Monta virhettä viikossa kuultuna

kannatt

Viimeksi uutisissa kerrottiin napaketun, eli naalin kannan heikkenemisestä ja syyksi mainittiin suurpetojen vähäisyys. Asiahan juuri päin vastoin. Siis susi on naalin pahin uhka, se syö naalilta ruuat, sille kelpaa jyrsijät, kuten isot eläimet ja kaikenlaiset haaskat. lopuksi se pistää poskeensa nälissään heikentyneen naalin, niin kuin metsästäjän koiran.

Sitten ylen vaalitentissä toimittaja sanoi varpusen vähenemisen johtuvan metsän hakkuista. Hiukan meinas hymyilyttää, kun varpusen asuinalue ei ole metsä, vaan se on asunto ja viljelyalueiden lintu.

Sitten tuohon ilmastoon. Eräs vanhempi asiantuntija oli sitä mieltä, että talven pakkasilla kasvihuoneessa tuotetun vihanneskilon hiilipäästö on kymmenkertainen verrattuna naudan liha kilon tuotantoon. Jokainen voi tietysti kuvitella minkalainen energiamäärä tavitaan hehtaarienkokoisten kasvihuonetelttojen saamiseksi kesäkeleihin. Sen sijaan lihanaudat talvenaikaankin, ovat pääasiassa ulkona ja tehokas nurmiviljely, nautojen rehu, on todella iso hiilinielu ja hapen tuottaja.

No sitten joku vihreä meinas, että on tärkeää ilmaston kannalta saattaa ennalleen ojitetut suot. Siis se on kyllä hoopojen hommaa jos mikä? Sillä ojituksen ansiosta voimakkaaseen kasvuun lähtenyt puusto kuivatusalueella, on paras hiilensitoja ja puhtaan hapen tuottaja. Jos vesi nostetaan uudelleen ojitetulle alueelle, se tietää puuston ja muun kasvuston kuolemisen, josta on seurauksena valtavat metaani ja hiilipäästöt. Siis ei pidä olla hölmöläinen ja tehdä hoopojen töitä.

Sitten niistä sähköautoista. Niiden paino on vähintään 40% korkeampi. Se tietää 40% korkeampaa energian kulutusta, 40% enempi rengaskuluihin, 40% enempi tiekuluihin. Siis mitä raskaampi auto, sitä kovemmat kulut ja päästöt kaikilla sektoreilla. Kumpa olis joku, joka laskis todelliset edut ja haitat kaiken kansan nähtäville, nythän vaan huudellaan ilman mitään tarkempaa tietoa mistään mitään ja minkään asian todellisista vaikutuksista.

No vähän ihmetytti, kun erään vaalikeskustelun juontaja todella luuli, että meidän toimet pysäyttäs ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen, jos luovumme vossiilisista polttoaineista. Siis meidän pikkuriikkisen kansan toimet ei vaikuta maapallon lämpenemiseen tai jäähtymiseen ei yhtään. Vaikka lopettaisimme elämisen tähän paikkaan. Ei kannattas nuoriamme pelotella turhan takia, heillä on kyllä huolta ja murhetta opiskelun ja ammatin hankkimiseksi ihan tarpeeksi.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      juuri näin! oikea ja asiallinen luonnonsuojelu on hävinnyt, tilalle on tullut luonnosta vieraantuneiden korkeastikoulutettujen hurmosliike. heinäntekojärki on heille tuntematon käsite. heitä ei saisi päästää valtaa. heillä on diktaattorien asenne tavallisten maaseudulla asuvien ihmisten ongelmiin.

    • Anonyymi

      Keput, kokkarit ja vihreät ovat itse Suomen tuhon takana. Miksi myivät Suomen halpaan hintaan? Ihmisiltä viedään elinolosuhteet mm. teollisuustuulivoimaloita ripotellaan sinne tänne (impulssi-infraäänivaikutussäde 60 km), lähdevesialueita myydään ulkomaille, sähköverkot myyty ulkomaille, säteilevä syöpää aiheuttava 5G-verkko on pian pystyssä, kesämökkejä ja muita kiinteistöjä myydään venäläisille jne. jne.

      Ei liittovaltiota kiitos! Suomi on EU:lle vain se kaukainen pohjoinen alue, josta voi ammentaa varat Keski-Eurooppaan (mm. tuulimyllylobbaus).

      Äänestä Suomen puolesta. PS.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe