Uskova kysyy

Arrahman

Olen pohdiskellut tälläistä asiaa kun niin usein saa kuulla että me uskovat ollaan vähän tärähtäneitä ja hölmöjä kun uskotaan johonkin jota ei voi nähdä eikä todistaa todeksi. Miksi on hölmöä uskoa että on Luoja joka on luonut meidät ja kaiken mitä tiedämme ja mitä emme edes tiedä, kun itse uskotte että kaikki on kehittynyt sattumalta tyhjästä.? Jos minä osoitan vaikka niinkin yksinkertaisen asian kuin lyijykynä sanoen että tämä on vuosien kuluessa syntynyt tyhjästä niin sanot että älä nyt hulluja puhu etkä millään sitä usko. Väität että kyllä sen on joku tehnyt. Mutta kun puhutaan koko maailmankaikkeudesta, kuinka täydellisesti luonto ja avaruus toimii, puhumattakaan ihmisen kehosta, joka on oikea monimutkainen mestariteos, on teille täysin loogista sanoa että kyllä tämä kaikki on ollut sattuman kaupalla syntynyt, ilman suunnittelua ja toteutusta.

93

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AteistiVaan

      Suurin osa ateisteista on jossain määrin skeptikkoja. Emme usko asioihin joiden puolesta ei ole riittävää näyttöä. Mitä ihmeellisempi väite, sitä kovemmat todisteet se vaatii taakseen. Jos joku esittää jotain yliluonnollista tunnetut fysiikanlait ylittävää selitystä, niin se menee sinne äärimmäiseen päähän eli pitäisi olla todella pätevät todisteet.

      Emme usko, että kaikki syntyi tyhjästä. Tuo on uskovissa piireissä usein esitetty olkiukko, jotta ateistit saataisiin näyttämään hölmöiltä. Voit itse perehtyä kosmologiaan niin sinulle selviää, ettei tiedemiespiireissä vallitse yksimielisyyttä, miten maailma on syntynyt. Skeptikkona en usko, ainakaan vielä, esimerkiksi Kraussin esittämää "universumi tyhjästä" -ajatusta. On myös olemassa muita ajatuksia. Minä hyväksyn sen, että maailmankaikkeuden synty on pitkälti mysteeri.

      Eli yksinkertaisimmillaan ateismi on skeptisismiä.

    • ihanaikuinen

      Millähän perusteella oletus, että näkymätön taikaolento taikoi kaiken olemaan, olisi jollain lailla parempi tai järkevämpi selitys kuin ihan mikä tahansa muu? Tai millä perusteella se olisi edes jokin selitys, eikä naurettavan lapsellinen selityksen irvikuva? Se on selityksenä samaa tasoa kuin toinen taikaolento, joka jouluna tuo sinulle lahjoja jos olet ollut kiltisti.

      Ja sorry vaan - lapset joilla on näkymättömiä mielikuvituskavereita ovat toki hellyyttäviä, mutta aikuiset joilla on sellaisia ovat ainoastaan säälittäviä.

    • evoluutioluo

      Muurahaispesä ei ole syntynyt sattumalta, bakteeri ei ole luonut ihmistä
      sattumalta pesäkseen. Etkö sinä ymmärrä evoluutiota.

    • asdgsadghda

      Kukaan ei usko että kaikki on kehittynyt sattumalta tyhjästä.

    • uskomaton.vastaa

      Tietenkin on aivan erityisen järkevää luulla, että aluksi epämääräinen möykky vaelteli vetten päällä ikuisuuden (siis ainakin miljardi miljardia vuotta) ennen kuin tajusi, että hänellä on kyky loihtia tyhjästä ihan mitä tahansa vaikkapa lyijykynä. Eihän tälle kaikelle muuta selitystä voi olla. Lisäksi on huvittavaa, ettei tuota "luojaa" itseään ole yhtään missään. Tuntuu aivan siltä kuin ihminen olisi keksinyt koko jutun. Ja kas kummaa, "luoja" ei ole kirjoittanut "omaan sanaansa", Raamattuun, sanaakaan. Hänestä ei ole ollut edes siihen. Mutta kaikkihan on toki uskottava mukisematta.

    • Jeb

      Koraanin sanotaan olevan Jumalan suoraa puhetta ihmiskunnalle. Totta että Raamatusta ei sellaista löydy.

      • hullujenpuheita

        10 käskyä mitä ne on.


    • Neutral

      Tämä on vaikea aihe. Mistä syntyi taivas, mistä meri, planeetat... Mistä mikrobit joista sanotaan elämän syntyneen. Miten planeetat, aurinko ja kuu sijoittuivat juuri oikeille paikoille kierroilleen että maapallolla on edellytykset elämään. Maan vetovoima, ilmakehä... Paljon olisi asioita jotka ovat kuin ihmeen kaupalla muotoutuneet juuri sopiviksi ihmiselämän kannalta. Toisaalta sanotaan niinkin että usko Jumalaan on lahja, ja Jumala johdattaa oikealle tielle kehä tahtoo. Mene ja tiedä.

      • Ihmettelyä

        Kuten laulu sanoo: "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Ne hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa..."

        Mutta ei hätää! Kuten joissakin piireissä on tapana sanoa: tietoa löytyy etsivälle:
        https://www.ursa.fi/tahtitieteesta/tietoa-tahtitieteesta/aurinkokuntamme.html

        Merien syntymistä voit simuloida itsekin. Laita ämpäriin esimerkiksi hiekkaa ja vettä. Sekoita voimakkaasti, niin että sinulla on ämpärillinen hiekkavettä. Jätä ampäri itsekseen ja ihmettele, miten "meret" muodostuvat.


      • "Tämä on vaikea aihe."

        Eikä ole. Vaikein kohta siinä on kuitenkin tuossa melko alussa, kun joudutaan selvittämän mitä jollain käsitteellä tarkoitetaan.

        "Mistä syntyi taivas, mistä meri, planeetat..."

        Ja se käsiteongelma tulee tässä taivaan kohdalla. Mikä on taivas? Onko taivas kaikki tuo avaruus, joka levittäytyy esim. täältä planeetalta katsoen? Jos on, niin se on tosiaan aineen osalta hyvin harvaa tilaa. Mitä tila on? Tila on sitä, mitä kolme pituusulottuvutta mittaavat.

        Meri puolestaan syntyi siitä, että planeettamme varhaishistoriassa vulkanismi on päästellyt volyyminsa osalta varsin merkittävää kaasuaan eli vesihöyryä niin paljon, että varhaisessa kaasukehässä, joka niin ikään on ollut vulkanismin tuotosta, on sitä alkanut tiivistyä sateeksi. Planeetat ovat syntyneet aurinkokunnassa esiintyneestä aineesta, eli lähinnä metalleista ja kaasuista.

        "Mistä mikrobit joista sanotaan elämän syntyneen."

        Elämän ei sanota syntyneen mikrobeista, vaan mikrobit ovat jo elämää.

        "Miten planeetat, aurinko ja kuu sijoittuivat juuri oikeille paikoille kierroilleen että maapallolla on edellytykset elämään."

        Ne ovat sijoittuneet radoilleen gravitaation ja liikenergioidensa myötä. Suunnittelua puoltavana argumenttina ajatus siitä, että ne olisivat elämän kannalta oikeilla paikoilla on loogisesti samanlaista kuin se, että ensin heittää tikkaa ladon seinään ja käy sitten piirtämässä osumien ympärille maalitaulut. Elikkä ns. perse edellä ollaan menossa puuhun tuossa kohtaa.

        Elämää on olemassa siksi, että sitä voi olla. Tämä ei tarkoita, että ne taustasyyt miksi sitä voi olla, olisivat juurie elämää varten olemassa. Elikkä kasvit kasvavat siksi, että on valoa ja vesisadetta ja ravinteita eikä niin, että valoa, vesisadetta ja ravinteita olisi siksi, että olisi kasveja.

        "Maan vetovoima, ilmakehä...

        Maan vetovoima johtuu gravitaatiosta, joka on massan ominaisuus. Maan ilmakehästä kerroinkin jo, että se on vulkanismin tuottama ilmiö. Kyse on siitä, että maankamaran aines on differentioitunut gravitatiivisesti, ja volatilit tuotteet kuten kaasut pyrkivät uloimmalle mahdolliselle kehälle, ja siksi tässä tapauksessa muodostavat ilmakehän.

        "Paljon olisi asioita jotka ovat kuin ihmeen kaupalla muotoutuneet juuri sopiviksi ihmiselämän kannalta."

        Ihmeisiinhän tässä uskovat juuri he, jotka uskovat Jumalan taikoneen nämä asiat. Itse kallistun mielummin luonnontieteellisesti selitettävissä olevien lähtökohtien ja kausaliteettien puoleen.

        "Toisaalta sanotaan niinkin että usko Jumalaan on lahja, ja Jumala johdattaa oikealle tielle kehä tahtoo."

        No mitä vain asiaa nyt voi pitää lahjana ja mistä vain asiasta voi olla mitä vain mieltä.

        "Mene ja tiedä."

        No itse olen mennyt ja tiennyt yhtä sun toista näistä asioista. Minun ei tarvitse uskoa ihmeisiin.


    • Maailmankaikkeus on niin käsittämättömän iso, ettei ole mitenkään järkevää ajatella, että sitä olisi suunniteltu meitä varten. Meidän tuntemallemme elämälle sopiva osa tästä maailmankaikkeudesta vastaa yhtä atomia talossa.

      • Neron-oivallus

        Mistä tiedät sen, että maailmankaikkeus on älyttömän iso?

        Maa on tunnetusti litteä ja taivaankansi on sen päällä. Aurinko, kuu ja tähdet liikkuvat tämän taivaankannen pinnalla. Sen takana on Jumalan taivas ja paratiisi, jonne vain uskovaiset pääsevät. Muut joutuvat maan sisällä olevaan tuliseen järveen, jota myös tuonelaksi kutsutaan.


    • wind-

      Kaikki superälykkäät ihmiset todistavat Luojasta. On myös ihmisiä jotka ovat muuttuneet yhtäkkiä näkijoiksi. Aivot ovat herkkä elin ja tapauksia on, missä uusia verkkoyhteyksiä syntyy... Esim. Jason Padgett joutui väkivallan uhriksi ja sai voimakkaan iskun päähänsä. Se muutti hänet matemaattiseksi neroksi, sekä savantiksi ja synesteetikoksi. Samalla paljastui ihmisen potentiaali, mikä onkaan mahdollista. Nykyisen arvioinnin mukaan aivot voivat yltää 11 dimensioon saakka. Padgett on ollut diagnisoitavana myös Suomessa....."He havaitsivat, että minulla oli pääsy aivojen osiin, joilla meillä ei ole tietoista pääsyä ja myös visuaalinen aivokuori toimii yhdessä aivojen osan kanssa, joka ymmärtää matematiikkaa, mikä ilmeisesti on järkevää". On mielenkiintoista että vammautunut ihminen pääsee lähemmäs totuutta ja Jumalaa. Vuosia myöhemmin rikoksesta, toinen hyökkääjistä, Brady Simmons, kirjoitti muuttuneena miehenä Padgettille ja pyysi anteeksi. Kaksi elämää muutettiin pysyvästi. ”Olen täysin erilainen henkilö...kun katson taaksepäin sitä hirvittävää ihmistä, joka olin menneisyydessä. En tiedä, kuinka olin olemassa sillä tasolla." Nikola Tesla omasi samat näkijän kyvyt kuin Padgett, mutta hän oli synnynäinen näkijä. Tesla sanoi, että valokuvamuisti auttoi häntä oppimaan kieliä ja näkemään suunnitelmansa valmiina kuvina mielessään. Tämän vuoksi hän ei tehnyt piirroksia keksinnöistään. Omassa elämänkerrassaan hän todistaa pystyneensä jo lapsena kuulemaan kärpäsen laskeutuvan pöydälle ja aistineensa pimeässä esineitä lepakon tavoin. Loppuelämänsä Tesla vietti pulujen kanssa. Julkisuudessa ei ole annettu tietoa miksi näin, mutta kyyhkyset tunnistavat magneettisen ihmisen joka toimii kuin lähetin/vastaanotin.
      https://www.youtube.com/results?search_query=jason padgett
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla#Persoona

      • w9f59

        Eikös raamatussa ole maininta päähän haavoittuneesta pedosta, jonka vammat
        paranivat.


    • uskonpasko

      Arvellaan että kaikkina aikoina maapallolla eläneistä lajeista yli 95%, todennäköisesti jopa 99% on kuollut sukupuuttoon erilaisissa massasukupuutoissa:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Joukkosukupuutto

      Miettii asiaa sitten miten päin tahansa, niin eipä tuo minusta miltään suunnattoman älykkäältä eikä varsinkaan täydelliseltä suunnittelulta vaikuta. Pikemminkin aikamoista sattuman kauppaa.

      Ja sekin seikka, että maailmaa eivät enää hallitse dinosaurukset, vaan nisäkkäät kuten ihminen, on vain seurausta tänne sattumalta osuneen suuren asteroidin törmäyksestä Jukatanin niemimaalle noin 65 miljoonaa vuotta sitten.

      Mutta tämä kaikki on tietenkin täyttä hepreaa nerokkaille hihhuleille, jotka uskovat elävänsä 6000 vuotta sitten luodussa maailmassa, joka on heidän mielestään luotu vain heitä varten. Aivoton hihhuli kun ei kykene ymmärtämään mitään oman napansa ulkopuolista, eivätkä tutkitut tieteelliset faktat voisi vähempää kiinnostaa.

      Hihhulia ei koskaan kiinnosta oikea totuus, joka ei sovi yhteen muinaisten paimentolaisten kansansatujen kanssa, vaan korkeintaan se miten asiat voisi valheellisesti vääristellen saada sopimaan yhteen tuon satukirjan kanssa. Ja mikäli se ei mitenkään onnistu, niin sitten tutkitut tieteelliset faktat vain hylätään surutta, koska hihhulin sokea usko vaatii jyrkkää denialismia tosiasioiden suhteen.

    • Huhhuh_

      Luojan luomat tutkijavalehtelijat ovat luotu haastamaan uskominen. Haastetta pitää olla huomioon ottaen palkinnot. Nämä pilkkaajat ja moni muu ovat vakuuttuneita heidän teorioiden todenperäisyydestä vain koska he ajattelevat "tutkijan" olevan ylivertaisen super-älykäs ja rehellinen. Koska tutkija on heidän mielestään super-älykäs ja super-rehellinen niin häneltä saatu informaatio on pilkkaajille ja muille vähäuskoisille tieteellisesti todistettu suora todiste. Pilkkaajat sun muut eivät kykene näkemään uskon haastetasoa lisäävien valheverhojen läpi mitä ollaan juurrutettu meihin pienestä pitäen.

      Ne joiden sielu valitsee luovuttaa kaiken hyvän suhteen elämässä janoaa jotain "hyvältä tuntuvaa" haitallisen tiuhaan tahtiin. Jotkin todella saastaiset mätäsieluiset luovuttajat pyrkimävät saamaan aikaiseksi itselleen minkälaista tahansa suuremmuuden tunnetta ja vaikka se perustuisi vaan harhaan se kelpaa. Jos joku ei usko näiden super-rehellisten totuuksiin niin mätäsielu ajattelee että "oonpas minä nyt parempi ja arvokkaampi kun tuo ja minulla on oikeus sanoa hänelle mitä vaan tunteakseni olevani vielä enemmän parempi kuin hän" ja pyrkii luomaan mahdollisimman alhaisen kuvan epäilijästä tunteakseen olevansa mahdollisimman ylhäinen.

      Tämmöiset itseensä tosi vähän uskovat pelkästään aistinautintoa elämässä tavoittelevat luovuttajapelkurit ovat Luojan tapa koetella meidän uskoa häneen. Heikkouskoiset kääntyvät noudattamaan heidän satanistisia haasteidentorjumispelkurielämäntapojaan kokeakseen olleensa hyväksyttyjä kun taas vahvauskoiset pyrkii inspiroimaan heitä tavoittelemaan unelmiaan ja tekemään muita hyviä valintoja.

      • uskonpasko

        Joskus on mahdotonta tietää onko kyseessä parodia vaiko oikea uskis, koska todelliset hihhulit ovat kaukana parodiahorisontin tuolla puolen.

        Mutta oletetaan nyt että edellä oleva vammainen vuodatus on tehty ihan tosissaan ja siihen vain yksi kommentti:

        "Nämä pilkkaajat ja moni muu ovat vakuuttuneita heidän teorioiden todenperäisyydestä vain koska he ajattelevat "tutkijan" olevan ylivertaisen super-älykäs ja rehellinen. "

        En ajattele. Olen vakuuttunut tiettyjen asioiden todenperäisyydestä, koska ne perustuvat todennettaviin seikkohin - siis vakuuttaviin todisteisiin. Toisin kuin uskovien sokea usko, joka ei perustu mihinkään, koska mitään todisteita ei ole.

        Luulot eivät ole tiedon väärttejä, lapsellisen typerät luulot vielä vähemmän.


      • Huhhuh_

        Voi ei.

        "Tämmöiset itseensä tosi vähän uskovat pelkästään aistinautintoa elämässä tavoittelevat luovuttajapelkurit ovat Luojan tapa koetella meidän uskoa häneen."

        Valehtelin ilkeästi Luojan nimeen. Olen välillä huonolla tuulella ja teen huonoja valintoja. Pyydän anteeksi heiltä joille tekstini aiheutti ikäviä tunteita. En halua sellaisia teille. Koittakaa kestää! Poistun.


      • Anonyymi

        En kyllä rakentaisi maailmankatsomustani yhden vanhan kirjan{Raamattu} varaan.Aikamoista sinisilmäisyyttä olisi.


    • Sawaddeekhap

      Jo pelkästään luonnon, avaruuden ja ihmisen sanominen "älykkäästi suunnitelluksi" ja täydellisesti toimivaksi, on joko täydellistä tietämättömyyttä tai epärehellisyyttä.

      Kumpaa sinä edustat?

      • Huhhuh_

        Jumala on antanut minulle yliluonnollisen kyvyn olla molempia yht'aikaa.


    • Todeksi voisitte tehdä sen Jeesuksen seuraamisen kuten hän neuvoi.

      Terveisin : opetuslapsi

      • apukoululapsijeeus

        Seuraa Sopulia jyrkänteelle.


      • apukoululapsijeeus kirjoitti:

        Seuraa Sopulia jyrkänteelle.

        Sinähän eläimenä niin saattaisit jopa tehdäkin.


      • uskoonpakopaikka

        Luuleeko uskova, että ateistiksi ryhtyminen on jonkinlainen hurahtaminen uskoon. Ei vaan täysin päinvastoin: se on pitkällisen tutkimisen , mietinnän ja harkinnan tulos: jumalia ei ole. Jumala on oman mielen tuotos, jonka voi muovailla mieleisekseen, milloin rakastava isä, milloin helvetillä uhkaileva hirvitys.


      • uskoonpakopaikka kirjoitti:

        Luuleeko uskova, että ateistiksi ryhtyminen on jonkinlainen hurahtaminen uskoon. Ei vaan täysin päinvastoin: se on pitkällisen tutkimisen , mietinnän ja harkinnan tulos: jumalia ei ole. Jumala on oman mielen tuotos, jonka voi muovailla mieleisekseen, milloin rakastava isä, milloin helvetillä uhkaileva hirvitys.

        En tiedä , kysy uskovalta.


      • jupitero

        Raamattua ei tarvitse kauaa lukea ymmärtääkseen että ihminen loi jumalan oman kuvansa mukaiseksi.

        15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen.

        Jokaiselle on täysin selvää että tällaisen eläinuhrella mässäileen jumalaolennon keksi ihminen. Vain ihminen voi keksiä jumalaolennon joka käski linnulta revittäväski pään irti ja alttarin tuhrimisen veren.

        Ja koska VT:n jumala on keksitty putoaa jeesusjatkotarinalta pohja pois. _Jumalat ovat vain mielikuvitusolentoja, ei muuta.


      • jupitero kirjoitti:

        Raamattua ei tarvitse kauaa lukea ymmärtääkseen että ihminen loi jumalan oman kuvansa mukaiseksi.

        15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen.

        Jokaiselle on täysin selvää että tällaisen eläinuhrella mässäileen jumalaolennon keksi ihminen. Vain ihminen voi keksiä jumalaolennon joka käski linnulta revittäväski pään irti ja alttarin tuhrimisen veren.

        Ja koska VT:n jumala on keksitty putoaa jeesusjatkotarinalta pohja pois. _Jumalat ovat vain mielikuvitusolentoja, ei muuta.

        Jeesushan sanoo että se joka ei omaa hänen henkeään ei ole hänen omansa .
        Puhdas ihmisyys , kannattaa lukea tarkemmin jospa se siitä aukenis.


      • jupitero

        Kristitythän eivät edes osanneet keksiä omaa uskontoaan vaan he ottivat juutalaisten uskonnon pohjaksi ja tekivät oman jatkotarinansa. Aivan samalla kaavalla toimivat mormonit, jotka tekivät UT:lle jatkokertomuksen :)

        15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen

        Tällaisen eläinuhreilla mässäileen jumalaolennon keksi ihminen. Ja koska VT:n jumala on keksitty, putoaa jatkokertomuksilta pohja pois.

        Keksitty jumala on keksitty, valitan


      • jupitero kirjoitti:

        Kristitythän eivät edes osanneet keksiä omaa uskontoaan vaan he ottivat juutalaisten uskonnon pohjaksi ja tekivät oman jatkotarinansa. Aivan samalla kaavalla toimivat mormonit, jotka tekivät UT:lle jatkokertomuksen :)

        15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen

        Tällaisen eläinuhreilla mässäileen jumalaolennon keksi ihminen. Ja koska VT:n jumala on keksitty, putoaa jatkokertomuksilta pohja pois.

        Keksitty jumala on keksitty, valitan

        Kirjoitat täysin eri asiasta .
        Kirjoitan Jeesuksen seuraamisesta , en uskonnoista taikka raamatuista , en kristityistä enkä kristinuskostakaan.
        Tarkoitan Opettaja - oppilas suhdetta.


      • jupitero

        "Tarkoitan Opettaja - oppilas suhdetta"

        Keksittyyn taruolentoon sellaista ei voi olla.


      • jupitero kirjoitti:

        "Tarkoitan Opettaja - oppilas suhdetta"

        Keksittyyn taruolentoon sellaista ei voi olla.

        Kuvittele mitä haluat mutta asia on juurikin noin kuten kirjoitin.


      • jupitero

        "Kuvittele mitä haluat mutta asia on juurikin noin kuten kirjoitin"

        Sinä voit kuvitella ihan millaisen suhteen meilikuvitusolentoon kuin haluat. Ei se todellisuus siitä mihinkään muutu :)


      • jupitero kirjoitti:

        "Kuvittele mitä haluat mutta asia on juurikin noin kuten kirjoitin"

        Sinä voit kuvitella ihan millaisen suhteen meilikuvitusolentoon kuin haluat. Ei se todellisuus siitä mihinkään muutu :)

        Se on sinun todellisuutesi ja olet siihen kasvanut.


      • jupitero

        "Se on sinun todellisuutesi ja olet siihen kasvanut"

        Se on sinunkin todellisuutesi, jonka tosin haluat kieltää :)


      • BabylonGetaway kirjoitti:

        Kirjoitat täysin eri asiasta .
        Kirjoitan Jeesuksen seuraamisesta , en uskonnoista taikka raamatuista , en kristityistä enkä kristinuskostakaan.
        Tarkoitan Opettaja - oppilas suhdetta.

        "Kirjoitan Jeesuksen seuraamisesta , en uskonnoista taikka raamatuista , en kristityistä enkä kristinuskostakaan."

        Mistäköhän sinäkin kuulit jeesuksesta jos se ei ollut raamattu? :D


      • jupitero kirjoitti:

        "Se on sinun todellisuutesi ja olet siihen kasvanut"

        Se on sinunkin todellisuutesi, jonka tosin haluat kieltää :)

        Sinun maailmankatsomuksesi on omasi , kysy vaikka tiedemiehiltäsi.
        Jokainen tavallaan elää omassa universumissaan kunnes tulee "tajuihinsa" ja näitähän löytyy.


      • code_red kirjoitti:

        "Kirjoitan Jeesuksen seuraamisesta , en uskonnoista taikka raamatuista , en kristityistä enkä kristinuskostakaan."

        Mistäköhän sinäkin kuulit jeesuksesta jos se ei ollut raamattu? :D

        Jeesushan on meidän todellinen luontomme kuten hän kirjassa sanoo, todellisen luontonsa voi kokea ilman raamattuakin mutta raamattu antaa parhaimman kuvan kyseisestä asiasta joka on hiukan unohduksissa näin materialistisessa maailmassa.
        Ajatukset nääs lähinnä vie apinaihmisiä.


      • BabylonGetaway kirjoitti:

        Jeesushan on meidän todellinen luontomme kuten hän kirjassa sanoo, todellisen luontonsa voi kokea ilman raamattuakin mutta raamattu antaa parhaimman kuvan kyseisestä asiasta joka on hiukan unohduksissa näin materialistisessa maailmassa.
        Ajatukset nääs lähinnä vie apinaihmisiä.

        "Jeesushan on meidän todellinen luontomme kuten hän kirjassa sanoo, "

        Hetkinen, missä kirjassa? Ainiin, raamatussa tietenkin :) Siinä mainiossa paimentolaisten satukirjassa :D Eli voit kokea raamatun esittelemän mielikuvitushahmon ilman raamattuakin. Etkö huomaa tässä mitään ristiriitaa??


      • code_red kirjoitti:

        "Jeesushan on meidän todellinen luontomme kuten hän kirjassa sanoo, "

        Hetkinen, missä kirjassa? Ainiin, raamatussa tietenkin :) Siinä mainiossa paimentolaisten satukirjassa :D Eli voit kokea raamatun esittelemän mielikuvitushahmon ilman raamattuakin. Etkö huomaa tässä mitään ristiriitaa??

        Olen kokenut oman puhtaan olemiseni kyllä ja tunnistanut sen jälkeen raamatusta Jeesuksen olevan se minkä tuolloin koin itsessäni jo ennen kun avasin raamatun.

        Ongelma on vain ymmärryksessäsi , ei muussa.


      • AteistiVaan
        BabylonGetaway kirjoitti:

        Olen kokenut oman puhtaan olemiseni kyllä ja tunnistanut sen jälkeen raamatusta Jeesuksen olevan se minkä tuolloin koin itsessäni jo ennen kun avasin raamatun.

        Ongelma on vain ymmärryksessäsi , ei muussa.

        On vaikea ymmärtää, mitä tarkoitat sanoessasi, että Jeesus on meidän kaikkien todellinen luonto. Ensinnäkin saatat puhua Jeesuksesta kuvainnollisesti tai uskoa, että hän oli oikea historiallinen henkilö. Toiseksi Raamatun Jeesus oli yhtä lailla kapinallinen kuin laupias parantaja.

        Eli kuvaako esimerkiksi seuraava Jeesus kuvaus sitä kapinallista, jonka itsestäsi löysit?

        ”Niinpä hän teki köysistä ruoskan ja ajoi ulos temppelistä kaikki, joilla oli lampaita ja nautoja, ja hän kaatoi maahan rahanvaihtajien kolikot ja kumosi heidän pöytänsä.c Hän sanoi kyyhkysten myyjille: ”Viekää nämä pois täältä! Lakatkaa tekemästä minun Isäni pyhäköstä kauppapaikkaa!””


      • AteistiVaan kirjoitti:

        On vaikea ymmärtää, mitä tarkoitat sanoessasi, että Jeesus on meidän kaikkien todellinen luonto. Ensinnäkin saatat puhua Jeesuksesta kuvainnollisesti tai uskoa, että hän oli oikea historiallinen henkilö. Toiseksi Raamatun Jeesus oli yhtä lailla kapinallinen kuin laupias parantaja.

        Eli kuvaako esimerkiksi seuraava Jeesus kuvaus sitä kapinallista, jonka itsestäsi löysit?

        ”Niinpä hän teki köysistä ruoskan ja ajoi ulos temppelistä kaikki, joilla oli lampaita ja nautoja, ja hän kaatoi maahan rahanvaihtajien kolikot ja kumosi heidän pöytänsä.c Hän sanoi kyyhkysten myyjille: ”Viekää nämä pois täältä! Lakatkaa tekemästä minun Isäni pyhäköstä kauppapaikkaa!””

        Älä lokeroi tai analysoi Jeesusta miksikään , ainoastaan kun luet raamatusta hänen sanomisiaan niin yritä "kuunnella" mutta aika herkille saat itsesi siten virittää että osaat olla määrittelemättä häntä joksikin.
        Ota ihan uutena tyyppinä vastaan ja riisu ympäriltä koko kristinusko pois kaikkinensa.
        Niin tulisi kaikkien kohdata toinen ihminen , uutena jokainen hetki eikä sidottuna persooniin taikka muuhunkaan.
        Olemme ihmisiä ja meillä on mahdollisuus herätä ajatuksien vallasta läsnäoloon...sitä Jeesus opettaa.


      • AteistiVaan
        BabylonGetaway kirjoitti:

        Älä lokeroi tai analysoi Jeesusta miksikään , ainoastaan kun luet raamatusta hänen sanomisiaan niin yritä "kuunnella" mutta aika herkille saat itsesi siten virittää että osaat olla määrittelemättä häntä joksikin.
        Ota ihan uutena tyyppinä vastaan ja riisu ympäriltä koko kristinusko pois kaikkinensa.
        Niin tulisi kaikkien kohdata toinen ihminen , uutena jokainen hetki eikä sidottuna persooniin taikka muuhunkaan.
        Olemme ihmisiä ja meillä on mahdollisuus herätä ajatuksien vallasta läsnäoloon...sitä Jeesus opettaa.

        Kyllähän tuosta Raamatunkuvauksesta saa ihan selvän kuvan. Jeesusta vitutti, että temppeliä käytettiin kauppapaikkana ja pisti ruoskan kanssa asiat järjestykseen. Varmasti moni meistä on kokenut vastaavan tilanteen, missä tekisi mieli meuhkata ja pistää asiat kerralla ojennukseen. Minua on joskus vituttanut ateistinakin, että jotkut turistit ottavat selfieitä hautapaikkojen edessä kunnioittamatta vainajia lainkaan.


      • BabylonGetaway kirjoitti:

        Älä lokeroi tai analysoi Jeesusta miksikään , ainoastaan kun luet raamatusta hänen sanomisiaan niin yritä "kuunnella" mutta aika herkille saat itsesi siten virittää että osaat olla määrittelemättä häntä joksikin.
        Ota ihan uutena tyyppinä vastaan ja riisu ympäriltä koko kristinusko pois kaikkinensa.
        Niin tulisi kaikkien kohdata toinen ihminen , uutena jokainen hetki eikä sidottuna persooniin taikka muuhunkaan.
        Olemme ihmisiä ja meillä on mahdollisuus herätä ajatuksien vallasta läsnäoloon...sitä Jeesus opettaa.

        "Ota ihan uutena tyyppinä vastaan ja riisu ympäriltä koko kristinusko pois kaikkinensa."

        eli kehotat riisuman kristinuskon keskeisen henkilön ympäriltä kristinusko? Silloinhan sulla ei ole yhtikäs mitään koko jampasta!!! Pikkaisen menee nuyt selitykset suohon. :D :D


      • AteistiVaan kirjoitti:

        Kyllähän tuosta Raamatunkuvauksesta saa ihan selvän kuvan. Jeesusta vitutti, että temppeliä käytettiin kauppapaikkana ja pisti ruoskan kanssa asiat järjestykseen. Varmasti moni meistä on kokenut vastaavan tilanteen, missä tekisi mieli meuhkata ja pistää asiat kerralla ojennukseen. Minua on joskus vituttanut ateistinakin, että jotkut turistit ottavat selfieitä hautapaikkojen edessä kunnioittamatta vainajia lainkaan.

        Eli suoraa kieltäydyt katsomasta asiaa niin kuten kehoitin?
        Ok .


      • code_red kirjoitti:

        "Ota ihan uutena tyyppinä vastaan ja riisu ympäriltä koko kristinusko pois kaikkinensa."

        eli kehotat riisuman kristinuskon keskeisen henkilön ympäriltä kristinusko? Silloinhan sulla ei ole yhtikäs mitään koko jampasta!!! Pikkaisen menee nuyt selitykset suohon. :D :D

        Poimi raamatusta Jeesus ja jätä muut omaan arvoonsa , Jeesus on se pointti.
        Onko se oikeasti sinulle niin vaikeaa?


      • AteistiVaan
        BabylonGetaway kirjoitti:

        Eli suoraa kieltäydyt katsomasta asiaa niin kuten kehoitin?
        Ok .

        "Eli suoraa kieltäydyt katsomasta asiaa niin kuten kehoitin?"

        Minähän tein ihan kuten sanoit. Luin Raamatusta kohdan Jeesuksesta, herkistyin ja kuvasin tilanteen, missä itsekin olen kokenut ihan saman tunteen kuin Jeesuskin tuossa tilanteessa. Mitä enempiä toisen asemaan asettumiselta ja sympatialta voi enää vaatia?

        Mutta jos minun fiilistely ei kelpaa, niin kuvaa itse paremmin, mitä ajattelet Jeesuksen tuossa ruoskan kanssa heiluessa ajatelleen!


      • AteistiVaan kirjoitti:

        "Eli suoraa kieltäydyt katsomasta asiaa niin kuten kehoitin?"

        Minähän tein ihan kuten sanoit. Luin Raamatusta kohdan Jeesuksesta, herkistyin ja kuvasin tilanteen, missä itsekin olen kokenut ihan saman tunteen kuin Jeesuskin tuossa tilanteessa. Mitä enempiä toisen asemaan asettumiselta ja sympatialta voi enää vaatia?

        Mutta jos minun fiilistely ei kelpaa, niin kuvaa itse paremmin, mitä ajattelet Jeesuksen tuossa ruoskan kanssa heiluessa ajatelleen!

        Turhaan haaskaan energiaa inttämiseen


      • AteistiVaan
        BabylonGetaway kirjoitti:

        Turhaan haaskaan energiaa inttämiseen

        Kysyin, miten SINÄ tulkitset Jeesuksen tunteneen tuossa tilanteessa pöytiä kaadellessaan. Mitä ihmeen inttämistä se on, että kysyy toisen mielipidettä?

        Sinä voit ihan hyvin tulkita tuon kohdan eri tavalla kuin minä.


      • AteistiVaan kirjoitti:

        Kysyin, miten SINÄ tulkitset Jeesuksen tunteneen tuossa tilanteessa pöytiä kaadellessaan. Mitä ihmeen inttämistä se on, että kysyy toisen mielipidettä?

        Sinä voit ihan hyvin tulkita tuon kohdan eri tavalla kuin minä.

        Se selittyy sillä ettei voi olla kahta , Jumalaa ja mammonaa.
        Jeesus kun nyt sattui olemaan Jumalan poika ja hänen isänsä temppelissä pelattiinkin rahalla niin onko ihme?
        Raha kun nyt vaan saastuttaa ihmisen ajattelun vaikkei sitä myönnäkkään , eikä uskalla katsoa ympärilleen rehellisesti.


      • BabylonGetaway kirjoitti:

        Poimi raamatusta Jeesus ja jätä muut omaan arvoonsa , Jeesus on se pointti.
        Onko se oikeasti sinulle niin vaikeaa?

        "Poimi raamatusta Jeesus ja jätä muut omaan arvoonsa , Jeesus on se pointti.
        Onko se oikeasti sinulle niin vaikeaa?"

        Onko todella niin vaikeata ymmärtää, että kaikki mitä sä kuvittelet "tietäväsi" jeesuksesta, mitä hän sanoi ja teki, on suurilta osin paimentolaisten KEKSIMÄ tarina!!! :D :D Ilman kristinuskoa sulla EI OLISI mitään jeesusta, jota kuvittelet seuraavasi, ei voi olla niin vaikeeta :D :D


      • code_red kirjoitti:

        "Poimi raamatusta Jeesus ja jätä muut omaan arvoonsa , Jeesus on se pointti.
        Onko se oikeasti sinulle niin vaikeaa?"

        Onko todella niin vaikeata ymmärtää, että kaikki mitä sä kuvittelet "tietäväsi" jeesuksesta, mitä hän sanoi ja teki, on suurilta osin paimentolaisten KEKSIMÄ tarina!!! :D :D Ilman kristinuskoa sulla EI OLISI mitään jeesusta, jota kuvittelet seuraavasi, ei voi olla niin vaikeeta :D :D

        Nyt sitten poikkesit aiheesta kaiketi ihan tahall


      • Asi?
        Eikä tuo kuvailemasi fantasia ole Jeesus vaan fantasiasi Jeesuksesta.


      • BabylonGetaway kirjoitti:

        Nyt sitten poikkesit aiheesta kaiketi ihan tahall

        Juu en poikennut. Jauhaat jatkuvasti jeesuksesta ja pyydät unohdamaan kaiken uskonnon sen ympäriltä , Pointtini oli, että sulla ei olisi mitään informaatiota jeesuksesta ilman kristinuskoa, PISTE!


      • code_red kirjoitti:

        Juu en poikennut. Jauhaat jatkuvasti jeesuksesta ja pyydät unohdamaan kaiken uskonnon sen ympäriltä , Pointtini oli, että sulla ei olisi mitään informaatiota jeesuksesta ilman kristinuskoa, PISTE!

        Sain informaation näyn kaltaisessa tilassa jossa kokemus/tietoisuus oli täysin puhdistunut menneisyydestä jonka jälkeen meni aikaa ennenkuin löysin tuon kokemuksen raamatusta ja siellä Jeesus nimisen henkilön väitetään puhuneen juurikin tuosta olotilasta.
        Uudestisyntyminen ylhäältä ei vaadi kristinuskoa mutta mieluusti käytän kristinuskon sanastoa koska se on kattavin ja Jeesus edelläkävijä aikanaan sekä Opettaja.


      • kysynvaan

        "Sain informaation näyn kaltaisessa tilassa"

        Paljonko kannabista olit polttanut tällä kertaa?


      • Ihmettelyä
        BabylonGetaway kirjoitti:

        Sain informaation näyn kaltaisessa tilassa jossa kokemus/tietoisuus oli täysin puhdistunut menneisyydestä jonka jälkeen meni aikaa ennenkuin löysin tuon kokemuksen raamatusta ja siellä Jeesus nimisen henkilön väitetään puhuneen juurikin tuosta olotilasta.
        Uudestisyntyminen ylhäältä ei vaadi kristinuskoa mutta mieluusti käytän kristinuskon sanastoa koska se on kattavin ja Jeesus edelläkävijä aikanaan sekä Opettaja.

        "näyn kaltaisessa tilassa"

        Unitila? Jonkinnäköinen huumaustila? Meditaatio / aktiivinen silmät kiinni kuvittelu?

        "löysin tuon kokemuksen raamatusta"

        Miltä sivuilta Raamatusta löysit kuvauksen omasta olotilastasi? Postaatko tähän, niin muutkin voivat ymmärtää?

        Kertooko tuo olotila jostain jotakin? Vai onko pointtisi vaan, että ihmiset kokevat erilaisia olotiloja ja sellaisia on kuvattu myös mm. Raamatussa? Jos näin, niin olen samaa mieltä. Ihmiset kokevat sitä sun tätä. Etenkin hermostoon vaikuttavat huumeet kuulemma saavat aikaan outoja olotiloja, joista voi sitten etsiä syvempää tarkoitusta.


      • kysynvaan kirjoitti:

        "Sain informaation näyn kaltaisessa tilassa"

        Paljonko kannabista olit polttanut tällä kertaa?

        Onhan mystisiä kokemuksia tullut poltellessakin , se on ihan luonnollinen juttu sekin.
        Jäitkö nyt tuohon jumiin vai ? :D


      • Ihmettelyä kirjoitti:

        "näyn kaltaisessa tilassa"

        Unitila? Jonkinnäköinen huumaustila? Meditaatio / aktiivinen silmät kiinni kuvittelu?

        "löysin tuon kokemuksen raamatusta"

        Miltä sivuilta Raamatusta löysit kuvauksen omasta olotilastasi? Postaatko tähän, niin muutkin voivat ymmärtää?

        Kertooko tuo olotila jostain jotakin? Vai onko pointtisi vaan, että ihmiset kokevat erilaisia olotiloja ja sellaisia on kuvattu myös mm. Raamatussa? Jos näin, niin olen samaa mieltä. Ihmiset kokevat sitä sun tätä. Etenkin hermostoon vaikuttavat huumeet kuulemma saavat aikaan outoja olotiloja, joista voi sitten etsiä syvempää tarkoitusta.

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Mystiikka
        (mystinen kokemus)

        Jeesuksen tila/maailmankatsomuksen sisäistäminen/näkemys/visio.

        Tila on ajatuksien ja tunteiden yli pääseminen ja olenta tässä ilman menneisyyttä. Ns. Nollapiste tai vaikkapa henkilökohtaisen kokemuksen alkuräjähdys ja jatkuvasti uusiutuva liikkuvuus tietoisesti.


      • TuskanParahdus
        BabylonGetaway kirjoitti:

        Sain informaation näyn kaltaisessa tilassa jossa kokemus/tietoisuus oli täysin puhdistunut menneisyydestä jonka jälkeen meni aikaa ennenkuin löysin tuon kokemuksen raamatusta ja siellä Jeesus nimisen henkilön väitetään puhuneen juurikin tuosta olotilasta.
        Uudestisyntyminen ylhäältä ei vaadi kristinuskoa mutta mieluusti käytän kristinuskon sanastoa koska se on kattavin ja Jeesus edelläkävijä aikanaan sekä Opettaja.

        Kun joku hindu lukee omia pyhänä pitämiään tekstejä ja saa mystisiä kokemuksia niin..
        ..ovatko hänen kokemuksensa vähempiarvoisia tai huonompia kuin sinun kokemuksesi?


      • kysynvaan

        "Onhan mystisiä kokemuksia tullut poltellessakin , se on ihan luonnollinen juttu sekin"

        Juu on täysin luonnollista kokea harhoja kun on erilaisten aineiden vaikutuksen alla.


      • TuskanParahdus kirjoitti:

        Kun joku hindu lukee omia pyhänä pitämiään tekstejä ja saa mystisiä kokemuksia niin..
        ..ovatko hänen kokemuksensa vähempiarvoisia tai huonompia kuin sinun kokemuksesi?

        Ei tuollaista tuomitsemista enään ole.
        Sinä taas elät siinä koska siitä kirjoitatkin


      • kysynvaan kirjoitti:

        "Onhan mystisiä kokemuksia tullut poltellessakin , se on ihan luonnollinen juttu sekin"

        Juu on täysin luonnollista kokea harhoja kun on erilaisten aineiden vaikutuksen alla.

        No sinähän voit toki kokea henkilökohtaisen kokemuksesi harhana enkä sitä epäilekkään.
        Luonnontuotteet ovat aineita? Okei no onnea siihen :D


      • Ihmettelyä
        BabylonGetaway kirjoitti:

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Mystiikka
        (mystinen kokemus)

        Jeesuksen tila/maailmankatsomuksen sisäistäminen/näkemys/visio.

        Tila on ajatuksien ja tunteiden yli pääseminen ja olenta tässä ilman menneisyyttä. Ns. Nollapiste tai vaikkapa henkilökohtaisen kokemuksen alkuräjähdys ja jatkuvasti uusiutuva liikkuvuus tietoisesti.

        En ole ymmärrä, miten joku sisäinen tunne voi antaa luotettavaa tietoa maailmasta. Kutsuisinkin tuollaista harhaisuudeksi. Toki pienenä tunsin mörön läsnäolon, mutta jo silloin tiesin, ettei tunne merkitse mitään. Se on vain omien aivojen tuotos.


      • Ihmettelyä kirjoitti:

        En ole ymmärrä, miten joku sisäinen tunne voi antaa luotettavaa tietoa maailmasta. Kutsuisinkin tuollaista harhaisuudeksi. Toki pienenä tunsin mörön läsnäolon, mutta jo silloin tiesin, ettei tunne merkitse mitään. Se on vain omien aivojen tuotos.

        Ei se varsinaisesti anna vaan tuossa tapauksessa se muuttaa maailmankatsomusta niin paljon että vanha minuus hajoaa.
        Syntyy sen tunteen ajama uusi elämä...pysytkö kärryillä?
        No ennen olin "suuri" moottoripyörämies (ainakin omasta mielestäni) ja nyt uskonnollinen elämä on elämäni , Jeesuksen opetuksiin perehtyminen niin kuin koulussa ikään.
        Ehkä koet minut harhaisena, itse kuitenkin koen heränneeni eloon.
        Kyse ei ole tuollaisista möröistä....olen minäkin nähnyt lapsena koiran joka lähti ajamaan minua takaa ...ketään ei kuitenkaan kuulunut.
        Tämä todellisuus oli kuitenkin värittynyt tämän ns. Normaalin kokemusmaailman päälle tavallaan.
        Kokemukset muuttavat meitä , uskot kai sen ?


      • kysynvaan

        "Luonnontuotteet ovat aineita?"

        Se miksi näitä kutsumme ei muuta sitä tosiasiaa että ne vaikuttavat aivoihimme siten että koemme harhoja. Varmasti ihan mukavia "kokemuksia" mutta ei se niistä todellista tee. Jeesuksiin meillä ei taas ole mitään syytä uskoa, varmasti osa tarinoista on mukavia muta edelleenkään mitää hyvää perustetta meillä ei ole uskoa että ne olisivat totta.


      • kysynvaan kirjoitti:

        "Luonnontuotteet ovat aineita?"

        Se miksi näitä kutsumme ei muuta sitä tosiasiaa että ne vaikuttavat aivoihimme siten että koemme harhoja. Varmasti ihan mukavia "kokemuksia" mutta ei se niistä todellista tee. Jeesuksiin meillä ei taas ole mitään syytä uskoa, varmasti osa tarinoista on mukavia muta edelleenkään mitää hyvää perustetta meillä ei ole uskoa että ne olisivat totta.

        Harhoja? Mielenkiintoinen väite , kuulostaa siltä ettei ole kokemusta siitäkään.
        Kyse on vieläkin Jeesuksen opetuksesta johon voi tutustua raamatun sivuilta , avain todelliseen olemiseesi jos joskus kiinnostaa ja kiinnostaahan se .
        Mutta pidä se mihin uskot , se on juurikin oikea tie sinulle ja opit kun sen aika on:)


      • kysynvaan

        "Harhoja? Mielenkiintoinen väite , kuulostaa siltä ettei ole kokemusta siitäkään"

        Erilaisten kemikaalien vaikutusta aivoihimme on tutkittu jo hyvä tovi. Ei meidän tarvitse olla uskomuksien varassa sen suhteen mitä ne aiheuttavat.

        "jos joskus kiinnostaa ja kiinnostaahan se "

        Miksi minua kiinnostaisivat keksityt sadut?

        "Mutta pidä se mihin uskot"

        Minä juurikin en usko. Mutta sinä olet toki vapaa käyttämään elämäsi ihan niin monen keksityn jumalan palvontaan kuin haluat. Ei se minua haittaa :)


      • kysynvaan kirjoitti:

        "Harhoja? Mielenkiintoinen väite , kuulostaa siltä ettei ole kokemusta siitäkään"

        Erilaisten kemikaalien vaikutusta aivoihimme on tutkittu jo hyvä tovi. Ei meidän tarvitse olla uskomuksien varassa sen suhteen mitä ne aiheuttavat.

        "jos joskus kiinnostaa ja kiinnostaahan se "

        Miksi minua kiinnostaisivat keksityt sadut?

        "Mutta pidä se mihin uskot"

        Minä juurikin en usko. Mutta sinä olet toki vapaa käyttämään elämäsi ihan niin monen keksityn jumalan palvontaan kuin haluat. Ei se minua haittaa :)

        "Erilaisten kemikaalien vaikutusta aivoihimme on tutkittu jo hyvä tovi. Ei meidän tarvitse olla uskomuksien varassa sen suhteen mitä ne aiheuttavat."

        Ja sinä uskot kyseenalaistamatta ja itse kokematta , hienoa....todistat juurikin sitä aivopestyä puolta väestöstä.

        Kyllähän sinä uskot omaan maailmankuvaasi, kukaan muu ei ajattele tai arvota asioita kuten sinä...jos vähääkään kykenet ajatteluun niin huomaat sen hyvin nopeasti.

        Hyvät illan jatkot.


      • kysynvaan

        "Ja sinä uskot kyseenalaistamatta ja itse kokematta , hienoa..."

        Uskon koska minulla on hyvät perustelut uskoa. Kyseessä on tutkittu asia eikä minun tarvitse asiaan uskoa sokeasti.

        "..todistat juurikin sitä aivopestyä puolta väestöstä"

        Kun kivut yltyvät, kovinkin uskovainen hylkää jumalansa rukoilun ja KONTTAA kiltisti lääketieteen apajille? Miksi näin on? Aivan koska lääketiede tarjoaa tutkitusti ja todistetusti parhaimman avun sairauksiin.

        "..jos vähääkään kykenet ajatteluun"

        Toisaalta minä en usko näkymättömiin jumalaolentoihin. Jos sinä kykenesit rationaaliseen ja kriittiseen ajatteluun, huomaisit että sinulla ei näille uskomuksillesi ole hyvää perustetta.


      • kysynvaan kirjoitti:

        "Ja sinä uskot kyseenalaistamatta ja itse kokematta , hienoa..."

        Uskon koska minulla on hyvät perustelut uskoa. Kyseessä on tutkittu asia eikä minun tarvitse asiaan uskoa sokeasti.

        "..todistat juurikin sitä aivopestyä puolta väestöstä"

        Kun kivut yltyvät, kovinkin uskovainen hylkää jumalansa rukoilun ja KONTTAA kiltisti lääketieteen apajille? Miksi näin on? Aivan koska lääketiede tarjoaa tutkitusti ja todistetusti parhaimman avun sairauksiin.

        "..jos vähääkään kykenet ajatteluun"

        Toisaalta minä en usko näkymättömiin jumalaolentoihin. Jos sinä kykenesit rationaaliseen ja kriittiseen ajatteluun, huomaisit että sinulla ei näille uskomuksillesi ole hyvää perustetta.

        "Uskon koska minulla on hyvät perustelut uskoa. Kyseessä on tutkittu asia eikä minun tarvitse asiaan uskoa sokeasti."

        Perustelut ovat ?? Tarinoita?
        Tutkittu varma juttu ja et usko kuitenkaan....hmm selkee.

        "Kun kivut yltyvät, kovinkin uskovainen hylkää jumalansa rukoilun ja KONTTAA kiltisti lääketieteen apajille? Miksi näin on? Aivan koska lääketiede tarjoaa tutkitusti ja todistetusti parhaimman avun sairauksiin."

        Eiköhän kannabis riitä.

        "Toisaalta minä en usko näkymättömiin jumalaolentoihin. Jos sinä kykenesit rationaaliseen ja kriittiseen ajatteluun, huomaisit että sinulla ei näille uskomuksillesi ole hyvää perustetta."

        Minkälainen on näkymätön jumalaolento kun kerran kirjoitat sellaisesta? Minä en ole ....
        Uskothan sinäkin näkymättömiin tiedemiehiin ja heidän päättelyihinsä vai oletko tavannut henk.koht ja ollut tutkimuksissa mukana?
        Kaltaisiasi sanon järjestelmän lapsiksi , siniset silmät ja helposti ohjattavissa...ajatukset on samaa mitä puolella täällä eikä ihme...klooni , ei omaa ajatusta laisinkaan.


      • kysynvaan

        "Perustelut ovat ?? Tarinoita?"

        Vertaisarvioituja artikkeleita. Oikeaa tutkittua ja todistettua tietoa.

        "Eiköhän kannabis riitä"

        Ei kannabis sairauksia paranna (aivan kuten ei mikään kipulääkekään). Voi toki helpottaa oloa ja oletankin että tiedät mikä kemiallinen vaikutus kannabiksella on aivoissa?

        "Minkälainen on näkymätön jumalaolento kun kerran kirjoitat sellaisesta?"

        Sellainen mitä ei voida osoittaa olevaksi millään havaintomekanismilla. Sinähän näihin jumaliin uskot, luomiseen sekä suunniteluun. Olettaisin että silloin sinulla on jokin kuva siitä missä tämä jumala luuraa ja miten tarkalleen tällainen luomisen mekanismi toimii. Taikoiko jumala kaiken tyhjästä vai miten homma hoitui?

        "Kaltaisiasi sanon järjestelmän lapsiksi , siniset silmät ja helposti ohjattavissa..."

        Nyt puhut teistä uskovaisista. Koulutuksen taso korreloi uskonnollisuuden kanssa ja mitä huonompi käsitys ja tieto todellisuudesta henkilö omaa sen todennäköisemmin hän on altis näille tarinoille.

        "ei omaa ajatusta laisinkaan."

        Hauskasti sanottu henkilöltä, joka sokeasti uskoo lähi-idän alueen kansantarinoihin


      • Ihmettelyä
        BabylonGetaway kirjoitti:

        Ei se varsinaisesti anna vaan tuossa tapauksessa se muuttaa maailmankatsomusta niin paljon että vanha minuus hajoaa.
        Syntyy sen tunteen ajama uusi elämä...pysytkö kärryillä?
        No ennen olin "suuri" moottoripyörämies (ainakin omasta mielestäni) ja nyt uskonnollinen elämä on elämäni , Jeesuksen opetuksiin perehtyminen niin kuin koulussa ikään.
        Ehkä koet minut harhaisena, itse kuitenkin koen heränneeni eloon.
        Kyse ei ole tuollaisista möröistä....olen minäkin nähnyt lapsena koiran joka lähti ajamaan minua takaa ...ketään ei kuitenkaan kuulunut.
        Tämä todellisuus oli kuitenkin värittynyt tämän ns. Normaalin kokemusmaailman päälle tavallaan.
        Kokemukset muuttavat meitä , uskot kai sen ?

        "Ei se varsinaisesti anna vaan tuossa tapauksessa se muuttaa maailmankatsomusta niin paljon että vanha minuus hajoaa."

        Eikö olisi parempi, että maailmankuvasi perustuisi havaittuihin faktoihin eikä minäkuvaa repiviin mielensisäisiimn kognitiivisiin häiriökokemuksiin?


      • kysynvaan kirjoitti:

        "Perustelut ovat ?? Tarinoita?"

        Vertaisarvioituja artikkeleita. Oikeaa tutkittua ja todistettua tietoa.

        "Eiköhän kannabis riitä"

        Ei kannabis sairauksia paranna (aivan kuten ei mikään kipulääkekään). Voi toki helpottaa oloa ja oletankin että tiedät mikä kemiallinen vaikutus kannabiksella on aivoissa?

        "Minkälainen on näkymätön jumalaolento kun kerran kirjoitat sellaisesta?"

        Sellainen mitä ei voida osoittaa olevaksi millään havaintomekanismilla. Sinähän näihin jumaliin uskot, luomiseen sekä suunniteluun. Olettaisin että silloin sinulla on jokin kuva siitä missä tämä jumala luuraa ja miten tarkalleen tällainen luomisen mekanismi toimii. Taikoiko jumala kaiken tyhjästä vai miten homma hoitui?

        "Kaltaisiasi sanon järjestelmän lapsiksi , siniset silmät ja helposti ohjattavissa..."

        Nyt puhut teistä uskovaisista. Koulutuksen taso korreloi uskonnollisuuden kanssa ja mitä huonompi käsitys ja tieto todellisuudesta henkilö omaa sen todennäköisemmin hän on altis näille tarinoille.

        "ei omaa ajatusta laisinkaan."

        Hauskasti sanottu henkilöltä, joka sokeasti uskoo lähi-idän alueen kansantarinoihin

        "Vertaisarvioituja artikkeleita. Oikeaa tutkittua ja todistettua tietoa."

        Eli valmis tarina mihin voit tyytyväisenä uskoa...bravoo.
        Kaikki ei kuitenkaan niin tee , kuten en minäkään, vaaditaan näet vielä se oma todistus kuin voidaan varmaksi sanoa.

        "Ei kannabis sairauksia paranna (aivan kuten ei mikään kipulääkekään). Voi toki helpottaa oloa ja oletankin että tiedät mikä kemiallinen vaikutus kannabiksella on aivoissa?"

        Helpottaa toki.
        Tiedän myös vaikutuksen mutta tuollainen tarinointi kemiallisista vaikutuksilla aivoihin on taas tiedemiesten tarinoita joihin sinä kokematon asioista voit uskoa jälleen kerran...kyseessä on sinulle uskonto , sokea sellainen nähtävästi.

        "Sellainen mitä ei voida osoittaa olevaksi millään havaintomekanismilla. Sinähän näihin jumaliin uskot, luomiseen sekä suunniteluun. Olettaisin että silloin sinulla on jokin kuva siitä missä tämä jumala luuraa ja miten tarkalleen tällainen luomisen mekanismi toimii. Taikoiko jumala kaiken tyhjästä vai miten homma hoitui?"

        Me käsitämme näet Jumalan hiukan eri tavoin , minulle Jumala on mahdollinen jokainen hetki ja näkyypä hänen luomuksensakin kokoajan , joten taiteilijan henki vaikuttaa kokoajan.
        Sinä haluat osoitella sormella eri paikkoihin....ja jos tiedemies kuorosi sanoisi että jumala on niin varmaan uskoisit yhtä sokeaati kuin kaiken muunkin tiedehömpän?

        "Nyt puhut teistä uskovaisista. Koulutuksen taso korreloi uskonnollisuuden kanssa ja mitä huonompi käsitys ja tieto todellisuudesta henkilö omaa sen todennäköisemmin hän on altis näille tarinoille. "

        En puhu.

        "Hauskasti sanottu henkilöltä, joka sokeasti uskoo lähi-idän alueen kansantarinoihin"

        Ainoastaan Jeesuksen opetukseen , opetus ymmärrätkö? Opetuksen aihe ? Eikö mene jakeluun ? :D

        No mutta turhaan minä sinulle tästä aiheesta enempää , olet oman maailmankatsomuksesi rajoittama ja kasvanut siihen mikä olet , valveutuminenkin on mahdollista , kuuntele vaikka entisen puolustusministerin Yrjö Kallisen luento.


      • Ihmettelyä kirjoitti:

        "Ei se varsinaisesti anna vaan tuossa tapauksessa se muuttaa maailmankatsomusta niin paljon että vanha minuus hajoaa."

        Eikö olisi parempi, että maailmankuvasi perustuisi havaittuihin faktoihin eikä minäkuvaa repiviin mielensisäisiimn kognitiivisiin häiriökokemuksiin?

        Minähän havaitsen ja annan todistukseni siitä.
        Jos se on mielestäsi häiriötila niin minkä minä sille mahdan :D
        Vai voisiko olla että sinut on opetettu pitämään tällaisia asioita häiriötilana ilman minkäänlaista omaa kosketusta asiaan?
        Sokeaa uskoa? :D


      • kysynvaan

        "Eli valmis tarina mihin voit tyytyväisenä uskoa...bravoo"

        Ei vaan vertaisarvioitu tieteellinen tieto. Tieteen metodologia on ylivoimaisesti paras tapa tuottaa uutta luotettavaa tietoa.

        "Kaikki ei kuitenkaan niin tee , kuten en minäkään"

        Tyhmä luulee usein tietävänsä missä viisas tietää usein luulevansa. Moni kaltaisesi tallaaja todellakin kuvittelee tietävänsä asioista paremmin ilman mitään alan koulutusta kuin koko tiedeyhteisö.

        " minulle Jumala on mahdollinen jokainen hetki ja näkyypä hänen luomuksensakin kokoajan"

        Vähän niinkuin reikä hampaassa todistaa jollekkin hammaspeikon olemassaolosta. Se että kuvittelet näkeväsi jumalaolentojen tekosia ympärilläsi kertoo siitä että et ajattel rationaalisesti.

        "kuin kaiken muunkin tiedehömpän?"

        Ilman tätä tiedehömppää et naputtelisi tietokonetta taikka puhuisi kännykkään. Sensijaan uskoisit ukkosenjumalaan ja pitäisin salamointia tämän tahdonilmaisuna.

        "Ainoastaan Jeesuksen opetukseen"

        Kyllä se tuli selväksi että seuraat keksityn hahmon opetuksia ja uskot maagisiin jumalaolentoihin. Itse en ymmärrä miten aikuinen ihminen voi uskoa näin lapsellisiin satuihin jumalista mutta sitä se sinisilmäisyys teettää :)


      • kysynvaan kirjoitti:

        "Eli valmis tarina mihin voit tyytyväisenä uskoa...bravoo"

        Ei vaan vertaisarvioitu tieteellinen tieto. Tieteen metodologia on ylivoimaisesti paras tapa tuottaa uutta luotettavaa tietoa.

        "Kaikki ei kuitenkaan niin tee , kuten en minäkään"

        Tyhmä luulee usein tietävänsä missä viisas tietää usein luulevansa. Moni kaltaisesi tallaaja todellakin kuvittelee tietävänsä asioista paremmin ilman mitään alan koulutusta kuin koko tiedeyhteisö.

        " minulle Jumala on mahdollinen jokainen hetki ja näkyypä hänen luomuksensakin kokoajan"

        Vähän niinkuin reikä hampaassa todistaa jollekkin hammaspeikon olemassaolosta. Se että kuvittelet näkeväsi jumalaolentojen tekosia ympärilläsi kertoo siitä että et ajattel rationaalisesti.

        "kuin kaiken muunkin tiedehömpän?"

        Ilman tätä tiedehömppää et naputtelisi tietokonetta taikka puhuisi kännykkään. Sensijaan uskoisit ukkosenjumalaan ja pitäisin salamointia tämän tahdonilmaisuna.

        "Ainoastaan Jeesuksen opetukseen"

        Kyllä se tuli selväksi että seuraat keksityn hahmon opetuksia ja uskot maagisiin jumalaolentoihin. Itse en ymmärrä miten aikuinen ihminen voi uskoa näin lapsellisiin satuihin jumalista mutta sitä se sinisilmäisyys teettää :)

        Juuri tämän takia en jaksa asiasta tivata kanssasi , elämme eri ulottuvuuksissa...tavallaan.
        Onnea jatkoon.


      • Anonyymi
        BabylonGetaway kirjoitti:

        Minähän havaitsen ja annan todistukseni siitä.
        Jos se on mielestäsi häiriötila niin minkä minä sille mahdan :D
        Vai voisiko olla että sinut on opetettu pitämään tällaisia asioita häiriötilana ilman minkäänlaista omaa kosketusta asiaan?
        Sokeaa uskoa? :D

        ”Vai voisiko olla että sinut on opetettu pitämään tällaisia asioita häiriötilana ilman minkäänlaista omaa kosketusta asiaan? ”

        Kun syy yhteys, puuttuu mennään auttamattomasti taikauskon puolelle. Jotkut urheilijat uskovat, että tietyt kalsarit tai sukat tuovat onnea.

        Mutta voit testata mielensisäisiä tuntemuksiasi. Tee koejärjestelyjä ja pidä kirjaa. Tutki voittaako fiiliksesi sattuman ja jos voittaa pyydä skeptistä kaveria arvioimaan koejärjestelysi,

        Jos sinulla on esimerkiksi telepaattinen yhteys kaikkitietävään olentoon, pitäisi tämän todistaminen tieteellisesti olla lapsen leikkiä.


      • Anonyymi

        "elämme eri ulottuvuuksissa..."

        Kyllä me elämme ihan samassa tylsässä ulottuvuudessa. Sinä tosin olet siihen lisännyt jumalaolentoja ilman mitään hyvää syytä


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”Vai voisiko olla että sinut on opetettu pitämään tällaisia asioita häiriötilana ilman minkäänlaista omaa kosketusta asiaan? ”

        Kun syy yhteys, puuttuu mennään auttamattomasti taikauskon puolelle. Jotkut urheilijat uskovat, että tietyt kalsarit tai sukat tuovat onnea.

        Mutta voit testata mielensisäisiä tuntemuksiasi. Tee koejärjestelyjä ja pidä kirjaa. Tutki voittaako fiiliksesi sattuman ja jos voittaa pyydä skeptistä kaveria arvioimaan koejärjestelysi,

        Jos sinulla on esimerkiksi telepaattinen yhteys kaikkitietävään olentoon, pitäisi tämän todistaminen tieteellisesti olla lapsen leikkiä.

        Telepaattinen yhteys.....
        Olen kyllä kokenut telepatiaa elämäni aikana useita kertoja ja olemme todenneet sen myös todistajien kanssa.
        Jumalassa eläminen ei ole telepatiaa ja on, telepatia määritelmä on vain osa kaikesta kun sen erottelee/lokeroi pois kokonaisuudesta.
        Jumalassa ollaan , siihen antaudutaan , ollaan tuomitsematta , se luo kiitollisuuden ja armollisuuden ihmisen ajatteluun syvästi....ihminen toki kokee tuon lähinnä mielentilana , suuren oivalluksen jälkeen hän pääsee kurkistamaan valheiden verhojen läpi totuuteen ja alkaa kasvamaan siihen.
        Kyse on vapautumisen oivalluksesta , ihminen on kahlinnut itsensä asioille ja kulkee niiden mukaan eikä oman todellisen itsensä.

        Feat ; Jeesus Kristus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "elämme eri ulottuvuuksissa..."

        Kyllä me elämme ihan samassa tylsässä ulottuvuudessa. Sinä tosin olet siihen lisännyt jumalaolentoja ilman mitään hyvää syytä

        Ei elämä ole tylsää, tämä on erittäin mielenkiintoista mielestäni.

        Perseestä oli silloin kun yritin miellyttää maailmallisia , periaatteita , normeja , lakeja jne...
        Käydä töissä, elää samaa unelmaa kuin puolet pallon väestöstä, jne jne jne.

        Elämä on ihan parasta , orjuudessa lähinnä tukalaa.


    • Ei tässä nyt kenenkään älyä käydä epäilemään mutta kysymyksiä olisi hyvä saaden edes "uskottava" selite.
      Kristittyjä on kertomansa mukaan Telluksen väestä noin 25%.
      Onko se Raamatun Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki jotka pyörittävät tätä balettia?

      Toiseksi loiko tuo trio koko maapallon, floran ja faunan. Nyt siitä saa nauttia noin viisi miljardia ihmistä jotka ovat toisuskoisia tai uskonnottomia.

      • selitys

        Kristittyjä ei ole tuotakaan määrää.Suurin osa on nimikristittyjä,jotkut
        ovat syntymän kautta mukana.
        Raamattu sanoo suoraan eka sivulla että" Jumala loi".Mikä siinä on
        epäselvää.Oikeastaan sanomasi"balettia" pyörittää saatana,johon ei
        uskota,niinkuin ei uskota Jumalaankaan tai raamattuun.Tämä baletin
        pyörittäjä on piiloutunut niin hyvin,ettei moni hoksaa sitä.Joku var-
        maan kommentoi huuhaata.


      • selitys kirjoitti:

        Kristittyjä ei ole tuotakaan määrää.Suurin osa on nimikristittyjä,jotkut
        ovat syntymän kautta mukana.
        Raamattu sanoo suoraan eka sivulla että" Jumala loi".Mikä siinä on
        epäselvää.Oikeastaan sanomasi"balettia" pyörittää saatana,johon ei
        uskota,niinkuin ei uskota Jumalaankaan tai raamattuun.Tämä baletin
        pyörittäjä on piiloutunut niin hyvin,ettei moni hoksaa sitä.Joku var-
        maan kommentoi huuhaata.

        Mistä "merkeistä" voi päätellä, onko joku kristytty tai ei.
        Poliisilla on alkometri joka "mittaa pyhää henkeä" mutta uskonnollisuuden määrrä on vain ko. henkilön oma ilmoitus.


      • uskonpohjatontyhmyys
        selitys kirjoitti:

        Kristittyjä ei ole tuotakaan määrää.Suurin osa on nimikristittyjä,jotkut
        ovat syntymän kautta mukana.
        Raamattu sanoo suoraan eka sivulla että" Jumala loi".Mikä siinä on
        epäselvää.Oikeastaan sanomasi"balettia" pyörittää saatana,johon ei
        uskota,niinkuin ei uskota Jumalaankaan tai raamattuun.Tämä baletin
        pyörittäjä on piiloutunut niin hyvin,ettei moni hoksaa sitä.Joku var-
        maan kommentoi huuhaata.

        Olis varmaan kannattanut jättää se saatana luomatta...


    • LakiV

      Jos ymmärtäisitte jotakin edes siitä kuinka VALMIISEEN maailmaan meidät on pistetty, ette edes epäilisi Jumalienne olemassaoloa. Koettakaapa itse luoda 3D-illuusio, niin huomaatte, ettete edes kuvaa mistään saa aikaiseksi , ilman VALMIITA aisteja. Nörtit ymmärtävät jotakin siitä minkälaisilla SANOILLA on Jumala kaiken kokoonpannut, ja siltikään emme ymmärrä vielä ensimmäistäkään perustetta sille, miten tavallisen fysiikankaan suureet ovat voinut lukemattomien maailmankaikkeuksien ja pelimaailmojen puitteissa syntyä. Se on varmaa, että tämä nykyinenkin "hiekkalaatikkomme"; on luotu Jumalan hengille väliaikaiseksi leikkikentäksi, mitä ominaisemmissa ruumiissaan, ja me itse olemme jonkun sanastinhengen alaisuudessa, läpi elämämämme. Joillakin jopa henki voi vaihtua, mikä häneen on pistetty, tulee "eri ääni kelloonkin", puhutaan tuolloin ties mistä kääntymisestä ja uskoontulosta, mutta itse en ymmärrä vielä miten Jumalan Henki ihmisessä on voinut asettua vastustamaan itseään, eli puhumalla palturia Korkeimmasta Jumalasta, olemattomaksi häntä luullen, kun totuus taaskin täyisn päinvastoin. Se on mahdollista silti, Pahan takia. Emme saisi kuin Pahan Hengen, valheillamme, jos kiellämme kaikki materiattomat Jumalan Henget - ja senkin vain vieraaksi.... Joka Totuuden hengen saa, se saa Pyhän Hengen, joka ei kauheasti mitään eikä ketään suurentele tai pienentele....

      • AteistiVaan

        Jos tutkit ja havainnoit maailmaa avoimin mielin, huomaat todellakin miten ihmeellinen se on. Ja Jumalasta et löydä jälkeäkään. Jumala on kulttuuriperintöämme varhaisilta esi-isiltämme, jotka eivät luontoa vielä juurikaan ymmärtäneet.

        Puheet Saatanasta ja Pahojen henkien harhautuksesta ovat saarnamiehien epäitoivoisia yrityksiä pitää kiinni omasta valheestaan ja yrittää hallita ihmisten ajatuksia pelolla. Toki moni heistä lienee itsekin tuon heihin valetun pelon vankeja.

        Jos joku Suuri ja Mahtava Kaikkivaltias olento olisi olemassa, hän ei mitenkään olisi se pikkumainen uskontojen kuvaama valtias, joka edellyttää itseensä uskomista ja katselee sivusta, kun miljardit ihmiset palvovat sikin sokin satoja erilaisia jumalia ja julistavat kadotusta toisilleen.


      • Pakkstori

        Yksi ongelma sinulla silti on, sanoit, että Jumalan uskonto ei edellytä Häneen uskomista. EIhän sinullekaan ole nykyisestä Mahtavasta Kaikkivaltiaasta paljoa hyötyä, kun ei muka hän nytkään anna sinun itseensä uskoa. Antikristuksen opeissa on juuri tuollaisia ohdakkeisia polkuja. Ja huomaat kai, sellainenkin Kaikkivaltias on olemassa, olethan itsekin nyt Häntä ihmettelemässä, onko muka siltikään pakottanut sinua uskomaan? Mutta ymmärrän, että ongelmasi on muutaman hihhulin eteesi pistämä "korkeushyppy"-teline. Jossa rima on vasta niin matalalla, että uskotko edes Häneen? Sen riman yli pitäisi päästä, ja tajuta ette ei USKO ole mitään sellaista, mitä hihhulitkaan sinulle pakollisena riittinä ja rituaalina vaatisivat, vaan vain se, että olet varma, että toivomasi, ja koko elämäsi ajan rakentemasi todellisuuskuva toteutuu kaikkialla. Sinut on eksyttänyt joku stereotypia, USKOVAISISTA, ei heidän nykyisillä riman asettamisillaan ole paljoa merkitystä, jos eivät itsekään olisi hypänneet samankin riman yli, mitä sinultakin vaatisivat... Jeesus sanoi silti valitettavasti, "että vain kaita tie, ja ahtaan portin kautta sisäänmeneminen" vie elämään, mutta jos et maailmankaikkeuden helpoimman riman yli pääse, 40 cm riman yli, että uskoisit täysin ilmiselviä tosiasioita, niin enpä minä ainakaan sinun tietoasi tule koskaan kadehtimaan, vielä vähemmän ihailemaan, tai kaipauksella ikävöimään. Paitsi, että tulisin silti, koska kyllähän minäkin kaikenlaista vertailen :-)


      • AteistiVaan
        Pakkstori kirjoitti:

        Yksi ongelma sinulla silti on, sanoit, että Jumalan uskonto ei edellytä Häneen uskomista. EIhän sinullekaan ole nykyisestä Mahtavasta Kaikkivaltiaasta paljoa hyötyä, kun ei muka hän nytkään anna sinun itseensä uskoa. Antikristuksen opeissa on juuri tuollaisia ohdakkeisia polkuja. Ja huomaat kai, sellainenkin Kaikkivaltias on olemassa, olethan itsekin nyt Häntä ihmettelemässä, onko muka siltikään pakottanut sinua uskomaan? Mutta ymmärrän, että ongelmasi on muutaman hihhulin eteesi pistämä "korkeushyppy"-teline. Jossa rima on vasta niin matalalla, että uskotko edes Häneen? Sen riman yli pitäisi päästä, ja tajuta ette ei USKO ole mitään sellaista, mitä hihhulitkaan sinulle pakollisena riittinä ja rituaalina vaatisivat, vaan vain se, että olet varma, että toivomasi, ja koko elämäsi ajan rakentemasi todellisuuskuva toteutuu kaikkialla. Sinut on eksyttänyt joku stereotypia, USKOVAISISTA, ei heidän nykyisillä riman asettamisillaan ole paljoa merkitystä, jos eivät itsekään olisi hypänneet samankin riman yli, mitä sinultakin vaatisivat... Jeesus sanoi silti valitettavasti, "että vain kaita tie, ja ahtaan portin kautta sisäänmeneminen" vie elämään, mutta jos et maailmankaikkeuden helpoimman riman yli pääse, 40 cm riman yli, että uskoisit täysin ilmiselviä tosiasioita, niin enpä minä ainakaan sinun tietoasi tule koskaan kadehtimaan, vielä vähemmän ihailemaan, tai kaipauksella ikävöimään. Paitsi, että tulisin silti, koska kyllähän minäkin kaikenlaista vertailen :-)

        Tottakai kaikki uskonnot edellyttävät niihin uskomista. Minä pystyn pohtimaan Jumalaa ihan samalla tavalla kuin vaikkapa sitä elääkö Elvis kuun varjopuolelle rakennetussa bunkkerissa. Ei asian pohtiminen tee siitä todellista. Voit kokeilla laittaa Elviksen elämisenkin suhteen korkeushyppyrimoja itsellesi, mutta tuollainen itsesuggestioon perustuva uskominen ei ole minkään arvoista.

        Perusteltu uskomus nojaa aina todisteisiin, jotka voit myös toiselle kuvata sanoin. Tämä on hyvä ohje, jos haluat uskoa todellisiin asioihin. Pyydä toinen perustelemaan, mihin hänen uskomuksensa perustuu. Jos hän alkaa puhua korkeushypystä ja uskomisesta uskomisen vuoksi, niin se kertoo omaa karua kieltään, ettei toisen uskomuksella ole vastinetta todellisuudessa.


    • Pakkstori

      Jos kutistatte koko todellisuuskäsityksenne, vain oman maailmamme kokoiseksi, ette tule ymmärtämään juuri mistään mitään, tämä varoituksena kaikkein paatuneimmasta materialismista, joka ei totta puhuen kyllä silti hyväksy kunnolla vielä edes radioaaltojakaan, emmehän me niitäkään näe, vaikka jos ovat edes kännänneet tai huumeita kokeilleet joskus, niin tajuavat, että maailmassa on muutakin aistitoimintaakin, kuin se, mitä on eläimellisessä aistihaibakassa, ja helpossa pelkkää massanmuodon sijaintia tarkkailevassa luonnossa on.
      Tarkoitan, te jäätte pieniksi, niin hengeltänne, kuin järjeltänne, jos ette ymmärrä mitään abstraktiota tai mitän metafyysisistä...EI teidän kannata silloin kyllä matemaatikoiksikaan ryhtyä. SIitä pienestä Tämän Maailman Tuomitun Ruhtinaan maailmasta juuri Jeesus tuli maailmankin pelastamaan, koska maailammme tulee tuhotuksi joskus, jos me vain helposti ymmärrettävän pahan kaikesta jätämme kaikkien ihailtavaksi, ja hyvät selitysmallit hylkäämme tyystin... Kaikkihan maailmankaikkeudessa alussaan paljonkin virheitä tekee, mutta sen ei pitäisi meitä aloittelevia Luojia silti masentaa poies, Jumalan välikappaleena olemisesta.
      No, menkääpä taas syömään ja juomaan, lapset nukkumaan, ja sitten useimmat päivätyöhönsä, ja sitten jos olette naimisissa, niin naimaankin ja nukkumaan, vaikka vain vanhukset sillä tapatte, jos turhaan taas uutta kloonianne tänne maailmaan haluatte sijoittaa. Kasvaisitte ensin sen kokoiseksi, että saisitte jonkun vähän isommankin ihmisen tännekin Suomeen syntymään... Eikä ikäkään ole kovin suuri este kenellekään, edes lisääntymisessään, kyllähän tämä Sauli Niinistöllekin tapahtunut sen todistaa... Pieniä ihmisiä silti kaikki rakastaa, näin tekin luulette, ja jäätte kai hokemaan omituisia sekualaareja mantrojanne, joissa joka toinen lause on temmattu oikesta asiayhteydestään irti...

    • ElunMusko

      Eväluutiö ei elä vaan on kuollut kuin äteistö. Se on siinä, kun pitää kiinni siittä, minkä on jo uskonut. Joka sekin on kuollut. Heehe.

      • Öteistinsä

        Ateisti on vain jo etukäteen hyväksynyt kuolevaisuutensa. Ei Jumalaa ole, koska ei minuakaan kohta ole, kuolemmehan kaikki kohtakin? Siinä pahan puolen parantelussa teitä silti palkitaan, monihan tuostakin katkeruudestaan tykkää? Fyysisessä mielessä, mikette Atet usko edes kaikkein ilmiselvintä havaintoa, että kaikki voidaan pistää milloin tahansa, mihin tahansa ruumiiseen ja massakoslaansa elämään?
        Autokin olisi olemassa, vaikka kaikki autot romutettaisiin, ja kaikki alkaisivat pelata vain videopelejä autolla ajamisesta, ja vaikka niitäkään ei olisi, niin teillä olisi muisto sen toimintamallista. Kuitenkin meistä kaikista jää enemmänkin kuin muisto, vaikka Muhammed väittää Jumalattomien kuolleessaan vain nukahtavan syvästi, ENNEN lopullista tuomiopäiväänsä... Ei jumalattomia ja ateisteja kannata silti sen enempää sorsia, vaikka ennen sellaiset olisi Etelä-Euroopassa tapettu kirkon vainoissa, koska he etsivät tietoa, KAIKEN ALUSTA.


    • "Jos minä osoitan vaikka niinkin yksinkertaisen asian kuin lyijykynä sanoen että tämä on vuosien kuluessa syntynyt tyhjästä niin sanot että älä nyt hulluja puhu etkä millään sitä usko. Väität että kyllä sen on joku tehnyt."

      Kuinka monta lyijykynää olet luonnosta löytänyt, joka olisi luonnon tekemä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1583
    2. 44
      953
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      921
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      899
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      849
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      54
      807
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      41
      798
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      765
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      692
    Aihe