Elina Lepomäki järjen ääni vaalikeskustelussa

EmonSilo

Suomi on matkalla tuhoon jos vihervasemmisto voittaa vaalit.

57

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 98io

      Kylmäkiskoinen kokoomusnainen, sopisi orjakaleerin vartijaksi

      • RahamafianElina

        Ulkomaisen työvoiman (Etan ja EU:n ulkopuolisen) tarveharkinta on länsimaissa poistettu vain Ruotsissa, eikä jälki ole kaunista. Ammattilaiset ja asiantuntijat Suomeen jo pääsevät muutenkin töihin myös Etan ja EU:n ulkopuolelta, kuten Jussi Halla-aho on todennut monesti.

        Ville Tavio kertoi myös Suomessa olevan yli 500 000 työtöntä ja EU-kansalaisilla n. 500 miljoonaa on EU-työmarkkinoiden työvoiman vapaan liikkuvuuden takia mahdollista tulla jo nykyisellään korvaamaan Suomen väitettyä työvoimapulaa. Todellisuudessa kokoomus Lepomäki mukana, kepu ja RKP ajavat vain aasialaisen halpatyövoiman maahanmarssia ja tes-palkatun työn ulosliputusta Suomesta. Palkanmaksun ketjuttamisen takia Suomessa jo nyt maksetaan 3 euron tuntipalkkoja ulkomaiselle työvoimalle, rikkoen räikeästi Suomen työlainsäädäntöä.
        Ainoastaan SDP ja perussuomalaiset edustavat tässä tolkun ääntä Suomessa.


    • Pakkomyöntää

      Vaikuttaa siltä että Lepomäki on tässä keskustelussa ainut joka ymmärtää taloudesta jotain.

      • juhasipil

        Omat bisneksensä Lepomäki on hoitanut hyvin, ja vanhukset maksaa sen turvattomuudella.


      • sfasfsd

        Lepomäki ei ymmärrä mistään mitään, ei edes sitä ristiriitaa että ei voi olla yhtäaikaa sekä pienipalkkaisia työntekijöitä että ostovoimaisia kuluttajia.


      • Dndmdmsm
        juhasipil kirjoitti:

        Omat bisneksensä Lepomäki on hoitanut hyvin, ja vanhukset maksaa sen turvattomuudella.

        Tarkoittanet varakasta miestä? On hoitanut hyvin, on. Raha tulee rahan luo varsinkin kun istuu valmiiksi lompakon päällä.


      • sfasfsd kirjoitti:

        Lepomäki ei ymmärrä mistään mitään, ei edes sitä ristiriitaa että ei voi olla yhtäaikaa sekä pienipalkkaisia työntekijöitä että ostovoimaisia kuluttajia.

        Kyllä Lepomäki tajusi että SOTEsta ei tule mitään.


      • Lepomäki_on
        Dndmdmsm kirjoitti:

        Tarkoittanet varakasta miestä? On hoitanut hyvin, on. Raha tulee rahan luo varsinkin kun istuu valmiiksi lompakon päällä.

        aika rupsahatnut vanha akka ei se minkään lompakon päällä istu ku jossain sellasten unissa jotka etsivät netistä granny seksiä.


    • Rftrgt

      Suurpääoman edustaja paasaa kokoomusjargonia. Sanii kyllä yhden totuuden: "Emme ole kiinnostuneet pienyrittäjistä vaan suurista yrityksistä."
      Siinä se totuus tuli.

    • kaksikymmentä.tusinassa

      Tyypillinen liberaali. Petaamassa Suomesta kansainvälisten suuryritysten pelikenttää.

    • Ei.ole.elinan.päivä

      Elina on nyt kyllä itseään viisaammassa seurassa. Voi voi sentään.

    • Mustbehell

      Se on hienoa, että SUN Suomes tuhoutuu.

      • fgdfdgdfgdf

        Kukas SUN sosiaalitukesi sen jälkeen maksaa?


      • Lapsilisätpois

        Tuollaisilta kakaroilta, porvareille ei sellaiset kuulukaan.


    • Hjkbccc

      Koko keskustelu oli taas kerran älytöntä päällepuhumista. Ilmeisesti kuullun ymmärtämisessä on suuria puutteita, sillä epätoivoiset toimittajat toisteli jatkuvasti ” lyhyitä puheenvuoroja” mutta politiikkokielellä se aina tarkoittaa juuri päinvastaista kuten hyvin tiedetään.

    • fasfasfa

      Hirviöämmä tahtoo kyllä että ihmiset menevät porvareille työharjoitteluun tai että veronmaksajat, lähinnä ansiotuloveroista tai välillisistä veroista hankitut verot, maksavat työllistämistukea. Eli heidän palkkansa.

    • Työn halpuuttaminen kurjistaa Suomen. "Paikallinen sopiminen" on selkosuomella työehtojen huononnuksia työnantajan sanelulla. Mikä neuvotteluvoima on nollatuntisopimuksella työtä tekevällä? Entä määräaikaista työsopimusta tekevällä? Työsuhteista jo 1/3 on muita kuin täyspäiväisiä ns. pysyviä työpaikkoja. Nuorten osalta "epätyypilliset" työsuhteen ovat oikeasti niitä tyypillisiä.

      Jo nyt palkkatyököyhyys on ongelma. Työllisyysasteen nousu halpatyöpaikoilla ei paranna kestävyysvajetta, koska halpuutettua työtä tekevät eivät ole nettoveronmaksajia, vaan toimeentulotuen ja asumistuen nostajia. Käytännössä yhteiskunta maksaa heille palkan ja elinkustannusten erotuksen.

      Suomen työmarkkinoilla tavoitteen tulisi olla, että työntekijä tulisi palkallaan toimeen. Työnantajan kuuluu maksaa sellainen palkka. Yhtä vähän kuin veroja voi laittaa valtion maksettaviksi yhtä vähän yksityisten firmojen palkkoja ei pidä laittaa valtion maksettaviksi.

      • HeikoillaHangilla

        Paikallinen sopiminen on selkokielellä paikallinen käskytys.


    • Mua_kyllä_hieman

      ihmetyttää että joku voi äänestää niin vastenmielistä ämmää kuin tuo Lepomäki on.

      • Blondivampirellat

        Elina Lepomäki ja Susanna Koski, kaksi ruiskukan kuivaa jääkunigatarta.
        Tunne-elämää?


    • Suomi on matkalla tuhoon riippumatta siitä mikä värisuora vallan kahvassa on.

      Kansakuntamme rypee synnissä (on tietenkin Jeesuksen uskossa olevia kuten minä ja on muitakin) - ja synti saa aikaan kaikenlaista tuhoutumista ja rappiota.

      Kansakuntamme syntejä mm

      valhettelu, varastaminen, raiskaukset, juomarius, huorinteko, haureus, ahneus, viha, murhat, yms yms

      synnin palkka on ijankaikkinen kadotus

      älkää menkö synneissänne ikuiseen helvettiin vaan tehkää parannus ja ottakaa vastaan Jeesus Herraksenne ja Vapahtajaksenne niin teistä tulee Jumalan lapsia ja saatte ijankaikkisen elämän.

      Seuratkaa Jeesusta totuudessa (Jumalan Sana eli Raamattu).

      • Kokoomus_tuo_maahan

        islamilaisia ammattitapajia ja jos kuvittelet että ne sun juttujas kuuntelee niin mieti kuule uudestaan.


      • Kokoomus_tuo_maahan kirjoitti:

        islamilaisia ammattitapajia ja jos kuvittelet että ne sun juttujas kuuntelee niin mieti kuule uudestaan.

        No kyllä Jumala voi jihadistillekkin synnintunnon antaa , ja etsikkoajan jolloin jihadistikin voi tulla Jeesuksen uskoon


    • tästä.eteenpäin

      Halpatyövoima ulkomailta voisi olla ratkaisu...

      • yrtyw

        Porvaripersun märkä uni.


    • ohjelman.katsonut

      Täysi idiootti. Arhinmäelle typeränä: "Suomessa maksetaan jättiosinkoja siksi kun tänne ei haluta investoida"=luoda työpaikkoja. Investointihalukkuus tänne tippunut kymmenen vuotta, kokoomus saavuttanut niiltä osin ay-liikkeen/Suomen alasajotavoitteensa. "Työn ja sosiaaliturvan yhteensovittaminen", laulu kokoomuksen nollaveroilla kustantamalla sosiaaliturvalla maksetuista palkoista, jne.. Kokoomus on tämän maan SYÖPÄ. Toinen täysin ulapalla oleva, kulmuni, joka ei tiennyt koko aikana edes mistä puhuttiin. Yks paha oli kun Arhinmäki pääsi piikittämään tuhannen(1000) open lisäämisvaatimuksesta: "juurihan te potkitte pois 1600 opettajaa". Kulmuni: "oli pakko säästää". No, nyt ei kepun tarvii enää säästää, eikä kikkailla työttömyystavoitteella, ai, niin tulihan ilmi, että puolessa 140 000 uudesta paikasta oli työnantaja palkanmaksaja(oikeita paikkoja). Siimoni suolesta, kuten tavallisesti, siniperse se vaan panee maan asiat kuntoon vaikka sata vuotta vanhoja aiheeseen liittymättömiä vassuasioita vatvomalla, ei oo kaikki kotona. Pannaan kunnon säästötalkoot käyntiin MAATALOUSREFORMILLA, loput tarvittavat miljardit täältä. 8-9 mrd:ssa riittää perkaamista.

      https://yle.fi/uutiset/3-10095106

      • hdfgy

        Hyvä kommentti.


    • jossain.mättää

      Juur uutisista. Lepomäen puolustus paikallisesta sopimisesta, muualla euroopassa palkat noussu tuon ansiost paljo enempi ko meillä. Haloo kokoomus/EK, tuohan täytyy ulosmitata heti koska halukkuutta korkeempiin korotuksiin oliskin näemmä ollu. Siis nuo rääkymiset maltillisista korotuksista on ollu perseestä. Kertokaa ykskin järkevä kommentti tuolta akalta, kommentti joka EI sodi myöskään omia vastaan.

    • poropeukalo

      SDP:n vanhakantaisuus työelämän muutoksiin tuli esiin. Työllisyys tulee lisääntymään heidän keinoilla. Työpaikkoja häviää, myös syntyy, osa palvelualoille. Yhteiskunnan tuki tulee olemaan osa palkkaa monilla matalapalkka~aloilla. Myös työn hintaa saatava alemmas. 100 euroa lähentelevä kotitaloudessa tehty korjaustyö per/henkilö /tunti ei houkuta työllistämään. Vanhoissa omakotitaloissa, kuin muuallakin korjaustarpeita löytyisi jos tuntiveloitus olisi kohtuullinen.

      • joskus.ajatusta

        Firmat hinnoittelee nuo työt, siis haukuppa kokoomusta. Usein firmana mikroyritys. Teetin juuri (2016) lähes täyden sisäremontin(ei ikkunoita, 35 000€) kämpässäni paikkakunnallani kehutulla firmalla joka velotti tuntiperusteisesti, ammattimies 50€ ja apumies 30€/h(suomalaisia). Ehkäpä sun kannattaa kilpailuttaa asiat, eikä aina maksaa sille hyväveljelle, vaikka saatkin kotitalousvähennyksen.
        Jos veroja kaikin keinoin karttelevat työnantajat haluavat työmarkkinoita jossa palkan maksaa veronmaksaja, niin ehkä sosialismi olisi ratkaisu pulmaan tai viedä yritys kiinaan.


      • Suomen taloutta ei pelasta halpuutettu työ, koska sen tekijät eivät ole nettoveronmaksajia. Palkkaköyhyys yleistyy ja yhteiskunta (=keskipalkkaiset veronmaksajat) maksavat halpuutettujen palkkojen ja elinkustannusten erotuksen. Samalla kun yhteiskunta hoitaa käytännössä osan työntekijöiden palkkakustannuksista yritykset maksavat ennätysosinkoja.

        Talous tervehtyy vain, jos ihmiset saavat palkkaa jolla elää ja jolla he voivat olla nettoveronmaksajia. Kehittyneissä talouksissa kotimainen kysyntä on huomattavasti merkittävämmässä roolissa kuin Suomessa. Halpuutetut palkat vain lisäävät Suomen riippuvuutta viennistä.


      • jossain.mättää
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Suomen taloutta ei pelasta halpuutettu työ, koska sen tekijät eivät ole nettoveronmaksajia. Palkkaköyhyys yleistyy ja yhteiskunta (=keskipalkkaiset veronmaksajat) maksavat halpuutettujen palkkojen ja elinkustannusten erotuksen. Samalla kun yhteiskunta hoitaa käytännössä osan työntekijöiden palkkakustannuksista yritykset maksavat ennätysosinkoja.

        Talous tervehtyy vain, jos ihmiset saavat palkkaa jolla elää ja jolla he voivat olla nettoveronmaksajia. Kehittyneissä talouksissa kotimainen kysyntä on huomattavasti merkittävämmässä roolissa kuin Suomessa. Halpuutetut palkat vain lisäävät Suomen riippuvuutta viennistä.

        Jep, Lepomäestä sai sen käsityksen, että vaikka ihmisen OMA VALINTA olisi osa-aikatyö, niin yhteiskunnan järjestelmien tulisi osallistua hänen toimeentuloonsa. Eli kai tuo esiintullut TUNTI VIIKOSSA TÖITÄ työllisyyskin pitäisi yhteiskunnan kustantaa. Seuraavan hallituksen tulee varautua jättimäiseen TYÖTTÖMYYDEN KASVUUN TILASTOISSA kun se purkaa kaikki tän hallituksen työllisyysasteennostokikkailut, jotka ollu nousususuhdanteessakin ISO LISÄVELANOTON syy.


    • poropeukalo

      Oikaisu. Siis työttömyys tulee lisääntymään SDP keinoin.

    • rikkaiden_puolueesta

      Väritön, tylsä, täysin seksitön, ruma, sitä kaikkea on E. Lepomäki

      Ajaa rikkaiden ja yritysten asiaa, keppiä kaikkein heikoimmassa asemassa oleville.

    • Sekomäki_näyttää

      siltä ku nukkuis päivät ruumisarkussa ja nousee yöksi juomaan vähävaraisten verta, siis miten voi akka olla noin kauhuleffan vampyyrien näkönen paitsi oleellisesti rumempi.

    • Lepomäeltä hauska tunnustus:
      Hän sanoi, että kaikissa muissa Länsi-Euroopan maissa talouskehitys ja tulokehitys on ollut viimeisen 10 vuoden aikana parempaa kuin Suomessa.

      Mikäs on AINOA puolue, joka on yhtäjaksoisesti ollut hallituksessa tuon 10 vuotta, kun Suomi on jäänyt talouskehityksessä jälkeen Länsi-Euroopasta? Tietenkin Lepomäen oma Kokoomus!

      Jos parin viime vuoden vientikysynnän aikaansaama talouskasvu on hallituspuolueiden ansio, niin mikä on Kokoomuksen vastuu siitä, että Suomen talouskasvu on ollut huonompi kuin muualla Länsi-Euroopassa?

      • ohjelman.katsonut

        Olin juuri aloittamassa samasta aiheesta, mutta ehdit ensin. Kiitos. Viittasin osittain tuohon samaan jo investointikommentissani. Kokoomuksen vastuu....SUURI VITSI.


      • werwetwetr

        Lepomäki viittasi siihen, että muissa maissa työsuhteiden joustot ovat Suomea paljon suuremmat, ja kansainvälisissä vertailuissa Suomi on todettu miltei maailman jäykimmäksi maaksi työelämän joustojen suhteen. Mitä enemmän paikallista sopimista yrityksissä, sitä korkeampi elintaso maassa on, oli Lepomäen pointti. Siinä ei se auta mitään, vaikka kokoomus olisi jatkuvasti hallituksessa, mikäli työmarkkinat ei jousta vasemmiston ja ay-liikkeen vastustuksen takia. Dorka.


      • jossain.mättää

        Ja kun viel huomioi, ettei 2/3:ssa hallituksista oo ollu vasemmistoa olleskaan, niin jälki on pelottavan järkyttävää. Vai mitä persu?


      • erwrwerwerwe
        jossain.mättää kirjoitti:

        Ja kun viel huomioi, ettei 2/3:ssa hallituksista oo ollu vasemmistoa olleskaan, niin jälki on pelottavan järkyttävää. Vai mitä persu?

        Onhan se vallan järkyttävää, kun YK:n mukaan Suomesta on tullut maailman onnellisin maa. Jo toista kertaa peräkkäin vuosittaisessa vertailussa. Hui kamalaa.


      • jossain.mättää
        werwetwetr kirjoitti:

        Lepomäki viittasi siihen, että muissa maissa työsuhteiden joustot ovat Suomea paljon suuremmat, ja kansainvälisissä vertailuissa Suomi on todettu miltei maailman jäykimmäksi maaksi työelämän joustojen suhteen. Mitä enemmän paikallista sopimista yrityksissä, sitä korkeampi elintaso maassa on, oli Lepomäen pointti. Siinä ei se auta mitään, vaikka kokoomus olisi jatkuvasti hallituksessa, mikäli työmarkkinat ei jousta vasemmiston ja ay-liikkeen vastustuksen takia. Dorka.

        Mitäköhän maata lepomäki on käyttänyt tutkimustietonaan/vertailukohtanaan? Suomestahan tätä tietoa ei kokkareen mukaan ole saatavilla. Taitaapi olla kokkareen mutua ja paskaa, koska meillä on jo paikallista sopimista. Mutta ei vielä meidän kokkareiden haluamaa sanelusopimista, vaan ruottinmallista.

        On se herttaista kun lepomäki on suomalaisten elintasosta niin huolissaan, mutta miksei kokoomus ole hoitanut edes tälläisiä elintason epäkohtia? Ehkä nämä meillä 1,6 milj. eläkeläistä ja yli 0,5 milj. työtöntä jotka tiputtavat tilastollista elintasoa kannattais laittaa kuntoon, niin ei tarveis itkee asian puolesta. Näihin ei tarvita edes paikallista sopimista.

        https://www.salkunrakentaja.fi/2018/09/reaalitulot-ostovoima-kehitys/


      • werwetwetr kirjoitti:

        Lepomäki viittasi siihen, että muissa maissa työsuhteiden joustot ovat Suomea paljon suuremmat, ja kansainvälisissä vertailuissa Suomi on todettu miltei maailman jäykimmäksi maaksi työelämän joustojen suhteen. Mitä enemmän paikallista sopimista yrityksissä, sitä korkeampi elintaso maassa on, oli Lepomäen pointti. Siinä ei se auta mitään, vaikka kokoomus olisi jatkuvasti hallituksessa, mikäli työmarkkinat ei jousta vasemmiston ja ay-liikkeen vastustuksen takia. Dorka.

        Lepomäen mukaan siis viimeisen parin kolmen vuoden taloudellinen kehitys on ollut Kokoomuksen hallitustyön ansiota, mutta viimeisen kymmenen vuoden taloudellinen jälkeenjääminen Länsi-Euroopasta johtuu kaikesta muusta kuin siitä, että Kokoomus on istunut hallituksessa viimeiset 12 vuotta. Todella uskottavaa.

        Mantra työmarkkinoiden joustamattomuudesta Suomessa ei pidä paikkaansa. Suomessa "pysyvien" työsuhteiden purku on OECD-maiden vertailussa keskimääräistä helpompaa ja meitä "jäykempiä" maita ovat esimerkiksi Alankomaat, Norja, Ranska, Ruotsi ja Saksa. Saksa on erinomainen esimerkki: se on ollut koko EU:n talouden veturi, mutta sen työmarkkinoita ei voi mitenkään selittää Suomea "joustavimmaksi" tai palkkatasoa alhaisemmaksi.

        Tyypillisesti Suomessa esitetään myös vääristynyttä ja valikoitua tietoa muiden maiden työmarkkinoista. Esimerkiksi "Tanskan mallista" poimitaan vain "helppo" irtisanominen, mutta unohdetaan esimerkiksi se, että työttömyysturva on siellä parempi, irtisanotuille maksetaan irtisanomiskorvauksia (palkkaa ilman työvelvoitetta), aktiiviseen työvoimapolitiikkaan käytetään siellä kaksi kertaa suurempi osuus BKT:stä kuin Suomessa, työttömien palvelut ovat huimasti parempia ja yksilöllisempiä, jne.


      • werwetwetr kirjoitti:

        Lepomäki viittasi siihen, että muissa maissa työsuhteiden joustot ovat Suomea paljon suuremmat, ja kansainvälisissä vertailuissa Suomi on todettu miltei maailman jäykimmäksi maaksi työelämän joustojen suhteen. Mitä enemmän paikallista sopimista yrityksissä, sitä korkeampi elintaso maassa on, oli Lepomäen pointti. Siinä ei se auta mitään, vaikka kokoomus olisi jatkuvasti hallituksessa, mikäli työmarkkinat ei jousta vasemmiston ja ay-liikkeen vastustuksen takia. Dorka.

        Lepomäen mukaan siis viimeisen parin kolmen vuoden taloudellinen kehitys on ollut Kokoomuksen hallitustyön ansiota, mutta viimeisen kymmenen vuoden taloudellinen jälkeenjääminen Länsi-Euroopasta johtuu kaikesta muusta kuin siitä, että Kokoomus on istunut hallituksessa viimeiset 12 vuotta. Todella uskottavaa.

        Mantra työmarkkinoiden joustamattomuudesta Suomessa ei pidä paikkaansa. Suomessa "pysyvien" työsuhteiden purku on OECD-maiden vertailussa keskimääräistä helpompaa ja meitä "jäykempiä" maita ovat esimerkiksi Alankomaat, Norja, Ranska, Ruotsi ja Saksa. Saksa on erinomainen esimerkki: se on ollut koko EU:n talouden veturi, mutta sen työmarkkinoita ei voi mitenkään selittää Suomea "joustavimmaksi" tai palkkatasoa alhaisemmaksi.

        Tyypillisesti Suomessa esitetään myös vääristynyttä ja valikoitua tietoa muiden maiden työmarkkinoista. Esimerkiksi "Tanskan mallista" poimitaan vain "helppo" irtisanominen, mutta unohdetaan esimerkiksi se, että työttömyysturva on siellä parempi, irtisanotuille maksetaan irtisanomiskorvauksia (palkkaa ilman työvelvoitetta), aktiiviseen työvoimapolitiikkaan käytetään siellä kaksi kertaa suurempi osuus BKT:stä kuin Suomessa, työttömien palvelut ovat huimasti parempia ja yksilöllisempiä, jne.


      • dorkiamolemmat
        werwetwetr kirjoitti:

        Lepomäki viittasi siihen, että muissa maissa työsuhteiden joustot ovat Suomea paljon suuremmat, ja kansainvälisissä vertailuissa Suomi on todettu miltei maailman jäykimmäksi maaksi työelämän joustojen suhteen. Mitä enemmän paikallista sopimista yrityksissä, sitä korkeampi elintaso maassa on, oli Lepomäen pointti. Siinä ei se auta mitään, vaikka kokoomus olisi jatkuvasti hallituksessa, mikäli työmarkkinat ei jousta vasemmiston ja ay-liikkeen vastustuksen takia. Dorka.

        "Mitä enemmän paikallista sopimista yrityksissä, sitä korkeampi elintaso maassa on, oli Lepomäen pointti."
        Niinkö? No, tutkimukset osoittavat aivan toista: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001940660.html
        Sinä ja lepomäki, samanlaisia kokoomuksen dorkia.


    • Talousnerot

      Laaski yhteen useamman KOKOOMUSvetoisen hallituksen alijäämät ja vertasi niitä nykyiseen täysin käsittämättömillä luvuilla. Stubbin kuuluu saada talouden nobel.

    • Edustaako_tuo

      ämmä Kokoomuksen parhaimmistoa, siis kyseinen ämmä ei edes osaa painostaan pitää huolta niin tommoselle muka pitäisi antaa luottamus hoitamaan omia asioitaan, ei_jumalauta ei ole mikään ihme että työttömyys on taivaissa ja ilmaistöitä teetetään samaan aikaan kun perusteettomia muhametteja valuu Ruotsista Suomeen.

    • VälkkyTyttöhänSe

      Elina on harvinaisen järkevä kokoomuslainen. Harmi vaan, että hänellä on pari mielipidettä, jotka ovat suomen edun vastaisia. Työvoiman tarveharkinnan poisto ja natoon liittyminen. Nuo molemmat ois Elinan idean mukaan toteutettuna katastrofaalisia suomelle ja suomalaisille.

      Ainut syy miksi Kokoomus haluaa poistaa työvoiman tarveharkinnan on se, että he haluavat suomeen uuden matalapalkkaisen työreservin, jonka palkasta suomen valtio maksaa yli puolet.

      Näiden intialaisten, filippiiniläisten, irakilaisten, afrikkalaisten, ym muista 3. maista tulevien "siirtotyöläisten" palkka on niin huono, että he saavat lähes täysimääräisiä sosiaalitukia. Minkään kestävyysvajeen paikkaajiksi näistä yhteiskunnan nettosaajista ei ole. Eli suomi ja suomen kansa häviävät tällaisessa kaupassa. Oikeastaan tuolle touhulle on ainoana voittajana monikansalliset korporaatiot, jotka saavat halpaa työvoimaa, jonka palkan maksaa käytännössä suomen valtio.

      Mitä tulee natojäsenyyteen, niin suomen ei venäjän naapurina kannata sännätä natoon kovin innoissaan. Tuollaisella toiminnalla saisimme vain aikaan tulehtuneen tilanteen itärajalle. Mitään sen kummempia "turvatakuita" ei nato meille tuo. Sodan uhatessa suomi saisi natolta käytännössä vain materiaaliapua, jota saisimme luultavasti myös ilman natojäsennyyttäkin.

      • identiteettipolitiikka

        "..., irakilaisten, afrikkalaisten, ym muista 3. maista tulevien "siirtotyöläisten" "

        Mitähän Kokoomus tällöin ajatteli vai ajatteliko mitään?

        Oletko koskaan katsonut näiden siirto"työ"läisten työttömyyslukuja. Ainoa taho, joita he todella työllistävät ovat Kela, sossu, poliisi ja mikri.

        Muistaakseni hallitusohjelmään kirjattiin, ettei huotosuhde saa matuhyysäyksen seurauksena olla negatiivinen, mutta kuinkas sitten kävikään. Saatiin aikaan uusi teollisuudenala, jossa myyntiobjektina ovat kehitysmaista parempaa elintasoa hakemaan tulleet matut. Ja miten kävi huoltosuhteelle; usean miljardin lisäkustannut/vuosi maailman loppuun asti rikollisuus kaupan päälle.

        diclaimer: Tämä on sitä kuuluisaa ja kauheaa wihapuhetta, mikä johtuu tietenkin kirjoittajan koulutuksen puutteesta ja impivaaralaisuudesta.

        ps. Samaa paskaa USA:ssa syöttaa demokraattipuolue, koska 90% kouluttamattomista, kirjoitustaidottomista ja työhaluttomista matuista äänestää heitä kansalaisuuden saatuaan.


    • Väkipyöräjumi

      Niin, kun edellytykset on asennossa, että voi lapsenlapset käydä suoraan eläkkeelle.

    • jottatotuuseiunohdu

      Viimeisen kymmenen vuoden aikana on muut EU-maat kehittyneet , palon paremmin kuin Suomi.

      Lepomäen Kokoomus on ollut vihervasemmiston "aisankannattaja puolueena" ja sillloin suomalaisten talous on joutunut tuhon partaalle. Vuoden 2015 alussa, Suomi oli joutumassa EU:n holhoukseen.

      Vuoden 2015 vaaleien jälkeen Kokooomus meni hallitukseen yhdessä kahden muun porvaripuolueen kanssa ja Suomen talous lähti voimakkaaseen nousuun.
      Muun EU-alueen noususuhdanne oli alkanut jo vuoden 2012 lopulla.

      Kokoomuksen ja Keskustan kannattaa ottaa opikseen ja olla lähtemättä mukaan sinipuna tai punamulta hallitukseen. Vasemmiston ehdoilla me suomalaiset vain tuhoamme talouttamme.

      • OikeatFaktat

        "Vuoden 2015 vaaleien jälkeen Kokooomus meni hallitukseen yhdessä kahden muun porvaripuolueen kanssa ja Suomen talous lähti voimakkaaseen nousuun.
        Muun EU-alueen noususuhdanne oli alkanut jo vuoden 2012 lopulla."

        Talous lähti rakennusalan siivittämänä nousuun jo edellisen hallituksen aikana, sipilän hallitus sai jarrutettua talouskasvua kikyineen ja leikkauksineen. Näin ne faktat ovat oikeasti.


      • "Suomi joutui tuhon partaalle" Lehman Brothersin 2008 käynnistämän globaalin finanssikriisin ja sitä seuranneen laman takia. Koska Suomi on vientivetoisempi talous (mm. alhaisen palkkatason takia) kuin monet muut Länsi-Euroopan maat, niin Suomi nousee tällaisista syvistä investointilamoista aina muiden perässä. Luota siihen, että niin käy seuraavallakin kerralla oli hallituksessa sitten ihan kuka tahansa.

        Lehman Brothersin konkurssi oli sinällään mielenkiintoinen opetus nykyaikaisesta markkinataloudesta. USA:ssa oli aina 1930-luvun lamasta periytyvä lainsäädäntö, jolla finanssilaitosten riskinottoa rajoitettiin ja valvottiin. Republikaanit saivat 2000-luvun alussa läpi ehdotuksen, jolla tämä säännöstely poistettiin, koska markkinat olivat nyt niin paljon "kehittyneemmät" ja finanssilaitosten "itsesäätely" niin paljon parempaa. Kun 70 vuotta voimassa olleet rajoitukset poistettiin 2002/2003, niin kesti viisi (5) vuotta ja USA:n finanssijärjestelmä syöksi koko maailmantalouden lamaan.

        Ja tämän jälkeen Kokoomus kirjautti Soten "valinnanvapausmallin" perusteluihin, että yksityistäminen ei lisää valvontatarvetta, koska yksityisillä yrityksillä on toimiva itsesäätely. Sitten tuli Esperi ja sitten tuli Attendo.


    • Lehmätkaupan

      Ruotsin malli, mitä teknologiateollisuus ajaa on ainut järkevä, vientimme on Vanhasen jäljiltä pysyvästi romahtanut -20 % Ruotsista, Vanhasesta piti tulla Metsäteollisuus ry:n johtaja. Porvarit haaveilee kirpunnylkemisestä.

    • satutytöt

      Huvittavinta näissä Lepomäissä, Susanna Koskissa ja "ajatuspajoissa" on, että he esiintyvät työelämän asiantuntijoina. Minkäänlaista kokemusta näillä kokkareila ei ole todellisesa työstä, jota tehdään niissä laatikoissa, joita näkevät junan ikkunasta. Ovatkohan käyneet milloinkaan edes tehtaan portilla. Mahtanee olla marionettimainen olo suurteollisuuden juoksutyttönä-pääseekö muuten sikariportaan saunailtaan? No ei pääse vaan nauravat selän takana.

    • ggyywåå

      WEF vertailu Suomen osalta Kilpailukyky sija 11. Palkkaaminen ja irtisanomisen helppous 101. Työvoiman liikkuvuus 115. Työn verotus 111. Häntäpäässä ollaan. Samalla hallitus aika aseeton vahvvoja liittoja vastaan.

    • satupoikaasialla

      Just, ammattiliitotko estävät tuotteiden viennin ulkomaille ja Suomen palkatko liian kovat verrattuna Sveitsiin, Ruotsiin, Tanskaan jne? Näissä kaikissa Suomen edellä olevissa maissa on myös ammattiliitot. Itkijä työnantajat taas vauhdissa. Miksi junttisuomalaista ei koskaan näe kansainvälisilä messuilla myymässä ja tuotteet eivät kelpaa-ai niin sehän on suomalaisten duunarien vika! Älä lässytä, olen nähnyt vuosikymmenten mittaan, miten surkeaa on suomalaisen yrityksen osaaminen ja myynti.

      • Norskitvuorossa

        Ammattiliitot ovat yrittäneet estää tehtaiden myymistä Ruotsiin siinä onnistumatta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      601
      4183
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3448
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      67
      3051
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2931
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2264
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2201
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2157
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1965
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1950
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1919
    Aihe