loppua, alkaa uudestaan.

   Täällä kaupungissa sentään sataa vain vettä, Se tekee pelkästään hyvää rutikuivien viikkojen jälkeen.

  • Huomenta.
   Meillä ei ole lunta tullut, ainakaan vielä, vettä kylläkin on yöllä satanut jonkin verran. Ulkolämpötila nyt +6.
   Kaksi sorsaa käveli äsken pihallamme, olemme ristineet ne Kaleviksi ja Ireneksi. Lienee sama pari, kun joka vuosi vierailee pihallamme.
   Cee

  • Nurmikot ovat heränneet eloon, ovat jo aivan vihreitä ja tuuheita. Kyllä se elämä puskee sieltä ruskeudesta jo vinhaa vauhtia läpi.
   Cee

  • Liitän tämänkin ketjun taas heräämään tähän ihanaan perinteiseen musakappaleeseen, jonka löysin muutama päivä sitten. https://www.youtube.com/watch?v=KvG63YgznqI
   En ole tällaisesta bändistä ennen kuullutkaan, on jo 60-luvulla perustettu, siis jo vanha bändi. Musiikkikin on ikivihreä besame mucho.
   Cee

  • Herätänpä tämän ketjunkin, vaikka nyt on jo nukkuma-aika, mutta onhan tämä ollut nukuksissa jo aika kauan, joten jaksaa olla hereillä ja huomenna jatketaan viritystä uuteen päivään ja viikonloppuun!

   Taivaanrannalla on kaunis kullanvärinen iltarusko, tietääkö se huomiseksi poutaa, vai oliko se sittenkin sadetta? Edelleenkin tuulee aika kovasti, kun puut heiluu , välillä kyllä tulee tuulettomia jaksojakin.

   Sain tänään tehtyä kauppareissun joten huomenna ei tarvitse mennä minnekään ja se on hyvä. Kävin ostamassa apteekista silmätippoja kun silmiä kirvelee. En tiedä onko se normaalia silmien kuivuutta, vai tämä kevät ja katupölykö sen saavat aikaan? Käyn pian nukkumaan ja laitan niitä tippoja ja toivon että aamulla silmät olisivat paremmat. TV:stä tulee EU-keskustelua, mutta en jäänyt katsomaan. Keskustelkoot rauhassa. Ei jaksa nyt kiinnostaa.

   Hyvää yötä ja kauniita unia!

   Rapu toivottelee!

  • Kiitos, Rapunen. Olin jo itse unohtanut tämän ketjun, kun meillä on ollut tuo toinen käytössämme.

   Äsken käytiin "koiratalossa". Olivat "pojat" ihmeissään, kun toisen kerran tulimme, päivällähän siellä jo kävimme. Heti menivät ovelle, mistä aina lenkille lähdemme. Ihmettelivät kun ei mitään tapahtunutkaan. Pienempi tuli sitten sohvalle, pisti päänsä syliini ja siinä nukkui niin kauan kuin paikallani istuin. Isäkettis sen sijaan seuraili siippaani, joka pojan kanssa asensi yhteen huoneeseen telkkaritelinettä seinälle. - Miniä ja poika saivat vihdoin pitkään haaveilemansa "viihdehuoneen", missä myös kuntovehkeitä. Ovat molemmat aikamoisia itsensä rääkkääjiä. Ja samalla kun rääkkäytyvät voivat nyt sitten katsella telkkariakin.

   Itsekin monesti olen miettinyt, että pitäisikö hankkia kuntopyörä, jota polkisin telkkaria vahdatessani. Nyt kun koipi on ollut kipeä, ja käveleminen kivuliasta, on se pyörinyt enemmänkin mielessä. Voi olla, että hankin sellaisen. Tai sitten en. Olen hyvin laiska kuntoilemaan. Kävely on minun liikuntaani, mutta nyt se on aikalailla katkolla toisen takajalan kivun takia. Minulla oli taannoin jonkin aikaa lainassa steppilauta, ja olisinko kymmenen kertaa sillä polkenut niin jo into loppui. Onneksi en ollut ostanut sitä. Soutulaitekin oli lainassa, kun joku sanoi, että tekee hyvää selälle, mutta minulle ei sopinut. Yläkroppa kyllä kiitti, mutta alaselkä "huusi leipää". Eli ei urheilija tervettä päivää näe;))

   Kohta lähden asentoon, joka ei rasita selkää: punkkaan ja HS:n viikkoliitettä lukemaan. En ole sitä vasta kuin vilkaissut Toivottavasti Unimatti lopettaa lukemisen lyhyeen. Olen taas valvonut pari yötä.

   Toivotan minäkin kauniita unia!
   am

  • Aamupäivää. Meillä oli yhteen aikaan kotona kuntopyörä. U polki sillä ahkerasti. Hän jopa kuvasi videolle matkan kun poikamme ajoi autoamme puolen tunnin pätkän. Siinä ehdimme lähelle Järvenpäätä. Sitä hän sitten katseli ajaessaan kuntopyörää, ei tarvinnut pelkkää seinää tuijottaa. Tylsäksi sekin kävi, hän osti maastopyörän ja alkoi ajaa 40 km:n lenkkejä päivittäin.

   Itse en sitä kuntopyörää ajanut, polveni ja ranteitteni kipu estävät sen. Ostin itselleni uuden pyöränkin jossain vaiheessa, mutta ei sillä ajosta mitään tullut juuri mainituista syistä. Se kuntopyörämme oli täällä asuessamme parvekkeella muutaman vuoden, kunnes yksi tuttumme haki sen kesämökilleen. Pääsimme siitä näin eroon. Se oli älyttömän painava.
   Cee

  • Sitkeästi ylös taas!

   Eipä tässä ole mitään kerrottavaa, mutta päivitän ketjun tähän päivään, muuten tippuu liian alas. Voi olla kyllä hyvä asiakin, kun elämä menee joskus tapahtumaköyhänä eteenpäin! Ihminen tarvitsee aina välillä lepoakin.

   Minulla on pian puhelintunti yhden sisareni kanssa ja sen jälkeen menen saunaan. Muuta ohjelmaa ei tänään ole ja en kyllä kaipaakaan.

   Lauantain mukavaa jatkoa!

  • Onko sinulla Rapu monta sisarta? Puhut aina vain sen yhden kanssa vai? Minulla on vain yksi sisko. Hän soittaa minulle ueammin kuin minä hänelle. Meillä on tosi hyvät välit.

   Puhutteko muuten langalla vai kännykällä? Yksi ystäväni soittaa silloin tällöin minulle todella pitkiä puheluita, ne kestävät 1½ - 2 tuntia, tuntuu että käsi väsyy pitäessä kännykkää korvalla ja tuntuu, että koko pääkin kuumenee jo siitä "kännykän säteilystä". Minulla ei ole älykännyä, olen katsonut että monesti siihen puhujat pitävät sitä edessään, eivät korvallaan. Aussisukulainen soittaa aina lankaamme, eikä hän puhu kovin kauaa, koska on kuulemma niin kallista. Heidän kodissaan kännykkä ei toimi.
   Cee

   • Hei Cee!

    Meitä on neljä sisarusta. Kahden siskon kanssa meillä on sovitut soittovuorot. "Lauantai" siskon kanssa soitamme toisillemme vakituisesti, vuorolauantaisin joka lauantai, jos ei mitään ihmeempiä tapahdu. Hänellä on vain lankapuhelin. Sitten "sunnuntai" siskon kanssa soitamme kahden viikon välein ja taas vuoronperään. Hänkin soittaa lankapuhelimesta, vaikka hänellä on myös kännykkä. Hänen kanssaan viestittelemme myös sähköpostilla. Sitten kolmannen siskon kanssa soittelemme ilman mitään ennalta sovittuja päiviä. Joskus montakin kertaa viikossa. Hänen kanssaan olemme olleet nuoresta asti eniten yhdessä. Todella paljon. Hän puhuu kännykkään. Niin minäkin hänen kanssaan puhuessani. Minä luovuin hiljattain lankapuhelimesta ja otin tilalle kotipuhelimen. Se on langaton, mutta se on kuitenkin samannäköinen kuin tavallinen lankapuhelin. Siinä on pöytäkone ja tavallinen luuri ja se on johdolla kiinni töpselissä. Mekin puhumme sellaisia tunnin kestäviä puheluit, joten on mukavampi pitää kunnon luuria kädessä. Kolmannen siskon kanssa puhumme milloin mitenkin pitkiä tai lyhyitä puheluita.

    Sitten on tämä minun ystävättäreni, entinen työkaveri, hänen kanssaan puhumme lähes viikottain ja sellaisia maraton puheluita. Usein puolitoistatuntiakin tulee puhuttua nyt kun hänkin on eläkkeellä. Olemme tunteneet toisemme montakymmentä vuotta. Hän on minua nuorempi, mutta hän oli minun ohjaajani (th) terveysasemalla kun avioeroni jälkeen pääsin opiskelemaan. Siitä alkoi meidän ystävyys ja siitä harjoittelupaikasta tuli minun vakituinen työpaikkani myöskin.

    Ei minullakaan ole älykännyä. Lapset ovat yrittäneet sitä minulle tyrkyttää, mutta en ole huolinut. Kännykällä minä vain soitan ja lähettelen tekstiviestejä, sekä otan vastaan puheluita ja viestejä. Se riittää minulle, kun on tämä pöytätietokone.

    Nyt kaikille sanon että - Hyvää yötä ja kauniita unia!


  • Kiitos selvityksestäsi Rapu. Sinulla menee puhelimessa paljon aikaa viikoittain, mutta mitäpä meillä on muuta kuin aikaa. Hyvää yötä!

  • Hyvää äitienpäivää meille kaikille!

   Kännykkään puhuminen ei minustakaan ole mukavaa, mutta pakko sitä käyttää, kun luovuin joku vuosi sitten lankapuhelimesta. Kännyy on hankala kädessä ja todellakin korva (puhelin) lämpenee epämukavan tuntuisesti. Kaiutinta en tykkää käyttää, vaikka sillä säästyisi nuo lämpöefektit. No, kovin paljon en puhelimessa puhukaan. Siskon ja muutaman ystävän kanssa silloin tällöin, mutta aika lyhyesti verrattuna Rapusen puheluihin; parikymmentäkin minuuttia on jo pitkä minulle. Mukavampi on tavata ja puhua "nokakkain".

   Tekstareita kyllä kirjoittelen paljon, mutta silloin on kyseessä joku pienempi juttu tai asia. Pitkiä lurinoita en jaksa näpelöidä. Nykyään minulla puhelin on useimmiten hiljaisella, ja puheluita meneekin välillä ohi korvien. Onneksi koneeseen jää "jälki", joten soitan sitten vastapuhelun, jos joku tuttu on kaipaillut.

   Eilen illalla äidyin katsomaan kanavaa, jolla olen välillä vain vieraillut katsomassa jotain keskusteluohjelmaa. Kanava on Alfa. Eilen siellä kuitenkin tuli ihan vanhanaikainen konsertti, minkä katselin alusta loppuun. Laulusolistina oli K. Mäkimattila ja häntä säesti Kaartin soittokunta. Esitetyt kappaleet, monet - vai olivatkohan kaikkikin - suomalaisista elokuvista, eivät nyt ihan lemppareitani olleet, mutta olivat nautittavaa katseltavaa ja kuunneltavaa: solisti seisoi ja lauloi kaikessa rauhassa eikä hillunut ympäri lavaa ja vetänyt show'ta kuten nykyään on tapana ja mitä vaaditaankin. Suht iso orkesteri soitti taitavasti. Semmoista esitystä kuulee/näkee enää harvoin.

   Toinen ohjelma, jota jonkun aikaa eilen katsoin oli Napakymppi. Viimeksi sitä olen katsellut entisen juontajan (Salmelainen?) ollessa remmissä, ja siitä täytyy olla kauan. Nyt sitä näköjään vetää Janne K. Yksi ohjelman naisvieras oli pukeutunut etupäässä tatuointeihin. Miksi ihmeessä kauniit ihmiset rumistavat itsensä noilla hirvityksillä! Ymmärrän jonkun pienen kuvan kantamisen olkapäässä, kädessä, jne, mutta kun iho on varpaista korviin kuvitettu, niin se lähinnä karmaisee. Tulee likainen vaikutelma. Kivan näköisiä kuvat varamaan ovat, kun iän mukana nahka rupsahtaa ja Amsterdamin sijaan nahassa lukeekin Amdam, tjms. Ja jos jossain vaiheessa tekee mieli päästä tatuoinneista eroon, niin sepä ei olekaan enää helppo saati terveellinen juttu.

   Uunissa esikypsyvät ribsit tuoksuvat nokassani jo niin, että nälkä alkaa kurnia mahassa. Vielä tunti ja sitten pääsemme asiaan: ribsit grillataan samoin kuin niiden kaveriksi tulevat kasvikset. Sen jälkeen päikkäreitten sijaan ryhdyn väsäämään gluteenittoman kääretortun. Lapset tulevat isänsä kanssa illemmalla käymään, ja jotain pientä hyvää pitää olla tarjolla. Lisäksi jätskiä on pakastimessa ja cocista jääkaapissa. Niillä pärjätään.

   Nyt sitten vain leppoisaa pyhän jatkoa!
   am

  • Vastasin A-mummulle jo kahteen kertaan, mutta ne poistettiin. Täällä ei siis saa kertoa pikkuhävytöntä vitsiä tatuoinneista.

   Tätini miehellä oli tatuointeja käsivarsissa, hän oli merillä 16 vuotiaasta 32 vuotiaaksi, eli jäi maihin kun meni naimisiin. Nykyään joka toisella on tatuointeja, myös naisilla. Pojantyttärelläkin on jo monta. Itse en moisia ottaisi.
   Cee

  • Keskiviikkopäivää. Kirjoitan tänne, koska toisessa näkyy olevan jo 496 viestiä, lukema sisältää poistetutkin, joten kaippa se kohta sulkeutuu.

   Aurinko paistaa ja tuulee leyhytellen hyviä tuoksuja ulkoa kun ikkuna on auki. En tiedä, mikä kasvi on kyseessä, Kadunpuoleisen naapurin patiolla ainakin sireeni on kukassa. Tuoksu tulee kuitenkin pihan puolelta. Kuin joku suihkuttelisi hajuvettä.

   Huomenna on sitten taas pyhä eli alkaa pitkä viikonloppu, mikäli ei ole perjantaina töitä. Nythän olisi ehtinyt vaikka Pohjanmaan reissun tehdä mutta en tajunnut että huomenna on helatorstai. Eläkeläisellä kun päivät ovat samanlaisia, oli arki tai pyhä. Ei ole tiedossa yo- tai muitakaan päättäjäisjuhlia.

  • Niinpä, pyhä on. Työaikaan vielä helatorstai oli lauantaina. Saattoi ehkä muuttua takaisin jo ennen kuin työmaat jätin. Muistan kyllä kuinka duunareissa mustaa mieltä herätti pyhän siirtäminen lauantaiksi. Pyhä viikolla katkaisee mukavasti arkijonon, eikä tunnu viikko niin pitkältä. No, se oli sitä aikaa. Nyt ei välillä tajua, mikä päivä on menossa, mutta silläkään ei väliä, kun ei työt rassaa.

   Meillä on tänä keväänä yhdet lakkiaiset, mutta muita juhlia ei ole. Kesällä on pojantyttären rippiäiset, mutta niihinkin on vielä pitkä aika. Emme ole vielä tytön kanssa kerinneet pitää juhlan suunnittelupalaveria, mutta pian se pitää tehdä. Jos tyttö haluaa tarjottavia, mitä en ole koskaan tehnyt, niin ainakin yksi harjoitus pitää niidenkin kanssa tehdä, ettei sitten juhlapöytään tarvitse kantaa sutta ja sekundaa.

   Kettislenkki tehtiin juuri. Tai itse asiassa jo toinen, jonka siippa hoiti aamulla. Koirat tulivat meille hoitoon jo aikaisin. Nuorempi oli niellyt kotonaan hammastikun ja eläinlääkäri käski pitää seurantaa yllä siltä varalta, että koira alkaa tikun takia oirehtia. Onneksi ainakaan vielä ei ole mitään outoa tullut esille. Vanhempi koira kyllä aamulla yrjösi oikein tömäkät tavarat, mutta ehkä se oli empatiaa pentuaan kohtaan.

   Minulla tuo olkapää- ja varsi vain jatkaa kipuiluaan. Aina kun pitäisi kättä laittaa taaksepäin,niin vihlaisee vietävästi ja liike jää kesken. En esim. pysty sulkemaan selkäni takana ovea tai vaikkapa raapimaan selkääni. Inhaa. Juuri äsekn taas nappasin vahvan parasetamolin.

   Mutta iltaa odotan nyt kuin kuuta nousevaksi. Saan viettää taas pitkän rupeaman laulukilpailun finaalia katsellen ja kuunnellen. Vähän harmittaa, kun suomalainen sopraano ei loppukahinaan päässyt. Hän oli hyvä, kuten kyllä moni muukin kilpailija, esim. suomalainen bassobariton, joka nyt sitten finaalissa laulaa. Finaalissa on kyllä neljä muutakin suosikkiani, joten ihan ei mennyt omat arveluni ristiin raadin kanssa.

   Nyt lounaalle. Siippa laittoi nakkeja ja ranskalaisia, minä tein ison salaatin. Niillä taas pärjäämme iltaan.

   Mukavaa helatorstaiaattoa!

  • Ilmottaudun minäkin tänne. Viileä ja sateinen päivä, vastaleikattu ruoho tuoksuu takapihalla. Aloitan ensi viikolla mökkikesän. Mitähän ihmettä ottaisin koiralle ruoaksi, kun olen totuttanut sen täysravintopalleroihin, joita myydään pakasteena. Mökillähän ei ole edes jääkaappia, sen virkaa toimittaa näin keväällä jääkylmään lampeen upotettu ämpäri. Kesäksi kaivan maakuopan turpeeseen.

   Onkin kiva mennä maalle kaupungissa kykkimisen jälkeen. Hyttysiä ei kuulemma vielä näy, kävimme silti jo taistoon ostamalla Tokmannilta Thermocellin vaihtotyynyjä.

   Hulppeata helatorstaita, varataan se heleä helluntaiksi!

   • Meillä mökillä viikonloppuna oli jo hyttysiä. Olivat yöllä nävertäneet nilkkaani niin, että nyt ne ovat raapimisesta verillä. Ulkona en siellä itikoihin törmännyt, mutta yöllä niitä oli sisällä pari, ja kun nukun aina paljaat jalat poissa peitosta, niin hetihän nuo hyökkäsivät. En älynnyt laittaa niitä sähkötöpsökkeeseen työnnettäviä karkoittimia, joissa myös "myrkkytyynyt".

    Toivottavasti saat koirulin kanssa vielä olla rauhassa itikoilta. Kesän ensimmäiset ovat aina niin turkasen ärhäköitä. Tai sitten me ihmiset olemme näin kauden alussa yliherkkiä pistoille. Onneksi sietokyky kasvaa kesän mittaan.


  • Minun pihallani tuoksuvat Juhannusruusut. Voi että se pensas on kaunis tuossa olohuoneen ikkunan läheisyydessä. Tulppaanit ja tuliunikot kukkivat tai ovat nupuillaan. Pionit ja ruusu puskevat nuppujaan kilvan. Kaiken joukossa harsomainen valkokukkainen ja hentovartinen kukka leviää kaikissa vapaissa paikoissa. Sen nimeä en tiedä.

   Sitten siellä on vielä noita tarhalta haettuja kesäkukkia, joten juuri nyt piha on "kukkeimmillaan", mutta sitä ei kestä kovin kauan.
   Helatorstaita täältäkin kaikille!

   • On teillä kesä sitten paljon meitä pitemmällä. Meillä mökillä kukkivia pensaita ei ole ollenkaan. Mutta ovat suopursutkin kauniita ja ihanasti tuoksuvia. Käly istutti viime kesänä iiriksiä rantaan, saa nähdä jaksavatko kukkia soisessa maassa. Edellisenä kesänä sama puutarhaimmeinen toi pariakin sorttia ruusuja. Toisesta ei enää jälkeäkään kovien pakkasten jälkeen, mutta toinen kasvoi jo viime kesänä vartta, jospa nyt tulee lehtiäkin.

    Se tuommoisessa korpimökissä on hyvä piirre, että ei ole ruohonleikkuusta huolta. Olen koko päivän katsonut, siis täällä kaupungissa, ikkunasta kuinka hihattomaan paitaan sonnistautunut mies puskee sitä leikkuriaan omakotinsa nurmikolla. No mikäs siinä, voi kai sitä päivän viikosta uhrata tuohonkin hommaan, jos se englantilainen golfkenttä on ihanteena.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On teillä kesä sitten paljon meitä pitemmällä. Meillä mökillä kukkivia pensaita ei ole ollenkaan. Mutta ovat suopursutkin kauniita ja ihanasti tuoksuvia. Käly istutti viime kesänä iiriksiä rantaan, saa nähdä jaksavatko kukkia soisessa maassa. Edellisenä kesänä sama puutarhaimmeinen toi pariakin sorttia ruusuja. Toisesta ei enää jälkeäkään kovien pakkasten jälkeen, mutta toinen kasvoi jo viime kesänä vartta, jospa nyt tulee lehtiäkin.

    Se tuommoisessa korpimökissä on hyvä piirre, että ei ole ruohonleikkuusta huolta. Olen koko päivän katsonut, siis täällä kaupungissa, ikkunasta kuinka hihattomaan paitaan sonnistautunut mies puskee sitä leikkuriaan omakotinsa nurmikolla. No mikäs siinä, voi kai sitä päivän viikosta uhrata tuohonkin hommaan, jos se englantilainen golfkenttä on ihanteena.

    Kesä on todella pitkällä ja alkaa jo pelottaa, että se on pian jo ohikin, vaikka ei niin saa/saisi ajatella. Edessä se on vielä tähän aikaan.

    Nuori mies kävi taas leikkaamassa nurmikon. Olin juuri puhunut poikani kanssa puhelimessa, kun ovikello soi ja siellä oli pojanpoika. Ei tarvitse pyydellä kun tulee aivan oma aloitteisesti. Sanoin pojalle, että kun et minulta suostu ottamaan mitään palkkaasi, niin sano sitten isällesi että maksaa sinulle vähän bensarahaa. Sanoin kyllä tuon saman pojallenikin.

    Minäkin ajattelin kuunnella tuolta Teemalta sitä kahdeksalta alkavaa laulukilpailua. Varmasti komeaa laulantaa onkin tiedossa. Suomalaisista on mukana yksi bassolaulaja.

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    On teillä kesä sitten paljon meitä pitemmällä. Meillä mökillä kukkivia pensaita ei ole ollenkaan. Mutta ovat suopursutkin kauniita ja ihanasti tuoksuvia. Käly istutti viime kesänä iiriksiä rantaan, saa nähdä jaksavatko kukkia soisessa maassa. Edellisenä kesänä sama puutarhaimmeinen toi pariakin sorttia ruusuja. Toisesta ei enää jälkeäkään kovien pakkasten jälkeen, mutta toinen kasvoi jo viime kesänä vartta, jospa nyt tulee lehtiäkin.

    Se tuommoisessa korpimökissä on hyvä piirre, että ei ole ruohonleikkuusta huolta. Olen koko päivän katsonut, siis täällä kaupungissa, ikkunasta kuinka hihattomaan paitaan sonnistautunut mies puskee sitä leikkuriaan omakotinsa nurmikolla. No mikäs siinä, voi kai sitä päivän viikosta uhrata tuohonkin hommaan, jos se englantilainen golfkenttä on ihanteena.

    Unohdin, vaikka piti sanoa, että suopursut ovat niin kauniita ja tuoksuvat ihanasti. Olen tykännyt niistä aina ja pidän siitä laulusta "suopursu kukkii, rahkasammal aava rannaton, ei löydä sitä toukomehiläinen..."

    Jotenkin noin se menee. Jollain lailla minua viehättää niissä sanoissa tuokin, että "se ylpeästi kantaa kukinnon...

    Vähän niin kuin me ihmisetkin joudumme joskus pystypäisinä kantamaan kukintomme, vaikka "toukomehiläiset" eivät meitä löytäisikään!

    Rapu edelleen


  • Ei mökki saakaan olla loputon työmaa. Meidänkään mökillä ei tarvitse puutarhahommia tehdä; siellä ei kasva juuri mikään istutettu, ei edes ruoho. Kunttaa ja kalliota on koko tontti. Rannassa kasvaa meilläkin suopursuja, ja niiden tuoksu on yksi parhaimmista, sireenin ja juhannusruusun ohella. Istutettuja ovat vain muutama rodo, jotka siippa sai toistakymmentä vuotta sitten synttärilahjaksi. Ne olivat pitkään kukkimatta, mutta kun aloin losottaa keväisin purkillisen piimää kunkin juurelle, niin johan alkoi kukkia tulla. Nytkin niissä on nuppuja niin paljon, että en jaksa laskea.

   Siippa kyllä keksii mökillä itselleen kaikenlaista tekemistä, mutta tekee niin kotonakin. Ei osaa koko päivän lootrata. Minä taas pystyn sellaiseen ihan helposti. No, välillä tietysti puuhaan minäkin jotain, mutta etupäässä se liittyy ruokaan, lapsenlapsiin, koiriin ja muihin helppoihin hommiin. Oma huusholli kyllä on jäänyt jo hyvin vähälle. Joskus aikoinaan pesin ja puunasin, mutta en enää. Siitä(kin)kohdasta on kiintiöni täynnä. Tietysti välillä pitää vähän jahdata pölykoiralaumaa ja madaltaa pyykkikasaa, jotta itse mahtuu sekaan. Kivointa on kerätä kaikkea roskikseen vietävää, kun lapsenlapset ovat tulossa käymään. He tykkäävät ajella sähköisellä tasapainolaudalla, ja kuskata roskia ja jätepaperia. Minua eivät villit hevosetkaan saisi nousemaan po. laudan päälle.

   Nyt täytyy ottaa pieni voiman pala ennen telkkarin eteen asettumista. Siitä en sitten nousekaan ennen kuin lopputulos on selvillä. Sen jälkeen lasi kuohuvaa voittajan kunniaksi, oli hän sitten kuka tahansa Ja sen jälkeen saunaan.

  • Pikkukoirallani (11 v) on hauskoja tapoja. Alkuviikosta se pyrki rouskuttamaan tuoretta ruohoa kuin lammas. Tänään huomasin sen vaanivan asfalilta sateen jälkeen nousseita kastematoja ja yrittävän ottaa niistä pienimpiä suuhunsa. Kai niissäkin on proteiinia. Samaan liittyy se, että kana/kalkkuna/kasvis täysravinto ei maistu, Mitään oksenteluja tilaan ei liity, ja viimeistään seuraavana päivänä se syö normaalisti.

   Ovatkohan parvekelaatikot menneet pois muodista? Täällä ainakin amppelit ovat yleistyneet, Kauppamatkallani saan ihailla yhtäkin partsia joka tuntuu olevan täynnä kukkia vieri vieressä. Ei kuulu mulle mutta vähempikin riittäisi....

  • Helatorstain aurinkoinen tervehdys!

   En tiedä noin yleisesti, ovatko parvekelaatikot menneet pois muodista, mutta sen huomion nyt sitten tein, että ainakin minun kohdallani niin on käynyt! Aivan huomaamatta. Ennen minulla oli paljonkin pitkiä parvekelaatikoita, mutta nyt ei ole yhtäkään. Kukat ovat amppeleissa ja ruukuissa tai pöntöissä maassa.

   Minun "silmäni lepäävät" kukissa, enkä saa tarpeekseni niiden katselemisesta. Ei minulla kyllä itselläni ole niitä tungokseen asti vierivieressä, vaan ripoteltuina vähän jokapuolelle, mistä ne silmiini osuvat.

   Tänään olen ajatellut siivota kunnolla tuon viherhuoneen, jos nyt tarkenen ja selkä, sekä käsi suostuvat siihen hommaan. Tytär otti viimeksi mukaansa sieltä räsymaton ja vei pestäväksi (hän itse pesi sen). Hän on ostanut myös aivan ihanaa kangasta ja ostaa vielä Etolalta uudet vaahtomuovista määrämittoihin leikatut pehmusteet ja ompelee niihin päällysteet siitä ihanasta kankaasta tuohon rottinkisohvaani. Oli lähettänyt kuvan sähköpostiini, missä on vierekkäin tuo vanha räsymatto ja sohvakangas. Kysyy, tykkäänkö tuosta kankaasta? Se on aivan ihana kauniin haalistuneen näköisine väreineen, jotka sointuvat tuon vanhan (mutta hyvän maton) maton väreihin. Ihmettelen miten hänellä on taitoa ja riittää energiaa?

   Nyt on kyllä poistuttava koneelta jos aion jotakin tänään saada aikaankin.

   Mukavaa päivää kaikille!

  • Kaunista helatorstaipäivää!

   Aurinko paistaa ja naapurin kaksi kattia lojuvat terassillamme sitä palvomassa. Kohta täytyy tömäyttää ne menemään. Koiraihminen olen mutta en kissojakaan vihaan. En kuitenkaan tykkää kun tulevat pihallemme ruikkimaan - haisee - ja vahtaamaan lintuja. Oravanpoikiakin kyttäävät.

   Olipa hieno ilta eilen musiikin parissa. Monen suosikit voittivat. Itsekin heistä tykkäsin eniten. Muut sijat "listallani" sitten jo vähän hajosivat raadin mielipiteiden kanssa. Hienoa, että edes yksi suomalainen pääsi pääjoukkoon.

   Asiantuntijat ovat jo pitkään olleet huolissaan suomalaisten, kansainvälisen tason laulajien vähenemisestä. Ovat sitä mieltä, että koulujen nykyinen musiikkikasvatus, nimenomaan laulamisen vähyys, on siihen yksi syy. Musiikkiluokillakin keskitytään (pääasiassa kevyen musiikin) soittamiseen ja tekemiseen erilaisilla soittimilla ja bänditoimintaan.

   Molemmat lapsenlapsemme ovat musiikkiluokalla. Vielä alakoulun puolella tytön luokka lauloi paljon, mutta yläasteella laulaminen lähes loppui, kun opettaja vaihtui. Pojan luokalla laulaminen on alusta saakka ollut minimaalista. Kuitenkin kummankin aikoinaan musiikkiluokalle pyrkiessä eniten vaikuttivat laulu- ja rytmikokeen tulokset. Tämän päivän tilanteesta en tiedä. - Sen kuitenkin monen muun lailla tiedän, että musiikki on elämän eliksiiriä.

   Yhtäkkiä nyt huomaan, että päivä on jo puolessa, enkä muuta ole saanut aikaan kuin noussut punkasta taas yhden unettoman yön jälkeen, juonut aamukahvin, lukenut lehdet, kirijoittanut pari pitkää eemeliä. Kohta lounasta naamaan ja sitten voikin iltapäiväkaffeen jälkeen jo ruveta suunnittelemaan nukkumaan menoa;))))

   Voikaa hyvin!
   yt. am

  • Olen kirjoittanut jo kaksi viestiä tänne, mutta molemmat hävinneet kuin tuhka tuuleen. Kun ekan kirjoitin jatkoin sitä toiseen viestiini, silloin se eka oli vielä näkyvissä. Että hyvää helatorstaita kaikille, jos tämä vaikka pysyisi.
   Cee

  • Ekassa viestissä ihmettelin sitä laulukilpailun miestä, joka oli kaiketi sopraanotenori, lauloi niin naisen äänellä. Samalla mainitsin, että yksi isäpuolen puoleinen serkkuni on kuollut. Niin sekä täysiserkkujen että puoliserkkujen rivi harvenee.

   Talossamme olleet parvekelaatikot poistettiin taloyhtiön toimesta muutama vuosi sitten, olivat nimittäin parvekelasien ulkopuolella ja harvalla niissä oli kukkia.
   Cee

  • Minultakin eilen hävisi kaksi kirjoitusta kuin tuhka tuuleen, eikä niissä ollut muuta kuin "pitsinnypläystä". Ehkä robo poisteli varmuuden vuoksi, kun ei pyhän aattona viitsinyt tutkia tekstejä;)

   Se korkealta laulava mies on fakiltaan kontratenori. Äänen voi kyllä tehdä myös laulamalla falsetissa eli aina se ei ole luonnollinen. En po. laulajasta ole lukenut, olisiko falsettilaulaja vai onko äänensä nk. synnynnäisesti korkea. Aika jännä yhdistelmä joka tapauksessa. En itse montakaan kontratenoria tiedä. Oopperoissa niihin joskus olen törmännyt.

   Kävin äsken aika monessa puutarhamyymälässä etsimässä suojaruukkuja, jotka saisin virittää seinää vasten, eli yksi sivu olisi suora, mutta en ainakaan vielä löytänyt. Meillä takavuosina oli kaksi sellaista, mutta vuosien mittaan hajosivat, kun olivat jostain oksista, pajuista ehkä,. Pitänee lähteä käymään Koiramäen pajutallilla, jos sieltä löytyisi. Netissä ei ollut heillä mitään esimerkkejä myytävistä tavaroista, joten paikan päällä on käytävä. Onneksi sinne ei kovin pitkä matka meiltä ole.

  • Nyt huomasin, että minun pitkä kirjoitukseni on kadonnut myöskin. Ihmettelin siinä noita Ceen kirjoitusten katoamisia ja kerroin mitä ruokaa olin tänään laittanut. Sain ideani tuohon ruokaan ylempänä olevasta amummun ruokavihjeestä.

   Kerroin myös katsoneeni eilen tuon Mirjam Helin laulukilpailun. Olisiko se ollut se, mistä ei saanut puhua?

   Omituisia poistoja, kun sitten ajatellaan minkälaiset kirjoitukset saavat olla rauhassa?

   Rapu

  • Sadeaamun huomenet!

   Hesari ei ilmestynyt tänään, enkä ole vielä käynyt sitä lukemassa tuolta netistäkään, joten uutisaamu on vielä aivan radiouutisten varassa. No ehtiihän näin sadepäivänä myöhemminkin tutustua maailmantapahtumiin.

   Toivottavasti sää kirkastuu ja lämpenee, etteivät koulunsa päättävät tai vain tilapäisesti lomailevat lapsukaiset aivan kastuisi. Huomiseksi on kyllä luvattu päivällä kaunista ja aurinkoakin, mutta illalla sitten sadetta.

   Nyt hyvää perjantaita kaikille, kunhan heräilette! Minä menen nyt tutkimaan uutisia ja sitten Jälkiviisaisiin!

   • Huomenta!

    Pitää lähteä palauttamaan jo kerran uusittukin kirja kirjastoon, ettei se jää tänne lojumaan maallaoloni ajaksi. Samalla reissulla vien lehtiä roskikseen ja muoveja keräykseen.

    Maalle muuttaessa on kerättävä paljon kamaa kokoon, muun muassa puhtaat vuodevaatteet ettei tarvitse mennä talvikylmiin lakanoihin. Perustarvikkeita mökissä on ennestään, teet, sokerit, makaronit, riisit,shampoot, joten vietäväksi kertyy lähinnä römppävaatteita, samoja jotka syksyllä toin pestäväksi, sekä tietysti tuoreet ruoat, ne ottaen huomioon että valmistuspisteitä ovat kaasu ja nuotio. Mökki on sen verran pieni että puuliesi, jota tytär käytti koko pitkän talven, ei oikein synkkaa kaasuvehkeiden kanssa, keittoastiatkin ovat osittain erilaiset kummassakin.

    Edelleenkin on niin viileää, etten ole parvekkeelle tuonut kuin vasta kylmänkestäviä orvokkeja, ne kun kastelen kunnolla, pärjäävät muutaman päivän mökkireissun ajan. Sen jälkeen olen ajatellut ostaa oikein komean hortensian isoon pajukuoressa olevaan pöytäruukkuun.

    Siinä sitä muistilistaa tulikin. Yleensä jos lähden esim. ulkomaille, vaatelistasta tulee pitkä ja tarkka. Nyt ei ole kuteista huolta, kun menee kauas ihmisten ilmoilta.

    Hyvää viikonlopun alkua!
    m


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta!

    Pitää lähteä palauttamaan jo kerran uusittukin kirja kirjastoon, ettei se jää tänne lojumaan maallaoloni ajaksi. Samalla reissulla vien lehtiä roskikseen ja muoveja keräykseen.

    Maalle muuttaessa on kerättävä paljon kamaa kokoon, muun muassa puhtaat vuodevaatteet ettei tarvitse mennä talvikylmiin lakanoihin. Perustarvikkeita mökissä on ennestään, teet, sokerit, makaronit, riisit,shampoot, joten vietäväksi kertyy lähinnä römppävaatteita, samoja jotka syksyllä toin pestäväksi, sekä tietysti tuoreet ruoat, ne ottaen huomioon että valmistuspisteitä ovat kaasu ja nuotio. Mökki on sen verran pieni että puuliesi, jota tytär käytti koko pitkän talven, ei oikein synkkaa kaasuvehkeiden kanssa, keittoastiatkin ovat osittain erilaiset kummassakin.

    Edelleenkin on niin viileää, etten ole parvekkeelle tuonut kuin vasta kylmänkestäviä orvokkeja, ne kun kastelen kunnolla, pärjäävät muutaman päivän mökkireissun ajan. Sen jälkeen olen ajatellut ostaa oikein komean hortensian isoon pajukuoressa olevaan pöytäruukkuun.

    Siinä sitä muistilistaa tulikin. Yleensä jos lähden esim. ulkomaille, vaatelistasta tulee pitkä ja tarkka. Nyt ei ole kuteista huolta, kun menee kauas ihmisten ilmoilta.

    Hyvää viikonlopun alkua!
    m

    Hyvää viikonlopun alkua! Ihmettelin sitä ensin, kun minulla oli tuohon toivotuksesi lukemiseen saakka menossa jo sunnuntai;)) Perjantaihan tänään tosiaan onkin.

    Olet varmaan, m, kertonutkin, mutta en muista: mitenkäs tietsikkayhteytesi toimii mökillä? Siellähän ei sähköä ole? Pääsetkö meille kertoilemaan mökkielämästäsi? Joskus aikoinaan meidänkin mökillä, kun ei ollut sähköä, kaasulla keitettiin ja jääkaappikin kävi sillä. Muistan kuin eilisen päivän, kun sinne sähkö saatiin. Oli mahtavaa, kun illallakin saattoi lukea kunnon valossa. Lankapuhelinta sinne ei koskaan vedetty. Jos kova tarve tuli soittaa, niin mentiin naapuriin lainaamaan puhelinta. KÄnnykkä sitten siitäkin ongelmasta vapautti, vaikka vuosiahan siihen meni.

    Olipa aamuyöllä täällä aikamoiset tuulet ja sateet. Kukat ulkoruukuissa näyttävät nyt ihan piestyiltä. Onneksi hortensiat kestävät aika kovaakin käsittelyä. Orvokitkin näköjään ovat "saaneet siipeensä", mutta kaiketi nekin toipuvat. Muutenkin kohta tulee aika, jolloin ne on leikattava ja pistettävä kasvattamaan uusia kukkia.

    Toisella korvalla tässä samalla kuuntelen radiosta lastenpsykiatrin puhetta kiintymyssuhteista. Kaikki hänen selityksensä käyvät järkeen. Juuri äsken hän sanoi, että kun joku sanoo sanan lapsen "itseohjautuvuus", hän poistaa varmistimen aseestaan. Sitähän nykyään käytetään mm. uusia opetusohjelmia lanseeratessa. Potaskapuhetta suunnittelijoilta, joilta todellisuus ja tieto lapsen ja nuoren kehityksestä on hukassa. Kiintoisaa myös kuulla, että entinen puhe nuoren kapinoinnin välttämättömyydestä on huuhaata. Eivät kaikki nuoret kapinoi, vaan etsivät vanhemmista irtautumista tavoilla, jotka ovat ihan jotain muuta kuin pussikaljaporukoissa mummojen hakkaaminen tai päiväkodin pihalla tavaroiden hajottaminen, tjms.

    Nyt täytyy lähteä hakemaan kaupasta joku siisti pusero, minkä huomenna pistän ylleni kummipojan pojan lakkiaisjuhlaan. Onhan minulla vanhojakin paitoja, mutta joskus on kiva hankkia jotain uutta, etenkin jos siihen on joku syy.
    Kaikille hyvää viikonloppua!
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta!

    Pitää lähteä palauttamaan jo kerran uusittukin kirja kirjastoon, ettei se jää tänne lojumaan maallaoloni ajaksi. Samalla reissulla vien lehtiä roskikseen ja muoveja keräykseen.

    Maalle muuttaessa on kerättävä paljon kamaa kokoon, muun muassa puhtaat vuodevaatteet ettei tarvitse mennä talvikylmiin lakanoihin. Perustarvikkeita mökissä on ennestään, teet, sokerit, makaronit, riisit,shampoot, joten vietäväksi kertyy lähinnä römppävaatteita, samoja jotka syksyllä toin pestäväksi, sekä tietysti tuoreet ruoat, ne ottaen huomioon että valmistuspisteitä ovat kaasu ja nuotio. Mökki on sen verran pieni että puuliesi, jota tytär käytti koko pitkän talven, ei oikein synkkaa kaasuvehkeiden kanssa, keittoastiatkin ovat osittain erilaiset kummassakin.

    Edelleenkin on niin viileää, etten ole parvekkeelle tuonut kuin vasta kylmänkestäviä orvokkeja, ne kun kastelen kunnolla, pärjäävät muutaman päivän mökkireissun ajan. Sen jälkeen olen ajatellut ostaa oikein komean hortensian isoon pajukuoressa olevaan pöytäruukkuun.

    Siinä sitä muistilistaa tulikin. Yleensä jos lähden esim. ulkomaille, vaatelistasta tulee pitkä ja tarkka. Nyt ei ole kuteista huolta, kun menee kauas ihmisten ilmoilta.

    Hyvää viikonlopun alkua!
    m

    Aika romanttisilta tuntuvat nuo sinun mökille lähtö valmistelusi. Kyllä siellä perillä on varmasti mukava olla, jos ei ole itikoita. Niitä minä en kaipaa, koska ne saavat kutinaa ja pahkuroita minulle hyvin helposti.

    Täällä paistaa jo nyt aurnko, mutta tuulee aika reippaasti. Minun pitäisi jatkaa noita parvekesiivouksia, että kaikki olisi kunnossa kun tytär tuo puhtaan maton ja uudet pehmikkeet rottinkisohvaan. Etsimme niitä jo viimekesänä valmiina, mutta ei niitä ollut missään. Aurinko ja aika hapertaa nuo pehmusteet, mutta ei tuolien ja sohvien runkoja, joten ei tee mieli viedä hyviä kalusteita kaatopaikalle pehmusteiden hajoamisen takia. Tytär otti mitat sohvasta ja valokuvasi sen, että voi leikkauttaa mittojen mukaiset pehmikkeet, joihin ompelee itse päällykset.

    Ihan asiasta toiseen (vai sanotaanko että kolmanteen)? Olisi mukava, jos joku aivan tavallinen, jalat maassaoleva miespuolinen henkilö, joka ei vihaa naisia ja osaa keskustella aivan tavallisista arjen- ja elämänasioista normaalisti, löytäisi tämän meidän tavallisten asioiden Elämä-ketjun? Tai joku nainen? Saisimme mekin hieman "uutta elämää" vuosiemme kirjoitteluun?

    Tästä tuli melkein kuin kirjeenvaihtoilmoitus, mihin voisi lisätä vielä, että huijarit, "älkää vaivautuko!"

    Vai onko niin, että tuo toive on liian utopistinen toive? Tavalliset miehet taitavat olla "sukupuuttoonkuolleet?" Onneksi meitä naisia, jalat maassa, löytyy aina.

    Rapu


  • Huomenta täältä rannikoltakin! Aamulla tuli roimastikin vettä, nyt paistaa aurinko.
   Paperilehden puuttuessa ratkoin pari ristikkoa teenjuonnin ohessa.
   Cee

  • Ravun toive uusista kirjoittajista olisi mukava lisä, jos se toteutuisi, mutta taitaa olla aika utopistinen haave.
   Cee

   • Tervehdys Cee!

    Niin minäkin pahoin pelkään, että tuo toiveeni on vain utopiaa! Kävin lukaisemassa tuolla naapurissakin, kun ei Hesarikaan tullut, niin aikaa jäi.

    Siellä kaipaillaan allekirjoituksia kommentteihin, mutta kuten amummu siellä sanoi, hän unohtaa sen joskus, koska oikeiden nimimerkkien aikaan se oli ylläkirjoitus. Juuri sen takia minäkin usein unohdan allekirjoituksen, kun niin kauan on tottunut siihen, että kirjoittaja näkyy heti otsikossa, että en muista usein allekirjoitusta. Täytyy nyt yrittää terästäytyä, koska en minäkään useinkaan tunnista, kuka kirjoittaa?

    Terveisin

    Rapu


  • Tuollainen tervejärkinen mieskirjoittaja meillä oli Webs, joka kirjoitti asiaa, että hauskuutti meitä monipuolisella huumorillaan. Oli melkoinen veijari.
   Cee

   • Nimenomaan Cee. Weepeli oli esimerkki tavallisesta, normaalista miehestä, jonka ei tarvinnut mitenkään korostaa itseään, uhittelemalla ja halveksimalla ketään muita kirjoittajia. Hän oli myös aina valmis auttamaan meitä ja haki neuvot vaikka mistä, voidakseen auttaa osaamatonta, mutta teki sen niin hienolla tavalla, ettei avunsaajan tarvinnut "hävetä" osaamattomuuttaan.

    No, kyllä meille kelpaisi tänne vähemmilläkin avuilla oleva mieskirjoittaja, mutta se on ainakin minun "vaatimukseni" että naisia "haukkuvaa" miestä en arvosta yhtään. Asioista voi sanoa, mutta asiallisesti ja on arvostettava muita kirjoittajia ihmisinä siinä missä itseäänkin, sekä tasa-arvoisina jokasuhteessa mielipiteineenkin.

    Rapu


   • Weepeli kertoi myös hauskasti lapsenlapsestaan, usein yökylässä käyneen pikku kurmuuttajan tempauksista. Nythän on kiellettyä sanomasta sanaakaan sukulaisistaan, koska nämä eivät pysty "puolustautumaan".

    Voi jopa lukea, että eikö sinulla ole omaa elämää, jos kertoo vaikka tyttärensä sanomisista tai tekemisistä.

    Mikähän se oma elämä on, jos pitää rajata pois lapset ja koirat. Entisestä ammatistaankin jos hiiskahtaa, se on leuhkimista tyhjänpäiväisellä työllä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Weepeli kertoi myös hauskasti lapsenlapsestaan, usein yökylässä käyneen pikku kurmuuttajan tempauksista. Nythän on kiellettyä sanomasta sanaakaan sukulaisistaan, koska nämä eivät pysty "puolustautumaan".

    Voi jopa lukea, että eikö sinulla ole omaa elämää, jos kertoo vaikka tyttärensä sanomisista tai tekemisistä.

    Mikähän se oma elämä on, jos pitää rajata pois lapset ja koirat. Entisestä ammatistaankin jos hiiskahtaa, se on leuhkimista tyhjänpäiväisellä työllä.

    Ja taas kauheeta, allekirjoitus unohtui.
    m

    Toisaalta mitä väliä sillä on, kuka sen kenellekään mitään sanomattoman lurituksen kirjoittaa, joka parhaassa tapauksessa vielä poistetaan.

    Voihan allekirjoittamattomiinkin kommentteihin vastata, ellei nyt kuulu yhteiseen "halauskerhoon".


   • Anonyymi kirjoitti:

    Weepeli kertoi myös hauskasti lapsenlapsestaan, usein yökylässä käyneen pikku kurmuuttajan tempauksista. Nythän on kiellettyä sanomasta sanaakaan sukulaisistaan, koska nämä eivät pysty "puolustautumaan".

    Voi jopa lukea, että eikö sinulla ole omaa elämää, jos kertoo vaikka tyttärensä sanomisista tai tekemisistä.

    Mikähän se oma elämä on, jos pitää rajata pois lapset ja koirat. Entisestä ammatistaankin jos hiiskahtaa, se on leuhkimista tyhjänpäiväisellä työllä.

    Just näin. Kyllä jotkut (miehet) saavat kertoa tekemisistään ja töistään. Mutta nehän ovatkin ihan eri juttu kuin nypläys tai sukankutominen, jotka monista kaksilahkeisten kommenteista päätellen ovat maailman turhimpia hommia ja vain dorkat niitä hommaavat.

    Minä uskon vanhaan sanontaan: sydämensä kyllyydestä suu puhuu. Jos ihmiselle merkitsee paljon perhe, lapset, kissat, koirat, koti jne. niin niistä myös mielellään puhuu ja kertoo toisillekin. Miksei kertoisi? Nehän tosiaan ovat juuri sitä Elämää. Miksei voisi ja saisi olla läheisistään ylpeä? Luontaisempaa se tavalliselle ihmiselle on kuin oman rinnan röyhistäminen. Mutta ehkä niillä, jotka meitä niin alentavasti arvostelevat ei olekaan mitään vastaavaa kerrottavaa. Kateus vie kalatkin vedestä!
    yt am


  • Jo on aikoihin eletty. kun metsänhakkuusta lintujen pesimäaikaan ei saa valittaa. Vai mikä oli sen pitkän tekstini poiston syy? Vai oliko loukkaus somea kohtaan, kun sanoin etten ota tietsikkaa mukaan mökille?
   m

   • Mikähän idea siinäkin on, että viestit poistuvat ilman, että jää mitään merkkiä että on poistettu minkään vastaisena. Nekin ns sääntöjen vastaisina poistetut eivät olleet minkään säännön vastaisia, joten ei tekoäly enää kehtaa niin väittää. Siinä syy? Se vaan poistaa, kun sille päälle sattuu?
    Cee


  • Olen huomannut myös , että viesti vain häipyy ja sillä siisti. Minultakin on pari taas viety ja todellakin ne ovat olleet vain "pitsinnypläystä". Porinapadassakin vastasin Wholle kahdella sanalla, eikä kumpikaan ollut kiro-tai haukkumasana;)) ja nekin hävisivät. Aika huonoa toimintaa S24:ltä.

   Eikä sitten löytynyt puseroakaan, joten vanhoilla rytkyillä huomenna liikenteeseen. Tänä iltana menen vielä oopperaan - vanhoilla rytkyillä siis sinnekin - katsomaan ja kuuntelemaan Debussy'ä. Sitten on eläväkin oopperakauteni lopussa. Syksyllä onneksi alkamassa uusi, jos elää saan ja terveenä olen.

   Kamala tuuli. Noinkohan auto pysyy tiellä, kun Stadiin lähden polkemaan. Onneksi sillä on jonkunverran painoa, ettei ihan pikkupuuskat pääse heittelemään.

   Leppoisaa iltaa tuulesta huolimatta!

  • Huomasin että tuolla naapuriketjussa on ilmapiiri raikastunut huomattavasti. Tuli melkein tunne, että sinnekin voisi kirjoitella, jos jotakin tulee mieleen, mistä voi jutella naapurin kanssa. Sanoisin, että syy tuohon ilmapiirin parantumiseen, on tuon jokuaika sitten ketjuun ilmestyneen Darwinin ansiota.

   En arvaile, kuka tuo Darwin on, mutta muistuttaa tyyliltään kyllä täältä poistunutta saaren asukasta aika paljon. Vaikuttaa rennolta ja hänen musiikkivalintansakin tuki tuota päätelmääni. Ei kuitenkaan ole "liian" rento, vaan sellainen sopivasti "huumorimies."

   Hänestäköhän sain ajatuksen, että tännekin kaivattaisiin jotain "tavallista, normaalia miestä."

   Sain muuten parvekkeen ja viherhuoneen putsattua, mutta grilliä en vielä ole putsannut talven käyttämättömyyden jälkeen. Nyt olen aina alakertaan mennessäni pysähtynyt ja kurkistanut viherhuoneeseen "ihailemaan" työni tuloksia. Kunhan vielä saan sinne puhtaan maton ja uudet sohvapehmusteet, sekä uusia tyynyjä, niin kelpaa siellä lueskella ja ottaa päiväunetkin.

   Mukavaa illanjatkoa ja amummulle antoisaa oopperaa, tosin hän on jo siellä siitä nauttimassa, kun kello on jo melkein kahdeksan!

   • Allekirjoitukseni puuttuu tuosta edellisestä!

    No se olen minä - Rapu!


  • Minne katosi amummun tämänpäiväinen pitkä kirjoitus? On peräti kummallisia nyt nämä tavallisten tarinoiden poistot? Minä satuin olemaan koneella, niin että ehdin lukea amummun kirjoituksen, enkä ymmärrä poiston syytä taas ollenkaan?

   Mukavia juhlia itsekullekin, joka juhliin käy. Minulla ei nyt ole mitään juhlia ja sekin on hyvä.

   • Rapu kirjoitti tuon - minä en nyt totu tähän, ettei kirjoittaja näy ylhäällä!


  • Hyvää iltapäivää. Olen nyt eka kertaa koneella tänään, en ehtinyt nähdä A-mummun kirjoitusta. Hän on kuitenkin tänään yo-juhlissa. Aurora lienee jo mökillään. Minä kotona, valkosipulipotut kypsyvät uunissa. Tuoksu tulee jo nenuun.
   Hyvää lauantai-ip:tä itse kullekin.
   Cee

  • En ole vielä mökillä, lähden maanantaina, kun kuskilla on sopivasti muutakin asiaa tänne kaupunkiin.

   Kuuntelin aika hauskaa tietokilpailua radiosta, Poppikoulua. Timo Koivusalo ja joku naispuolinen tietoviisas(telija) kisasivat kevyen musiikin tietoudesta. Oudolta mutta lopulta hyvin loogiselta tuntui juontajan ajankohtaisosioon laittama Anttilan keväthuumaus, ruotsiksi tosin. Mörköstä kysyttiin myös, kenen säveltämä oli se minunkin lapsuudestani tuttu Mörkö se lähti piiriin. On ne nokkelia!

   HS Kuukausiliitteessä oli järkyttävä juttu toimittaja Jessika Aron joutumisesta Venäjän trollitehtaan hampaisiin. Aika sisukas nainen, jonka taistelun rinnalla meikäläisten kohtaamatkotikutoiset kiusat kalpenevat.

   Olin kuulevinani että Koivusalon Tuttu juttu palaa telkkariin. Miksei palaisi, onhan täällä jo Napakymppi, Onnenpyörä ja Kymppitonni muistona vanhasta telkusta, jossa oli suunnilleen kaksi kanavaa ja erikoisuutena Tesvisio, jossa yksi tuttavani oli töissä. Eipä silti, esiinnyin minäkin telkkarissa jo 1955, jolloin tehtiin koelähetyksiä. Keikistelin yhden radioliikkeen ikkunassa pienen pienessä ruudussa ja lauloin Paul Ankan Dianaa. Elämäni tähtihetkiä!
   m

  • Onhan tämä nyt kummaa. Solvaukset ja haukkumiset ovat täällä kyllä saaneet näkyä, mutta nyt poistetaan näköjään ihan satunnaisotannalla viestejä, missä ei takuulla ollut mitään sääntöjen vastaista. Ketjun alussa kyllä väitetään, että poistoja tehty sääntöjen vastaisina. Turhauttaa moinen touhu.

   Olipa kiva taas tavata koulunsa juuri päättänyttä onnellista, uuden edessä seisovaa nuorta ja muita iloisia, kesälaitumille kirmaavia nuorempia koululaisia. Onnellisia olivat ylioppilaan vanhemmatkin. Heillä on neljä poikaa, joista nyt kolme sulkeneet lopullisesti koulunsa ovet. Nuorin vielä käy koulua. AIkamoinen homma tänä päivänä, tällaisessa maailmassa kasvattaa neljää poikaa, tai yleensäkin neljää lasta. Eivät siinä rumbassa vanhemmat paljon kerkiä huhuilla omien oikeuksiensa perään ja omaa uraa luomaan, mutta nyt siihenkin alkaa heillä olla jo mahdollisuus. Toimivat kumpikin alalla, missä töitä piisaa enemmän kuin jaksaa tehdä.

   Illemmalla pitää vielä käydä naapurissa opettelemassa kukkien kastelua. Heillä on tuhottomasti kukkia ja olemme luvanneet (yrittää!) pitää ne hengissä viikon ajan, kun ovat reisussa. Ensi viikolla luvattu oikein lämmintäkin, joten kastelua tarvitaan. Pitääköhän ottaa kukkavakuutus;)). Ja illan päätteeksi saan vahtia telkkarista vielä kerran Gentlyä. Hyvä niin.

   Katsotaan kuinka nopeasti tämä viesti häipyy.

   Hyvää iltaa!
   yt. am

  • No on jo härskiä toimintaa. Aran viesti, missä linkki Summertimeen ja minun kommenttini siihen hävisivät taas kuin kus lumeen. Ihan älytöntä touhua. Eihän tänne kohta kannata mitään kirjoittaa. Kuvia kyllä saa klikkailla aina vain enemmän ja enemmän, mutta palvelu senkun huononee.

  • No kokeillaan uudestaan. Jos kerran radio- ohjelmassa on leikkimielinen kyseily, johon on kuulemma tullut satoja vastauksia, eikö tällaisellä keskustelupalstalla saisi näin kesän kynnyksellä samoin kysyä noin viattomia, kauniita asioita?

   Eli mikä kappale tuo teille naisille kesän mieleen? Summertimen lisäksi upeita kotimaisia ovat Vanhan veräjän luona ja kaksi vanhaa tukkijätkää. Nämä siksi että minulla on ollut onni viettää lapsuuden kesäni maalla.

   Osa vanhemman, yliaikaisen ketjun teksteistä ovat ihme kyllä säilyneet.
   m

   • Kyllä Anttilan kesähuumatanssi tuo hyvin kesäiset tunnelmat minulle. Voi kuvitella sitä miehistä riemua, kun isä Anttila tanssii yöpaidassa ja kukkaseppele päässään siellä heinäpellossa! Tapasin kerran laivalla yhden mansikkatilan omistajan (tai ei aivan omistaja, mutta sukua), jolla oli sama nimi, kuin tuolla laulun tanssijalla. Hän sanoi, että tule hakemaan mansikoita heiltä, niin saat alennusta hinnoista. Tilan nimen vihjeeksi hän kertoi tuon laulun. Se tila on vieläkin olemassa täällä pääkaupunkiseudulla. En ole siellä kuitenkaan käynyt ostoksilla.

    Minä en nyt tanssi, mutta olo on mukavan rento saunomisen jälkeen. Radiosta tulee kyllä kivaa tanssimusiikkia juuri nyt. Aivan tuosta Radio Suomesta.


  • Kuuntelen harvoin radiota, mutta siellähän on loistavaa musaa, Suopursu-tango tuli äskettäin. On siinä mahtavan hienot sanat: "Sammaleesta nousee niin kuin puu, ei juurtuisi se kukkapenkin multaan". Kuitenkin Loihuvuori on kappaleen ainoa oikea esittäjä. Tämä oli liian dramaattinen.

   "Tämänkin kesän elämä mulle antoi. " Kauko Käyhkön kurkikappaleen robo antoi tulla kaikessa vaarallisuudessaan vielä viime keväänä. Katotaan miten nyt käy.

   sama m

   • Samaan aikaan kuin Lauantain toivotut tulee Radio Suomen puolella joku tanssimusiikkiohjelma, missä soitetaan sitä hyvää vanhaa. Suopursua en tänään kuullut, kun käänsin juuri siihen aikaan toivottuihin. Ennen nämä kaksi ohjelmaa tulivat peräkkäisinä tunteina, eivät päällekkäin, mutta tekivät YLEssä jonkun aikataulumuutoksen ja noin siinä sitten kävi. Ehkä totesivat, että vanhat saa liian pitkään vanhoille sopivaa musiikkia, joten "korjasivat" tilanteen. Kahta kanavaa on hankala kuunnella samaan aikaan. Tosin kyllä sekin onnistuu, toinen radiosta ja toinen tiesikasta.

    Poistetussa viestissäsi muistit minun kesäkappaleeni olevan todellakin Kauko Käyhkön Suviserenadi. Toinen lähes yhtä rakas kesätunnelman luoja minulle on Kesäillan valssi ja nimenomaan Nekalan tyttökuoron esittämänä.

    Mainitset, m, kurkikappaleen, mutta linkkiä ei viestissäsi ole. Tosin sen löytää helposti YT:sta muutenkin. Se on myös ihana, kuten niin monet KK:n esitykset.

    Nyt kukkien kastelua opettelemaan. Rauhallista loppuiltaa. Täälläkin sataa kuin esteristä.
    yt. am


  • pottujakun syöp, niin pitkälle, piäsöö...

  • Tuulista sunnuntaita rannikolta.
   Naaputiketjuun ilmestynyt Darwin vaikutti fiksulta ihmiseltä, mutta viimeisin kommentti häneltä on outo. Ilmoittaa ettei ole naapuriketjun vanhempien naishenkilöiden perseennuolija. Sitten loppu oli jo kirotusvihrettä, jota ei jummarra.
   Se siitä kohteliaaksi oletetusta uudesta tulijasta.

   Hesarissa oli tänään otteita kirotusvihreistä, niistä on julkaistu jopa sanakirja. Tuohon perustui aikoinaan Jussi Jurkankin lukema sinisen iltahetken tarina, jonka joku konekrjuuttaja oli kijroittanut.
   Cee

   • Hei Cee!

    Minäkin näin tuon Darwinin "vale-esiintyjän" kirjoituksen ja tuttuus tuli heti. Tuo tyylihän oli aivan selvää sieltä poistuneen "vihapuhetta."

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hei Cee!

    Minäkin näin tuon Darwinin "vale-esiintyjän" kirjoituksen ja tuttuus tuli heti. Tuo tyylihän oli aivan selvää sieltä poistuneen "vihapuhetta."

    Rapu

    Voi sinu rapu raukkaa. Ei sinun parhaisiin suorituksiisi koskaan olekaan kuulunut luetun ymmärtäminen tai yhdistäminen.. Kova uskominen "huhuihin" kuitenkin.
    Juuri sopivaa saalista manipulaattoreille
    Hu-Huu


  • Sadepäivä! Harmaata on ja sadepisarat täyttää ikkunalasit. Tuuleekin, joten ei tee mieli mennä ulos, mutta onneksi ei tarvitsekaan.

   Tänään en aio tehdä yhtään mitään. Kirja kädessä on aikomus viettää aikaa ja myöhemmin on tiedossa keskustelutuokio puhelimessa yhden siskoni kanssa.

   Ei nyt ole mitään kerrottavaa omista asioista, eikä mistään muustakaan, joten toivottelen vain sadepäivän mukavaa jatkoa!

   Rapu

  • Puhuin äsken siskoni kanssa. Heidän autonsa alkoi pitää ihmeellistä ääntä, se tuli ilmastointilaitteista. Huollossa huomattiin, että siellä oli hiirenpesä. Auto on joka päivä käytössä, yöt tallissa, että missähän vaiheessa pesä oli sinne rakennettu. Heillä tuuli eilen niin kovaa, että pihakeinun katos oli revennyt irti. Sjoen pojanpojan perheen trampoliini löytyi naapurin aidalta. Onneksi ei osunut kenenkään päähän.
   Cee

  • On tainnut olla tylsää "jollakin", kun taas pitää alkaa riidansiemenen kylvö. Johan tässä pari päivää olikin ihan normaalia.

   Päivä on harmaa. Sisälläkin tarvitaan nyt valoa, että näkee lehdet lukea. Meidän naapuriyhtiön tontilla on niin tiheä puusto, että tosiaan pilvisenä päivänä on poltettava lamppuja, jos aikoo nähdä. Olemme monta vuotta yrittäneet puhua po. yhtiön edustajille, että kaataisivat muutaman puun, mutta ovat kieltäytyneet.

   Minullakin tänään ihan toikoton päivä, eli ei mitään virallista tekemistä. Lounaan laittoa kohta , ellei sitten siippa taas innostu grillaamaan. Siinä tapauksessa itse selviän pienillä toimilla; teen vain salaatin. Arkena joskus käymme "ulkona" lounaalla, koska tykätään niiden salaattipöytien runsaudesta. Itse en viitsi niin paljon pilkkomista tehdä kahta syöjää varten. Siippa kyllä tekee mielellään lämpimiä ruokia, mutta ei hänkään tykkää pilkkomisesta. Nytkin varmaan leikkelen vain kaaleja, tomaattia ja paprikaa. Siippa grillaa possua ja itselleen manipuloitua, eiku prosessoitua lihaa, siis makkaraa.

   Rauhallista pyhää. Toivottavasti rauha säilyy täälläkin sen rikkomisyrityksistä huolimatta.
   am

  • Piti avata Ceen linkki tuohon vanhaan telkkarin "iltasatuun", mutta näköjään taas sekin viesti on poistettu. Aikoinaan juuri noille Jurkan esittämille iltasaduille sai ihan oikeasti nauraa. Makeasti. En ehkä ole paras sanomaan, kun en näitä nykyhuumoriohjelmia juuri katso, mutta sanon kuitenkin, että ennen hauskoiksi ohjelmiksi tarkoitetut ohjelmat olivat oikeastikin hauskoja. Nykyään ei niistä ainakaan meikäläisen nauru juurikaan irtoa.

   Hs:n tämän päivän lyhyessä jutuissa tuli tosiaan myös esille, miten kirotusvihreitä syntyy. Ennen vanhaan oikolukijakin oli ihminen, nyt se on kone. Aikoinaan lukion musiikkiopettajani toimi oikolukijana Hesarissa, ja hän joskus luki meille hassuja virheitä, joita työssään luki ja korjasi. Ja me likat naurettiin!

  • Iltapäivää!

   Aina joskus tulee sekalaisen ohjelman keskelle piilotettu todellinen helmi, hyvä elokuva. Äsken Teemalta katsomani Havannan taivaan alla oli sellainen, vaikka (tai koska?) siinä ei muuta kuin keskusteltiin hiljakseen lasin äärellä kattoterassilla.

   Neljä kuubalaista ystävystä, keski-ikäinen pariskunta ja kaksi erillistä miestä, muistelevat 90-lukua, jolloin kukin heistä oli maansa poliittisissa myllerryksissä ajettu tuhon partaalle. Taiteellinen työ oli tehty mahdottomaksi. Yhtä miehistä kulttuuriministeriö ahdisteli niin, että tämä katsoi parhaaksi paeta Espanjaan ja asua siellä kymmenen vuotta. Nyt he ovat kuitenkin kaikki koossa ja jokainen kertoo elämästään, joka mielenkiintoissti kytkeytyy myös toisten elämään. Keskustelun vuorosanoissa vaietut salaisuudet paljastuvat ja lukot murtuvat. Kuubassa saattoi taas elää joten kuten, vaikka uhka joutua pidätetyksi piileksi yhä nurkan takana.

   Viime viikolla vastaavalla arvoleffan paikalla oli äidistä ja hänen vammaisesta pojastaan kertova riipaiseva ranskalainen elokuva, (Mammy?) jossa kysyttiin, kuinka paljon äidin on pakko kestää ja mikä on yhteiskunnan vastuu sopeutumattomien hallinnassa.

   • Oliko tämä äiti ja vammainen lapsi se leffa, missä he olivat jotenkin vankeina ja keksivät keinon vapauteen vai se jossa Julia Roberts päättää äitinä viedä lapsensa kouluun kun on jo piiloteltu kotona monta vuotta? Teemalta tulee yleensä parhaat leffat, joita ei innolla rynnitä leffateatteriin katsomaan.
    Cee


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oliko tämä äiti ja vammainen lapsi se leffa, missä he olivat jotenkin vankeina ja keksivät keinon vapauteen vai se jossa Julia Roberts päättää äitinä viedä lapsensa kouluun kun on jo piiloteltu kotona monta vuotta? Teemalta tulee yleensä parhaat leffat, joita ei innolla rynnitä leffateatteriin katsomaan.
    Cee

    Tämä oli ranskalainen leffa, jonka näyttelijät olivat minulle tuntemattomia. Yksinhuoltajan pojasta kasvaa pidättelemätön riehuja, joka on suorastaan vaaraksi muille ihmisille. Äiti haluaisi kuitenkin pitää pojan luonaan ja joutuu koko ajan tappelemaan viranomaisten kanssa. Lopulta poika viedään pakkopaidassa mielisairaalaan, mutta äiti on jo luopunut toivosta eikä käy poikaa katsomassakaan. Ennen kaikkea se kertoo pahasta läheisriippuvaisuudesta.

    En ole käynyt leffateattereissa kuin kauan sitten. Täälläkään ei varsinaista teatteria edes ole, vaan näytöksiä, jotka ovat aina suuren yleisön suosikkeja, esitetään kulttuuritalolla, jossa sali on muussakin konsertti-, teatteri ym. käytössä.
    m


  • Ai, se on nyt poistettu, ajattelinkin että kauankohan kestää. Älykääpiö ei varmaan osaa oikolukea kirjoitusvirheitä, joten poisti sen varmuuden vuoksi. Jos se ei olisi ollut linkki, olisi päästänyt läpi. Onhan se täällä todettu että oikolukea se ei osaa.
   Cee

  • Huomenta!

   Maalle lähtöä odotellessa katselin aamuteeveetä, jossa on siirrytty sisätiloista Hietsun uimarannalle haastattelemaan henkilöitä. Kaikkea uutta sitä oppii. Kun ennen lapsena uitiin ja juostiin ihan luonnostaan, nyt on kehitetty oikea laji SwimRun tai jotain sinne päin, jossa ohjatusti kiipeillään uinnin lomassa kallioita.

   Mitään ei tarvitse tehdä itse, vaan kaikkeen on koulunsa.

   Ihan oma lajinsa on ns. Melnikov-uinti, (vai minkäniminen se Airiston pamppu oli) jossa ostetaan saaria ja rakennetaan niiden ympärille monta laituria. Sitten vain uimaan laiturilta toiselle. Hesarin artikkelissa sitä muistaakseni kuvattiin juuri venäläisten miljardöörien erikoislajiksi. Kukaan muu ei tuollaista keksisikään.

   Hyvää kesäviikkoa! Aurinko paistaa ja lämmintäkin luvassa,tosin vasta loppuviikoksi. Nyt jännitän, kumpi ehtii ennemmin perille minä vai suoseudun hyttyset.
   m

  • Hyvää mökkeilyä Auroralle, toivottavasti itikat eivät ole vielä sankoin joukoin ehtineet kehittyä.
   Meilläkin paistaa nyt aurinko. Tuo Melnikovin harrastus tuntui oudolta, että rakentaa laitureita ympäri saarta, että pääsee uimaan niiden väliä. Kyllä on kaukaa haettu syy laiturien rakentamiseen. Uskoo ken uskoo.

   Cee

  • Laitanpa yhden vitsin tänne näin viikon aluksi: Mies katsoi kaverinsa käsivartta, ja sanoi, ihan mukava idea tatuoida vaimon nimi käsivarteen, mutta entäs jos joskus eroatte? Siihen mies, että pitää sitten vaan etsiä uusi, jolla on sama nimi.
   Cee

  • Hyvä naurut taas sain, kiitos. Tuo Mauran mainitsema "uintilaji" on kyllä kaiken huippu. Kaikkea sitä saakin painattaa. Jos joku uskoo, niin aika tolvana on. Tatskat pitäisi lailla kieltää. Tai, no, jokainen tietysti saa olla oman nahkansa kanssa niin tyhmä kuin haluaa, mutta järkyn näköisiä ne ovat ja todella ongelmallisia, kun niihin taotaan kuvia ja tekstejä, jotka sitten jossain vaiheesa saattavat käydä epärelevanteiksi. Siinä on sitten vitsinkin ukolla homma etsiä tatskaan sopiva nainen.

   Maura on nyt sitten mökkeilemässä. Itikat minullakin käyvät mielessä. Luvassahan on lämpöaalto, joka herättää itikat varmaan Maurankin mailla; koko maahanhan tuota lämmintä on luvattu. Tänään vielä ei kai sielläkään lämmintä ole. Ainakin täällä on ollut viileää ja villatakki ollut ulkona tarpeen.

   Kävimme päivällä Lahdessa hakemassa siellä toisen mummonsa luona viikonloppuna olleet lapsenlapsemme. Lapset siellä enää harvoin käyvät, kun äitinsä on sinnekin suuntaan pistänyt välit poikki. Kuten kaikkiin muihinkin "entisen" elämänsä ihmisiin. Nyt kuitenkin mummoa tarvittiin paimeneksi, kun äidillä menoa. Meiltä hän ei kysy ja kun on minuutin tarkka lasten olemisesta vuoroon isällään ja äidillään, niin ei voinut isääkään kysyä lasten kanssa. Olisi isä saanut pari ylimääräistä päivää. Lapset kyllä olisivat isälleen mieluummin menneet. Mummolle tietenkin ihana asia, että saa joskus lapsia tavata. Heitä hän kovasti kaipaa, mutta tytär ei lapsiaan sinnekään haluaisi päästää.

   Sain tänään ylläpidosta vastauksen kyselyyni, miksi "kilttejä" kirjoituksia poistetaan. Runsaasti linkkejä. lyhytosoitteita? ja listoja sisältävät poistuvat automaattisesti. Muihin puuttuu ihminen. Eihän, Cee, siinä sinunkaan viestissä ollut kuin se yksi linkki. Käskettiin kyllä lähettää poistetuista viesteistä malleja, että voivat tutkia, mikä niissä on ollut vikana. Milläs lähetät kun ne on jo poistettu. Tyhmää.

   Mukavaa kesäiltaa!

  • Linkkejä minulla ei koskaan ole kuin yksi korkeintaan per kirjoitus ja niitäkin harvoin ja mitähän lyhytosoitteita ja listoja lienee tarkoittavat. Ei minulla sellaisiakaan koskaan ole.
   Cee

  • "Lapset siellä enää harvoin käyvät, kun äitinsä on sinnekin suuntaan pistänyt välit poikki. Kuten kaikkiin muihinkin "entisen" elämänsä ihmisiin. "

   Ilmeisesti peilikaupalle olisi suurta tarvetta kaikenlaisissa ihmissuhteissa. Useimmat vaan unohtavat sen peilin
   Jos kaiki osaisivat katsoa peiliin ja tunnistaa oman osuutensa, niin tuollaisia perheitä-tai muitakaan koostumia rassaavia ja rasittavia ja ihan aina aivan tarpettomina harmeja ei noin esimerkin kään vakavassa mittasuhteessa olisi vaan vähemmällä saataisiin siedettävä meno päälle.

   Erityisesti tässä ketjussa näen sen peilin puuttumisen suurena ongelmana, mikä aikuisten ihmisten pitäisi kyllä kyetä ratkaisemaan ennekuin lopullinen alzheimer saapuu pelastamaan sen jolla peiliä ei ollut
   D_Arwin

  • Jaahas. Identiteetti on kopioitu tarkoituksella. Mikäpäs siiinä. Kuka vaan voi käyttää nimerkkejä mielensä mukaan. Lainata. Sinulle ystäväni kopio D_Arwin toivotan hyvää jatkoa hienon fakenews harrastuksesi kanssa. Itse olen ollut tähän asti vain porinapadan kesäkeitto-osaston puolella ja varsin lyhyen ajan kommentoimassa. Maltilliseen sävyyn. Ilman sarvia. Nyt postaan tänne ja vain tämän yhden ainoan kerran. Toivotan palstan ihmisille hyvää kesää. Etenkin kauniille naisille. Olette upeita ja ainutkertaisia. TV2 Arja-tädin sanoin "Näen Ceen, ravun, amummun..." Itse lopetan kommentoinnit näille rinnkaispalstoille nyt tähän. Voikaa hyvin. Jokaiselle on taivaspaikka varattu ja odottamassa.

   • Kiitos A_Darwin! Tiesin kyllä noita "vale" Darwinin kommentteja lukiessani, että kyseessä on "jäljittelijä", mutta huono sellainen. Kerroinkin sen ja sain heti hyökkäyksen ja viharyöpyn niskaani jäljittelijän taholta, mutta se ei saanut minua uskomaan, että olin erehtynyt aidon ja vale Darwinin suhteen.

    Harmi, jos lopetat kirjoittamisen kanssamme, koska raikkautta ja uusia terveitä mielipiteitä eri asioista olisimme kaivanneet ketjuihimme.

    Hyvää kesää sinullekin ja vielä kerran kiitos kauniista sanoistasi meille naisille!

    Rapu


  • Huomenta! Illalla täällä oli toinenkin kirjoitus, jossa oli allekirjoitus D_Arwin alias Darwin ja hän väitti ekaa D_Arwinia (jonka kirjoitus on täällä vielä) kopioijaksi. Toinen kirjoitus on kadonnut.

   Nyt A_Darwin kirjoittaa ihan eri sävyssä ja kiitän häntä siitä. Tuollaisia herrasmiehiä täällä kaivattaisiin.
   Cee

  • Katsoin äsken livenä Satakunnan sääksipariskunnan kahden poikasen syöttämistä. Toinen on kuoriutunut 2.6., toinen kai tänään. Yksi muna on vielä kuoriutumatta. Oli hellyttävän näköistä kun emo yritti syöttää niitä ja antoi koko ajan hiukan liian isoja paloja, tunki jo uutta nokkaan, kun entinenkin oli vielä nokan reunalla tai pudonnut viereen. Hyvin se emo löytää ne pesään pudonneetkin palaset. Emo vaikuttaa vähän siltä kuin olisi vasta-alkaja, ei tiedä, missä asennossa seisoisi poikasiin nähden että on hyvällä nokkaetäisyydellä.

   Eilenkin kun syöttö sille ei oikein onnistunut, asettui poikasten päälle niin että kalakin jäi osittain alle.Tokihan kala on piilotettava, etteivät kalarosvot ilmesty paikalle. Munasta kuoriutuminekaan ei ole poikaselle helppo juttu. Emo paremminkin yritti estää sitä tulemasta ulos kuoristaan, kun koko ajan talloi jaloillaan asetellen niitä alleen suojaan.
   Cee

  • Onpas täällä taas käyty häiriköimässä. Totean vain taas, että sillä on toikkojen puute, ja hakee vaihtelua;(

   Olen tänään seuraillut ahkerasti hallitusasioita. Ihmetyttää vallan kovasti, että kaksi pienintä puoluetta, Ruotsalaiset ja Vasemmisto saavat kumpikin kaksi ministeriä. Mitähän ruuvia ovat vääntäneet?

   Kaiken lisäksi rökäletappion kokenut Kepu, vaalien suurin häviäjä on myös päässyt sanelemaan vaatimuksiaan. Rinteen pitänyt kaiketi suostua, kun muuten olisi hallituksen muodostaminen ehkä mennyt puihin, eikä hänestä olisi tullut pääministeriä. Ei tästä hyvä seuraa. Demokratia taitaa olla menneiden talvien lumia. Kansan sana ei paljon paina, kun mustien autojen takapenkkejä jaetaan.

   Pitää varmaan minunkin ruveta katselemaan elukkakameroita. Niistä tulee hyvä mieli paitsi silloin, kun näytetään luonnon elinehtoja julmimmillaan.

   Tänään pitää vielä tutkia reseptejä pojanpojan synttäritarjoiluja varten. Merkkipäivä oli jo kuukausi sitten, mutta juhlat siirtyivtä useammastakin syystä. Nyt kemut pidetään isänsä luona, ja minä olen lupautunut hoitamaan tarjottavat: kakkua, pullaa, suolaista hyvää, pienille lapsille sormisyötäviä, jne.

   Pitää minunkin varmaan uudistaa tarjoilurepertuaariani, joka tuppaa noudattamaan vanhan ihmisen pinttymyksiä. Omien poikieni juhlissa muinoin oli yleensä juuri se täytekakku, pullaa ja karkkia, ja niillä hyvä. Nykyään harrastetaan vähän muunlaisia juttuja. Eli tietoa on hankittava. Onneksi pojan sisko lupasi auttaa. Hänellä on kymppi köksässä ja tekee melkein vaikka minkälaisia syötäviä. Ehkä minun ei tarvitsekaan selata nettiä, vaan kuuntelen tyttöä ja siitä se sitten lähtee.

   Mitenkähän Maura siellä mökillä pärjäilee, jokohan itikat ovat iskeneet. Jos niitä on paljon niin koirulikin kärsii.

   Hyvää iltaa!

  • Aurinkoista keskiviikkoa!

   Nyt se kesä taas alkoi, ainakin vähäksi aikaa. Parvekkeella on +36. Merellä meni Kaunissaaren vene, kansi täynnä matkustajia. Monet viettävät kesäpäiviä siellä, siellä on mahdollista yöpyäkin.
   Cee

  • Tervehdys - nyt ei palele, mutta silmiä kirvelee ja aivastelin äsken niin että tuntui ettei sille loppua tule! Mikähän nyt allergisoi?

   Muuten ei mitään ihmeempää, mikä on erittäin hyvä asia. Minulle sopii hyvin tapahtumattomuus, en kaipaa mitään hässeliä joka päivä. Ensiviikolla kyllä on taas jo menoja kaikenlaisia ja tällä viikollakin loppuviikosta. Lauantaina menemme 9 v. synttäreille.

   Mukavaa keskiviikkoa!

  • Taas hävisi kirjoitukseni. Ehkä syy oli nyt se, että valitin, kylläkin ihan nätisti, koirien puolesta tätä lämmintä säätä. Toisella koiralla on turkissaan paljon mustaa, toinen taas lähes valkoinen. Musta koira tallustelikin äsken lenkillä ihan rauhassa, eikä kiskonut kurkku koristen kuten yleensä. Valkoinen sen sijaan tohotti menemään eikä ollut lämmöstä moksiskaan.

   Aika lämmin tuli lenkillä taluttajillekin. Nyt vielä voi kotona pitää ovia auki ja saada läpivetoa, mutta jonkun ajan jälkeen on jo laitettava jäähdytys puhaltamaan, muuten ei illalla uni tule. Siipan kanssa olemme molemmat tosi kranttuja nukkumahuoneen lämpötilasta. Joskus olemme joutuneet hotellihuoneeseen, missä ei ilmastointi ole toiminut tai sitä ei ole ollut, ja nukkuminen niissä oloissa on mennyt ihan äitiinsä. Talvella makkarissamme yleensä on 17-18 astetta. Se on hyvä lämpö nukkua, mutta silti silloinkin minulla on aina jalat poissa peitosta.

   Nyt lounaalle, joka on kaupan valmiita kaalikääryleitä, itse keitettyjä Annabellejä ja kaupan salaattitiskin valmista salaattia. Ei tänään oikein tuo ruoan laitto inspiroinut. Puolukkasurvos täytyy vielä hakea pakkasesta. Ja eiku syömään.

   Hyvää kesäpäivää!

  • Liititkö kirjoituksesi siihen Ravun unohtamaan allekirjoitusviestiinsä, sekin on näköjään hävinnyt. Olen huomannut ettei täällä kannata vastata kenenkään viestiin käyttämällä tuota kommentoi tai +lisää kommentti-kenttää. Silloin aina lähtee kaikki siihen liitetyt ja nytkin vailla mitään syytä. Kai älykääpiökin potee auringonpistosta tällä hetkellä.
   Cee

  • Huomaan että toinen kirjoitukseni on poistettu. Se koski mustaa ja valkoista väriä auringossa, mihin A-mummukin viittasi koirien käytöksessä huomionsa helteellä.
   Ihmettelin miksi musmiliminaisilla on mustat kaavut kun sheikeillä valkoiset? Sen arviointi Suomessa on jo siis rasismia, että uskaltaa ihmetellä värien maailmaa naisten ja miesten pukeutumisessa kuumissa maissa.
   Cee

  • Minunkin toinen kirjoitukseni on hävinnyt. Siinä kyllä kritisoin viestiemme poistoja. Ehkä siitä ei sen takia tykätty. Ei ole kohta mitään mieltä kirjoitella, kun kaikki häviää, vaikka mitään sääntöjen vastaista ei ole kirjoitettu.

   Kumpikaan poistettu viestini ei ollut kommentointi teidän viesteihinne, vaan yksittäinen kirjoitus alalaatikkoon.

   am

  • Meitä elämäläisiä siis sorretaan jo ylläpidon taholta. Ihmettelen sikäli, että mehän ylläpidämme tätä aloittelijoiden ketjusarjaa vuodesta toiseen. Monissa ketjuissa on pelkkiä aloituksia ja kukaan ei vastaa niihin. Työllistämmekö liikaa tekoälyä ja moderaattoreita?
   Cee

  • On se todella ihmeellistä millä perusteella tavalliset elämäkirjoitukset voivat muuttua poistettaviksi "häiriökirjoitteluiksi?"

   Kaiken huippu, kun pelkkä allekirjoituksenikin oli sellainen. En muista allekirjoittaa, mutta en halua jättää mitään arvailujen varaankaan, joten kun huomasin taas mokani, niin lähetin nimeni heti juttuni perään. Juttu näkyi pysyneen, mutta allekirjoitus ei!

   Katsotaan miten tämän nyt käy?

   Rapu

  • Huomenta!

   Edellinen kirjoitukseni on pysynyt, mutta yksin minut on taas jätetty kirjoittelemaan! Nyyh!

   Päivä on kuitenkin kaunis, joten ei itketä!

  • Ei todellakaan kannata itkeä, kesä kauneimmillaan ja toistaiseksi lämpökin on hallittavissa. Iltapäivällä voi jo olla toista. Meilläkin on sisällä nyt lähes viileää, kun jäähdytys on ollut päällä koko yön. Liiallinen lämpöhän väsyttää niin, ettei oikein mistään tekemisistäkään tule mitään. Väsyttäminen ei kylläkään johda uneen, vaan levottomaan yöhön. Niin oli meilläkin ennen pumpun asentamista. Nyt ei voi kieltäytyä tekemisistä ainakaan liian lämmön takia. No, syitähän tietysti aina löytyy (ainakin minulle) possutyyliin: maa kova, kärsä kipeä:)

   Tänään pitäisi käydä stadissa. Tapaan sisareni kanssa yhden serkkumme, jota itse en ole tavannut yli kahteenkymmeneen vuoteen. Hän on lähtöisin samasta hämäläisestä kyläpahasesta kuin minäkin, on asunut ulkomailla vuosia, mutta nyt miehensä työn takia on asettunut asumaaan Helsinkiin, missä ennen viime kesää ei ole kuin käynyt silloin tällöin. Nyt hän on siis helsinkiläisrouva. Mukava on saada kuulla hänenkin elämästään, jossa kuulemma käänteitä on ollut vaikka muille jakaa.

   Pitääpä lähteä selvittämään, mitä maalaishiiri laittaisi ylleen kaupunkiretkelle. Lämmintä on stadissakin, mutta en osaa kaupungilla hellekuteissa kulkea, vaan tykkään että vaatteen tulee olla asiallinen oli kylmä tai kuuma. Täällä böndellä on ihan toinen meininki. Kukaan ei katsele, mitä jollain on päällään. No, sama ehkä stadissakin, mutta sitä vain tuntee olevansa jotenkin erilainen kuin muut jo pelkästään siksi, että on maalainen. Tai luultavasti se on vain tunne. Olen kyllä kovasti vieraantunut entisestä kotikaupungistani Hesasta. Mutta tuleehan siitä ensi vuonna jo 40v, kun kaupungista tänne böndelle muutimme. Enkä kyllä takaisin ole kaivannut. Riittää, kun käyn siellä muutaman kerran vuodessa.

   Nyt pää vaatekaappiin. Hyvää päivää!
   am

   • Terve!

    Kirjoitin sinulle äsken ja se mukamas lähti, mutta ei se täällä ketjussa ole, joten toivottelen vain mukavaa sisar-serkku tapaamista täällä stadissa.

    Täällä voi liikkua aivan miten tahansa vaatetettuna, eikä kukaan ihmettele enää mitään.

    Tervetuloa vaan kaupunkiin, vaikkapa kyseessä onkin vain piipahdus!

    Rapu


  • Huh hellettä! Lämpöä nyt kyllä riittää, parvekkeella +39, joten lasit avasin. Jo alkoi meren viileys hieman tuntumaan ilmanvirran mukana.

   Ministerien naamat kuvattu hesariin.

   Varmaan mielenkiintoista tavata serkku, jota ei ole nähnyt pariinkymmeneen vuoteen. Minä ja sisareni saimme kutsun sinne serkkupuolemme hautajaisiin ensi viikon lopulla, mutta emme mene, lähetin adressin. Olen tavannut kerran hänet 13 v sitten, sekin oli hautajaisissa, sitä ennen toisen serkkumme häissä ja sitä ennen varmaan kuin olin noin 10 v. Joten en juuri tuntenut häntä, emme edes joulukortteja ikinä lähetelleet. Hän on ikänsä asunut Tampereella.

   Cee

  • Terveisiä "kesän avajaisista" tuolta korpien kätköistä. Ei olisi sään valtias paremmin voinut järkätä oloani. Alkuviikosta satoi ja tuuli, joten mikäpä oli ollessa pienenä mörrimöykkynä takkatulen lämmössä ja lämpimän täkin hoteissa. Eilen illalla sää sitten heitti kuperkeikkaa, terassille tulvi aurinkoa ja kaikenlaisia pikkueläviä, joista olin säästynyt. Tänä aamuna kuskini jo valitteli kuumuutta ja oli närkästynyt, kun sanoin, ettemme me vanhat noin vain siirry palelusta hikoiluun.

   Täällä kaupungissa oli mielestäni ihan mukavan lämmintä. Toki aina nämä kesät tulevat sikäli yllättäen, että hellekuteet ovat aina vaatehuoneen perimmäisessä kasassa.

   Kolmeen päivään en nähnyt ihmisiä enkä muutakaan kulkijaa paitsi lintuja oli maassa, vedessä ja ilmassa. Rantaan oli noussut ryhdikäs rivi kälyni viime kesänä istuttamia kurjenmiekkoja. Aikaisempina vuosina tuomistaan ruusuista toinen oli auttamattomasti mennyttä, mutta toinen oli venyttänyt pitkän piikkisen varren.

   Kyllä siellä käyn mielelläni, mutta en koko kesää viettäisi, varsinkaan näin yksinäni. Runoilija Eeva Kilpihän kirjoitti puolet tuotannostaan kesäpaikallaan Mikkelin lähellä. Muistan, kuinka hänelle yksinäinen nainen ja koira olivat pettämätön kaveriyhdistelmä. Niin minustakin, mutta jos ei kumpikaan osaa hakata halkoja...
   m

  • Tervetuloa takaisin kaupunkioloihin. Itsekään en yksinäni millään mökillä viihtyisi ilman seuraa. Yöt varsinkin suorastaan pelottaisivat.
   Cee

   • Minä kyllä olen viihtynyt paljonkin yksin erilaisilla mökeillä. Vauvankin hoidin alkeellisissa oloissa, kun mieheni oli viikot työmatkoilla.

    Tytär on asunut tuolla korvessa pian kymmenen vuotta, vaikka on kaupunkilaistyttö syntyjään. Täytyy vain luottaa, ettei sinne pahoissa aikeissa olevat löydä. Autonkin on parasta olla jyry neliveto että selviää kivikosta.

    Joskus hän onkin sanonut, että enemmän häntä pelottaisi keskellä yötä Helsingissä. Minä en taas siellä pelkäisi senkään vertaa kuin landella. Nuorena tuli reissattua keskustaa pitkin ja poikin ja hankittua ns. "katuviisautta".

    Tulikohan nyt kommenttisaldoni täyteen?
    m


  • Kyllä oli eilen Hesassakin kuuma. Auton mittarikin näytti välillä kolmeakymmentä. Kyllä on ajat muuttuneet! Ennen vanhaan kylmä meri piti huolen siitä, että stadissa ei alkukesällä ole kuuma, mutta ei taida sekään päteä enää.

   Lämmintä on täällä böndelläkin. Jostain luin, että itikoita olisi tänä kesänä hirveän paljon. Istuin illalla pitkään terassillamme, eikä yhtä ainutta otusta näkynyt. Viime kesänä mökillä ainakin oli hyttysiä ihan tuhottomasti. Siellä ei yleensä niistä ole kovin suurta riesaa, mutta jospa ajat siinäkin suhteessa ovat muuttuneet.

   Mukavaa kun Mauran retki onnistui. En minäkään mökillä yksin haluaisi käkkiä. Takavuosina, kun kävin usein katsomassa Keski-Suomessa sairaalassa viimeisiä aikojaan viettänyttä äitiäni, yövyin noilla reissuilla mökillämme. Pimeät syksyillat ja yöt eivät tuntuneet ollenkaan silloin kivoilta.

   Nyt olen kyllä huomannut, että en oikein kaksinkaan mökillä olosta enää tykkää. Kesällä tietysti se sujuu, etenkin jos sää suosii ulkona olemista, eivätkä itikat syö elävältä. Siellä tontilla kulkeminen kuitenkin on enempi nuorten hommaa; rantaan on joka kautta enemmän tai vähemmän jyrkkä rinne, joista vain yhdessä on porrasakelmat. Kompostikin on mäellä. Ylöspäin kipuaminen sujuu, mutta alamäkiä ja kaiteettomissa portaissa kulkua olen alkanut vältellä. Kammottaa jo ajatus, että menisin nurin. Siinä voisi mennä nenä ja neljä hammastakin. Ei koivissani mitään varsinaisia ongelmia ole, mutta sen huomaan, että lihakset väen väkisin heikkenevät. Ja niinhän se on, että ihmisen vanhetessa suurimmat lihakset heikkenevät ensimmäisenä. Yritän kyllä jumpata koipiani, mutta enemmän kai pitäisi.

   Kohta taas kettiksiä työntämään, sitten juhlakauppaan etsimään pojan synttäripöytään rekvisiittaa. Hautausmaallakin meinaan iltapäivällä käydä laittamassa vanhempieni haudan kesäkuntoon. Eipä sielläkään kovin ihmeitä hommia ole. Vien aiemmin keväällä laitetut, kuihtuneet kukat pois ja laitan uudet tilalle.

   Mukavaa viikonlopun aloittelua! (saas nähdä, koska tämäkin viesti poistuu; heti vai kohta)
   yt am

  • Vanha rakas ystävä, naapuri yli neljänkymmenen vuoden takaa, soitteli. Vaihdoimme kuulumisia lapsista. Emme olleet varsinaisesti perheystäviä, mutta jotain jo tiesimme ja olimme uteliaita näistä neliviisikymppisistä ja heidän pärjäämisestään. Äitihän on aina äiti.

   Ilmaisin iloni siitä, että näyttelijäystäväni lapsilla meni hyvin: töitä riitti, mikä ei ole itsestäänselvyyttä silläkään alalla.

   Sitten kuitenkin aloimme jutella vanhoista koirista. Olin vuosikausia varahoitaja hänen teatteripiireistä omimalleen sekarotuiselleen sen syntymästä saakka. Sääittävä kirjava karvakerä se oli, jossain kävi ilmi että sen rotucocktalissa oli pyreneidenpaimenkoiraa, lapinkoiraa ja kaikkea siltä väliltä.

   Oma koirani on nuori tähän nelitoistavuotiaaseen konkariin verrattuna, käy vasta kahtatoista. Mutta niin vain meidän ihmistenkin ikämme kulkevat huomaamatta, kunnes se on lopussa.
   m

  • Pikainen aamupäivätervehdys!

   Olen pian lähdössä aamupäivällä vietettäviin 9 vuotis synttärijuhliin. Aika kuluu, kun tuntuu siltä, että tämäkin syntymäpäiväsankari, oli juuri vauva!

   Mukavaa ja lämmintä lauantaita kaikille!

   Rapu

  • Minäkin olen eilen ja tänään valmistellut pojanpojan synttäreitä. Poikkeuksellisesti (minulle!) nousin tänä aamuna jo ennen yhdeksää. Piti tehdä kakun suklaakuorrutus, valmistaa suolaiset purtavat - pieniä kupin muotoisia kaurachipsejä joihin tein kinkku-juusto- ja paprika-juustotäytteet ja vihreätä päälle koristeeksi. Äsken juuri pistin pullat - tosin nyt paistoa vailla, valmiit kaupan pakastealtaasta - vielä pitää koristaa täytekakku mansikkaviipaleilla ja tehdä sille kiille.

   Illalla sitten juhlien jälkeen sauna ja telkkarin vahtimista. Tänään alkaa taas uusi Varjojen maa. Jostain syystä tykkään noista synkistä englantilaisista poliisisarjoista. Em. sarjan aiemmat jaksot katsoin osittain parikin kertaa, kun joitakin jaksoja oli jäänyt väliin. Muita vastaavia ovat olleet mm. Shetland-saarten murhat ja Syrjäinen maa. Vera Stanhopekin on samaa sorttia ja sitäkin olen katsonut. Po. sarjoissa tykkään ennen kaikkea siitä, että niissä suurin osa esitysajasta menee ihmisten - usein tosi synkän - elämän puintiin, vähemmän rikoksiin, jotka tavallaan ovat vain sarjan sivujuonne.

   Mutta nyt mansikoiden ja kakun kimppuun, sitten silittämään pellavamekko ja menoksi eväskassien kanssa - Rapusellekin kivoja juhlia! vaikka toivotukseni tulevatkin vähän jälkijunassa. Muillekin mukavaa lauantai-iltaa!
   yt am

   • Kiitos amummu toivotuksesta, mikä oli kiva lukea vielä juhlien jälkeenkin. Samoin sinulle mukavaa ja lämmintä (sään puolesta alkaa jo olla lämpöä vähän turhan paljonkin) syntymäpäivän viettoa!

    Minä makoilen vain jalat seinällä tuolla viherhuoneen sohvalla ja luen, mutta kun on niin painava kirja, niin en sitäkään viitsi kovin kauan kannatella lukuetäisyydellä.

    Nyt täytyy mennä jotain pientä haukkaamaan, vaikka nälkä ei olekaan. Joku hedelmä on riittävä välipala.

    Mikä siinä on, etteivät mauran kirjoitukset edes tule ketjuun? Jotain häikkää näissä nyt on?

    Mukavaa illanjatkoa!

    Rapu


  • Taas uusi yritys tulla esiin. Meneeköhän tämä jo narsismin puolelle?

   Radio-Suomessa haastateltiin iskelmälaulaja Milana Misicia. Minusta oli upeaa, Laila Kinnusen tyttären ja varsinkin äidin itsensä, elämänvaiheet tuntien, että Milanalla on yhä siteet kroatilaiseen isäänsä. Äskettäin hän on tavannut jopa kaukaisempia sukulaisiaan.

   Me pidämme helposti Balkanin niemimaata Euroopan peräkammarina, jossa kroaatit ja serbit pitävät yllä ikuista vihaansa. Isän kanssa tekemillään matkoilla Milana kertoo huomanneensa, kuinka upeaa siellä pitkän sodan tauottua onkaan. Elämää isolla kirjaimella, joka heijastuu myös Milanan musiikkivalinnoista.

   Varjopuolena uudesta turismin palaamisesta Dubrovnik, jota ennen sanottiin ennen "köyhän miehen Roomaksi"hipoo esikuvansa hintoja. Mutta näinhän turismin suhdanteet heittelevät.

   m

  • Eilen taas kuulin, että 61-vuotias serkkuni (mies) on ohitusleikattu 3 sepelvaltimosuonesta ja nyt ei mene hyvin koska on joutunut hengityskoneeseen kehkoihin tulleen nesteen vuoksi. Sisarelleni vastaava leikkaus tehtiin hänen ollessaan 58-v, joten kaikki meni hyvin ja pääsi kotiin viikon kuluessa.

   Ensi viikon lopulla olisi sen yhden serkkupuoleni hautajaiset, hän kuoli ihosyöpään, jota vastaan taisteli vuosia. Hän rakasti olla auringossa, vaikka se ei hänelle sopinut yhtään vaalean ihonsa ja hiustensa takia. Näin hänet 13 v sitten yksissä hautajaisissa ja hänen kasvojensa iho oli melkoisen näköinen, hänellä oli silloin jo ihosyöpä, jonka lajia en tiedä. Ei se melanoomalta vaikuttanut.

   Cee

  • Sain jo varattua ensi viikon lopulle hotellin S-joelle, mutta junalippujen varaus olikin tenkkapoo. Sain jo paikat meille IC:yyn mutta maksu ei onnistunut, olisi pitänyt olla taas jotkin helekatin salasanat VR:lle, joita meillä ei ole, koska en eden muista milloin olemme junalla kulkeneet. Kone tiesi heti s-postiositteemme ja muut tiedot, mutta maksuun olisi pitänyt kirjautua VR:n salasanalla jota meillä ei tietenkään ole.

   Ajattelin, että maksan ne verkkopankilla ja tulostan liput, mutta ei jostain syystä tuntunut onnistuvan. Koko ajan jotain mobiilipalvelua tarjosi. Pitääköhän tästä lähteä Hgin Rautatieasemalle, että saa paluuliput Sjoelta Helsinkiin, juna näytti olevan jo täyteen buukattu, en olisi saanut meille vierekkäin eikä edes vastakkain paikkoja silloinkaan. Onkohan täällä jotkin festarit silloin?

   Cee, kai tässä on mobiilin käyttäjäksi alettava, tietoa, jota todella harvoin tarvitsen, kuten junalippujen ostoa. Huoh.

  • Taas on eka kirjoitukseni tänään poistettu. Se oli ensimmäine viestini tänään. Heti Mauran kirjoituksen jälkeen. Kerroin siinä aika pitkästi ensi viikon S-joelle menoamme. Ja että viemme automme pojanpojallemme ja tulemme junalla takaisin.

   Seuraava kirjoitukseni junalippujen ostosta liittyy siihen. Aika älytöntä poistoa. Kirjoituksessani ei ollut yhtään mitää salaista taikka kiellettyä.

   Cee

  • Äsken meillä oli lyhyt ukonilma, jyrisi ja salamoi, mutt vain hetken, eli liittyikö mitenkään ekan kirjoitukseni poistoon, ei hajuakaan,

   Viemme automme kuitenkin ensi viikon lopulla pojanpojallemme Sjoelle, siksi olimme tänään autokaupoilla ostamassa itsellemme uutta käytettyä autoa ja sellaisen saimme. Emme enää uutta tarvitse tässä vaiheessa. Pojanpoika saa todella vähän käytetyn auton ja melko ison, joka vuosi huollot tehty merkkiliikkeesä jne. Ja niin hyväkuntoisen, ettei sellaisia sillä ikähaarukalla ole myynnissä. Eikä kannata laittaa.

   Tässä selitykset poistettuun viestiini.

   Saa nähdä poistuuko tämäkin.
   Cee

  • Huomenta. Kuuma yö on koettu, ukonilmakin alkoi yöllä uudelleen, aamullakin satoi taas suht rankasti. Nyt taas paistaa. Asunnossa +25, tukalaa.

   Tänään on HS:ssa iso juttu rannassamme olevasta asuntolaivasta.
   Cee

   • Kesäistä keskipäivää!

    Kuumaa on, mutta minä nukuin, eikä ole mitään tietoa yöllä olleesta ukonilmasta ja sateesta? Olikohan kiertänyt tämän meidän kaupunginosan?

    Minä huomasin tänään Hesarissa koirien ja kissojen merkkipäivä onnittelusivun. Taitaa olla uutuus, koska en ole ennen huomannut kuin yksittäisiä ilmoituksia joskus. Nyt kokonainen sivu. Kirjoitin tuosta kommenttini HS.fissä, mutta ei sitä ainakaan vielä äsken oltu julkaistu.

    Minulla on nyt lakanoiden vaihto meneillään, ja vuodevaatteet parvekkeella tuulettumassa, joten täytyy jatkaa taas tuota kuumaa hommaa!

    Rattoisaa kesäpäivän viettoa edelleenkin.

    Rapu


  • Mobiili

   plussat :
   - maksat maksut missä vaan, kun lataat mobiilisovelluksen kännykkään. Vain yksi salasana muistettava
   - vr mobiili - ei tartte kirjautua. Kirjautumisesta ehkä jotain hyötyä, mutta ilman sitäkin voit ostaa liput
   - bussiliput samoin kuin rautatie

   miinukset :
   ei yhtään

   Näitä käytän itse ja se älykänny ei maksa paljon eikä liittymä, missä netti. Halvimmillaan selvästi alle 20€. Itselläni liittymässä 600 min puheaikaa, 600 tekstaria ja netin käyttö ulkomailla 5Gt Lysti maksaa 22 €

   Esim. Elisalla liittymä nimeltä tarkka perus, kuukausimaksu 9,90, rajaton netti 1 Mt nopeudella (riittävä) ja jos ei pölise puhelimessa paljon eikä tekstiviestittele, niin ... mutta jo 200 minuuttia puheluja / kk + perusmaksu = 9,90 + 13,80 joten tavallinenkin käyttäjä joutuu maksamaan pyöreät 20 ekuu valitsee sitten oikeastaan minkä liittymän tahansa

  • Kiitos edelliselle kirjoittajalle mobiilin käytön eduista. Äsken onnistuin kuitenkin tilaamaan tietokoneella kaksi lippua meille välillä S-joki_Hki, kun pääsin taas sinne maksusivulle alkoi ongelmien kirjo. Tarjosi, että kirjaudu veturiin, jos et niin keksi tunniste mikäli haet liput asemalta, no en tarvinnut kun ajattelin tulostaa ne koska tulostimemme on kunnossa. Vaikka täppäsin kohtaa e-lasku s-postiin, se tyrkytti silti vielä mobiililippua ja siitä en täppää pois saanut millään ilveellä. Tarvitsin apua pojanpojalta, jolle soitin, no yhtäkkiä pääsinkin pankin sivuille ja sain maksettua ne ja palattua takaisin myyjän sivulle. Tilasin ne e-lippuina ja tulostin samantien.

   U:n kännykkä kilahti kaksi kertaa ja ainakin toinen lippu tuli hänen puhelimeensa, onhan hänellä se vanha nokia, jossa nettiyhteys.

   Nyt on asiat reilassa ensi viikon loppua ajatellen, hotellikin on tilattu ja junaliput saatu InterCityyn, joka tuntui olevan todella täysi. Mutta saimme paikat extraluokkaan (1 lk) maksamalla 13 e lisämaksua per paikka, mutta eläkeläisalennus kompensoi sen melko hyvin niissä peruslipuissa. Eka kerran käytin eläkeläisalennusta elämässäni. Pitää ottaa työeläkekortit mukaan, millä todistamme, vaikka näkyy se kai (ehkä) naamoistakin!

   Cee

  • Huomenta! Tänä aamuna heräsin kauheaan niskajumiin, pää ei käänny juuri mihinkään ilmansuuntaa paitsi alaspäin eteen, ei taakse eikä sivuille. Kun olkapääkin on edelleen kipeä, olen nyt melkoinen reporanka.

   Toivottavasti muut olette suht kivuttomia.
   Cee

   • Hesarin Wagner-siallakin oli aamulla niska jumissa. Hän (se) oli nukkunut huonossa asennossa. Mikset herättänyt, sika röhkäisi vaimolleen. Sinä nukut aina niin oudoissa asennoissa, Viivi vastasi. En minä tiedä, mikä niistä on huono.

    Toivottavasti tämä vitsi lohduttaa. Yleensä nuo niskajumit menevät itsestään ohi. Minun jalkasärkyni taas ei millään tokene. Kepin kanssa kolistelen ja Panadolia syön.

    Ei täällä näköjään kukaan ihan tervettä päivää näe, mutta puolikuntoisenakin pärjää.

    Tsemppiä kaikille! Ihanaa, että on viileämpää.

    m


  • Terkut mökiltä. Meni koko viikon ohjelma uusiksi. Lapsille tuli alkuviikon menoistaan vapaata ja halusivat tänne pariksi päiväksi. Meillehän se sopi hyvin, joten eilen illalla tultiin. Ensi viikonlopulla oli alunperin meininki, mutta silloin vähän yllättäen onkin pojan valmistujaiskekkerit.

   Ei ole nyt helteistä tietoakaan. Eilen illalla vielä aika lämmintä. Lapsetkin ryntäsivät lähes suoraan autosta järveen ja polskivat siellä aika pitkäänkin. Tänään on jo sen verran koleata ja tuulista, että uiminen taitaa jäädä.

   Kohta lähdemme siskon mökille. Siellä on pienimuotoiset maalaustalkoot ja mennään vähän jelppimään. Itse en hommaan voi osllistua. Oikea olkapää ja -varsi ovat niin kipeät etten tukkaa pysty kampaamaan. Pukemisessakin tarvitsen assistenttia. Kai täytyy lekuri kohta tilata.

   Hyvää alkanutta viikkoa!
   Yt am

  • Onpa Ceelläkin taas uusi riesa! Minulla sentään pää liikkuu. Kamalan kuuloinen tila sinulla. Toivottavadti on kuitenkin ohi menevää. Tsemppiä taas!
   Yt am

  • Tulin juuri kampaajalta ja kaupoilta kotiin, mutta nyt on minunkin pakko purkaa juuri kuulemaani asiaa. Vaikea käsitellä minullekin, koska sen kohteena on tämä kampaajani, jonka luona olen käynyt ainakin parikymmentä vuotta ja hänestä on tullut jo ystävä. Puhumme kaikenlaisista asioista ja lapsistamme paljon.

   Hän oli aloittanut hiusteni leikkauksen ja kertoi, että hänen äidiltään on löydetty rintasyöpä ja äitinsä menee tänään sairaalaan ja leikataan huomenna. Samassa sisään kampaamoon tuli kaksi virkapukuista poliisia, mies- ja naispoliisi. Kampaajani meni ovelle niitä vastaan, juttelivat vakavina ja hiljaisella äänellä. Sitten kampaajani pyysi poliisit istumaan, että hän saa leikattua minun hiukseni.

   Minulle kampaajani kertoi, että hänen tytär on kuollut. Itku siinä tuli molemmilta, mutta hyvin kampaajani kokosi itsensä. Teki homman loppuun, mutta sanoi minulle, että ei nyt puhuta siitä. En olisi kysellytkään kyllä mitään. Sen puhumisen aika on myöhemmin. Halasimme ja minä poistuin, poliisit jäi sinne. Nyökkäsivät vakavina minullekin hyvästit.

   Elämä on tällaista - olipa nuori tai vanha, niin elämää ei pääse pakoon, se on vaan elettävä niin kauan kuin sitä meille annetaan!

   Minä joudun nyt käsittelemään myös tätä elämän- ja kuoleman esiintuloa tällä kampaamoreissullani!

   Rapu

  • Luin tuon aamun Wagnerin ja sopi minuun kuin nakutettu. Ihan nauratti kun luin sen. Kyllä U minua aina tökkii, koska en aina muista kuulemma hengittää, mutta viime yönä ei tökkinyt, kun katsoi sen leffan siitä raa´asta rikollispomosta, joka riehui Jenkeissä joskus. Tätä gangsteria esitti Jonny Depp ja kyllä oli saatu maskeerauksella ihan eri näköiseksi kuin on normaalisti. Onneksi rikollinen saatiin lopulta kiinni ja tuomittiin 11 ihmisen murhasta. Se luki leffan lopputeksteissä, oli ollut maanpaossa ainakin 12 vuotta. U:lla jäi siis yöunet lyhyeen, nousi ylös jo neljän jälkeen silti, että menee töihin seitsemäksi.

   Leffa perustui siis tositapahtumiin, hyvin raaka näytti olevan, itse en kuvaruutuun katsonut, kun kammoan tuollaisia. Hiljaisella olevan äänen kuulin, kun siellä kidutettiin taas jotakuta, phyi helekatti. Ei se ollut tasoltaan ainakaan B taikka C-luokan leffa, koska U ei sellaista katselisi loppuun asti parhaana nukkuma-aikanaan.

   Cee

  • Onpa Ravulla ollut järkyttävä kampaamoreissu tänään. Tässä niskajumit tuntuvat heti ihan pikkujutuilta.
   Cee

  • Katsoin Areenasta Varjojen maan alkujakson. Olipa jännittävä, joten seurattavaksi tulee ilman muuta. Henkilöistä oikein hätkähdin kun sen salaperäisen nuoren miehen äiti ilmaantui kuvaan. Homsuiselta olemukseltaan muistutti ihmeellisen paljon Vera Stanhopea. Brenda Blethynin nimeä en kuitenkaan tunnista Veran rooligalleriasta.

   Tutkijatyttö taas muistutti paljon Sillan Saraa. Yhdet kivat mutta 40-luvun tapaan huolitellut tutkijanaiset taas löytyvät yhdestä lempisarjastani Bletchleyn nelikosta. Siinä koodintunnistuksessa on tärkeä sija, tosin eri merkityksessä kuin tietokoneajan nykyisillä koodareilla. Salakirjoituksiahan on selvitelty antiikin Roomasta alkaen.

   Olitpa Rapu todistajana aivan traagisessa tapahtumassa arkisella kampaajareissullasi. Että kampaajan äiti sairastunut ja poliisit tuoneet tälle tyttären kuolinuutisen heti perään. Yhdessäkin uutisessa olisi ollut naisrukalle tarpeeksi.

   m

  • Jännärien ystävänä oikein mietin, miten filmien rikostutkimus on kehittynyt teeveen aikana muutamassa kymmenessä vuodessa. Vaikka uhrit ovat perinteisesti nuoria naisia, etsivien kuva on kehittynyt nokkelista Miss Marpleista, jotka eivät koskaan itse joudu vaaroille alttiiksi, nuoriin rempseihin naisiin, kuten Sillan Sara ja tämä uusi varjoissa vaanija, jotka ennen pitkää joutuvat omakohtaisiin pelottaviin tilanteisiin tutkimiensa nuorten uhrien lailla.

   Klassista dekkaria tyyliin Lordin kuolema kirjastossa unohtamatta pidän hyvänä sitä, että tunnustetaan yhteiskunnalliset tosiasiat. Nuoret naiset ovat kiinnostavimpia niin hyvässä kuin pahassa. Nyt myös rikostutkijoina.

   m

  • Huomenta

   Tähän keskelle hiljaisuutta sopii hesarin uutisen herättämä kysymys: kenelle se uusi mainostettu lastensairaala oikein on tehty, pienille potilaille vai arkkitehdeille itselleen?Laitoshan otettiin käyttöön syksyllä suuren hellekesän jo loputtua, joten "auringonkestävyyttä" on päästy testaamaan vasta muutamana kuumana päivänä.

   Mitäs jos tästäkin kesästä tulee viime kesän toisinto, millaisessa pätsissä sairaalassa tosi helteillä eletäänkään, kun jo nyt lämpötila tietyillä osastoilla oli noussut kahteenkymmeneenkuuteen asteeseen! Syynä pitkän käytävän valtavat ikkunat. Toivottavasti joku valtiovieras, jota kiidätetään tutustumaan Suomen upeimpaan nähtävyyteen, edes älähtäisi, mutta eivätpä he tietenkään mitään sano, varsinkaan kohteliaat aasialaiset.

   Tässä pikkukyläsessä taas eletään jatkuvaa talviaikaa, lumi enää puuttuu. Kävin bussiasemalla katsomassa aikatauluja, mutta nepä olivat 10 päivää ajastaan jäljessä eli päättyivät toukokuun loppuun eikä kesäaikatauluja oltu saatu aikaiseksi. Ei kenellekään päättäjälle tullut mieleen, että joku tyhmä turisti mahdollisesti haluaisi pistäytyä naapurikaupungissa. Junallahan sinne N:een kyllä pääsee kaksi kertaa päivässä, mutta olisihan nelipyöräinenkin vaihtoehto ollut syytä kertoa. Ja sitten vielä valitetaan, että seudun matkailulla menee huonosti.

   • Unohtui allekirjoitus eli "sama ämmä" kuin kahdessa edellisessä.

    m


  • Keskipäivää! Meillä vielä lämmintä riittää toistaiseksi.
   Ihmetyttää minuakin tuo lastensairaalan liika lämpimyys, luulisi pikku potilailla olevan tukalaa samoin kuin hoitajilla.

   HSL:n aikataulutkaan eivät koskaan ilmesty täysin ajallaan edes nettiin. Eivät ne paljoa muutu, mutta aina kesän ajaksi hiukan muuttuvat. Sen harvan kerran kun niitä olen etsinyt, eivät näy netissä juuri sinä päivänä, jolloin uusi astuu voimaan.

   Joitakin valkoposkia kaakattaa kadun puolen nurmikolla, jota Staran miehet eivät ole ajaneet koneillaan lyhyeksi, vaan on täynnään valkopalloisia kukkavanoja. Jospa ajattelevat, että hanhet pysyisivät poissa, nehän rakastavat lyhyeksi ajettua ruohoa.
   Cee

   • Kamala riesa teillä siellä niistä hanhista. Meidän iso vihreä takapiha on tyhjä kaikista eläimistä, ainoa joka siellä joskus loikkii aamu- tai iltahämärissä, on jänis. Kadun puolella harakat pesäntekoinnoissaan tunkevat jopa parvekkeille etsimään tarvikkeita. Huomasin eilen tuuletusikkunan verkossa pienen repeämän, olisiko lintu sen nokkinut?

    Nyt on oikein siedettävä ilma, jotain viisitoista astetta. Koiraa kun joutuu usein käyttämään, ei tarvitse nähdä pukeutumisen vaivaa. Vanha poplari vain pikkumekon päälle. Sisällä tarkenisi ilman rihman kiertämää.

    m


  • Täällä on ihan lämmintä, mittarissa 21 ja lapset uimassa. Mukava kun ennusteet taas pielessä ja saatiin sittenkin uimakeli. Ostettiin eilen iso yksisarvinen ja sen kanssa nyt järvessä lapset mesoavat.

   Joku aika sitten käytiin tytön kanssa keräämässä bilsan tehtäviin kuuluvia puiden oksia. Kymmenen sorttia saatiin täältä. Hieman ajankohtaan huonosti sopivia vaatimuksia on opettajan antamassa listassa: pitäisi olla mykana kunkin puun kukat ja siemenet. pihlajassa on vielä kukkia, mutta muissa ei. Tänään sitten laitetaan oksat prässiin. Toimme tänne joskus siipan vanhan kasviprässin ja nyt sillä on taas käyttöä. Tulee omatkin kouluajat mieleen. Ja se tuoksu, mikä prässätyistä kasveista lähti säilyy aina mielessä. Se ei ole paha haju vaan kesän mieleen tuova tuoksu.

   Nyt äkkiä sapuskaa pöytään. Lapset nousivat maihin susinälkäisinä.

   Hyvää kesäpäivää!
   Yt am

  • Tuosta Vera Stanshopen hieman suttuisesta olemuksesta tuli mieleeni isäpuoleni. Muistatte varmaan 70-luvun dekkareista sellaisen kuin Colombo, siinä hieman harittavakatseinen tummatukkainen etsivä kulki ympäriinsä poplari auki leuhottaen. Sisareni, miehensä ja isäpuoleni tulivat kerran meille viikonlopuksi kylään, kaupungille lähtiessään siskoni katsoi isäpuolemme olemusta, jolla oli poplari päällään, että sinähän olet kuin Colombo. Jostain syystä isäpuoli ei tykännyt tuosta huomiosta, sehän oli hänen parempi takkinsa. Siihen hänellä kuului hattuna sellainen ns vilttihattu. Hän oli muuten erittäin siisti ihminen, järjestyksen mies, etten ihmettele että loukkaantui.
   Cee

   • Muistan kyllä Colombon. Kun murhaaja ehti jo huokaista luullen päässeensä Colombon prässistä, etsivä kääntyi ovella ja esitti ratkaisevan kysymyksen, joka naulitsi murhamiehen tai -naisen.

    Poplareitahan ei kukaan enää käytä, mutta minun vanha kirppikseltä ostamani "kaljasaavin peite" on mitä mainioin vaate juuri koirakäytössä. Ei tarvita edes pitkiä housuja alle. Vilttihattua en omista, mutta punainen lippikseni on todella chic, kun tukka ei ole oikein kunnossa, ja eihän se koskaan ole, kun säntää aamupisuttamaan koiraa viiden aikaan.

    m


  • Ihmeellisiä ovat opettajienkin vaatimukset. Saada nyt kesän aikana kasaan kaikenmaailman kasvit, niiden siemenet ja kukat. Se opettaja ei varmaan ole maalla kasvanut.
   Muistan kun appi oli mainio kasvi- ja lintutieteilijä, Hän muisti vielä vanhana kaikkien kasvien ja lintujen latinankieliset nimet. Kun hän harrasti sitä Lapissa patikointia, hän otti kaikenmaailman urvuista ja kanervista lähikuvia ja kirjoitti niiden latinankieliset nimet valokuvakansioonsa. Keskusteluissa jonkun kanssa jos tuli puhe vaikka sini tai valkovuokoista, appi tokaisi heti niiden latinankieliset nimet. Sama linnuista.

   Koska hänestä ei tullut biologia, hän oli oikea turhan tiedon mestari.

   Cee

   • Jokaisella on omat harrastuksensa ja kiinnostuksen kohteet. Jos harrastus tuottaa itselle iloa elämässä niin erinomainen juttu. Elämänsä voi kyllä käyttää paljon turhempaakin tekemiseen. Riippuu siitä kuka tulkitsee. Luonnontieteissä amatööreillä ja harrastajilla on valtaisa merkitys. Hyöteistutkimus nojautuu valtaosaltansa amatöörien tekemiseen. Parhaat amatööriharrastajat ovat tiedemiestasoa ilman hankittua oppiarvoa. Mikä itselle on arvotonta voi olla toiselle elämä ja suola.


   • Oppikoulussa kerättiin kasveja muistaakseni tokalta luokalta alkaen, ekana kesänä 20, seuraavana 30 ja sitä seuraavana 50. Latinalaisia nimiä ei sentään pitänyt osata ulkoa, vaikka kyllä niistä tavallisimmat muutenkin oppi, nämä taraxacum officinalet. En tykännyt yhtään kykkiä maassa jotain ruohoja etsimässä, mieluummin pelmusin heinäladossa tai uimarannalla poikien ja tyttöjen leikeissä. Vaivaa tuotti myös asetella kasveja paksulle paperille niin että ne kuivuivat tasaisesti, jonkun kanervan tai suopursun kanssa teki tiukkaa, että sai varren kääntymään oikeaan asentoon. Oikeaa kasviprässiä
    meillä ei ollut, vaan painona käytettiin tietosanakirjoja.

    Kasviopin hallitsemisessa minunkin appeni oli mestari, samoin anoppini. He olivat käyneet vielä vanhemman koulun, jossa kaikenlainen knoppitieto oli tärkeää ja nimenomaan ulkoa opettelu. Agronomina appi oli tosin ammattinsakin puolesta oikea kasvi-ihminen. Maalla asuva "vanha kansa" jokaista mökin mummoa myöten tunnisti luonnostaan kaiken maassa kasvavan ja ilmassa lentävän.

    m


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oppikoulussa kerättiin kasveja muistaakseni tokalta luokalta alkaen, ekana kesänä 20, seuraavana 30 ja sitä seuraavana 50. Latinalaisia nimiä ei sentään pitänyt osata ulkoa, vaikka kyllä niistä tavallisimmat muutenkin oppi, nämä taraxacum officinalet. En tykännyt yhtään kykkiä maassa jotain ruohoja etsimässä, mieluummin pelmusin heinäladossa tai uimarannalla poikien ja tyttöjen leikeissä. Vaivaa tuotti myös asetella kasveja paksulle paperille niin että ne kuivuivat tasaisesti, jonkun kanervan tai suopursun kanssa teki tiukkaa, että sai varren kääntymään oikeaan asentoon. Oikeaa kasviprässiä
    meillä ei ollut, vaan painona käytettiin tietosanakirjoja.

    Kasviopin hallitsemisessa minunkin appeni oli mestari, samoin anoppini. He olivat käyneet vielä vanhemman koulun, jossa kaikenlainen knoppitieto oli tärkeää ja nimenomaan ulkoa opettelu. Agronomina appi oli tosin ammattinsakin puolesta oikea kasvi-ihminen. Maalla asuva "vanha kansa" jokaista mökin mummoa myöten tunnisti luonnostaan kaiken maassa kasvavan ja ilmassa lentävän.

    m

    Ulkoa oppimisesta. Oppikoulussa meillä oli kielten (ruotsi, saksa) opettaja, joka vaati kirjat ulkoa kannesta kanteen, niin sanat, tekstit kuin kieliopinkin. Lukiossa sama jatkui saksan osalta, vaikka opettaja oli jo toinen. Saksan kieliopin tentissä kysyttiin esim. , mitä sanotaan pykälässä 273c, jne. Ulkoa olen aina oppinut helposti, ja se pelasti jopa yliopistossa, kun tenttiin lukemisaika loppui usein kesken. Tai sitten aloitin lukemisen liian myöhään;)
    am


  • Huomenta!

   Katsooko kukaan Downton Abbeyta? Vaikka se on tullut varmaan kymmenenä uusintana, aloin nyt ensi kertaa seurata sarjaa tarkemmin. Nuorempana pidin sitä vain yhtenä yläluokan kuvauksena Kahden kerroksen väen tapaan, mutta jotain kummaa imua tarinassa ja henkilöissä on näin vanhempaan ihmiseen ainakin.

   Eilisessä jaksossa melkein järkytti sen miespalvelijan, Batesin, proteesijuttu. Kiltti mies oli saanut tarpeekseen muun palvelusväen ja talon rouvankin vihjailuista, että hän ei pystyisi kepin kanssa kulkevana muka täyttämään työn vaatimuksia. Niinpä Bates hankkii nykypäivän silmin katsoen hirviömäisen hökötyksen, jonka kiristettävien metallivanteiden avulla jalan pitäisi hiljalleen suoristua. No eihän siitä seurannut kuin avohaavoja sääreen. Lopulta todistimme lähes hilpeän kauhean proteesinheittotapahtuman; järveen lensi koko kidutuslaite.

   Kuolikin siinä jaksossa eräs herra, mutta minua, ilmeisesti ikuiseen polvivaivaan tuomittua, liikutti Batesin tapaus enemmän.

   Jos saisi toivoa muita uusintoja samasta epookkilajista, missä viipyvät Mennyt maailma (Brideshead revisited) sekä Forsythein taru?

   m

   • "Katsooko kukaan...?" Minä katson. Taas. Aikaisemmista esityksistä on jäänyt useita jaksoja väliin, joten aloitin taas alusta. Tosin nytkään en ole ehtinyt mukaan kuin vasta ekaan jaksoon, Onneksi ovat Areenassa ja taitavat mennä omaankin tallennukseeni.

    Minäkin odotan joitakin vanhoja sarjoja uudelleen, mm. juuri noita mainitsemiasi. Mennyt maailma aikoinaan jäi iäksi mieleeni. Eikös suunnilleen siitä lähtenyt Jeremny Ironsinkin ura käyntiin? Lisäksi odotan - turhaan varmaan niitäkin- kahta muutakin aikoinaan kovasti tykkäämiäni. Toinen niistä on Kristus tuli Eboliin ja toinen Murheesta nousee Elektra. Kummatkin muistaakseni ovat myös koko illan elokuvia. Aikoinaan, kun telkkarista tulivat sopivat hyvin silloiseen elämään, kun tulivat pätkinä. Nyt voisin istua vaikka koko illan katsomassa ne putkeen.

    Ennen oli hyviä sarjoja. Kai niitä nytkin on, mutta eivät sovi minulle. Meillä ei näy (kun ei ole ostettu) mikään maksullinen kanava, joilla kuulemma on vaikka mitä katsottavaa. Tiedä häntä.

    Kotona taas ollaan. Tulimme iltapäivällä, kun lapsilla taas huomenna siirtymä äidilleen. Olisivat kovasti halunneet jatkaa lomailua, etenkin kun luvassa taas uimakelejä. Toivottavasti pääsevät vielä uudelleen myöhemmin kesällä. He ovat vauvasta saakka käyneet siellä meidän, joskus vanhempiensakin kanssa, ja heille se on kovin rakas paikka. Ihan kyllä sydämeen käy, kun tuon ikäiset nuoret vielä pyytävät päästä isovanhmepiensa kanssa viettämään mökkielämää. Ihanaa niin kauan kuin sitä kestää. Tulee varmaan pian aika, jolloin muut menot tulevat mukaan kuvioihinsa. Ja niinhän sen kuuluu mennäkin.

    Nyt on pakko tarttua imurin varteen. Huomenna tulee eräs kiinteistönvälittäjä katsomaan kämppäämme ja arvioimaan hintaa nyt ja hintaa mahdollisen saneerauksen jälkeen. Saneeraus on edelleen mukana suunnitelmissa, vaikka moni osakas vastustaa sitä. Vastustajia on onneksi tullut lisää viimeisimmän asiaa käsittelevän informaatioillan jälkeen. Mutta saa nähdä, mitä tämän kuun lopussa yhtiökokous sitten päättää.

    Hyvää keskiviikkoiltaa!


   • "Katsooko kukaan...?" Minä katson. Taas. Aikaisemmista esityksistä on jäänyt useita jaksoja väliin, joten aloitin taas alusta. Tosin nytkään en ole ehtinyt mukaan kuin vasta ekaan jaksoon, Onneksi ovat Areenassa ja taitavat mennä omaankin tallennukseeni.

    Minäkin odotan joitakin vanhoja sarjoja uudelleen, mm. juuri noita mainitsemiasi. Mennyt maailma aikoinaan jäi iäksi mieleeni. Eikös suunnilleen siitä lähtenyt Jeremny Ironsinkin ura käyntiin? Lisäksi odotan - turhaan varmaan niitäkin- kahta muutakin aikoinaan kovasti tykkäämiäni. Toinen niistä on Kristus tuli Eboliin ja toinen Murheesta nousee Elektra. Kummatkin muistaakseni ovat myös koko illan elokuvia. Aikoinaan, kun telkkarista tulivat sopivat hyvin silloiseen elämään, kun tulivat pätkinä. Nyt voisin istua vaikka koko illan katsomassa ne putkeen.

    Ennen oli hyviä sarjoja. Kai niitä nytkin on, mutta eivät sovi minulle. Meillä ei näy (kun ei ole ostettu) mikään maksullinen kanava, joilla kuulemma on vaikka mitä katsottavaa. Tiedä häntä.

    Kotona taas ollaan. Tulimme iltapäivällä, kun lapsilla taas huomenna siirtymä äidilleen. Olisivat kovasti halunneet jatkaa lomailua, etenkin kun luvassa taas uimakelejä. Toivottavasti pääsevät vielä uudelleen myöhemmin kesällä. He ovat vauvasta saakka käyneet siellä meidän, joskus vanhempiensakin kanssa, ja heille se on kovin rakas paikka. Ihan kyllä sydämeen käy, kun tuon ikäiset nuoret vielä pyytävät päästä isovanhmepiensa kanssa viettämään mökkielämää. Ihanaa niin kauan kuin sitä kestää. Tulee varmaan pian aika, jolloin muut menot tulevat mukaan kuvioihinsa. Ja niinhän sen kuuluu mennäkin.

    Nyt on pakko tarttua imurin varteen. Huomenna tulee eräs kiinteistönvälittäjä katsomaan kämppäämme ja arvioimaan hintaa nyt ja hintaa mahdollisen saneerauksen jälkeen. Saneeraus on edelleen mukana suunnitelmissa, vaikka moni osakas vastustaa sitä. Vastustajia on onneksi tullut lisää viimeisimmän asiaa käsittelevän informaatioillan jälkeen. Mutta saa nähdä, mitä tämän kuun lopussa yhtiökokous sitten päättää.

    Hyvää keskiviikkoiltaa!
    am


   • "Katsooko kukaan...?" Minä katson. Taas. Aikaisemmista esityksistä on jäänyt useita jaksoja väliin, joten aloitin taas alusta. Tosin nytkään en ole ehtinyt mukaan kuin vasta ekaan jaksoon, Onneksi ovat Areenassa ja taitavat mennä omaankin tallennukseeni.

    Minäkin odotan joitakin vanhoja sarjoja uudelleen, mm. juuri noita mainitsemiasi. Mennyt maailma aikoinaan jäi iäksi mieleeni. Eikös suunnilleen siitä lähtenyt Jeremny Ironsinkin ura käyntiin? Lisäksi odotan - turhaan varmaan niitäkin- kahta muutakin aikoinaan kovasti tykkäämiäni. Toinen niistä on Kristus tuli Eboliin ja toinen Murheesta nousee Elektra. Kummatkin muistaakseni ovat myös koko illan elokuvia. Aikoinaan, kun telkkarista tulivat sopivat hyvin silloiseen elämään, kun tulivat pätkinä. Nyt voisin istua vaikka koko illan katsomassa ne putkeen.

    Ennen oli hyviä sarjoja. Kai niitä nytkin on, mutta eivät sovi minulle. Meillä ei näy (kun ei ole ostettu) mikään maksullinen kanava, joilla kuulemma on vaikka mitä katsottavaa. Tiedä häntä.

    Kotona taas ollaan. Tulimme iltapäivällä, kun lapsilla taas huomenna siirtymä äidilleen. Olisivat kovasti halunneet jatkaa lomailua, etenkin kun luvassa taas uimakelejä. Toivottavasti pääsevät vielä uudelleen myöhemmin kesällä. He ovat vauvasta saakka käyneet siellä meidän, joskus vanhempiensakin kanssa, ja heille se on kovin rakas paikka. Ihan kyllä sydämeen käy, kun tuon ikäiset nuoret vielä pyytävät päästä isovanhmepiensa kanssa viettämään mökkielämää. Ihanaa niin kauan kuin sitä kestää. Tulee varmaan pian aika, jolloin muut menot tulevat mukaan kuvioihinsa. Ja niinhän sen kuuluu mennäkin.

    Nyt on pakko tarttua imurin varteen. Huomenna tulee eräs kiinteistönvälittäjä katsomaan kämppäämme ja arvioimaan hintaa nyt ja hintaa mahdollisen saneerauksen jälkeen. Saneeraus on edelleen mukana suunnitelmissa, vaikka moni osakas vastustaa sitä. Vastustajia on onneksi tullut lisää viimeisimmän asiaa käsittelevän informaatioillan jälkeen. Mutta saa nähdä, mitä tämän kuun lopussa yhtiökokous sitten päättää.

    Hyvää keskiviikkoiltaa!
    am


   • "Katsooko kukaan...?" Minä katson. Taas. Aikaisemmista esityksistä on jäänyt useita jaksoja väliin, joten aloitin taas alusta. Tosin nytkään en ole ehtinyt mukaan kuin vasta ekaan jaksoon, Onneksi ovat Areenassa ja taitavat mennä omaankin tallennukseeni.

    Minäkin odotan joitakin vanhoja sarjoja uudelleen, mm. juuri noita mainitsemiasi. Mennyt maailma aikoinaan jäi iäksi mieleeni. Eikös suunnilleen siitä lähtenyt Jeremny Ironsinkin ura käyntiin? Lisäksi odotan - turhaan varmaan niitäkin- kahta muutakin aikoinaan kovasti tykkäämiäni. Toinen niistä on Kristus tuli Eboliin ja toinen Murheesta nousee Elektra. Kummatkin muistaakseni ovat myös koko illan elokuvia. Aikoinaan, kun telkkarista tulivat sopivat hyvin silloiseen elämään, kun tulivat pätkinä. Nyt voisin istua vaikka koko illan katsomassa ne putkeen.

    Ennen oli hyviä sarjoja. Kai niitä nytkin on, mutta eivät sovi minulle. Meillä ei näy (kun ei ole ostettu) mikään maksullinen kanava, joilla kuulemma on vaikka mitä katsottavaa. Tiedä häntä.

    Kotona taas ollaan. Tulimme iltapäivällä, kun lapsilla taas huomenna siirtymä äidilleen. Olisivat kovasti halunneet jatkaa lomailua, etenkin kun luvassa taas uimakelejä. Toivottavasti pääsevät vielä uudelleen myöhemmin kesällä. He ovat vauvasta saakka käyneet siellä meidän, joskus vanhempiensakin kanssa, ja heille se on kovin rakas paikka. Ihan kyllä sydämeen käy, kun tuon ikäiset nuoret vielä pyytävät päästä isovanhmepiensa kanssa viettämään mökkielämää. Ihanaa niin kauan kuin sitä kestää. Tulee varmaan pian aika, jolloin muut menot tulevat mukaan kuvioihinsa. Ja niinhän sen kuuluu mennäkin.

    Nyt on pakko tarttua imurin varteen. Huomenna tulee eräs kiinteistönvälittäjä katsomaan kämppäämme ja arvioimaan hintaa nyt ja hintaa mahdollisen saneerauksen jälkeen. Saneeraus on edelleen mukana suunnitelmissa, vaikka moni osakas vastustaa sitä. Vastustajia on onneksi tullut lisää viimeisimmän asiaa käsittelevän informaatioillan jälkeen. Mutta saa nähdä, mitä tämän kuun lopussa yhtiökokous sitten päättää.

    Hyvää keskiviikkoiltaa!
    am


  • Downton Abbeyta en ole seurannut, mutta aikoinaan katsoin sen Kahden kerroksen väen samoin kuin Forsythen tarun.

   Aurinko paistaa taas ja juhannukseksi povattiin kamalaa itikkainvaasiota. Menemme Mikkeliin silloin. Eilen oli iltiksessä kuvia itikoiden syömistä ihmisistä, olivat melkoisen näköisiä, jaloissa jos minkälaisia paukamia.

   Cee

   • Täälläkin alkaa itikoita näkyä jopa täällä pääkadun varrella. Täytyy vain ajatella, että niissä riittää lintuemoille napattavaa, kun ne yrittävät hoivata pienokaisiaan.

    m


  • Jaahas. Taitaa ylläpito maksella takaisin poistamiaan viestejä, kun nyt tulee sama kirjoitus vaikka kuinka monta kerta. Montakohan vielä tuleman pitää. Mitä bittien tuhlausta!
   am

  • Jaahas. Taitaa ylläpito maksella takaisin poistamiaan viestejä, kun nyt tulee sama kirjoitus vaikka kuinka monta kerta. Montakohan vielä tuleman pitää. Mitä bittien tuhlausta!
   am

  • Kertaus on opintojen äiti.

   Cee

  • Kertaus on opintojen äiti.

   Cee

  • Kertaus on opintojen äiti.
   Nyt on kone tyystin sekaisin. meinaa tuota capthaa.
   Cee

  • Täytyypäs taas kokeilla, miten tänne tänään pääsee. Eilen illalla vielä yritin mutta ei tapahtunut mitään.

   Minä jätän tänään koiralenkin väliin. Toinen käsi on niin kipeä, että en pysty sillä kahvikuppia huulilleni nostamaan, saati taluttamaan "veto"koiraa. Siippa vie kettiksiä yksinään, kun on siellä muutenkin parhaillaan, rakentamassa terassia. Koirat ovat hyvä syy pitää taukoa. On tuosta kovasta tuulesta ainakin se hyöty, että ei tule töissään hiki ja kirputkin pölisevät koirain turkista:))

   Kävipä sitten välittäjä katsomassa kämppäämme ja päivitteli hänkin tätä suunnitelmaa, jonka mukaan kaikki revittäisiin. Sanoi, ettei suunnitelma ole tästä maailmasta. Samaa mieltä ollaan. Vaan asoy:n hallituksen puheenjohtajalle ja isännöitsijälle se ei riitä.

   Nyt menen ja keitän toiset kahvit. Ensimmäinen aamukahvi jäi vähän vajaaksi, kun em. välittäjä tulikin aikaisemmin kuin oli luvannut. "Kertaus on opintojen äiti", tässäkin tapauksessa.

   Toivokasta torstaita!
   am

  • Kova on tuuli meilläkin ja aurinko ei paista. Ja oikea olkapääni on niin kipeä, ettei hiusten laitto onnistu. Luurankoharjalla pari vetoa pystyy tekemään mutta ei muuta. Ja lauantaina on se S-joelle lähtö, laitan kotsan päähän niin ei tarvitse ihmeempää kampausta.

   Ensi viikolla meillä on sittenkin vielä hautajaiset ennen juhannusaattoa, U:n sedän vaimo haudataan Malmille. Hän oli jo noin 90 v muistisairas, joten oli jo halunnut pois. Hänen miehensä, apen veli, haudattiin jo 2010.

   Cee

  • Kyllä nää tietokanavat on melkoisia varkaita. Äsken puhuimme siipan kanssa olkapääleikkauksista, jota nyt itse pelkään, vaikka lääkäriinkin menen vasta tiistaina. Kun jeskustelun jälkeen avasin puhelimeni niin etusivulla oli linkkejä olkapääleikkauksiin, mm. Mehiläiseen.

   Ei ole aiemmin puheisiini reagoitu, mutta kuulemma jotkut päivitykset ovat voineet "pistää päälle" puheen kuuntelun. Poika onneksi osasi neuvoa, mistä po. asetuksen löytää. Löysinkin sen ja pistin "off'iin". Nyt Google valittaa, että Assistentti ei voi vastata jos kutsun sitä, kun se ei kuule minua;(

   En ole koskaan Assistenttia kutsunut, joten ei ole iso menetys. Mutta on todella hävytöntä että puheitakin kuunnellaan luvatta. En itse po. kuunteluasetusta ole koskaan laittanut päälle. Ovelaa ihmisten tietojen keräämistä.

   Mutta nyt Panacodia ja buranaa naamaan että saan nukuttua käteni kanssa. Lääkäriajan sain onneksi jo tiistaiksi.

   Kauniita unia!
   am

  • Kirjoitin tänne jo moneen kertaan, mutta ei lähtenyt mihinkään.
   Cee

  • Kylmää perjantaita! Aurinko ei paista, onneksi ei sadakaan mitään.

   Koska minulla ei ole älykännyä, tuskin puhelintani kuunnellaan, mutta sen olen huomannut, että kun etsin netistä jotain, kuten vaikka hotellihuonetta niin jo kohta lävähtää sivuille hotellimainoksia. Sama, jos klikkaan jotain vaatemainosta niin alkaa sivuillani pyöriä niitä. Se vielä muistaa, mitä olen viimeksi klikannut, niin näyttää niitä vielä monta päivää myöhemmin.

   Eli kyllä kone tietää. Varsinainen juorukello. Nytkin kun viime viikolla tilasin sen hotellin meille, niin se muisti meidän tiedot muutaman vuoden takaa, ei tarvinnut itse edes kirjoittaa niitä. Viime vuonnakin tilasin saman hotellin, mutta nyt käytin booking.comia ja vasta toisen kerran, niin heti muisti meidät.

   Cee

   • Kyllä "tietsikka" muistaa. Vähän kyllä tuhlausta ovat nuo vanhoihin hankintoi´hin juuttuneet mainokset. Minullekin tulee edelleen majoitusmainoksia Sulkavalta, kun jo muutama kesä sitten yksi yö vietettiin siellä eräässä hotellissa. Sen majoituksen mekin tilasimme bookingcomin kautta. Eikä todellakaan tarvitse edes ostaa/tilata mitään, kun mainosiskut alkavat pyöriä, katseleminen riittää.

    Tänään olimme pojan valmistujaisjuhlassa. Oli mukava tilaisuus. Tämä olikin ensimmäinen valmistujainen sitten yo-lakkiaisten, missä olemme olleet mukana. Molemmat pojat ovat nyt tehneet koulun jälkeen kaksi tutkintoa, mutta muina kertoina ei mitään kekkereitä ole ollut, vain samppukset ja kahvittelut kotona omiemme kesken. "Paperit" tulivat postissa. Tänään valmistunut ihmetteli, etä mitähän ensi syksynä alkaa tehdä, kun on nyt tottunut ison osan vapaa-ajastaan tekemään töitä opintojensa parissa.

    Nyt pitää vielä lähteä kauppaan. Jääkaapissa on melkein vain valo, kun olemme syöneet tähän saakka mökkireisulta yli jääneitä murkinoita. Siippa läksi jatkamaan terassin tekoa toisen pojan luo ja siinä vierähtää häneltä koko ilta. Minä taidan sillä aikaa katsoa taas pari tallennusta, kunhan olen kauppakeikan tehnyt.

    Mukavaa alkanutta viikonloppua!
    yt am


  • Kirjoitin äsken listaa, mitä matkalle mukaan huomiseksi, niin laitoin siihen että kamera. Jostain vanhasta syöveristä sen muistin, sillä eihän kellään enää ole näitä digikameroita, kaikki räpsivät kuvia älykännyköillään ja tableteillaan. Siksi useimmiten unohdan nykyään koko kameran, vaikka ei minulla älymobiilia ole. Taas havahduin tähän vanhakantaisuuteeni.

   Molemmille lapsenlapsillekin ostimme aikoinaan sellaiset isommat digikamerat isoilla zuumeilla, mutta nykyään hekin kuvaavat vain älyköillään. Itse ne silloin halusivat. Niin ovat ajat muuttuneet jo muutamissa vuosissa. Itsellämme se kamera on vain sellainen taskupokkari, mutta ihan hyviä kuvia sillä saa.

   Cee

   • Minä se vasta vanhakantainen olen. En ota kuvia juuri koskaan. Silloin kun ostin ensimmäisen puoliälyluurin, jossa oli kamera, napsin satoja kuvia lähimaisemista, koirista ym. Osan niistä siirsin tähän läppärillekin, jossa kuvien paljoudesta on pelkästään haittaa.

    Selfie-kulttuuri on jäänyt minulle tyystin vieraaksi. Sama vanha pärstä sieltä kuitenkin näkyy, otti kuvan miltä suunnalta tahansa.

    Muuten, matkalle lähdössä se tavaroiden listaaminen onkin hauska osa matkaa. Katson usein Australian rajalla -sarjaa. Siinä näkyvät tyypit kai harvoin listaavat matkalla tarvitsemiaan tavaroita ainakaan ajatuksella, siitä päätellen, että rajaviranomaiset löytävät kamoista vaikka mitä.

    Yhdelläkin vietnamilaismammalla kapsäkki alkoi tullissa vuotaa. Hän oli ottanut mukaan avoimen kattilallisen keitettyjä vihanneksia naamioidakseen niiden alle piilotetut laittomat tupakat.

    "Hiljaista on, hiljaista on, eikä kukaan kuule kuinka hiljaista on", lauloi aikanaan se Urjalan taikayöukko. Täytyy oikein pinnistellä, että keksii jotain sanottavaa eikä tulos ole häävi, kuten kuvasta näkyy.

    Hyvää viikonloppua siltikin.

    m


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä se vasta vanhakantainen olen. En ota kuvia juuri koskaan. Silloin kun ostin ensimmäisen puoliälyluurin, jossa oli kamera, napsin satoja kuvia lähimaisemista, koirista ym. Osan niistä siirsin tähän läppärillekin, jossa kuvien paljoudesta on pelkästään haittaa.

    Selfie-kulttuuri on jäänyt minulle tyystin vieraaksi. Sama vanha pärstä sieltä kuitenkin näkyy, otti kuvan miltä suunnalta tahansa.

    Muuten, matkalle lähdössä se tavaroiden listaaminen onkin hauska osa matkaa. Katson usein Australian rajalla -sarjaa. Siinä näkyvät tyypit kai harvoin listaavat matkalla tarvitsemiaan tavaroita ainakaan ajatuksella, siitä päätellen, että rajaviranomaiset löytävät kamoista vaikka mitä.

    Yhdelläkin vietnamilaismammalla kapsäkki alkoi tullissa vuotaa. Hän oli ottanut mukaan avoimen kattilallisen keitettyjä vihanneksia naamioidakseen niiden alle piilotetut laittomat tupakat.

    "Hiljaista on, hiljaista on, eikä kukaan kuule kuinka hiljaista on", lauloi aikanaan se Urjalan taikayöukko. Täytyy oikein pinnistellä, että keksii jotain sanottavaa eikä tulos ole häävi, kuten kuvasta näkyy.

    Hyvää viikonloppua siltikin.

    m

    Minä olen tosi surkimus kuvien ottajana. Eilisissä pojan valmistujaisissa otin kaksi kuvaa. Taannoisella Italian reissulla otin jopa yhdeksän kuvaa, joista niistäkin hävitin viisi, kun olivat niin surkeita. Minä en osaa kuvata. Ehkä jotain saisin aikaiseksi, jos viitsisin tutustua puhelmineni kameran ominaisuuksiin ja toimintoihin. Siinä on mainoksen mukaan kaksi ensiluokkaista kameraa, mutta jos käyttäjä ei ole ensiluokkainen, niin hukkaan menevät hyvä kamerat.

    Nykyisessä tietsikassani on tallennettuna kymmenen kuvaa! Vanhassa on kuvia "säilössä" varmaan muutama sata, mutta ne ovat pääasiassa muiden ottamia. Pitäisi ruveta tekemään niistä valokuvakirjoja, joita on hyvä selata. Ihan kuin ennenvanhaan albumeja. Ei tietsikan uumenista kuvia tule edes itse katseltua saati sitten näytettyä muille.

    Meillä on myös hirveä määrä paperikuvia erilaisissa laatikoissa. Ei niitäkään kukaan koskaan katsele. Voi olla, että poikiamme ehkä just ja just kiinnostaisi katsella jotain lapsuutensa ja nuoruutensa aikaisia otoksia, mutta tuskin heitäkään kiinnostaa vanhempiensa erilaisista tilanteista, tapahtumista ja reisuista ottamat kuvat. Eli isolla kädellä pitäisi nuo kuvalaatikot raakata, ja kaappiin tulisi niin tilaa muulle säilöttävälle:)
    yt am


  • Minäkin olen katsonut noita Aussien rajalla ohjelmia ja ihmetellä täytyy, kun ihmisillä on matkalaukut täynnä ruokia ja kasveja ja jos jotain. Luulevatko kuolevansa siellä nälkään jos ei vie omia eväitä. Ja sinnehän ei voi viedä juuri mitään, ettei vaan maahan tule mitään vaarallisia siemeniä ym tautien levittäjiä. U:n sisko meinasi viime kerralla viedä sinne pari kalansavustuspussia, ne purut olivat sellaisissa alumiinipäällypakkauksissa mutta jätti ne pois kuitenkin matkasta. Ei sinne mitään puuta ja kasvia saa viedä. Eniten siellä syynätään huumeiden kuljettajia, useimmat matkustajat tuntuvat jäävän kiinni, kun ovat kärytelleet lähiaikoina jotain. Pitkällisten etsintöjen jälkeen useimmilta ei kuitenkaan aineita löydy.
   Cee

  • Nyt on sopiva kesäsää, lämmin mutta ei liian lämmin. T-paidassa tarkenee hyvin. Eilen ei tarjennut.

   Otin äsken kunnon kipulääkeannoksen. Yleensä otan sen vasta illalla ennen nukkumaan menoa, mutta nyt näin aikaisin. Alkaa ottaa pannuun, kun ei oikein mitään voi tehdä kuin vain toisella kädellä. On tietysti hommia, jotka tuosta noin vain hoidetaan vasemmalla kädellä, mutta nehän eivät oikeita hommia olekaan.

   Minun pitäisi saada vaihdettua muutamaan ruukkuun toiset kasvit. Kaksi valkoista - tai olivat valkoisia, nyt ruskeita - hortensiaa pitää siirtää pois etupihan isoista ruukuista ja pistää tilalle uudet, lilat, jotka sietävät aurinkoa. Ne räätyneet, valkoiset siirrän pihan puolelle varjoon, jos vielä vaikka innostuisivat tekemään uusia kukkia. Katsotaan virkoavatko. Mutta suunnittelemassani hommassa tarvitaan kaksi kättä (ei kuitenkaan Black&Deckeriä;), ja oikea käsi on siinä jamassa, että vain kulkee mukana, mitään sillä ei tehdä. Ja kun nyt otin kunnon tropit, niin toivon, että puoli tuntia pysyisi kipu poissa, jotta nuo kasvit saisin laitettua.

   Jaahas. Vihreiden uusi puheenjohtaja julisti juuri radiossa, että tietää, miten köyhyys poistetaan. Näkis vaan ja kuulis kolinan.

   Reipasta kesälauantaita kaikille, Ceellekin sinne reissun päälle!
   yt am

  • Kirjoitin tänne pitkän litanian reissustamme mutta se on hävinnyt kuin pieru saharaan. Joten totean nyt vain että kotona ollaan taas.
   Cee sunnuntai-iltana

  • Aurinkoista maanantaita.

   Kerroin eilen, että kun lauanataina lähdimme kotoa noin puoli 10, olimme vastaanottamassa huonettamme klo 14. Matka kesti siis sen 4 ja ½ h kun kävimme kerran Ikaalisissa kahvilla. Tapasimme kaikki läheisemme kerralla, kun Kauhajokisetkin tulivat S-joelle.

   Sunnuntaina lähdimme IC-junalla vähän enne