Uusi silta pettymys

Kaarisilta.ko

Odotin innokkaana uuden kaarisillan suunnitteluvaihtoehtoja. Pettymys oli suuri kun Lieksan Lehdessä poliitikot ylistivät halvinta hyvin mitään sanomatonta ja latteaa vaihtoehtoa.
No. Ihan linjassaan kyllä päätöksenteko, torsoontuihan liikuntahallikin pallohalliksi.
Kaupungilla on nyt ennätyshyvä talous, ylijäämää lähes 20 miljoonaa. Kallein vaihtoehto on vain 2 milj. euroa suurempi hinnaltaan. Ei kannattaisi sössiä.

36

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silta.kuin.silta

      Halvin vaihtoehto on yksinkertaisuudessaan paras ja toimiva silta Lieksan kuntaan. Köyhä Lieksa tarvitsee sillan Lieksanjoen yli eikä mitään koristeellista monumenttia.

      • mallamoija

        Olen samaa mieltä: silta joen yli on tärkeintä. Harvassa ovat kauniit sillat, hankkikoon niitä kunnat joilla on millä mällätä.


    • Osta.hjuva.ja.hjalpa

      Oliskohan kapulalautta kuitenkin halvin ?.

      • kalliit.valitukset

        Sellaista ei ollut suunnitelmissa, joten vertailu ei onnistu. Kyllä kapulalautastakin kallis saadaan, kun valittaja nykästaho laittaa kapuloita riittävästi rattaisiin. Nythän valituksen takia sillan kustannusarviot ovat jo tuplaantuneet. Lopullinen hinta onkin arvoitus. Tuskin viidelläkään miljoonalla siltaa saadaan koko joen yli.


      • Mallamoija

        uimalla ylimeno olisi vielä halvempaa. Omalla vastuulla itse kukin.


    • Lyylityylillä

      Voihan se uusi halpakin silta olla kaunis. Eihän kaunis ja tyylikäs maksa yhtään sen enempää kuin ruma ja tyylitön. Huono valinta kertoisi vain huonosta tyylitajusta..

    • vaadin.ehdottomasti

      Voisiko tuosta vielä valittaa? Onko ketään vanhaa siltaa arvostavaa näppäräsormista kommunistia joka voisi naputtaa valituksen uudesta sillasta menemään, koska sillan malli ei miellytä? Sillan pitää olla sellainen johon voisi nuo vanhan sillan kaaret turata jollain kiinni? Ne ovat Lieksan maamerkki ja ne on saatava siltaan hinnalla millä tahansa! Jos mahdollista niin vanhan sillan betonit olisi jauhettava uuden sillan betonin sekaan, näinollen saataisiin pala kultturihistoriallista vanhaa siltaa uuteen siltaan mukaan!
      Ps. Valituksen myötä saataisiin taas lykättyä sillan rakennusta monilla vuosilla, ja se olisi kaikkien Lieksalaisten mieleen!

    • 3miljoona

      Tarvitaanko edes uutta siltaa?Onko tuon joen ylittäminen "ehyen sillan" kautta niin vaikeaa?
      Pikku lenkki ?

      • pysytään.totuudessa

        Joskus voi tulla pitkäkin lenkki raskaalle liikenteelle Pielisen ympäri, jos kantatien sillalle tulee jokin käytön estävä vaurio.


      • vaihtoehto

        Liekö sitten miten raskaalle liikenteelle mitotettu uusi silta?
        Sittenhän se kelpaa olipa minkälainen rumilus tahansa.


      • kaarettoman.kannalla

        Kyllä varmaan cittarin rekka ja puutavara-autot pääsee yli. Kaareton silta olisi huolettomampi, kun ei tarvitsisi pelätä milloin taas joku ylikorkea siihen pamauttaa.


      • kaarisiltanen

        Onkai se autoilevalle pikku lenkki kulkea kantatie siltaa pitkin mutta on paljon jalankulkijojoita,pyöräilijöitä joille matkaa kertyy jos täytyy kulkea kantatien kautta. Talvella liukasta ja vaarallista ajella,kävellä.rekat työntää kurat jaloille. Ok,paljon nytkin kulkee ihmisiä kantatien kautta mutta se on heidän valinta. Kaikille ei oo sit omavalinta. Tulee keskuksessa käynnistä, kauppareissusta turhan
        rankka reissu. Huomioikaa huonojalkaiset, joille liikkuminen jo muutenkin työlästä. Niinkös menee et sillan rakennuksen ajan on kuljettava kantatien kautta ? Kimppakyyti taitaa olla ainut kulkemis vaihtoehto,tai taksi. Ja taksia et saa silloin kun sitä tarttee. Rakentasivat uuden sillan hieman syrjempään nykyisestä ja sit kun uus silta valmis purkaisivat entisen.


      • kallista.lystiä
        kaarisiltanen kirjoitti:

        Onkai se autoilevalle pikku lenkki kulkea kantatie siltaa pitkin mutta on paljon jalankulkijojoita,pyöräilijöitä joille matkaa kertyy jos täytyy kulkea kantatien kautta. Talvella liukasta ja vaarallista ajella,kävellä.rekat työntää kurat jaloille. Ok,paljon nytkin kulkee ihmisiä kantatien kautta mutta se on heidän valinta. Kaikille ei oo sit omavalinta. Tulee keskuksessa käynnistä, kauppareissusta turhan
        rankka reissu. Huomioikaa huonojalkaiset, joille liikkuminen jo muutenkin työlästä. Niinkös menee et sillan rakennuksen ajan on kuljettava kantatien kautta ? Kimppakyyti taitaa olla ainut kulkemis vaihtoehto,tai taksi. Ja taksia et saa silloin kun sitä tarttee. Rakentasivat uuden sillan hieman syrjempään nykyisestä ja sit kun uus silta valmis purkaisivat entisen.

        Uuden sillan rakentaminen syrjempään tulisi niin kalliiksi, ettei siihen ole Lieksalla varaa. Tarvitaan uutta kallista tietä jalkakäytävineen sillan molemmin puolin. Myös uusi maa-alue maksaa. Kaukolämpöputket ja sähkö- ja automaatiokaapelointi pitää muuttaa vanhan sillan alta uuden sillan alle. Pengerrykset pitää rakentaa jne. Ei onnistu ei.


    • Lasiapeliin

      Sillan voi valaista altapäin, se edellyttää lasikantta. Mutta se ei liene edes vaikea tehdä. Kunnon lasi kestää rekan painon helposti. Ja se valo talviyössä. Hienoa

    • selvää.tekstiä

      Lieksan uuden sillan kantavuus on suunniteltu raskaalle liikenteelle. Nykyrekat lähestyvät 100 tonnin painoa ja silta on suunniteltu 100 vuodeksi. Kantavuuden pitää olla huomattavasti yli 100 tonnia.

    • ruskisoldat

      2 versio oli minun mieleen, levikkeet tosi hyvät joita ei joka kylässä olekkaan.

    • Kapulalossi

      Vanha kaarisilta kertoo sen ajan päättäjistä paljon. Oli tyylitajua ja rohkeutta. Ei varmasti ollut rahaa sen enempää kuin nytkään, mutta somerääkyjät olivat poissa. Päätöksiä teki sen ajan sivistyneet ihmiset joilla oli ajatus myös kaunistaa kaupunkikuvaa ja hyvin onnistuivatkin. Nyt näperellään ja ollaan niin köyhää ja köyhänä pysytään. Rakennetaan koko keskusta laatikkomarketteja täyteen ja päälle päätteeksi typerän näköinen silta. Kapulalossi olisi hyvä vaihtoehto ja somessa melskaajat pääsisivät töihin.

      • rahaa.vain.puuttuu

        Niin se on. 50 miljoonalla eurolla saisi jo ihan koristeellisen kauniin ja värikkään sillan.


      • Anonyymi

        Aivan oikein some pilaa kaiken. Tuskin valmistuu tällä vuosisadalla. Tehkää kaunis..voisi kaaret olla ihan näön vuoksi ei kantavat.


    • edullinen.silta
    • vanhaa.uutta

      Miksi sen sillan pitäisi olla eri näköinen kuin entinen? Halvimmaksi tulisi tehdä samanlainen kuin entinen silta vanhoilla piirustuksilla, mutta uusilla tarpeilla!
      Leveämpi ja parempi kantavuudeltaan!

    • AntakaaNytOlla

      Jotakin tuon asian päälle ihan oikeasti ymmärtävänä en voi muuta kuin ihmetellä miten pöljä porukka täällä kommantoi tuota asiaa.
      Taisi peräti yhdessä kommentissa olla mainittuna sellainen seikka, ettei "kaunis ja tyylikäs maksa yhtään sen enempää kuin ruma ja tyylitön. Huono valinta kertoisi vain huonosta tyylitajusta..."
      Asiahan on juuri noin.
      Täällä useimmat kommentit kertovat kommentoijien henkisistä ominaisuuksista ja olemattomasta tyylitajusta.
      Antakaa koko asian olla kun ette tunnu tajuavan enempää kuin kana talikosta.

      • eihä.myö.anneta

        Siehä vast tosikko taiatti olla. Yks elämän suolahan se kun saapi vähän lystikseen vääntää politiikan asioista julkisella palstalla. Eikään nuo näytöt niiltä siunni "ymmärtäjiltä" ainaan niin kummossii ole. Pölövästit asiantuntija päätökset ei nykymaalimassa kovinkka harvinaissii ole.


    • VaalienSynnyttämäIdea

      Jospa silta teetetään noilla9 euron päiväpalkalla työtä tekevillä? Säästämme huomattavan summan rahaa sillanrakennuksessa ja Sipilä ja Orpokin iloitsevat asiasta!

    • InsinöörinPoika

      Ihan hyviä vaihtoehtoja olivat sekä ykkönen että kakkonen, ykkönen valaistuna varmaan hyvin näyttävä ka kaunis, kakkosen levikkeille voi pysähtyä ihailemaan näköalaa, se kaarivaihtoehto vaikutti vähän toispuoleiselta.

    • Lieksan.lautturit

      Lieksan työttömät vetämään lauttaa!

    • AjatelkaapaLohia

      Ei missään nimessä sivulevikkeitä siltaan, koska se voi häiritä kalojen uskentelua sillan läheisyydessä? Luontoseikat on otettava huomioon! Esimerkiski kuha jolla silmät ovat semmoiset joilla näkee alhaalta ylöspäin saattaa stressaantua jos näkee yläpuolellaan möllisteleviä ihmisiä! Ja entäs järvilohi, sehän se vasta onkin hankala kysymys uuden sillan tiimoilta? Uskaltaako enää uhanalainen järvilohi nousta ylävirtaan jos on uudet siltapilarit Lieksanjoen virtausta häirtsemässä!
      Siksipä vetoan ettei uutta siltaa rakenneta etti uhanalaisen järvilohen vaellus Lieksanjokea myöten häiriinny kauas Venäjänpuolelle!

    • Puheenvuorominulla

      Katso itse animaatiot Lieksan siltasuunnitelma YouTube Vaihtoehto 1 toisi Lieksalaisille rakentajille työtä eli silta betonista vaihtoehto 2 on teräsrunkoinen joten runko tehtäisiin muualla. vaihtoehto 3 kaarisilta terästä yksikyttyräinen valmistus englannissa vuosittaiset huollot 15 tuhatta ja kallein erotus pari miljoona euroa

    • mutkia.matkassa

      Jos tuo silta palvelee myös raskasta liikennettä ja erikoiskuljetuksia, niin eikö se sitten pitäisi remontoida myös se ns. Muskotin risteys avarammaksi koska jos tullaan Joensuusta pitkällä yhditselmällä niin eihän se välttämättä käänny sinne keskustaan päin sitä uutta siltaa kohden? Sanotaan vaikka 40-50 metriä pitkä kuljetus, mikä ei nykyaikana ole mahdtonta!
      Mähköltä päinkään ei voi tulla kun on se vanha painorajoitettu silta siinä hautuumaan risteyksen lähellä?
      Samoin Teboilin liikenneympyrästä on hankala kääntyä pitkällä yhdistelmällä meijerille päin! Tämä tietysti edellyttää ettei nykyisin kirkon luona oleva silta olisi toimintakunnossa, mikä tietysti olisi harvinaista, mutta ei mahdotonta!

    • ins.Jaatinen

      Taajamissa paikallinen rakennettu ympäristö on ensisijainen sillan ulkonäön suunnittelun lähtökohta. Mitä Lieksassa sijaitsee sillan ympäristössä ja välittömässä läheisyydessä? Ei mitään arvokasta tai säilytettävää kohdetta. Miksi sillan pitäisi poiketa ympäristöstään? Sillan suunnittelussa on otettava huomioon tavoitteet ja lähtökohdat. On muistettava aina sillan perimmäinen tarkoitus. Lieksan uusi silta ei ole merkittävä kohde eikä sillan ympäristö vaadi rakennettavaksi mitään erikoista rakennelmaa tai monumenttia.

      Nykyisistä ehdotuksista juuri kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa yksinkertaisuudessaan täyttävät kyseisen kohteen vaatimukset. Suunnittelija on ymmärtänyt ympäristön merkityksen. Tuskin tulevan sillan ympäristöön tullaan Lieksassa rakentamaan mitään kulttuurihistoriallisen arvokasta rakennusta, joka vaatisi sen mukaisen sillan. Sillan pitää soveltua ympäristöönsä.

      • Silleensä

        Eipä sitten jää mitään kultturihistoriallista jälkipolvillekaan. Silta sijoittuu luonnonkauniin kaupungin niemen välittömään läheisyyteen. On turha väittää, että ko. alueella ei ole mitään kulttuuruihistoriallista. Koko alue on pelkkää kulttuurishistoriaa ja maisema on jo itsessään vaalimisen kohde. Pietari Brahe tähyää Hovilan kulmalta perustamansa kaupunkia ja sen nykyisiä asukkaita mietteliäänä. Sivistystä yritettiin tuoda pahaiseen kylään ja sitä saatiinkin. Nykypolvet eivät tunne Pielisjärven pitäjän ja Lieksan historiaa joten ollaan kuin siat vatukossa. Tallataan kaikki kaunis alas ja tilalle rakennetaan suurella rahalla suunniteltu kauniiseen jokimaisemaan sopimaton silta. Mihin on kadonnut karjalaisen heimon kauneuden taju?


    • Mene.suojelemaan

      Brahen patsaan voi kääntää tujottamaan sitä rahjäisen osulan seinää! Kaikkihan sitä pitäisi sälyttää mutta kun uuttakin tarvitaan kun vanha silta on jo ihan paskana! Kaikki vanha joutaa purkaa kun kerran on jo aloitettu!
      Suosittelen muuttoa jonnekkin neukkulaan jossa sitä vanhaa romua rittää!

    • Kuvista näyttivät kaikki hyviltä.
      Onko kaikissa vaihtoehdoissa kevyt liikene huomioitu?

      • Kyllä kevyen liikenteen väyläkin löytyy ja leveyttä riittävästi.


    • Anonyymi

      Vaihtoehdot 1 ja 2 ovat hyvin samankaltaisia, erona lähinnä levähdyslevikkeet vaihtoehdossa 2, joka siitä syystä olisi paras valinta, hintaerokaan näiden kahden välillä ei ole kuin 400000. Kolmatta vaihtoehtoa ei kannata edes miettiä, on jo ulkonäöltään jotenkin puolitiehen jääneen näköinen, kun on vain yksi kaari ja hinta kuitenkin huomattavasti muita vaihtoehtoja korkeampi.

    • Anonyymi

      Olen pannut sillalla suunnitteluvaihtoehtoja. Paljaalla.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      163
      6863
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4067
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2055
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1999
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1839
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1583
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1581
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1555
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe