Kokemuksia Aavan lääkkeettömästä migreenihoidosta

hermiina

Kävin viime viikolla neurologini luona Aavassa Kampissa ja hän tarjosi minulle jatkoa varten heillä tarjolla olevaa lääkkeetöntä migreenihoitoa. Vastaanotto on kuulemma vasta alkanut heillä mutta on toiminut useamman vuoden muualla. Mahtaako kenelläkään olla tuosta kokemusta millaista se oikein on ja onko ollut apua? Lääkkeitä on vuosien saatossa kokeiltu laidasta laitaan, joten jotain uutta täytyy keksiä kun työvuosiakin on paljon vielä jäljellä. Haluaisin kuitenkin kuulla aiemmin noissa hoidoissa käyneiltä kokemuksia.

6

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marish

      En ole Aavassa vielä ennättänyt käydä noissa hoidoissa mutta Jyrkin omalla vastaanotolla kävin tammikuussa viimeksi. Sama hoitomuoto on näköjään hänellä Aavassa. Itselläni on positiiviset kokemukset.

    • ninar

      Kävin viikko sitten ensikertaa tuossa Aavan migreenihoidossa. Oma migreenini on ollut krooninen viimeiset kolme vuotta. Lääkkeet on käyty aasta ööhön läpi ja niistä on lähinnä ollut toinen toistaan pahempia sivuvaikutuksia. Vastaanottaja oli todella sympaattinen ja kertoi hyvin selkeästi kaikki asiat ja sain heti itsehoitosysteemitkin mukaan. Töitä tässä riittää ennen kuin olen selvillä vesillä mutta nyt on ensimmäistä kertaa vuosiin luottavainen ja hyvä fiilis, että tälle ongelmalle voi tehdä asioita.

    • Anonyymi

      Päädyin Aavaan hoidattamaan migreeniäni, joka on ollut krooninen viimeiset kolme vuotta. Olen ehtinyt käydä läpi pienen apteekin verran lääkkeitä . Osa niistä on auttanut hetkellisesti ja osasta kuten sumatriptaaneista tuli niin järkyttävän huono olo, että niiden ottaminen oli lopetettava nopeasti.

      Oma kokemukseni on, että hoitaja on paneutunut minun tapaukseen todella hyvin. Ei ole ollut kauhea kiire päästä minusta eroon, kuten joillakin vastaanotoilla. Kuukauden hoitojakson jälkeen migreenikohtauksen yrityksiä on ollut keskimäärin kerran viikossa mutta saan ne yleensä laantumaan itsehoidolla. Nyt on toinen kuukausi alkamassa ilman säännöllistä lääkitystä ja olo on todella hyvä ja mieli kirkas sen hillittömän aivosumun ja lääketokkuran sijaan.

    • Anonyymi

      Olen kärsinyt aurallisesta migreenistä pienen ikäni (48-v.). Teini-iässä oli ensimmäinen vaikea jakso ja ammatillisten opintojen valmistuminenkin viivästyi pahan migreeni takia vuodella. Sen jälkeen oli kohtullisen hyvä jakso kunnes kolmekymppisenä tilanne alkoi taas pahentua. Työelämä, hirveä kiire, perheen ja tuon stressihelvetin yhteen sovittaminen alkoi todella pahentaa tilannetta. Juoksin niin monella neurologilla ja muillakin vastaanotoilla, että en pysty edes sanomaan kuinka monella olen käynyt pelkästään viimeisen 18 vuoden aikana. Etenkin 2004 jälkeen elämä on ollut yhtä kipuhelvettiä ja pahoinvointia. Lääkehoidot ovat tarjonneet ajoittain vain hetken helpotusta mutta useimmiten oloni on vain pahentunut entisestään. Olen joutunut olemaan töistä pois enemmän kuin haluaisin, perhe ja sosiaaliset suhteet ovat kärsineet ihan hirveän paljon. Olen ollut kuin elävä kuollut, zombie.

      Toukokuussa tänä vuonna hakeuduin taas uudelle lääkärille, joka ei tarjonnutkaan mitään lääkehoitoja. Hän katsoi tautihistoriani ja kuunteli oikeasti minua. Lääkäri sanoi suoraan ettei usko hänen pystyvän auttamaan minua. Sen sijaan hän neuvoi minua käymään Aavassa manuaalisessa migreenihoidossa. En ollut koskaan kuullutkaan mistään manuaalisesta migreenihoidosta saati tiennyt mitä se oikein on. Todella alhaisin odotuksin menin vastaanotolle ja koin jotain sellaista mitä en ollut koskaan aiemmin kokenut mennessäni migreenin takia jonnekin hoitoon. Sen sijaan, että olisin saanut iän ikuisia "koita kestää", "kyllä se migreeni loppuu kun tulee vaihdevuodet" heittoja, sainkin itsehoito-ohjeet. En ole koskaan niitä saanut muualta. Hoitaja antoi suoran kännykkä numeronsa siltä varalta, että tulee jotakin akuuttia, kysymyksiä tai tarvitsen tukea. Kulunut kesä on ollut sanalla sanoen myllertävä. Olen käynyt läpi elämäntaparemontin. Unirytmiä on korjattu hieman, teen päivittäin hengitysharjoituksia ja kylmähoitoja ja ne ovat ihaninta maailmassa! Kauhistuin ensiksi kylmähoitoja mutta totuin niihin yllättävän nopeasti ja niistä tulee niin upea olo! Vastaanotolla käydessäni on hoidettu niin neuropuolta kuin lihaksistoa. Olen myös saanut upeaa apua stressiin ja sen hallintaan, joka on ollut todella iso ongelma aiemmin. Olen oppinut hurjan paljon lisää tästä taudista, itsestäni ja elämähalu on kesän aikana palannut. Ilmeisesti migreenikko tarvitsee toisen migreenikon joka osaa auttaa ja tukea. Ainakin minun hoitajani on sen osannut tehdä.

    • Anonyymi

      Miltä se hoito oikein tuntui? Itselläni on suorastaan kammottavia kokemuksia hierojista. Kävin viime vuonna muutaman kerran Leppävaarassa lääkkeettömällä migreeniklinikalla mutta se hoito oli ihan älyttömän kivuliasta ja sain joka kerta järkyttävävän monen päivän migreenin.

    • Anonyymi

      Työterveyslääkärini ohjasi minut kesäkuussa Jyrki Mäkelälle migreenivastaanotolle. Minun migreeni ei ole sieltä pahimmasta päästä mutta kohtauksia on tänä vuonna tullut joka kuukausi lähes viikottain. Kyllä se häiritsee kovasti, kun vähintään puolet päivästä on mennyt kipuillessa ja vielä seuraavana päivänä on ihan nuutunut olo, eikä jaksa tehdä muuta kuin ihan pakolliset. Kävin neljä kertaa kolmen viikon sisällä siellä vastaanotollo. Oli kyllä ensimmäinen kerta, kun kuulin mitään itsehoidosta. Sitä nyt olen tehnyt koko kesän. Ensin kesäkuun ajan enempi ja sen jälkeen on voinut löysätä.
      Koen ainakin tähän mennessä, että olen saanut todella hyvää apua ja erityisesti pitää mainita kannustava suhtautuminen minuun potilaana. Monesti lääkäreiden vastaanotoilla olen kokenut itseni ihan kuin olisi syytettyjen penkillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe