Elämä CXIX kulkee kohti kesää

Tervetuloa jatkamaan kirjoittelua iloisella mielellä ja hyvässä hengessä
Ilmoita


507 Vastausta

Ketjusta on poistettu 30 sääntöjenvastaista viestiä.


Surukseni huomasin, että a-mummun tärkeä teksti oli poistettu. Koetetaan silti kirjoittaa vakavistakin asioista, ettei menisi vallan lekkeripeliksi tämä ihana perinneketjumme.

Pehmoiset pajunkissat odottavat poimijoita vaalipolkujen varsilla.
Ilmoita
https://youtu.be/ePGweK-Bvj8

Rapua ja a-mummua odotellessa eläydytään saaristolaiselämän tunnelmiin vanhoina aikoina.
Ilmoita
Löysin tänne. Kiitos maura aloituksesta. Onko täältä jo amummun viesti poistettu? Vai oliko se kenties siellä hänen avaamassaan? Tänään on minulla ollut vasen käsi todella kipeä, mutta nyt se hieman on tokentunut, Viime yö meni ketuille ranteen ja sormien takia, joita särki niin kovaa, että olivat kuin tulessa ja todella arat. Ei pystynyt edet pöytää pyyhkimään puhumattakaan muusta. Aikoinaan oli tällaisia tilanteita kun olin esim syönyt korvasienikastiketta. Sen jälkeen olen sitä vältellyt. Herkkusieniä söin eilen ja se ei ole ennen aiheuttanut niveltenkipua ja älytöntä arkuutta.

Olen kuitenkin ihan hyvällä mielellä nyt ja odotan pääsiäistä, jolloin pojanpoika perheineen tulee meille muutamaksi päiväksi.
Ilmoita
Kun en löytänyt tuolta alempaa, niin arvelin, että täällä luuraatte. Kiitos maura! Toivotaan että Rapunenkin löytää tänne.

On aivan käsittämätöntä, miten tuo E saa mellastaa joka ketjussa tappometodiensa kanssa. Monessa muussa some-alustassa hänet olisi jo haastettu vihapuheesta ja bannattu. Varmaan poistatti minun kirjoitukseni. Taisi kalikka osua arkaan paikkaan.

MInäkin olen pitkään kärsinyt ajoittain tosi kovista olkavarsi-, ranne- ja kinttukivuista. Lopetin kolesterolilääkkeen, joista ainakin jotkut voivat aiheuttaa po. laisia kipuja. Lääkettä joudun ottamaan sen pahuksen aneurysman takia, vaikka lääkärikään ei ollut mitenkään vakuuttunut sen hyödystä. Nyt kivut ovat kyllä lieventyneet, mutta eivät kokonaan häipyneet

Lehdessä oli juuri juttua tietyistä antibiooteista, jotka voivat aiheuttaa kipuja ja mm. sydänoireita jopa vuosien jälkeen. Minä sain kolmisen vuotta sitten sormieni ihottumaan jotain ciproxin-valmistetta, mikä oli HS:n jutussakin mainittu. Ajattelin, josko se olisi syynä näihin kipuihin. Mutta katselen nyt vielä vähän aikaa, lähtevätkö, kun jatkan ilman kolesterolilääkettä. Jos eivät, niin sitten on lekurille asiaa. Reissuun olisi mukava lähteä pienempien kipujen kanssa. Kokonaanhan niistä ei kannatakaan päästä: jos ei aamulla joka paikka kolota, niin joutuu kysymään itseltään että oonksmää kuallu.

Meille ei tänä pääsiäisenä tule nuorinta porukkaa. Lapset ovat äidillään, ja ovat kaikki menossa laivalle pääsiäispupuja karkuun. Eivät tule enää virpomaankaan:(. Isojahan he jo ovatkin. Viime vuonna vielä poika virpoi, tyttö oli tehnyt hänelle oksat, muttei osallistunut kierrokseen. Sai silti namuja. Virpomiskarkkeja ostin kyllä laivalta ja tarvittaessa niistä riittää useammallekin porukalle.

Nyt odottelen koirien hakijoita. Pitäisi päästä kauppaan ja vielä sitten imuroida, enkä viitsi niitä kaksistaan jättää. Siippa on muuttoporukan pesukoneita liittämässä. Saunakin pitäisi laittaa lämpenemään myöhemmin, mutta ei kannata ennen kuin olen saanut huushollin imuroitua. Siinä tulee aina niin turkasen hiki.

Rauhallisempaa lauantai-iltaa, toivottavasti, nyt täällä.
Ilmoita
Terve!

Löysin minäkin sitten pienen hakemisen jälkeen tänne. Minulla oli tytär poikineen täällä käymässä ja kun he lähtivät pois, puhuin tunnin yhden sisareni kanssa ja sitten saunoin. Istuin taas löylyjen lomassa viherhuoneessa, enkä olisi malttanut lähteä sieltä pois senkään jälkeen, kun olin jo lopettanut saunomisen.

Smetana lohi oli hyvää ja eilen keittämäni puolukka- vispipuuro maistui myöskin. Laitoin sitä vielä ison rasian tyttären mukaan heille iltapalaksi. Kun laitoin ruokaa, niin tytär haravoi etupihan nurmikon. Olisi haravoinut sisäpihankin, mutta ruoka oli jo valmista, joten se nyt jäi.

Nyt ei tarvitse föönata hiuksia, kun aion huomenna hieman kirkastaa väri, koska maanantaina on kampaaja. Hiusten leikkaus ja kulmien muotoilu sekä väri. Vaikka on niissä luonnostaankin hyvä "tummuus!"

Tiedän Cee, miltä tuntuu, kun kädet ovat kipeät. Minulla lähinnä tuo oikean käden etusormi nyt. Senkin takia oli isoasia kun tytär haravoi etupihan. Poikakin haravoi alkuun, mutta tuli sitten sisälle piirtelemään.

Mukavaa, leppoisaa lauantainjatkoa!
Ilmoita
Kiva kun "tytöt" tulitte. Voi kunpa täällä saisi olla rauhassa ja vaihtaa ajatuksia normaaleista asioista.

Leppoisaa palmusunnuntain aattoa!
Ilmoita
Olen löytänyt telkusta parikin uutta sarjaa, jossa ei tarvitse katsoa verenvuodatusta eikä murhakauhua. Mrs. Wilson kertoo naisesta, joka pääsee selville miehensä kaksoiselämästä tämän kuoleman jälkeen. Pääosaa näyttelee The Affairista ja Lutherista tuttu loistava näyttelijätär, Wilson hänkin nimeltään.

Sattumalta törmäsin myös Teemalla alkaneeseen tanskalaiseen Sairaanhoitajaopistoon. Siinä kuvataan aikaa, jolloin ensimmäiset mieshoitajat tulivat sinne oppiin monen tyrmistykseksi.

Näitä suosittelisin teillekin, jos kaipaatte tyylikästä naisten katsottavaa. Ainakin areenasta löytyvät molemmat.
3 VASTAUSTA:
Tervehdys taas!

Minä olen katsellut kumpaakin mainitsemaasi sarjaa. Katselin myös tuon The Affairin. Siinäkin tuo näyttelijä oli roolinimeltään Alice.

Saapas tosiaan nähdä, kuinka kauan tämä rauha kestää? Kokeilin äsken katsoa tuonne "porinaan", onko uusia uhkauksia tullut?, mutta ei tullut koko "porinaa" esiin. Onkohan ylläpito poistanut koko ketjun?

Pian alkaa Haluatko miljonääriksi. Täytyy mennä katsomaan, miten itse pärjäisi sohvalta vastatessaan?
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Tervehdys taas!

Minä olen katsellut kumpaakin mainitsemaasi sarjaa. Katselin myös tuon The Affairin. Siinäkin tuo näyttelijä oli roolinimeltään Alice.

Saapas tosiaan nähdä, kuinka kauan tämä rauha kestää? Kokeilin äsken katsoa tuonne "porinaan", onko uusia uhkauksia tullut?, mutta ei tullut koko "porinaa" esiin. Onkohan ylläpito poistanut koko ketjun?

Pian alkaa Haluatko miljonääriksi. Täytyy mennä katsomaan, miten itse pärjäisi sohvalta vastatessaan?
Hei, Rapunen. Tänään en löytänyt kirjoituksiasi HS:stä. Älä vain missään nimessä anna periksi parjaamiselle.
amummu kirjoitti:
Hei, Rapunen. Tänään en löytänyt kirjoituksiasi HS:stä. Älä vain missään nimessä anna periksi parjaamiselle.
Hei amummu!

En ole eilen, enkä tänään ehtinyt kirjoittamaan HS:miin. En minä välitä parjaamisista ja niin kauan kuin Hesari julkaisee edes osan kirjoituksistani (julkaisee yleensä kaikki) ja minä löydän sieltä aiheita, mihin haluan kommentoida, niin kommentoin kyllä.

Jostain syystä Edsonia ja Alia harmittaa aivan "silmittömästi" kirjoittelemiseni siellä. Ei tee mitään vaikutusta minuun - vaikka olenkin Alin mielestä "heikko persoonallisuus" ja vietävissä! Eipä tiedä mies, miten "iskee kirveensä kiveen" tuossakin arviossaan, joten hymähdän ainoastaan hänelle. Ei aiheuta sen suurempaa häiriötä minulle.

Mukavaa Palmusunnuntaita!

En ehtinyt lähettää äsken tätä, kun ovikello soi ja siellä oli kolme pientä "noitaa" isänsä kanssa virpomassa. Saivat suklaamunia kaikki.
+Lisää kommentti
Minä haluaisin korjata a-mummulle yhden väärinkäsityksen. Kun kirjoitin jotain sellaista, että ammattiaan ei sovi korostaa, tarkoitin toista henkilöä, joka koulutuksensa ja ammattinsa perusteella on olevinaan muita ylempänä. Toki voimme jokainen tuoda esiin, mitä olemme elämässämme tehneet, tuohan se tavallaan meitä tutuksi toisillemme, että olemme istuneet samanlaisissa toimistoissa tms. Riippumatta siitä, mitä olemme siellä askarrelleet ja millä koulutuksella.
1 VASTAUS:
Nyt vasta huomasin tuon kirjoituksesi. Nou hätä. Ymmärsin mitä tarkoitit po. tekstilläsi, enkä edes osannut ottaa siitä itseeni. No, mähän olenkin erään mukaan toivoton, ja...ja...
+Lisää kommentti
Pistin tuon Wilsonin muistiin. Kunhan taas on luppoa, niin löhähdän sohvaani, pistän telkun päälle ja alan syynätä. Jatkuvassa tallennuksessa on. Tuota tanskalaista en ole huomannutkaan. Tanskalaisia muita sarjoja olen kyllä katsonut, kuten Huuto syvyydestä ja Petos. Erinomaisia olivat, vaikkakin Petoksessa välillä aikamoisia raakuuksia.

Viime päivinä ei luppoa juurikaan ole ollut. Koirat ovat tosiaan olleet täällä noin viikon, eikä niiden aikana voi keskittyä mihinkään. Ovat sen verran epeleitä, että tekevät jeeveliä, kun joutuvat olemaan pidempään huomiotta. Minä taas en jaksa jatkuvasti leikkiä, mikä tietty vähän huono homma kun pennusta ja melkein pennusta on kyse. Mut ei vaan jaksa. Ikä painaa. Vielä edellisen kettiksen kanssa jaksoin temuta vaikka kuinka pitkään. Lopulta se olikin eka joka väsyi.

Just äsken poika haki koirat uuteen kotiin. Miniä on kesäteatteriharjoituksissaan, armoa siinä ei anneta edes muuttopäivänä. Oli kyllä poika melko uupunut, rehkinyt kaikki illat koko viikon, työpäivien jälkeen. Vielä on meillä huoneellinen tavaroitaan, joten huomenna vielä jatkuu.

Toivotaan, että tämä rauha jatkuu. Jos joku tuolta toisaalta tänne änkeää, niin se on sitten tarkoitushakuista häirintää.

Lauantai-illan huumaa;)!
Ilmoita
Vasta muistin, että jo tuolla edellisessä ketjussa piti vastata mauralle, joka pohti "ritoloiden" ottamista. Minä: ei missään tapauksessa. Se olisi voitto ilkeilyille. Näillä ketjuilla saavat kaikki kirjoittaa. Myös tuossa edsonin varjelemassa viisaiden klubissa (vai olikos se valehtelijoiden klubi;) on hyväkin tuoda esiin muita näkemyksiä:))))))). Jos vain jees-jees-henkilöt keskustelevat, niin siitähän ei mitään uutta urkene.
Ilmoita
Kyllä takuullA saatte kirjoitella rauhassa. Ja niin, että emme teitä "löydä". Sitä merkittävästi auttaisi jos esimerkiksi vanhojen riidan edistämismenetelmien jättä sinne entiseen elämään. Esimerkiksi minun todellisen mionikoulutusmöääräni niin Lontoon akatemiassa kuin kotimaan nykyiseén AKK tasonn koulutuksessa ja ulkolaisissa erityiskursseissa ihan tarkoiista ammattiaiheista.. Puhumattakaan lähes globaalista työelämän projektikokemuksesta kautta viidakoiden.

Mutta minkäs voit kun ylsi Pielisen Piru on päättänyt että tämä kaveri on huijannut koko elämänsö, koulutuksensa ja kokemuksens. Sillä vaan ei oikein saada normaalia kirjoitusta ja tapoaa palautettua eikä se ole pirun tarkoituskaanvaan polttaa ihmiusuiä ja aiheutta vain tuyskaa ja hämmennystä
Sellainen tyttö on teillä nyt tarjoamassa kahvipullan tuoksusta virkkuutilaisuutta mutta koko ajan valmiina pistämään kodin selkääne jos silmä välttää

Josa ette itse ymmärrä miten teitä hyväksikäytetään ja manipuloidaan, niin eihän meidän rationaalisten selväjärkisten auttaminen koskaan kohtaa.
Malmilainenhan jäljellejäänesstö joukosta hemnpukkuutensas ja heikon persoonallisuutensa vuoksi ensimmäisenä ryhtyi psykopaatin käkikelloksi. Säälittävä taoaus sekin. Olkis ollut ihan harmiton keräillessään hesarin kierjoittajapinnija ja kertoessaan karaokesuosiostaan ja lähentelevistä aatelismiehistä.

Kyllä yleiskeskustelu aina yhden persoonallisuusvajeisen hempukan tarvitsee
Minäkin luin niitä juttuja joskus kunnes saapui liekinheittäjä Metallureskin sulatosta laukoimaan huumia ajatuksiaan joista kaikki olivat totuutta vaille.
1 VASTAUS:
Jos olenkin joskus piruuttani ollut epäilevinäni sinun valtavia meriittejäsi, olen myös usein maininnut insinööri- ja merimiesyhdistelmäsi, joten luepa tarkemmin myös toisia, vaikka oletkin itse "raskaskirjoittamisesi" huumassa.

Kiitos että varoitit ketjulaisiani minusta, mutta kyllä nämä fiksut naiset tuntevat minut paremmin kuin sinä, jolla on vain yksi asia mielessä: minun leimaaminen valehtelijaksi.

Mitenhän se valehtelu muuten ilmenee? Saat toki luulla, että olen sepittänyt koko elämäntarinani: kansallisten tieteiden koulutuksesta ja kirjallisuuden alan pitkästä työrupeamasta Pohjois-Karjalaan muuttoon asti.

Jos niin kovasti haluaisin kaunistaa menneisyyttäni, olisin kai keksinyt jotain hohdokkaampaa. Täällähän ei pystytä tarkistamaan kuka kukin on.

Se mikä sinussa minua nyt eniten suututtaa, on Ravun aiheeton solvaaminen. Mikä hempukka hän nyt on, jos on kertonut joskus käyneensä tanssimassa, vieläpä risteilyllä. Jos oletkin seilannut rahtilaivoilla pelkästään, miksi soimaat merenkulkualan viihteellisempää kulttuuria? Ja onko hesarin nettisivuille kirjoittaminen jotenkin häpeällisempää kuin meidän kaikkien sepustukset tänne.

Ja mikä sinut oikeuttaa arvostelemaan toisten persoonallisuutta heikoksi, vahvaksi tai jopa "pirun" vahvaksi?
+Lisää kommentti
Hyvää palmusunnuntaihuomenta!

Piti minunkin nousta ihmisten aikoihin, ettei tarvitse sängystä suoraan nousta avaamaan ovea mahdollisille virpojille. Vielä ei ole ketään käynyt, mutta näillä nurkilla ovat virpojat aina kunnioittaneet asukkaiden pyhäaamun rauhaa.

Voi olla, että en olisi herännyt niin ajoissa kuin tein. Heräsin, kun siippa teki lähtöä heti aamusta pojan ja miniän uuteen huusholliin sähkötöitä tekemään, joiden tarve selvisi eilen illalla kun huushollissaan ryhtyivät iltapuhteisiin; kaikki ei toiminutkaan. Koiratkin varmaan ilahtuvat, kun jotain vanhaa tulee paikalle;), olivat kuulemma uusissa ympyröissään valvoneet, kävelleet ja inuneet ison osan yötä. Samalla tietysti valvottaneet omistajiakin.

Äänestäneet jo olemme, mutta silti menemme tänään ystävien luokse vaalikahveille, heidän käytyään "viivan vedossa". Mielenkiintoinen ilta on edessä. Saas nähdä tuleeko se uusi jytky, mitä on uumoiltu.

Illemmalla menen vielä käymään kauppakeskuksessa tehdäkseni tulevaa matkaani varten joitakin hankintoja. Po. matkalle lähdenkin sitten ihan lentokoneella, perillä asun hotellissa ja kuljen porukan mukana bussilla paikasta, kaupungista toiseen. Valitettavasti tutustumiskohteissa joudumme tekemään saitsarit kävellen. Ei ole avustajia, joiden reppuselkään tai vedettäviksi pyöräkärryyn voisimme hypätä. Syömässä käymme toscanalaisissa ravintoloissa. Vierailu viinitilallakin on ohjelmassa. Iso harmi on, ettei tällä matkalla nähdä oopperoita, mutta täytyy se puute korvata tallennuksilla täällä kotona. Tai sitten käyn ihan paikan päälle tuolla omalla oopperatalollemme, minne itse asiassa ensi kuussa menenkin. Lippukin on jo hankittu. Sain alennuslipun eräältä oopperassa töissä olevalta ystävältäni.

Että tämmöistä pintaliitoa tänään;))))
Ilmoita
Palmusunnuntaita täältäkin - Suutarilasta! Ei siis Malmilta!

"Olkis ollut ihan harmiton keräillessään hesarin kierjoittapiinnija ja kertoessaan karaokesuosioistaan ja lähentelevistä aatelismiehistä."

" hemnpukkuutensas ja heikon persoonallisuutensa..."

Olipas hieman hankalaa kopioida noita arvosteluja "malmilaisesta!"

No, kyllä se on kaikkien tiedossa, että Ali-Baba on laittanut kotipaikakseni Malmin, vaikka käyn siellä vain kaupoissa, koska kotini lähellä ei oikein ole kauppoja ja Malmillekin joudun menemään bussilla.

Ali-Baba rakentaa minulle mielikuvituksensa mukaan "suurena totuutena" aivan uutta persoonaa. En ole KOSKAAN puhunut yhtään mitään karaokesta, saati että laulaisin karaokea. Siihen yritykseen minua eivät saisi vedettyä "villit hevosetkaan!" Kuuntelen musiikkia erittäin mielelläni, mutta kun en ole saanut lauluääntä synnyinlahjaksi, niin en edes haaveissani ajattele laulavani - edes karaokea!

Sitten tuo "lähentelevät aatelismiehet?" No ei ole kukaan minua lähentelevä mies (toki niitä yrittäjiä on ollut, mutta harva on tullut hyväksytyksi) esittänyt mitään todistusta "aatelisuudestaan." Kahden isonlaivan päällikön, "merikapteenin" (heitä sanotaan kyllä laivan päälliköiksi), kanssa olen jopa seurustellut ja he olivat herrasmiehiä. Sitä ominaisuutta en tunnista minulle uutta profiilia luomassa olevalle kommentoijalle.

Ei tuo minua haittaa, minun arvoni määrittävät ne, jotka minut tuntevat. Jokainen tietää, että koti, lapset ja lastenlapset merkitsevät minulle kaikkea, joten sellainen "hempukka."

Tanssimisesta olen tykännyt aina ja myös vanhempi tyttäreni ja vävyni tanssivat. Ovat jopa aloittaneet kilpatanssin, kun heidän tanssinopettajansa ovat jo kauan pyydelleet heitä ryhtymään kilpatanssinharrastajiksi. Suvussa kulkee tuo tanssiminenkin, mutta tytär ei voi sitä harrastaa kovin täysillä, kun työ on kuitenkin ensisijalla. Tanssiva tohtori - ja taidokas molemmissa!
Ilmoita
Iltapäivää täältä Vuosaaresta, Aurinko- ja Kallahden rannalta, ovat täällä vierivieressä. Aurinko ei tänään paista ja on viileätä.

Tulimme juuri äänestämästä, se meni nopeasti, ruuhkaa siellä ei ollut. Ei ole ollut myöskään ruuhkaa virpojista, emme kyllä muistaneet ostaa mitään tarjottavaakaan. Viime vuonnakaan ei käynyt ketään. Toisin oli muutama vuosi sitten vielä, kun kävi jopa 9 eri porukkaa.

Karaokesta puheen ollen, minäkään en ole sitä ikinä harrastanut, ex-miniäni sitäkin enemmän aikoinaan. Tuskin enää nykyään, kun asuvat siellä skuuppajoella.
Ilmoita
Minä olen laulanut karaokea laivalla ja baareissa. Bravuurejani olivat Suuret setelit ja Pikku midinetti. Ei kukaan pommittanut mädillä tomaateilla, niitä saan niskaani vasta täällä, vaikka en edes laula pihahdustakaan.

Menin sittenkin äänestämään ihan siitä syystä, kun en tiedä olenko seuraavan neljän vuoden päästä edes hengissä. Ehdokkaan valitsin näppituntumalla. Nainen tietysti ja elämänläheisen ammatin harjoittaja. Jotain sekin vaikutti, että on kotoisin äitini kotikaupungista, joka ei ole kovin kaukana täältä. Äänestyspaikka oli täynnä mummoja saattajineen.

Marketissa eräs herra kysyi, voiko narsisseja jo laittaa ulos. Sanoin odottavani, että sää lämpeää muutaman asteen. Tästä saatte kuvan, kuinka talvisissa merkeissä täällä vielä eletään.

Tyttären piha on nyt siinä vaiheessa että lyhytaikainen hankikanto tuli ja meni, nyt saapas uppoaa syvälle lumeen kaivoreissuilla. Myös kerrostalomme pihalla kohoaa metrien korkuisia lumivuoria. Onneksi jalkakäytävät ovat sulat, osittain kuivatkin.

Vaaliruoaksi olen ajatellut laittaa bortskeittoa. Punajuuret ovat jo kypsymässä. Ette naiset varmaan muista mitä nuorena tarkoitettiin kiertoilmaisulla 'minulla on punajuuret kypsymässä'. No en kerro, vaikka kiltti vitsihän se olisi miesten meille syytämän töhkän rinnalla.
1 VASTAUS:
"... olenko seuraavan neljän vuoden päästä edes hengissä." Niin minäkin ajattelen ja siksi kävinkin ennakkoäänestämässä. Samaa periaatetta noudatan monissa muissakin asioissa, joihin voi reagoida tänään tai myöhemmin. Mieluummin tänään kuin ei lainkaan.

Naista minäkin äänestin. Tosin en ollenkaan aina ole sitä mieltä, että miehestä tai naisesta samalla paikalla se nainen olisi välttämättä parempi. Tämä "minun naiseni" kuitenkin ajaa asioita, jotka koko Suomen kannalta oleellisia juuri tulevaisuutta silmällä pitäen. Katsotaan kuinka käy. Toivon, että hyvin, mutta kansa päättää.
+Lisää kommentti
Minä pistin juuri vaalipäivän ateriaksi valkosipuliperunoita mikroon kypsymään. Siinä niistä tulee paljon muhevampia kuin uunissa, missä kuivuminen uhkaa. Kermaa saa olla lisäämässä vähän väliä, ja siltikin kuivamista tapahtuu. Mikrossa pottuja kypsennän vähennetyllä teholla, jolloin saavat kypsyä muhimalla, eikä välikasteluja tarvita. Pottujen kanssa siippa grillaa pihvit ja sieniä. Eiköhä valmista itselleen grillimakkarankin. Salaattia lisukkeeksi ja hyvää punkkua palan painikkeeksi. Kalaakin ostin itselleni, mutta säästän sen huomiseksi. Punajuurista puheen ollen: niistä tulee tosi hyviä uunissa, öljyllä valeltuina, suolalla ja timjamilla maustettuina.

Aivan hirveä tuo onnettomuus Levillä. Saman perheen lapsia menehtyi kolme. Miten ihmeessä loppu perheestä ja muut omaiset sellaisesta koskaan selviävät. Itkuksi menee näin sivullisellakin.
Ilmoita
Punajuuret kypsymässä -vitsiä en ole ikinä kuullut. Liittyisikö kenties menkkoihin? Muistan ainakin sen kun Alex Haleyn kirja Juuret ilmestyi, joka kertoi mustien elämästä, sen jälkeen keksittiin vitsiksi Punajuuret, joka kertoi intiaanien elämästä.

Levin tapaus on aivan kamala. Palon alku selvitetään perin pohjin, mutta se ei tuo enää henkiin niitä kolmea menehtynyttä lasta.
Ilmoita
Nyt on jo vaalivalvojaiset alkaneet ja esim Kirkkonummella ja Viitasaarella on hylätty ennakkoääniä, koska niistä puuttuu joko äänestäjän taikka vaalivirkailijan allekirjoitus.
Ilmoita
Anteeksi a-mummu kun ohitin yhden avaamasi ketjun ja avasin uuden. Se 118 oli niin täynnä Alia että ajattelin perustaa tällaisenkin vaihtoehdon kauempana muista ketjuista. Se kesken jäänyt toinen tynkä taas alkoi liian vastenmielisesti "nurmeksen" pilkalla.

Näillä ketjuilla vallitsee niin räävitön meno, että ei kai muodollisuuksiinkaan kannata tuijottaa.
1 VASTAUS:
Ei mitään ongelmaa. Pääasia, että Elämä elää. Ja jos eläisi hieman rauhallisemmassa ilmastossakin, niin sekin sopisi. Se tietysti jää nähtäväksi.
+Lisää kommentti
Aurinkoista päivää. Nyt on oikea ranne, peukalo ja olkapää niin arat, etten voi juuri mitään tehdä. Vasen ranne on jo tokentunut. Jotain hommia pitäisi pystyä tekemään, kun tulee nuorisoa pääsiäisenä meille.

Persut saivat sitten melko jytkyn ja siniset hävisivät kartalta. Halla-ahosta tuli koko Suomen ääniharava.
Ilmoita
Tuosta PerusS:n voitosta tuli mieleeni Timo Soini, joka vei porukat yhtäkkiä pois emopuolueestaan ja sitten 5 ministeriä istui hallituksessa pari vuotta vailla omaa mandaattia, mikä on aika ihme juttu. Nyt TS vetäytyi pois itse, koska aavisti tappion ja jätti hukkuvan laivan kuten se eräs italialainen laivankapteeni muutama vuosi sitten, joka pelastaui ekana. Siinä laivassa kuoli muutama ihminen, sinisten pudotessa eduskunnasta ei onneksi tullut ruumiita, mutta viisi ministeriä jäi vaille edes kansanedustajan pestiä. Mahtaa nyt TS hävetä. Jos pyrkii eu-vaaleihin, tuskin ilkeää. Ainakaan vielä en nimeään nähnyt luettelossa. En myöskään PV:n nimeä, joka myös putosi uudella liikkeellään kartalta.
1 VASTAUS:
Minä kirjoitin aamulla tuolla HS.fissä ja ihmettelin, miksi sinisten vaalivalvojaisissa ei ollut Timo Soini tukemassa sinisiä tappion hetkellä? Eikä media hiiskahtanut mitään Soinista. Yleensä kuitenkin media haastattelee ja Soini itse johdatti tuon sinisten porukan eroon perussuomalaisista. Ei sitten ollut Soinilla selkärankaa olla mukana puolueessaan, vaikka ei itse ehdolla ollutkaan, mutta onhan hän edelleen toimitusministeriön leivissä ja kuuluu sinisiin. Se kommentti julkaistiin, mutta kun tulin kampaajalta ja avasin koneeni, niin ei se enää ollut siellä. Soini taisi ärähtää ja Hesari totteli?

Likaista peliä on politiikka. Pelkkää suhmurointia.

Se siitä. Hiukset ovat taas lyhyet ja mallissaan. Aika paljon niitä jäikin taas lattialle. Kävin Prismassa ja nyt minulla on kauniita valkoisia ruusuja olohuoneessa. Ostin niitäkin ja jotain ruokajuttuja myös.
+Lisää kommentti
Olipa kiva kuulla raikasta aikamiehen naurua, kun Juha Sipilä ilmoitti puolueensa tappiosta. Helpotus taakan putoamisesta harteilta oikein säteili hänen olemuksestaan koko illan. Nyt saavat muut jatkaa ylivoimaista tehtävää Suomi-laivan kipparina.

Toinen naurunhörähdys mutta vähän kolkommalla sävyllä kuultiin, kun Suomi melkein voitti lätkäottelun muttei sitten voittanutkaan. Taisi naurahtaja olla Röngän Matti.
Ilmoita
Nyt sitten Sipilä on ilmoittanut luopuvansa puolueensa puheenjohtajuudesta. Hän ilmoitti jo ennen vaaleja, että eroaa, mikäli heidän kannatuksensa jää alle 14,1 %:n ja se jäi 13,8:aan.

Mahtaa PV:kin hykerrellä tyytyväisyyttä, koska hänen mielestään Sipilä vei puolueen liian kauaksi alkiolaisuudesta ja kekkoslaisuudesta. Itse ei kyllä tähtiliikkeelläänkään päässyt edes alkuun, ei pärjännyt perustamansa kansalaisuuspuoluekaan.
Ilmoita
Tännekin on tullut ihana kevät. Ensimmäiset avoautot ovat kuin ensimmäiset muuttolinnut.

Ihan kohta alkavat uudet jaksot mieliohjelmastani Vintage-valtakunta. Onko mitään iisimpää katsottavaa kuin parin kundin rakastettavat hölinät lempikamoistaan, joita he keräilevät Tuusulassa olevaan sekasotkumyymäläänsä. Täsmälleen samaa mieltä, että viiskytluvun jälkeen ei ole tullut mitään merkittävää...
1 VASTAUS:
Kevään merkki on myös se että saa pienen koiran pienille lenkeille sujauttaa jalkaansa siniset crocsit liukuesteillä varustettujen saappaiden sijaan.

Pikkukaupunki tuntuu heränneen eloon, marketin käytävillä näkyy vieraita ihmisiä! Vaikka ne sitten häipyvätkin pois pariksi kuukaudeksi, kesän tuloa ei mikään estä.

Tuttuu kummalliselta. että tuleva kesä on neljäs jonka täällä vietän. Tässä iässä aika kulkee kuin siivillä.
+Lisää kommentti
Aurinkoista keskiviikkoa!

Rairuoho kasvaa keittiön ikkunalla, läheskään kaikki eivät ole itäneet vielä, osa on jo monen sentin mittaista huojuvaa hujoppia.
1 VASTAUS:
Aurinko paistaa täälläkin. Minä en laittanut nyt rairuohoa ollenkaan, vaikka aina ennen olen sitä kasvattanut, tai joskus ostanut valmiin rairuohon. No onhan minulla upeita valkoisia ruusuja ja voin vielä ostaa vihreääkin, kun huomenna menen kauppaan.

Vanhempi tytär tulee käymään tänään kun hakee autonsa huollosta ja hän tuo minulle kaikki painavammat ostokset, niin minä katson huomenna vielä sellaisia mitä "vain" minä osaan ostaa.

Lapset perheineen ovat kaikki mikä missäkin, mutta minä saan kyllä aikani kulumaan aivan itseksenikin. Aurinkoista säätä on luvattu koko viikoksi, joten jos käsi antaa myöden, niin pihatöitäkin olisi.
+Lisää kommentti
Minunkin oikea olkapää, ranne ja muutama sormi on tänään sikäli kunnossa etteivät ole arkoja kivusta, joten olen hieman siivoillut, nuoret tulevat perjantaina ip:llä. On siis 5 ruokittavaa ja lauantaina 7, kun kutsuin poikani mukaan aterialle puolisonsa kanssa. Lapsenlapset ovat aina meillä yökylässä, ei koskaan isällään, heillä on pienempi asuntokin nykyään kuin meillä.

Rairuohoa minäkin todella harvoin kasvatan, nyt laitoin ihan siksi, ettemme ole kahdestaan pääsiäistä. Kaivan muitakin pääsiäiskoristeita esiin. Pikkuiselle pitää hankkia myös jotain herkkuja, mitä kaivaa pääsiäispupum tuomana esiin piiloistaan. Tiedä sitten, osaako 3 v etsiä. Lapsenlapsille se oli aina suuri numero löytää niitä piiloja. Arvuuttelimme myös piiloja leikillä, että kuumenee, kylmenee jne riippuen siitä miten kaukana tai lähellä piiloa olivat.
2 VASTAUSTA:
Tuon kirjoitti Cee-Lila mutta yhtäkkiä kone ei antanut mahdollisuutta omaan nimmariin ilman rekisteröitymistä. Ihme ja kumma. Onko se nyt tänään astunut voimaan?
Anonyymi kirjoitti:
Tuon kirjoitti Cee-Lila mutta yhtäkkiä kone ei antanut mahdollisuutta omaan nimmariin ilman rekisteröitymistä. Ihme ja kumma. Onko se nyt tänään astunut voimaan?
Hei Cee!

Kyllä minun kirjoitukseni meni aivan nikottelematta läpi tänään ja omalla nimimerkilläni. Saa nähdä kuinka tämän käy?

Teillä onkin sitten tupatäynnä väkeä pyhinä. Minä olen tavallisesti ollut Kirkkonummella, mutta nyt tytär ja miehensä lähtevät Turkkiin viikoksi golfaamaan. Nuorempi menee heidän maalle Ikaalisiin ja poika menee perheineen Nilsiään.
+Lisää kommentti
Niin joutui Ravunkin kirjoitus Anonyymin hampaisiin. Oletko katsonut A-mummun ketjua tänään, sielläkin sama juttu.
Cee-Lila
1 VASTAUS:
Niinpä jouduin minäkin anonyymiksi. En käy tänne rekisteröitymään. Olen katsonut amummunkin ketjua ja näin että kaikki olemme nyt anonyymejä.

Tytär lähti juuri pois. Toi aivan kamalasti kaikenlaista tavaraa minulle. Uuden Sini-setinkin, missä on pitkä varsi ja monenlaisia pesupäitä siihen liitettäväksi. Olin sellaisesta maininnut, mutta bussissa on vaikea sellaista kuljettaa, joten nyt ei tarvitse. Kaikenlaisia juureksia ja isot paketit talos- ja wc-paperia, sekä kaksi suurta orvokkiamppeliakin. Tuoremehuakin monta tölkkiä. En ole edes avannut kaikkia kasseja vielä.Huomenna saa tulla kaupasta kevein kassein.

Nyt minäkin allekirjoitan tämän. Katsotaan saako niin tehdä!

Alkuperäinen-Rapu
+Lisää kommentti
Kaikkea tuolla korvessa sattuu. Meillä on ollut kahden hehtaarin hakkaamaton metsäalue mökkiä vastapäätä, ihana keidas keskellä kymmenien hehtaarien pilattua, raiskattua metsämaata. Sydän kurkussa olemme seuranneet, milloin hakkuut ehtivät tännekin.

No, tänään oli paikalle ilmestynyt iso maastoauto, jossa kolme virolaista. Olivat lähteneet kahlaamaan kaupunkipuvuissaan metriseen hankeen. Tytär meni puhuttamaan, mutta ei vieraiden aikeestaan ollut selvää tullut.

Nyt on näköjään kaksi mahdollisuutta: joko valtionyhtiö Tornator on myynyt virolaisille koko palstan ja kohta nähdään metsäkoneet touhussa. Tai sitten miehet olivat joitain asiattomia, aika vaarallinen vaihtoehto sekin. Ekassa vaihtoehdossa lampi josta tytär nostaa pesuvetensä ja koirien juomaveden, likaantuu metsäkoneista valuvista öljyistä ja paljaaksi hakattu rinne tuo talven tuiskut meidän tontillemme.

Jo kerran jouduin tappelemaan säälimättömiä luonnonraiskaajia vastaan. Silloin minulla oli mökki Hämeessä. Kyläkunta hävisi ensimmäisen erän, mustikka- ja sienimetsä tuhoutui, mutta sen tilalle tulevan kivenmurskaamolaitoksen uhka saatiin isolla rahalla oikeudessa torjutuksi.

Ei taida tästä maasta löytyä kolkkaa, jota iso raha ei uhkaisi.
3 VASTAUSTA:
Hakkuuvimma on suuri. Minulla oli tässä etupihallani kolme komeaa mäntyä. Yksi on jo kaadettu pois, kun sen juuret meni tuon kulkukäytävän alle ja nosti katukiviä ylös. Kaksi on vielä jäljellä, mutta jo viimekesänä niidenkin kaatamisesta puhuttiin. Ovat kuulemma joidenkin vesijohtoputkien päällä. En vain ymmärrä että miten ne nyt ovat ruvenneet häiritsemään putkia?

En suostunut viimekesänä niiden kaatamiseen, eikä sitä silloin väkisten tehty, mutta hallituksenpuheenjohtaja sanoi, että minä kysyn sinulta taas ensikesänä ja nythän kesä lähestyy jo vauhdilla. Oravat menettävät leikkipuunsa ja minun keittiöni ikkunasta näkyy tyhjä piha.

Saa nähdä jaksanko vielä puolustaa puitani.
Smoin meidän pihalta täältä kaupungista kaadettiin yhdeksän koivua. Vaikka muutama jäikin, piha näyttää tyhmän autiolta. Joku vimma täytyy olla tappaa kaikki elävä. Ja koska kauneimmat ja terveimmät puut lähtivät, tuli mieleen epäilys, että näinköhän pöllit päätyvät isännöitsijärouvan takkaan ja saunanuuniin.
Pitkäperjantai huomenta!

Aurinko säteilee siniseltä taivaalta, joten mitä mukavin ulkoilusää. Minä en kuitenkaan nyt aio kummemmin ulkoilla tänään, mutta muuta mukavaa sisäpuuhaa on kyllä. Lukemista ainakin ja voihan sitä harrastaa vaikka tuossa partsilla.

Meillä on paljon mäntyjä täällä yhteisilläkin piha-alueilla, mutta joka kesätalkoissa niitä on kaadettu eri syistä. Milloin ne ovat liian lähellä vaikkapa autokatoksia ja tiputtavat roskia katolle ja vesiränneihin, joten nurin vain! En minäkään tiedä, kuka saa nuo kaadetut puut sitten takkapuikseen? Tonttihan on asuntoyhtiön oma, eli meidän osakkeenomistajien yhteinen?

Ei tässä nyt muuta taas tälläerää. Voidaan hyvin!
+Lisää kommentti
Böndenböndeltä aamupäivää!
Katselen tässä pöydän vieressä istuksiessani järvelle. Joku pöljä istuu pilkillä. Jää ei todellakaan ole enää vahvaa, mutta pilkkijöillä vissiin kainaloiden alta naru taivaaseen; eivät huku vaikka putoaisivat. Kammottaa, jos ukko putoaa jäihin silmäimme edessä, n 100m:n päässä. Ei ole mitään konstia, millä pääsisi auttamaan. Rantamme on sula 5-6m matkalta, eli jäälle ei pääse uimatta. Yksykskaks olisi ainoa apukeino. Hulluja nuo pilkkijät.

Puita on meidänkin taloyhtiön tontilta kaadettu joka vuosi. Puut jaetaan osakkaiden kesken. Pyrimme jakamaan ne pölleinä mahdollisimman tasapuolisesti halukkaiden kesken. Klapeiksi saa jokainen ne itse pilkkoa.

Meillä puut, niiden juuret, ovat tehneet pahojaan. Yksi tiiliseinä alkoi rakoilla, kun vaahtera oli työntänyt juuriaan sen alle. Toisen kerran meni sadevesiputki maan alla tukkoon; oli täynnä myös vaahteran juuria. Kolmas vahinko oli viemäriputken hajoaminen männyn juurien takia. Puita seuraammekin tiiviisti ja niitä kaadetaan tarvittaessa. Roskaakin niistä tosiaan tulee vietävästi, ja sen takia meillä säännöllisesti tsekataan katto ja rännit. Veden valuminen katolta väärää reittiä voi aiheuttaa melkoiset vahingot. Sekin on meillä koettu takavuosina.

Mutta kamalaa jälkeä syntyy, kun kaikki puut kaadetaan. Kylässämme pykätään kiihkeästi asuntomessualuetta. Se oli metsikköä, missä maasto oli hyvinkin vaihtelevaa. Nyt alue on kuin sotaväen harjoituskenttä: ei yhtään puuta, kaikki pienetkin kallionyppylät räjäytetty taivaan tuulin ja maasto lanattu tasaiseksi hiekkaerämaaksi. Siinä sitten on kiva tuijotella uuden talon ikkunasta tai terassilta naapuria silmästä silmään pienimuotoisen, vasta istutetun kasvillisuuden nousua odotellen. Tontitkin ovat enimmäkseen niin pieniä, että hädin tuskin käsivarren etäisyys naapuriin on taattu. Että semmoista suunnittelua.

Mutta nyt täytyy lähteä ulos aurinkoon; ei yhtään tunnu pitkäperjantailta. Pajunkissaoksia ajattelin kerätä pääsiäisen iloksi. Omalla tontilla niitä ei ole, mutta tuolla teiden varsilla paikka paikoin aika runsaastikin.

Hyvää päivää nimmarikaimoille, joita nyt onkin monta!
1 VASTAUS:
Mukavaa nimipäivää sinne maalaismaisemiin!

Tuo pilkkiminen menee kyllä joillakin jopa hengenlähdön uhmailuksi. Kyllä nuo jäällä istuvat tietävät sen, mutta kun on niin kivaa...

Minä tässä ihmettelen tuolla toisessa ketjussa tapahtuvia kommenttien poistoja. Ceen ja sitten minun vastaukseni aivan vaan Ceen pääsiäistoivotukseen, on molemmat poistettu sääntöjen vastaisina?

Hyvää pääsiäistä toivotan kuitenkin poiston uhallakin, vaikka itse pääsiäispäiviin onkin vielä muutama päivä.
+Lisää kommentti
Hyvää pääsiäist täältä rannikoltakin kaikille!

Minulla on ollut vaikeuksia ensin käsien kipujen takia, nyt reistaa pumppu rytmihäiriöillä. Eilen soitin terkkariinkn ja sanoivat ettei ole sinänsä hätää, jos yläpaine on alle 200 ja alapaine ei ole yli sadan ja syke 70 - 80 välillä. Äskenkin mitatessani näkyi sykkeessä rytmihäiriöitä. Kyllä se tekee olon niin kurjaksi, väsyneeksi ja jopa oksettavaksi. Ruoka ei maistu. Kehottivat pääsiäisen aikana, jos tarve, menemään Malmin päivystykseen. Ensi viikolla saan ajan terkkarin lääkärille.

Nuoret tulevat tänään, ei olisi varaa olla huonokuntoinen, on viisi ruokailijaa tänään, huomenna 7.
Cee
1 VASTAUS:
Tervehdys Cee!

Tiedän hyvin nuo rytmihäiriöt ja sydämen pompotuksen. Olo ei ole todella se kaikkein parhain. Minulla on ollut monta kertaa flimmeri, joka on käännetty sähköllä sinus-rytmiksi. Nyt se on pysynyt ilman mitään "muljahduksiakaan" normaalina jo viisi vuotta! Kop, kop! Mittaan aina silloin, tällöin verenpaineeni ja pari päivää sitten se oli 135/77 ja syke 65, On pysynyt noissa lukemissa nykyisin.

On sinulla kyllä aika vaativa urakka kun vieraita on tulossa noin paljon. Se ei ole pieni homma ja kun on vielä lapsiakin, joiden kanssa seurustelu on kyllä antoisaa, mutta voimia se vie. Sinun kannattaa kertoa heille heti, mikä tilanteesi on nyt, joten kaikki mahdollinen apu on tarpeen. Ja ota se myös vastaan, vaikka U on apunasi, niin tuo vierasmäärä on silti suuri.

Toivotan paranemista, mutta jos voimattomuus lisääntyy, tai ei aio laantua yhtään, niin mene päivystykseen Malmille.
+Lisää kommentti
Laitoin äsken pääsiäisentoivotukset tuonna amummun avaamaan ketjuun, mutta se poistettiin sääntöjen vastaisena. Sitten laitoin uuden toivotuksen niin sekin poistettiin. Jo on aikoihin eletty!
Rannikon asukas.
1 VASTAUS:
Ei pysy täälläkään kommentit. Taas on vastaukseni poistettu. Minkälaista keskustelua täällä pystyy syntymään enää, kun mikään tavallinen tarinointi ei kelpaa, vaan on "sääntöjen vastainen?"
+Lisää kommentti
Hurjalta tuntuu, Cee, miten jaksat vieraidesi kanssa. Minulla ainakin rytmihäiriön iskiessä menee melkein jalat alta ja väsyttää niin ettei pystyssä paljon jaksa olla. Älä liian kauan kuuntele epärytmejä vaan mene suosiolla lääkäriin, pääset pikemmin normaaliin olotilaan.

Kummallisia aina vain nuo poistot. Onkohan robo nyt entistä sekopäisempi kun rekisteröinti tuli mukaan kuvaan. Jospa tietty prosentti samalta nimmarilta pitää poistaa ja anonyymihän kirjoittaa nyt sitten urakalla, kun meitä on näin monta sen "avustajaa".

Leppoisaa perjantai-iltaa!
Ilmoita
Hyvää pääsiäislauantaita!

Aurinko paistaa edelleenkin ja lupailee lämmintä päivää. Lämpö on tärkeää että kasvu pääsee alkamaan, eikä lintujenkaan tarvitsisi enää pelätä paleltuvansa. Minulle lintujen viserrys on aina kesän ihaninta musiikkia.

En ole vielä tänään ryhtynyt mihinkään hommiin. HS:n lukemiseen meni niin kauan aikaa aamulla ja nyt sitten tulin tänne koneelle. Järkytyin yhden perheen tarinasta, minkä luin Hesarista. Kyllä on ollut nuori äiti epätoivoinen tehtyään päätöksensä lapsensa elämän suhteen. Ja kuinka "pelastava enkeli" oli läsnä lapsen elämässä. On tuossa mietittävää!

Nyt sitten hyvää päivänjatkoa, minä käyn "ehkä" tekemään jotain hommiakin?
Ilmoita
Kyllä se robo on sivistymätön. Laitoin pikku pääsiäisrunon Pekka Töpöhäntä -kirjoista (Göstä Knutsson) niin pitihän sekin poistaa.

Toivottavasti Ceen flimmeri meni ohi. Nyt vain nuorisolla kotiaskareita teettämään! Oma flimmerini ei ole uusiutunut, koska on hyvät lääkkeet.

Nyt ollaan sitten kaksi päivää ilman Hesaria. Onneksi kävin kirjastossa hakemassa luettavaa, ja melko hyviä tv-sattumiakin on näköpiirissä, muun muassa se Chilen kohtalonpäivistä kertova, jossa suomalaisten vahvistuksena "ihana" Mikael Persbrandt.
Ilmoita
Tervehdys puhtaalta Ravulta! Oli kiva saunoa, kun lisä ilona on tuo "trassilla" istuskelu löylyjen välillä. Harmi vaan, ettei ole muuta seuraa jakamassa tuota nautintoa.

Pojanpoika hurautti hienolla mopollaan päivällä mummia tervehtimään. Hän on saanut nyt mopokortin. Toivottavasti muistaa ajella varovaisesti. Kyllä yritin neuvoja jakaa.

Nyt on mentävä föönaushommiin, etteivät hiukset kuivu liikaa.
Ilmoita
Nyt paistaa täälläkin aurinko. Iso osa päivästä oli pilvessä ja sää oli koleaa.

Käytiin tänään vähän ajelemassa tuolla naapurikaupungin puolella moikkaamassa erästä sukulaispariskuntaa ja kauppa-asioita toimitelemassa. Löytyi vielä Elosen mämmiäkin! Se on parasta!

Mutta lähes kauhukuva jäi mieleen tienvarsien metsän"hoidosta". Jo viime kesänä näkyi tämä uusi hoitotapa: jollain ilmeisesti tylsäteräisellä koneella riivitään ja raastetaan puita nurin. Jäljelle maahan jää niistä eri suuntiin törröttäviä eri korkuisia, n.4-0,3m korkeita revittyjä, sälöityneitä runkojen tyviosia. Revityt rungot rojottavat siinä mihin ne kone on "kidastaan" päästänyt, sikin sokin pystyssä olevien puiden seassa ja osa lähes tielle ulottuen. Aivan törkeää jälkeä. Myös ysitien varren jo pari vuotta sitten kaadetut nuoret puut ja vesat on jätetty tien penkereelle kuivumaan ja joskus sitten maatumaankin. Surkea näky sekin.

Eikö muka ole rahaa rankojen ja risujen pois keräämiseen. Onkohan po työn suunnittelija nähnyt näitä silmää hiveleviä tienvarsinäkymiä. En usko. Tai sitten viittaa kintaalla.

Nyt on sauna lämpiämässä. Sen jälkeen lammasta runsaalla valkosipulilla, juureslisukkeita ja uunipottua, kostukkeeksi pehmeää Amaronea.

Keväistä pääsiäisyötä kaikille ja lämpöisiä pyhäpäiviä! Aamulla vanhan uskomuksen mukaan aurinko tanssii. Sitä pitää nousta katsomaan.
Ilmoita
Kerrostalomme naapurissa sijaitsee vanha autiotalo, niin ränsistynyt, ettei sille kai muuta toivoa ole muuta kuin purkaminen. Joulun aikoihin alkoi kuitenkin tapahtua. Pihalle ilmestyi outo hökötys, pajuista tehty isohattuinen nainen ja siihen jopa valot ympärille.

Talven mittaan näkyi mies hääräilemässä katolla. En kiinnittänyt enempää huomio siihen, paitsi että jossain vaiheessa katto oli revitty auki. Vasta nyt huomasin, että kattohan on korjattu. Kun en noista katteista ymmärrä, niin totean vain, että hieno katto onkin.

Kunhan vielä jaksaa maalata talon, niin hyvä tulee. Talon malli on erikoinen, ei rintamamiestalo ollenkaan, vaan ehkä 1800-luvun puolelta asti. Toivottavasti täkäläisen taiteilijan graffiti saa jäädä ennalleen. Siinä on mies sylissään kaksi kissaa, koska perimätiedon mukaan tällainen eläinystävä on talossa asunut.
1 VASTAUS:
Entinen naapuri soitti Hgistä. Yhteisen tuttumme amerikankaara oli varastettu, ei yhteen vaan kahteen kertaan, parin viikon sisällä. Rattilukkokaan ei ollut auttanut. Poliisi kertoi että jollain folkkarin vanhalla avaimella oli nyhrätty auki.

Jokeriradan aiheuttamat liikenneongelmat jatkuvat. Suht. kapealle kadulle on siirretty radan linjauksen tieltä viisi kuusi bussilinjaa kulkemaan. Naapuri kertoi, että jo ennen aamuseitsemää on vaikeaa päästä koiran kanssa kadun yli. Ennen pystyi kulkemaan pitkät pätkät vaikka keskellä tietä. Vilkasta katua joutuvat ylittämään myös kahden koulun ja päiväkodin sekä leikkipuiston lapset henki kurkussa.

Kun vielä entiset koirapolut on rakennettu umpeen, ei totisesti ole yhtään ikävä sinne, jossa viihdyin neljäkymmentä vuotta.

Yö meni murhakuvaelmien katsomiseksi. Illalla sain hyvin unta, mutta heräsin jo keskiyöllä. Huomasin että Friiltä tulee Cape Fear ja erehdyin sitä katsomaan sekä sen perässä tullutta Murhaaja kotonani -realitya. Ei olisi pitänyt. Sittenpä en saanut unta enää ollenkaan.

Aamu on kuitenkin kaunis ja tänään on kaikkea kivaa tiedossa, muun muassa kävely täkäläisen naapurin kanssa tuonne Pielisen rantaan.

Hyviä pääsiäispyhiä vielä kerran, jos nyt joku sattuu käväisemään täälläkin.
+Lisää kommentti
Nyt kun Hesaria ei tullut luukusta, niin on hyvää aikaa olla koneella. Lapset ja lapsenlapset mennä huitelee maailmalla, joten ei ole juuri seuraa, muista kuin itsestä aivan näin livenä. No, pojan perhe ei ollut mennyt kuitenkaan maalle ja pojanpoika kävi näyttämässä hienoa mopoaan eilen mummille ja siitä jo eilen kerroinkin.

Vanhemmalta tyttäreltä oli tullut tänään sähköpostia Kyprokselta. Sielläkään ei ollut kovin lämmintä tänään, mutta huomiseksi on luvattu lämpenemistä.

Minä näin jotain hyvin todentuntuista unta viimeyönä, josta oli jäänyt joskus aiemmin tunnettu tunne vielä herätessä aamuun. Siinä unessa eräs henkilö lähti autolla käymään jossakin aivan pikaisesti, mutta ei palannut ja pelkäsin siinä unessani aivan oikeasti, että jotain oli tapahtunut? Rannekelloni (en käytä mitään rannekelloa) oli mukamas myös puhelin, mutta siitäkin oli kadonnut tuon kadonneen henkilön puhelinnumero. Siihen heräsin kun yritin hakea sitä numeroa soittaakseni hänelle! Uni sopi hyvin pääsiäisyön tunnelmiin - luulisin niin! Ainakin pääsiäisen teemaan henkilön kärsimyksestä!

Nyt kuitenkin "aurinko tanssii", joten iloitaan siitä.
Ilmoita
Aurinkoa ja lämmintä on täällä rannikollakin. Eilen nuoripari kävi pikkutyttärensä kanssa kävelemässä tuolla laiturilla ja yksinäinen joutsen ui heitä kohti. Luuli varmaan saavansa heiltä jotain ruokaa. Vastapäinen laiva on saanut asukit pääsiäisen ajaksi, 4 ihmistä grillasi eilen siellä kannella. Sitähän vuokrataan halukkaille. Siellä on kaksi kahden hengen hyttiä ja viides voi nukkua olkkarin sohvalla.
Ilmoita
Ykkösen päiväfilminä nähty Hymyilevä mies oli saamiensa koti- ja ulkomaisten kiitosten arvoinen. Pidin siitä kovasti, vaikka/koska poikkesi niin paljon Rocky-konseptista jossa sitkeän yritteliäisyyden kautta nyrkkeillään itsensä köyhyydestä menestykseen.

Eipä tullut Olli Mäestä maailmanmestaria. Ratkaisevalla (huonolla) hetkellä rakastui, pani elämänsä arvot kuntoon ja valmentajansa Elis Askin kauhuksi hylkäsi koko mainossirkuksen. Hävisi tahallaan.

Hetkellinen havahtuminen tapahtui mielestäni siinä, kun Olli harhautui yksin Linnanmäelle ja näki kärsimyksen ja nöyryytyksen kasvot vedenneitoteltassa ja vertasi niitä omiinsa.

Elokuvan mustavalkoisuus toi esille stadilaisen sukupolveni 60-luvun Helsingin tunnelmat.
Ilmoita
Jatkanpa vielä ikään kuin samasta aiheesta, mutta eri näkökulmasta.

Inkerissä syntynyt anoppini matkaili jenkeissä niihin aikoihin, kun Cassius Clay alias Mohammad Ali oli voittanut raskaan sarjan maailmanmestaruuden. Jollain lentokentällä hän oli bongannut uutisista tutun naaman ja päättänyt mennä pyytämään nimikirjoitusta.

Me olemme suvussa nauraneet tätä näkyä, jota toki yksi lapsenlapsi oli ollut livenä todistamassa: kuinka pienehkö mummeli tunkee itsensä jättimäisten mustien turvamiesten keskelle ja palaa, kuin palaakin, nyrkkeilysankarin nimikirjoitus "julkkisvihossaan".

Mitä sellainen ihminen ujostelisikaan, joka on paennut pentuna reellä Venäjän vallankumousta Suomenlahden yli?
Ilmoita
Jahas, kotona taas!
Olisi mökilläkin tietysti voinut olla vaikka huomiseen, mutta siippa lupautui tänään aloittamaan pojan kanssa terassin laajennushomman, kun pojallakin nyt pari vapaapäivää. Ei meidän, mutta pojan hankkimassa talossa terde on edellisen omistajan jäljiltä turhan pieni. Jos sinne grillin, kesäpöydän ja kesätuolit roudaa, niin eivät enää kettikset mahdu siellä loikomaan:)). Säätkin suosivat nyt ulkotöitä.

Omassa pihassa pitäisi myös tehdä raaputuksia, mutta itse en ole niihin ollenkaan innostunut. Selkä, tai paremminkin jalat eivät jostain syystä kestä kumarrella. Vaiva on ollut jo pidempään, ja kun joku päivä sitten retkautin kynnöspellolla koiran kanssa koikkelehtiessani toisen jalan oikein kunnolla niin, että nivuskin taisi retkahtaa, niin nyt kumartuminen on entistä tuskaisampaa. Vähän hirvittää puolen viikon maissa alkava Italian reissu, miten siellä selviän, kun kävelyä kuuluu ohjelmaan enemmän kuin laki sallii (tämän ikäisille!!). No, pilleriä huuleen, ei muu auta. Ja saahan hotelliin jäädä lymyilemään jos ihan hulluksi kipu äityy.

Nyt pitää lähteä vahtimaan uutiset. Mökillä ei ole kuin yksi telkkari, jota siippa mielellään ohjaa, mutta ei katso uutisia, kun lukee niitä puhelimestaan kaiken päivää - on uutisfriikki - niin minulta jäivät kaikki uutislähetykset väliin. Nyt katson ne ihan omasta telkkaristani, eikä sitä estä villit hevosetkaan.

Rauhaisaa kevätpyhäiltaa!
am
Ilmoita
Pyhät senkun vain jatkuu, mutta onhan siitä sekin hyöty, että seuraava viikonloppu tulee nopeammin, sitähän kaikki odottavat, niin työläiset, kuin eläkeläisetkin.

Tänään on jo kuitenkin arkipyhä, joten taidan aloittaa sisäpihalla jotain siivoushommia. Hieman haravointia ja pientä yleissiivousta.

Täytyy mennä vilkaisemaan tuonne HS.fihin, mitä maailmalla on tapahtunut? Toivottavasti ei lisää mitään julmuuksia, niin kuin eilen Sri Lankassa.

Hyvää viikon aloitusta ja pyhäpäivää kaikille!
Ilmoita
Hyvää II pääsiäispäivää täältä rannikolta!

Aurinko ei paista ainakaan vielä. Nuoriso lähtee iltapäivällä junalla kotiinsa. Olen voinut ihan hyvin, ainakin pumpun puolesta, paitsi että oikea olkapää rajoittaa käden liikettä esim astioita kaapista ottamisessa ja sinne laittamisessa. Että aina vähintään jokin rajoite tässä elämisessä. Mutta siihen olen jo niin tottunut vuosien saatossa, että aina on jossain päin kremppaa.
1 VASTAUS:
Hyvä että olosi on nyt hyvä sydämen suhteen. Liian nopeat tykytykset vie voimat aivan tyystin, sen olen kokenut myöskin. Nyt kun siivosin hieman tuolla viherhuoneessa ja avoparvekkeella niin pölykö sai aikaan sen, että "nokka vuotaa vettä" ja kurkkua kutittaa?

Nyt mietin, että käynkö silittämään, vai menenkö haravoimaan pihaa, vai keksinkö jotain muuta? Vaihtoehtoja löytyy kyllä.
+Lisää kommentti
Iltapäiviä!
Kyllä pöly ainakin meillä käy nokkaan. Keräsin äsken keittiön kaapista pulloja vappusimaa varten. Ja pölyhän niissäkin pölisi. Italian reissulta palaan vasta vappuyönä, joten siman teko jää siipan hommaksi. Se tehdään meillä vain pari päivää ennen Walpuri. Yritän sen tekoa valmistella mahdollisimman pitkälle, että siippa voi keskittyä itse juoman tekoon; ei ole aiemmin sitä tehnyt. Se on meillä tarkkaa hommaa niin kuin "sonnan ajo ilman perälautaa, vastatuuleen". Siitä pitää tulla just oikean makuista. Reseptin ja tarkat valmistusohjeet olen jo kirjoittanut siipalle. Tarkin homma on hiivan lisääminen, ei liikaa, ei liian vähän, vaan just oikea määrä: nokare, teelusikan kärjellinen, pikkusormen kynnellinen, jne.

Tänään olen myös kaivellut vaatekaappejani. Aika kesähän Toscanassa jo on, joten kevyempi repertuaari piisaa. Laukkujen painoista ovat lentoyhtiöt nykyään kovin tarkkoja, ja mukaan pääseekin vain välttämätön. Jos oikein jaksaisin rutistaa, niin voisin selvitä käsimatkatavarallakin, mutta "vapausasteita" on enempi, jos jotain ylimääräistäkin pakkaan. Tosin pakkausrutiinini ovat jo aika onnettomat, kun sitä enää niin harvakseltaan olen viimeiset kymmenen vuotta tehnyt. Työmatkoilla aikoinaan viikonkin matkan ameriikassa selvisin pelkällä käsimatkatavaralla, mutta silloin osasinkin vielä pakata.

Terassin ovesta kuuluu voimakas tintin ti-tyy, muita lintuja ei nyt juuri kuulu. Aamulla peipponen lirutteli iloisesti ja hyypätkin huutelivat pellon yllä kierrellessään. Töyhtöhyypät olivat poissa monta vuotta, mutta viime keväänä taas ilmaantuivat ja nyt taas. Se on iloinen asia. Leivon laulua en vielä ole kuullut, mutta voi olla etten kuulekaan. Tinnitus korvissani on niin kova, että se peittää kaikki hiljaisemmat äänet.

Keväistä alkanutta viikkoa!
am
Ilmoita
Nauratti ihan älyttömästi tuo amummun sanonta tuossa, että siman teko on tarkkaa kuin sonnan ajo ilman perälautaa vastatuuleen, joka homma jää siipalle kun on itse Toscanassa ennen vappua. Hartiani aivan hytkyi tässä koneella kun soitan samalla U:lle hänen lempimusaansa tältä samalta koneelta mutta eri selaimelta. U ihmetteli mitä tässä hytkyn. No kerroin tuon lauseen millaista on siman teko.
Cee
Ilmoita
En vielä ole purkanut olkkarin makuuhuonetta, en siis ole pannut konetta päälle lakanoiden pesuun. Sen ehtii huomennakin tehdä. Ja minähän en silitä ikinä lakanoita en, edes tyynyliinoja, olkoot vaikka hiukan karkeita nassulle pesun jälkeen.

Älä sinäkään Rapu liikaa rapsuttele sitä pihaa, ettet saa nuhaa ja hengenahdistusta talven pölyistä.
Cee
1 VASTAUS:
Juu, en rapsutellut tänään pihaa, mutta kaikenlaista muuta kyllä kukkien kanssa touhusin. Tuntui aika viileältä, joten en lähtenyt vielä haravahommiin.

Lakanat minun on ihan pakko silittää! Ei onnistu muuten nukkuminen. On se kyllä kova homma, kun selkä ei tykkää, mutta pakko se on tehdä. Onhan minulla mankelikin, mutta se on niin vanha, että ei taida siihen saada enää mankeliliinaa, se on nimittäin kulunut rikki?
+Lisää kommentti
Olen aivan unohtanut, että siihen mankeliin kuuluu mankeliliinakin. Sinulla on siis vielä sähkömankeli mutta liina rikki? Onko se liina jotain erityistä kangasta, sen muistan, että se on jotain oikein tiuhaa kudosta ja littautunut erittäin sileäksi siellä mankelirullien välissä.

Anopilla oli aikoinaan käsimankeli. Se laitettiin pöydän reunaan kiinni kuin ruuvipenkkiin ja sitä veivattiin isolla veivillä käsin. Oliko siinä mankeliliinaa, en enää muista. Taisi vain veivata lakanat siitä puupalikoiden välistä sellaisinaan läpi.
Cee
1 VASTAUS:
Kyllä mankeliin kuuluu liina. Minun sähkömankelini on jaloilla seisova, mutta se on ikivanha ja olen kuluttanut liinan ensin rikki ja sitten aivan lyhyeksi, joten uusi liina pitäisi saada, niin se olisi käyttökelpoinen. En ole netistäkään kyllä etsinyt tietoa löytyisikö jostakin tuohon mankeliin sopivaa liinaa, koska tämä taitaa olla hieman leveämpi kuin nuo nykyisin myytävät pöytämankelit.

En tiedä mitä materiaalia tuo liina on, mutta sellaista littanaa, tiuhaa kangasta se on, kuten muistat.
+Lisää kommentti
Voi jestas, että sinä Rapunen jaksat! Kyllähän sileiden lakanoiden väliin on ihana mennä, mutta hinta sille on liian kova ainakin minulle, jonka selkä ei myöskään yhtään tykkää seisoskelusta silityslaudan ääressä. Eli pestyt lakanat hieman nihkeänä tiukkaan rullaan ja kaappiin saa riittää minulle. Tyynyliinoja silittelen joskus, mutta en aina niitäkään.

Menipä melkoinen tovi, toista tuntia, kun hoidin tietsikalla checkauksen lennollemme. Netissä se on helppoa (kuin heinänteko), mutta systeemi jotenkin nyt sekoitti nimiä. Samalla lennolla on henkilö, jolla sama sukunimi kuin minulla. Minä checkasin itseni ja sisareni, mutta aina kun yritin saada boordareita koneelleni, niin antoi toiseksi vaihtoehdoksi tuon sukunimikaimani. Meni se kuitenkin lopulta oikein, kun pari kertaa aloin homman alusta. Luultavasti jossain kohdassa olin itse tehnyt jonkun virheen, eihän kone niitä tee;) Voi olla, että tuo sukunimikaimani tulee samalle matkalle ja hänellä siten myös sama ryhmämatkan varaustunnus. Niin päättelin, kun hänellä paikka vieressäni. No, pääasia, että nyt on dokumentit pinossa, printattukin varmuuden vuoksi, vaikka ovathan ne puhelimessakin. En luota puhelimeen satasella; voivathan ne vaikka sammua tai muuten vain tökkiä juuri h-hetkellä. Huomenillalla vielä menemme viemään kentälle matkalaukut, joten keskiviikkoaamuna ei tarvitse olla siellä ihan kukonlaulun aikaan.

Taidankin tästä jo lähteä SK:n kanssa punkkaan. Siinä näyttää olevan rutkasti taas lukemista. Aamulla pitäisi päästä ihmisten aikaan ylös, että saan rauhassa toimittaa vielä asioita ja päivällä tuulettaa koirat. Siipalla taas freelance-hommia, joten ei taida keritä lenkille meidän kanssamme.

Kauniita kevätyön unia!
am
1 VASTAUS:
Niin - tuo kaiken "ryppyisen" silitysyritys on minun "riesani!" Tuntuu, etten ole edes vaihtamassa lakanoita, jos ne eivät ole ainakin silitetty, vaikka huolimattomastikin. Kaikkein ihaninta olisi mennä nukkumaan mankeloitujen, todella sileiden lakanoiden väliin.

Jokaisella on joku mania!

Sinua ja sisartasi odottaa ihana Toscana! En ole koskaan käynyt siellä, mutta lukenut siitä paljon ja lukemani perusteella olen saanut siitä ihanan kuvan sieluni silmiin.

Täytyy toivoa unikuviin näkymiä sieltä. Kukkia ja merta!

Kauniita unia kaikille!
+Lisää kommentti
Aurinkoista päivää. Vieraslakanat ovat koneessa ja olkkari saatettu normaaliin olotilaansa. Olkapää on niin arka, ettei käsi nouse hiusten laittoon. U sai taas kutsun huomenna töihin.

Hesarissa luki verotietojen tarkistusohjeet. Meille tuli ne verotustiedot jo maaliskuun lopulla, tarkistimme ne, ei ole korjattavaa. Minä saan takaisin parikymppiä, U hiukan yli 300.
Ilmoita
Siihen aikaan kun me ja muut töölöläiset "suomisen perheet" muutimme koko kesäksi maalle, äitien taakka vain kasvoi. Meillä ei ollut "piikaa". Isot talvipyykit piti kuitenkin roudata muuttokuormassa maalle ja siellä selviytyä niistä, jotta kesäksi ja paluukuormassa oli puhtaat lakanat.

Naapurin avuliaan rouvan kanssa pantiin lammen rantaan rautapata kiehumaan ja sinne lakanat. Pyykkinaruja oli pitkin rantaa, ja kesä aikaa kuivattaa. En muista mankelia ainakaan meidän landella olleen. Lakanat vain "vedettiin".

Muuten olen kyllä kirjallisuudesta lukenut, että kylissä oli yhteisiä mankeleita, jonne pyykkikärryillä kuljetettiin eri suunnilta sekä puhtaita pyykkejä että paikallisia juoruja.

Oikea iso vanhan ajan mankeli oli kotitalossani Maunulassa. Kaksi metriä pitkää hökötystä käytti ainoastaan yksi ihminen.

Jos nyt vielä tähän mankelijuttuun kajoaisin, ihan alkuperäinen väline kankaan silittämiseen oli kaulinlauta. Kangas kiedottiin kapulan ympärille ja sitä pyöriteltiin kaulinlaudalla. Kaulinlautaan oli tapana kaivertaa talolle tärkeitä merkkejä.
Ilmoita
Kaikenlaisia kaulimia ja silitysrautoja on ollut, ennen kuin pääsimme näihin nykyisiin tapapoihin lakanoiden sileäksi saamisessa. Rauta, se on pysynyt edelleenkin käyttökelpoisena, tosin nyt sähköisenä sekin.

Nyt kuitenkin amummulle mukavaa reissua Toscanan aurinkoon. Otahan iisisti niillä kävelymatkoilla.
Ilmoita
Kiitos toivotuksista! Kovasti reissua kyllä odotan. Tosin fiilis ei ole paras mahdollinen juuri nyt, kun tuo kinttu ja takapuoli ovat niin kipeät, että käveleminen on tosi hankalaa. Saa nähdä joudunko perillä matkatavartarkistukseen. Pillereitä on mukana vaikka toisille jakaa.

Vaan pitäkääs Suomi siistinä ja pistäkääs hanttiin kylmän tuloa, joka metelookien mukaan uhkaa juuri vapuksi. Viikon päästä tavataan. Iloista Walpuria oli sää sitten mikä tahansa!
Ilmoita
Iloista ja mukavaa matkaa amummulle toivotan minäkin. Äläkä kulje itseäsi näännyksiin siellä toreilla ja turuilla minne menettekin.
Cee
Ilmoita
Pidetään mekin täällä rimaa korkealla!"

Huomenta!

Nyt olemme ainakin tässä päivässä aloittamassa aamunaskareita joihin nämä kirjoitushommatkin kuuluvat! Aurinkoa ja lämmintä on meillekin kyllä luvattu koko viikoksi ja ei muuta kuin uskotaan sitten. Ei se usko ainakaan huononna asiaa jos uskoo säätieteilijöitä jotka lupaavat lämpöä!

Minä en ole vielä päättänyt mitä tänään teen, muuten kuin ruoan osalta. Aion laittaa uuniin kaali-jauhelihalaatikon kypsymään. Sitä voi sitten syödä useampana päivänä.

Illalla, kello 21.00, tulee Teemalta Junamatka Eurooppaan ja nyt on vuorossa Suomi. "Järven rannalla voin kokea, millaista on olla vapaa ja suomalainen" , toteaa britti Michael Portillo." Hän toimii matkan isäntänä. Täytyy muistaa katsoa.

Nyt oikein rattoisaa ja sopivan lämmintä keskiviikkoa!
Ilmoita
Huomenta täältäkin.

Aurinko ainakin paistaa upeasti ja partsilla on hurjan lämmintä. Kastelin eilen ne narsissit ja imivät paljon vettä. Ne tykkäisivät puolivarjossa olla, mutta ei tuolla parvekkeella sellaista ole.
Ilmoita
Huomenta!

Tästä päivästäkin näyttää tulevan aurinkoinen. Minä olen miettinyt, lähtisinkö käymään kaupungilla, mutta en ole vielä saanut päätöstä aikaan?

Täällä on hiljaista, mutta silti on joku kommentti poistettu. Meitä ei monta kirjoittajaa enää ole ja meistäkin nyt amummu on lomailemassa. Aurora, Cee ja minä olemme enää jäljellä tällä hetkellä.

Torstai on toivoa täynnä, joten eikun menoks!
1 VASTAUS:
"Menoks" pistin ja saman koki myös kukkaroni. Nyt on "kauneutta" ostettu yli sadalla eurolla, mutta kerranhan se vaan kirpasee! Kalliiksi tulee naisten naaman kohennukseen käytettävät värit. Miehet pääsee halvalla, kun eivät juuri "kaunistaudu", komeita kun ovat luonnostaan!

No tulipa käytyä keskustassa taas pitkästä aikaa. Siellä oli kaikenlaisia porukoita tanssiryhmineen aseman liepeillä. Väkeä oli muutenkin aika paljon liikkeellä.

Nyt minä lähden lämmittämään kaalilaatikkoa. Onneksi on valmista ruokaa kun on nälkä.
+Lisää kommentti
Aurinko paistoi, mutta veti äsken pilveen. Tuo poistettu viesti oli taas joku por no mainos, en avannut sitä, mutta jotain tyttöjä siinä taas kaupattiin.

Partsin narsissit tarvitsivat taas vettä. Sain puhelinsoiton aamulla terkkarista ja koska olen nyt voinut hyvin monta päivää viime viikon torstain jälkeen, ei lääkäriaikaa annettu. Turhaa se olisi ollutkin, jos ei ole flimmeri päällä ei se näkyisi kuitenkaan sydänfilmissäkään.
1 VASTAUS:
Minäkin kävin kastelemassa minun narsissit partsilla. Kyllä ne vettä kaipaa, enkä minä ollut muistanut niitä kastella muutamaan päivään. Hengissä nyt kuitenkin olivat vielä.

Täältäkin aurinko katosi pois, mutta ei ole kylmä, vaikka ovi on auki tuonne ulos.

Hyvä että flimmeri korjaantui itsestään. Se voi todella korjaantua itsestäänkin, mutta ei aina kuitenkaan. Toivottavasti pysyy nyt sinusrytmissä.

Minulle tuli juuri sähkölasku. 104 euroa muistaakseni. Vilkaisin sitä vain, mutta siinä oli laskelma sähkönkulutuksestani viime vuosilta ja laskua oli 6.5 prosenttia. Siinä luki, että tavoittele 10 prosentin laskua sähkönkulutukseesi. Pylväät olivat kovasti lyhentyneet jo nytkin.
+Lisää kommentti
Nyt on a-mummulla kivaa, vaikkei täälläkään h ullumpaa ole. Ankaran talven jälkeen hidaskin lumen sulaminen ja ensimmäisten lokkien huuto tuntuvat ihan keväältä.

Täällä kaupungissa ovat sivukujatkin kulkukunnossa, mutta tuolla korvessa on toisenlaista. Tytär joutuu jättämään auton parkkiin hyvin kauas kotipihaltaan. Raskas auto on jauhanut muusiksi hevosrattaita varten aikoinaan tehdyt kärrytiet. Onneksi on uuden ajan maalaisten pelastus, mönkijä, jolla päihittää ylämailta valuvat kauheat tulvat.

Yhden kerran olen matkustellut ulkomaille tähän vuodenaikaan, aina joko helmikuussa lapsen talviloma-aikaan tai syksyllä "omalla lomalla".

Portugalin huhtikuu oli maineensa veroinen. En ole niinkään auringonpalvojia, vaan minua kiehtoi ajatus, että olen siellä missä Atlantti ja Välimeri yhtyvät. Tämä "kulmaus" oli täynnä kukkivia pensaita. Turisteja ei paljon ollut eikä uimarannalla muita kuin kourallinen suomalaisia. Siellä meinasin hukkua uituani liian kauas ja jouduttuani merivirtojen armoille.

Ehkä se ei olisi ollut niin hirveätä: parhaassa nuoruudessa vaipua ihanan keväisen meren syliin...

.
Ilmoita
Mekin olimme kerran Portugalin huhtikuusta nauttimassa. Sille viikolle osui erittäin lämpimät ja aurinkoiset säät, kun taas yksi kaverimme oli silloin Italiassa ja heille osui viileät ilmat. Toin pari fadolevyä sieltä. Olimme Albufeirassa ja oli hauskaa kun siellä lauloi kukko joka aamu ja pitkin päivääkin jonkun talon pihalla.

Teneriffalla ollessamme pari suomalaista naista käveli aallonmurtajalla kun tuli iso aalto ja he paiskautuivat toista aallonmurtajaa vasten. Toinen kuoli ja toiselta murtui lonkka. Se olikin varsinainen episodi kun paluulennolla Suomeen toinen oli paareilla koneen takaosassa ja toinen arkussa ruumassa ja koneen espanjalainen lentäjä kieltäytyi lähtemästä lentoon. Sen jälkeen meidät tyhjennettiin koneesta takaisin terminaaliin moneksi tunniksi kun lentäjä ja vakuutusyhtiö kinastelivat kaiketi kustannuksista. Näillä naisilla ei ollut kuulemma edes vakuutuksia ja matkatoimisto aikoi saada heidät kotimaahan mahdollisimman halvalla.
Ilmoita
Huomenta

Noista turistikuolemista puheen ollen kerran Budapestin matkallamme eräs seurueemme suomalainen kuoli jo ensimmäisenä päivänä. Sydänkohtaus yllätti keski-ikäisen miehen.

Koska lentoyhtiö Malev lensi Suomeen vain kerran viikossa eikä sairaala suostunut pitämään ruumista, oppaamme joutui ottamaan kuolleen hotellihuoneensa parvekkeelle paluulentoomme saakka. Opas uskoutui meille, viereisen huoneen asukkaille, ja meidän seurassamme hän istuikin kaikki illat. Muistaakseni tieto kolkosta matkaseuralaisesta ei levinnyt muun ryhmän keskuuteen edes paluulennolla, jossa siis ruumassa matkusti se "vaitelias kolmastoista mies".
Ilmoita
On siinä ollut matkaoppaalla rankat oltavat, kun on ruumis parvekkeellaan. Näinköhän pystyi yötkään siinä huoneessaan nukkumaan. Vaikka onhan vainaja todella vaaraton matkaseuralainen varsinkin jos vertaa räyhäävään känniläiseen.
1 VASTAUS:
Kaiken lisäksi elettiin kuuminta heinäkuuta. Viidessä kuudessa päivässä ehtii tulla hajuhaittojakin. En muista, kuinka hyvin vainaja oli pakattu, oliko peräti sinkkiarkussa.

Opas oli kyllä paljon kokenut, karski mies. Oli ehkä ollut sodassakin, koska tämä tapahtui jo 1970-luvun alussa.

Noista ruumiin kanssa nukkumisista on kaikenlaisia taruja, kaskujakin. Ennen maalla pantiin kuollut aittaan odottamaan kirkolle vientiä pitkäksikin aikaa, esim. kelirikon takia. Joskus saatettiin joku kiertolainen majoittaa piruuttaan samaan aittaan, jolloin tämä vasta aamun koitteessa huomasi, missä seurassa oli nukkunut.
+Lisää kommentti
Tuo ruumiiden säilytys aitoissa ja vinttien ylisillä oli ennen vanhaan todellakin tapa, jos vainaja kuoli talvella. Minulla on äidin vanha valokuva-albumi, jossa on mm avoin arkku talon pihalla ja siinä vainaja makasi kaikkien näkyvillä kun omaiset jättivät vainajalle jäähyväisiä. Nykyään ei juuri ole enää tapana edes se, että arkku avattaisiin vielä hautajaispäivänä ennen siunausta, kuten vielä äidilleni tehtiin vuonna 1969. Hän oli vain 11 päivää kylmiössä ennen hautajaispäivää.
1 VASTAUS:
Kyllä vielä kymmenisen vuotta sitten olin hautajaisissa, joissa arkku oli auki kirkossa siunauksen ajan. Miehellä oli päällä paras pukunsa. Perhe oli puoliksi ortodokseja, ja venäjänuskoisilla ruumiin näyttäminen onkin yleinen tapa.

Minullakin on äitini vanhassa albumissa kuva arkussa makaavasta lapsesta, ilmeisesti hänen veljestään. Kuva on otettu kesäisellä pihamaalla kukkien keskellä.
+Lisää kommentti
Välillä elämää, katsoin juuri harmaahaikaran pesiä ja yhdestä pesästä oli lähikuva, jossa oli kolme jo kuoriutunutta poikasta ja yksi ehjä muna. Yhdellä sääksenpesällä haudottiin, samoin yhdellä kotkanpesällä, sekä mustahaikaran pesällä. Nämä Virossa.

Seilin pesälläkin haudottiin eilen.
Ilmoita
Tervehdys!

Päivä mennä vilahti taas niin nopeasti, etten meinannut tänne ehtiä ollenkaan. Kauppareissun tein ja oikeastaan en mitään muuta, ainakaan mitään sellaista, mitä voisi työksi kutsua.

Kun katselin tuonne Viron pesiin, niin haikaran kaksi poikasta tappeli keskenään niin, etten voinut jäädä sitä seuraamaan. Pieniä molemmata, mutta nokkivat toisiaan ja kävivät toistensa kurkusta kiinni. Emo vain seisoi ja suki itseään, vaikka poikaset yrittivät saada toisensa hengiltä. Kolme munaakin oli vielä pesässä. Luontokin osaa olla liian raakaa katsottavaksi.

Nyt taivas kirkastelee taas täällä kun ilta koittaa. Päivä olikin harmaa. Saas nähdä onko huominen aurinkoinen? Vähän kylmempää on kyllä luvattu.
Ilmoita
Linnuthan on tosi ihania, mutta tällaisena kevätiltana tulee mieleen myös ihmisten yhteisyyden riemu esim. korttelikapakassa ennen muinoin. Kuinka oli kivaa lähteä perjantaina ottamaan "yhdet" ja sitten seuraavaan mestaan. Kaikista oli hauskaa pitkän työviikon tai minkä lie stressin jälkeen ottaa iisimmin.

Mieheni kuoleman jälkeen koetin elvyttää vanhaa perinnettä, mutta ei se oikein onnistunut: parhaat tyypit oli vaihtuneet, muutkin parit hajonneet. Noiden aikojen muistoksi otan yhä pienet alkuillasta. Näin vanhaksi olen sillä konstilla elänyt ja tiedän että moni muukin 60-luvun kosteaan ikäpolveen kuuluva jatkaa samaa traditiota.

Jokin kumma este on siihen, että lähtisin ottamaan ne pienet ravintolaan. Tuskinpa sieltä löytyisi enää juttuseuraa vanhukselle.
Ilmoita
Mekin U:n kanssa nuorempina kävimme aina ravintoloissa ja baareissa, aina oli tuttuja ja tuntemattomiakin, joiden kanssa syntyi keskusteluja, nykyään olemme niin laiskoja, ettemme lähde minnekään. Otamme kotona, minkä otamme. Vanhuus kai suurin syy viitsimiseen. Kylässä käynnitkin ovat harvenneet olemattomiin.
Ilmoita
Kevätpörriäinen pörisee täälläkin, naisten ketjussa!

"Mies meni kirjakauppaan ostamaan kirjaa.
- Mistä löytäisin kirjan: "Mies, talon herra"?
- Satukirjat löytyvät lasten osastolta. nais myyjä vastasi."

Tämäkin on nyt päivitetty.
Ilmoita
Huhtikuiset huomenet!

Pian on tämäkin huhtikuu muisto vain, mutta elämä jatkuu sitten toukokuussa toivottavasti kesäisissä merkeissä. Nyt ei ole vielä näin aamulla ainakaan täällä kovin lämmintä, mutta eiköhän se päivän mittaan taas lämpene niin, että voi ovia avata uloskin. Aurinko paistaa kyllä ja näyttää kauniilta kun se saa mäntyjeni rungot punertamaan tuossa ikkunan alla.

Tämän päivän "työlistaa" en ole vielä edes miettinyt, joten sen voin pitää aivan vapaasti vaikka mielihalujeni mukaisena - teen jotakin, tai en tee juuri mitään!

"Aina lyhyt on onnen latu..." Noin lauletaan juuri radiossa!

Aurinkoista sunnuntaita kuitenkin itsekullekin!

Rapu toivottelee!
1 VASTAUS:
Huomenta

Sehän tässä eläkkeellä olossa hauskaa onkin, ettei tarvitse tehdä mitään aikatauluja askareistaan.

Äsken tuli uusintana ohjelma, jossa syövän läpikäynyt nainen, koomikko ammatiltaan, ja syöpiä tutkiva solubiologi keskustelivat. Kumpikaan haastateltava ei yksinään olisi ollut kyllin kiinnostava. Mukavasti jutteleva koomikko toi maallikon näkökulman ja biologi valaisi teoriaa. Siinä malliesimerkki tasapainoisesta keskustelusta. Kumpikaan ei puhunut toistensa ohi, kumpikaan ei pyrkinyt loistamaan, toinen kokemuksellaan, toinen tiedoillaan.

Sen edellä tullut ohjelma Tasmanian eläimistä oli silkkaa ihmeellisyyttä. Kuuluisalla pussipirulla on maailman vahvimmat leuat ja karmea kirkuna. Naaraalla on vain neljä nisää, joten kaikista kymmenistä penikoista, joita se synnyttää pussiinsa, vain neljä jää eloon. Pussieläinten valtakunnassa elää myös valkoinen wallabi, joka lumihangessa kurottaa itselleen syötävää puun oksista. Australiasta eronnut saari on se todellinen viimeinen ranta, etelämpänä on ainoastaan Etelämanner.

Kaunista, joskin viileää sunnuntaita toivottelee maura
+Lisää kommentti
Kaunista ja aurinkoista sunnuntaita myös Ceeltä.

Tuo eläinten henkiinjäämistaistelu on poikasilla melkoinen koetus. Esim haikaroilla se on näköjään jokavuotista, että jompikumpi emoista tappaa osan poikasista ja se on aina se viimeksi kuoriutunut, joka saa kokea pesäkuoleman emojen taholta. Ovatkohan he päättääneet, ettei kaikkia jakseta ruokkia taikka pesä käy liian ahtaaksi esim viidelle poikaselle. Ja niin kuin haikaroita on aina pidetty lempeinä lapsia tuovina lintuina, mutta ovatkin varsinaisia jälkeläistensä tappokoneita. Eilenkin näin kun emo söi yhden poikasistaan, noin vain nokki päähän, roikotti kaulasta ja sitten nielaisi kokonaisena. Toinen emo taas heitti jo melko ison poikasen pois pesästä.
1 VASTAUS:
Hei!

Ilmankos ne poikasetkin jo yrittää nokkia toisensa hengiltä! "Kotikasvatus" on verissä jo heti syntymän jälkeen. En pysty enää katsomaan noita haikaran pesiä, kun näin niiden pienten poikasten kiivaan tappelun. En jäänyt katsomaan, kumpi voitti? Toinen oli varmaan juuri kuoriutunut, mutta lujasti yritti pitää puoliaan.
+Lisää kommentti
Minäkin jouduin eilen katselemaan haikaranpesiä esim Hollannista koska jostain syystä Viron EEnet ei jostain syystä enää avaudu koneellani. Tulee vain teksti, että sivustoa ei voida avata, koska ei ole turvallinen. Onkohan sinne joku virus yrittänyt iskeä ja Avastini ei aukaise sitä. Seilin kamera aukeaa ja muut suomalaiset livekamerat, samoin brittien, jenkkien ja jne.
Cee
Ilmoita
Nyt se EEnet aukesi taas minulla. Muutama ruutu oli tullut taas lisää näkyville. Oli varmaan vain sivuston huolto ollut meneillään kun ei eilen auennut.
Cee
1 VASTAUS:
On se EEnet minulle auennut koko ajan ilman vaikeuksia. En kyllä eilen käynyt siellä monta kertaa katselemassa.

Huomenna menen ystävättären kanssa tutustumaa Oodiin. Siellä on myös "Laulu-miehet ja Hgin kevät" mieskuorolaulantaa, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Nyt toivottelen "Kauniita unia!"
+Lisää kommentti
Jokohan A-mummu tänään palaa. Huomenna on jo vappuaatto ja siipalla siis simantekopuuhat. Toivottavasti siippa onnistuu, siihähän oli äärimmäisen tarkkaa millilleen se hiivan osuus.
Cee
Ilmoita
Huomenta

Istuin marketin aulassa hengähtämässä ennen kotimatkaa, kun kuulin iloisen äänen: " Onpas tytöllä kaaniit punaset posket, ootko pant poskipunnoo?" Oli kiva kuulla tuollainen vanhanajan herrasmiehen kohteliaisuus. Ei mitään sellaista kuin hyvä p***e tai muuta nykyaikaista. Toki se p***e ei olisi istuessa näkynytkään;)

Joskus olen sitä hävennytkin, että ihoni on äärimmäisen ohut ja altis lämmönvaihteluille samoin kuin sosiaalisille tilanteille. Muistan kuinka äitinikin poskilla röyhelöisen puseronkauluksen yllä punaiset "ruusut" hehkuivat ollessamme vieraskutsuila. Sukuvika siis.

Nythän tuokin inhimillinen ja viehättävä piirre on medikalisoitu ja punasteluun tehdään jopa leikkauksia.
Ilmoita
Kevään kohinaa!https://youtu.be/pyODKruPaZw

Laitanpa tuohon jatkoksi kevättunnelmaa tuolta korvesta. Täällä kaupungissa vuodenajat vaihtuvat kesysti, ihmisten sääteleminä, toisin kuin erämaassa missä luonnonvoimat saavat rauhassa temmeltää.
Ilmoita
Onpa kaunis puro siinä videossa, puikkelehtii pitkin metsää innoissaan kun on vapautunut jäistä. Siellä täällä näkyi vielä lunta. Seuraavana oli tosi kilttejä koiria, kukin tuli aitauksesta vain luvalla.
Cee
Ilmoita
Tervehdys Toscanan keväästä, joka tällä hetkellä aika kolea, vappusää.

Eilen pidtin jo viedtin, mutta robo vienyt. Voi olla että tämä lähettävä operaattori ei kelpaa robolle.

Hieno on reissumme ollut. Ja kuntokin kasvanut. Täällä kaiken aikaa joko kiivetään tai laskeudutaan paikoin hyvinkin jyrkkiä rinteitä tai katuja, tasamaata on vain hotellin käytävillä.

Huomenna kotimatkalle. Iloista Walpuria kaikille!
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Aha, A-mummu tulee vasta huomenna eli vappuaattona. Arvelinkin, ettei Italiassa ole ehkä ollut kovin lämmintä, koska Suomessakin on ollut lämpimämpää kuin vaikka Espanjassa. Joskus näinkin päin.
Cee
Ilmoita
Kyllä oli kiva video mutkittelevasta purosta. Ja ihan tuli vilu tuota lumista talvivideota katsellessa. Kyllä täytyy olla sisua asettuessaan asumaan noin luonnon armoille. Minusta ei olisi tuohon. Täällä meillä kaikki puut alkavat olla kauneimmillaan hennon vihreinä. Auringossa oli tänään kyllä lämmin, mutta tuuli kaupungilla oli kylmä.

"Anonyymi maura", on saanut ihailua ja kyllä se lämmittää ja saa punastumaan, vaikka olisi jo valmiiksi poskilla ulkoilun antamaa punaa. Luin jostakin, että hymyilkää tuntemattomille! Tänään jouduin (pääsin) samaan pyöröovien lokeroon Oodissa yhden frakkipukuisen mieslaulajan kanssa konsertin loputtua. Hymyilimme ja minä sanoin "kiitos konsertista", mihin hän vastasi "muistaakseni", että "eipä mitään!" Konsertti oli ilmainen. Se heidän illan konsertti ei ole ilmainen. Taisi olla jotain kolmisenkymppiä liput sinne.

Nyt on Oodi nähty ja ihmetelty. Tilaa siellä on, mutta istumapaikkoja ei ollut vapaana, eikä niitä edes ollut kaikissa tiloissa. Alakerrassa oli matalia pyöreitä palleja lattialla, mutta ei kipeillä polvilla huvita kyykistyä niin alas istumaan. Ylhäällä kirjastossa oli isoja pallotuoleja ja sohvia, mutta kaikki varattuja. Ihmiset tekivät läppärit sylissä siellä töitään, tai lukivat. Sitten siellä oli rappusia, missä ihmisiä istui, lähinnä nuoria.

Helsingin mieskuoro oli pukeutunut frakkeihin ja he lauloivat komeasti. Kuoro on aloittanut 105 vuotta sitten ja laulajia siinä on 75. Aivan kaikki eivät olleet kyllä laulamassa Oodissa, heillä on illalla isompi konsertti. Apulaispormestari piti puheen ja kävi puheensa jälkeen näpyttelemään kännykkäänsä. Ei tuntunut paljon musiikki enää kiinnostavan.

Mukavaa, että amummukin palaa huomenna. Saamme kuulla matkakuulumisia.

Nyt taas toivotan Hyvää yötä!
Ilmoita
Telkkarissa kaiutteli äsken yyälläläisten kvartetti. Hauska sovitus Ranskalaisista koroista. Vähän harmitti haastatellun kolmannen polven kuorolaisen pieni lapsus kuoronsa historiatietoisuudessa: takavuosina kuoro ei suinkaan esiintynyt Mäntyniemessä vaan Mäntymäellä stadionin kupeessa. Ei niin, että minä olisin kummassakaan käynyt. Jos jossain kävin, niin kulkuetta katsomassa. Täälläkin on huomenna vappujuhla torilla torvisoittoineen.

Aika koleaa vappua lupaa.

Ihmettelen sitä Oodia. Onko nyt asiallista, että ihmiset menevät tuntikausiksi sinne tekemään töitään ja istuimia varaamaan. Tuollainen koko kansan olohuonemaisuus menee jo liian pitkälle.

Hiljaisiin kirjastoihin tottunut
1 VASTAUS:
Vappuaaton tervehdys!

Koleaa on täälläkin, mutta aika selkeää. Aurinko ei oikein paista, mutta lupailee kyllä hieman paistettakin, kunhan nyt ehtii!

Siellä Oodin kirjastokerroksessa on tilaa ja avaruutta ja hiljaistakin, joten ilmainen työhuone näytti monille olevan. Upeat näkymät jokapuolelle kaupunkia, koska seinät pelkkää ikkunaa. Istumapaikkaa mekin kaipasimme, ja katsoimme hieman kateellisina isoissa, valkoisissa pallotuoleissa lekottelevia "työläisiä."

Tuo mieskuoron konsertti ei ollut sisällä Oodissa, vaan ulkona Oodin katoksen alla. Onneksi aurinko paistoi, eikä siihen käynyt tuuli, niin ei pahemmin palellut. Tuoleja ei ollut sielläkään, vaan ihmiset seisoivat. Ei se konsertti kyllä ollut kovin pitkä, mutta komealta se näytti kun noin 40-50 komeaa miestä frakeissaan lauloi kevätlauluja komeasti myös äänellisesti.

Nyt Hauskaa Vappua kaikille! Minä lähden vielä käymään Malmilla.
+Lisää kommentti
Hyvää vapunaattoa kaikille täältäkin. Lähden tänään käymään terkkarissa, on taas verikokeiden aika kun on kolme kk kulunut edellisistä. Stten aion ostaa vaikka pari munkkia vapun kunniaksi, Tippaleivistä en ole piitannut lapsuuden jälkeen, en myöskään kaupan simasta. Itsekään en sitä ole valmistanut kuin joskus muinoin. Serpentiineillä koristelen kotia kuten aina, mutta vappupalloja en jaksa puhallella,

Lapsenlapsien ollessa pienempiä ostimme heille aina vappupallot. Eräänä vappuna he olivat meillä yötö ja olimme ostaneet toiselle papukaija pallon. Se vaelteli yön katossa ja aamulla herätessämme se oli tullut makkariin ja istui jalkalampun päällä kuin milläkin orrella!
Oli sen verran vähissä jo heliumit, ettei pysynyt katossa. Oli hauska näky, otin siitä valokuvankin.
Cee
Ilmoita
Toisen kerran tervehdys täältä Italian ihanuuksista!
Tänään saatiin nukkua jopa 8:aan. Nyt on tauko pakkaamista tai vielä kaupungilla käyntiä varten. Lähtölounas on vielä edessä ja sen jälkeen bussiin ja kohti Rooman lentokenttää. Matkalla poikkeamme vielä jollain maatilalla, mistä voi ostaa kaikenlaisia paikallisia herkkuja, esim. juustoja, ilmakuivattua kinkkua, öljyjä, viinejäkin, jne. Minulta on vielä oliiviöljy ostamatta.

Siellä kotomaassa jo vappuviuhkat viuhuvat. Täällä vappu on yksi tämän ajankohdan pyhistä. Niitä pääsiäisen jälkeen on täällä monta muutakin. Ennen kaikkea perheet ovat liikekannalla, kun koululaisillakin pitkät vapaat. Väkeä on paljon nähtävyyspaikoilla. Parkkipaikat tupaten täynnä, mutta matkailjoita kuljettavilla busseilla on omat, etukäteen varatut paikkansa, joten aikataulut pitävöt hyvin kutinsa ja olemme päässeet toteuttamaan matkaohjelmaamme ihan suunnitelmien mukaan. Paitsi eilen lähtö Cortonasta myöhästyi melkein tunnin kun yksi seurueestamme oli eksynyt. Se vaikutti kyllä vain tauon mittaan ennen illallista hotellissa.

Mutta nyt vielä pienelle kävelylle. Sää on nyt upea ja lämmintäkin jo 15C. Hauskoja vappuhulinoita!
am
1 VASTAUS:
Emme oikein osaa juhlia ennenkuin tuot ne hyvät viinit, juustot ja ilmakuivatut kinkut tullessasi sieltä herkkujen mailta. Tuo myös pari hyvää tenoria kuten Puvarotten aikoinaan, vierailulle
+Lisää kommentti
Kyllä minua nauratti, kun luin netistä erään muffiniohjeen kommentteja. Joku oli lukenut ohjeesta, että taikinaan kuuluisi maitoa puoli litraa, vaikka kyse oli puolesta desilitrasta. Kommentoija oli sitten keksinyt lisätä muitakin aineita vastaavan määrän, joten leipominen ei mennyt hukkaan. Syömistä niissä muffineissa oli pitkäksi aikaa, puolen litran taikinahan on valtava.

Itselleni pilkka sattui omaan nilkkaan: unohdin taikinasta sen maitotilkankin eli pellillinen näteissä vuoissa olevia muffineita meni uuniin ainoana nesteenä kaksi kananmunaa. Kyllä ne kypsyivät, mutta jäivät tosi kuivakkaiksi. Koska olin täyttänyt vuoat vain alle puolilleen, päätin tehdä kakkusten päälle makoisan kostean vaniljakreemitäytteen.

Leipominen on todellakin luovaa työtä, välillä luovaa hulluuttakin...
1 VASTAUS:
Täyte teki varmaan muffineista todella meheviä ja hyviä.
+Lisää kommentti
Lapsenlapseni leipoi 3 vuotiaan pienimmän sukulaistytön, jolle hän on täti, kanssa jouluna suklaakaurakeksejä ja ohjeessa oli virhe fariinisokerin osalta, taikka sitten tulkitsivat sen väärin. Kekseihin tuli sitten niin paljon fariinisokeria, että paistettuja keksejä ei voinut syödä, olivat niin kivikovia. Mutta saipahan kolmevuotias tehdä kaurakeksejä, vaikka ei niistä syötäväksi ollut.
Cee
Ilmoita
Ostin äsken labrasta tullessani kaksi normi munkkirinkilää ja söimme ne jo U:n kanssa. Hyviä olivat, ihan perus munkkirinkeleitä. Ostin myös kaksi lihapasteijaa. Meillä on ostettuna nakkeja ja perunasalaattia, eli perinteistä vappuruokaa. Serpentiinit on viritetty, ei muuta rekvisiittaa. Partsilla oleva tekokahvipuukin sai muutamat serpentiinit koristeekseen ja keltaiset narsissiruukut ovat vielä hengissä. Glada wappen! Aurinkokin tuli jo esiin ja ilma lämpeni selvästi.
Ilmoita
Eipä hyväksynyt tekoäly kahta vitsiäni wapusta jotka kopioin City lehdestä ja olivat Äpy-vitsejä monen vuoden takaa. Robo laski läpi mutta sitten poistuivat.
Cee
Ilmoita
Meidänkään suvussa eivät muffinsit ole olleet suosittuja vappuherkkuja, mutta perinteellinen suomalainen pikasima kylläkin
3 VASTAUSTA:
Tarkoitat pikasimalla koskenkorvaryyppyä, jossa yksi rusina? Sitä meillä tehdään.
Anonyymi kirjoitti:
Tarkoitat pikasimalla koskenkorvaryyppyä, jossa yksi rusina? Sitä meillä tehdään.
Sitähän tarkoitinkin, mutta kyllä se erityisen hyvää on jos mukaan saa hyvin ohuita siivuja ilmakuivattua Parman kinkkua ja ehkä palan kunnon Gorgonzolaa
Vielä parempi, jos sen kossun tilalla on fingerporillinen calvadosta, ei tartte edes rusinaa,
+Lisää kommentti
Taas on Manta lakkinsa saanut ja moni teekkari siellä kylmässä vedessä kylpi ja tanssi. Ei ollut kiirettä pois. Eipä tekisi mieli noin kylmässä kylvyssä olla, varmaan moni harrasti talvella jo avantouintia, kun niin nauttivat siellä olosta.
Cee, vain lämpimistä kylvyistä pitävä.
1 VASTAUS:
Onkohan siellä Ceelässä sellainen kylpytynnyri, jossa voi istuskella ajanvietteeksi kupliva lasi rennosti vasemmassa kädessä pikkurilli kattoa osoittaen. Oli sillä kylpysaavilla nimikin, mutta ei kyllä muistu, kun itse käyn lämpimissä kylpylöissa
+Lisää kommentti
On se tuo Manta kyllä aikaa kestävä neitokainen. Olisivatpa muutkin neitokaiset!
Ilmoita
Manta on sellainen ikinuori stadilainen kaunotar. Häntä ei ikä paina.
Ilmoita
Kuuntelin Suomesta huumorimusiikin toivekonserttia- Olihan sielläkin piirakkaa ja muffinsia monenmoista, mutta minulle uusi oli tämä https://youtu.be/CWOImR8YoCU
Sen taustoista on parikin tarinaa: joko taustalaulaja oli liikaa eläytynyt romanttiseen sanomaan ja alkoi ujeltamaan, tai sitten Mestari oli vähän muunnellut sanoja, jolloin yleisön joukosta yksi ukko alkoi esittää omaa showtaan. Niin tai näin, ihan hauska kappale alatyylisten vitsirallien seassa.
Ilmoita
Täällä keskemmälläkin Suomea saa sentään pirttien pihoilla halvoissa ämpäreissä, jopa kartonkilaaikoissa kasvatettua hyvä erikoisperunoita ja vaikka sinipunaisia porkkanoita. Monenlaista kasvisherkku jos haluaa, eikä joudu tuntemattoman sotilaan tai kalstajan tosiuelämän sitterauksista itse giljotiiniin. Ehkei sentään näin ihmisyyden juhlana Walborgina
Ilmoita
Hauskaa vappua!

On mukava herätä pirteänä ja vesiselvänä kirkkaaseen toukokuun ensimmäiseen päivään. Ei tehnyt yhtään mieli eilen illalla mukaan tuohon joukkoon, joka piti "iloa yllä", kun katselin telkkarista nuorten ja myöskin vanhojen ilonpitoa tuolla koleassa Helsingin illassa.

Tänään minun jälkikasvuni on heidän perinteensä mukaan juhlimassa vappua Ullanlinnanmäellä. Ei ole ainakaan vielä sää lämmin, mutta aurinko kyllä paistaa. Minä olen oman perinteeni mukaan usein haravoinut pihaa vappuna ja niin pitäisi tehdä nytkin, mutta kun tuo käsi (sormi) on kipeä, niin ei taida haravointi tehdä sille nyt hyvää.

Tänään, toivottavasti, saamme kuulla edes vähän amummun matkakuulumisia? Edellyttäen tietysti, että amummu on jo hieman toipunut matkasta. Usein kotiinpalattua, varsinkin jos reisussa on joutunut olemaan paljon jalkojen päällä, iskee kotona jälkiväsymys, kun tietää olevansa "turvassa,"
Ilmoita
Myös Keskisuomessa ollaan jo herätty Vapunpäivään. Ei ole pahempia pakkasia pitänyt
Ilmoita
Hyvää vappupäivää kaikille! Meillä paistaa myös aurinko täällä rannikolla. Ilma on +10, mutta meidän parvekkeella on +32. Ei ollut krapulaa minullakaan, 2x5 cl:n calvadosta eilen nautiskelin hitaasti, joten ei se päähän mennyt mitenkään.

Katsoin töllöstä Ullanlinnanmäen ylioppilaskuoron esitykset. En nähnyt, olisiko siellä ollut sohvakalustoja kannettu mäelle, koska kuvakulma oli koko ajan sama. Töllö kai säästää, kun ei ollut useampia kameroita laittaa sinne.
Cee
Ilmoita
Erittäin hyvä kirjoitus sinulta Rapu taas tuolla yhdessä aviisissa. Kävin antamassa sinulle pisteen siitä, osuit ihan naulankantaan siinä "työllistymisasiassa", joka on täyttä bluffia. Saivat kyllä ansionsa mukaan, kun saivat rökäletappion vaaleissa.
Cee
1 VASTAUS:
Tervehdys Cee!

Kiitos kiitoksistasi ja antamastasi "pisteestä."

Olen todella hyvilläni, että kansalaiset antoivat asianmukaisen ja ansaitun palautteen vaaleissa.

Olin tätä kommenttiani sinulle kirjoittamassa jo aikaa sitten, mutta jäi kesken, kun pojanpoika tuli mummia tervehtimään ja hän haravoi samalla tuon sisäpihan nurmikon. Lupasi seuraavalla kerralla leikata sen sitten. Annoin viisi euroa bensarahaa ja poika kieltäytyi aivan tiukasti ottamasta sitä, mutta sanoin, että ota nyt vain ja sitten kun leikkaat nurmikon seuraavalla kerralla, niin jos minulla ei satu olemaan kukkarossa sopivaa rahaa, niin sitten ei ole. Nyt kun poika on lähtenyt, niin huomasin, että hän ei ollut ottanut sitä viitosta. Se oli eteisen pöydällä. Mielelläni olisin sen antanut hänelle, vaikka ei siinä kauan aikaa mennyt kun hän oli pihan haravoinut.

Että sellaista nuorisoakin on, joka auttaa mummia ilman palkkiota!
+Lisää kommentti
Helsingin kirjeenvaihtajani tiedotti juuri, että eivät sielläkään kaikki sikaile spicknickin varjolla, vaan viettävät rauhallisia (?) pihajuhlia naisvaltaisessa seurassa. Kateuden kuitenkin onnistui kirjeenvaihtaja minussa herättämään. Täällä Länsi-Uiguuriassa juhlinta on vieläkin pidättyvämpää. Kauppareissullani, leipä lopussa mikäs muu, näin ainostaan yhden ylioppilaan ja kolme ilmapalloa. Siinä missä Hgin Espalla makailee ihmisiä pitkin poikin spicnickeillään, meidän torilla mölyää ämyri kutsuen turhaan kansaa vappuriehailemaan. Täällä ollaankin realisteja: huomenna on arki taas. Mitä sitä keskellä viikkoa aikatauluaan sekoittamaan?
Ilmoita
Iloista kevätjuhlapäivää!
Juuri niin, jälkiväsymys on nyt päällä, mutta kotona siitä on hyvä toipua. Pieni, uusi riesakin tuli mukana: olkapää on jotenkin paikoiltaan ja sattuu vietävästi, kun kättä liikuttaa. Se syntyi nostaessani laukkua lentokentällä checkaus-tiskin hihnalle. Eikä laukku painanut kuin 13kg! Mitähän olisi tapahtunut, jos olisi painanut ne sallitut 23kg.

On taas paljon muistelemista. Pää on täynnä huikaisevia maisemia, ystävällisiä ihmisiä, herkullisia ruokia ja viinejä, jyrkkyydessään melkein (fyysisestikin) hengen salpaavia katuja etruskien perustamissa kukkulakaupungeissa, arkkitehtuuria, taidetta, jne. Kuviakin otin jonkun verran. En yleensä harrasta matkoilla valokuvaamista muuten kuin ihan perusjuttujen tallentamiseksi. Omassa päässäni kuvat ovat tallella niin kauan kuin muisti pelaa. Matkakuvathan eivät juurikaan kiinnosta muita kuin siellä käyneitä.

Sen lisäksi että näimme myös kuulimme hirveän paljon Italiasta, niin historiasta kuin nykypäivästäkin. Oppaanamme oli siellä vakituisesti jo pitkään asunut suomalainen, joka tiesi suunnilleen kaiken po. maasta. Sen sijaan, että bussimatkoillamme hän olisi lepäillyt, hän käytti kaiken matkustusajan jakamalla meille tietoaan maan politiikasta, taloudesta, sosiaalisista asioista, jne. Niin hyvää opasta en vielä koskaan ole kohdannut. Hänet pitäisi julistaa kaikkien oppaiden äidiksi!

Jotain matkalta ostinkin: juustoja, ilmakuivattua lihaa, mausteita, tryffelituotteita ja öljyä. Viinejä en, koska kotonamme on niitä on ennestään monta laatikkoa. Maistelemassa viinejä ja kuuntelemassa luentoja niiden valmistamisesta kävimme kahdessakin paikassa. Retkien lomassa hotellissa saimme kuunnella italialaista musiikkia. Hotellin johtaja pienen orkesterinsa kanssa viihdytti meitä matkaajia hotellin baarissa illallisten jälkeen. Lauloi pari suomalaistakin laulua. Aplodit olivat valtaisat.

Nyt pitää lähteä vappulounaan laittoon. Silliä ei nyt ole, mutta tuliaisherkkuja on alkupaloiksi ja siippa grillaa lisäksi broiskua. Usein vappupäivänä olemme ystäväpariskunnan kanssa käyneet stadissa Eikan patsaalla juomassa kuohikset ja katselemassa vappuhumua, mutta nyt jätämme sen väliin. Kotona on hyvä olla.

Iloista päivän jatkoa teillekin.
am
Ilmoita
Voi että amummulla on nyt sama vika kuin minulla, oikea olkapää niin kipeä, ettei käsi nouse edes tukanlaittoon. Saati astioiden laittoon tiskikoneesta kaappiin jos hylly on hiukan liian korkealla, en edes yritä.
No, parman kinkkua siellä syötte ja italialaisia viinejä juotte joka tapauksessa ja grillattua broileria, ei iänikuisia nakkeja ja perunasalaattia.

Meillä muutama ylioppilas juuri käveli pihalla ja menevät varmaan vappulounaalle lähirafloihin, esim Villa Solvikiin. Itse teen vain eilen jääneistä loppunakeista munakkaan. Särpimeksi perunasalaattia ja vihanneksia. Rauhallista on ollut elo talossamme, kukaan ei möykännyt edes viime yönä, olisi luullut jotain ääniä kuuluvan kun palaavat kaupungilta, mutta ei. On sikäli ihana asuintalo.
Cee
Ilmoita
Täällä Hämmenforsista koilliseen on myös vappu sujunut kivasti. Söimme mökissä ämpäsissä kasvatettuja uusia perunoita ja oman simamme säädimme vappupitoiseksi Altian värittömällä mausteella. Voi kun oli kiva vappu vaikka tuoretta silliä ei nyt saanutkaan. Appeakin nauratti sen vappujuoman jälkeen. Muuten aika kiukkuinen!
Ilmoita
Lueskelin äsken edellispäivien kirjoituksianne saadakseni itseni ajan tasalle. Huomasin mm. että meidät naiset on taas erään wannabe-besserwisserin toimesta yritetty kategorisoida. Täytyy vain todeta, että kun elämässä ei iloja ole, niin sitä täytyy sitten vähän väliä repiä toisten solvaamisesta ja omasta erinomaisuudestaan.

Kohta kuulemma alkaa sataa ja kylmää piisaa ensi viikkoon saakka. Engelsmannien ennuste on samaa mieltä. Lumisateellakin uhkaavat viikonlopun aikana. Mutta kevät etenee kohti kesää, vaikka sataisi akkoja äkeet selässään. Meidänkin pihassamme sireenien lehdet ovat jo puhjenneet, koivuista puhumattakaan. Naapurin pikkutytöt lähettivät siipan mukana minulle valkovuokkoja: " vie nää sun tädille!" Liikuttavia kukkia yhdessä sentin mittainen varsi toisessa pikkuisen pidempi , kolmannessa jo useampi sentti. Pitää laittaa maljakkoon, joksi nyt joutaa snapsilasi:)

Kävimme juuri äsken viemässä tuliaiset pojan lapsille ja tietysti isälleenkin. Isä sai, kuten siippakin grilliessun, mihin italiaksi printattu juomien ja ruokien nimiä. Niitä on sitten hauska tavata grillin ääressä. Tosin tietysti näkyvät nurin päin grillaajalle, mutta sitä helpommin jäävät sanat mieleen mitä enemmän niitä pitää tavata. Ainakin luulisin niin.

Nyt kutsuu vappusauna. Viikkoon en ole käynytkään ja lämpö tekee nyt tosi hyvää kipeille kintuille ja kädelle.
Ilmoita
Oli kiva, että ehdittiin vappu viettää ennen uustalven tuloa. Johan tässä olikin ihan kesän tuntua.
Täytyypä laittaa ensi viikolla uusi sato ämpäriperunoita kasvamaan, niin saa omasta mökistään uusperunat juhannukseksi. Silloin pitäisi olla jo uutta silliäkin kaupoissa.
Ilmoita
Huomenta!

Meillä on yöllä satanut vettä. Nyt on poutaa ja +6 lämmintä. Jopa on viileäksi vetänyt.
Ilmoita
Ihan kiva ilma on täällä koillishämeessäkin. Minusta on kiva näin kesäisin kävellä hautausmaalla. Siellä on niin kotoisa olo. Tuttujakin siellä on paljon. Noin hengessä mukana, tarkoitan.
Ilmoita
Sisarellani ja minulla on tällä hetkellä pulma, mitä hautoja aiomme ylläpitää taas seuraavat 25 v. Sisareni sai kirjeen Mikkelin seurakunnalta, aiommeko pitää yllä vielä isämme ja veljemme hautaa tämän vuoden marrraskuun jälkeen vai lunastammeko sen uudelleen. Isämme kuoli 1948 ja veljemme 1988. Meillä on Mikkelissä myös äitimme ja isäpuolemme hauta, jotka ovat eri hautausmaalla ja siitä ei ole uutta lunastuspyyntöä tullut. Hautojen kunnostusta siis riittää, mikä on mielestäni turhaa, kun ei ne henkilöt siellä haudassa ole, muistelen heitä muutenkin ihan päivittäin. Koska hautausmaista on jo pulaa, sanoin sisarelleni, että annetaan pois. Kivi joutaa tienpohjiksi ja hautausmaa uusille vainajille.

Itse olen U:lle sanonut, että minut tuhkataan, jotka tuhkat sirotellaan Malmin hautausmaan alueelle, jossa kenelläkään ei ole uurnaa, ei kiveä, eikä istutuksia, jota jonkun sukulaisen pitäisi hoitaa. En sitä riesaa aio ainoalle pojallemme aiheuttaa, lapsenlapsetkin asuvat muulla kuin Helsingin seudulla.
Ilmoita
Minä olen huono haudan hoitaja. Siskoni taas tekee sen viimeisen päälle. Hän muistaa kaikkien merkkipäivät, joulut, pääsiäiset, pyhäinpäivät, jne. Minä en, jos minua ei muistuteta. Minullekaan haudat eivät oikeastaan merkitse mitään. Omia vanhempiani muistelen minäkin usein muutenkin. Moni musiikkikappalekin muistuttaa heistä monin verroin enemmän kuin hautakivi Honkanummella. Siippani haluaa tulla sirotelluksi mökkimaisemiin. Minä en edes sinne. Kunhan jonnekin, etteivät tuhkat jää kenenkään riesaksi.

Kyllä oli taas mukava tavata kettispojat. Pienempi vissiin ikävöinyt minua, kun kävi jalkojeni päälle makaamaan kieputtuaan ja hypittyään ensin ympärilläni. Kyllä isompikin oli riemuissaan, mutta se tuntuu enemmän olevan siipan koira, ja hääri etupäässä hänen kimpussaan. Lenkki kettisten kanssa oli aika hyinen. Kintaat olisi pitänyt olla käsissä. Ja huomenna luvataan vielä kylmempää. Yöksi luvattu lumisadettakin. Toivottavasti työmatkalaiset eivät joudu kesärenkaillaan vaikeuksiin. Onneksi saan jäädä nukkumaan. Antaa tulla lunta tupaan, kyllä lapset luutii.
Ilmoita
Tuossa tuhkien sirottelussa omalle tontille, joko kaupungissa taikka mökillä on se haitta, että siitä on tehtävä merkintä hautausviranomaisille, missä tuhkat ovat ja se voi haitata asunnon tai mökin myyntiä sitten joskus. Se voi haitata esim tontin rakennusoikeutta koska siihen tuhkakohtaan ei saa rakentaa. Näin olen hautatoimilaista lukenut.

Helsingissäkin mereen saa sirotella vain tiettyyn kohtaan Harmajan majakan kupeessa.
Cee
Ilmoita
On se Malmin hautausmaa niin kaunis paikka. No toisaalta täytyyhän siellä jotain kaunistakin olla.
Meidän sukulaiset ovat pääosin Hietaniemen ja Järvenpään hautausmailla.
On se kyllä kumma ettei tuhkaa saa ripotella mihin haluaa ilman sen suurempaa numeroa kun lannoitetaanhan metsiäkin tehtaiden tuhkalla ihan helikopterista levittämällä. Tuhka mikä tuhka
Ilmoita
Kaiketi se ihmisen tuhka on sitten jotenkin "pyhää" ja hautarauhaa ei saa rikkoa.
Ilmoita
Nyt tuli stoppi eteen kaikenlaisille asioille: lunta on maassa paksulti ja lisää pyryttää. Polvea särkee jo sitä ihanuutta ikkunasta katsellessa.

Meillä kotona laskettiin aika karskiakin pilaa hautaamisesta. Meidän äidillä kun oli kultalammasturkki, hän tarjosi meille lapsille makoisat naurut ehdottaessaan, että hänet saa viedä siinä turkissa koirien hautausmaahan. Lapsuus on jäänyt muutenkin mieleen ihanana aikana, jolloin sai nauraa paljon perheen kesken, varsinkin ankaran ilonpilaajafaijan häivyttyä maisemista.

Ihmisten uurnalehtoonhan äitikulta lopulta päätyi, jonne myös kuollut veljeni, miesvainajani ja muita sukulaisia. Minä jään tänne, saa tytär heittää tuhkani Pielisen tuuliin.
Ilmoita
https://youtu.be/wZis6UrA5cU Eilen niitä oli puolisensataa, nyt ne lentävät jo päin silmiä nälissään. Nopeasti metsästämään uusia siemensäkkiä, ISOJA!
3 VASTAUSTA:
Onpa melkoinen lauma peippoja. En koskaan ole tainnut nähdä edes kahta peippoa yhdessä, puunkaan oksalla saati maassa, ja nyt niitä on tuollainen määrä. Ihanaa, että tyttäresi lintujakin kerkiää hoidella. Nyt juuri onkin niille tosi rankat ajat. Toivottavasti kelit pian lämpenevät.

Ja meikät täällä hieman jännittivät, jotta onko aamulla maa lumen peitossa, kun siipan oli meininki lähteä toimittamaan paria asiaa. Mutta ei ollut, vain muutama valkoinen ryyni terassilla. Nyt aamupäivän mittaan aina välillä on tullut taivaalta pieni tupsahdus kevyttä lunta, mutta ei siitä edelleenkään näy merkkejä maassa. Kohta täytyy kettiksiä lähteä työntelemään. Pitää nyt muistaa ottaa hanskat, etteivät vallan sormet kangistu flexin ympärille.

Huvitti, kun käväisin naapurissa lukaisemassa viimeisimmät vitsit. Että olemmekin onnekkaita! Meillä on Luojan armosta opettaja, joka heti iskee tikarilla (uskoo ressu satuttavansakin) täällä niitä, joiden asenne ja mielipiteet eivät häntä tyydytä. Miten ihmeessä jollekin ihmiselle muodostuu noin vankka usko omaan erinomaisuuteensa. Ehkä itse elääkin ympäristössä, missä heti nuijitaan maan rakoon, jos ei mukaile toista, ja antaa sitten täällä vahingon kiertää. Aikoinaan olin työpaikassa, jossa oli juuri sellainen pomo: vaimonsa äkseerasi kotona häntä kaiken aikaa, ja hän sitten töissä alaisiaan.

Vaan eläminen olisikin helppoa, jos olisi vain jeesjees-naisia ja -miehiä. Monessa maassakin sitä on yritetty, myös "tikarein", isommassa mittakaavassa, mutta eivätpä lopputulokset kovinkaan hääppöisiä ole.

Säästä huolimatta iloista viikonlopun aloittelua!
Anonyymi kirjoitti:
Onpa melkoinen lauma peippoja. En koskaan ole tainnut nähdä edes kahta peippoa yhdessä, puunkaan oksalla saati maassa, ja nyt niitä on tuollainen määrä. Ihanaa, että tyttäresi lintujakin kerkiää hoidella. Nyt juuri onkin niille tosi rankat ajat. Toivottavasti kelit pian lämpenevät.

Ja meikät täällä hieman jännittivät, jotta onko aamulla maa lumen peitossa, kun siipan oli meininki lähteä toimittamaan paria asiaa. Mutta ei ollut, vain muutama valkoinen ryyni terassilla. Nyt aamupäivän mittaan aina välillä on tullut taivaalta pieni tupsahdus kevyttä lunta, mutta ei siitä edelleenkään näy merkkejä maassa. Kohta täytyy kettiksiä lähteä työntelemään. Pitää nyt muistaa ottaa hanskat, etteivät vallan sormet kangistu flexin ympärille.

Huvitti, kun käväisin naapurissa lukaisemassa viimeisimmät vitsit. Että olemmekin onnekkaita! Meillä on Luojan armosta opettaja, joka heti iskee tikarilla (uskoo ressu satuttavansakin) täällä niitä, joiden asenne ja mielipiteet eivät häntä tyydytä. Miten ihmeessä jollekin ihmiselle muodostuu noin vankka usko omaan erinomaisuuteensa. Ehkä itse elääkin ympäristössä, missä heti nuijitaan maan rakoon, jos ei mukaile toista, ja antaa sitten täällä vahingon kiertää. Aikoinaan olin työpaikassa, jossa oli juuri sellainen pomo: vaimonsa äkseerasi kotona häntä kaiken aikaa, ja hän sitten töissä alaisiaan.

Vaan eläminen olisikin helppoa, jos olisi vain jeesjees-naisia ja -miehiä. Monessa maassakin sitä on yritetty, myös "tikarein", isommassa mittakaavassa, mutta eivätpä lopputulokset kovinkaan hääppöisiä ole.

Säästä huolimatta iloista viikonlopun aloittelua!
Etköhän taas kertoisi enemmän mitättömästä elämisestäsi, mitättömästä miniästäsi, että päästäisi tietoisuutesi suurille lähteille. Oot dorkin tyyppi, mihin olen kirjoituksissa törmännyt.

Jos noilla sinun anneillasi joutuvat lapsenlapsesi maantielle, niin surkeeta on tulevaisuus. Enkä tarkoita nyt heidän tulevaisuutta, vaan muiden ihmisten, sillä johan on tullut täysin selväksi, että teikäläiset eivät itse huomaa olevansa ongelmajätteen lähde.

Aikoinaan olin työpaikassa, missä sinunlaisia tyhjäpäitä oli rasittavuuteen saakka. Kuulut suureen tyhjäpäisyyden lauman jatkumoon, ei voi mitään.
Anonyymi kirjoitti:
Etköhän taas kertoisi enemmän mitättömästä elämisestäsi, mitättömästä miniästäsi, että päästäisi tietoisuutesi suurille lähteille. Oot dorkin tyyppi, mihin olen kirjoituksissa törmännyt.

Jos noilla sinun anneillasi joutuvat lapsenlapsesi maantielle, niin surkeeta on tulevaisuus. Enkä tarkoita nyt heidän tulevaisuutta, vaan muiden ihmisten, sillä johan on tullut täysin selväksi, että teikäläiset eivät itse huomaa olevansa ongelmajätteen lähde.

Aikoinaan olin työpaikassa, missä sinunlaisia tyhjäpäitä oli rasittavuuteen saakka. Kuulut suureen tyhjäpäisyyden lauman jatkumoon, ei voi mitään.
jatkuu ... "En koskaan ole tainnut nähdä edes kahta peippoa yhdessä,"

Jos olisit joskus tuollaisen tapahtuman nähnyt, olisiko ollut paikka soittaa taas jollekin ja kysyä, mistä nyt onkaan kysymys.

"Ja meikät täällä hieman jännittivät, jotta onko aamulla maa lumen peitossa"

Kyllä teillä on jännittämisen paikka. Mitenhän käy? Kyllä elämäsi on ihmeellisyyksiä ja jännittävyyksiä ihan tulvillaan. Ai ai, nuo tunteet ja kokemukset vaan jälkipolville talteen ja kun lapsenapset kasvavat, niin voitte muistella aikaa, jolloin vietettiin kovaa, luonnonmukaista elämää mökillä. Koskaan ei tiennyt, mitä seuraava aamu toi tullessaan.
+Lisää kommentti
Metaanilähde miettii : "Siippani haluaa tulla sirotelluksi mökkimaisemiin. Minä en edes sinne. Kunhan jonnekin, etteivät tuhkat jää kenenkään riesaksi."

Se ei ole kuule sun halustasi kiinni, sillä ainoa oikea paikka on Riihimäen ongelmajätelaitos ja sen polttouunit.

"Ettei tuhkat jää kenenkään riesaksi ..."

Heh he joo. Tosta voisi päätellä, että ajattelet edes osalla munuistasi, mutta kyl sekin on väärä päätelmä.
2 VASTAUSTA:
Entistä vakuuttuneemmaksi tulen, että sulla ei elämässäs tosiaankaan ole muuta iloa - onko koskaan ollutkaan - kuin se, mitä saat toisten solvaamisesta ja oman, ns. viisautes korostamisesta. Kyllä mahtaa sun perheelläskin olla vaikeeta tommosen tyypin seurassa, jonka muumit etsivät laaksoaan, mutta yksikään ei enää sinne löydä.

No, jossainhan miehen vaatteisiin piiloutuvan nyhverönyyssösen pitää voida machoilla, jos ei kotona saa, niin sitten täällä. "Pois alta akkavalta, ukko huusi sängyn alta":)
Anonyymi kirjoitti:
Entistä vakuuttuneemmaksi tulen, että sulla ei elämässäs tosiaankaan ole muuta iloa - onko koskaan ollutkaan - kuin se, mitä saat toisten solvaamisesta ja oman, ns. viisautes korostamisesta. Kyllä mahtaa sun perheelläskin olla vaikeeta tommosen tyypin seurassa, jonka muumit etsivät laaksoaan, mutta yksikään ei enää sinne löydä.

No, jossainhan miehen vaatteisiin piiloutuvan nyhverönyyssösen pitää voida machoilla, jos ei kotona saa, niin sitten täällä. "Pois alta akkavalta, ukko huusi sängyn alta":)
"toisten solvaamisesta"

Älä nyt itseäsi laske mukaan "toisiin", sinä olet ihan erikoistapaus, pelkkää höttöä ja turhaketta. Etkö jo vihdoin ottaisi jotain? Se laukaisisi suuren helpotuksen ties lopulta kuinkakin laajalti.

Täällä sitä kirjoitellaan omista siipoista ja näin koetetaan silläkin saralla kertoa että pyyhkii. Epäillä sopii senkin pyyhinpaperin väriä, sillä yleensä harva viitsii langeta toisesta puoliskosta moisiin kertoiluihin, kuin te pyhässä elämässänne ... no rapu joskus, poikkeuksena vähän toiselta kantilta. Uustahan me kyllä tiedetään kans, onks töissä vai missä ja edesmenneestä viihdetaiteilijastakin jotain "tietoa" saatu. Eiks teil oo muuta jutun juurta ku vetää tänne tarinaa läheisistänne, heh joo. Voi v***u teit koirankusettajii
+Lisää kommentti
Hm... tuota noin. Ei olisi pitänyt kirjoittaa peipoista. Täällä ei koskaan arvaa, millä ärsyttää noita omasta mielestään "hyväluontoisia" naapurin herroja.

En muista a-mummu minäkään tuolIaista lintukatrasta nähneeni kuin puluista ja sorsista.
1 VASTAUS:
"En muista a-mummu minäkään tuolIaista lintukatrasta nähneeni... "

ja metaanilähden : ""En koskaan ole tainnut nähdä edes kahta peippoa yhdessä,""

Siinä teillä vielä mietittävää, että mikäs se olisikaan se peippolauman normaalimpi koko. Kyl se siitä, kunhan vaan hierotte nystyröitänne.

Ja jos etten oikke pääse tulokseen, ni se menaani voi soittaa kaverille, joka tietää.
+Lisää kommentti
No, tää ykshän tietysti on nähnyt varmaan karhujakin laumoittain. Niin luontoihmistä sitä ollaan. Mokoma kaikkien alojen wannabe. Mut ongelmajätteistä ei raasu tiedä mitään. Varmaan jemmaa autojensakin jäteöljyt maahan. Vanhoista renkaista puhumattakaan.
2 VASTAUSTA:
Kyllä, nimenomaa luontoihmisiä ollaan. Joku voi käsittää luontoihmiseksi sellaisenkin, joka ruokkii lintuja, mutta mikä minä olen estämään, jos niin torvelot haluavat tehdä. Korkeasaaret ovat näiden luontoihmisten paratiiseja, siellä eläimiä ruokitaan. Älkää nyt vaan alkako kaakattamaan, että metsästäjätkin ovat luontoihmisiä, kun ruokkivat tiettyjä eläimiä.

Teistä taas ei luontoa pilaamatta samaa voi lausua, ei millään, siis että olisitte mitenkään luontoihmisiä. Voihan sitä kuvitella olevansa tietty sellainen, istua saunan kuistilla suolätäkön ääressä tai partsilla tai kesämökin kuistilla ja ihailla ja olla ns. luontoihminen. On kuin yön ja päivän ero asua maalla kuin käydä siellä. Tai nähdä peippo, joskus jopa kaksi.

Joidenkin alojen wannabe olen ilman muuta, jos teihin kehenkään vertaa. Sen verran täytyy ihmisessä olla omasta itsestään tajua, etteivät sentään turistit silmille hypi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä, nimenomaa luontoihmisiä ollaan. Joku voi käsittää luontoihmiseksi sellaisenkin, joka ruokkii lintuja, mutta mikä minä olen estämään, jos niin torvelot haluavat tehdä. Korkeasaaret ovat näiden luontoihmisten paratiiseja, siellä eläimiä ruokitaan. Älkää nyt vaan alkako kaakattamaan, että metsästäjätkin ovat luontoihmisiä, kun ruokkivat tiettyjä eläimiä.

Teistä taas ei luontoa pilaamatta samaa voi lausua, ei millään, siis että olisitte mitenkään luontoihmisiä. Voihan sitä kuvitella olevansa tietty sellainen, istua saunan kuistilla suolätäkön ääressä tai partsilla tai kesämökin kuistilla ja ihailla ja olla ns. luontoihminen. On kuin yön ja päivän ero asua maalla kuin käydä siellä. Tai nähdä peippo, joskus jopa kaksi.

Joidenkin alojen wannabe olen ilman muuta, jos teihin kehenkään vertaa. Sen verran täytyy ihmisessä olla omasta itsestään tajua, etteivät sentään turistit silmille hypi
Onkin ihan eri asia olla vain wannabe kuin oikeesti olla se, joka haluaisi olla. Sulla viel pitkä matka kunnon wannabeeks, huonoihin olet jo päässyt sisään.

Turisteista puheen ollen. SIellä missä juuri olin viikon, ei noita, mutkaiset ja kapeat tiet homekodeillaan tukkivia turisteja hyvällä silmällä katsota. Tulevat sinne täyttämään ajoväyliä, parkkeeraamaan ilmaiseksi toisten peltojen pientareille, kuvaamaan paikallisia ja paikallista elämää, kuluttamaan nähtävyyksiä, mutta jättävät - pitkin hampain - rahaa vain ihan välttämättömän verran, tuodessaan asuntonsa ja ruokansa ynnä muut tarvikkeet mukanaan.
+Lisää kommentti
Ed sonnilla taitaa olla niin kova kuri kotona, ettei osaa muualla kuin sortaa naisia niin paljon kuin ehtii ja mahdollisimman alhaisella tavalla. Vain sillä tavalla voi tuntea ylemmyyttä itseseään kohtaan ollessaan mahdollisimman räyhäpera muita naisia kohtaan. Miehiä kyllä hymistelee omassa ketjussaan ainakin.
1 VASTAUS:
Ja on niin helppo provosoitava. Ei tartte ku kirjoittaa peipposista, niin alkaa sillä jo kaulasuonet pullistua; hengenvaarallista;).

PS. Taisi olla huu, joka sanoi, että kettu ei kysele kuvia. Totean saman.
+Lisää kommentti
Ei tännekään oikein ole kiva tulla kirjoittelemaan näitä meidän "typeriä" arkipäivänasioita, kun äly(vapaa) on löytänyt meidän ketjuumme taas laukomaan "ihailuaan" meitä naisia kohtaan. Hämmästyin kyllä kovasti, kun luin jostakin hänen kehuvan kumppaniaan tuossa vapunaikoihin. Edes yksi nainen on hänen arvoisensa, niin onhan se todella suuri myönnytys naisten parjaajalta, hän parjaa naisia, joita ei edes tunne ja lataa tappouhkauksia yhdelle jos toisellekin vähän väliä. Hänen sielunsa ei kai muuten rauhoitu. Täytyy aina ja aina vaan löytää kauheampia tappotapoja naisille!
9 VASTAUSTA:
Mä edelleen toistan. Ootteko muka naisia? Pelkkiä juoruakkoja, jotka kertovat joka toisessa postauksessaan myös henkilöistä, jotka eivät itse tänne kirjoita. Ammu on ihan oma lukunsa, haukkuu täysin meille tuntemattomia miniöitään antamatta hänelle edes puheenvuoroa. Olisi se hauska tietää, onko U tai se lepakko tietosia siitä, mitä heistä tänne kirjoitetaan.

Tappouhkauksia en ole ainuttakaan laittanut, pelkästään ehdotuksia siitä, miten itse pääsette omin avuin tuskistanne.
Anonyymi kirjoitti:
Mä edelleen toistan. Ootteko muka naisia? Pelkkiä juoruakkoja, jotka kertovat joka toisessa postauksessaan myös henkilöistä, jotka eivät itse tänne kirjoita. Ammu on ihan oma lukunsa, haukkuu täysin meille tuntemattomia miniöitään antamatta hänelle edes puheenvuoroa. Olisi se hauska tietää, onko U tai se lepakko tietosia siitä, mitä heistä tänne kirjoitetaan.

Tappouhkauksia en ole ainuttakaan laittanut, pelkästään ehdotuksia siitä, miten itse pääsette omin avuin tuskistanne.
"Tappouhkauksia en ole ainuttakaan laittanut",
valehtelet kuin Al-Taee, niitä juuri olet tänne laittanut vaikka millä mitalla. Palauta muistiisi, ettei tarvitse monen vuoden takaa penkoa.
Anonyymi kirjoitti:
Mä edelleen toistan. Ootteko muka naisia? Pelkkiä juoruakkoja, jotka kertovat joka toisessa postauksessaan myös henkilöistä, jotka eivät itse tänne kirjoita. Ammu on ihan oma lukunsa, haukkuu täysin meille tuntemattomia miniöitään antamatta hänelle edes puheenvuoroa. Olisi se hauska tietää, onko U tai se lepakko tietosia siitä, mitä heistä tänne kirjoitetaan.

Tappouhkauksia en ole ainuttakaan laittanut, pelkästään ehdotuksia siitä, miten itse pääsette omin avuin tuskistanne.
"U tai se lepakko"

Kuka, missä? Onko hyvänkin näköinen misu? Tännehän on joku tuonut teksteissään ihan uusia kiinnostavia tyyppejä.

Viihdetaiteilija, lepakko, ketähän muita hän kuvittelee näkevänsä taikapeilistään? Tietyti jos kaatuu, pää voi mennä vähän pyörälle tai siis enemmän pyörälle kuin normaalisti.
Anonyymi kirjoitti:
"Tappouhkauksia en ole ainuttakaan laittanut",
valehtelet kuin Al-Taee, niitä juuri olet tänne laittanut vaikka millä mitalla. Palauta muistiisi, ettei tarvitse monen vuoden takaa penkoa.
No jo on akoilla omanlaisensa peilejä, eivät tunnista kirjoittaneensa omista ukoistaan tänne. Se viihdetaitejija on tietty se mauran edesmennyt. Eikö cee ole kertonut U:sta, ja tää lehmä siipastaan.

Onnettominta kaikessa, te arvon juoruakat , teillä ei siellä tyhjässä ole mitään, mikä yleensä sekaisin voisi mennä.

"valehtelet kuin Al-Taee"

Yksikin lause esiin, missä olen uhannut tappaa. Sehän olisi mahdoton tehtävä, sillä teidänlaisia tyhjäpäitä on liiaksi asti. Joka helekutin apuni, ohjeeni ja ehdotukseni on pohjautunut tee se itse- menetelmien kehittelyyn
Voi kuinka mieleeni tulee se yksi tauno Lapparin kansiksen ekalta luokalta. Onnettomasta kodista tullut kiusankappale, joka pahalla sisullaan peittosi vahvimmatkin pojat. Tytöt pienikokoinen hirviö jahtasi joka välkällä tyttöjen vessaan eikä päästänyt heitä sieltä pois.

Olen ajatellut, missä kiven kolossa noita sikiää. Sen tiedän, että luokalla missä tuollainen monsteri mellastaa, ei kukaan opinhaluinen lapsi eikä kukaan opettaja viihdy.

En tiedä missä tauno nykyään majailee, ei ehkä ole hengissäkään enää. Aina löytyy vahvempi kurittaja tuollaisellekin.
Anonyymi kirjoitti:
Mä edelleen toistan. Ootteko muka naisia? Pelkkiä juoruakkoja, jotka kertovat joka toisessa postauksessaan myös henkilöistä, jotka eivät itse tänne kirjoita. Ammu on ihan oma lukunsa, haukkuu täysin meille tuntemattomia miniöitään antamatta hänelle edes puheenvuoroa. Olisi se hauska tietää, onko U tai se lepakko tietosia siitä, mitä heistä tänne kirjoitetaan.

Tappouhkauksia en ole ainuttakaan laittanut, pelkästään ehdotuksia siitä, miten itse pääsette omin avuin tuskistanne.
Mutta miituu-kategorian uhkauksia kyllä. Itsekin varmaan muistat tuon häpeällisen tekosi.
Anonyymi kirjoitti:
No jo on akoilla omanlaisensa peilejä, eivät tunnista kirjoittaneensa omista ukoistaan tänne. Se viihdetaitejija on tietty se mauran edesmennyt. Eikö cee ole kertonut U:sta, ja tää lehmä siipastaan.

Onnettominta kaikessa, te arvon juoruakat , teillä ei siellä tyhjässä ole mitään, mikä yleensä sekaisin voisi mennä.

"valehtelet kuin Al-Taee"

Yksikin lause esiin, missä olen uhannut tappaa. Sehän olisi mahdoton tehtävä, sillä teidänlaisia tyhjäpäitä on liiaksi asti. Joka helekutin apuni, ohjeeni ja ehdotukseni on pohjautunut tee se itse- menetelmien kehittelyyn
"Yksikin lause esiin, missä olen uhannut tappaa. Sehän olisi mahdoton tehtävä, sillä teidänlaisia tyhjäpäitä on liiaksi asti. Joka helekutin apuni, ohjeeni ja ehdotukseni on pohjautunut tee se itse- menetelmien kehittelyyn"

Yksi mieleeni muistuva tapaus on, kun amummu oli lähdössä laivalla Viroon, niin toivoit että se laiva uppoaisi Suomenlahteen, ei siinä itsemurhan auttamisesta ollut kyse vaan toivoit että koko laiva uppoaisi kuin Estonia konsanaan. Ei siinä ollut kyse tee se itse -menetelmästä eikä sen kehittelystä, vaan suora toivomus koko laivaporukan kuolemasta.
Näitä laivanuppoamisia olet toivonut myös esim persuristeilyille jne.

S24:n säännöissä sanotaan, ettei kenellekään saa toivoa kuolemaa, eikä uhata sillä. Ja sitä sinä teet kaiken aikaa erilaisilla ohjeillasi ja toiveillasi. Onko täällä moderaattorina joku sukulaisesi, kun sinun kirjoituksiasi ei poisteta kun taas meidän muiden normaalit arkiaskarekirjoitukset häviävät alta aikayksikön muka säännön vastaisina.
Anonyymi kirjoitti:
No jo on akoilla omanlaisensa peilejä, eivät tunnista kirjoittaneensa omista ukoistaan tänne. Se viihdetaitejija on tietty se mauran edesmennyt. Eikö cee ole kertonut U:sta, ja tää lehmä siipastaan.

Onnettominta kaikessa, te arvon juoruakat , teillä ei siellä tyhjässä ole mitään, mikä yleensä sekaisin voisi mennä.

"valehtelet kuin Al-Taee"

Yksikin lause esiin, missä olen uhannut tappaa. Sehän olisi mahdoton tehtävä, sillä teidänlaisia tyhjäpäitä on liiaksi asti. Joka helekutin apuni, ohjeeni ja ehdotukseni on pohjautunut tee se itse- menetelmien kehittelyyn
"Se viihdetaiteilija on tietysti se mauran edesmennyt."

Olkoon niin, vaikka harva tässä maassa on jazzilla itseään elättänyt. Ihan oikea koulutus piti läpikäydä, kuten minunkin, ja hankkia leipä muissa duuneissa. Onhan tuo tavallaan imartelevaa, että ylioppilaskemujen jammailija muistetaan oikeana viihdetaiteilijana.

Sen 'lepakon' jätit vielä selittämättä. Jos viittasit minuun, tuollaisen maalaismachon mielestä vanhempikin nainen ilman miestä on lesbo. Jos taas viittasit tyttäreeni, voin kertoa että nykyään fiksu nainen valitsee yksinelon mieluummin kuin huonon miehen - sietämätöntä vai kuinka?
Anonyymi kirjoitti:
Voi kuinka mieleeni tulee se yksi tauno Lapparin kansiksen ekalta luokalta. Onnettomasta kodista tullut kiusankappale, joka pahalla sisullaan peittosi vahvimmatkin pojat. Tytöt pienikokoinen hirviö jahtasi joka välkällä tyttöjen vessaan eikä päästänyt heitä sieltä pois.

Olen ajatellut, missä kiven kolossa noita sikiää. Sen tiedän, että luokalla missä tuollainen monsteri mellastaa, ei kukaan opinhaluinen lapsi eikä kukaan opettaja viihdy.

En tiedä missä tauno nykyään majailee, ei ehkä ole hengissäkään enää. Aina löytyy vahvempi kurittaja tuollaisellekin.
Toivotaan että löytyi järki tuollekin pojalle. Muistan yhden tuollaisen kaverin Malmilta. Oli pienikokoinen jäpikkä, kauhea uhoamaan ja aina oli tappelemassa isompia kavereita vastaan, kuin näyttääkseen miten vahva hän on. Oli siis erittäin huonon itsetunnon omaava miehenalku.
+Lisää kommentti
No johan sain ammulauman oikke määkimään

Heh heh, vai olen naisia kohtaan ties mitä. Ootteks te muka naisia, älkää ny viittikö? Jo on luulot. Ei jumal'auta, muutama juoruakka areenalla, ei muuta.
Ilmoita
Ai onko Ed sonni joskus kehunut kumppaniaan? Ja vapun aikoihin? en ole huomannut. Taitaa olla ainoa nainen, joka on pannut äijälle jöötin kaulaan, jos ei ole kehunut, ei ole myöskään haukkunut. On siis löysässä hirressä. Jos ei ole kunnolla lentää ulos kuin leppäkeihäs. Jotain rajaa. Ed sonnilla on hyvä vaimo, ainoa, jota hän uskoo ja pelkää sen verran, että naisten haukkumiset tehdään toisaalla senkin edestä, kun omalleen ei uskalla eikä ole varaa.
9 VASTAUSTA:
Kyllä niin on tapahtunut, runomuodossa peräti ja "naamioitu" kylläkin "kinkkutieteeksi" - miehiseen malliin!

Se "kehu" on luettavissa heidän omassa ketjussa. Ensimmäinen "kehu" 2.5 klo. 16.37 ja toinen, hieman pidempi runo 2.5. klo. 18.37.

Ei olisi uskonut, mitä sulosointuja joku "kirmaiseva kinkku" saa aikaan miehessä?

Jos joku meistä kirjoittaisi jotain noin "hempeää" kumppanistaan, niin johan tulisi "röhkinää" millä ei olisisi määrää eikä laitaa!
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä niin on tapahtunut, runomuodossa peräti ja "naamioitu" kylläkin "kinkkutieteeksi" - miehiseen malliin!

Se "kehu" on luettavissa heidän omassa ketjussa. Ensimmäinen "kehu" 2.5 klo. 16.37 ja toinen, hieman pidempi runo 2.5. klo. 18.37.

Ei olisi uskonut, mitä sulosointuja joku "kirmaiseva kinkku" saa aikaan miehessä?

Jos joku meistä kirjoittaisi jotain noin "hempeää" kumppanistaan, niin johan tulisi "röhkinää" millä ei olisisi määrää eikä laitaa!
On tainnut olla edsonilla onnen päivät kun on saanut vapun kunniaksi kirmaisevaa kinkkua pitkästä aikaa, kenties. kyllä siinä jo nenä punertuu ja silmät mustuu onnesta piehtaroidessa.
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä niin on tapahtunut, runomuodossa peräti ja "naamioitu" kylläkin "kinkkutieteeksi" - miehiseen malliin!

Se "kehu" on luettavissa heidän omassa ketjussa. Ensimmäinen "kehu" 2.5 klo. 16.37 ja toinen, hieman pidempi runo 2.5. klo. 18.37.

Ei olisi uskonut, mitä sulosointuja joku "kirmaiseva kinkku" saa aikaan miehessä?

Jos joku meistä kirjoittaisi jotain noin "hempeää" kumppanistaan, niin johan tulisi "röhkinää" millä ei olisisi määrää eikä laitaa!
Nyt tuon tekstin takana on oltava kirjallisuudesta leipätyönsä tehnyt noita, joka näkee kirmaisevassa kinkussa jotain muuta kuin naisen, joka kirmaisee ... näkee runoa, huh huh, mitä analyysin kukkasta taas kerran.

Täällä dorkuuden rima vaan heiluu, vaikka sen asettaisi ihan matalallekin.
Anonyymi kirjoitti:
On tainnut olla edsonilla onnen päivät kun on saanut vapun kunniaksi kirmaisevaa kinkkua pitkästä aikaa, kenties. kyllä siinä jo nenä punertuu ja silmät mustuu onnesta piehtaroidessa.
"Ed sonnilla on hyvä vaimo, ainoa, jota hän uskoo ja pelkää sen verran, että naisten haukkumiset tehdään toisaalla senkin edestä, kun omalleen ei uskalla eikä ole varaa."

Nyt kyllä sekoitat todella pahasti. Jos puhutaan kumppanistani, niin hän on nainen, jos teistä, niin on halventavaa naisia kohtaan, jos teitäkin kutsuisi naisiksi. Pelkkiä juoruakkoja olette, ette muuta.
Anonyymi kirjoitti:
"Ed sonnilla on hyvä vaimo, ainoa, jota hän uskoo ja pelkää sen verran, että naisten haukkumiset tehdään toisaalla senkin edestä, kun omalleen ei uskalla eikä ole varaa."

Nyt kyllä sekoitat todella pahasti. Jos puhutaan kumppanistani, niin hän on nainen, jos teistä, niin on halventavaa naisia kohtaan, jos teitäkin kutsuisi naisiksi. Pelkkiä juoruakkoja olette, ette muuta.
Täytyy sanoa, että kyllä sinäkin miessukukunnan loistavasti häpäiset.
Anonyymi kirjoitti:
"Ed sonnilla on hyvä vaimo, ainoa, jota hän uskoo ja pelkää sen verran, että naisten haukkumiset tehdään toisaalla senkin edestä, kun omalleen ei uskalla eikä ole varaa."

Nyt kyllä sekoitat todella pahasti. Jos puhutaan kumppanistani, niin hän on nainen, jos teistä, niin on halventavaa naisia kohtaan, jos teitäkin kutsuisi naisiksi. Pelkkiä juoruakkoja olette, ette muuta.
Naisia ne juoruakatkin ovat. Mitäs muuta?
Anonyymi kirjoitti:
Täytyy sanoa, että kyllä sinäkin miessukukunnan loistavasti häpäiset.
Joutaakin häpäistä, jos kaikki ovat kuin edson.
Anonyymi kirjoitti:
Joutaakin häpäistä, jos kaikki ovat kuin edson.
Aina sanotaan, että miehen takana on nainen, mikäli mies on menestynyt. Muuten hän olisi pelkkä pelästynyt pikkupoika, joka uhoaa raitilla ja uhkaa jokaista vastaantulijaa turpaan antamisella. Kunnon mies ei tarvitse muuta kuin olla tasavertainen naisensa kanssa. Siinä samalla oppii olemaan muutenkin ymmärtämällä toisiakin, joiden mielipiteet poikkaeavat omista. Se on sitä elämänkoulua. Olemalla pelkät laput silmillä kuin ravihevosella, ettei näe vierellä kulkevia, on sitä väärää ajattelutapaa, mikä ei johda mihinkään hyvään kanssakäymiseen vaan iänikuisiin sotiin ja riitoihin.
Anonyymi kirjoitti:
Naisia ne juoruakatkin ovat. Mitäs muuta?
Vai että naisia ne juoruämmätkin ... voi voi

Kovasti teillä on haluja todistella naiseuttanne, mutta pieleen menee nuokin arviot

Joku kirjoitti, että minä muka olisin jonkun miessukukunnan edustaja. Jumal'auta, suuren osanhan ns. miehistä lähetän mielelläni rapakon taakse niillä heikoilla kumiveneillä tai aitaan korkesaareen. Ootte te tosidorkia
+Lisää kommentti
Katsoin Viron pesiin, pari kotkaakin hautoo siellä tällä hetkellä. Yksi ilta näin siinä majavan pesän lähellä jonkun syövän ruohoa, pää vain näkyi ja näytti ihan naudalta, ei tullut paremmin esiin. Ei se ainakaan majavalta näyttänyt. Sitä majavaa en ole nähnyt kertaakaan, asuu varmaan tiiviisti siinä risumajassaan. Kalakanava on aina päivisin hiljainen, yöllä siellä on kuhinaa.

Peipposet olivat hauska näky kun saivat siemeniä sieltä lumen seasta Aran videolta, meillä ei ole vielä tänäänkään satanut lunta mutta kylmä on. Rantatiellä on vielä muutama vesilätäkkö eilisen sateen jäljiltä.
Ilmoita
Antti Rinne, eduskunnan väliaikainen puhemies, lipsautti kokouksen jälkeen, että aika erikoinen mielipide kokoomukselta taas, kyse oli eduskunnan istumajärjestyksestä. Mikki oli unohtunut päälle. Istumajärjestyksen siirrosta äärioikealle on napissut persut, ei kokoomus. Tuli mieleeni se Markus-sedän satutunnin jälkeen joskus 50-luvulla sanomat sanat: nyt Markus-setä lähtee paskalle. Onko faktaa vai ei. Itse olen vain legendana kuullut.
Ilmoita
U tuli töistä ja on tosi kylmissään. Laittoi saunan päälle. Kyllä, hän käy töissä aina kun pyydetään, esim eilen ja tänään. Ei ole siis kirjoituspöydän ääressä sisätiloissa olevaa työtä.
Ilmoita
Kerron kyllä U:sta silloin tällöin täällä, samoin A-mummu siipastaan, mutta emme koskaan haukkumalla ja aliarvioimalla, koska ei ole aihetta. Jos olisi aihetta, niin kyllä sanoisin. Ei kukaan meistä ole täydellinen. Edsonilla on ihme käsitys juoruakoista, mitä muuta miehistä voi sanoa, kuin samaa. Jopa pahempia välillä. Ei miehet eroa siinä mielssä naisista yhtään, kun sille päälle sattuvat.
Ilmoita
Oisko nyt se vuorokauden aika, jolloin solvaaja alkaa olla väsynyt tyhjiin puheisiinsa?

Jotenkin kyllä riepoo meidän perheasioihin puuttuminen. Jotain sairasta on siinä, ettemme voisi täällä edes mainita omaisiamme ilman että hän puuttuu siihen. Kyllä meidän siippojen ja tyttärien pitäisi olla vainoojaltamme kiellettyä riistaa. Varsinkin kun hänen ketjutoverinsa ottaa herneet nenään viattomasta yksinkertaisesta kysymyksestä, onko hänellä lapsia.

Täällä vallitsee paha epätasapaino siinä, mitä kenellekin saa sanoa.
3 VASTAUSTA:
Jos te etsitte tasapainoa sillä, että kerrotte "millainen mies" teillä on, niin sehän on vain teidän kertomustanne. Tai millainen tytär, millainen mikäkin. Jos joku ei halua kertoa lapsistaan, niin luulisi sen riittävän, mutta te ette sitä tajua. Kaikki eivät ole yhtä dorkia kuin te, jotka haluatte kertoa omien läheisten asioista. Tuskin ne edes tietävät, mitä tänne kerrotte.

Loppuuko jutut, jos ei pääse kertomaan sellaisista, jotka eivät edes voi "puolustaa" itseään, jos tarve vaatii. Tällaisia henkilöitä tänne on tuonut ainakin rapu ja ammu

Mitä tulee tyhjiin puheisiin, niin te niitä täällä viljelette, kanat. Ammulehmäkin aloitti koko tämän, ensin kertoi käyneensä lukemassa tuolla toisaalla ja sitten jakoi sontaansa tänne.

Ei täällä mikään epätasapaino vallitse, pelkkää tyhjiötä, enkä nytkään täällä olisi, jollei teidän suurin dorka olisi täällä aloittanut saman veisuunsa minusta. Ihmettelen, ettei rohjennut pask***nsa tuonne toisaalle kantaa. Täys dorka on ammu, enkä ihmettele, että kanaparvessanne viihtyy. Pitäkää läjänne
Anonyymi kirjoitti:
Jos te etsitte tasapainoa sillä, että kerrotte "millainen mies" teillä on, niin sehän on vain teidän kertomustanne. Tai millainen tytär, millainen mikäkin. Jos joku ei halua kertoa lapsistaan, niin luulisi sen riittävän, mutta te ette sitä tajua. Kaikki eivät ole yhtä dorkia kuin te, jotka haluatte kertoa omien läheisten asioista. Tuskin ne edes tietävät, mitä tänne kerrotte.

Loppuuko jutut, jos ei pääse kertomaan sellaisista, jotka eivät edes voi "puolustaa" itseään, jos tarve vaatii. Tällaisia henkilöitä tänne on tuonut ainakin rapu ja ammu

Mitä tulee tyhjiin puheisiin, niin te niitä täällä viljelette, kanat. Ammulehmäkin aloitti koko tämän, ensin kertoi käyneensä lukemassa tuolla toisaalla ja sitten jakoi sontaansa tänne.

Ei täällä mikään epätasapaino vallitse, pelkkää tyhjiötä, enkä nytkään täällä olisi, jollei teidän suurin dorka olisi täällä aloittanut saman veisuunsa minusta. Ihmettelen, ettei rohjennut pask***nsa tuonne toisaalle kantaa. Täys dorka on ammu, enkä ihmettele, että kanaparvessanne viihtyy. Pitäkää läjänne
Sinähän sen veisuun taas aloitit, katopas vain omaa sepustustasi omillesi, 27.4. aamusella. En ollut edes paikalla siinä vaiheessa. Joten älä puhu p.skaa. Jos aloitat, niin varmasti tulee takaisin ja tuplalatingilla.
Anonyymi kirjoitti:
Jos te etsitte tasapainoa sillä, että kerrotte "millainen mies" teillä on, niin sehän on vain teidän kertomustanne. Tai millainen tytär, millainen mikäkin. Jos joku ei halua kertoa lapsistaan, niin luulisi sen riittävän, mutta te ette sitä tajua. Kaikki eivät ole yhtä dorkia kuin te, jotka haluatte kertoa omien läheisten asioista. Tuskin ne edes tietävät, mitä tänne kerrotte.

Loppuuko jutut, jos ei pääse kertomaan sellaisista, jotka eivät edes voi "puolustaa" itseään, jos tarve vaatii. Tällaisia henkilöitä tänne on tuonut ainakin rapu ja ammu

Mitä tulee tyhjiin puheisiin, niin te niitä täällä viljelette, kanat. Ammulehmäkin aloitti koko tämän, ensin kertoi käyneensä lukemassa tuolla toisaalla ja sitten jakoi sontaansa tänne.

Ei täällä mikään epätasapaino vallitse, pelkkää tyhjiötä, enkä nytkään täällä olisi, jollei teidän suurin dorka olisi täällä aloittanut saman veisuunsa minusta. Ihmettelen, ettei rohjennut pask***nsa tuonne toisaalle kantaa. Täys dorka on ammu, enkä ihmettele, että kanaparvessanne viihtyy. Pitäkää läjänne
Jotain salattavaa sinulla täytyy olla lapsissasi ja "kumppanissasi". Eikö ole normaalia, että jos jutustellaan arkipäivän asioista, niissä sivutaan myös omaisia?

Meillä naisilla ei ole omaisissamme mitään salattavaa tällaisessa yleisluontoisessa keskustelussa. Joka muuta väittää, hänellä ei ole omien ihmissuhteidensa osalta "puhtaat jauhot pussissaan".

On aika halpahintaista vetää esiin toisten edesmenneet omaiset. Ne nyt kaikkein vähiten pystyvät puolustautumaan hyökkäyksiäsi vastaan.
+Lisää kommentti
Jaapa jaa. Me sentään kerromme omista läheisistämme sen mitä kerromme. Sinä tolvana sen sijaan innoissasi kuin pikkupoika, lupaa kysymättä paljastit ystäväsi oikean nimen, kun sen sait tietää. Hyvä ettet sukunimeäkin kakaissut. Todella fiksua toimintaa itseänsä muita viisaampana pitävä.
2 VASTAUSTA:
Eipä siinä etunimen paljastamisessa suurtakaan vahinkoa vielä tapahtunut ja Edson varmaan katui sitä ainakin yhtä tehokkaasti kuin Hussein al Taee.
Ja aivan kuten saatettiin ennakoida, vain yksi etukäteen arvattavissa ollut kirjoittaja yritti siitä vääntää jotain kolhittavaa, mutta silläkin kertaa turhaan
Täällä vuosia kirjoitellessa on aina riski, että joku tarkoittamaton henkilökohtainen tieto lipsahtaa ja joutuu heti sellaisen väärinkäyttäjien hyökkäyksen kohteeksi.
Anonyymi kirjoitti:
Eipä siinä etunimen paljastamisessa suurtakaan vahinkoa vielä tapahtunut ja Edson varmaan katui sitä ainakin yhtä tehokkaasti kuin Hussein al Taee.
Ja aivan kuten saatettiin ennakoida, vain yksi etukäteen arvattavissa ollut kirjoittaja yritti siitä vääntää jotain kolhittavaa, mutta silläkin kertaa turhaan
Täällä vuosia kirjoitellessa on aina riski, että joku tarkoittamaton henkilökohtainen tieto lipsahtaa ja joutuu heti sellaisen väärinkäyttäjien hyökkäyksen kohteeksi.
Minä luultavasti tiesin nimesi jo paljon ennen Edsonia. Kirjoituksesi paljasti sinut jo kauan sitten eräällä keskustelufoorumilla. Ei tullut mieleenkään kertoa muille nimeäsi. No, kaipa sekin sitten on sitä tuomittavaa ja ilmaisijansa tappamisen arvoista, väärää "asennetta ja mielipidettä", joista vain hieman "epädiplomaattisin ja epäsovinnaisin" ilmaisuin Edson minua solvaa.
+Lisää kommentti
Noilla tiedoilla joita tästäkin "Mikko Repolaisesta" on joko omiensa taholta tai itse annettu, voisi viitseliäs "arkeologi" helpostikin paljastaa henkilön koko identiteetin. Jos vain viitsisi kaivella kaiken maailman merikapteenirekisterit, sen lontoolaisen koulun oppilastekisterin sekä Lähi-Idässä työskennelleiden suomalaisten tiedot, saattaisi sukunimikin löytyä. Joten aika pitkälle ed sonni meidät johdatti.

Mutta sitten: so what. Mitä teemme jonkun täysin kiinnostamattoman ja vieläpä pahantahtoisen ihmisen tiedoilla? Ei häntä kuitenkaan edesvastuuseen saisi rötöksistään, jotka ovat lähinnä syntejä ihmisyyttä vastaan.
Ilmoita
Huomenta!

Karjalanpaisti on uunissa kypsymässä. En ole tehnytkään sitä varmaan vuoteen, vaikka tarkoitus on ollut tehdä jo monta kertaa. Nyt tuli ostettua tarvikkeet, joten helpolla pääsen herkullisen ruoan nautintoihin muutaman tunnin kuluttua.

Luin tänään paperilehdestä mielipiteen naisiin kohdistuvasta vihapuheesta netin keskustelupalstoilla. Siinä ihmetellään mistä naisia kohtaan johtuva vihamielisyys juontaa alkunsa? Yksi vaihtoehto on vain yksinkertaisesti: naisviha! Kirjoittaja (sosiaalityöntekijä) kirjoittaa, että onneksi "jokaista vihamielistä kommenttia kohtaan tulee myös monia viisaita ja perusteltuja vasta-argumentteja."

Tämä naisviha on kohdistunut täällä erittäin karmaisevilla ilmaisuilla meitä naisia kohtaan, yhden tai usein kolmen miehen taholta ja ainakin kaikkien kolmen miehen täydellisenä vihapuheen hyväksymisenä, he jopa pitävät niitä törkypuheitaan miehen viisauden merkkinä!

No, aurinko paistaa ja me kuittaamme nuo puheet noiden puheiden pitäjän omaan "laskiämpäriin jätetyiksi."

Mukavaa lauantain viettoa!

Toivottelee Rapu
Ilmoita
Huomenta täältä "talven ihmemaasta"

Sitkeästi lumi on pystynyt maassa, nollan tuntumassa pysyttelevä asteluku ei sitä sulata.

Minäkin luin sen vihapuhekirjoituksen. Siinä laitettiin naisvihan syyksi naisten harjoittamaa "patriarkan haastamista" ja muuta ylevää. Miksi eivät käyneet täällä toteamassa että näissä pohjasammalikoissa ei syytä edes tarvita: hyvä veli -verkoston mielestä kuolemantuomionkin langettaminen kirjoittaville naisille on ihan OK kuin Isiksen säännöissä ikään.
Ilmoita
Useita miehiä rietoo se, että naiset alkavat olla jo liian tasa-arvoisia heidän rinnallaan. He kun olisivat edelleen mielellään ns perhen päitä, nainen heidän alamaisensa ja passaajansa. Tähän jo kirkon opit ovat meitä opettaneet. Ilmankos nykyään on niin paljon kirkosta eronneita. Kirkon vanhoilliset eivät vielä nykyäänkään hyväksy esim naispappeutta.

Katsoin eilen kuvaa kun uusi tuleva Thaimaan kuningas istui valtaistuimellaan ja hänen tuleva vaimonsa oli lattialla mahallaan edessään ja vanhan tavan mukaan mies kaatoi vihkivettä hänen päähänsä. Oli siinä vaimon takana kyllä miehiäkin mahallaan, eli koko hoviväki nähtävästi. Onpa nykyaikaan täysin sopimaton ja alaisia ja vaimoa alentava tapa vielä voimassa.

Cee
Ilmoita
Aurinkoista lauantaita!

Jokohan tämän päivän jälkeen taas alkaisi hieman lämmetä. Ainakin metelookit niin lupailevat. Meinasin tänään käydä puutarhalla hakemassa ruukkuihin talvikasvien tilalle jotain keväisempää. Taidan kuitenkin siirtää sitä vielä. En haluaisi kaksia kukkia laittaa, jos vaikka kylmästä vielä kohmettuvat.

Minä lähes järkytyin tuon kuninkaan uuden vaimon maassa matamisesta. Ihan ekassa näkymässä luulinkin, että oli kompastunut ja kaatunut. Voi aikoja, voi tapoja (ja naisen nöyryytystä). Toisaalta naisten nöyryyttämistähän täälläkin kovasti yritetään.

Alkaako siellä Mauran mailla jo talvi hellittää? Peipposkuvasi ovat jääneet mieleeni. Luonto on kova elukoillekin silloin kun haluaa.

Nyt lähden silityshommiin, jotka eivät mielipuuhiani ole. Pinossa on tällä kertaa myös siipan pari paitaa, jotka hän kyllä enimmäkseen itse hoitaa, niin pesut kuin silityksetkin; pitää välillä vähän liehitellä, ettei "lennä huitsin nevadaan";))
1 VASTAUS:
Täällä tuulee taas aika reippaasti, eikä ole edes lämpöasteita kuin muutama.

Kun minä näin ensimmäisen kerran tuon kuninkaan vihkitilaisuuden, niin näytettiin vain kuinka tuo tuleva vaimo (entinen kuninkaan henkivartija) ryömii maassa, niin minua puistatti. Ajattelin, että minua ei saisi kukaan mies, eikä mikään uusi yhteiskunnallinen asema ryömimään sen saavuttaakseni, ei sitten mikään.

Minä lähden nyt katsomaan, joko karjalanpaisti alkaa olla valmista syötäväksi? Onhan se ollut uunissa lähes neljätuntia.

Silittää pitäisi minunkin, mutta se homma saa vielä odottaa. Tänään on taas sisarpuhelun aika ja sitten saunaan.
+Lisää kommentti
Meilläkin on muuten tänään karjalanpaistia, vaikka tein sitä aika hiljattainkin, mutta kun U eilen ehdotti, niin sopii minulle.

Silittämistä tosi harvoin myönnän tehneeni. Silloinkin pakon edessä, mikäli joku vaate sitä vaatii ja olemme menossa ihmisten ilmoille täältä kotoa, siis häihin, nimiäisiin, kastajaisiin tai hautajaisiin. Vaatteet ostan nykyään sellaista materiaalia, etteivät silitystä kaipaa. Muihin juhliin kelpaa mitkä tahansa rytkyt. Emme missään gaaloissa ikinä enää käy. Sellaisissakin joskus tuli oltua. Vaatteet sen mukaiset. Työpaikan juhlissakin minulla oli valkoinen pusero ja musta jakkupuku, ne olivat firman vuosipäivän juhlia. Pikkujoulut erikseen.

Nyt meillä sataa muuten jalkarättejä, mutta sulavat maahan tullessaan, eli ei ole vielä valkoista maassa. vesiseltä tiet näyttävät.
Cee
Ilmoita
Tässä hiukan vanhaa argentiinalaista tangoa vaihteeksi. https://www.youtube.com/watch?v=vuhymOusuqI
Kohta syömme karjalanpaistia kun se valmistuu tuota pikaa.
Ilmoita
Kun ilta ehtii...

Noin lauletaan juuri radiossa. Tottahan tuo on jo kaikintavoin. No, ei se mitään. Saunottukin on ja karjalanpaistista tuli hyvää minullakin. Olihan se uunissa melkein neljä tuntia, joten liha oli mureaa.

Ulkona on kylmä. Äsken sateli täälläkin isoja, märkiä lumihiutaleita. Ei ne lumeksi kyllä jääneet.

Kiitos Cee laittamastasi musiikista, kummallekin ketjulle. Minäkin aioin päivällä nostaa sitä vanhaa Elämä-ketjua ylös, mutta kun "ne" ovat siellä naapurissa, ne, jotka eivät naista tunnistaisi vaikka neito tulisi kesähelmat heiluen vastaan? Luulisivat lampaaksi ja pistäisivät mielellään lihoiksi. Ja mielellään kidutustavalla. Sellaiset heillä on ainakin puheet.
2 VASTAUSTA:
Onneksi robo oli poistanut "Syanidi-Sainion" viimeisen törkeyden.

Se on totta Rapu, että "niiden" läheisyyskin häiritsee. Ei pitäisi, mutta kun meikälänenkään ei ole tottunut noin ilkeään puheeseen tosielämässä. Minä laitan kovaa kovaa vastaan, mutta mieluummin olisin riitelemättä. Kyllä jokainen solvaus madaltaa mieltä, ettei oikein musiikistakaan pysty nauttimaan. Nuo sydämettömät ovat pilanneet kirjoittamisen ilon.

Tänne on tullut kaunis auringonpaiste ja lumi on sulanut silmissä. Alkuviikoksi luvataan jopa liki kymmentä plusastetta.
Anonyymi kirjoitti:
Onneksi robo oli poistanut "Syanidi-Sainion" viimeisen törkeyden.

Se on totta Rapu, että "niiden" läheisyyskin häiritsee. Ei pitäisi, mutta kun meikälänenkään ei ole tottunut noin ilkeään puheeseen tosielämässä. Minä laitan kovaa kovaa vastaan, mutta mieluummin olisin riitelemättä. Kyllä jokainen solvaus madaltaa mieltä, ettei oikein musiikistakaan pysty nauttimaan. Nuo sydämettömät ovat pilanneet kirjoittamisen ilon.

Tänne on tullut kaunis auringonpaiste ja lumi on sulanut silmissä. Alkuviikoksi luvataan jopa liki kymmentä plusastetta.
Oiva lempinimi tuo "Syanidi-Sainio":))
+Lisää kommentti
Meillä syötiin tänään grillimakkaraa ja -vihanneksia. Minä kokeilin telkassa eilen esiteltyä kana-possumakkaraa, joka on maustettu thai-mausteilla. Makkaran nimi on Serkon suudelma! Se olikin hitsin hyvää, vähän vaihtelua perinteiselle suomi-makkaralle. Lisukkeina oli grillattuja salottisipuleita, kesäkurpitsaa, paprikaa, sieniä ja maissia. Kasviksia tykkäämme nykyään syödä enempi kypsennettyinä kuin raakoina. Tomaatitkin usein joko grillaamme tai kuumitamme pannulla.

Kohta pitäisi pistää sauna palamaan. Ulkona on niin hyisen näköistä, että jo sen katseleminen paleltaa. Huomenna kai jo vähän enemmän lämmintä. Katsotaan ovatko ennusteet oikeassa. Sillä: kyllähän ne ennusteet paikkansa pittää jossei säät ruppee reistaileen.
Ilmoita
Huomenta ja hyvää sunnuntaita!

Kyllä on kylmää edelleen, mutta ehkäpä ensiviikolla jo hieman lämpenee. Vaikka on sunnuntai, niin laitoin pesukoneen päälle ja aion myös imuroida alakerrassa tänään.

Luin paperi Hesaria kauan aikaa tänään ja huvitti, kun eilen sattumalta kirjoitin tuossa hieman ylempänä, kuinka jotkut erehtyy luulemaan naisia lampaiksi ja haluaisivat kohdella heitä mahdollisimman julmasti, niin tänään Hesarissa on Merkintöjä osiossa Paavo Raution juttu otsikolla Siinä hymy hyytyy. Se kertoo elokuvasta Lampaansyöjät. Siinä kaksi miestä "tappaa kesyjä lampaita kiväärillä, mässyttää lampaanlihaa nuotiolla ja paheksuu "akkojen kaklatusta" sekä pohtii heidän sukupuolielimiensä erityispiirteitä."

"Rasvaisen vastenmielistä" ja sopii hyvin tähän meidänkin nykypäivään - kun lukee täälläkin joidenkin ajatuksia naisista!

Jatketaan kuitenkin ottamatta mitään paineita, koska kyllä maailmaan ääntä mahtuu. Hukkuu yleiseen hälinään tyhjät tynnyrit äänineen.
2 VASTAUSTA:
Huomenta sinnekin

Juu, kyllä lampaansyöjät tunnetaan täälläkin. Hesarissa oli myös sarjakuva, jossa mainittiin syanidimyrkky. Luulenpa, että palstamme on saanut mainetta laajemminkin.

Eräänlaisesta kunnianhimoisesta, joskin ontuvasta lehtijutusta käy myös herra myrkyttäjämme analyysi a-mummusta ja siitä, miksei tämä sovi kunnon punavihreän kalliolähtöisen maalaismiehemme pirtaan. Eihän "syytetty" voi muuta kuin huokaista tuollaisen summittaisen syytekirjelmän edessä, mutta toivon että a-mummu ainakin yrittää.

Rasvaisen vastenmielisenä pidin myös toisen sankarin viikonloppusaarnaa, jossa hän haukotuttavasti toistaa ajatuspinttymiään luetellen neljän seinän sisälle mahtuvan oman pikku maailmansa hyvät, pahat ja rumat.

Meidän naisten ylle heitetty huppu tai varjo on sekoitus täydellistä tekopyhyyttä ja käsittämätöntä ilkeämielisyyttä. Ettäs ruojat kehtaavatkin.
Ne peilit, ne peilit. Ihan oikeat peilit eikä mitkään sirkus tai tivolipeilit. Olisi hyvä nähdä joskus oikea kuva itsestäänkin. Vai onko liian kauheaa katseltavaksi?
+Lisää kommentti
Olen minäkin Lampaansyöjät -elokuvan katsonut silloin joskus, en nyt hiljattain, samoin ostanut sen kirjan silloin kun se ilmestyi. Pidin siitä. Minusta se oli harmitonta huumoria ja ukkojen kohellusta. Minusta Huovisen kirjat ovat aina olleet hauskoja, kuten esim se Rasvamaksa ja sen tarinat. Tuota Raution arvostelua en edes huomannut Hesarista, koska en sitä leffauusintaa ollut katsonut, mutta vaikuttaa että katsoi asiaa todella viherpunaisten lasien läpi.
Cee
Ilmoita
Löysin tuon Raution artikkelin ja totesin, että hän taitaa olla nykyään täysin raitis vegaani ja syyllistää meitä lihansyönnistä nykyään, nythän se on niin tapetilla olevaa asiaa ja ilmastonsuojelua. Syön kyllä edelleen lihaa, tosin laillisesti teurastettua, en sitä aio lopettaa. Myös lammasta joskus harvoin.

Löysin myös aiheesta HS:n keskustelupalstan, jossa suurin osa suhtautui elokuvaan ja varsinkin kirjaan suotuisasti, koska Huovinen oli armoitettu satiirikko, joka rakasti vapautta ja luontoa. Jonkun mielestä hän oli myös aikansa sovinisti. Saattoi ollakin. Vähän samantapainen kirjailija on ollut mielestäni Arto Paasilinna.
Cee
Ilmoita
On se ihanaa, kun on noita nuoria jotka käyvät auttelemassa mummia. Kerron uhallakin, vaikka läheisistäänkään ei saisi sanaakaan sanoa jonkun mielestä, jolla itsellään on kyllä kaikki oikeudet aivan mihin tahansa, sanomisiin ja tuntuu olevan jopa tekoihinkin kova halu. Minäpä sanon mitä sanon ja vastaan kyllä sanomisistani omilleni. Piti siis kertoa, että pojanpoika tuli tänään ja leikkasi nurmikon. Haravoi sitten sen ja vei jätteet sinne minne ne pitää meillä viedä. Kysyi vielä että tarvitsetko jotain kaupasta, hän voisi hakea? En tarvinnut nyt mitään, kun kävin pari päivää sitten. Hänellä on nyt se mopo millä ajelee, niin onhan se kiva tietysti mennä sillä myös asioille.

Minulla on tuo viherhuoneen ovi auki, mutta sieltä tulee kylmää, suljettava se on. Männytkin heiluu reippaasti tämän huoneen ikkunan alla.
3 VASTAUSTA:
Muista ne peilt, myös viherhuoneen ovessa. Muista katsoa itseäsi niistä joka kerta ennen kuin tartut näppäimistöön ja alat kertoa lastesi ja lasten lapsiesi saavutuksista. Kerro joskus omistasi!
Anonyymi kirjoitti:
Muista ne peilt, myös viherhuoneen ovessa. Muista katsoa itseäsi niistä joka kerta ennen kuin tartut näppäimistöön ja alat kertoa lastesi ja lasten lapsiesi saavutuksista. Kerro joskus omistasi!
Ei ole "peilejä" viherhuoneen ovessa, mutta sieltä ikkunalasinlävitse näkyy kyllä kaunis maisema hiirenkorvapuineen!

Lapseni ja lapsenlapseni tietävät minun kirjoitteluistani, joten ole huoletta, he eivät tätä minulta kiellä. Sinun kielloillasi ei ole minulle mitään merkitystä.

Olen kertonut jo aikaa sitten omista "saavutuksistani" ja myöskin menetyksistäni, joista sinä nyt irvailet jatkuvasti, mutta irvailusi ei minua satuta. Työasioistani (entisistä) en kerro mitään, koska minulla on vaitiolovelvollisuus niistä, vielä eläkkeelläkin.

Mitä tulee muihin "saavutuksiini", niin pitkä kotiäitiys ja sitten Helsingin Sairaanhoito-opisto, että pystyin elättämään ja kouluttamaan itseni ja nuorimmaiseni. Kaksi lapsistani sinnitteli jo itse. Apuja en pyydellyt yhteiskunnalta, joten pidän tätä itsellistä elämääni aikamoisena saavutuksena, mitä voisit hieman miettiä, ennen kuin solvaat ketään!

Minulla on tasapainoinen perhe ja kaikilla välit kunnossa.
En tiedä, kuka tuo peilin tarjoaja on, mutta lapset ja lapsenlapset ovat meille naisille tärkeitä, tärkeämpiä melkein kuin oma itse, ainakin näin vanhoilla päivillä. Minulla ei lapsenlapsia ole mutta mielelläni luen teidän muiden lapsenlasten kuulumisia. Kyllä täällä aika hiljaista olisi, jos noin tärkeä elämänalue sivuutettaisiin.

Siitä olen samaa mieltä monen kasvattajan kanssa, että FB:ssä ei kannata hirveästi levitellä söpöjen lapsukaisten kuvia, ties mihin käyttöön ne päätyvät netin ihmeellisessä maailmassa.

Mutta koskeekohan edsonin omatekoinen julkaisukielto myös koiria? Tyttäreni koirista olen ylpeyksissäni levitellyt tännekin joitain videoita.
+Lisää kommentti
Tässä hieman raikasta musiikkia Italiasta, https://www.youtube.com/watch?v=uKlJCWLaPvg
Kuulas harmonikka soi tässä sikermässä.
Cee
Ilmoita
Huhhuh, melkein jo kramppi sormessa, kun noille äijien kanssa pitää vääntää. Digi ja teknologia ovat päivän sana - heille. Ihmisyydestä ja humanismista ei tietoakaan. Anteeksi Maura, että nauran, en sinulle vaan asialle: sanoit joskus kauan sitten, että Edson on porukkamme ainut humanisti. Tänä päivänä en tiedä sanoitko sen "kieli poskessa" vai bona fide. Pahimmasta päästä rasi.ti ja misogyyni hän on. Ja kateellinen vassari.

Minua sangen suuresti harmittaa ja sydämelleni käy, miksiä nää miehet meitä naisia niin tolkuttomalla tavalla kohtelevat. Edsonkin muka suuri suvaitsija on ahtain tyyppi, minkä olen "tavannut"

Sillai sitä maailmaa rakennetaan, sulkemalla pois kaikki se, mikä ei mukaile omia ajatuksia. Ex-miniäni on ihan samanlainen. On aina itse oikeassa, eikä lue tai kuuntele ketään, joka toista mieltä. Pelkää kai, että joku toinen on niin oikeassa, että joutuu, jos ei nyt luopumaan katsannostaan tai ainakin muuttamaan sitä. Se on kai vähän niin kuin uskovaisilla, jotka pelkää että jo toisen uskonnon virsi tai muu tapa murtaa heikon uskon.

Nyt pientä iltapalaa tekemään, prosciuttoa, pecorinoa ja pala leipää. Juuri tulimme saunasta. Oli mukava istuskella aurinkoisella terassilla ja nauttia purkki Pukkia. Vähän koleaahan ulkona on, mutta kun on paksu kylpytakki niskassa niin ei kylmä pääse luihin. Luonnon kevään vihreä on paras väri, minkä tiedän.

Hyvää iltaa ja kauniita unia.
2 VASTAUSTA:
Saatoin sanoakin edsonia humanistiksi. Hän oli mukava poika ennen Alin kelkkaan hyppäämistään. Muistaakseni luki kirjojakin ja viljeli huumoria. Vasta Ali opetti, että viha naisia kohtaan ja vääränlaisten ihmisten eristäminen antavat miehelle hänen kaipaamansa ryhdin. Vahva manipulointi teki tehtävänsä.

Itsestäni humanismi on karissut elämänkokemuksen myötä ja olemassaoloani puolustaessa.

Täällä ei paksukaan kylpytakki auta, koska taas viime yönä satoi valtavasti lunta.
Usko tai älä, minä välillä erehdyn uskomaan ihmisistä hyvää. En tosin enää. Toisaalta tämmöisillä palstoilla voi mielestäni viljellä kärjistyksiäkin. En jaksa aina olla niin tasapuolinen ja varovainen sanoissani. Minähän olen vain simppeli nousukas, joka pyrittyään turhaan seurapiireihin on päätynyt suolle syömään juolukoita.
+Lisää kommentti
Kyllä mua naurattaa noiden Alin ja edsonin epäluuloisuus. Jos sinne eksyy uusi kirjoittaja, hänetkin leimataan narsistiksi. Luulevat, että minä siellä höpötän digitaalisista äkeistä.
1 VASTAUS:
Sorry a-mummu, minä todella uskoin ja toivoin että kirjoittaja olisi ollut uusi. Melkein ajatukseni lensivät tänne Pohjois-Karjalan vaaroille. Mutta sinä se olitkin ja hyvä niin.
+Lisää kommentti
Minä niistä äkeistä puhuin. Digiäkeessähän yhdistyvät Edsonin "keppihevoset". Naurattaa kun eivät (muka) tunteneet "käsialaani".

Kyllä se Edsonin epähumaanius alkoi jo paljon ennen Alia, joten ihan "itse hankkimansa päänsärky" se on. Mutta hälläs välis. Ei seepra raidoistaan pääse.

Kyllä minua ihmetyttää, tai melkein jo naurattaa noiden miesten raivoisa viha meitä naisia kohtaan. Ei luulisi, että ihan tuntemattomien takia sellaista määrä energiaa viitsivät tuhlata. Mutta kun ei ole muuta niin pitää tosiaan ilo repiä, mistä sen irti saa. Heidän ilonsa vain ovat vähän sairaan sorttisia.

Mutta nyt lähden katsomaan erään brittikrimin tallennuksen. On tässä jo tullutkin yhdelle illalle taitettua peistä:). Saa nähdä jatkuuko huomenna.

Kauniita unia kaikille!
Ilmoita
Kyllä se Alikin käyttää mielikuvitusta luokitellaan minua, kaikkien räähkien äitiä. Hän esim. väittää, että osani on kova, koska en ole päässyt seurapiireihin, vaan jouduin suolle syömään juolukoita.

No voihan sen noinkin vääntää, jos itse on jäänyt juuri seurapiiri-iloista paitsi. Ja miksihän jäänyt, luulisi että komealla merikapteenilla olisi sija vaikka missä pippaloissa. Olisiko esteenä ollut paskainen suunpieksentä, josta ei pääse eroon naisseurassakaan?
1 VASTAUS:
korjaus: luokitellessaan
+Lisää kommentti
Lämmintä maanantaihuomenta! Parvekkeella on taas kesä, +32 astetta. En ole vielä katsonut paljonko ulkolämpötila on oikeasti. Nousin yhdeksältä, aamutee on juotu ja laiha hesari luettu, pari ristikkoakin täytetty.

Labrasta ei ole soitettu minulle viime viikon kokeiden tuloksia, löysin ne eilen omakannasta, kaikki oli ok. Oikea olkapää on vietävän kipeä edelleen, varsinkin aamuisin, päivän mittaan hiukan hellittää. Sitä ei voi nostaa kuin vasemmalla kädellä auttaen joten on kyllä hankala työnteolle, on se niin arka tuo olkapäänivel.
Ilmoita
Taas uusi versio ravintolavitsistä: Mies sanoo tarjoilijalle: Tuokaa kampa, pihvissäni on hiuksia!

Lääkäri miehelle vastaanotollaan: Te ette enää koskaan luule itseänne kukoksi. Vaivanne on ja pysyy poissa lopullisesti. Mies ilahtuu: Sepä hyvä! Täytyykin mennä heti kertomaan se kanoille.

Mies vaimolle: Eikö sinun pitänyt syödä vain kasviksia, eikä suklaata? Vaimo siihen: Suklaa on tehty kaakaopavuista ja kaakao on kasvi eli minähän syön kasviksia.

Nainen vuokranvälittäjälle: Siunatkoon, jos vuokra on noin korkea, siihen varmasti sisältyy hovimestari ja sisäkkö.

Mies toiselle: Hommasin itselleni uuden vuoden kunniaksi salikortin. Mille salille? Tuolle läheiselle biljardisalille.

Laivan konemies/korjaaja kapteenille: Kyllä me tosiaan uppoamme. Rotatkin ovat jo pukeneet pelastusliivit ylleen.

Cee: Timanttiristikon takaa hiukan hupia tähän harmaaseen, tosin tällä hetkellä aurinkoiseen arkeen.
2 VASTAUSTA:
Huomenta!

Kyllä jotain hupia joskus tarvitaan näihin ketjuihin, ettei menisi pelkäksi "kukkoiluksi!" Tuo kukko-vitsi kyllä voi sopia monellekin "kukkoilijalle" näissäkin ketjuissa. Kaikki on poissa "lopullisesti", mutta silti pitää vain "kukkoilla!"

Minä en ole tänään käynyt ulkona muuta kuin roskia viemässä ja tuuli oli kylmä, sen huomion tein. Aurinko kyllä paistaa.

Huomenna aion mennä käymään kaupungilla. Pitäisi saada sellaiset hieman juhlavammat uudet kengät ja jos nyt viitsin lähteä, niin Halosella saa 20 prosenttia alennusta kengistä ja juhlavaatteista. Vaatteita en nyt tarvitse mitään, kun entisiäkin on kaapit täynnä (eikä silti mitään "päällepantavaa?").

Terveisin Rapu
Kiitos, Cee, makeista nauruista viikon alkajaisiksi!
+Lisää kommentti
Vieläkö sinulla Rapu ne narsissit kukkivat viherhuoneessasi? Minä laitoin omat kolme ruukkua parvekkeella äsken vesikylpyyn imemään vettä, mutta kyllä ne ovat nyt ylikukkineita. Koska en ole viherpeukalo, en laita niitä sipuleita säilöön, Joka ruukussa on 3-5 sipulia, mutta ei minulla ole paikkaa missä niitä pitäisi seuraavaan kukintoon saakka. Onhan ne kuitenkin monivuotisia kasveja.

Laitoin pyykkikoneenkin mylläämään vessaan pyyhkeitä ja tyynyliinoja. Eräs läheiseni henkilö on taas töissä, on se ihan kiva, kun edelleen kutsutaan, koska on niin ammattitaitoinen, ikä ei todellakaan merkitse kaikkea. Pelkkä iän tuoma auktoriteetti ei sitä aiheuta, vaan se ammattitaito, joka pysyy, jollei muisti ala pätkiä taikka tulla muita remppoja, jotka sen työnteon estäisivät.
Cee
2 VASTAUSTA:
Hyvä , Cee! "eräs läheiseni henkilö":))) On tää kanssa, kun tekopyhät besserwisserit puuttuvat asioihin, jotka eivät kuulu heille pienimmässäkään määrin.

Onkohan eilisessä Nybergin ohjelmassa esiintyneelle, edsonin haukkumalle tyypille annettu tilaisuus tulla puolustamaan itseään tänne.
Hei Cee!

Kyllä ne narsissit vielä kukkii, mutta on niissä jo kuihtuneitakin. Minä olen istuttanut ne sipulit sitten pihalleni ja ovat ne sielläkin kukkineet. Nyt pihani on aivan retukunnossa, kun se on ollut kaksi kesää remonttimiesten hallussa, varastona. Ensin parvekeremonttien takia koko kesä ja viime kesänä sen sadeojaputkien uusimisen takia. Kaikki perennat ovat mennyttä ja koko piha pitäisi myllätä auki ja tehdä uudestaan, mutta ei minun kädellä paljon kaivella maata.

Halosella on kyllä hyvät kenkävalikoimat. Gaborin kengät ovat olleet hyviä ja niissä löytyy yleensä kokojakin aika hyvin. Myös uudet pitkät housut, sellaiset paremmat, tarvitsisin myös.
+Lisää kommentti
Ravun tavoin, minäkin tarvitsisin uudet kengät ja jotain uutta vaatetta, minut on taas kutsuttu viimeisimmän työpaikkani kevättapaamiseen, ilmoittauduin jo sinne. Viime vuonnakin ilmoittauduin, mutta jätin sitten kuitenkin menemättä. En muista enää syytä. Minullahan näitä remppoja riittää.

Nyt talven aikana laitoin säkillisen vähän käytettyjä vaatteitani jonnekin Uffan laatikkoon, osan veimme suoraan talomme sekajätesäiliöön, ne poltetaan sieltä energiaksi, eli eivät mene Ämmässuon kaatopaikkaa täyttämään. Saimme hiukan tilaa kaappeihimme. Haloselta minäkin olen monta vaatetta ostanut, samoin joitain kenkiä, mm pari vuotta sitten talvinilkkurit, joita olen kerran tai kaksi käyttänyt.
Cee
Ilmoita
Kaunista päivää!
Lämpöä tänään vähän eilistä enemmän. Juuri tultiin kettislenkiltä. Aluksi meni hyvin, mutta sitten alkoi koipi taas vaivata. Eilen tehtiin lenkki kahdestaan, ilman koiria, mutta koipi ei kantanut kotiin saakka, joten loppumatkalle haki siippa minut autolla. En ole vielä lääkäriä saanut tilattua. Aloitin lääkekuurin, jonka lekuri määräsi minulle sormien nivelrikon särkyihin. Katsotaan onko sillä mitään vaikutusta. En oikein usko, koska kinttukipuni ei ole nivelessä vaan takapuolessa.

Mitähän nuo äijät tarkoittavat seurapiireillä. Itse varmaankin ne tuntevat;). Minulle ne tarkoittavat julkkujen, vaikuttajien ja muiden jossain näkyvässä "asemassa" olevien tyyppien joukkoa. Aika harvoin esim, opperassa olen siitä porukasta jonkun nähnyt, tai sitten vain en tunnista heitä; minulle ei edes tule lehtiä, missä heitä esitellään. Kyllä siellä yleisön suuri enemmistö on ihan tavallisia kansalaisia farkuissaan ja maihinnousukengissään. No, jos ei koskaan siellä käy, niin vaikea on arvioita kävijöistä(kään) tehdä. Toisaalta kyllä oopperadiggari keskittyykin enempi musiikkiin yleisöön . Ensi-illat voivat olla vähän eri juttu. Niissä en itse käy koskaan. Sanon vaan että on se yhtä h..ttiä, että siitäkin tulee solvatuksi, kun diggaa valtavirrasta poikkeavaa musiikkia!! Ainakaan siitä ei passaa täällä kertoa, kuten ei monesta muustakaan asiasta, ettei ärsytä hyviä ihmisiä. On vain niin ikävästi, että meillä ei ole ketunhäntää pukkaavia traktoria ja homeautoa (on vain yksi tavallinen, vanha ruppana kauppakassi ja hybridi), ei perunapeltoa, ei karhulaumoja takapihalla, ei Nesteen kuppilassa istuvia, hukutettavia persukavereita, joista kertoisin. Miksihän muuten nykyään niin kovasti huudellaan suvaitsevaisuuden perään. Mitähän saa ja mitä pitää suvaita!?

Nyt on makkarakiintiö tälle kuulle täynnä. Aiemmin kerroin tuosta Serkon suudelmasta. Siinä paketissa oli kolme makkaraa, jotka nyt muutaman päivän aikana olen syönyt grillattuina - makkara päivässä naisenkin teillä pitää:). Olisivathan ne kai säilyneet pidempäänkin, mutta kun siippa ei sen makuisia makkaroita syö, niin suuri vaaraa olisi ollut niiden unohtuminen jääkaapin hyllyn takaseinustalle, kunnes olisivat kuivuneet käppyröiksi tai homehtuneet. Mutta täytyy myöntää, että hyviä olivat, luultavasti jäävät ainakin vähäksi aikaa lempparimakkaroikseni. Etenkin kun sinapin sijaan laitoin niiden niskaan curry-mangokastiketta, niin avot että maistui yhdistelmä herkulliselle. Em. kastike maistuu herkulliselle myös possun kanssa. Kanaa en ole kokeillut, mutta veikkaan että sopii siihenkin kuin nenä päähän.

Ei tartte Aurora pyydellä anteeksi. Unohdin taas laittaa sen am:n allekirjoituiseksi. Anteeksi omasta puolestani että aiheutin pettymyksen, kun ei kukaan uusi ollutkaan kyseessä. Uutta verta kyllä kaivattaisiin. Toisaalta tuo solvaaminen on välillä niin törkeätä, että moni vieras kavahtaa sitä, eikä ehkä rohkene ottaa sen potentiaaliseksi kohteeksi joutumisen riskiä.

Nyt pienille ruokaperäisille. Ja sitten taas silityksen pariin, yäk.
Ilmoita
amummu - minä tiedän miltä nuo jalka-, käsikivut tuntuvat. Tämä minun oikeankäden etusormi on nyt kipujen kohteena. Jalat ovat nyt olleet aika kivuttomat, mitä nyt noissa yläkerran rappusissa tuntuu polvissa hieman.

Lukaisin minäkin tuolta toisaalta sen, kuka oikeasti osaa nauttia musiikista, eikä vaan mene näytille oopperaan ja siihen musiikista "oikeasti nauttiviin" ei meistä kuulunut "kukaan" sen lukemani kommentin mukaan, mutta onneksi tuon kommentin kirjoittaja osasi "oikeasti" nauttia musiikista, kun ei tarvinnut kuulua "seurapiireihin.! Voi, voi, sanonpa vaan...

Kenen valmistamaa ja mikä kauppa tuota makkaraa "Serkon suudelma" myy? Pitäisi kokeilla. En ole ennen edes kuullut tuon nimisestä grilliherkusta?

Sitten nuo "miehiset", sallitut puheenaiheet koskevat autoja. Kehuvat "home" kotejaan, ynnä muita menopelejään ja kuvia niistä ja traktoreista pukkaa sinne näytille. Minulla ei ole autoa, mutta kun on lukenut noita "miehisiä" kehuja, niin joskus on tehnyt mieli minunkin kertoa, millä autolla tyttäreni (vai pitäisikö sanoa, läheiseni?) ajelee! Sitä merkkiä ei ihan joka tytöllä (eikä miehelläkään) olekaan, mutta ei hän sillä leveile, enkä minäkään sitä nyt kerro, koska minä saisin niskaani jo näppäimistötkin, kun käyn leveilemään noin, mutta joskus hymyilyttää tuo puheenaiheiden oikeutus, mikä ei ole sallittua meille, mutta on sallittua heille?
2 VASTAUSTA:
Po. makkara on HK:n tuote.
Niin ovat sallimiset erilaisia. Ja annas olla jos kritisoi, niin heti tulee nimittelyjä. Milloin ollaan kanoja, milloin lehmiä (onneksi sentään vain minä), lampaatkin on otettu kehiin. Käärmekin jossain vaiheessa oli listoilla. Haisunäätä nimettömänä on mukana päätellen hajuista kirjoittamisesta. Linssiludetta eivät ainakaan vielä ole muistaneet, sehän on seurapiirien lemmikki.

Olisikohan vielä joku muukin oiva, meitä kuvaava elukka unohtunut. Eikös naakaksikin usein naisia nimitellä. Se ehkä kuitenkin liian lempeä? Eivät raasut osaa päättää. Tuntuu kuin oisivat haukkumistensa kanssa ihan täpinöissään kuin pikkupoika, jolla sata lelua edessään, ja kädet täristen yrittää päättää minkä ottaa:). Tai sitten niitä ketuttaa kuin pientä oravaa, jolla tuhat käpyä muttei yhtään hammasta.
Anonyymi kirjoitti:
Po. makkara on HK:n tuote.
Niin ovat sallimiset erilaisia. Ja annas olla jos kritisoi, niin heti tulee nimittelyjä. Milloin ollaan kanoja, milloin lehmiä (onneksi sentään vain minä), lampaatkin on otettu kehiin. Käärmekin jossain vaiheessa oli listoilla. Haisunäätä nimettömänä on mukana päätellen hajuista kirjoittamisesta. Linssiludetta eivät ainakaan vielä ole muistaneet, sehän on seurapiirien lemmikki.

Olisikohan vielä joku muukin oiva, meitä kuvaava elukka unohtunut. Eikös naakaksikin usein naisia nimitellä. Se ehkä kuitenkin liian lempeä? Eivät raasut osaa päättää. Tuntuu kuin oisivat haukkumistensa kanssa ihan täpinöissään kuin pikkupoika, jolla sata lelua edessään, ja kädet täristen yrittää päättää minkä ottaa:). Tai sitten niitä ketuttaa kuin pientä oravaa, jolla tuhat käpyä muttei yhtään hammasta.
Nuo kaksi hampuusia ovat niin kiusantekonsa pauloissa, että mitä tahansa tänne kirjoitamme, siinä on jotain väärää. Kun minä nyt kerron, että sain FB:n kautta kuvan mökkimme pihalle lumeen ilmestyneestä karhuntassun jäljestä, kaksi kertaa tyttären saappaanpohjan jäljen kokoisesta, Ali tietysti pitää sitä narsistin liioitteluna.

Missäpä hän olisi elävää ruskeakarhua nähnytkään, kun videoissaankin tuntuu viihtyvän aina vain Suomen rajojen ulkopuolella, missä kaikki on paremmin. Ukkoa ei saisi liikahtamaankaan kehä kolmosen pohjoispuolelle, saati tänne petorajalle, missä niin sudet kuin ahmat tallustelevat kotipihoilla.

Kohtuuttomuuksia on aika hauska sarja, toinen osa alkaa nyt viideltä, eka tuli päivällä.
+Lisää kommentti
Hitsi, unohtui: eilen kävi pojanpoika meillä pikavisiitillä. Hän on nyt 13v ja yhtäkkiä venähtänyt melkein minun mittaisekseni. Hänellä oli yllään ihan uudet siniset farkut ja takki (vaatteiden kokonumero ja merkki jääkööt sanomatta). Oli lähdössä isänsä kanssa matsiin. Illemmalla kertoi, että olivat voittaneet ottelun rökäleluvuin. Poika kutsuttiin 15-vuotiaitten joukkueeseen, ja pelaa siinä nyt kahta paikkaa. Poika on todella iloinen luottopelaajan roolistaan.

;)))))
Ilmoita
Hauskoja juttuja teiltä kirjoittajilta ilmestynyt tänne ja heidän lähihenkilöistään.

Ai on HK keksinyt uuden merkin sinisen blöön jälkeen. Serkon suudelma.

Haloselta minäkin olen ostanut sekä Gaborin että Aran kenkiä.

A-mummulle vielä yksi vitsi: siippasihan on käynyt ruotsinkielisen armeijan, onneksi hän on kaksikielinen. Taisi olla Uudenmaan Prikaatissa. Kaksi alokasta seisoo jonossa ja esimies kysyy: Mikäs alokkaan nimi on? Tämä vastaa förstår inte. Selvä on, entäs mikäs teidän nmi on? Förstår inte. Jassoo, olettekin veljeksiä..
Cee
1 VASTAUS:
Se on vähän niinkuin Hans Besättning, joita mm. Finnair on palkannut monta.:)
am

PS. Jo aiemminkin kommentoin tätä kettua, mutta pitää vielä: yhtään kertaa ei aika monen viikon aikana ole näytellyt kuvia. Samoin puhelimessani pitkäkin ketju toimii sillä kuin buikki. Edgellä jaksaa plärätä vain muutaman kymmentä viestiä.
+Lisää kommentti
Kyllä tuo merimiehemme on oikea Prinssi Rohkea. Kehtaa epäröimättä sanoa tuntemattomista ihmisistä, kuka on tasapainoinen ja ketkä eivät. Enpä tosiaan haluaisi olla hänen ystävänsä, koska millä hetkellä tahansa voisin pudota hyljeksittyjen joukkoon.

Tässä yliolkaisen miehisyyden luotsaamassa farssissa meidän naisten suhdanteet ovat vaihtuneet niin, että ensin olin ainoa vihattu (hänen taholtaan), muut kolme olivat joko ihailtuja tai neutraaleja.

Sitten putosi neutraali vihattujen puolelle "veljeilystä" (siskoilusta?) minun kanssani. Ja annas olla, vain pari poikkipuolista sana tarvittiin, jotta toinen ihailtukin putosi suoraan vihattujen kastiin olematta edes neutraali.

Olen oikein tyytyväinen ikuisen altavastaajan asemaani. Ihmettelen vain, tekikö herra eräälle meistä suorastaan karhunpalveluksen nostamalla hänet jumalatarten joukkoon poismenneiden Riitun ja Akentin rinnalle? Minulle ainakin moinen suursuosikin asema tuottaisi valtavia paineita.
Ilmoita
Ceetä on kyllä varoitettu kannibaalikanoista ja kuten huomaamme ei aiheetta
1 VASTAUS:
Minä varoitan naisia ja miehiä kannibaalikukoista, niillä vasta terävä nokka onkin.
+Lisää kommentti
Kannusniekka se oikea perverssi on, kun käy naaraita rusikoimaan.
Ilmoita
Tiistaipäivää ja Helmin-päivää! Lähetin äsken kaksi tekstiviestionnittelua, kun satun tuntemaan kaksi Helmiä. Toinen on kummityttöni tytär. Helmi-nimi on tullut taas todella suosituksi viime vuosina, olikohan kaksi-kolme vuotta sitten kun joka viides helsinkiläistyttövauva sai tuon nimen.

Nyt olen pohtinut sitä, aionko äänestää eurovaaleissa. En muista ennen niissä äänestäneeni. Muissa vaaleissa kyllä. Nyt tuli ilmi sekin, että suuri osa juuri eduskuntaan päässeistä aikoo olla euroehdokaskin. Osa tosin vain ääntenkerääjänä puolueelle, eikä sitten kenties mene sinne kuitenkaan. Ihmeellistä venkoilua.

Paavo V on ollut mainio esimerkki näistä kaksien vaalien pyrkyreistä, päässyt molempiin ja sitten totta kai lähti Brysseliin, kun ei saanut ministerin paikkaa kotomaassa. Eu-mepin palkka hakkaa kyllä ministerin palkan. Sitten on kaksi kertaa jo ponnahtanut takaisin meidän eduskuntaamme kesken kautensa sieltä, kun oli taas jotain itselleen suotuisaa kiikarissa täällä päässä. Nyt pyrkii taas sinne, onneksi sellaisesta puolueestaan, ettei voi taas palata tänne kesken kaiken, koska oma puolueensa ei päässyt Arkadianmäelle. Varmuuden vuoksi asettui jo ehdolle seuraaviin pressanvaaleihin.

Eu-vaalien äänestysprosentti on aina ollut alhainen, viimeksi oli 39,9 eli hyvin alhainen.
Cee
Ilmoita
Kokeilen nyt kirjoitusta täällä ketulla, kun amummu sanoi, ettei tarvitse kuvia selailla, äskenkin piti polkupyöriä tunnistella.
Cee
1 VASTAUS:
No eipä tarvinnut mitään tunnistella.
+Lisää kommentti
Minäkin kovasti tuumaan äänestänkö lainkaan eurovaaleissa. En halua, että äänestän yhtä ja ääneni meneekin toiselle, kun oma ehdokkaani ei sitten lähdekään vaikka pääsisi. Minusta se on äänestäjien luottamuksen väärin käyttöä. Mielenkiintoista kuulla, millaiseen ratkaisuun Rinne pääsee. Minä toivoisin, että se menisi syteen eikä ainakaan hänestä tulisi pääministeriä. Toisaalta sieltä savesta sitten voi löytyä vielä huonompi pääministeri.

Pääasia olisi, että hallitus ja eduskunta tekisivät töitä Suomen, ei omien puolueidensa ja kavereidensa eteen. Mutta sellaista ei edes kannata odottaa. Onhan se nähty, kuka/ketkä tahansa vallassa aina sama lopputulos: ensin tulen minä sitten puolueeni ja kaverini, kansalaisista viis, tulevat siinä muun vaivan lisänä. Mikä sen nyt muuttaisi?

Mukavaa päivää!

Kyllä olemme ukkoihin lähtemättömän vaikutuksen tehneet! Omalla ketjullaan tuhlaavat "paperia" senttikaupalla meitä analysoidessaan; edsonin halveksimaa keittiöpsykologiaa. Mutta kun sen tekee hänelle oikea henkilö, niin aplodejahan hän tietysti antaa ystävälleen.

Tänään vihdoin pitäisi yrittää potkia itseni lähtemään puutarhalle. Ovat luvanneet kohtuullisia lämpöjä, tosin yöpakkasia ehkä vielä luvassa. Takajalka ei kylläkään vielä taida kestää pyllyilyä maan tasalla, joten täytyy varmaan kehittää joku korkeampi taso, minkä päällä istutushommia voi tehdä normaalisennossa, seisaaltaan.
Ilmoita
Minullekaan ei ole sopinut vuosiin olla vaikka japanilaisessa teepöydässä polvillaan, nauttia siinä teetä kaikkien sääntöjen mukaisesti, kun ei polveni anna periksi siinä asennosta olla, ylöskin pitäisi muiden auttaa, jos siihen asentoon olen jostain syystä joutunut.

Istutushommiin olisi oltava kaksi kappaletta niitä pitkävartisia ottimia, millä sukatkin saa jalkaan, jos saa ja on yleensä tarvetta. Mutta oikea olkapää saattaa senkin homman estää.
Onneksi minulla ei ole maata, mihin istuttaa mitään, ei niitä pitkävartisia ottimiakaan vielä ole tullut hankittua, ei ole tullut tarvetta, onneksi on apua vielä eräästä henkilöstä, joka auttaa aina kun tarvis vaatii.
Ilmoita
MIkähän tuon hyvän päivän toivotukseni oli heittänyt keskelle viestiä. No, ehkä sormeni taas ovat tökkineet huomaamatta omiaan.

Polvilleen meno maahan tai lattialle on minullekin aika mahdoton toimi. Tai kyllä siihen pääsen, mutta kun ylös pitää nousta, niin se ei olekaan yksinkertaista. Polviini sattuu niin turkasesti, että niiden varassa ei voi nousta tehdä, vaan pitää lähellä olla joku huonekalu, mistä käsillä saa tuen - tai sitten Pekkaniska;)

Muistan, kun lapsenlapset olivat pieniä niin usein leikin heidän kanssaan lattialla. Kun piti nousta niin nuo pienet vaippahousut kovasti yrittivät auttaa mummua ylös. Ja niin monesti saimme lasten kanssa sitä yritystä nauraa vedet silmissä. Mutta nauru pidentää ikää, ja noista ajoista tosiaan on jo vuosia; tyttö ihan kohta 15 ja poika nyt 13v. Itsekin olen vanhentunut?! Pelottavaa tämä ajan kulku, joka tapahtuu aina vain nopeammin.

Nyt pitää lähteä myöhäisen lounaan laittoon. Joudun varmaan tällä kertaa grillaamaan itse. Siippa on käynyt firmansa hallituksen kokousta Skypessä jo pitkään ja jatkuu vain. Loppumisesta ei tietoa. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät se voi kestää pitkäänkin, ja oma mahani jo kurnii. Ehkä siippakin alkaa hoputtaa muita, kun alkaa ruoan tuoksu tunkea nokkaan.
Ilmoita
Sitten amummu viet siipallesi ruokalautasen eteensä ja hän siinä syö kaikessa rauhassa kun jatkaa kokoustaan. Niin alkavat jo muutkin kiirehtiä asioiden kanssa kun näkevät hänen herkuttelevan siinä.

Mekin juuri söimme lämpimiä leipiä, paahdettua leipää, pannulla paistettua balkania, hyydytettyjä munia, pilkottua raakaa silpulia, ym sörsselsonia.
1 VASTAUS:
Juuri noin jo mielessäni suunnittelinkin. Onneksi kokous loppui, ja valmistamani lounas pääsi siipankin suuhun lämpimänä, ei tarvinnut uudelleen lämmittää. Grillatut ruoat eivät oikein lämmitettyinä olekaan enää hyviä, mutta joskus niin teemme, kun ei raaski poiskaan heittä syötävää ruokaa.
+Lisää kommentti
Kyllä meitä on taas laitettu tärkeysjärjestykseen tuolla toisaalla. Onneksi se ei meitä hetkauta mitenkään.

"Malmin hempukka" kehuu lapsiaan, varsinkin lääkäritytärtään! Näinä kipujen aikoina on syytä kiitellä lääkäriä, vaikka en tyttäreni potilas olekaan, mutta kyllä neuvoja tarvittaessa saan aivan omalta perheeltä. Minun ei myöskään tarvitse mitenkään todistella "lääkärille" sähköposteja näyttämällä, kuinka "etevä" minä olen! Mikähän "ivailu" syntyisi, jos joku meistä kertoisi kuinka on "todistanut" lääkärille tarvittavuutensa? Miehille kaikki on vaan NIIN OIKEAA PUHETTA - ja naiset vaan kotkottaa! Leveilevät lapsillaan ja perheillään. Suuri on katkeruuden määrä ja vaikea kestää.

"Hempukka" nyt vielä kertoo, koska tiedän että toiselta ketjulta tulee lukijat, että tänään tuhlasin noin 150 euroa, kun ostin juhlahousut ja -kengät. Onhan se mukava joskus taas pyörähdellä siellä laivan yökerhon lattialla - mutta VAIN tosi herrasmiesten kanssa.

Tytär sanoi, että me voisimme mennä ensi sunnuntaina käymään tarhalla, mutta en tiedä kuinka me ehtisimme, kun kolmen jälkeen porukat tulee tänne. Tuovat kyllä kaikki tarjoilut tullessaan, joten minä keitän vain kahvin.
1 VASTAUS:
Merimies paljasti äskettäin yhden katkeruutensa syyn. Hänellä on ollut ns. statusvaimo, joka on vaatinut omistusasunnon hommaamista.

Sehän on kuin tämän päivän Sydämen asialla. Sarjassa mies olisi tyytynyt navetan vintin kopperoon mutta statusmorsian vaati ihmisasuntoa ennen kuin suostui vihille.

On ne naiset kaameita koppeloita.

Ukkelin salaisuudet alkavat pikku hiljaa paljastua.
+Lisää kommentti
Ravulla on taas onnenpäivä, kun lapset tulevat kylään ja tuovat kaiken tullessaan. Kyllä sinä siinä jossain kahvinkeiton välissä ehdit tarhallakin käymään, kun keität vain kahvit. Tietysti pöydän kattaminenkin on tehtävä ihan ekaksi.
Ilmoita
Hassua, kun ketjussaan analysoivat meitä jollain tavalla melkein joka kirjoituksessaan. Mutta kun joku aika sitten esitin suoran kysymyksen, johon kaipasin suoraa vastausta (vaikka sen nyt uudempien viestien valossa tiedänkin), niin se vain ei mahdu analyysien sekaan. Samoin edsonni vaikeni niistä faktoista, joita hän on erinäisissä yhteyksissä kertonut, vaihtoi vallan ketjua, että asiat unohtuisivat. Se, mitä hän Ingerille teki on törkein kaikista, hakkaa mennen tullen minuunkin kohdistuvat solvauksensa.

Luulisi, että jos heillä kaikki kunnossa niin piutpaut välittäisivät meistä naisista ja praataisivat omiaan. Ehkä on heilläkin se "ihmisen ikävä toisen luo";)
am
5 VASTAUSTA:
a-mummu

Siihen ihmisen ikävään minäkin olen päätynyt. Mutta jossain vaiheessa suhde naisiin on heillä niin nyrjähtänyt, että kiusaaminen on ainoa keino päästä lähelle. Sen osoittaa sekin, että kun en reagoinut merimiehen viimeisiin haukkumisiin, hän kontaktin nälässään alkoi haukkua Rapua, joka on meistä naisista vähiten "räyhä".

Tämä on minulle niin tärkeä asia että en voi siitä vaieta. Kirjoittakoon joku muu syömisistään kuin ei mitään olisi tapahtunut. Minusta täällä ihmissuhteet ovat pahasti pielessä. Ei uskoisi mutta niin vaan on. Ei tämä enää ole pelkkä huoleton ajanvietepalsta. Haukkumiset rassaavat niin täällä kuin tuolla. Olemme kuitenkin eläviä ihmisiä sanojen takana.
Anonyymi kirjoitti:
a-mummu

Siihen ihmisen ikävään minäkin olen päätynyt. Mutta jossain vaiheessa suhde naisiin on heillä niin nyrjähtänyt, että kiusaaminen on ainoa keino päästä lähelle. Sen osoittaa sekin, että kun en reagoinut merimiehen viimeisiin haukkumisiin, hän kontaktin nälässään alkoi haukkua Rapua, joka on meistä naisista vähiten "räyhä".

Tämä on minulle niin tärkeä asia että en voi siitä vaieta. Kirjoittakoon joku muu syömisistään kuin ei mitään olisi tapahtunut. Minusta täällä ihmissuhteet ovat pahasti pielessä. Ei uskoisi mutta niin vaan on. Ei tämä enää ole pelkkä huoleton ajanvietepalsta. Haukkumiset rassaavat niin täällä kuin tuolla. Olemme kuitenkin eläviä ihmisiä sanojen takana.
Niinhän se on, Ara, kuten sanot, mutta en usko, että mikään muuttuu, ainakaan paremmaksi, vaikka joka ikiseen solvaukseen vastaisimme. Puhumme kieltä, mitä he eivät ymmärrä tai halua ymmärtää. Ihan edsonnin kaltaisiin törkeyksiin en kuitenkaan halua mennä, jos se olisi ehtona asiani perille menoon. Se, että perääntyisivät askeltakaan ei enää tässä vaiheessa käy, se olisi nöyryyttävää. Eli on meiltäkin energian ja ajan hukkaa täällä vääntää heidän kanssaan.

Ali esitti toiveen, että minä kääntäisin edsonnille toisenkin posken. Jos e olisi haukkunut minua ihan "normaalisti", voisin sitä harkitakin, mutta ne kaameat törkeilyt, millä hän on solvannut minua jo vuosia ovat sitä luokkaa, että katson olevan täysin absurdia, että joku kehtaa esittää VAIN minulle vastaan tuloa. Kaikki edsonnin kirjoittama törky on minulla tallella, ja yksi tuttu tuomari jo aikoja sitten neuvoi minua käyttämään niitä kunnianloukkausjuttuun. Samoin siippani on lukenut ne ja ihmettelee, millaisissa oloissa "mies" kasvaa tuollaiseksi.

Edsonni ei ole oikeusjutun väärti. Pitää vain jaksaa sääliä, kuuluisaa lausetta vähän modifioiden, että anna anteeksi hänelle, sillä hän ei tiedä mitä tekee. Oman erinomaisuuteensa sokaisemana hän on kadottanut todellisuuden tajunsa - jos sitä on koskaan ollutkaan. Ja nyt sitten vielä lisäriesana on tuo voimien näyttöpakko ystävälle.

Vaikka kaikkea olen kuullut somessa tapahtuvan, niin en kuunaan olisi uskonut, että täällä, sentään suht sivistyneiden ihmisten kesken asiat menevät tämmöiseen jamaan. Surullista.
Se on totta, että emme niille voi mitään. Mutta sitä jaksan ihmetellä, kuinka Ali luulee minun jotenkin hallitsevan täällä ja manipuloivan kirjoittajia puolelleen. Viimeksi äsken taisi mainita jotain että "a-mummo valitsi Kotkon" (vaikka olisi pitänyt hänet ja hänen "järkilinjansa"). Joku mies voisi ollakin pollea siitä, jos hänellä uskotaan olevan moista vaikutusvaltaa. Pannessani hänelle vastaan en puolusta vaikutusvaltaani, vaan pelkästään kunniaani tavallisena naisena ja kunnon kansalaisena. Ikääni en viitsi enää vedota, koska meissä kahdeksankymppisissä on nykyään paljon voimanaisia.

"Anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät" on hyvä lause ja ainoa mahdollinen keino sietää solvauksia. Mutta yleensä tuo raamatunlause pätee lapsiin ja tietämättömiin barbaareihin. Että sitä joutuu käyttämään kouluja käyneeseen insinööriin ja merikapteeniin, sitä on liki mahdoton tajuta.

Jotenkin tuntuu että nuo miehet ovat erittäin väärää seuraa toisilleen. Tuollainen combo heikkoutta ja ylimielisyyttä on erittäin tuhoisa. Harmillista, että ainoa vähänkin maltillinen porisija Who on niin harvoin paikalla. Hän voisi johdatella keskustelun vaikka nyt siihen tekniikkaan, joka ilman häntä on jäänyt nulikkamaisten vihapuheiden jalkoihin.
Minäkään en halua lähteä mukaan noihin solvauksiin, en edes "puolustautumaan" mitenkään, koska katson olevani noiden solvausten kohteena ulkopuolinen. Ne eivät osu minuun ollenkaan, eivät ole minua,mutta harmittaa se, että vanhan, hyvän joukon henki on mennyt tällaiseksi, ala-arvoiseksi solvaamiseksi.

Tämä "uusi keskustelutapa" alkoi aikoinaan kahden miehen hypystä erilliseen ketjuun ja kyllä me jonkun aikaa ihmettelimme, että mitä on tapahtunut? Minä en ymmärrä edelleenkään syytä siihen, että mitä minä olen tehnyt, minkä kamalan teon noita miehiä kohtaan, että olen joutunut noin "karmeaan osaan" heidän elämänsä pilaajana? En ole sanonut yhtään solvaavaa nimitystä kummastakaan henkilönä. Muutaman kerran olen yrittänyt kertoa mitä mieltä olen heidän meihin kohdistuvasta solvaamisesta, mutta olen huomannut sen turhaksi, enkä lähde siihenkään mukaan.

Sekin ihmetyttää kyllä, kun ihminen on merikapteeni ja hänen kaksi ystäväänsäkin ovat kuulemamme mukaan merikapteeneita, niin miksi merikapteeni ivailee ihmisille, jotka haluaa risteillä, tai matkustaa jonnekin laivalla. Ei se nyt tunnu kovin ilmastoystävälliseltä sekään jos laivat seilaisivat tyhjinä ja silloinhan kapteeni olisi valinnut ammatikseen turhan homman. Ihmiset ovat kuitenkin etsineet alusta asti erilaisia kulkuväyliä, niin ihmisille, kuin myös tavaroille, enkä ole ennen kuullut merikapteenien pilkkaavan laivalla liikkuvia ihmisiä, olkootpa menessa minne tahansa, tai vaikka "vain" lomaristeilyllä, kun sellainen mahdollisuus on olemassa ja risteilijät maksavat tuon kapteeninkin palkan. Muuten kapteeni voisi mennä "leipäjonoon"
laivan herkkupöytien ääreltä.

Nyt minä toivottelen hyvää yötä, enkä aio edes nähdä pahoja uniakaan!
Huomenta

Hyviä näkökohtia tuossa viimeisessä kappaleessa. Ei luulisi merialalla korpin nokkivan toisten korppien silmiä, vaikka kuljettaisivat vähän erilaisia lasteja. Mutta siitä ei olekaan kysymys vaan siitä, että olet korpin mielestä väärässä seurassa täällä.

Toistensa vaikutuksille alttiita nuo porinapoitsut. Kun toinen keksii että risteilyt ovat joltain kantilta (miltä, sitä en tajua) pahasta, niin toinen ryntää vahvistamaan, että näin on ja muutama pilkkasana siihen lisäksi.

Minä olen sen verran irvileuka etten malta pitää näppejäni irti heidän tyhmimmistä väitteistään, mutta ei anneta hampaattomien pilata Elämää.
+Lisää kommentti
Minä näin viime yönä pahaa unta. Olin tilannut ajan hammaslääkärille ja kun minun vuoroni tuli, hän sanoi, että taitaa olla turha korjata hampaitasi, koska sinulla on enää parri kuukautta elinaikaa. Hän kysyi syytä tähän ja sanoin että minulla on ollut sydänhäiriöitä viime aikoina, mutta ei minulle mitään elinajan loppua ole ennustettu. Sitten jäi avoimeksi, tekikö hän mitään hampailleni. Ei minulla ole tarvetta olla hammaslääkärillä tällä hetkellä, vastahan helmikuussa olin.

Unessa oli viellä sellainen tapaus, että appeni tuli sinne hammaslääkärille myös ja hän käveli omin jaloin reppu selässään. Näin hänet vain vilaukselta ja kun U tuli hakemaan minua, sanoin, että käy katsomassa istuuko faijasi tuolla ja se hän oli. Appi ei ollut itse omin jalon kävellyt ainakaan 15 vuoteen vaan oli pyörätuolissa.

Siinä unessa oli vielä sellainen kohta, että siellä oli monta hammaslääkäriä joista yksi sanoi minulle, ettei tänne haluta juoksevia miehiä odottamaan ja täyttämään tätä muutenkin täyttä odotushuonetta. sanoin, ettei mieheni juoksekaan, hän vain kävelee.

Olipahan taas uni. En minä mitenkään kauhuissani siihen herännyt. Oletan että tuohon muutaman kuukauden elinaikaan vaikutti se Maarit Feldt-Rannasta lukemani pitkä juttu hänen sairausdestaan ja poliittisesta urastaan. Politiikan hän jo jätti samoin kovan hoitorupeaman ja elää nyt mahdollisimman paljon nauttien lapsenlapsensa seurasta ja uimassa käynneistä. Maaritin kohtalo järkytti. Hän on vasta 51 v.
Cee
Ilmoita
Nyt Rinne väsää meille punavihreätä hallitusta, eikös siitä sekoituksesta tule ruskeata. P O Liitikko ruskeasta puolueesta voitti Putouksessakin.
Cee
Ilmoita
Olen tänään vaihtanut lakanat sänkyihin, pessyt koneellisen edellisiä, U auttoi töistä tultuaan sänkyjen siirtelyssä että sain hyvin imuroitua alta. Meillä on näet tilanpuutteen takia myös sängysaluslaatikot, pyörillä olevat neljä muovilootaa täynnä erilaista tavaraa. Painavin on se loota, joka on täynnä taululaseja kuvineen. Ne olivat meillä entisessä asunnossa seinillä, täällä emme ole niitä seinille laittaneet, johtuen kovista betoniseinistä. Kaipa ne on hävitettävä tätä rataa, etteivät jää pojan kontolle.
Cee
Ilmoita
Omainen kävi kylässä. Pesi pyykkinsä ja käytiin yhdessä kaupoilla. Olin laittanut färssiä. Kokeilin valmista mausteriisiä, mutta kyllä peruna olisi ollut parempaa. Jälkkäriksi puolukkakiisseliä.

Puutarhat ovat avautuneet. Sain "orvokkeja äidille".

Sää lämpenee vähitellen.

Minulla on samoin kuin ceellä: en laita tauluja seinille. Seinät ovat vastamaalatut. Entisessä vähän huonokuntoisessa asunnossa taulut olivat hyviä seinien tahrojen ja pikku halkeamien peittelyssä.

Myytyäni asunnon tänne muuttaessani ihailin, toisaalta surkuttelin entisen kotini myyntikuvia netissä. Kaikki oli vedetty isolla pensselillä valkoiseksi. Jotenkin vitivalkoinen värimaailma riiteli vanhan suojellun asunnon tyylin kanssa. Mutta nyt kai asunto on vaihtanut omistajaa parikin kertaa. Olkoon onnellisia entisillä asuinsijoillani.

.
Ilmoita
Lämmintä ja aurinkoista torstaita, parvekkeella on taas ihan kiva oleilla, +26. Pääsiäisnarsissit ovat ylikukkineita, annan niiden vielä olla, kun poika avec tulee lauantaina lounaalle, lemppaan ne sen jälkeen mäjellen. Ei ole paikkaa missä niitä maahan kaivaisin. Äitienpäivää en vietä. Nuorempana tosin kävimme aina ulkona syömässä äitienpäivänä, eikä se ollut snagari. poikammekin pienempänä tykkäsi olla ravintolassa syömässä. Mutta huomasimme myös että silloin sai huonointa palvelua, koska oli ruuhkaista, samoin vappulounailla. Pöytävaraukset pitäisi tehdä, ei voi olla extempore jossain syömässä ja saamassa vain jämiä seisovasta pöydästä tai sitten liian raakaa valkosipuliperunaa liian raa´an pihvin kanssa. Minulla ei ole koskaan nälkä ns lounasajan puitteissa.
Cee
Ilmoita
Mekin olemme kaikkien vuosien aikana käyneet yhden kerran äitienpäivälounaalla ja kaksi kertaa vappulounaalla. Kummastakin huonoja kokemuksia: hirvee ryysis, ruoka vaatimatonta, hosuen tehtyä, palvelu kehnoa kiireestä johtuen, kun ei ole palkattu tarpeeksi väkeä. Tuntuu, että niissä tilaisuuksissa vain rahastetaan, eikä sille rahalle saa vastinetta. Ravintolat laskevat, että kaupaksi menee huonompikin. Ja oikeassa ovat.

Kotona saa taatusti hyvää ruokaa noina(kin) päivinä, joten siihen siirryttiin jo aikaa sitten. Tosin läheskään aina ei porukkaa syömässä ole ollut muita kun me kaksi, mutta se ei tahtia haittaa. Meillä ei äitienpäivää oikein koskaan ole varsin vietetty. Itsekään en siitä piittaa. Useimmiten omat lapset ja lapsenlapset käyvät kyllä tuomassa kukkia, keitän kahvit ja se siitä. Tietysti lapset ja lapsenlapset ovat joka vuosi - lapsenlapset vieläkin - tehneet korttinsa, ja ne ovatkin parhaat lahjat. Niitä onkin muistojen laatikossa kymmeniä.

Eilen varmistui, että pojan tyttären rippijuhlia kesällä järjestetään kahdet. Tytön tahto on äidin taskussa. Taas. Tyttö olisi halunnut vain yhdet juhlat. Toiset juhlat pidetään lasten äidin luona, toiset meillä, koska isän koti on sen verran pieni, ettei sinne isoa porukkaa mahdu. Siitä seuraa, että kaikki meidän puolen väki jää heiltä pois. Tyttö jo laski, että äidin juhliin tulee kuusi heille tuttua ihmistä. Lasten toinenkaan mummo ei sinne tule, vaan tulee meille. Meille sen sijaan on tulossa yli kaksikymmentä ihmistä, kaikki lapsille tuttuja vauvaiästä saakka.

Juuri eilen sovimme tytön kanssa, että pidämme tässä jonain iltana suunnittelupalaverin. Juhlista tulee tytön näköiset, joten hän saa esittää tarjoilu- ja kattaustoiveet ja me toteutamme. Minusta on kiva suunnitella niitä juhlia. Ja kun valmisteluun on aikaa runsaasti, niin voin vaikka kokeilla ihan uusia tarjoilujuttuja. Kunpa sitten sää suosisi, mutta ei sadekaan haittaa, kun on katos pation peittona.

Mukavaa päivän kulkua!
Ilmoita
En ole tainnut käydä äitienpäivälounaalla ravintolassa sitten 70-luvun, oman äitini vielä eläessä. Muutoin äiti eli vaatimatonta eläkkeellä olevan virkanaisen elämää, mutta juhlan silmässä hän tykkäsi panna elämän risaiseksi ja piffata hienossa paikassa. Meistä lapsista osa oli vielä köyhiä opiskelijoita.

Kalastajatorpalla, Presidentissä, Intercontinentalissa ja missä milloinkin äitienpäivänä lounastimme, oli itse ravintolamiljöö ruokaa tärkeämpi. Hyvinpukeutuneessa iloisessa ihmisvilinässä ja naisille ojennetuissa ruusuissa oli olevinaan pientä luksusta, josta äiti nautti selvästi, ja tottakai meille lapsillekin oli hauska istua hienosti katetussa pitkässä pöydässä. Jos ruoka olikin ylihinnoiteltua, ne olivat sellaisia kerran vuodessa tapahtumia. Ei meillä kellään ollut niin isoja asuntoja, että pitkille pöydille olisi ollut edes tilaa.

Nyt ei pitkään pöytään riittäisi edes istujia. Ei ole sukua jäljellä kuin kourallinen ja nekin siroteltuna sinne tänne viettämään ydinperheiden pikku seremonioita keskenään.
Ilmoita
Aika huomionarvoista on, että miniäsi äitikin tulee teille mieluummin kuin oman tyttärensä järjestämille rippijuhlille. Luulisi, että lapsen rippijuhlilla kaikki ovat sulassa sovussa niin entiset kuin uudet puolisot, sillä isovanhemmat eivät ole vaihtuneet.

Kun oma poikamme aikoinaan pääsi ripille, ei meillä ollut kuin hänen kumminsa. Lapsenlapsistamme kumpikaan ei ole käynyt rippikoulua ja sukumme nuorinkin on vain viettänyt nimiäiset. Siellä oli kyllä paljon väkeä ja ne vietettiin vuokratiloissa, ei kenenkään kotona.
Cee
Ilmoita
Kun U pääsi aikoinaan ripille, ei heillä järjestetty minkäänlaisia juhlia. Vanhemmat eivät olleet edes kirkossa rippijuhlaa katsomassa. Ainoan ruusunkin U oli saanut erään poikakaverinsa siskolta. Ei minullekaan tätini rippijuhlia järjestänyt, ainoat kukat sain senhetkiseltä poikaystävältäni, joka ei siis ollut U.

Kun U:n 8 vuotta nuorempi sisko pääsi ripille, hänelle järjestettiin isot juhlat, koko äitinsä puoleinen suku oli kutsuttuna heidän kotiinsa. Silloin olin jo U:n vaimo ja meillä oli jo lapsi jolle tämä ripillepääsijä oli täti.
Ilmoita
Oman äitini äitienpäivää ei koskaan vietetty muualla kuin kotona, vapusta puhumattakaan. En muista, että koskaan olisi sellaisesta edes puhuttu. Ei meillä kyllä siihen olisi ollut rahaakaan. Äitini oli vähän kuin minä, ei perustanut po. päivästä. Häneltä kai minäkin sen opin. Vanhemmilla vuosillaan kyllä veimme äidin silloin tällöin syömään merkkipäivänään, ja ne tilaisuudet olivat ihan mukavia. Omat po. päivien ravintolakokemuksemme hankimme joskus 80- ja 90-lukujen taiteaikoina, jolloin rahastus em. juhlatapahtumista ravintoloissa alkoi jo olla tapa.

Niin mekin luulimme, että rippijuhlissa voitaisiin kaikki olla samassa. Riitaahan sinne kukaan ei tulisi haastamaan vaikka kuinka olisi välit huonot. Mutta se ei nyt sitten käykään. Aika erikoista onkin, että rippilapsen mummo ei osallistu oman tyttärensä järjestämään juhlaan, vaan tulee meille. Vaikuttaa siltä että ex-miniä haluaa aloittaa puhtaalta pöydältä, nollata koko entisen elämänsä, siihen kuuluneet ihmiset, myös omat vanhempansa, veljensä ja tämän perheen. Entisestä sille pöydälle kelpaisivat sentään lapset. Kukaan ei ymmärrä enää hänen aivoituksiaan.

Toinen miniä kertoi tänään olleensa hakemansa uuden työpaikan työhaastattelussa. Kertoi, että ei koskaan sellaisessa hiilestyksessä ole ollut. Ja sama hiilestys jatkuu kuulemma ensi viikolla, jolloin sitten karsitaan jatkajat seuraavaan vaiheeseen. Aika hurjaksi on mennyt työnhaku. Ei käy kateeksi.

Itse en kumpaakaan työpaikkaani joutunut hakemaan. Ensimmäinen työpaikka lankesi kuin manulle illallinen, kun silloin alan opiskeluun kuului pakollinen harjoittelu. Useimmat opiskelukaverinikin jäivät sille samalle tielle aina eläkkeelle asti. Minä olin yksi harvoista, jotka vaihtoivat työpaikkaa, mutta sinnekään ei minun tarvinnut hakea, kun pyydettiin.

Nykyinen työnhakusysteemi on aika hirveä, ja luulen että jäisi minulta läpi käymättä. Siinä hakijaa käännetään ja kaulitaan, testataan, haastatellaan, omatekemä video itsestä ruoditaan suurennuslasin kanssa, jne. Kammottavaa

Heh, asiasta viidenteen. Nyt hallitustunnusteluissakin on koulun opetusohjelma mallina: niissäkin käsitellään nyt ilmiöitä:)
1 VASTAUS:
Ei se työnsaanti ennenkään ollut aina pelkkä läpihuutojuttu. Koska meille Södikalla ei ollut muodollisia pääsyvaatimuksia paitsi että yliopisto- tai markkinointiopintoja edellytettiin, niin haastatteluun ja koetehtäviin panostettiin sitäkin enemmän ja näissä hoksaavuuteen, luetun ymmärtämiseen ja nopeuteen. Yhden yönseudun aikana piti lukea ja omaksua vieraskielinen 400 liuskan kirjateksti, ja kirjoittaa siitä esittelytekstejä eri tarkoituksiin. Silloin ei ollut vielä nettiä, jolloin olisi voinut kaivaa jotain tietoa uudesta kirjailijasta. Kirja ei ollut ilmestynyt vielä edes emämaassaan, käsikirjoitusliuskatkin olivat aika raakileita korjausmerkintöineen. Opuksen myyntivaltit piti itse lukemalla havaita. Sittemmin teoksesta tehtiin menestyselokuva, pääosissa Dustin Hoffman ja Angelica Jolien isä Jon Voigt. Joku muistanee tuon "Keskiyön cowboyn".

Joka tapauksessa selvisin urakasta ja aamulla olin valmis. Pettymys oli suuri kun sain kirjeen, että olin toinen parhaista hakijoista. Mutta ei aikaakaan kun sain puhelinsoiton, jossa minut kutsuttiin pika pikaa takaisin. Entinen kollega oli karannut toiselle kustantajalle ja hänen paikkansa vapautui minulle. Meitä oli siinä ammattikunnassa alle kymmenen henkeä koko Suomessa. Joukkoon mahtui niin lehdistöoppia lukeneita kuin yliopistosta valmistuneita, olipa joukossa yksi agronomikin.

Hain kerran myös yliopiston kirjastoon. Siihen paikkaan oli liki 500 hakijaa - meitä humanistejahan riittää - ja sijoituin kahdenkymmenen parhaan joukkoon, mikä oli minusta, vielä silloin pelkästä ylioppilaasta, oikein hyvä sijoitus.

Kun tuolla toisaalla puhutaan Suomalaisesta Klubista, hassu sattuma että eräässä vielä aikaisemmassa pikku duunissa sain syödä herrojen koki valmistamaan ruokaa, koska se toimisto sijaitsi saman katon alla, aluksi Fennian talossa, sittemmin Kansakoulukujalla. Se työ oli sitten enimmäkseen sitä oikolukua, josta minua on täällä pilkattu. Mutta kertyi niistäkin parista hanttityön vuodesta muutama sentti eläkettäkin.
+Lisää kommentti
Hallitustunnusteluista tuli mieleeni: nyt kun persut jätettiin ulkopuolelle, joten ministereitä ei persuista tule vaan pelkkää oppositiokamaa, joten Laura Huhtasaarikin on ehdolla eu-parlamenttiin ja kun häneltä kysyttiin, jos valitaan sinne, jääkö eduskuntaan vai lähteekö Brysseliin: lähtisi Brysseliin. Taidankin äänestää häntä sinne. Halla-ahohan kuulemma tulee pois sieltä. Hakkaraista en missään nimessä äänestäisi. Olisi varmaan eka kerta kun yleensä äänestän eu-vaaleissa.
Cee
2 VASTAUSTA:
Lisäys vielä: En ole vielä kertaakaan äänestänyt persuja eduskuntaan, mutta nyt tuntuu niin oudolle, että Rinne väkisin haalii sinne kepulaiset, joita vastaan kansa antoi rökäletappion, nyt sitten Rinne haalii heidät sinne väkisin mukaan pilaamaan jatkossakin kaikkea mahdollista. Sama Arkadianmäen pas*kasakki siellä taas tulee istumaan, tapahtuu kansantahdosta mitä tahansa. Tänään jo väläytettiin, että Tuomiojasta voi tulla taas ulkoministeri, ei helkkari sentään. Onneksi ei kuitenkaan Väyrynen.
Cee
Anonyymi kirjoitti:
Lisäys vielä: En ole vielä kertaakaan äänestänyt persuja eduskuntaan, mutta nyt tuntuu niin oudolle, että Rinne väkisin haalii sinne kepulaiset, joita vastaan kansa antoi rökäletappion, nyt sitten Rinne haalii heidät sinne väkisin mukaan pilaamaan jatkossakin kaikkea mahdollista. Sama Arkadianmäen pas*kasakki siellä taas tulee istumaan, tapahtuu kansantahdosta mitä tahansa. Tänään jo väläytettiin, että Tuomiojasta voi tulla taas ulkoministeri, ei helkkari sentään. Onneksi ei kuitenkaan Väyrynen.
Cee
Just niin, oli vallan kahvassa kuka/ mikä puolue tahansa, tosiaan sama pa*ka jatkuu. Ensin pidetään omaa ja puolueen puolta, sitten kaverin ja viimeks Suomen jos aikaa jää. Ilmiöitä nekin.
+Lisää kommentti
Minäkin hain kerran työpaikkaa, jossa firman johtaja teetti meillä sellaisia sottuisia kopioituja testejä, joista tuskin näki mitä kuviot esittivät. Osa papereista oli mennyt aivan vinoon kopiokoneessa ja musteet osittain levinneet. Tämä oli 80-luvun alkua. Sitten hän ihmetteli, miksi pärjäsin niin huonosti niissä kuvioiden setvinnässä vaikka minulla oli niin hyvät todistukset kouluista, kiitettävät. Hän palkkasi minut ja yhden toisen yhtä aikaa. Tämä toinen otti lobarit muutaman päivän kuluessa, minäkin siedin sitä miestä vain 4 kuukautta, oli hän niin kamala johtaja ja esimies, firmansa omistaja. Hän pyysi etten lähtisi, mutta kyllä minä lähdin.

Nyt jokunen vuosi sitten huomasin, että on myynyt firmansa ja muuttanut Jenkkeihin, sinne missä laulaja Grönkin asui. Eli hyvin oli firmansa siis pärjännyt.
Cee
Ilmoita
Meillä on sää tasaisen harmaa ja sateinen, ei rankkaa sadetta vaan sellaista tuhnua, että maisema on hyvin kastunut ja tien kuoppiin jo vesipaljut kertyneet. Niihin pikkulapset mielellään pomppaavat ja nauttivat veden räiskymisestä. Se on heille sellainen ihastuksen kohde.
Cee
Ilmoita
Kävin kurkkaamassa Viron pesiä. Siellä alhaalla keskellä oleva vaaleana hohtava pesä, mikä lintu siinä on, niin siellä oli jokuaika sitten kymmenen vaalean helmiäisenä hohtavaa munaa, mutta sitten niitä oli kadonnut sieltä. Nyt näytti että munia on kuusi ja kolmesta ponnisteli juuri poikanen ulos. Vaikeaa se näytti olevan, mutta nälkä oli jo tullessa. Pari poikasta oli vain puolittain ulkona munasta, mutta nokka oli ammollaan auki ja emo lennähteli nopeasti pesälle ja pois hakien ruokaa noiden suu ammollaan odottavien nieluun. Sitten päätti kai ottaa lepotauon ja kävi poikasten päälle pesään. Lintuäiditkin väsyvät joskus ja lepotauko on paikallaan!

Rapu
Ilmoita
Kerroin niistä pulassa olevista peipposista meidän mökillä. Kaiken lumen ja kylmyyden lisäksi parvea tuli kiusaamaan haukka, joka nappasi sieltä monta pikkulintua. Onneksi lumi suli pois, mutta sitä ennen kaupat oli ehditty tyhjentää linnunsiemenistä. Kauppiaat sanoivat, että jopa ihmisille tarkoitetut kalliit kuoritut auringonkukan siemenet hävisivät hyllyiltä peippojen ruuaksi. Kuka sanoo, ettei suomalaisilla ole auttamismieltä?
Ilmoita
Se peippoparvi oli kyllä melkoinen näkymä! Luonto on julma ja karsii. Niin kyllä tekee ihmisillekin, mutta pikkulintuja ei tarvitsisi enempää karsia, kun ovat muutenkin vähentyneet. Sen huomaa ihan tässä kotiympäristössäkin, missä keväinen linnunlaulu on melkein vaiennut verrattuna siihen, mitä se oli vielä kymmenen vuotta sitten.

Tänään kuitenkin tein ilahduttavan havainnon kettislenkillä: kuului yhtä aikaa useamman kiurun livertelyä, kuovin huutelua samoin kuin töyhtöhyyppien naukumista. Nuo uudet maisemat ovat pääasiassa viljapeltoja. Järvikin on siinä aika lähellä, ja joutseniakin näkyi tänään kymmeniä.

Tänään aikani kuluksi lueskelin jostain lehdestä, taisi olla HS, kommentteja koskien juttua kasvis- ja liharuoan ilmastovaikutuksista. Kommentteja oli toistasataa ja enemmistö kirjoittajista tuntui olevan (ainakin kai omasta mielestään?) jonkin tasoisia osaajia. Lopputulema lukemastani oli, että kun osaajienkin käsitykset menevät ristiin, laidasta laitaan, niin miten sitten tavallinen kansalainen voi mitään ohjeita uskoa, mikä nyt sitten parasta syömistä olisi (ilmaston kannalta). Yhden hurraahuudonkin siinä lukiessani päästin. Tähän saakka juustoa on pidetty yhtenä pahimmista ilmaston tuhoojista, mutta nyt jutussa annettiin ainakin suomalaiselle juustolle synnipäästön, että ei se niin paha olekaan. Mikähän käsitys ruoasta huomenna vallitsee.

Mukavaa viikonloppua!
Ilmoita
Mökin yli on lentänyt viimeksi hanhia, ei kuitenkaan niitä valkoposkia vaan joitakin lappiin menijöitä.

Eilisessa puoli seitsemässä oli vieraana Koiramäki-sarjisten ja kuvakirjojen tekijä Mauri Kunnas. Kun hän alkoi puhua ja kertoa sukujuuristaan, oli kuin kuulisin mummun, isänäidin, tarinoivan.

Ylä-Satakuntaan on minunkin juuristani neljäsosa. Niin tutun oloista Maurin haastelu oli.

Mummunhan kanssa olin paljonkin tekemisissä mutta eri paikoissa. Vuosisadan vaihteen matematiikan maisteri, Suomen ensimmäisiä, joutui papin kanssa avioituessaan ensin Hämeestä Salonseudulle ja sitten Pohjanmaalle, josta hän vieraili meillä Helsingissä ja toisen poikansa luona Pohjois-Pohjanmaalla.

Siihen aikaan naisen koulutus ei välttämättä avannut tietä yhtään minnekään, mutta kirjallisia kuvauksia kotiseudultaan minulla on vaikka kuinka paljon isoäitini perintöä.
Ilmoita
Aamupäivän tervehdys SU-SI-alueelta!

Sää on harmaa, mutta ei ainakaan vielä sada. Muistan muutaman äitienpäiväsään, kun oli hirmuinen helle, mutta nyt ei helteestä ole pelkoa.

Hyvää äitienpäivää, meille äideille!
Ilmoita
Näin äitienpäivän aattona mittasin äsken verenpaineeni pitkästä aikaa ja ei se nyt kovin paha ollut. 141/71 ja syke 58

Syy tähän tarkistukseen oli se, kun en oikein "tykkää" erillisestä äitienpäivästä! Kerran äiti, aina äiti!
Ilmoita
Taas on iltapäivä vilahtanut tämän koneen ääressä istuissani. Muuta kyllä oli mielessä, mutta pojalla alkaa olla opinnäytteensä jättämisaika kortilla, ja tekstin oikolukuapua taas pyysi. Hidasta hommaa, kun aiheena on pilvipalvelut lääketieteellisissä tutkimuksissa, jotka "aika" tuntemattomia minulle. Eli teksti täytyy lukea ja jopa yrittää ymmärtää sana sanalta, että kieli tulee edes sinnepäin. Nykyään ei kieleen kiinnitetä opinnäytteissä huomiota ollenkaan siinä mitassa kuin omana opiskeluaikanani, jolloin pilkkujen paikoistakin proffa saattoi valittaa, vaikka teksti muuten olisi ollut kuinka moitteetonta.

Nyt pitää vielä käväistä puutarhalla. Ostin jo terassihortensioita, pelakuita ja orvokkeja, ynnä pari uutta kukkalaatikkoa. Mullan sitten tietysti unohdin, ja sitä tarvitaan, että saan kasvit istumaan laatikoissaan ja ruukuissaan. Hortensioiden varsinaista istutusta kyllä vielä venytän. Nehän eivät kestä pakkasta, ja tarpeen tullen pitää ne voida nostaa sisälle, joten kasvatuspurkeissaan saavat ne vielä olla jonkun aikaa. Pienemmät kukat sen sijaan pistän jo multaan.

Leppoisaa lauantai-iltaa!
am
Ilmoita
Hyvää alkuiltaa täältä rannikoltakin!

Poikamme kävi äsken meillä syömässä lounaan, koska en huomenna vietä mitään. Hän toi kuitenkin äitienpäiväruusun. Tänään on ollut täysin harmaa sää. Huomenna ip:llä saatamme mennä hautsikalle viemään kukat anopin ja tätini haudoille. U:n fammunkin haudalle olemme aina kukan vieneet.
Ilmoita
Tänne talven valtakuntaan, jossa vielä viikko sitten peipot paleltuivat kuoliaaksi, on tullut äkkiä kesä. Nuoriso kulkee, pyöräilee, skeittailee lyhythihaisissaan. Me vanhemmat pukeudumme vanhasta tottumuksesta lämpimästi, kunnes uskallamme heittää pipon ja kaulaliinat pois.

Lintujen riemu mökkimme lammella kiihtyy. Toisella rannalla pulputtavat teeret, toisella vastaavat metsähanhet.

Viime yönä salamoivat ukkoset tekivät taikojaan: tänään on koivuihin ilmestynyt hiirenkorvia.
Ilmoita
Katsoin uutisista niin Ilomantsissa on ollut ihan kunnon ukonilma. Nuoret heti alkavat kulkea t-paidoissa kun on vähänkin lämmintä. Kylmettymisen jälkeisiä nuhia en kaipaa.
3 VASTAUSTA:
Ja nyt sitten hyvää äitienpäivää a-mummulle, Ravulle ja Ceelle. Viimemainitullekin, vaikka porinoissa yritetään väkisin eristää Cee meistä "kannibaalikanoista".

Olisi hyvä tietää, koetko Cee nuo Alin imartelut miellyttävinä vai vastenmielisinä. Tämäkin kysymys nähdään varmaan "nokkimisena".
Anonyymi kirjoitti:
Ja nyt sitten hyvää äitienpäivää a-mummulle, Ravulle ja Ceelle. Viimemainitullekin, vaikka porinoissa yritetään väkisin eristää Cee meistä "kannibaalikanoista".

Olisi hyvä tietää, koetko Cee nuo Alin imartelut miellyttävinä vai vastenmielisinä. Tämäkin kysymys nähdään varmaan "nokkimisena".
Hyvää äitienpäivää täältäkin meille äideille!

Ceen puolesta harmittaa, kun häntä nyt koetetaan käyttää riidan aiheena aivan surutta. Ei Ceellä ole kuitenkaan mitään hätää, hän saa olla aivan oma, aito Cee, niin kuin me jokainen olemme omanlaisiamme.

Minua ei "hetkauta" yhtään mitkään täällä kuuluvat nimittelyt koska oikeassa elämässä minua ei kukaan nimittele "halveksuen."

Tänään onnittelemme myös kaikkia äitejä, vaikka täällä miehet ( no ei kai kaikki miehet) ovat tarkkoja jakaessaan onnitteluja äideille.
Anonyymi kirjoitti:
Ja nyt sitten hyvää äitienpäivää a-mummulle, Ravulle ja Ceelle. Viimemainitullekin, vaikka porinoissa yritetään väkisin eristää Cee meistä "kannibaalikanoista".

Olisi hyvä tietää, koetko Cee nuo Alin imartelut miellyttävinä vai vastenmielisinä. Tämäkin kysymys nähdään varmaan "nokkimisena".
Perun ceetä koskevan kysymyksen, koska se kävi niin edsonin sydämelle.

Onnittelun saat pitää.
+Lisää kommentti
Minultakin hyvää äitienpäivää A-mummulle, Auroralle, Ravulle ja kaikille äideille! Sain juuri äitienpäiväonnittelut skypellä lapsenlapsilta ja lapsenlapsenlapselta. Pikkutytöllä oli itsetekemänsä perhosnaamari kasvoillaan, oli tehnyt sen ponikerhossa. Se oli kaunis keltainen perhonen, jossa oli punaisia sydämiä ja erivärisiä tähtiä koristeina siivissä. Ei hän sitä kauaa kasvoillaan pitänyt, se oli vappurekvisiitaksi tehty, joten pitihän se minulle näyttää.

Heillä oli eilen ollut siunaus- ja muistotilaisuus, pikkutytön äidinäidinisä oli kuollut. Pikkuinen oli ollut koko ajan aivan hiljaa ja kun ihmiset lauloivat, hän ei antanut äitinsä laulaa, oli laittanut kätensä aina tämän suun eteen. Oli kai tajunnut tilaisuuden surullisen luonteen. Itse olin suunnilleen saman ikäinen kun oma isäni kuoli.
Ilmoita
Minun piti tuo aamupäiväinen juttu laittaa tähän ketjuun, mutta niin se vain vilahti siihen vanhempaan. Jättäisimmekö sen vanhan nyt oman onnensa nojaan ja jatkaisimme tätä ketjua. Pysyttäisiin kaikki samalla kartalla. Tai te muut olette kai niin tehneetkin, mutta itse putosin.

Olipa taas mieltä lämmittävää, kun kaikki - pojat, miniä, lapsenlapset, koirat - kävivät äitiä ja mummua tervehtimässä kortteineen, lahjoineen. Tyttö, tuotapikaa 15v oli taas taiteillut kortin veljensä avustamana; parasta kaikesta. Porukan tuoma ruusukin on ihana. Syötiin torttua ja jätskiä, kahvit ja teet palanpainikkeena. Italialaiset kuplivatkin nautimme päivän kunniaksi.

Huomenna olisi meininki - suunnitelma, jonka toteutuminen on herrassaan - nousta ajoissa ja viedä Picasso katsastukseen. Aikaa vielä sille olisi parikin kuukautta, mutta paree viedä nyt, ensi kuussa kokemuksieni mukaan on jonoa, kun ihmiset haluavat kesäkassit käyttöönsä. Siis pitää nousta ihmisten aikoihin. Tänä aamuna nousin vasta tosi myöhään. Siippa toi kaffeet ja lehden punkkaan, ja siinä mukavasti vilahtivat aamutunnit - ei muuten ole siippa vieläkään siipaissut huitsin nevadaan, vaikka joku euroopan viisain sitä taannoin ennusti. Ehkä se paitojen silitys auttoi:)).

Huomenna täytyy muutenkin terästäytyä ja toimittaa asioita, jotka vain ovat jääneet roikkumaan. Pitää mm. viedä ompelukone huoltoliikkeeseen, jonka toivon saavan koneeni taas kuntoon. Ompelemista olisi enemmän kuin laki sallii ja kone vain murahtelee, kun kaasua painan. Ärsyttää, kun aina olen itse pikkujutut - aikoinaan ihan isotkin ompelukset - hoitanut itse, eivätkä ne nyt onnistu. Kone on hyvälaatuinen eurooppalainen, mutta ikä taitaa silläkin olla ongelmana.

Yt.terassilta mustarastaan laulun säestyksellä am.
Ilmoita
Nyt on sitten taas äitienpäivää juhlittu.

Porukat lähti jokuaika sitten pois ja nyt on astianpesukone päällä. Pöytä täyttyi herkuista, niin että nyt on aivan ähkyolo. Minä olin ostanut vain kaksilitraa Kunungatar jäätelöä ja tuoreita mansikoita. Kaiken muun toivat onnittelijat tullessaan. Oli kaksi kokonaista lohta, toinen loimulohi ja toinen savulohi. Vuohenjuusto-parsapiirakka, nuoremman tyttären tekemä ihana salaatti, kaksi kakkua, vanhemman tyttären leipoma mokkatäytekakku ja tyttärentyttären leipoma ihana juustokakku. Se on jo perinne niin monta kertaa hän on sen mummille tuonut äitienpäivänä.

Sitten sain vielä nuoremmalta tyttäreltäni Museokortin, joten nyt on vapaa käynnit museoonkin. Ystävätär kertoi juuri ostaneensa museokortin joten nyt täytyy yrittää niitä käyttää. Ystävättären kanssa olemme muutenkin käyneet aika usein museoissa, joten nyt sitten vain entistä useammin.

Nyt täytyy mennä vaihtamaan jotain löysempää vaatetta päälle kun tuli tosiaan herkuteltua hieman liikaa.

Kiva oli nähdä noita lastenlapsiakin taas. Vanhemman tyttären poika ja tytär menivät välillä sulattelemaan ruokaa tuohon kohdallani olevaan puistoon. Heittelivät palloa toisillee, Pojalla oli se pallo autossaan, urheilija kun on. Hänellä on vielä vuosi opiskelua ja valmistuu sitten proviisoriksi. Tyttärentytär on kauppatieteen maisteri. Nuorin lapsenlapseni oli piirtänyt minulle erittäin taitavasti oikein teknisesti suunnitellun, pikkutarkasti toteutetun kortin. Piirtää aivan samaan tapaan kuin äitinsä piirsi jo lapsena. Taiteellisia ovat.

Minulle jäi ruokia ja kakkuja ainakin pariksi päiväksi vaikka nuoretkin saivat herkkuja mukaansa ainakin iltapalaksi, kun asuvat jo omissa asunnoissaan.
1 VASTAUS:
Virheitä vilisi tuo kommenttini, kuten yksi niistä "kunungatar" jäätelö! Ei taida sen nimistä olla, mutta Kuningatarta sen sijaan löytyy!
+Lisää kommentti
En ole ehtinyt viettää äitienpäivää, on ollut muuta tekemistä, näitä kirjoituspuuhia lähinnä.

Miksei se toinenkin "mummoketju" voisi olla käytössä? Sehän perustettiinkin ensin. Tämä syntyi epähuomiossa.

Vaikka samahan se kirjoitti mitä tahansa ja mihin tahansa niin perästä kuuluu, siis tuolta toisaalta.
3 VASTAUSTA:
Anonyymi
12.5.2019 20:30

No sepä kiva että on helppoa. Säästyy sinunkin raukan energia sen letkuruokinnan tylsyyden torjumiseen. Voisit vähän lorauttaa sinne putkeen jaloviinaa. Tai ehkä sen olet tehnytkin sekavuudestasi päätellen.
Anonyymi
12.5.2019 19:44

UUSI
"Kiroilusta puheenollen"

On siinä meillä merimies. Jos niin tavallinen sana kuin p***e on kiroilua, miten kummassa olet pärjännyt oikeiden meripoikien seurassa?
Kuuroille korville menee sinun toivotuksesi. Ceellä on niin paljon tekemistä muualla, ettei hän tänne vilkaisekaan.

Miten muuten vuokratalon purku edistyy? Oletko piankin kuusen alla?
+Lisää kommentti
Anonyymi
12.5.2019 23:47

Mitä sinä metsistä tiedät, tuommoinen "jossain määrin hillityn mätänemisen" tulos? Äläkä ole kateellinen ne*kruille jotka saavat paremmin naisia.. Onhan sinulla ollut se elämäsi romanssi yhden lylleröblondin kanssa. Vai oliko hän tyyliä 'nyljetty orava'?
1 VASTAUS:
Joku on nähnyt vaivakseen kopioida tänne Alille tarkoitetun ylläolevan kommentin tuolta porinoista. Mikähän lie ollut tarkoitus? Ei kai muu kuin saada hämminkiä aikaan.

Tämän ketjun naisiin ei kommentti mitenkään liity.
+Lisää kommentti
Harmaata on taas tänään säänpuolesta. Ei oikein pidä sää ennusteet paikkaansa. Minä ihmettelin kun tänään aamupäivällä olohuoneeni ikkunan kohdalla, tosin pensasaidan toisella puolella, ei siis minun pihallani, seisoi kaksi miestä ja yksi nainen ja he tuijottelivat parvekkeelleni päin? Joku kuvasi parvekettani, tai seinääni ja silloin minä avasin olohuoneen oven pihalle ja sanoin että "mistä on kysymys? Onko siellä jotain vikaa?" Mies vastasi, että he tutkivat "pergoloiden kuntoa:" Kai ne sitten oli jotain taloyhtiön tutkijoita. En ollut kyllä kuullut tuollaisen tutkimuksen tulosta, eikä kaikilla edes ole pergolaa.

No mutta, nyt aurinko meinaa pilkistellä. Tuleeko tästä kuitenkin vielä aurinkoinen päivä?

Ei nyt muuta, kuin hyvää viikon alkua kuitenkin, olipa sää millainen tahansa!

Rapu
Ilmoita
Minäkin ihmettelin, miksi on kopioitu tänne tuo yllä oleva viesti. No, joku tosiaan ehkä haluaa hämmentää. Ehkä olo käynyt pitkästyttäväksi.

Täällä böndellä on aika aurinkoista. Juuri kävimme työntelemässä kettiksiä ja aurinkolasit sai olla koko ajan silmillä, muuten olisi häikäistynyt. Parin edellisen päivän sade on tehnyt hyvää. Hirmu kuivaa jo olikin. Oman pihan nurmikkokin kasvoi lähes silmissä leikkauskuntoon. Siippa jo tuossa hioo veistä;))

Mukava seurata kevään etenemistä. Joka päivä saa huomata kasvien taas kasvaneen eilisestä, ja puiden ja pensaidenkin kukinta edistyy päivä päivältä. Tänään reitillämme kasvava tuomi oli jo täydessä kukassa, viime viikolla oli vielä nupulla. Rentukoitakin oli yhden puron varteen kasvanut pilvin pimein. Ne ovat tosi kauniita isoina mattoina, kuin aurinkoja maan pinnalla. Leivosetkin livertelivät taas ikään kuin joku laulukilpailu olisi ollut menossa.

Pienemmälle koiralle maailma onkin nyt ihmeitä täynnä, onhan tämä sen ensimmäinen kevät. Uusia hajuja tietysti on paljon ja vähän väliä se heittäytyykin rypömään jonkun hajulähteen päällä. Siinä saa olla tarkkana, ettei kyseessä ole jonkun elukan köntsää, mikä sitten johtaisi lenkiltä suoraan suihkuun.

Minulle on sama vaikka molempiakin elämä-ketjuja pidettäisiin yllä. Ajattelin vain, että yhden ketjun taktiikalla ei tarvitse niin paljon haeskella ja selailla.

Minulta myös hyvää alkanutta viikkoa!
Ilmoita
Ihme että tutkivat pergolaasi, jota sinulla ei edes ole. Tuli mieleeni sisäoventarkastajat. Katsoin kuvia pergoloista, niin mitä ihmeen suojaa ne tarjoavat jos siinä on pelkkä rimakatto. Useimmissa ei ollut kunnon katetta. Tuskin olivat taloyhtiöstäsi, mikäli et ole saanut siitä tiedotetta.
Cee
1 VASTAUS:
Kyllä minulla on aivan katettu pergola ja kaikilla on se kehikko kyllä. Silloin kun minä muutin tänne, niin tämän meidän taloryhmän jokaisen pergolan päälle laitettiin läpinäkuvä katos. Kun tässä on neljä huoneistoa yhdessä pätkässä, niin katos piti laittaa julkisivun takia kaikkiin kerralla, ei vaan yhden huoneiston kohdalle. Jos kaikki eivät ole suostuneet (sen joutui maksamaan itse), niin ei ole voinut kukaan kattaa omaansa siinä pätkässä.

Tämä voi olla nyt hallituksen päätös tarkistaa näiden kuntoa. Minun seinänaapurilla on pergolan katto mennyt rikki ja hän kyseli minulta jo toissakesänä että suostunko että kaikki katokset uusitaan, kun samanlaista katto fleksiä ei enää ole saatavilla ja hänellä on rikki. En ollut halukas siihen, koska minulla on ehjä ja se olisi tullut melko kalliiksi. Olisko nyt taloyhtiö sitten kustantamassa kaikille katokset, en tiedä? Kauan ne tekivät merkintöjä tuossa kohdallani papereihinsa.

Se sisäoven tarkastus oli outo juttu. Siitähän minä soitin silloin poliisillekin ja hekin varoittelivat sellaisista "tarkastajista."
+Lisää kommentti
Olen aina ollut terve. Tupakan aiheuttamaa astmaa en pidä kovin vakavana. Kun muutin tänne Pohjois-Karjalaan, siun sote -niminen sairaanhoitosysteemi kietoi minut hellään huomaansa. En tiennytkään, miten ihmisestä voidaan huolehtia kokonaisvaltaisesti; vuotuisilla keuhkospesialistikäynnilläni minulle oli tarjottu vain stetoskooppia ja aina samojen astmalääkkeiden uusimista vuodeksi kerrallaan. Verikokeista ei puhettakaan. Onneksi kuuluin työterveydenhoidon piiriin, joka meillä oli tavallista anteliaampi, korvasi jopa silmälasit ja hampaanhoidon implantteja myöten.

No täällä oli kaikki paremmin. Olen käynyt niin paljon verikokeissa etten tiedä, kuka ja mitä varten minut on labraan lähetetty. Nyt sitten tarmokas sairaanhoitaja lääkäripulan vaivaamassa pikku terkkarissamme päätti, että olen oikeutettu palveluseteliin. Pääsin moninkertaisiin jalkahoitoihin itselleni ilmaiseksi. Ja kyllä se täti huolellista työtä tekikin. Työkaluarsenaali oli huomattava, ja kaikkea uutta opin. Harmittaa, kun olin juuri ostanut valkoisen pesuvadin jalkojen liotusta varten kovettumien poistamiseksi, mutta nyt ei ohuen ihon nahkaa saanutkaan kylvetellä. Pelkästään öljytä, öljytä, öljytä. Ehdottomasti kiellettiin kulkemasta paljain jaloin, aina kotikengät jalassa. Ainot tai Reinot, kysäisin. Nehän ne viihoviim eiset ovat, hoitaja vakuutti. Näköjään uusi aika koittaa muillekin kuin konkurssin juuri tehneelle tossufirmalle.
Ilmoita
Reinot ja ainot ovat sellaisia tasapohjaisia, en voi sellaisilla kävellä. Pohjan on oltava suht paksu ja kantapään oltava korkeampi kuin varpaiden puoli.
Cee
1 VASTAUS:
Minustakin Ainot ja Reinot ovat hankalia ja tukahduttavia. Ne sopivat niin vanhoille, ettei ihmisellä ole enää jalkahikeä.

Perin yhden tuttavan sukulaiselta muka vanhusten kotikengät. Niissä on tarraremmit, mutta vaikea pujottaa jalkaan, koska kenkä karkaa alta..
+Lisää kommentti
Katson juuri Nybergin eilistä ohjelmaa, jossa haastatellaan Katri-Helenaa, hän on pitänyt paussia jo vuoden verran, mutta hänen puheäänensä on ihmeen käheä. Onkohan äänihuuletkin jo lopuillaan. Paula Koivuniemen puheääni on aina ollut niin käheä, että ihmetyttää että pystyy yleensä laulamaan.
Eilen näin pätkän jostain hupiohjelmasta, jossa oli Hannele Lauri yhtenä naisista, hän oli siinä suunnilleen nykyikäisenään ja hänellä oli mielestäni varsinainen viskibaritoni. Kyllä laulu- ja puhetyöläisten äänihuulet kärsivät ainaisesta äänessäolosta.
Cee
Ilmoita
Hollannin haikaranpesällä heitettiin eilen nuorin poikanen ulos pesästä. Nyt siellä on kolme suunnilleen samankokoista jäljellä. Eli kyllä haikarat ovat raakoja lintuja. Esim kotkat syövät kyllä muiden lintujen poikasia, mutta yksi päivä näin kun haikara söi yhden omista poikasistaan. No kotkilla ei montaa poikasta olekaan kerrallaan, haikaroilla noin 4-5, joista lähes poikkeuksetta 2-3 jätetään henkiin vanhempien toimesta.
Cee
Ilmoita
Kaunista päivää! Kovin on jo kesäisen näköinen keli, paitsi lämpömittarin lukema ei ihan vielä kesää indikoi.

Minä tässä hieman ihmettelen, miten hoituu tänään kettislenkki. Jostain syystä taas selkäkipu rajoittaa liikkumista kunnolla. Pitkän aikaa se onkin ollut kivuton, tosin älyttömän jäykkä, mutta liikkumista se ei haittaa. Aamulla kun heräsin, en meinannut sängystä ylös päästä, kun vihlaisut menivät pitkin selkäpiitä. En muista mitä unia näin, näinkö mitään, mutta ehkä olen tehnyt unessa jotain kumarteluhommia.

Tai ehkä olen allerginen yhtiön viikonlopun pihatalkoille, missä joutuu kumartelemaan joka toisessa välissä. Näillä näkymin taidankin mennä vain talkoolounaalle;)). Näiden melkein 33vn aikana, jotka täällä asuneet olemme on yhden käden sormin laskettavissa poissaoloni yhteisistä tapahtumista, sen lisäksi, että enemmän kuin kaksi kolmannesta ajasta olen ollut hallituksessa; kaksi vuotta pestiä, yksi vuosi vapaalla ja taas uusi jakso.

Joku maintsi Ainot ja Reinot. Minulla on Ainot. Sain ne jossain vaiheessa lahjaksi. En tykkää niistä, rumatkin ovat, mutta ajavat mökillä asiansa. Minun Ainoni ovat liian isot, joten lähinnä hiihtelen, mutta hyvä puoli on se, että menevät jalkaan sujauttamalla, mikä yksi tossujen - ja minulle kenkienkin - tärkeimmistä ominaisuuksista. Kotona käytän hotellihuoneista kerättyjä tossuja. Siippa niitä keräili aikoinaan, ja nyt keräilee poika, joka joutuu paljon matkustelemaan töissään.

Nyt näyttää kettiskello lenkin paikkaa. Leppoisaa päivää kaikille.
am
Ilmoita
Aurinko kyllä paistaa ulkona, mutta miksi minä palelen sisällä? Pitäisköhän mennä ulos lämmittelemään?

En ole vielä tänään käynyt yhtään ulkona kun aika on mennyt koneella ja puhelimessa. Tänään soitti tuo sisko, jonka kanssa soittelemme koska vain, ilman mitään määrättyjä päiviä tai kellonaikoja.

Siirsimme vielä tarhalle menoakin, vaikka puhetta oli, että olisimme käyneet aamupäivällä äitienpäivänä, mutta sitten totesimme yksimielisesti, ettei se ole hyvä idea! Yökylmiä on luvattu tälle viikollekin, enkä halua ruveta raijaamaan mitään joka ilta sisälle suojaan. Enkä peittelemään, mutta en halua sitäkään, että halla vie ne heti alkuunsa, joten hyvä päätös tuli tehtyä. Vielä ehtii, kun lämpenee.

Mitä tulee Ainoihin, tai Reinoihin, niin niistä kumpiakaan en ole omistanut koskaan. "Selkäkipu" on sen sijaan "tuttu juttu" minullekin, vaikka ei toivottu, mutta minkäs teet!

Eipä muuta kuin mukavaa tiistaita kaikille!
Ilmoita
Anonyymi
14.5.2019 9:17

UUSI
En nyt varsinaisesti lammikoksi sanoisi kuuden hehtaarin laajuista ja kymmenen metriä syvää lampea. Ei se tosin mikään Tyynimeri ole, mutta hyvin siitä hauki käy katiskaan. Ja olemme sen ainoat ranta-asukkaat.

Mites ne Lassilan rannat? Eikös Mätäoja kiemurtele siellä päin?
1 VASTAUS:
Mitäs vihamielistä Cee tuossa tekstissä on? Se on vastaukseni Alin minua pilkkaavaan kommenttiin Porinoissa. Mätäoja on oikeasti olemassa ja kiemurtelee Pohjois-Helsingissä.

Ainoa vihamielisyys liittyy siihen, että joku dorka on kopioinut sen tänne kostoaikeissa. Ei paljon tarvitse arvailla, kenen tekosia tuo siirto on.

Kirjoitin aikaisemmin selostuksen tuosta tapauksesta, mutta se on näemmä poistettu.
+Lisää kommentti
Tavallista tiistaita kaikille täältä rannikolta, ison meren sellaiselta rannalta, missä kahden niemennokan jälkeen näkyy aava ulappa Suomenlahtea. Aurinko paistaa. Jos asuisimme korkeammalla voisimme nähdä Tallinnan mastoja.
Olen juuri keittänyt jauhelihakeittoa, pilkoin juuri runsaasti persiljaa keiton päälle. Kohta syömme.

En tajua, kuka tuo tänne noita porinan vihamielisiä viestejä.
Cee
1 VASTAUS:
Minä katsoin eilen netistä yhden kalakeittoreseptin ja ajattelin laittaa sitä viikonloppuna. Siihen tulee yksi paketti viherpippuri Koskenlaskija juustoakin, joten taitaa olla ravitsevaa.

Minulla on kyllä hyvin vahva epäily noiden viestien "kuljettelijasta!" Sieltä se kuljettaja löytyy missä viha "pulputtaa" sakeana sakkana!

Hyvää päivän jatkoa!

Rapu
+Lisää kommentti
Aika kummallista, että joku siirtelee noita vanhoja viestejä tänne. Jospa se on joku joka tykkää kirjoittamisesta, mutta ei jaksa tai viitsi itse sitä tehdä;). Onhan meitä täällä moneen junaan.

Oli muuten ulkona aika kalsea keli. Aurinko kyllä paistaa, mutta tuuli on melkein hyytävä. Kun menimme koirataloon, niiin meitä kohtasi melkoinen näky. Koirat olivat taas ottaneet käsittelyynsä yhden vanhan sohvan tyynyn ja purkaneet sen sisukset pitkin lattioita. Se sohva on jo kerran pienennetty, postettu kaikki syödyt osatja kasattu jäänteistä niille makuusohva, missä ovatkin hyvin viihtyneet. Tyynytkin saaneet olla rauhassa. Mikä lie pistänyt ne tänään taas riehumaan. Tihutyö tietää sitä, että joutuvat huomisesta lähtien olemaan kotonaan vielä rajatummissa tiloissa kuin tähän saakka. Nyt ovat saaneet asustella keittiössä ja olkkarissa, muiden huoneiden ovet ovat kiinni. Saa nähdä, mitä enää niille jää, eteishalli kai. Kunhan saisivat pian rakennettua tarhan. Koirankoppi on jo tontille tuotu.

Tänään n minulla kauden viimeinen oopperanäytös ja sitten vain syksyä odottelemaan. Samoin ylihuomenna on HKO:n kevään viimeinen konsertti. Kesäloma musiikista onkin aika pitkä, mutta onneksi on tuo nettiradio, mistä voi kuunnella loistomusiikkia aina kun vain haluaa. No, kesäaikana ei nyt niin kovasti radiotakaan tule kuunneltua on kaikenlaista muuta tekemistä.

Rapusen kalasopasta ja viherpippurijuustosta tuli mieleen, että itse maustan esim. porosopan aina rasiallisella viherpippurituorejuustoa, Koskenlaskija tietysti kävisi myös. Eilen tein lounaaksi munakkaan, mihin tuli sisälle porosulatejuustoa ynnä paprikaa ja kevätsipulia. Ja hitsi, että oli hyvää. Juustosta saakin lisuketta mihin tahansa syötävään, niin makeaan kuin suolaiseenkin, ja sitä on helppo käyttää. Ja nythän noita maustettuja sulate- ja tuorejuustoja on vaikka minkä makuisia. Kettiksetkin syövät mielellään juustoa. Nehän kyllä syövät mielellään mitä tahansa, mm. porkkana ja banaani ovat niiden suurta herkkua.
Ilmoita
Sellainen kalakeitto, mihin tulee sulatejuustoa, onkin todella hyvää. Myös suppilovahverokeitto, jossa on sakeuttajana sulatejuustoa, on taivaallisen hyvää.
Cee
Ilmoita
Kun joskus teen broilerilasagnea, teen siihen valkokastikkeeseen mausteeksi rasiallisen aurinkokuivattuatomaattituorejuustoa. On makoisaa.
Cee
Ilmoita
Anonyymi
14.5.2019 9:17

UUSI
En nyt varsinaisesti lammikoksi sanoisi kuuden hehtaarin laajuista ja kymmenen metriä syvää lampea. Ei se tosin mikään Tyynimeri ole, mutta hyvin siitä hauki käy katiskaan. Ja olemme sen ainoat ranta-asukkaat.

Mites ne Lassilan rannat? Eikös Mätäoja kiemurtele siellä päin?
Kommentoi
1 VASTAUS:
UUSI
Anonyymi
14.5.2019 16:27

PS Älkää turhaan nähkö vaivaa siirtää tekstejäni Elämään. En ne sillä täältä katoa minnekään.
1 VASTAUS:
Ai täällähän se onkin, lisättynä vastauksella. Kummaa peliä tuo toisten tekstien siirtely.
+Lisää kommentti
No tuo naisen ja muka naisen pohdinta jääköön toiseen kertaan. Jäin ihmettelemään Elämässä yhden kanan kotkotusta. Siellä tämä kotkotti sellaista, että jollei kerro "kumppanistaan", lapsistaan tai lapsenlapsistaan näillä saiteilla jotain, niin silloin on pakko olla jotain, mitä piilottaa, jotain kauhiata taustalla.

En viitsinyt kanalan rauhaa häiritä enempää tällä kysymyksellä.

Itselläni on sellainen käsitys, ettei läheisistä ole ilman heidän suostumustaan mitään asiallistakaan asiaa kirjoittaa yhtikäs mitään yhtikäs mihinkään. Oli aika, jolloin mm. weepelin kanssa joitain tervehdyksiä toinen toistemme lapsenlapsille saatoimme lähettää, itse innostuin ekasta lapsenlapsestamme jne. Joskus toki myös "kumppanista" joitain lauseita olen kirjoitellut. Se, että en enää näin tee, ei ole jemmaustarve, vaan hän päättää itse, mitä itsestään kirjoittaa ja mihin kirjoittaa. Jos kirjoittaa.

Toisaalta mr. Who on kauniisti valaissut rva Whoota ja sen on voinut "lukea" sukupuolisesti ilman, että kukaan haluaisi tietää enemmän hänen rouvastaan.

Kanalaumassa on ihan toisin nämäkin asiat.

(Kyllä täällä muutkin osaavat kopioida älyttömyyksiä.)
1 VASTAUS:
Onpa järjetön teksti, joka ei liity yhtään mihinkään. Tekijä on ilmeisesti laittanut sen tänne leuhkiakseen, miten pisteliäästi osaa kirjoittaa muista.
Tekopyhää paskaa joka sana.
+Lisää kommentti
"Aurinko laskee länteen"...

Minulle näkyy juuri nyt erittäin kaunis auringonlasku tähän koneelleni. Taivaanranta on yhtä punakultahehkua! Muuten taivas on vaalean sininen, pilvetön ja osittain jo tummumaan päin, yö lähestyy, vaikka vielä on edessä sekin lyhyt aika, kun pimeyttä ei tule edes yöllä. Nyt on tuulikin tyyntynyt ja männyt ikkunani alla seisovat liikkumatta.

Jospa minäkin suljen nyt koneeni ja käyn unten maille!

Hyvää yötä!

Rapu
Ilmoita
Anonyymi
14.5.2019 19:30

Kai se päivä pitkältä tuntuu, kun täytyy tehdä tyhjää työtä, siirrella tekstejä ketjulta toiselle.
Ilmoita
Siis rouva Ceetä varjelee tyhmyydeltään vain joku monitoimimies. Voi rouva Cee raukkaa, me muut mummut olemme edes sentään itsenäisiä naisia.

Kippari puhuu itsensä vähän väliä pussiin. Ei ihme tuollaiselta Mätäojan vettä siemainneelta.
6 VASTAUSTA:
Cee, ylläoleva oli vastaus Alin kommenttiin, jossa hän raskaasti väheksyi sinua ja U:ta.
Kyllä minäkin olen ihan itsenäinen omilla aivoillani ajatteleva nainen ja mummo. En tarvitse siihen U:ta, enkä ketään muutakaan miestä.

Voisitko vähitellen, sinä Aurora lopettaa minun käyttämiseni sota-aseena Alia vastaan. Alilta toivon samaa. Alan kyllästyä tähän loputtomaan jaaritteluun ja viestien tuontiin eri ketjusta, että saadaan riitaa aikaan. Kuka niitä tuokaan. Usein riidan aikaansaava olen näköjään minä vaikka en ole Porinoihin edes mitään kirjoitellut, en ole myöskään tuonut enää Alia tänne elämään välttääkseni riitoja. Esim Edson myös toivoi, että pysyn pois sieltä Porinoista, puhkaisen mieluummin vaikka silmäni sukkapuikolla jne. Nyt kuitenkin nimmarini esiintyy siellä joka toisessa viestissä, mutta ei allekirjoittajana.

En hyväksy Alin vihaa Auroraa kohtaan, enkä Edsonin vihaa A-mummua kohtaan ja nyt se on laajentunut niin että Alikin halveksii kaikkia ketjun naisia paitsi minua. Edsonkaan ei toivo ketään meistä naisista porinoihin. Ja se tämän ikuisen skisman nyt näköjään aiheuttaa, että Aurora ylläpitää ketjujen välistä sähinää Alin kanssa.

Nyt olen tullut siihen tulokseen, että minä häivyn elämästä, te kolme naista jatkatte, kuten ennen ja nämä miehet jatkavat omaansa sekoamatta muuta kuin toistensa asioihin.

Katsotaan, saadaanko rauha aikaan.

Cee
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä minäkin olen ihan itsenäinen omilla aivoillani ajatteleva nainen ja mummo. En tarvitse siihen U:ta, enkä ketään muutakaan miestä.

Voisitko vähitellen, sinä Aurora lopettaa minun käyttämiseni sota-aseena Alia vastaan. Alilta toivon samaa. Alan kyllästyä tähän loputtomaan jaaritteluun ja viestien tuontiin eri ketjusta, että saadaan riitaa aikaan. Kuka niitä tuokaan. Usein riidan aikaansaava olen näköjään minä vaikka en ole Porinoihin edes mitään kirjoitellut, en ole myöskään tuonut enää Alia tänne elämään välttääkseni riitoja. Esim Edson myös toivoi, että pysyn pois sieltä Porinoista, puhkaisen mieluummin vaikka silmäni sukkapuikolla jne. Nyt kuitenkin nimmarini esiintyy siellä joka toisessa viestissä, mutta ei allekirjoittajana.

En hyväksy Alin vihaa Auroraa kohtaan, enkä Edsonin vihaa A-mummua kohtaan ja nyt se on laajentunut niin että Alikin halveksii kaikkia ketjun naisia paitsi minua. Edsonkaan ei toivo ketään meistä naisista porinoihin. Ja se tämän ikuisen skisman nyt näköjään aiheuttaa, että Aurora ylläpitää ketjujen välistä sähinää Alin kanssa.

Nyt olen tullut siihen tulokseen, että minä häivyn elämästä, te kolme naista jatkatte, kuten ennen ja nämä miehet jatkavat omaansa sekoamatta muuta kuin toistensa asioihin.

Katsotaan, saadaanko rauha aikaan.

Cee
Niin olen minäkin omilla aivoillani ajatteleva, vaikka olen saanutkin erilaisia halventavia nimityksiä, mutta olen päättänyt, että en välitä niistä palaneen puu pennin vertaa. Ne eivät minua satuta henkilökohtaisesti mitenkään, mutta tämä Elämä-ketjun rauhan menetys kylläkin.

Tykkään kirjoitella, mutta sekin vähenee jo senkin takia, kun Hesari on ottanut nyt oman nimen käytön kommenteissa melkein kaikkiin aiheisiinsa tästä päivästä alkaen. En ole halukas "julkkikseksi" sillä tavoin, vaikka vastaan kirjoituksistani ja onhan Hesarilla kaikki tietoni.

Älä Cee lopeta. Ollaan vaan huomioimatta herjat. Minä vaikka kirjoitan "titityy", jos haluan herjoihin vastata, mutta oikeasti ei ole mitään tarvetta niin tehdä. Onhan nyt lintujen laulun aika, joten sävelten siivin herjat hemmettiin!
Anonyymi kirjoitti:
Niin olen minäkin omilla aivoillani ajatteleva, vaikka olen saanutkin erilaisia halventavia nimityksiä, mutta olen päättänyt, että en välitä niistä palaneen puu pennin vertaa. Ne eivät minua satuta henkilökohtaisesti mitenkään, mutta tämä Elämä-ketjun rauhan menetys kylläkin.

Tykkään kirjoitella, mutta sekin vähenee jo senkin takia, kun Hesari on ottanut nyt oman nimen käytön kommenteissa melkein kaikkiin aiheisiinsa tästä päivästä alkaen. En ole halukas "julkkikseksi" sillä tavoin, vaikka vastaan kirjoituksistani ja onhan Hesarilla kaikki tietoni.

Älä Cee lopeta. Ollaan vaan huomioimatta herjat. Minä vaikka kirjoitan "titityy", jos haluan herjoihin vastata, mutta oikeasti ei ole mitään tarvetta niin tehdä. Onhan nyt lintujen laulun aika, joten sävelten siivin herjat hemmettiin!
Anteeksi, taas unohtui allekirjoitus. Se on

Rapu
Anonyymi kirjoitti:
Anteeksi, taas unohtui allekirjoitus. Se on

Rapu
Kiitos Rapu! Ai onko Hesari taas ottanut uuden tavan käyttöön.? Ja tänään. Että oma nimi näkyville, vaikka on se heidän tiedossaan jo aina ollut. Muistan, kun aikoinaan Hesarin Elämään kirjoitin, olin Calvados ja hesari tiesi koko ajan nimeni, osoitteeni ja s-postini. Nyt olen siellä Cee-Lila, mutta en siis enää? No on helppoa sielläkin, jos on Matti Virtanen, Timo Korhonen taikka Maija Meikäläinen. Heitä on Suomi pullollaan. Itseni nimisiäkin löytyy kuulemma monta facesta, ja skypestä, mutta minä en ole yksikään niistä, koska en ole siellä. Ilmankos skype-tilini yrittää saada minulta tarkempaa tietoa nykyään kuin pelkkä etu ja toinen nimeni. millä olen sinne kirjautunut. Haluavat saada esim puhelinnumeroni. mutta en anna.
Cee
Anonyymi kirjoitti:
Kiitos Rapu! Ai onko Hesari taas ottanut uuden tavan käyttöön.? Ja tänään. Että oma nimi näkyville, vaikka on se heidän tiedossaan jo aina ollut. Muistan, kun aikoinaan Hesarin Elämään kirjoitin, olin Calvados ja hesari tiesi koko ajan nimeni, osoitteeni ja s-postini. Nyt olen siellä Cee-Lila, mutta en siis enää? No on helppoa sielläkin, jos on Matti Virtanen, Timo Korhonen taikka Maija Meikäläinen. Heitä on Suomi pullollaan. Itseni nimisiäkin löytyy kuulemma monta facesta, ja skypestä, mutta minä en ole yksikään niistä, koska en ole siellä. Ilmankos skype-tilini yrittää saada minulta tarkempaa tietoa nykyään kuin pelkkä etu ja toinen nimeni. millä olen sinne kirjautunut. Haluavat saada esim puhelinnumeroni. mutta en anna.
Cee
Hesari on tänään ottanut tämän oikealla nimellä kommentoinnin. Joihinkin juttuihin voi kirjoitella nimimerkilläkin, mutta hyvin monet aiheet on suljettu pelkiltä nimimerkeiltä, kuten politiikka, mielipidekirjoitukset ja pääkirjoitukset ainakin. Joskus kuulemma voidaan joku kirjoitus julkaista nimimerkillä niilläkin osioilla, mutta ei juuri huvita kirjoittaa, kun on entistäkin epävarmempaa kirjoittaako turhaan? Nyt jo moderointi on ollut tiukkaa, vaikka melko hyvin minun juttuni on julkaistu. Minä tiedän, että Helsingissä on ainakin toinen henkilö samanniminen kuin minä. Olen saanut joskus hänen sähköpostiaankin ja kerran kukkalähetyksen.

Nyt tulee kaksi vaihtoehtoa kun kirjoittaa kommenttia. Saa valita kirjoittaako nimellä, vai nimimerkillä? En nyt oikein tiedä, kirjoitanko mitään nimelläni, koska en halua kaikkien tietävän, että yleensä kirjoittelen.

Palautteesta siellä huomaa, että suurin osa kommentoijista ei halua nimeään julki, joko työnsä takia, tai nimensä harvinaisuuden takia ja monista muista, aivan ymmärrettävistä syistä.
+Lisää kommentti
Anonyymi
15.5.2019 3:21

UUSI
Siellä taas "viha pulputtaa sakeana sakkana", kuten Rapu sanoi. Harvinaisen osuvasti sanottu kahdesta "herrasmiehen" retkusta.
Ilmoita
Anonyymi
15.5.2019 4:00

UUSI
Mätiksen kippari on varmaan itse poistanut päiviltä sen hämärän blondinsa. Siksi hän huonon omantunnon tuskissaan mouruaa ilkeyksiä meistä kunnon naisista.
Ilmoita
Kaunista huomenta!

Aurinko paistaa, sitä se ihana iltarusko siis tiesi eilen myöhäisillassa, niin kuin eilen kertoilin näkymästäni tästä ikkunasta. Nyt aion lähteä käymään kirjastossa, kun ei ole mitään luettavaa, enkä halua katsastaa omaa kirjahyllyäni. Haluan jotain uutta nyt.

Tavataan taas. Mukavaa keskiviikkoa!

Rapu
1 VASTAUS:
Hyvin kaunista huomenta! Ja taas on edson ollut myyräntyössään. Tai Mätiksen kippari.

Mätäojan kipparilta airot puuttuu,
siksi niin herkästi suuttuu.

Ihan hyvä että kirjoituksistani on tuplat. Jos toiset poistetaan, toiset jää.

Edsonin typerän aloituksen siirron tunnustin. Siinäkin meitä solvataan.
+Lisää kommentti
Anonyymi
15.5.2019 8:46

Älä minua syyttele. Syytä sitä kipparia, joka jatkuvasti minua pilkkaa.

Mikäs kevätyössä on kirjoitella. Ihan ilman kankkustakin herää jos menee yhdeksältä nukkumaan.

Kukahan niitä tekstejä sitten mahtaa siirrellä ellet sinä. Yhden siirron tunnustin.
Ilmoita
Aurinkoista aamupäivää!
Ei tainnutkaan yöllä olla pakkasta. Sen pelossa kannoin illalla hortensiat sisään. No, tulihan ainakin varmistettua, ettei halla niihin iske ja kymppejä säästyi. Saa nähdä, mikä on tilanne ensi yönä.

Illalla olin kuuntelemassa ja katsomassa oopperaa, mitä oikeastaan edsonnin ehdottomasti olisi myös pitänyt olla seuraamassa. Oopperan lopussahan joukko naisia - luostarillinen karmeliittanunnia - työnnettiin giljotiiniin, koska he eivät suostuneet luopumaan vakaumuksestaan, vaikka suuren vallankumouksen toimeenpanijat sitä heiltä(kin) vaativat. Siinä lyötiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla: vastenmieliset naiset ja hengenlähtö. Tehokasta. - Oikeasti oopperasta jäi todella surullinen mieli. Näin oli ennen ja näin on edelleen.

Tänään pitäisi lähteä käymään ihan Stadissa saakka. Tapaan siellä yhden entisen työkaverini. Hän on sairastellut kovasti ja joutunut jäämään pois usemman entisen työkaverin yhteistapaamisistamme. Nyt tapaamme hänen toivomuksestaan vain kahden kesken. Paljon onkin jäänyt asioita jutustelematta, kun kirjoittamisemmekin on ollut hyvin pientä viimeisen vuoden aikana. Toivottavasti tästä taas yhteydenpitomme vilkastuu.

Siippa läksi "lapiohommiin". Tai ei edes lainausmerkeissä vaan ihan oikeastikin. Koirille alkaa tänään rakentua tarha. Kaivuri tekee kyllä isot hommat, mutta aidan tolppien pystytyksessä tehdään töitä ihan käsipelillä. Saas nähdä, kuinka pian kettikset tarhaansa tottuvat. Ovathan ne tarhassa oleilua jo opetelleet kahdessa "loma"paikassaan, joten ihan uutta se ei niille ole. Neuvoin, että laittavat tarhaan sen koirien syömän sohvan jämät, niin olisi siellä siten tuttuja juttuja turvana;)

Nyt täytyy selvittää työmiesten pitsatoiveet. Käyn viemässä heille ennen kaupunkiin lähtöäni lounasta. Koiraparat saavat aamiaisen, lounaan ja illallisen yhdellä kertaa vasta iltasella. Joku viisas on keksinyt, että koirille riittää ruoka-annos kerran päivässä:(
Ilmoita
Kopioin tämän juuri Porina-ketjusta. Olin herättänyt jossain kirjoittajassa pahennusta. Hänestä ei ollut hyväksyttävää siteerata Ravun sanomisia väärässä kohdassa tms.

Puolustauduin näin, jälleen kerran:

"Ei myöskään ole hyväksyttävää viedä täältä Elämään kymmentä minun kirjoitustani. Miksi itse veisin tekstejäni täältä minnekään, koska ne on tarkoitettu vain edsonille ja Alille meidän keskinäiseen sanasotaan? Tai ei edes sanasotaan, vaan epätoivoiseksi puolustukseksi kahta härskiä äijää vastaan, jotka jatkuvasti käyvät kimppuuni aikeissa hävittää minut maan pinnalta.

Vaivautukaa Alin ystävät kerrankin lukemaan hänen pitkiin teksteihinsä sisältyvät julmat vihjailut, joissa kajotaan minun henkilööni asuinpaikkaa, ulkonäköä, sairauksia ja jopa perhesuhteita myöten. Olen muka hirveä läski, juoppo, hullu ja mitä kaikkea. Ihmiset jotka eivät ole minua ikinä tavanneet, menevät ominaisuuksieni tekaistuissa arvosteluissaan kuinka pitkälle tahansa. Silti pystyn olemaan ketjuissa luikkimatta pakoon. Olen molempia äijiä fiksumpi ja terveempi.

Kukaan näillä ketjuilla ei ole niin läpikotaisin kiero kuin Ali luonnostaan on. Hänen tekniikkansa piilottaa härskit solvaukset pitkien litanioiden keskelle takaa sen, että vaikutelmaksi vain lyhyesti silmäilevälle jää viaton, asiapitoinen esitelmä. Tekstin paljous hämää huolimattoman lukijan, vaikka sen ainoa tarkoitus on haavoittaa, haavoittaa, haavoittaa yhtä vanhaa naista."
Ilmoita
Arvasinkin että toinen lähtee. Tulikivenkatkuisesta palautteesta huomasin että toinenkin on viipynyt hetken luettavana.
Ilmoita
Anonyymi
15.5.2019 17:48

Ali-Baba kirjoitti:
Äänestys on tehty. Oli Prisman yläkerrassa yllättävän paljon tosi eläkeläisiä äänestämässä. Ainakin yksi oli alle 70 vuotias.

Minuakin huvitti nuo nurmeksen sappitatin kirjoitussiirrot ja niiden peittely yritykset todella hyppimällä jo 3-4 välillä niitä siirtekemässä. Kaikki me tiedämme että siihen aikaan on liikkeellä vain joko minä tai sitten 24/7 suurennuslasin kanssa hän. Ja kun minä en ole siirrellyt mitään, niin mitä jää: Nurmeksen sappitatti vai oliko se nilamuljaska.

Saisi siirtää tämänkin siltä varalta jos eivät uuden kuumuusaallon saaneet mummot itse käy lukemassa. Ei muuten mutta se antaisi mummoillekin mahdollisuuden nähdä kuka heitä on koko ajan pitänyt pellenään ja käyttövälineenään.

No en usko että mummut ovat parantuakseen sillä jos olisivat n iin ei tuo olisi heitä kyennyt huijaamaankaan. Toivottavasti sentään Cee ei sen juttujen väännöksiä huomiotta jäämisen katkeruudesta ota edes lukemiseen käytetyn sekunnin arvosta. Eläkeläisen sekunti.

Nyt taas paluu vähäksi aikaa oikeaan elämään täältä kommenttisiirtäjien ja manipuloijien maailmasta
Näytä lisää
Jos et siirtäjä ollut sinä, niin sitten se on ollut raukkamainen kaverisi, joka sysää syyn niistä sinun niskoillesi. Jokainen toki ymmärtää, etten itselleni epäedullisia kirjoituksia halua levittää laajemmalle täältä, missä meillä on ilmiriita käynnissä.

Sappitatti ja limanuljaska eivät ole ihmisen nimityksiä. Eivät sienet osaa kirjoittaa. Tuollainen nimittely vain osoittaa, että sinusta ei ole edes väittelijäksi. Käytät pikkupoikien kieltä.

Ette te edsonin kanssa niin hyvin toisianne tunne valveillaoloaikoja myöten, etteikö toinen voisi kieroilla toisen ohi. Korppikotkat syövät myös toisiaan.
1 VASTAUS:
Vähän olisi voinut tuokin siirtelijä jäsentää sanomisiaan. Nyt kaikki oli yhtä pötköä.

Kertaan vielä: kirjoitusaika ja siirtämisaika voivat poiketa paljonkin toisistaan. Sitä vain ei insinöörimme tajua. Pitkä koulutus mennyt hukkaan.
+Lisää kommentti
Ei ole tästä maailmasta enää nämä meidän "jutustelut". Nyt on mennyt niin paksuksi tämä pa.ka, että taidan minäkin siirtyä muille foorumeille. Toivon todellakin, että Cee ei lähtisi mihinkään, mutta se on ihan ymmärrettävää, jos niin tekee.

En voi käsittää, että 5-6 aikuisen ihmisen kesken käydään tämmöistä MUKA-keskustelua: solvataan mielipiteitä, osaamisia, käsityksiä ja jopa ulkonäköa (vaikka ei kukaan ketään ole nähnyt - minä kyllä olen!) toivotaan kuolleeksi, ja muita hirveitä madonlukuja. Jotkut meistä yrittävät pitää kirjoitukset asialinjalla, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Sairasta. Olemmeko me muka aikuisia?!? En usko.

Tämän saman voisin heittää tuonne herrasmiesten kerhoon, mutta kun kuitenkin täällä kaiken käyvät uteliaisuuttaan lukemassa, niin eiköhän viestini mene perille - menee perille jos ymmärtää lukemansa, ja ymmärtäminen on halusta kiinni. En aio kahteen ketjuun bittejäni tuhlata.

Hyvää iltaa!
2 VASTAUSTA:
Unohtui vielä, että pääasiassa kaksi meistä naisista on joutunut osallistumaan näihin p..an heittoihin, ja niin ollen viestini kommentit eivät niin Rapusta ja Ceetä koske. Mauran kanssa olemme pohjasakkaa ja saastaa. Sitä ei vastaan panemattavoi hyväksyä. Siltikin toivoisin, että päästäisii aikuisten ihmisten tavoille.
Anonyymi kirjoitti:
Unohtui vielä, että pääasiassa kaksi meistä naisista on joutunut osallistumaan näihin p..an heittoihin, ja niin ollen viestini kommentit eivät niin Rapusta ja Ceetä koske. Mauran kanssa olemme pohjasakkaa ja saastaa. Sitä ei vastaan panemattavoi hyväksyä. Siltikin toivoisin, että päästäisii aikuisten ihmisten tavoille.
Kyllä minäkin olen osani saanut, mutta en tosiaan viitsi korvaani kallistaa sille. Se kyllä harmittaa kun "Elämän maku" (tuon nimisenä tämä nykyinen Elämä siirtyi aikoinaan Hesarista tänne), on taas hakusessa, niin kuin se oli silloin Hesarista tänne siirrettäessäkin otsikoitu siellä. Mihin katosi Elämän maku, tai jotain sinne päin (en muista ihan tarkkaan) olin otsikoinut sen silloin Hesarissa, se oli minun aloittamani Elämä-ketjun, jossa oli parituhatta kommenttia silloin kun HS:t lopetti ne vapaat kirjoittelut siellä. Nyt on maku todella pahasti pilaantunut ja se on sääli, koska olisi ollut kiva jutella niitä, sun näitä "tuttujen" kanssa yhdessä.

Tuolla Hesarissakin nyt on jotkut valittaneet sitä, että nimimerkeistä on tullut niin "tuttuja", että harmittaa nyt kun tutut katoaa kun vaaditaan omalla nimellä kirjoittamista useimpiin aiheisiin. Monet lopettaa kokonaan kirjoittamasta.

Yritetään me vielä pelastaa Elämä-ketju. Ei oteta mitään kantaa mihinkään herjoihin. Ei sitten yhtään inahdustakaan!

Nyt menen lukemaan. Otin kirjaston "ota,tuo" hyllystä kaksi kirjaa kun en enää viitsinyt lukea oman hyllyni jo luettuja kirjoja. Kyllä ihmiset lukee. Juttelin kirjastonhoitajan kanssa ja hän kertoi, että varaamani Enni Mustosen Sotaleski kirjalla on nyt pitkälti yli 2 000 varausta! Minua ennen on yli 600 varausta.

Hyvää yötä!
+Lisää kommentti
Huomenta

Taas on illan aikana tullut kaksi solvauskommenttia. En ymmärrä, mitä SE oikein hakee. Miltä tuntuu haukkua vieraita ihmisiä? Varmaan kutkuttaa, koska me pahimmat sylkykupit olemme naisia. Ja naisissa on tietysti tuommoisella "maailmanrannan rentulla" paljonkin kostettavaa. Itse hän on gentlemannina muka puolustavinaan sorrettuja, mutta tuskin sorrettukaan tuollaisesta metodista on hyvillään.

Onneksi suljin koneeni ennen solvausryöppyä ja niin aion vastedes tehdäkin. Yritän olla edes katsomatta tuonne Porinoiden suuntaan mihinkään aikaan päivästä. Siellä haukutaan kahdessa vuorossa. Ei ole miehillä muutakaan asiaa: missä viipyvät ne maailmanparannusohjeet, joita insinöörillämme joskus oli? Kaikki on jäänyt yksilöllisen vihan alle.

"Ei ole Kööpenhamina kuin ennen", sanotaan yhdessä laulussa. Sama pätee tähän kirjoitusketjuun, jossa ennen oli jopa hauskaa. Vähän huumoriakin saattoi vääntää tuttujen miesten ja naisten kesken. Ei ollut sukupuolieroja mitä joskus vähän leukailtiin, mutta sellaista kokonaisvaltaista syrjimistä kuin tänään ei esiintynyt.

Kun kaksi konservatiivista miestä lyöttäytyy yhteen, siitä on leikki kaukana. Sitä tuntee olevansa vanhanaikaisen tuomioistuimen edessä. Paitsi että giljotiini on jo täällä, siltä minusta a-mummun tapaan tuntuu.

Ja kuinka kauan tämä jatkuu? Jossain vaiheessa tästä vanhuskaartista jonkun on väistämättä kadottava. Sekö on muiden ainoa toivo tässä ennen niin elämänhakuisessa ketjussa?
1 VASTAUS:
Aiheita joita naisten täytyy varoa:

- alkoholi. Jos mainitset ottavasi joskus iltaisin pari olutta, olet juoppo. Ottaisivat ukot mallia lempisarjastaan Sydämen asialla, jossa eri-ikäiset ihmiset kokoontuvat juttelemaan paikalliseen pubiin lasit edessään
- tanssiminen. Olet hemnpukka jos ajatteletkaan lähtöä risteilylle
- lapset. Heti päätellään että roikut heissä tai he hurvittelevat sinun kustannuksellasi
- hyvä ruoka. Olet todella paha materialisti
-mökki. pahin kaikista, luksustuhlailijan merkki
-ajelu. auto sallittu, asuntoauto myös, mutta vain miehille. Sähköpyörä jees, rollaattorit ja potkurit ehdoton ei

Tutun tuntuista, eikö? Siis puhunko nyt Amerikan amisheista vai körttipappi Paavo Ruotsalaisesta? Ei vaan...
+Lisää kommentti
Anonyymi
15.5.2019 18:36

Jos rupeaa kieroilemaan, niin kieroilkoon kunnolla. On siinäkin meillä digimaistereita.

Jos luet tarkemmin Elämää, niin a-mummulla siellä on pisimmät tekstit.
Kommentoi
UUSI
Anonyymi
15.5.2019 18:57

Siitä edsonin sairaslomasta... mitä ihmeen sairaslomia Kehnoinen eläkeläisille kustantaa? Olisko maataloustuista pieni siivu varattu sinunlaisillesi jyväjemmareille.

Onks muuten perunapuut jo kukassa?
Ilmoita
Aurinkoista päivää!

Vitsi: kaksi miestä on järvellä laskemassa katiskaa veteen. Toinen vuolee pienen kuopan veneen laitaan merkiksi, mihin kohtaan katiska laskettiin. Toinen sanoo: oletko ihan hölmö? Oletko varma että olemme täällä huomenna samalla veneellä?

Saivatkohan kalat keittoonsa?

Talossamme oli illalla pihatalkoot. Ei tuolla näkynyt juuri mitään olevan tehtävää. Piha oli niin hyvin hoidetun näköinen ennestään. Jotain heketta ripottelivat pensaiden alle ja kukkapenkkeihin rikkaruohojen kasvun estoksi, joku levitti nurmikoille jotain kasvun edistäjää taikka lisäsiemeniä. Norjanangervot ovat alkaneet kukkia.
Cee
2 VASTAUSTA:
Aurinkoista päivää vaan, sillä sellainen nyt on. Lämmintäkin oli, niin että olisi voiään takkia. Monet liikkuivatkin ilman mitään ulkovaatetta, mutta monet eivät olleet uskaltaneet vaihtaa kovinkaan kevyeen vaatetukseen.

Piti mennä käymään tänäänkin tuolla Malmilla, kun eilen ostin shortsit, mutta en sovittanut niitä kaupassa, niin liian suurethan ne oli. Löysin pienempää kokoa samat Polan shortsit, mutta en ole niitä vielä sovittanut, kun piti istua levähtämään ja posteja lukemaan. Onneksi on valmista ruokaa, ei tarvitse kuin lämmittää.

Pitkästä, pitkästä aikaa "tuhlasin" (toivottavasti kuitenkin tuplasin ainakin ja voitin) Kenoon (uhkapeliä) kolme euroa! Nyt illalla saa jännitystä elämäänsä kun "voittoja" tarkistaa. K-City marketissa huomasin, kun näytin korttiani lukijalle, että siellä oli minulle tullut 5 euroa bonusta, joten käytin sen tietysti heti ostoksiini, joten vähällä pääsin sielläkin.

Nyt tässä olikin tämän aamuiset tekemiset ja vilkaisen vielä tuonne Hesarin puolelle ja sitten ruokaa lämmittämään.

Mukavaa torstaita!

Rapu
Anonyymi kirjoitti:
Aurinkoista päivää vaan, sillä sellainen nyt on. Lämmintäkin oli, niin että olisi voiään takkia. Monet liikkuivatkin ilman mitään ulkovaatetta, mutta monet eivät olleet uskaltaneet vaihtaa kovinkaan kevyeen vaatetukseen.

Piti mennä käymään tänäänkin tuolla Malmilla, kun eilen ostin shortsit, mutta en sovittanut niitä kaupassa, niin liian suurethan ne oli. Löysin pienempää kokoa samat Polan shortsit, mutta en ole niitä vielä sovittanut, kun piti istua levähtämään ja posteja lukemaan. Onneksi on valmista ruokaa, ei tarvitse kuin lämmittää.

Pitkästä, pitkästä aikaa "tuhlasin" (toivottavasti kuitenkin tuplasin ainakin ja voitin) Kenoon (uhkapeliä) kolme euroa! Nyt illalla saa jännitystä elämäänsä kun "voittoja" tarkistaa. K-City marketissa huomasin, kun näytin korttiani lukijalle, että siellä oli minulle tullut 5 euroa bonusta, joten käytin sen tietysti heti ostoksiini, joten vähällä pääsin sielläkin.

Nyt tässä olikin tämän aamuiset tekemiset ja vilkaisen vielä tuonne Hesarin puolelle ja sitten ruokaa lämmittämään.

Mukavaa torstaita!

Rapu
Taas virheitä tuolla ylimmässä rivissä ainakin! Korjaus ..."niin että olisi voinut lähteä liikkeelle ilman takkia."
+Lisää kommentti
Vaatteiden osto on aina riskaapelia, mikäli ei sovita niitä. Aina saa liian suurta tai liian pientä kokoa. Riippuu ihan eri maiden ja tehtaiden kokotaulukoista. Itse en kehtaisi liikkua edes kaprihousuissa nykyään julkisilla paikoilla, on minun vasemmassa jalassani niin isot leikkausarvet ja nilkassa se ihonsiirtokin, joka on kuin eri eri ihmisestä otettu, vaikka omaa ihoani se siirre on.
Cee
Ilmoita
Olemme nyt kesän kynnyksellä. Yksi askel vielä, niin sitten ketjumme otsake voisi olla "...kohti keskikesää". Tosin ei ehkä Mauran mailla olla vielä ihan niin pitkällä, mutta lämmintä on luvattu nyt pitkin Suomea, joten tuotapikaa kesä iskee sinnekin todenteolla.

Tänä iltana olis sitten tämän kauden viimeinen HKO:n konsertti. Harmikseni joudun menemään autolla naapurikaupunkiin ja sieltä junalla. Liikenne on sekaisin ja katuja suljetaan En:n kokouksen takia. Juuri nyt olisin halunnut mennä autolla perille saakka. Selkäni on ollut pari päivää tosi kipeä ja käveleminen on nyt hankalaa; hitaasti ja varovasti pitää hiippailla. Täytyy kai myös doupata itseni, että pystyn kävelemään asemalta Musiikkitalolle ja takaisin konsertin loputtua. On tässä se hyvä puoli, että voin hyvällä omallatunnolla jäädä yhtiön talkoista pois. Tehkööt välillä muut hommia.

Käytiin kettiksiäkin moikkaamassa ja viemässä ruokaa työmiehille. Koirilla on nyt kova koulu menossa: opettelevat, että uudelle sohvalle ei mennä. Isompi jo uskoo sanaa, mutta pienempi on itsepäisempi. Mutta eiköhän sekin pian opi. Tarkkana seuraavat tarhansa rakentamista. Se valmistuu vauhdilla ja varmaan ensi viikolla pääsevät jo pitämään tupareita.

Nyt kurnii jo maha itsellänikin, joten eikun kinkkukiusauksen kimppuun. Tein sitä tänään neljä isoa foliovuokaa, ei ihan heti lopu.
1 VASTAUS:
Meidän koirafarmilla koirat voi lopultakin päästää lammen rantaan. Tähän saakka rantaa on reunustanut jääpeite, jolle meneminen on ollut liian vaarallista. Yksikään ei ole "heittänyt talviturkkiaan", majavaa ja vesilintuja vain katselevat.

Tytär oli äsken syömässä ja kertoi lupautuneensa omien töidensä ohella lomittamaan ystäväperhettä. Aamuin illoin käy syöttämässä koko katraan eli hevosen, hiehon, pari lammasta ja vuohta sekä joukon tarhakoiria. Hyvä, että naapurit auttelevat toisiaan; ensi talveksi on sitten tiedossa vastapalveluksi hoito omille koirille, kun lähdetään parhaiden kanssa kisamatkalle pohjoiseen.

Laitoin ruoaksi kanapaistia ja höystin sen aimo kimpaleella tomaattituorejuustoa. Taisi täältä joku antaa reseptin. Kiitos siitä.
+Lisää kommentti
Olet sinä A-mummu melkoinen kokki. Neljä isoa vuokaa kinkkukiusausta. Sinulla on kiertoilmauuni, sinnekin mahtuu kerralla vain pari vuokaa, ilman kiertoa minulla vain yksi.

On sillä pikkukettiksellä opettelemista, ettei sohvalle mennä. Ehkä se isompi kettis estää sen, mikäli pienempi aikoo niin tehdä. Muistaisivat vielä olla pureksimatta ne uuden sohvan jalat päreiksi.
Cee
Ilmoita