IPU oli ensin nimellä Vapaan Suomen liitto

Mike_Miracle

Vapaan Suomen liitto perustettiin vuonna 1994. Vuonna 2004 se muutti nimensä "Itsenäisyyspuolue Vapaan Suomen liitoksi" ja myöhemmin lyhensi nimen Itsenäisyyspuolueeksi.

Vapaan Suomen liitolla oli hallituksessaan ja jäseninä merkittävä osa korkeasti koulutettuja miehiä. Vuoden 2000 presidentinvaaleissa puolueella oli presidenttiehdokas eduskuntapuolue Perussuomalaisten asettamana. Puolueen lehti Vapaa Suomi oli toimitettu ammattitaidolla, päätoimittajana VSL:n puheenjohtaja tohtori Ilkka Hakalehto.

VSL:lla oli tämän lisäksi varsin sinnikäs kenttäväki, joka jakoi Vapaa Suomi -lehteä vuodet ympäriinsä, mutta vaalikannatus seilasi 1,0 ja 0,0 ja 0,1:n prosenttiosuuden haarukassa.

Tämä oli minun vastaukseni sille erään nykyisen pienpuolueen johtajalle, joka harmitteli huonoa vaalitulostaan. Annoin tälle puolueelle ääneni protestina puheenjohtajan -ym. vaalikentillä saaman karkean kohtelun takia. Tällä puolueella ei ole tohtoritasoista puheenjohtajaa, ei ammattitaidolla tehtyä paperijulkaisua, ei ole ollut presidenttiehdokasta eikä erityisen oppinutta jäsen- ja kannattajakuntaa. Jos siis jopa VSL - se oikeasti Suomen historian paras puolue - ei menestynyt, niin ei menesty moni muukaan marginaalipuolue.

Mitä IPU: n olisi tehtävä tuloksensa parantamiseksi eduskuntavaaleissa? Pohtikaa tätä seuraavat neljä vuotta. Siinä ajassa on vaikea olla jotain keksimättä, jos tosissaan yrittää. Ei kukaan, joka tosissaan yrittää, ole lopulta saavuttamatta jotakin.

MM

5

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ipuexitus

      Neljän vuoden kuluttua ei ole enää puoluetta. Tämä jämäporukka ei tule saamaan kortteja kansaan, mutta ei siihen ole tällä reseptyillä enää syytäkään. Ipukomujen ainoa toivo toteuttaa utopistiset unelmansa on se, että Putin miehittää Suomen ja julistaa sen täysin trehellisillä ja sovituilla tarkkailijoillaan todistaen fasadivaaleilla suomen liittyneen Venäjään täysin itsenäisesti ja vapaaehtoisesti avoimissa vaaleissa.

      Paras neuvo on että jonkinlainen uskottavuus ajatuksen toimivuudesta vielä muutamien henkilöiden osalta säilyy on totuuden tunnustaminen ja ipun lakkauttaminen. Totta kai puolue voisi pahoitella entisille kannattajilleen sitä, etteivät heidän lupauksensa ja jäsenistön uhraukset tuottaneet tulosta, vaan kaikki kuluneet kymmenet vuodet ovat olleet pelkkää ajan tuhlausta ja itsensä naurunalaseksi tekemistä.

    • ex-ipulainen

      IPU sai näissä vaaleissa edellisiltä äänestäjiltään mitä tilasi!

      Kannatuksen sulaminen edellisten eduskuntavaalien äänituloksesta 3/4 on puolueen johdon harjoittaman linjan mukainen tulos.
      Tuo linja kuten kaikki IPUn toimintaa vuosikaudet seuranneet tietävät, on ollut puolueessa vaikuttaneiden kansallismielisten ihmisten tietynlainen hyväksikäyttö puolueen markkinoinnissa ja näkyvyyden lisäämisessä; puolueelle on kelvannut nationalistien sen eteen tekemä kova talkootyö, aika ja rahat, mutta nämä työläisensä on puolue kunkin ajallaan joko jättänyt puolueessa sivuraiteelle tai pettänyt heidän luottamuksensa ja ajanut heidät kokonaan pois puolueen toiminnasta. Ottakaa nyt siellä liikkeenne johdossa tästä sanomasta vaarin!

      IPUn johdossa toimineet epäisänmaalliset ja epärehelliset henkilöt ovat vuosien varrella sössineet puolueen maineen niin perinpohjaisesti, että siitä on enää lähes mahdotonta nousta minkäänlaiseksi vakavasti otettavaksi toimijaksi.

      Pelkästään Kymenlaaksossa IPU menetti kaiken sen kannatuksen jonka aiemmin puolueessa vaikuttaneet isänmaalliset aktiivit sinne olivat vuosein varrella rakentaneet. Kymenlaakson suurimmissa kaupungeissa Haminassa, Kotkassa ja Kouvolassa on IPUn kannatus nyt 0,0%.

      • se-nähty

        IPUun on tulvinut aina merkillistä porukkaa jonka päämääränä on ollut tuhota IPU.


      • itsetuho
        se-nähty kirjoitti:

        IPUun on tulvinut aina merkillistä porukkaa jonka päämääränä on ollut tuhota IPU.

        IPU on itsensä tuhoamisessa jo pitkällä kun puolueen kannatus on koko maassa vain 0,1%.


    • Anonyymi

      Valitettavasti IPUlla ei ikinä ole ollut pystyvää johtajaa . Sensijaan johtajat ovat aina estäneet kannattajien tärkeän toiminnan venkoilullaan . Vaaleissa johtajat ovat perinteisesti estäneet ehdokkaiden kirjoitukset puolueen lehdessä ja mediassa.Tässä syy huonoon vaalimenestykseen.Eipä politiikassa ole ikinä pärjänneet korkeasti koulutetut. Heiltähän puuttuu tyystin kontakti kansaan joka vaaleissa on menestyksen perusta. Suuret ajatukset ihmiskunnan pelastamisesta vetoavat todella huonosti äänestäjiin. Siksi mm uskonto on surkein vaalivaltti kun meitä uskomattomia on enemmistö.IPUnkin turvautuminen lutheriin kääntyi puoluetta vastaan kun äänestäjät käsittivät sen Ruotsin kunkun nuoleskeluksi. Yksinkertainen valhe paljastuu lopulta eikä auta mitään suuret oppiarvot. Kyllä kansa tietää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe