On tyhmää olla kapeakatseinen

33333x

Kävin eilen ennakko äänestämässä. Etnisesti en ole suomalainen mutta Suomessa syntynyt ja Suomen kansalainen. Minua jäi häiritsemään eilinen tilanne. Tilaisuudessa kysyi äänestyslipun jakelia automaattisesti olenko Suomen kansalainen, perustuen ulkonäköön. En tiedä millä vuosisadalla henkilö elää. Maahanmuuttajia on suomessa ollut jo 90 luvusta lähtien ja se on ihan arkipäivää, että myös etnisesti eri taustaisilla ihmisillä on Suomen kansalaisuus. Miksi menisin äänestämään, jos en olisi Suomen kansalainen? On todella rasittavaa elää yhteiskunnassa, jossa joutuu melkein aina syrijinnän kohteeksi ulkonäön perusteella. Elämme 2019 lukua! Se on naurettavaa, että 2015 pakolaiskriisin seurakuksena oletetaan, että kaikki vähänkin erillaiset ihmiset ovat juuri heitä. Kohtaan päivittäin myös tilanteita jossa puhun suomea henkilölle ja saan vastauksen englanniksi takaisin... En tiedä onko tyhmyys oikeasti tiivistynyt näin paljon?

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kimbelius

      Jos sinulla on rasittavaa elää yhteiskunnassamme niin muuta ihmeessä pois.
      Ei sinua kukaan jää suremaan.

    • 3333333x

      Minun ei tarvitse muuttaa :) vaan yhteiskunnan asenteet pitää muuttua ja takapajuinen ahdasmielisyys, jottei 40 luvun kansanmurha toistuisi 2019 ;)

      • Jaahansjuu

        Jukka-Joensuusta:
        Mä en oo yhtään varma oonko AITO suomalainen, sukututkimuksia ei varmastikaan ole tehty? Onko juureni Venäjän puolella, tai johtaisiko ne Ruotsiin, tiedä sitä...
        en varmaankaan oo AITO suomalainen, kun hiustenväri ei oo blondi 🤔
        Silmätkään ei oo täysin siniset kyllä, et taitaa löytyä niin harmaan, kuin vihreän vivahteita

        Ahdasmielisyys ja älykkyyden puute tässä yhteiskunnassa tuntuu olevan hyvin suuri vaiva!


      • Jukka-Joensuusta
        Jaahansjuu kirjoitti:

        Jukka-Joensuusta:
        Mä en oo yhtään varma oonko AITO suomalainen, sukututkimuksia ei varmastikaan ole tehty? Onko juureni Venäjän puolella, tai johtaisiko ne Ruotsiin, tiedä sitä...
        en varmaankaan oo AITO suomalainen, kun hiustenväri ei oo blondi 🤔
        Silmätkään ei oo täysin siniset kyllä, et taitaa löytyä niin harmaan, kuin vihreän vivahteita

        Ahdasmielisyys ja älykkyyden puute tässä yhteiskunnassa tuntuu olevan hyvin suuri vaiva!

        Suomalaisten juuret ovat 11 000 vuoden ajalta alueelta jos piirtää Helsingin ympärille ympyrän jonka säde on 1000 km. Tätäkin kauempaa on tullut väestöä esim. Nykyisen Belgian alueelta. Keskeisin asia on että ennen 1990-lukua kaikki ihmiset käytännössä olivat vaaleaa pohjoista rotua ( toki muutamia harvoja poikkeuksia oli). Samalla tavalla kuin Somalian asukkaat edustavat mustaa itäafrikkalaista väestöä tai Korealaiset Kaukoidän väestöä.
        Silmien värin voi karkeasti jakaa kahtia, tummat silmät joihin kuuluu ruskean eri sävyt ( näitä on 96-95% Maailman väestöstä) ja vaaleat silmät eli siniset, harmaat ja vihreät. Suomen väestö oli ennen mamuvyöryä yli 80% vaaleasilmäisiä ( Maailman ennätys).
        Suomen kansalainen ja suomalainen eivät sii ole välttämättä sama asia. "Suomalainen" on oma etninen ryhmänsä.
        Vaaleat rotuominaisuudet ovat väistyviä ja siksi meillä pitäisi olla tiukka suojeleva ohjelma maahanmuuton suhteen tummista maista. Vaaleista ihmisistä ulkomailta tänne muutavista voui tulla suomalaisia, jos he opettelvat kielen. Heitä ei katukuvassa tunnista vieraiksi.
        Itsellä oli mielenkiintoinen kokemus 1990-luvulla Dresdenistä jossa paikallisbussiin hyppäsi joukko skinheadejä ja karjaisi "auslander raus!". Vietnamilaiset ja turkkilaiset luikkivat kiltisti tiehensä. Minä en, arvaatteko miksi? Lähes kaksimetrisenä vaaleana ja sinisilmäisenä minä en näyttänyt "ulkomaalaiselta" skinien silmissä, vaan Hitlerin määritelmältä "arjalaiselta" ;)
        Juu ja ÄO on 132 pistettä.


    • nazi

      Helpompaa on sinut täältä poistaa kuin muuttaa yhteiskuntamme asenteita.

    • Tyhmäähän se on ennakkoäänestyspaikalla kysyä onko Suomen kansalainen, kun sitten koneelta virkailija näkee heti, onko äänestysoikeutta vai ei. Lipun jakelija oli typerys, samoin kuin useimmat sinulle jo vastanneet.

      Vaikka ääliöitä on joukossamme näin paljon, ei saa yleistää, muutoin syyllistyy samaan ennakkoluuloisuuteen ja jaotteluun kuin rasistitkin.

    • jzjykstkyts

      Kuulostaa oudolta, mutta en ole koskaan äänestänyt ennakkoon, niin en tiedä miten protokolla siellä menee. Miksei henkilöllisyyden esittäminen riittänyt, siitähän sen saa selville onko äänestysoikeutta vai ei. Kai siellä samat äänestyslistat on kuin normiäänestyksessäkin?

      En usko, että ihmiset tarkoituksella tahtoo syrjiä tuonkaltaisissa tapauksissa, ehkä tuossa oli kyseessä kokematon henkilö, joka ei oikein tiennyt miten pitää toimia.

      Itse puhun aina suomea kaikille, mutta oma kokemus on ollut, että usein vastataan englanniksi takaisin. Mutta tsemppiä sen englannin kuunteluun :)

    • PaavonRakkaus

      Paavo Väyrynen pelastaa kadotukselta

    • monimonimoni

      Tämähän vaikuttaa keskityltä tarinalta, koska henkkareitahan siinä kysytään. Suomen kansalaisuus näkyy henkkareista ja jos ei näy, niin ei ole äänestämistäkään.
      Saanko pyytää aloittajaa keksimään paremman tarinan.

    • pilleriposkeen

      joo eihän siellä mitään kansalaisuuksia kysytä vaan henkkarit ja sitten tarkistetaan listasta että on äänestysoikeus siinä piirissä. Sen jälkeen saa vasta äänestyslipun. Huono provo. Keksitty juttu.

      • Vttutaas

        Nämä keksityt rasismiulinat ääliökomppaajineen on yksi syistä joka kasaa epäluottamusta matuihin ja saa toivomaan heidät sinne missä olisi heillä se rasismiton yhteiskunta. Osaamme olla ilman rasismineuvojiakin ja ainakin sossu ei ole rasistinen. Mikä riittää heille paremmin kuin hyvin.


    • 3333333x

      En ole keksinyt "tarinaa" vaan tilanne meni juuri niin kuin mainitsin. Lipunjakaja kysyi olenko Suomen kansalainen olettaen ulkonääkööni. En edes tiedä miksi hän sitä kysyi. Hänen tehtävänsä on jakaa niitä äänestys lippuja ei tarkastaa sitä olenko kansalainen vai en... Virkailija tarkistaa sen sitten kun annetaan lipuke hänelle :) Joten joo kyllä sitä voi pitää syrjintänä. Suomalaiselta ystävältäni sitä ei yllätys yllätys kysytty.
      Taitaa nousta tunteisiin kun natsi puolue ei voittanu...

      • Anonyymi

        Voi,voi. Kyllä nyt varmati harmittaa. Varmaan itkeä tirautitkin. Voi,voi. Olisi varmaan kannattanut pysyä siellä kotimaassa,et olisi tarvinnut täällä itkeä kohtaloasi,voi,voi. Mut hei eihän se ole myöhäistä vieläkään eikun vaan äkkiä pakkaamaan,ja takaisin sinne mistä tulitkin.Et tarvise itkeä. Voi,voi.


    • Uliuliuli

      Ymmärrän lipunantajaa. On kielitaitokysymys ja joku lukutaidoton ei-kansalainen on voinut yrittää paikalle. Veikkaan että siellä missä on apn näköisiä enemmistö, ollaan erittäin kapeakatseisia. Turistitkin voi menna vain ryhmissä sallittuja reittejä ettei kapeakatseiset heittäydy vihamielisiksi. Entäs saako äänestää ollenkaan? Sitten sitä tullaan tänne ja vaaditaanehdotonta suvaitsevaisuutta suureen ääneen, olisi pidettävä kuin kukkaa kämmenellä. Siksi että suomalaiset ovat jo ääliömäisen suvaitsevaisia että voi ottaa kaiken irti.

    • Anonyymi

      "Tilaisuudessa kysyi äänestyslipun jakelia automaattisesti olenko Suomen kansalainen, perustuen ulkonäköön"
      Miksiköhän tommoisesta piti loukkaantua? Voe hele,vetti. Varmaan ihmettelit myös,kun ei ollut punaista mattoa,ja soittokuntaa..
      Mieti nyt ihan oikeastiet jos muuttaisit täältä pois.

    • Anonyymi

      Kovin vaikea uskoa jos sulla on ennakkoäänestyksen lähetekirje ja henkilöllisyystodistus, että kysyttään yhtään mitää. No, uskoo kuka uskoo.

    • Anonyymi

      Olen egoisti ja haluan säilyttää Suomen suomalaisena kaikkine tapoineen ja kulttuureineen. En halua tänne muualta tulleiden tapoja ja perinteitä.

      • Anonyymi

        Et ole mielestäni egoisti vaan ihan tervehenkinen suomalainen, joka arvostaa omaa maataan, kansaansa, kulttuuriaan, uskoaan ja kieltään.

        Normaali itsekkyys on luonnollista. On ihmisluonnolle normaalia ja tervettä puolustaa omaa kotiaan ja omaa perhettään.

        Sama pätee tietysti laajemminkin omaan maahan ja kansaan, vaikka suomalaisvastaiset tahot muuta väittävätkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ole mielestäni egoisti vaan ihan tervehenkinen suomalainen, joka arvostaa omaa maataan, kansaansa, kulttuuriaan, uskoaan ja kieltään.

        Normaali itsekkyys on luonnollista. On ihmisluonnolle normaalia ja tervettä puolustaa omaa kotiaan ja omaa perhettään.

        Sama pätee tietysti laajemminkin omaan maahan ja kansaan, vaikka suomalaisvastaiset tahot muuta väittävätkin.

        Samaa mieltä. Sotaveteraanit taistelivat pitääkseen Suomen suomalaisena ja suomalaisille. He taitavat pikku hiljaa alkaa kääntyilemään haudoissaan jos nykyinen haittamaahanmuutto ja suomen mamutus saa jatkua.


    • Anonyymi

      On myös tyhmää olla sinisilmäinen. On sinisilmäisiä ajatella, että iso määrä miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin länsimaisia arvoja. Jos se edes ylipäätään onnistuu, niin tämä kestää todella pitkään ja monelle länsimaiset arvot eivät istu koskaan. On liian isot kulttuuriset ja uskonnolliset erot länsimaihin verrattuna. Tekeekö tämä mielipiteeni minusta rasistin?

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2506
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      39
      1408
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1382
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1111
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe