Onnistuuko Menevä?

Pitäjänmäki

Kuinka on kelakeikat onnistuneet uudellamaalla?

48

615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aika-hiljaista

      Ei ole vielä ainakaan kukaan valittanut. Tai sitten ovat jo tottuneet niin huonoon palveluun, että se ettei taksit saavut paikalla on uusi "normaali" :)

      • Torttu

        Nimen omaan jorvis kela asiakkaat täl viikolla jopa 3 tunnin ventta mutta niinhän myös hutin ajaessa et silleen...


    • Pennanen

      todella hyvin pärjää ja se on hieno asia että meni oikealle yhtiölle kuljetukset hienoa pojat hyvä saavutus

    • Keravaan

      Joo asiakkaat on saanu ventata kahta kolmee tuntia, tiedä sitten onko hyvin menny. Kai se kela puuttuu jossai vaiheessa.

      • olenpuhunut

        Kait se oli sama HUT aikanakin, paitsi että saattoi olla ettei tullut taksia ollenkaan . Tässä nykysysteemissä on varmaan täysi mahdottomuus saada kaikille auto nk. säädyllisessä ajassa. En ainakaan ihan heti keksi, miten johonkin Lohjan takametsiin saadaan vartissa auto ajamaan 5 kilsan kyytiä terkkariin. LVM sanoo ettei ollut heidän vika että Kela kyydit tökkii, mutta päästäessään maaseudun taksit tyhjäkäymään Hki-Vantaa lentoasemalle he juuri pilasivat koko systeemin. Onneksi nk. villit hoitaa Tuomon kanssa nää Kelat edes jollain siedettävällä tasolla.


    • Vanhapieri

      Tää on just noin kun olenpuhut sanoo.
      Nykyään kaikki hvtin maaseudun uusio staditaksit on lentokentällä kultaa vuolemassa.
      Loput myyvät sopimuksensa jollekin stadin villille tai vanhalle ja jatkavat itse maalla villinä.

      Ongelmahan tässä on monen taksarin mielestä, että menevä hoitaa nyt keloja ja tolpilla seisoo entistä enemmän tukkona th ja maalais lt autoja.
      Sopeutukaa tilanteeseen, tai lopettakaa. Entisaikoja ei ole eikä tule.

    • jovaan

      Menevä reenannut jo viime kesästä päijäthämeessä, onhan niillä paljon paremmat mahdollisuudet toimia onnistuneesti. Asiakkaan kannalta tilanne vaikuttaisi olevan parempi nyt kun HUTilla. Melkein jokaiselle välittäjällä oli alkuun kelan ajojen kanssa murheita ja osalla on vieläkin, mutta HUTia lukuunottamatta kaikki saivat järkiajassa homman jotenkin haltuun. HUT lähti soitellen sotaan ja sössi miljoonabisneksen ylimielisellä toiminnalla ja vanhanliiton taksariyrittäjät auttoivat sotkun syntyä omalla öykkäröinnillään. Menevä voitti kilpailutuksen ja toi tusinoittain omia autoja kehiin ja ehti vielä saada jonkunmoisen franchising-kuvionkin pystyyn ja näyttää nyt änkeävän oikealta ohi, aika näyttää jatkuuko kehitys mihin. Vanhaa taksiporukkaahan tämä ketuttaa julmasti, mutta enimmäkseen keskitytään kiristelemään hampaita mustamaalaamaan omaa alaa, vaikka uudet toimisi kuinka tismalleen laillisesti. Ei tilanne uutena aloittavillekaan ei ole kovin helppo, joka nurkalla pyörii LT:n autoa ja jos jonkunmoista yrittäjää. Vähän sama, kun alkon monopoli yhtäkkiä loppuisi ja yrittäisi paremman toimeentulon puutteessä myydä viinaa rautatiasemalla samalla kun se on sisäänheittotuotteena Prismassa ja joka toisessa Kotipizzassa.

      Oli huhuja, ettei Menevä enää ottaisi uusia ajamaan kelaa, ei edes ylivuotoon ja tavan välityksestäkin myyvät uusille eioota. Ehkä haluavat katsoa paljonko ajoa oikeasti on ykkösryhmään ja päättävät sitten jatkosta. Jos kesää kohti hiljenee, niin voi kelan ajoa kysellä vähän useampikin, toivotaan, ettei Menevä ala polkea hintaa, niinkuin yritti vissiin Lahdessa tehdä. Itelle ihan sama, en aja Menevää, mutten toivo sillä kenellekään muulle tapahtuvaksi.

      • puhuinpa_uudelleen

        Jep. Hutin arvio sopimusta sorvatessa taisi olla, että normikyydit kuolevat uudistuksen mukana pois, ja epätoivoiset pirssarit panikoivat ja laittavat nimen mihin tahansa orjasopimukseen.
        Toki Uusimaa on (luulisin) haastavin kaikista alueista koska kyytiä tarvitaan siellä ja täällä, ja kumminkin autojen liikkuvuus on vapaata jolloin leijonanosa suunnistaa joko Hki-Vantaalle tai Helsingin keskustaan, joissa molemmissa keikkaa on ollut jopa paremmin kuin ennen uudistusta, tai ainakin kassaa on tullut paremmin. Tähän kun lisää perus stadipirssin asenteen keikan ottamiseen kauempaa kuin 500 metrin säteellä olinpaikastaan, ymmärtää että kympin Kelakyyti kaupungin toisella laidalla ei juuri saanut ketään liikkeelle. Pistejärjestelmä oli hyvä apu näihin, mutta jotakuta se närästi, toki itseänikin välillä.


    • Menevähkö

      Huttihan hoiti homman hienosti monta vuotta, kunnes tuli taksiuudistus ja kaikki meni perseellee

      • 12plus

        Jep, selkeä osoitus että legacy (menneen ajan) taksifirmat eivät pärjää kuin kartellitilanteessa.


      • zxzaswwwe

        kuinka monta? Vastaus ei vuottakaan, - Aloitti heinäkuussa 2018 ja lopetti maaliskuussa 2019. Mites tosta tulee monta vuotta?


      • ViidenTähdenAGI

        Olisi pitänyt ymmärtää, että ala muuttuu täysin. Hutin olisi kannattanut lukea täältä neuvoja kun kerroin uudistuksen aiheuttamista muutoksista jo vuosia sitten, jopa ennen koko lakialoitetta. Aikaa oli ja tietoa oli siis saatavilla.

        Yritykset kuten Menevä ymmärsivät muutoksen merkityksen. Erityisesti HUT:lle ja TH:lle asia on aiheuttanut harmaita hiuksia.

        Nyt olen kertonut seuraavasta suuresta disruptiosta ja sitäkään ei haluta uskoa. Pitää muistaa, että Uberit ja Lyftit ovat jo nykyään jo vanhoja palveluita. Täällä vasta osa firmoista yrittää nostaa tasoaan, kun seuraava aalto jo iskee.


      • juupasei
        zxzaswwwe kirjoitti:

        kuinka monta? Vastaus ei vuottakaan, - Aloitti heinäkuussa 2018 ja lopetti maaliskuussa 2019. Mites tosta tulee monta vuotta?

        Aloitti 2014, eli monta vuotta


      • Anonyymi
        juupasei kirjoitti:

        Aloitti 2014, eli monta vuotta

        Höpö höpö


    • Kelasto

      Mummot jää edelleen ilman kyytejä ja odottaa pitää usein monta tuntia. Siis ei onnistu vieläkään.

    • Lähitaksari15

      Maanantain ja tiistain välisenä yönä Hyvinkään Sairaalassa asiakas odotti KELA kyytiä 1,5h Hausjärven turkhautaan.....sinne jäi vielä odottelemaan...

      • annet1ja2

        No voi kamala sentään! Pitäisi kyllä olla laki joka takaisi yhteiskunnan maksaman kyydin 10 minuutin sisällä tilauksesta.


    • Kfkfoflfkfkflf

      Eilen asiakas konalaan meikun tolpalta. Sille oli tarjottu kelaa, mutta mainittu samalla, että voi joutua odottamaan tunteja kyytiä. Eli jos sairaalan henkilökunta varottaa odotusajoista niin tuskin ne vieläkään toimii kunnolla.

      • 12pluss

        Ylivuodon hoitavat edelleen ne samat legacy (menneen ajan) taksiyritykset jotka eivät pystyneet hoitamaan kela-ajoja itse, eli ei mikään ihme. Näiden kuskitkan mielummin roikkuvat tolpalla. Homma paranee entisestään kun menevä itse kasvaa isommaksi.


      • Anonyymi
        12pluss kirjoitti:

        Ylivuodon hoitavat edelleen ne samat legacy (menneen ajan) taksiyritykset jotka eivät pystyneet hoitamaan kela-ajoja itse, eli ei mikään ihme. Näiden kuskitkan mielummin roikkuvat tolpalla. Homma paranee entisestään kun menevä itse kasvaa isommaksi.

        Jep. Legacy (?) taksit ei oo yhtä tyhmiä kuin junioriyrittäjät. Se legacy tarkoittaa tässä tapauksessa , että väistää sellaiset toimeksiannot joista tulee persnettoa. Taitaa Menevän menestys perustua pitkälle siihen, että aina löytyy hölmöjä (junioriyrittäjiä?) ajamaan ympäri Uuttamaata kympin kuva silmissään.


    • Sfffstsgshsyg

      Yks kuljettaja avautui Meilahden tolpalla ja kuulemma keikkoja on aika vähän ja ne on lyhyitä. Eiköhän pitkät keikat jaeta suoraan omille autoille.

      • Anonyymi

        Kyllä ne hyvät kyydit jaetaan tiskin alta tietyille autoille.


    • Anonyymi

      Tuskin niitä jaetaan omille, mutta niiden kyydin välitysaplikaatiossa on jotain hämminkiä ja keskushenkilöt eivät kaikki osaa soveltaa työssään.
      Tänään keskus pakotti mulle haku kyydin länsiuudeltamaalta melkein 100 kilometrin pääästä, kun siellä ei kuulemma ole vapaita autoja. Itse ajelin silloin pokapäällä pohjoisespoosta Leppävaaran terkkarille päin. Sanoin keskuksen neidille että etsii jo vapaan auton Leppävaaran ja Hangon välistä ja laittaa sen sinne koska omaan vapautumiseen menee vielä lähes 15 min ja vasta sitten pääsen matkaan. Keskuksen neiti yritti löytää toista lähempänä olevaa autoa peräti 30 sekunnin ajan jonka jälkeen luovutti ja käski vaan minun kiltisti hakemaan sitä asiakasta.
      Minä tittelin ja ajelin lähellä 1,5 tuntia Länsi-uudenmaan sairaanhoitopaikkaa, jonne saavuttuani huomaan kahden Menevä auton kuluttavan aikaa ko paikan pihalla vapaana.
      Eipä taas ollut touhussa järjen hiventä touhussa. Pari auto pyörittää peukaloita, asiakas odottaa toista tuntia myöhässä olevaa autoa ja yksi auto ajaa tukka putkella hikiotsassa hakemaan 100 kilsan päästä hakemaan.
      Ehkäpä jatkossa joku oppisi tilanteista jotakin.

      • Anonyymi

        Täähän on ku persupolitiikkaa


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ei toimi, eikä tule toimimaan. Miksi haastavammat kuljetettavat pitää ajaa vanhaan taksaan verrattuna - 25% kuluineen, mutta normaalitilaukset vanhaan taksaan verrattuna 15 %?
      Menevä on k.. kurssiin tuleva.

    • Anonyymi

      Se on vähän paha valikoida keikkoja. Jos keikka tulee sovellukseen omalle autolle, niin ei ole muuta nappia kuin hyväksyä keikka.

    • Anonyymi

      Kuinkas monta viikkoa saatte pitää lomaa vuodessa ilman sanktioita? Eikös Menevällä ollu aika kovat sanktiot ns. ajamattomista vuoroista? Tuleeko sanktioita jos sovellus ei ole auki päivällä? Ja kyydeistä ei voi kieltäytyä niin otatteko kyydin vastaan Meikusta vaikka olisitte just lähteneet ajamaan tolppapokaa Järvenpäähän?

      • Anonyymi

        Arkivapaita on yksi kuussa ja omia vapaita sai pitää yhden päivän kuussa edellisenä päivänä ilmoittamalla keskukseen.
        Saa nähä saadaanko pitää kesällä yhtään lomaa, sillä noi kela kyydit vähenee heinäkuussa merkittävästi.
        Mä en ainakaan ota tolpilta mitään asiakkaita kun vuoro on päällä, joten tuollaista tilannetta ei voi tulla. Klo 11-15 ei tartte muutenkaan olla tolpalla kun keikkaa syöttää niin paljon ettei kusella kerkee käymään.
        Aamun tunnit klo 9-11 tuntuu olevan hiljaisina aikaa ja välillä tekisi mieli mennä tolpalle ajaa joku yksittäinen kävely poka, muttei viitti.
        Mutta jos asiakas Meikusta haluaisi Järvenpäähän ja samaan aikaan pukkaa Meikusta kelan, niin ainahan sen asiakkaan voi palauttaa siihen meikun tolpalle. Eiköhän ne villit kuskit mielellään lähellä veivaamaan kohti Järvenpäätä? Luonnollisesti ei silloin asiakkaalta peritä maksuakaan.


    • Anonyymi

      Jos on kelakeikat päällä niin ei tuu ajeltuu muita.

      Surkuhupaisaa toki ollut: Espoosta tyhjänä Lohjalle ja siellä 3km matka asiakas kyydissä. Lohjalta sitten vihtiin, poka kyytiin ja meikkuun.

      • Anonyymi

        Ja nuo tyhjänä ajotko ilman korvausta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nuo tyhjänä ajotko ilman korvausta?

        Joo, menevän ajovälitys ei pysy ajantasalla. No eihän heillä ole mitään motivaatiota sitäkehittääkään, koska autoilija maksaa nämä tyhjänäajot. Käsittämättömän paljon tullut kilometrejä, jotenkin tuntuu, että on tullut huijatuksi. Odotellaan vielä hetki ja tutkitaan tyhjänäajon kilometrejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nuo tyhjänä ajotko ilman korvausta?

        Kerro minulle missä maksetaan tyhjänä ajosta? Jos saat kekan esim Lappeenrannasta Joensuuhun niin maksaako joku sulle siitä että palaat tyhjänä takaisin? Juu ei maksa. Missä olit kun järjeä jaettiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro minulle missä maksetaan tyhjänä ajosta? Jos saat kekan esim Lappeenrannasta Joensuuhun niin maksaako joku sulle siitä että palaat tyhjänä takaisin? Juu ei maksa. Missä olit kun järjeä jaettiin?

        Jos välityksesi pakottaa sinut ajamaan tyhjänä Lappeenrannasta Joensuuhun , jossa sitten ajat 3 km keikan , ei tämä nyt kovin järkevältä kuulosta, paitsi tietysti välittään kannalta jos on löytänyt riittävästi kahjoja suorittamaan tällaiset ajot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos välityksesi pakottaa sinut ajamaan tyhjänä Lappeenrannasta Joensuuhun , jossa sitten ajat 3 km keikan , ei tämä nyt kovin järkevältä kuulosta, paitsi tietysti välittään kannalta jos on löytänyt riittävästi kahjoja suorittamaan tällaiset ajot.

        Ääliö. Jos ajat asiakas kyydissä Joensuuhun niin kuka maksaa sulle paluukyydistä? Ei kukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ääliö. Jos ajat asiakas kyydissä Joensuuhun niin kuka maksaa sulle paluukyydistä? Ei kukaan.

        Ääliö. Tuon nyt tietää kaikki (paitsi ehkä sulle valjennut vasta hiljattain). Älä postaile itsestäänselvyyksiä. Nyt oli kyse siitä, kannattaako ajaa 100 kilsaa tyhjänä suorittamaan 3 kilsan ajo, ja palata sitten takaisin.


    • Anonyymi

      menevä hoitaa hienosti saanut paljon kehuja maailmalta autojen näkyy hyvin julkisuudessa työhalut ei ihan erilaista kuin ennen ihmisille Kiitos menevälle hyvästä palvelusta Terveisin Pennanen

      • Anonyymi

        Viittix Pennanen toistaa ... Mitä sydämmellä?


    • Anonyymi

      Menevän onnistuminen on täysin siitä kiinni, miten he pitävät lupauksensa autoilijoille. Päijät-Hämeessä alkoi uhkailu, jopa kiristys, kun autoilijat eivät suostuneet sopimuksen heikennyksiin. Tämä toimintatapa ei lupaa hyvää jatkossa

      • Anonyymi

        Miten siinä kävi? Suostuivatko kuitenkin heikennyksiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten siinä kävi? Suostuivatko kuitenkin heikennyksiin?

        Kiristyksen kohteeksi joutuneet joutunevat hyväksymään muutoksen, painostuksen kohteeksi joutuneet eivät hyväksy.


    • Anonyymi

      Tänää tuli ajeltua kelaa pikkasen vajaa 500e auton kassaan. Sattu hyvää keikkaa.

    • Anonyymi

      Minä ajoin 211 euroa.

    • Anonyymi

      Mitä sitä turhaan mietitte kun kerran kukaan muu tarjonnut koko keikkaa, mutta seuraavalla tarjouskierroksella riittää tarjoajia.

    • Anonyymi

      Toivottavasti menevä ikinä vaihdu pois 10 kertaa parempi kuin ennen kuljetukset Toimii kuin Rolex Terveisin käyttäjä

    • Anonyymi

      Ai ku Ranta-Rolex? Ei muute toimi.

      • Anonyymi

        Ainakin asiakkaiden juttujen perusteella toimii.
        Hut:in aikana kuulemma taksit jättivät kokonaan tulematta. Mutta nyt on aina tullut joskin joskus kuulemma vähän myöhässä reuna-alueilla.
        Asiakkaat ainakin kehuvat nykyistä systeemiä huomattavasti paremmaksi kuin maaliskuussa.
        Tosin sekään ei tarkoita että oikeasti toimia kiitettävästi, vaan toimii ainoastaan paremmin kuin ennen. Siihen olisi tosin pystynyt kuka vaan, varmaan kajonkin olisi hoitanut homman paremmin kuin HUT, mikä on sinällään sääli meidän Lähitaksilaisten kannalta.
        Ei mahda enään mitään kun on jo kurat housuissa.
        Vaan nyt kyllä moni Lähitaksin yrittäjä voi katsoa peliin kun ei kelavedot kelvannut aikaisemmin. Nyt sitten valitetaan kun tolpat on turvoksissa autoja.


    • Anonyymi

      Minä otin lähitaksina kelat, moni sanoi että hullu ja ei kannata.
      No tolpat notkuu autoja nyt, villit vallanneet kentän ynms.
      Vknloppuna ajoin asiakkaan keskustaan, LT autoja keskustassa notkumassa.
      Espoo tyhjänä autoista, valot päälle tyypit.
      Mitä järkeä notkua keskustan tolpilla?

      Moni asiakas kehunut nykyistä toimijaa, entinen kuulemma ei toiminut.
      Turha siis itkeä, itse osittain aiheutettu.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe