uskonnon ja poliittisen kansallismielisyyden liitto

Partacus

näyttäytyy yhä selvemmin suomalaisessa politiikassa.
Niin sanottu uusoikeisto asettaa aatteessaan uskonnon ja politiikan samaan pakettiin. Uskonnon osalta sen negatiivisessa merkityksessä.
Uskonnon avulla perustellaan ikiaikaisia arvoja ja poliittisella puolella se yhtyy nationalismin korostamiseen.
Jakoa kuvastaa aika hyvin toisella puolella ns. suvakit uusine ihmisoikeuskäsityksineen ja toisaalla kansallismieliset lähes tyystin kansainvälisyyden pahuutta korostamalla.

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voihan sitä aina kuvitella mutta viimeisten vaalikausien saatikka vuosikymmenten aikana tuota uskonnon kytkyä politiikkaan ei ole näkynyt jos jätetään kommunistinen poliittinen uskonto syrjään.

      Vaikka joku poliitikko olisikin jonkun uskonnon edustaja niin eipä sitä juuri ole tuotu puolueiden ohjelmiin, minä en ainakaan ole huomannut.

    • Partacus

      Näyttää aika selvältä, että politiikan ja uskonnon liittoa järjestellään tietoisesti enemmän kuin että se syntyisi sattumanvaraisesti. Pontimena toki saattaa olla väestön joukkopako evankelis-luterilaisesta kirkosta. Aatteellinen maallistuminen etenee kuin myös valtiolaitoksen puhdistuminen uskonnollisesta propagandasta. Täten syntyy luonnollinen vastareaktio politiikan ja uskonnon omalaatuisena vastaiskuna.

      Mallina on Yhdysvallat.
      Siellä valtio ja uskonto on ollut erotettuna toisistaan itsenäistymisestä lähtien. Valtio sallii kaikkien uskontojen toimia mutta ei nosta mitään erikoisasemaan kuten Suomessa vieläkin on tilanne.
      Yhdysvalloissa etenee ns. teekutsuliike lähinnä Republikaanisen puolueen piirissä ja jossa mukana on ns. rukousaamiaiset. Valtio on sekulaari, maallistunut valtio mutta politiikan piirissä sen ja uskonnon liitto etenee.

      Uskonnon ja politiikan liittoutuminen saattaa muodostua tukijoille ongelmaksi.
      Jos lähdetään perustelemaan näkemyksiä uskonkirjoilla, väestöpako uskonnoista loppupeleissä voi lisääntyä. Nykyisen tietotason ihminen ja tiede kulkevat todellisen tiedon polkuja eteenpäin. Yhä pienemmäksi muuttuu niiden tieteilijöiden joukko, jotka tosiasioiden sekaan laittaisivat sattumanvaraisia, toteamattomia tekijöitä.

      • En uskoisi komu-uskovaisen moittivan muita uskonnostaan! Itsehän te komuloiset sitä uskontoanne pyritte jatkuvasti tuomaan esiin!

        Kommunismi ei hyväksy tiedettä, sillä jos se hyväksyisi niin kaikki ne epäonnistumiset joihin kommunismi on langennut olisi jo poistanut kokonaan kommunismin päiväjärjestyksestä! Tiedehän kokeilee teorioita, korjaa virheitä ja poistaa kokonaan korvauskelvottomat ideat kuten kommunismin!


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Muslimismi ei ole uskonto vaan poliittinen oppi jossa ajatollah tms. johtaa yksinvaltiaana

      Kommunisteilla on erilainen internationalistinen käsitys valtiosta kuin isänmaallisilla
      mutta he eivät tajua, että se oli vain Kremlin tapa vetää kommmunisteja linssiin
      jopa teloittaa (kuten leninistit teloittivat Gyllingin)

      Tänään Suomen kommunistisimmat alueet ovat yksikäsitteisesti Nokia ja Karkkila
      https://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/nokia-suomen-kommunistisin-kunta
      https://www.ktpkom.fi/yleinen/keijo-salmi-kommunisti-ja-rauhanmies/



      Euroopan uusi normaali on kansallismieliset
      Italian Matti Pelastaja (Matteo Salvini) tervehtii Perussuomalaisia ja haluaa heidät
      yhteistyöhön EU:ssa kansallismielisten ryhmään, Matti Pelastajan vieressä on PS:n euroehdokas ekonomisti Olli Kotro
      https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1117516941093109760

    • Uusoikeiston ja uskonnon liittoutuminen Suomessa näkyy kahdessa seikassa selvästi.
      Uusoikeisto vetoaa raamattuun homojen ja muiden seksuaalipoikkeavien oikeuksien kieltämisessä. Myös naispappeus on oikeistolaisimpien hampaissa. Perusuomalaiset vastustavat molempia vedoten kristillisosiaaliseen periaateohjelmansa. KD-puolue on samoilla linjoilla. Yksittäisiä kansanedustajia eri puolueista lisäksi. Kamppailua käydään myös uskonjärjestöjen sisällä. Papit, luottamushenkilöt ja uskonjärjestäjen työntekijät profiloituvat joko yksin raamattuu mutta myös ovat uhmisoikeuksia vastustavien puolueiden jäseniä.

      Toinen seikka on suhde maailman kansalaisiin. Siinä yhteydessä sivutaan pahamaineista fasismin rotuoppia. Maahanmuuttopolitiikassa perusteluosiin liitetään uskonnollissävytteinen näkemys vääränvärisistä ja vääräauskoisista kansalaisista, jotka olisivat geeniperimältään jotain pahuuden ruumiillistumaa. Jälleen ykköstykkinä Suomessa toimii Perussuomalainen puolue. KD-puolue tässä yhteydessä edustaa enemmän ihmisoikeuksia.
      Islaminuskoisissa maissa esiintyy käänteisesti samankaltaisia liikkeitä kuin Perussuomalaiset. ISIS on näkyvin esimerkki suvaitsemattomuudesta mutta myös muitakin liikketä löytyy.
      Kansainvälisyydessä tämä johtaa ihmisten luokitteluun uskonnollisen taustan perusteella hyviksiin ja pahiksiin. Ihmisyys katoaa taka-alalle. Kieroutunut isänmaallinen kansallismielisyys tulee tilalle. Ihmiskunta jaetaan keinotekoisesti sosiaalikristillisiin islaminuskoisiin (yleensä uskoviin) ja toisaalta pahoihin taviksiin, jotka eivät kiihkoile uskonnolla kansallismielisten mukana.

      Tällainen kehitys on lisääntynyt selvästi kehittyneessä kapitalismissa. Kiihkonationlismi on vaarallinen aatevirtaus ja joka voi pahimmillaan johtaa paljon pahempaan kuin pelkkään suunsoittoon.
      On selvää ettei kommunistit jaa ihmisiä uskonnon perusteella. Uskokoon kuka mihin uskookaan. Aatteet käyvät kamppailua. Ateistit ja vapaa-ajattelijat kasvavat luonnostaan ihmisyyden ystäviksi hyväksyen uskovat sellaisenaan ihmisinä kuten muutkin maailman kansalaiset.

      • Olet Partacusi tyypillinen komuloinen. Suollat verbaaliulostetta kovaa vauhtia mutta et oikeasti viitsi syvemmin tutustua aiheisiin joista kirjoitat.

        Jos tutkit rehellisesti (mitä tuskin tapahtuu) niin huomaat noiden sinun kristillistesi käyttäytyneen juuri samoin kuin aateveljesi Neuvostoliitossa aikoinaan.

        Olen huomauttanut aiemminkin jotta haukut natseja vaikka ne ovat olleet ihmistuhonnassa jopa huonompia kuin kommunistit ja nyt haukut kristillistä suuntaa samoin samasta mihin kommunismikin on aikoinaan syyllistynyt.

        Haluatko tällä väittää seuraavaa: jos on kommunisti niin saa tehdä mitä hyvänsä uskontonsa eteen, varastaa, riistää, kiduttaa, viedä ihmisoikeudet, tappaa jne. Noitahan kommunismi on saanut uskonveljesi tekemään!


    • Uskonto on ooppiumia kansalle.

      • Kommunismi on ruumisarkku kansalle!


    • Uskonnon ja äärioikeistolaisuuden liiton tutkimus on alkanut yllättävältä taholta, nimittäin uskonnon piiristä.
      Muistamme kuinka 1970 luvulla voimistui homojen oikeuksien ja puolesta kansanliike ja joka johti 80 luvulla siihen, että homous poistettiin rikoslaista rikoksena. Uskonnon piirissä nousi liike naispappeuden puolesta, joka sekin on vastoin raamatun jumalien määräyksiä. Teot olivat vastoin islamin ja raamatun oppikirjojen näkemystä. Muuallakin maailmassa homojen oikeudet ovat edenneet vauhdilla. Tässä mitättömässä aiheessa (naispappeus laajempi aihe) piilee uskonnoille mittava takaisku. Niiden jumalien määräys mitätöitiin ja kysymys kansalaisten päissä kuuluu: Jos jumalat erehtyvät yhdessä seikassa niin entä toisissa seikoissa. Homoavioliittojen salliminen lisäsi äärikonservatiivien ja uskonpuolustajien kiihkoa palauttaa kaikki ennalleen, homot rikollisiksi ja avioliittolaki irti homojen hyväksymisestä.
      Ateisteille ja uskonnottomille asiassa ei ole ongelmaa.

      Helsingin Yliopiston ekumeniikan professori Risto Saarinen tutkii uskonnon ja äärioikeistolaisuuden liittoa.
      Uskonnolliset vanhoilliset pyrkivät luonnollisesti poliitikkojen avulla peruuttamaan vapautta edistävät lakimuutokset eivät vain Suomessa vaan myös muualla. Siksi Timo Soini kulki mm. USA:ssa katolisten rukousaamiaiskekkereillä ja järjesti kansanedustajien keskuudessa rukoustapahtumia.
      Uskontoon liittyy negatiivinen kansallismielisyys. Kristinuskoiset näkevät valtionsa kansalaisten identiteetin kristillisenä, islaminuskoiset islamina. Syntyy vääräuskoisuusteesi ja toimenpiteet vääräuskoisten poistamiseksi tai ainakin niiden maahan muuttamisen estämiseksi.
      Konservatiiviset uskovat voivat toivoa paluun oppikirjojensa määräyksiin valtiollisella tasolla toteutuvan poliitikkojen kautta.
      Näin ollen evl.luterilainen kirkko näissä kysymyksissä puolustaa ihmisoikeuksia. Ovathan seikat tuiki maallisia. Kirkossa tiettävästi toimii vanhoillisten tiimi, joka pyrkii palauttamaan kaiken ennalleen ja muuttamaan kirkon entiseksi vanhoilliseksi.

      Joka tapauksessa krikon jäsenmäärä putoaa tänäkin vuonna noin 50 000 jäsenellä. Uusi uutuus on ilmaantunut. Nuoret kirkon jäsenet yhä vähemmän kirkkokastavat lapsiaan. He antanevat lasten itse aikuisena päättää asiasta.

      • Se missä uskonto ja politiikka eniten sekoittuvat on kommunistinen valtio. Siellähän on poliittinen kommunistinen nuskonto oleellinen osa politiikkaa ja monessa maassa sen hyväksyntä on ollut myös henkiin jäämisen edellytys.

        Miksi se Partacusi niin kiusaa jos jotkut muut toimivat samoin vaikka pienemmässä mittakaavassa? Onko kommunismi jotenkin hommannut uskonnon ja politiikan sekoitukseen yksinoikeuden?

        Osaatko edes vastata Partacusi, yleensähän sinä et näe totuutta vaan tyydyt pravdaan!


    • Saarisen näkemyksen mukaan Le Penin liike Ranskassa on esikuvana kaikille EU:n uusoikeistolaisille liikkeille ja joissa kristinusko yhdistetään niiden rotuoppisille ja toisuskovia kohtaan suunnatulle ristiretkelle. Ranskassa alkoi voimallisesti seksuaalipoikkeavien ja tasa-arvoisen avioliittolain vastustus vetoamalla raamattuun. Suomessa, Puolassa ja Unkarissa on nähtävissä sama kehityskulku yhdistettynä siirtolaisvastaisuuteen.

      Halla-ahon johtamassa Perussuomalaisissa on lähes lakannut eu-vastaisuus. Tilalle on tullut rotuoppinen maahanmuuttajavastaisuus ja varsinkin silloin jos maahanmuuttaja tulee Välimeren toiselta rannalta.
      Perussuomalaisissa, jossa uusoikeistolaisuus näkyy vahvimmin, mv-lehti oli aikoinaan "totuuden torvi". Sen tilalle on syntynyt "Oikea Media" nettilehti. Sen ensimmäinen tehtävä oli vastustaa miesten ja naisten keskinäistä avioliittoa. Lehdestä on muodostunut foorumi, jossa uskonnon vanhoilliset ja uusoikeisto kohtaavat. Saarisen mukaan Oikea Media on eräänlainen uusoikeiston ajatushautomo. Kun puolitotuus ja valhe yhdistetään, syntyy "Oikea Media".

      Nämä uskonnollis-isänmaalliset kansallismieliset ovat hyvinkin kansainvälisiä. Vaikutteet ja yhteinen poliittinen linja syntyy ja toimiikin tavalla tai toisella. EU-parlamentissa toimii uusoikeistolaisten kv-ryhmittymä.
      Uusoikeiston kansainvälisyys ei luonnollisestikaan tunne palkkatyöläisten yleismaailmallisia yhteisiä etuja

    • Oikea Media jatkaa uudessa muodossa mv lehteen nähden islamin vastaisuutta kristinuskon nimissä. Lehti puolustaa Israelin kovia otteita palestiinalaispolitiikassa. Valheellinen trollaus jatkuu ns. kulttuurimarxismia kohtaan sen oletettuna islamin suosijana. Tässä kohtaa uusoikeisto leimaa jopa Kokoomuspuolueen kulttuurimarxilaiseksi.
      Lyhyesti sanottuna marxilaisuus kritisoi kaikkia uskontoja epätieteellisinä oppeina mutta antaa uskovien olla. Perusehto on valtion ja uskojärjestöjen (uskonnon) erottaminen toisistaan. Uskonnonvapauslaki koetaan riittämättömänä.

      Oikea media siis jatkaa uskonnon avulla turvapaikanhakijoiden vastaisuutta ja varsinkin jos ne tulevat islaminuskoisista maista. Kansallisuusviha ja uskonto kytketään yhteen. Tuttua menneisyydestä.
      Suomessa Akateeminen Karjalaseura yhdisti raamatun ja Suur-Suomi aatteen yhteen nippuun 1920 luvulla. AKS:n linjaus koki huippuhetket 1941, jolloin fasistinen Saksa näytti lyövän nopeasti liittolaisensa valkoisen Suomen avulla Neuvostoliiton. Sotapropagandan keskiössä seisoi Jeesus, joka olisi jo luomishetkellä luvannut Suomelle alueita itärajan takaa. Laajin Jeesuksen lupaama Suur-Suomen alueversio lupasi rajan Uralille. Valkoinen Suomi käytti uskontoa aluevalloituspolitiikan takaajana. Aikaisemmin uskonto vuonna 1918 asettui valkoisten jumalaksi tuomiten punaiset pahimpaan loukkoon mitä olla voi.
      Jouni Tilli: Suomen Pyhä Sota (2014).

    • Anonyymi

      Sri Lankassa paha terroristinen isku kristittyjä kohtaan.
      https://yle.fi/uutiset/3-10750008
      Väestön valtaosa on budhalaisia. Islaminuskoiset ja kristityt ovat maarginaaliryhmä.

      Perussuomalainen Arto Luukkanen sai aiheen uskonvihalle US blogipalstalla. "Kristittyjä surmataan.....missä suvaitsevaiston tuomio jne..".
      Koko blogiteksti huokui uskonvihaa jas sanattomasti Suomessa olevia vääräauskoisia kohtaan.
      Jokainen kansalainen tuomitsee murhateot niin kristittyjen kuin muidenkin tekemät mutta Luukkanen riehuu...näin käy jos vääräuskoisia tulee Suomeen -linjalla.
      Oletan vuorenvarmana, ettei "suvaitsevaisto" suvaitse murhatekoja. Luultavasti Sri Lankan teot olivat harkittuja, koska ne kohdistuivat kristittyjen kirkkoihin palvelusmenojen aikana.

      • Anonyymi

        Missä suvaitsevaiston tuomiot ?

        "Luultavasti Sri Lankan teot olivat harkittuja, koska ne kohdistuivat kristittyjen kirkkoihin palvelusmenojen aikana."


    • Perussuomalainen kristillissosiaalinen aatenäkemys:
      Kristittyjen surmaamisista ja vainoista hirvittävä mökä.
      Kristittyjen suorittamista islaminuskoisten joukkomittaisesta tuhoamisesta - ne ovat vääräuskoisia, ei mitään mökää.
      Normaali ihminen: Kaikenlainen surmaaminen, myös sotatappaminen on tuomittavaa.

      • Sinun normaali-ihmiskäsitteeseesi ei sitten mahdu yhtäkään kommunistia. Nehän ne ovat aina olleet kovimpia tappamaan kun ovat valtaan päässeet.


    • Anonyymi

      Perussuomalaisten suosiman mv-lehden tilalle puolue ja kaikki muut uusoikeistolaiset ovat ottaaneet "Oikean Median".
      Oikea Media toimii sivistyneemmin pyrkien antamaan itsestään siveellisempää kuvaa kuin mv-lehti. Se tuottaa kirjallista aineistoa vanhoillisuskonnollisille kuin uusoikeistolaiselle politiikalle.
      Kansanedustajat ym. politiikassa, vanhoilliset uskonjärjestöjen piirissä suunnilleen siltä pohjalta että raamatussa on kaikki. Muualta ei tarvitsisi tietoa hankkia. Poliitikot joutuvat vastoin tahtoaan ottamaan kantaa moniin seikkoihin mutta niillekin pyritään saamaan raamatullisia perusteluita.

    • Anonyymi

      Vanhoilliset populistinationalistit kaipaavat kristillissiveellistä pappisvaltaista patruunakapitalismia. Vapaan kapitalismin tukijat nuolevat velkaa-velalle kapitalismia. Näissä kummassakin keppihevosena on uskonto, olipa sen nimi mikä tahansa. Jos vapaa kapitalismi hyväksytään ja ammattiliitot lakkautetaan niin silloin kristillissiveellinen aaterykelmä on tehnyt tehtävänsä.
      Muussa tapauksessa käytetään kovempia otteita eli oikeistolaista pakkovaltaa. Kypärähattuiset nationalistit mielellään tarjoavat mukaan hoosiannaa ja hallelujaa.

    • Iltalehden erikoisnumero "SUUR-SUOMI". Hinta 3,90 euroa.

      Mikko Virran pääkirjoituksesta:
      "Suur-Suomi. Tuo nationalistisen kiihottava sana pitää sisällään kielletyn hedelmän tavoittelun. Suomi tai vähän laajempi Suomi kuulostaisi vielä kohtuulliselta mutta Suur-Suomi olisi jotain muuta. Se olisi enemmän kuin Suomelle kuuluisi. Aunus, Viena, Inkerinmaa, Kuolan niemimaa - miksei samantien vaikka Uralille saakka ..... Ymmärtämällä Suur-Suomea voimme kenties oppia näkemään oman aikakautemme aatteet ja eritysipiirteet osana laajempaa kokonaisuutta."

      Pikasilmäys lehteen osoitti, että asioista kirjoitetaan oikeilla nimillä. Lehden ansio on koskettaa nuorisoa. Arvovaltainen foorumi kertoo valkoisen Suomen ulkopolitiikan päälinjasta eli Suomen alueiden laajentamishankkeesta itään. Lopulta se johti sotaan ja jossa maamme kärsi tavattomasti.
      Nuoriso saa todennetun kuvan 1920 -1944 luvun porvarien aluevalloitushaaveista. Se oli olemassa ja sen kanssa on elettävä. Oppia silloisista virheistä tulee ottaa ja harjoittaa rauhanomaista ulkopolitiikkaa.

      Lehden keskiössä näyttää olevan uskonnon ja politiikan avioliitto. Uskonnolliset AKS ja Isänmaallinen Kansaliike olivat samalla poliittisia järjestöjä. Nämä muokkasivat suojeluskuntalaisia ryssänvihan jatkamiseen ja joka lopulta johti liittoutumiseen Saksan fasismin kanssa.
      Lehdessä tuodaan myös esiin AKS:n perinnejärjestö (aikaisemmin Kerho 22). Lyhyen hiljaisuuden jälkeen sodan loputtua se keräsi jäseniään yhteen ja nosti korkeisiin asemiin yhteiskunnassa. Perinnejärjestö pitää edelleen toisessa ja kolmannessa sukupolvessa AKS:n negatiivisia ihanteita pystyssä ja pyrkii levittämään niitä. Jopa jossain puhutaan aluevaltauksistakin.
      Perinnejärjestö sopii kuin nakutettuna Mediapolin järjestelmään yhdistämällä uskonto ja politiikka. Uskontoa käytettiin kapulana valkosuomessa ja sitä käytetään nykysuomessakin.
      Esitän lehteä hankittavaksi. Kriittinen täytyy lukeissa olla ja verrata sanomisia viimeisen 10 vuoden aikana tehtyihin tutkimuksiin.

    • Anonyymi

      Konservatiivinen äärioikeisto ja ISIS ovat verrattavissa toisiinsa. Molemmat tavoittelevat teokratiaa eli uskonnollista valtiota.

      • Kommunismi ja ISIS ovat toisiaan lähempänä, molemmat tappavat vääräuskoisia laumoittain!


    • Anonyymi

      http://jpvaisanen.blogspot.com/

      Partacus onko Väisänen ollut joskus työssä? Entä nyt?

      Miten lasketaan Väisäsen työnarvo siis noin summittain tai periaatteessa?

    • Väisänen on työskennellyt myös muun muassa kuvataideopettajana, postinlajittelijana, puhelinmyyjänä, siivoojana, talonmiehenä, tarjoilijana, tehdastyöläisenä ja toimittajana.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Juha-Pekka_Väisänen
      SKP:ssä toimisen meriitti löytyy linkistä. Hänen pääasiallinen työuransa on kulttuurityöntekijänä.

      Extyökkäri trollaa valhetta ISIKSESTÄ. Se on edesvastuutonta.
      ISIS on kapitalismin tuote ja ennenkaikkea läntisen kapitalismin tuote. Kristillisten natomaiden suorittama arabimaiden tuhoaminen synnytti valitettavasti uskonnollisen terroristisen vastarinnan. Oikein olisi ollut synnyttää marxilaista työväenliikettä ja se olisi tuottanut oikeutta kristillistä naton tuhovimmaa vastaan. USA tuki Irakin Husseinia tuhoamaan Irakin kommunistit ja demokraatit ja Husseinin Irakin tuhoamisen jälkeen arabimaihin syntyi uskonnollinen vastarintaliike. Sitä satoa kannamme.
      Extyökkäri taitaa olla ISIKSEN trolli. Kristitythän toimivat sitä ennen samalla tavalla paremmalla asevoimalla arabimaiden öljyn haltuunsaamisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe