Miten koetaan Suomessa haitat vuoden 1986 Tjern. ydinvoimalaonnettomuudesta?

ihmisarvotkuntoon

Onko jotain myönteistä asiasta? Tässä kaksi ihmistä on yrittänyt saada elämisen arvoisen elämän siitä tapahtumasta asti. Yhteiskunnassa ei tunneta oireilua ja vaivoja joita on todella olemassa (säteilyn aiheuttamia) ja tarvittaisiin ymmärrystä ja tukea. Sitä ei anneta. Yritetään sopeuttaa oireilut jotka estävät normaalin elämän, niihin sairauksiin joita jo tiedetään olevan olemassa. Voiko siis elämä olla elämisen arvoinen silloin, kun mikään tarjottu tuki ei auta?

Myönteisyyttä tarvitsen että voin uskoa ydinvoimaan ja sen tulevaisuuteen. Näillä näkymillä en voi millään uskoa siihen energiaan hyvänä investointina!!!

Miksi niin? Oma kouriintuntuva kokemus elämässäni juuri sen tapahtuman jälkeen!!!
Olin raskaana ja odotin vauvaani joka oli kohdussani tuon tapahtuman aikaan (vauva vatsassani noin kolme ja puoli kuukautta, yhdeksästä kuukaudesta.

Olin valitettavasti silloin tuon tapahtumisen aikana paikassa, jossa laskeuma oli runsas.
Sen vuoksi uskon täysin siihen että oma lapseni on myös uhri, juuri vahingollisen laskeuman ansiosta.

Kertomatta tässä enempää hänestä, on olemassa tutkimusnäyttöä asiasta, joka kertoo kaikista uhreista pohjoismaissa, jotka olivat runsaan laskeuman alueella "väärään aikaan", jos ette vielä sitä tienneet: Yhteistyössä ovat statistiikan analyyttisen tutkimustyönsä julkaisseet Ruotsin Tukholman Yliopisto ja Columbiayliopisto New Yorkissa
https://svenska.yle.fi/artikel/2007/08/17/tjernobyl-forsamrar-barns-studieresultat.

Asiasta saa lukea myös monesta muista lähteistä ja parhaan tuloksen saa kun käyttää lausetta, "Tjernobyl hämmade svenska barn" hakukoneessaan.

Tutkimustuloksia voi hakea eri lähteistä: Esimerkkinä laitan, 16.08.2007 kirjoitettiin artikkeli Dagens Nyheter päivälehdessä joka on ruotsiksi ja tietoa kerrotaan odotettavan lopullisen tutkimuksen tuloksista myöhemmin. Artikkelissa kerrotaan myös että Mårten Palme ei halua kommentoida tutkimusta ennenkuin se julkaistaisiin, eli attä julkaisu tapahtuisi myöhemmin samana kuukautena. Tutkimuksen julkaisija on ollut US National Bureu of Economic Recearch.

8

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmisarvotkuntoon

      Tuli laitettua väärä lehden nimi. Oikea lehti on Svenska Dagbladet eikä Dagens Nyheter.

      • NykyinenKäytäntö

        Ainakin kyseinen voimalatyyppi on poistettu käytöstä todennäköisesti kokonaan. Nykyisin ei enää päästetä edes diktatuurimaissa ketään työskentelemään voimalaan alkoholin vaikutuksen alaisena. Ketään ei päästetä tekemään edes selvin päin tolkuttomia testejä, jolloin hallinta katoaisi. Monissa valtioissa on työntekijät ennalta määrätty terveystesteihin ennen työsopimuksen allekirjoittamista. Jo kauan on ainakin demokraattisissa valtioissa kesken työsuhteen henkisesti sairastuneet irtisanottu ja siirretty hoitolaitoksiin tilanteen niin vaatiessa.


      • NykyinenKäytäntö

        Nykyisin tehdään säteilymittauksia tarkasti ja ero vuoteen 1986 on suuri. STUK on asentanut ympäri Suomen automaattisen säteilymittausverkoston, joka hälyttää tositilanteessa nopasti ja varsinkin voimaloiden lähialueilla on runsaasti mittareita. Mittareihin kertyy runsaasti radonsäteilystä johtuvia tuloksia, joten se todellinen säteilylähdekin tulee tarkoin tietoon. On hyvä että on viranomaisten oma ja luotettava järjestelmä olemassa, koska muutoin asian tiimoilta olisi liikkeellä täysin perätöntä poliittisperäistä huhuihin ja juoruihin perustuvaa valehtelua.


    • ei-mitään-haittaa

      Tshernobylin ydinvoimalan räjähdys ei ollut ONNETTOMUUS, vaan sen käyttöhenkilöstön täysin järjetön, kielletty ja uhkarohkea kokeilu siitä mitä voimala kestäisi.
      Toisin sanoen kyseinen reaktori saatiin täysin tietoisilla tempuilla karkaamaan käsistä ja räjähtämään. Se siis ryssimällä RÄJÄYTETTIIN. mistä pääsyylliset saivat lopun perin käsittämättömän pieniä tuomioita.
      Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden aiheutti TSUNAMI ja reaktoreiden täysin järjen vastainen sijainti yhdellä maailman tsunamivaarallisimmista valtameren rantaviivoista.
      Ydinvoima on ainoa perusvoiman lähde, jolla on TODELLISTA vaikusta ilmaston lämpenemisen ehkäisemisessä. Hyvin hoidettuina, huollettuina ja valvottuina ne ovat myös turvallisia.
      https://www.talouselama.fi/uutiset/fortumin-loviisan-ydinvoimalat-estivat-kuuden-miljoonan-hiilidioksiditonnin-paastot-ilmakehaan-sahkoa-syntyi-lahes-8-terawattituntia/1023430b-5843-34d1-99e1-b8c26b12732c

    • SÄÄNTÖMAFIAN_VASTUSTAJA

      Kaikki ydinvoimalat ovat jo sisäsyntyisesti vaarallisia, mistä johtuen niistä ei saa turvallisia tekemälläkään. Säteily, joka sisältyy koko ydinpolttoainekiertoon uraanista loppusijoitettuun korkea-aktiiviseen ydinjätteeseen, on paitsi nopeasti tappavaa, myös hyvin pitkäaikaisesti radiuoaktiivisesti vaarallinen yli 250000 vuotta. Sellaista tietäjää ei olekaan, mitä sille ydinjätteelle on sitä ennen tapahtunut, ja missä se lopulta sijaitsee. VTT tietää, että spontaani ketjureaktio ydinjätteen lopputilassa on mahdollinen.

    • tappava-olkiluoto

      Taatusti pamahtaa kun suomen uusi tuholaitos käynnistetään...varautukaa jo säteilyyn....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1870
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1272
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      989
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      695
    Aihe