Edson pisti XXXL porinat sopivn kokoiseen pataan

Anonyymi

En siitsi sovusta lässyttää, mutta ...

301

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei se mittään, vaikka niinku pitäisiki rekisteröityä, jotta voisi käyttää tunnettua nimmaria. En ainakaan tällä hetkellä niin tee.

    • No niin, nyt sitten ei tartte kuvaristikoiden kanssa pelailla

      • Anonyymi

        Ali kirjoittaa
        Kuittaan nyt vaan uuden ketjun vastaanotetuksi ja käyn vähän tutkimassa tuota rekisteröitymistä kun se minun emailin kautta rekisteröitymiseni ei toimi kuin kertakäyttöisesti ja katoaa heti kun käyn muualla.
        Muuten on tosi hauskaa. Jatketaan hyvää menoa, mutta yritetään vastata hiukan vähemmän hohkaajan juttuihin sillä jotain tollkkua pitää olla nauramisellakin


    • Katsoin hiukan sitä rekisteröintiä, ja helpointa on rekisteröityä oikeasti. Siitä menee vain puhelinnumero jolla varmistetaan rekisteröityvän puhelimen olemassaolo lähettämällä siihen rekisteröinnin aktivointikoodi. Mitään muita tietoja ei kysytä eikä mene sinne.
      Ei muuta kuin järkevät mummotkin rekisteröitymään, niin siitä taas "elämä" jatkuu
      Ei täältä kannata poiskaan olla sillä sen verran nähdään hyvin haran ihmisen kommunikaatiossa korkeimman luokan komediaa
      Kiitos Edson kun sait uuden elämän aukaistua. Taas poljetaan ja vedetään auraa.
      Kohta on jopa Euro vaalit, eikä vielä ole hallitusneuvottelutkaan käynnistyneet
      Aiheita riittää ihan muuhukin kuin hupikeskusteluun. Saa nähdä toimiiko robo näillä rekisteröidyillä käyttäjillä yhtä innokkaasti liitteiden suhteen kuin enneen, vai joko saisi keskustelunaiheisiin hyviä linkkejä kunnon käyttöön.

    • Anonyymi

      Hauskaahan se on että pystyn antamaan korkeimman luokan komediaa.

      Silti varoitan hevosta liikaa venyttämästä variksen siipiä. Voit saada syytteen tiedät mistä...

    • Ei näytä toimivan tämäkään automaattisesti vaan on käytävä aina rekisteröitymässä tullessaan kanavalle. Hiukan työlästä, mutt ilmeisesti siihen on sopeutuminen jos haluaa kirjoitella Suomeen.

    • Kyllä se niin on että jos haluaa omalla nimimerkillään kirjoittaa niin joka kerta on erikseen kirjauduttava sisään ennenkuin menee keskusteluihin. Aika jäykkää, mutta kuten yllä totesin sen kanssa on nyt elettävä. Kyllä se sopii meille yhden nimimerkin ihmisille

      Testaan nyt myös robon tällä uudella kirjautumistavalla eli laitan liitteen ihan tavallisesta itäisestä maisemasta ja oloista. Ei pitäisi olla valittamista kenelläkään. Edes villisikaa ei paisteta tässä pätkässä. Tosin en katsonut loppuun kun testipätkä kyseessä
      https://www.youtube.com/watch?v=T1r8WNsQyxg

    • Se on muuten pääsiäinenkin tulossa kaiken päälle. Itse olen vain ihmetellyt että tippuupa pääsiäiskortteja postiluukusta. Siis poika ja pojanpoikakin tulevat pääsiäisvierailulle katsomaan sekä äitiään, mummiaan ja isäänsä ja vaariaan
      Se on hyvä että käyvät sillä voin antaa pojanpojan opiskeluun ja harrasteluun tonnitolkulla ilman perintöjä sieltä tyynystä. Niille on varmasti sijoituskäyttöä. Tosin kuten omien poikienokin osalta toivon vain että malttaisi käydä jonkun yleisperuskoulutuksen läpi kuten Hampurin poikanikin teli ja sitten lähteä omilla kyvyillään sellaiseen elämään mitä osaa ja mikä kiinn ostaa ja sitten menestyä stabiilisti siinä.
      Salaa toivon että pojanpojalla olis samanlaine n asioide nyhdistämiksviso siäänrakennettuna mitä vaaditaan kemistiltä, fyysikoita tai astrofyysikolta. Merenkulun matematiikka, sekstantit, taulukot, muuttujat, pallotrigonometria eivät ole kovin älyllisesti haastavia. Helkkarin monimutkaisia ennenkuin saa johdon päästä kiinni ja ymmärtää mistä asiakokonaisuutet koostuvat, mitkä niistä riippuvat sekä tapahtuman vastatapahtuman ymmärtäminen
      Talletan hänelle kuitenkin nyt tietokoneaikan etsittävissä olevan tiedon miten voi alkaa ymmärtämään asioita paloittelemalla asia kuten luvut ja kokoamalla ne uudestaan.
      Valitettavasti olen sillä tavalla yksin kosmisista asioista filosofoimassa kun Edson on ainoa jolla on kohtalaista kuvaa mitä universumissa tapahtuu ja kenties miksi tapahtuu.
      Dr WSho tietenkin on mies, mutta emme itse asiassa tiedä pätkääkään mitä hän osaa tai edes mitä hän tekee. Hänessän hiukan viitettä opportunistiin mikä voisi viitata hänen olevan enemmänkin kaupan kujin tuotannon tai insinöörihommien kanssa.
      A mummulla on tieteellisesti rautainen koulutus ja hän taatusti ymmärtäisi keskustella kosmisistakin asioista mutta haluaako enää kun perheasiat ovat nousseet isovanhempana suureen rooliin. Aina ihana Cee on todellinen rutiinityön sankari ja ympäristönsä ymmärtäjä. Juuri sellainen tukijalka pienelle tai suurelle yritykselle mitä ilman ne eivät pysy pystyssä.
      Rapulais rouvasta ei nyt ole paljoakaan mitaleja juuri nyt jaettavana poisluettuna monet häiriöttömät kommenttivuodet. Sitten vaan tapahtui jotain ja rapulaisesta tuli "apulainen ja ajatus kääntyi huomion saamiseen. No sitä pyydettäessä saa mutta se ei välltämättä olle sitä mitä pyysi,. Rapulaisellekin toivoisin kuitenkin vähän vaatimatgtomampaa ja epäitsekkäämppä paluuta vähintin tilaan missä hänellekin uskaltaa kommentoida ja parhaimmilla jopa vitsin murjaista.

      Maalaan tuohon taas keskustelujen optimitilaa mikä meiltä katosi kun Amummun ja Edsonin välille tuli ihan tavallisten elämänasioiden selvittelyssä vastakkainasettelu joss sitten käytettiin huonoja ilmaisuja. Edsonia ja amummua olenkin, jnos muistatte yrittänyt saada sovittelemaan mielestäni suotta paisuneen sanailun normaaliksi.
      Toinen keskustelujen hämmentäjä oli taas minun ja mikä lie nimimerkki milloinkin koko käsitys ihmisyydestä ja ihmisyyden suojelemisesta kirjoittamisessakin. Sitä rikottiin karkeasti minun elämäni tärkeimpien muistojen osalta ja siitäpä se ei kokaan parantunut vaan on peruuttamattomasti pahentunut.
      Jos vaikka Edssonilla olisi jotain kokemusperäistä mallia miten karistaa tällainen pahantahtoinen asia harteiltaan niin olisin kyllähalukas kuuntelemaan. Olen kuunnellut mummojakin, mutta mummot ovat olleet mykkiä. Mikeli tekisi keskustella miestenkin kanssa mutta jokin vain naisten itse tuntema väärä solidaarisuus pitää heidät mykkinä mikä antaa mahdollisuuden yhdelle potkia kun tietää aina voivansa palata keskustgelemaa pelargonioita ikkunalaudlla tai mitä pikku kesykoiralle kuullyy tai luistiko suksi
      En nyt kysy Whoolta neuvoa kun ongelma on ratkaistava selvillä toimilla ei millään puolipyöreillä kaarteluilla. Kun on laatikko lemuavaa paskaa edessä niin se ei siitä lähde muuta kuin lapioimalla. kehotus ei riitä. Eikä ilmanraikastaja.
      Se on se kaatopaikka mikä vetää varikset puoleensa eli kaatopaikka on saatava hallintaan
      Se ei näin monen vuoden kaatamisen jälkeen käy hetkessä vaan vaatii aikaa varsinkin kun melko pitkään mielessä pyörii ajatukset vanhoista keskustelunvahingoituskeinoista ja aikeista josista joku vihje saattaa alitajuisesti lipsahtaa johonkin tekstiin. Sen pahan muiston tuottajan olisi myös kyettävä nielaisemaan viite omaan pahaan toimintaansaa ryhtymättä heti afrikkalaiseksi raatokotkaksi

      No, mutta oli taas mukava kirjoittaa pikku pätkä päivän filosofiaa. Joku voi jotain oppia, joku ei.

      Mutta nythän on minun toimistovuorioni tuottoisimmat tunnit meneillään

      Komentokeskusen äänimaailman päätin lopulta organisoisa niin, että on vain pienet taustakaiuttimet ja korkealuokkaiset bkuulokkeet suoraan koneeelta korville vedettävissä jos haluaa laadukkaampaa mussa kuten vaikkapa bahianas Brazileiras kuunnella CNN uutisten sijasta

      Punkkakaiuyttimet taas usb liitännällä suoraan telkan alle mikä suujntasi ja kohdemsikin ääntä tarvittavasti.

      On muuten merkkirajakin nyt

      • Anonyymi

        Kopukka yrittää taas massalla murskata muut kirjoittajat. Etkö voisi opetella vähän taloudellisempaa sanankäyttöä? Tuollaisen jäsentämättömän kaaoksen kahlaaminen öisten kirjallisten ejakulaatioittesi jälkeen "käy työstä". Ja mitä siitä jää käteen? Ei juuri mitään, mitä kuka hyvänsä toinen sanoisi lyhemmin ja nasevammin. Ja sisältöhän on aina sama: sulle kehut, mulle haukut.

        Aina sentään pientä variaatiota keksit. Mitähän muut naiset arvelevat siitä, että heitä pidetään mykkinä ja väärällä tavalla solidaarisina, kun et vieläkään ole saanut heitä solvaamaan minua. Viimeisen toivon lasketkin vasalliisi Edsoniin, jolta odotat saavasi konsulttimaista "kokemusperäistä mallia" pahan karkottamiseksi. Kyllä ne edsonin mallit tiedetään, mutta viitsiikö hänkään iloisen perhepääsiäisen huiskeessa keskittyä juuri minuun sopiviin taylor made eliminointikeinoihin.

        Pikkupojilla on tapana uhota, että meidän isä voittaa teidän isän. Tämä pikkupoika julisti taannoin voitonriemuisesti, että hänelläpä on auto, minulla ei; istuu kuulemma mieluummin auton pehmeällä istuimella kuin huristelee nelipyöräisellä potkulaudalla. Näin alas voi joku mennä "kilpailussa". Mitä autoihin tulee, itse istun melko usein tyttäreni nelivetoisessa hiluxissa ja onhan taxeja aina käytössä.

        Vielä sananen aiheesta mies ja eläkkeellejäänti. Minulla on kaksi veljeä, tähtitieteilijä ja fyysikko. Kumpikin sai venytettyä eläkeikäänsä seitsemänkymmeneen. Nyt nämä perheelliset miehet onnellisina hoitavat puutarhojaan ja jatkavat kirjallisia töitään. Tuntuisi täydellisen mahdottomalta, että kumpikaan herra professoreista haukkuisi somessa vieraita ihmisiä paskalaatikoiksi.

        .




        Onpa erikoinen tämä suhde "laumaasi". Erittelet heitä kuin pahainen konsultti sen mukaan, miten olettaisit heidän pärjäävän


    • No ni, nyt en massaile

      Mitäs omalle luonteelleen voi, jos ei välitä pitää kirjoitusvälejä. Viimeisten vuosien aikana on tapahtunut muutoksia. Jotkut väljenevät, minä en. En välitä pitää välejä myöskään ihan oikeassa elämässä. Olen ehdottomasti enemmän rikkoja kuin rakentaja. Rakentelen mitä rakentelen elämässäkin niiden kanssa, joiden kanssa sujuu, muiden en.

      Esim. en ikinä halua istua persun tai sinisen kanssa samassa pöydässä. Meillä kun ei vaan ole mitään asiaa toisillemme. On ihan sama, jos joku alkaa opettaa, että kaikkien kanssa olisi hyvä tulla toimeen. En välitä niistä neuvoista.

      Harjoittelenkin sitä, etten sano sanaakaan tai kirjoita sanaakaan, jollen välitä. Areenoita kun on monia.

    • Vilikas aamupäivä

      Huominen onneks on pitkä päivä ja metsuri just kaato neljä puuta, joiden mäntytyvistä pitkällä laipalla paksuja päydän ja istuinten lankkuja jeee. Ei kehtaa kaikkee polttaa

      Olisin voinut ottaa kuvan ja kokeilla, että poistaako kuvia, vaikka onkin rekisteröityny. Hitto, mihin kiire, menenkin ottaan ... hetkonen http://bot.fi/2zja ja kuva ei anna todellista kuvaa.

    • Anonyymi

      Kyllä pitää mennä vähän kaatopaikalta raitista kevätilmaa hakemaan tuolta ulkoa. Se vanha totuus pitää paikkansa että ainoa millä saa räkää louskuttavan moottoriturvan hiljaiseksi on olla noteeraamatta sitä laisinkaan. Jossain vaihessa se ei sitten kehtaa omia juttujaan lukea
      Ongelma vain yksi ja se on että jos räähkään rääkäisyihin lakkaa vastaamasta niin se luulee voittaneensa vaikka onkin hävinnyt.
      Nyt kokeilen tämän kommentin jälkeen olla enää mitenkään reagoimatta hänen rääkyntäänsä ja ihmisenä epäonnistumiseen. Hillukoon niin paljon kuin huvittaa, mutta nyt jää minulta kaipaamaansa huomiota vaille. Menköön tukimummoilta huomita keräämään jos liikenee enää sieltäkään
      Tämän siis kirjoitti rekisteröitymättä Ali

      • Anonyymi

        Vaihdapa taas siihen rupisen kaakin hahmoon, niin muistutat edes vähän elollista olentoa etkä muumiota.

        "Rääkyntäänsä"? Sana taipuu kyllä "rääyntäänsä".

        Outoa: aina kun huomiota etsin, sitä myös saan.


      • Anonyymi

        "Ihmisenä epäonnistumiseen"

        Kuulehan nyt, et sinä voi päätellä, että olisin ihmisenä epäonnistunut. Meitä on miljardeja täällä maapallolla, mutta keitä voidaan sanoa epäonnistuneiksi? Meneekö se kenties roduttain, varallisuuden tai ympäristön kulutuksen, hiilijalanjäljen mukaan? Kuka on niin ruma että häntä voi kuvailla epäonnistuneeksi? Ja jos on muuten moitteeton, tekevätkö esim. näkyvät arvet, pari liikakiloa tai parantumaton sairaus hänestä epäonnistuneen?

        Olet olevinasi jonkinlainen tiedemies, mutta teet harvinaisen epätäsmällisiä havaintoja. Kutsut epäonnistuneeksi ihmistä niinkin heiveröisellä perusteella, että et satu pitämään hänen väittelytyylistään.

        Ihmisen tuomitseminen epäonnistuneeksi on vain ja ainoastaan tämän yksilön oma tehtävä. Minä en pidä millään muulla kriteerillä itseäni omassa viiteryhmässäni epäonnistuneena kuin ehkä sillä, että antaudun tällaisiin typeriin riitoihin tuntemattomien kanssa.Mutta voidaanko tietty puolustustahto katsoa ihmiselle miinukseksi?

        Joten vähän tarkkuutta soimaamiseen.


    • Kyl meil on hyvä Ali täällä, niinku, on kielipoliiseja ja muita varjelemassa ties miltä

      No ny lähen kauppaan ostaan pirusti salaattiaineksia. Samalla tuon raejuustoa ja oliiviöljyä ja kaksi tonnikalapurkkia ja jos ei oikke hiilarimäärä täyty, niin illalla sitten annos perunamuussia eiku niinku muusia vai muussia ... muussi muussin muussia muussissa ... muussilta ... muusitta ...hirveesti vielä hirvenvasaa pakastimessa ja yks lohi kans ja kun vedet aukee niinku niin affen raakana ruotoineen ja röyhtäys ... ja tulee noi raakavihanneksetkin koht esiin

      Jumalavita on hianoo eiku hienoa.

      • Kävin vähän testaamassa formula renkaita kesää varten. Kävin ihan maalla asti eli Tuusulassa kääntymässä. Nyt voidaasn taas keskittyä ihmisten väliseen keskustelöuun ja ajatuksenvaihtoon ja jatkaa iloista elämää.
        Laitoin oikein kalenteriin että tästä päivästä lukien ainakaan seuraavaan 30 päivään ei kompostiläjään isketä edes talikkoa vaan se saa puhista ihan rauhassa ihan tekseen. Ehkä se jäähtyy, ehkä ei, mutta ainakin paha haju vähenee!½

        Kävin nyt kirjautumassa mahdollisia loppupäivän kommentteja varten eli voi esiintyä virtuaalisena itsenään. Sitten on minun vuoroni huseerata jälkikasvun kanssa. Sinuahan ne tästä lähempää ainakin käyvät siellä "tilallasi" ja "kartanossasi" tervehtimässä aika ajoin.
        Katson myöhemmin saako taas robotettua jotain matkailu tai tiedefilmejä.
        Politiikka jatkuu intensiivisenä ja onhan sitäkin ihan hauskaa näin sivusta äänestäjänä seurata
        Sen vaan sanon, että jos Kokoomuksen johdossa olisi Li Anderssonin älyllä varustettu henkilö niin se olisi iso puolue. Nythän se jäi kolmanneksi
        Eurovaalieista tulee vähän sekavat kun ei taida olla ihan varmaa osallistuvatko britit niihin vai ei


      • Anonyymi
        Ali-Baba kirjoitti:

        Kävin vähän testaamassa formula renkaita kesää varten. Kävin ihan maalla asti eli Tuusulassa kääntymässä. Nyt voidaasn taas keskittyä ihmisten väliseen keskustelöuun ja ajatuksenvaihtoon ja jatkaa iloista elämää.
        Laitoin oikein kalenteriin että tästä päivästä lukien ainakaan seuraavaan 30 päivään ei kompostiläjään isketä edes talikkoa vaan se saa puhista ihan rauhassa ihan tekseen. Ehkä se jäähtyy, ehkä ei, mutta ainakin paha haju vähenee!½

        Kävin nyt kirjautumassa mahdollisia loppupäivän kommentteja varten eli voi esiintyä virtuaalisena itsenään. Sitten on minun vuoroni huseerata jälkikasvun kanssa. Sinuahan ne tästä lähempää ainakin käyvät siellä "tilallasi" ja "kartanossasi" tervehtimässä aika ajoin.
        Katson myöhemmin saako taas robotettua jotain matkailu tai tiedefilmejä.
        Politiikka jatkuu intensiivisenä ja onhan sitäkin ihan hauskaa näin sivusta äänestäjänä seurata
        Sen vaan sanon, että jos Kokoomuksen johdossa olisi Li Anderssonin älyllä varustettu henkilö niin se olisi iso puolue. Nythän se jäi kolmanneksi
        Eurovaalieista tulee vähän sekavat kun ei taida olla ihan varmaa osallistuvatko britit niihin vai ei

        EU vaalit

        Pääasia minulla, että pääsen kurmuuttamaan näitä oikeisto populisteja, siis turhakkeita ja vajakkeja, Vielä vaatii ehdokkaan etsiskely aikaa, mutta veikkaanpa, että SDP:n leiristä löytyy, varsinkin jos on Kumpula-Natria tarjolla.

        Edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU vaalit

        Pääasia minulla, että pääsen kurmuuttamaan näitä oikeisto populisteja, siis turhakkeita ja vajakkeja, Vielä vaatii ehdokkaan etsiskely aikaa, mutta veikkaanpa, että SDP:n leiristä löytyy, varsinkin jos on Kumpula-Natria tarjolla.

        Edson

        Hui! Vaviskaa turhakkeet ja vajakit, suojautukaa! Edsonin kurmuutus on hirveää. Siitä ei kukaan hengissä selviä. On, meinaan sen verran pelottava ja vaikuttava äijänräähkä vauhdissa - hidas mutta kankee.


    • Tarjoilen tässä naiskapellimestarin johdollla esitetyn version Arturo Maguezin Danzon no. 2
      En niinkään Edsonille jonka mielimusiikkin tällainen ei kuulu mutta kivoille mummoille joiden makuun se kuuluu. Tosin kivat mummot ovat jo ilmeisen harvinainen luonnvara ja yleisemmin nykyisin esiintyy "ilkeitä" mummoja. Ihme ettei joku Rovio ole vielä keksinyt peliä: Ilkeät mummot vaan ovat jämähtäneet ihan vanhanaikaiseen ilkeät linnut peliin! :)))) :))))

      https://www.youtube.com/watch?v=pjZPHW0qVvo
      Sitten taas luontomaisemiin pohjoiselle jäämerelle tai yakiaan. Venäjällä on Yakutia, meillä on taas Yäktia

      • Anonyymi

        Onhan meitä täällä neljä kivaa mummoa. Mikäs meissä on vikana?;)) Ei kai niitä neljää enempää tarvitakaan näin pienissä piireissä.


    • Tässä taas robokokeiluna insinööreille maisemaa todella raittiista ilmasta. Kyllä ne siellä osaa miten "maaseudulla" liikutaan. Tuohon verrattuna Yäkutia on melkein taajamaa.
      Kyllä Edsolventkin voisi alkaa matkailusafarin järjestäjäksi sisä Suomen korvissa ja järvialueella jos olis turistijoukolle tollaset menopelit millä pääsee jokaiseen kuruun.
      https://www.youtube.com/watch?v=sVegrDc9CnU
      Täälläkin ilma raikastuu ja on helpompi hengittää
      Iloisille luontomummuille minulla onkin jo seuraaa katselun paikka valmiina, mutta se seuraavana liitteenä

    • Kuvista puheen ollen niin Edsonin näyttämä tukkikuva oli hieno ja jokainen puuseppä tai klapitehtailija olisi innoissaan tuosta maisemasta. Noista muutamasta rungosta saisi jo klapien lisäksi monta täyspuista puutarha huonekalu tai hyvää lankkua rakennushommiin.
      Puun järkevä käyttö on oikeasti järkevvä, mutta valitettavasti teollisessa mittakaavassa ja avohakkuin tehty puunkaato vähäisen tai olemattoman jalostuksen kuten kaukolämpölaitoksen polttopuuna ei kovinkaan järkevää ole pitkässä juoksussa.
      Grilli ja takkaklapeja sekä puun taide ja rakennuskäyttöä kuitenkin kannatan. Siinä nimittäin puu jaa tavallaan kuolleenakin eloon! (Ymmärtää kuka ymmärtää)

    • Nyt kun täällä ilma raikastuu kuin rikkihiilen haihtuessa Säerin tehdasalueelta niin pitää ihan ilosta laittaa pieni miespoikien traktorikisa tuolla naapurin puolella.
      Siinä on kuin Äänislinnan Edsonit koossa koneidensa kanssa.
      Toisaalta meno vaikuttaa kyllä myös vähän Dr. Who pihanurmikon hoidolta ;)
      https://www.youtube.com/watch?v=DP59jSKJoGk

    • Mitä tulee kivoihin mummoihin, niin uskon tai ainakin toivon, että löydämme kohtuullisen kommentointilinjan ajan kanssa. OInhan meillä vuositolkut bollut enemmän yhdistäviä aiheita kuin eristäviä, Edsonin ja amummun uskon kyllä tulevat takaisin toimeen jos taaisivat kahvipöydässä
      Rouva Calvadoshan ei ole koskaan ollut tapetilla muun vuoksi paitsi siitä että piti normaaleja kommenttivälejä minuun ja jakoi monta yhteistä intressiä kuten luonto, musiikk ruokakin vaikka se hiukan eri tavalla
      Rapulaisen asema hieman tuli arvioitavaksi hänen asetuttuaan yhtään ajattelematta hyödylliseksi idiootiksi eli aivopestyksi apulaiseksi tajuamatta käyttöään itse. Siinähän on jo kolme jos rapulaisessa on mummua myöntämään hypänneensä väärään suuntaan vievään kirkkoveneeseen ja pyytää jopa lievästi anteeksi heikoin perustein hajoittavaan toimintaan nopeaa mukaanlähtöä.
      Kuten aina olisi hyvä jos jostain onnistuisimme palauttamaan vanhoja kirjoittajia.
      Kyllä tänne todellisuudessa mahtuvat perheasiatkin ja terveyskeskusaisat kun elämmäähän ne ovat ja niistä ei pitäisi kovin vahvoja ilmauksia käyttää kun ne ovat ihan talon ja kirjoittajan tarve helpottaa omaa painettaan jos asiat vot vaikeita. Sellaisesta ei kukaan kimppuun käymistä hae eikä odota.
      Kun meillä nyt on varsin kovaa ja korkealuokkaista näyttöä siitä että joukossa voi olla myös sellaisia joille toisten asiat ovat hyväksikäytettäviä ja aiheitettu paha mieli itselle sujuri ilo niin sellaisesta ei eroon pääse muuten kuin kertakaikkiaan sivuuttamalla sellaiset kommentit ja jättää sellainen osallistuja tyhjään meuruamaan.
      Jahka tästä saadaan muutamia päiviä vielä ilmaa raikastumaan niin voimme palailla tavalliseen kommentointiin vaika aluksi vierailemaasa pystyssä pidettävillä "kerhoilla"
      Minusta ainakin olisi kivaa pistäytyä a mummun viininhakumatkoilla Toscanassa sekä vaikka Hampurin uudessa konserttitalossa, tai jos ei muuta niin matkustella boiing 707 nkoneella polaaripyörteessä, Myös ratkmatkoja Rouva Calcadoksen kanssA Gato ontesiin, Andalucian kitarkonserteihin tai Mehicolaisen maalaismusiikin imuun suoraan Vapo Verden maman konsertist
      Elämässä olisi niin paljon asioita jotka eivät käy ja haise pahalle. Niiden varaan olisi rakennettava

      • Anonyymi

        Toivotan umpirakastuneelle "saudiruhtinaalle" auvoisia musiikkimatkoja valitsemiensa kahden daamin kera.

        Onks varaa piffata ja?

        Luin nimittän jutun naisesta, joka paljastaa ulkomaisten miesten huijauksia, joihin sadat suomalaiset naiset ovat langenneet ja menettäneet tuhansia euroja hyväuskoisuudessaan.


    • Anonyymi

      Kuulkaapas, älkäätten turhaan lausuko herranne nimeä, vai miten se sanonta menikään. Tässä ketjussa (ja edellisessä varsinkin) on lausuttu kunnianarvoisa nimeni turhaan (ja epäilyttävin tarkoitusperin) ainakin toistakymmentä kertaa. Toisaalta, voihan asian ymmärtää niinkin, että siitä puhe mistä puute..

      Oikeastaan voisinkin julistaa kilpailun siitä kuka onnistuu parhaiten manipuleeraamaan meikäläisen omalle puolelleen taistelutannerta, mie sitten valitsen voittajan myöhemmin. Pääpalkintona papukaijamerkki.

      Who

    • Anonyymi

      Tahdon tuoda kaikkien tietoon sen, minkä nimimrkki Ali Baba kirjoitti vastineeksi Anonyymin huomiolle, että täällä on neljä kivaa mummoa kirjoittamassa. Pitkän tekstin keskelle sullottuna oheinen osa jää helposti huomaamatta, mutta ajatuksen törkeän kohtuuttomuuden huomioonottaen se ansaitsee tulla sitaattina toistetuksi:

      "Rapulaisen asema hieman tuli arvioitavaksi hänen asetuttuaan yhtään ajattelematta hyödylliseksi idiootiksi eli aivopestyksi apulaiseksi tajuamatta käyttöään itse. Siinähän on jo kolme jos rapulaisessa on mummua myöntämään hypänneensä väärään suuntaan vievään kirkkoveneeseen ja pyytää jopa lievästi anteeksi heikoin perustein hajoittavaan toimintaan nopeaa mukaanlähtöä."

      Eikö tästä ole kaikki kivuus kaukana? "Mummolta" siis vaaditaan anteeksipyyntöä, jos on kirjoittanut väärälle ihmiselle. Ei kai rakas S24:mme alan muistuttaa diktatuurivaltiota? Se väärä ei-kiva mummo olen siis minä, joka olen uskaltautunut väittelemään Ali Baban kanssa. Mutta että jopa minua tukenut pakotetaan pyytämään anteeksi "hairahdustaan". Se jo ylittää sananvapauden rajan, varsinkin kun Rapu on koko ryhmämme kohteliain kirjoittaja.

      • Anonyymi

        Oon miekiin aika kohtelias.

        Whoo


    • Ja sitten papukaijamerkit kaikille, jotka ...

      pyytävät minulta anteeksi. Uskokaa tai älkää, anteeksipyyntö on askel johonkin ja sitten sitä pystyy antamaan itsellekin anteeksi. Anteeksi vaan., näin se menee, jos menee.

      Muuten menee, miten menee ja meneehän se. Aika ainakin menee ja jos palaa, niin kierteisenä, ei koskaan samanlaisena. Siinä minun toivoni, mutta härregood, sitten on palattava aikaan ennen aatamia ja eevaa, sillä silloin alkoi vakava kierre. Eli pitäs palata puhtaaseen aikaan ja hiukka miettiä, mitä se iso Herra tekikään väärin.

      Tää onkin sitten just eikä tasan tarkkaan sopiva aika sitä miettiä. Onhan pitkänperjantain lounas eli illallinen vielä syömättä. Petturikaan ei kait ole vielä paljastunut?

      • Anteeksipyyntö onkin sopiva pääsiäisen keskustelunaihe.
        Niin monet eivät koskaan ymmärrä kuka ja miksi on oikeasti se joka on anteeksipyytäjän roolissa vaan he yleensä kuvittelevat olevansa anteeksipyydeltävi. Yksi tapa patologiseen huomiontarpeeseen sekin. Luultavasti anteeksipyyntöä pragmaattisempi tapa onkin poistaa elämästään anteeksiannon prosessi ja antaa asioiden muuttua parempaan suuntaan muulla tavoin kun anteeksipyyntö on osalle ylivoimainen ja käsittämätön vaatimus tai tehtävä


      • Nyt kun olen kaiken ratkaisevan äärellä, niin ihmettelen myös kaikkea sitä, mitä voi syntymän eli joulun ja kuoleman eli pääsiäisen välillä tapahtua. Jossain on lämpimämpää tuo väli kuin meillä eli voin aavistaa, että harmaus, lumisade ja liukkaus tekee meillä tuon ajanjakson vieton tapahtumaköyhemmäksi.

        Ja nyt vielä olisi syytä erottaa ne vanhat ja uudet testamentit toisistaan, muuten menee helposti pasmat sekasin.

        Tai no, jos nyt unohtaa kokonaan testamentit. Miettii vaan esimerkiksi sitä, että jos puuseppä haudattaan aina lauantaina, niin mitä näihin vaikuttaa karkausvuoden se yksi päivä eli onko lauantai sittenkään se hautajaispäivä, vai siirtyykö se juuri sen karkausvuoden mukaan?

        Tai no, vaikka nyt onkin pitkä päivä, niin oisko syytä keskittyy vain siihen, mitä itse kukin söi juhlapöydässään kiirastorstaina, sillä ruoka on kaiken aa ja oo. Jos on syönyt kunnolla, sitten jaksaa taas vipeltää.


      • Anonyymi
        Ali-Baba kirjoitti:

        Anteeksipyyntö onkin sopiva pääsiäisen keskustelunaihe.
        Niin monet eivät koskaan ymmärrä kuka ja miksi on oikeasti se joka on anteeksipyytäjän roolissa vaan he yleensä kuvittelevat olevansa anteeksipyydeltävi. Yksi tapa patologiseen huomiontarpeeseen sekin. Luultavasti anteeksipyyntöä pragmaattisempi tapa onkin poistaa elämästään anteeksiannon prosessi ja antaa asioiden muuttua parempaan suuntaan muulla tavoin kun anteeksipyyntö on osalle ylivoimainen ja käsittämätön vaatimus tai tehtävä

        Minusta sinä AB olet anteeksipyynnön velkaa a-mummulle siksi että yrität saada hänet kääntämään edsonille toisenkin poskensa tämän kaikkien uhkailujen ja loukkausten jälkeen.

        Anteeksipyyntö Ravulta olisi sinulta vähin korvaus siitä, kuinka hän tuki minua ruoskasi viuhuessa kipeimmillään.

        Anteeksipyyntö sinulta minun suuntaani on jo myöhäistä. Täytyy olla jokin aikaraja, jonka ylimentyä niin anteeksipyyntö kuin -anto ovat pelkkää teeskentelyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta sinä AB olet anteeksipyynnön velkaa a-mummulle siksi että yrität saada hänet kääntämään edsonille toisenkin poskensa tämän kaikkien uhkailujen ja loukkausten jälkeen.

        Anteeksipyyntö Ravulta olisi sinulta vähin korvaus siitä, kuinka hän tuki minua ruoskasi viuhuessa kipeimmillään.

        Anteeksipyyntö sinulta minun suuntaani on jo myöhäistä. Täytyy olla jokin aikaraja, jonka ylimentyä niin anteeksipyyntö kuin -anto ovat pelkkää teeskentelyä.

        Hei, kuka on a-mummu ?

        Entä rapu?

        Voiks joku kertoo, mä oon ihan unohtanu.

        edson


    • Anonyymi

      "Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti".

      Tietokilpailukysymys: kuka kirjoitti noin?

      Who

      • Anonyymi

        Jos ahon laitaa tulis halla vastaan, niin ...

        Nythän on niin, että halla on oikke tiedemies, älymystöä, kuin isä Vanhanen. Eilen tuli jossain uutispätkässä tehty tilastointia, että vajakeilla on nykyään lukeneitakin kannattajia. Siin se nähdään, ei lukeminen aina kannata

        edson


      • Anonyymi

        Isä Vanhanen? Siis Tatu..häähän selvitti tutkimuksissaan jotain sellaista, että eri rotuiset ihmiset ovat älykkyydeltään erilaisia, ja että kyseessä on peräti luonnonvalinnan tuloksena syntyneet geneettiset erot. Ja oliko vielä niin, että me suomalaiset olemme ihan ykkösiä siinä lajissa?

        Ei tainnut kyllä hänkään huomata, että varsinkin lounaisrannikon populaatio on erityisen älykästä lajia.

        Who


    • No johan on saanut yhden sun toisen suunnan ideologia huutia poliittisella kartalla.
      Sopii mulle joka myös annan jokaiselle huutia ansionsa mukaan ja pysyn äänestäjänä jolla on joka vaaleissa valta valita niinkuin maan parhaalta sillä hetkellä vaikuttaa.
      Olihan esimerkiksi 50 luvun Kaarlo Pitsinki, SDP, suursuosikkini silloin yleislakon aikaan :))) En itseasiassa pitänyt Fagerholmia ja Rafael Paasiotakaan kansan edun vastaisina. Siihen aikaan se pahin oli Kekkonen, mutta hänkin on ajan myötä rehabiloitunut ja muuttunut itseasiassa nykyisen Suomen erääksi tukevimmista rakennuspylväistä. Koko ennen valtijohtoinen suurteollisuutemme rakennettiin hänen aikanaan tosi suureksi ja maata kannattelevaksi.
      Eikä rakennuskoneina ollut juuri mummempaa kuin näillä indonesialaisilla rakentajilla
      https://www.youtube.com/watch?v=ctzcWhlxmrc

      Tästä otan varmuuskopion kun tuohon roboon ei ole luottamista liitteiden kanssa vaan menee myös koko teksti eikä pelkkä liite

      Pojat ja pojanpojat kävivät vanhaan pojan kotiin mikä nyt on tyhjillään. Heillä on tällaisen visiitin aikana pojan muori tavattavanaan ja asioita hoideltavana. Pääsinpä kuitenkin toimiaan isäntänä ja tarjoamaan "kakut ja Kahvit"

    • Minä en ainakaan osaa vastata Who visaan, sillä en ole koskaan lukenut ensimmäistäkään Halla-ahon kirjoitusta, enkä muuten yhdenkään poliittisen toimijasn filosofiaa. Olen tyytynyt enemmänkin Sofoklekseen, Eristotelekseen, sekä nykyajan suuriin filosofeihin ja heidän näkemyksiinsä, Suosikkini on Gaia teorian luoja ja energian mega ajattelija Prof Lovelock
      Muuten kallistun ateismiin kallistuvien filosofien suuntaan

    • Noista filosoofeista vielä sen verran, että Bertrand Russel henkki paraiten analyysiäni uskonnoista eli tekee päätelmän että agnostikko on lähimpämnä henkistä totuutta
      Russelia on kuvattu lähes ateistisena agnostikkona eli hän jättää teoreettisen takaportin sellaisellekin mikä on ilmiselvää "kehitelmää" mutta mitä ei ole tieteellisesti voitu ehdottomasti todistaa vääräksikään kuten yhtään uskomusta ei tieteellisesti voi todistaa vääräksi vaikka ne rationaalisti ovat 100% kehitelmää. Näin siis kehitelmän suurimpana merkkipäivänä.

      • Anonyymi

        Juu, ei voi uskomusta todistaa oikeaksi eikä vääräksi, sen jälkeenhän se ei enää olisi uskomus.

        Mutta asiasta toiseen, käsittääkö kukaan miten on mahdollista saada "kuva" mustasta aukosta joka sijaitsee 53 miljoonan valovuoden päässä? Siis kohtalaisen kaukana. Se ei tietenkään ole valokuva, vaan käsittääkseni radioaaltoihin perustuva havainnekuva (manipulaatio).

        Who


    • Anonyymi

      Täällähän on kaksi oikke filosofeja

      Koetin aikoinaan lukea oikeasta ja väärästä ja perehtyä jopa ... ketähän ne ny olikaan. Kant, Aristoteles ja varsinkin siiihen, jota muistaakseni Juhani Peltonen alias "Elmo" oli maininnut jossain. Muistaakseni, mutta en muista mitään.

      Jälleen kerran istuin eilen pölkyllä metsurin kanssa ja hiljaisen rupattelun jälkeen päädyimme siihen tulokseen, että kukaan ei ole täydellinen. Metsuri kuitenkin sanoi, ettei latvaan tarvii kiivetä, jos se puu kaatuu alhaaltakin sahaamalla.

      Uskomusta ei siis voi todistaa oikeaksi, ei vääräksi, mutta miksi sitten sanotaan, että uskotaan teollisen ja teknisen kehityksen ratkaisevan kaikki ongelmat.

      edson

      • Anonyymi

        No jaa, voihan sitä uskoa että nuo asiat ratkaisee "kaikki" ongelmat. Mutta sekin on vain uskomus kunnes voidaan osoittaa että se pitää paikkaansa. Ja sitähän ei voi osoittaa mitenkään, koska emme tänään välttämättä edes tunnista huomisen ongelmia. Siksi pitääkin puhua teknologia-uskovaisuudesta. Mie kyllä olen vähän kallellani siihen suuntaan. Sikäli näen hieman toivoa ihmiskunnalle.

        Who


      • Todella ikuisuuden kantavia filosofioita ovat kuitenkin esimerkiksi kiinalainen viisaus:
        Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoit, eikä sekää lopulta kovin tärkeää ole
        tai
        Viidakko lopulta kasvaa kaiken ylle
        Siitähän meillä on näyttöä eri puolilta maailmaa missa suuria rakennettuja sivilisaatioita on jäänyt sademetsän nielaisemaksi.

        Itse asiassa näemme esimerkkejä että ihmisen poistuttua jo sadassa vuodessa mikä ei ole historiassa edes silmänräpäystä metsä on vallannut hylätyn alueen. Se kasvaa rakennuksista, se kasvaa rakennusten läpi, se käyttää ihmisen rakenteet ravinnokseen! Eller hyr!


    • Anonyymi

      Tsiisus sentään, musta aukko ja sen antama tieto valaisee kaiken oleellisen ja uskot katoaa. Min en usko ku maan vetovoimaan. G voimia en haluu kokee, vaikka niihinkin uskon myös. Eli loppujen lopuksi olen aika uskova

      Juu, mutta on se vetovoima voitettava, jotta saadaan ne sateliitit sinne ylös, mutta ei sinne kaikkee roskaa tarttis lähettää. Mitä helekuttia ne tekee edes Marsissa häh? Perehdynkin seuraavaksi roskien keruuseen, kuhan pääsen ihmisten ilmoille.

      Paras mainos, mitä olen pitkiin aikoihin nähnyt, on se ylen mainos muovipussin seikkailuista ja selviytymisistä

      Joo ja edelliseen, muuten varsin merkittävään vilosofiseen kirjoitukseeni tuli aika suuri virhe. Etunimivirhe. Se olikin Torsti Lehtinen joka johdatti minut päiväksi Kierkegaardiin, mutta Juhani Lehtinen koko loppuelämäkseni urheiluun

      edson

    • Paljon noista avaruus kuvista ei todellakaan ole valokuvia vaan värejä myöten teorioiden esityksiä joiden tueksi on tiettyjä hahmoja valokuvattu. Ne ovat kuitenkin esityksinä mielenkiintoisia ja antavat mahdollisuuden kuvitella vaikka mitä. Juuri samaa mihin suuret filosofitkin sanomansa terävöittävät.
      Uskomus on juurikin sellainen mitä ei voida koskaan tieteellisesti todistaa ettei se olisi mahdollista. Siihen perustuu koko uskomuksien valta ja myös jatkuva käyttö ihmisten manipulointiin sen hetken jonkun tarpeen haltijan hyväksi.
      Esimerkiksi Russell selkeästi asian kertoo että jumalaa ei erittäin todennäköisesti ole olemassa mutta olemattomuutta ei voida tieteellisesti todistaa joten parempi olla eläessään agnostikko eli jättää se pienenpieni takaportti sille mahdollisuudelle että asia olisikin toisin

    • Tässä muuten BBC pääsiäisaikaan liittyvä artikkeli eläinten ja muiden uskomuksista,
      Jos jaksatte kääntää sen tai lukea alkuperäiskielellä niin se valaisee tuota meidän yllä käymäämme korkealuokkaista filosofista keskustelua. Mistä muuten uskotte johtuvan että huippukapellimestareista valtaosa on miejiä ja samoin huippufilosofeista ylivoimainen valtaosa miehiä-. Mielesträni aihetta voisi pohtia kun joku looginen syyhän sille täytyy olla
      Molempien mainittujen alojen ydin on suuren kokonaisuuden ymmärtäminen ja tiivistäminen ihmisille sulatettavaan muotaan
      http://www.bbc.com/future/story/20190418-how-and-why-did-religion-evolve

      • Anonyymi

        Lieneekö niin, että kautta aikain naisten aika on kulunut kotitöihin ja jälkeläisisistä huolehtimiseen, miehillä on ollut enemmän aikaa filosofoida ja kapellimestaroida? Sekä istua kaljalla.. Nykyaikana tilanne on toki onneksi tasa-arvoisempi.

        Mutta luullakseni maailman lukutaidottomista tänäkin päivänä lienee 70% tyttöjä.

        Who


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lieneekö niin, että kautta aikain naisten aika on kulunut kotitöihin ja jälkeläisisistä huolehtimiseen, miehillä on ollut enemmän aikaa filosofoida ja kapellimestaroida? Sekä istua kaljalla.. Nykyaikana tilanne on toki onneksi tasa-arvoisempi.

        Mutta luullakseni maailman lukutaidottomista tänäkin päivänä lienee 70% tyttöjä.

        Who

        Mistähän se mahtaisi johtua? Esim. Tunisiassa käydessäni opas kertoi, että tyttöjen koulutie on vaarallinen, lammaspaimenet jahtaavat raiskatakseen. Sitä paitsi kuka ne kotiaskareet hoitaisi, jos tytöt liehuisivat koulutiellä. Poikienhan on pienestä pitäen filosofoitava puun alla.


    • Anonyymi

      Takaisin maanpinnalle palatakseni, niin ostettiinpa viimein sähköfillari rva W:lle. Saksalainen laatupeli.
      On se mainio vehje, tuossa eilen koeajolla ohitin ylämäessä pari jannua (hienoine urheilupyörineen) parta liehuen. Paitsi että lyhyt partani ei juuri liehu.

      Who

      • Jos minä asisin samanlaisessa pikkutaajamassa kuten Turu ympäristö niin varmasto olisi kesäajaksi sähköpyörä käytössä. Se on varmaan ihan oikeastikin kunnon peli riittävän toimintaskykyisille.
        Ajatteles ittekin jos josku vetäisit muovikypärän päähän jä lähtisit nauttimaan suunnattomasta 30 kmt vauhdin hurmasta.
        Eihän se olisi kuin tunti Lappeenrannasta Joutsenoon. Lapsena sitä Lappeenranta Imatra väliäkin joskus poljettiin. Eräässä vaiheessa tietenkin mopoiltoliin.
        No tosiasiahan on että jos vähänkin on kuljetettavaa ja matka ylittää 1o km niin moottorin vetämä keisarillinen salonkivaunu on tarpeen nille, jolla siihen varaa on

        Maaseudun liikunnassa taa sähköautolla ja polkupyörällä ei nykyisin tarvuttavan
        suoritustehon vuoksi ole enää sijaa vaan suuremmat kuljetuksen yksijköt ovat hoitamassa suuremmin maatalouden kaikkia hommia.
        Niin mielenkiintoista kuin pientila olisikin niin teollisesti sen elinkaari on ja päättynyt ja vain modernit suurtilat ja myös suur metsänomistukset voidaan tehdä tehollisesti palkkatövoijjmalla paitsi sitten sellaisissa onnellisissa vätiloissa mihin Edsonkin erittäin kaukoviisaasti on junaillut itsenä


    • Anonyymi

      Mie oon kyllä todella ihastunut tohon sähköpyörään. Siinähän on sähköavustus rajattu 25 km/h. Sitä lujempaa pääsee vain pelkästään lihasvoimalla. Toimintasädekin on avustuksen tehosta riippuen 50-150 km yhdellä latauksella.
      Ja se on kyllä todella leppoisa kulkine rauhallisessa ajossa, eli sopii mainiosti juurikin varttuneille.

      Kaasupyöriä ei näköjään ollut valikoimissa..

      Who

    • Olipa vilkas pitkäperjantai. Lipsahti lopulta ihan koiravahtiin asti. No täällä on kiva kun ei linnutkaan mylvi. Päivällä olivat ainakin tämän kulman antiikkimetsässä melko kovassa äänessä
      Örjan, meidän kaikkiet tietämä kolmas kapteeni meidän luokaltamme silloin hyvin kauan aikaa sitten on huomiselle eli tälle päivälle järjestämässä Eikka kokousta. Nyt ehdin itsekin herrojen kunnon näkemään kun pojat jo menivät. Toki palaavat Saksaan vasta Sunnuntaina.
      Taisinpa mainita että annoin pojalle matkaan osan tyynynsisältöä millä voi tukea pojanpojan kasvua ja koulutusta. Poika vetää ns. kymppejä englannista ja matikasta ja kerroinkin hänelle että englanti on erittäin tärkeää maailman yleiskielenä jas matematiikka jos maistaa voi auttaa vaikka kemistiksi joille aina jas missä vaasn hyväkorvattua työtä riittää.
      Olisi itseasiassa ihan kiva jos saisi notkuttua täällä vielä niin pitkään että voisi ostaa hänelle isomman kemistisarja ja käydä vähän tekemässä laboratoriojippoja. Esimerkiksi sellauista miten tehdään pikavauhtia omat reagenssit ja käsityöhelppotestaus vaikkapa happokonsentraation määrittämiseksi. Minä olen joskus tehnyt sellaista ihan työmaallakin kun ei ollutr varsinaisia rikkihapporeagenssejä niin vaaka kouraan, tarkka tehdäshappopitoisuus tiedossa. Sopiva hydroxidiliuos jonka teollinen vahvuus myös tiedossa. Niista syringella sopivat laimennukset ja ja sitten happoliuoksen neutraloint fenolftaleiinitasolle eli tasan 8.3 pH lukuun parilla vahvuudella.
      Niistä graafi millimetripaperille minkä verran kuluu reagenssia millekin happopitoisuudelle ja siinä se . Täysin kenttätarkoitustarpeeseen riittävä tarkkuus oikatestauksena. Ainoa varsinainen tehdasreagenssi mitä jossain muodossa tarvittiin oli tarkka pH väri indikaattori joista Fenolftaleiini on täydellisin koska sen värin vaihtuessa tasan kaikki happamuuta aiheuttavat aineet on sidottu.
      Joku muun pH alueen väri indikaattori myös menisi karkeassa kenttätestissä. Esimerkiksi Bromiocresolgreen. Ihan tutkimustietoon nujo tehdastuotteiden prosenttitarkkudet eivät riitä mutta erittäin hyvin projekteissa joissa tietty marginaali ja suunta pitää tuntea
      Tein tuota pari kertaa Qatarissa. Laitoksen valmistajan omalla kontrollikemistillä oli jos jonkinlaiset keittimet ja kalkulaattorit. Minulla vain pari pulloa ja tarkka 5 ml syringe (annosteluruisku). Minun lukemani kirjattiin protokollaan! Hähää!. Nyt alkaa jo itseltänikin käytännön jipot hävitä muistojen kiintolevylle, mutta siinä onkin itseasiassa kysymys siitä että on oppinut ajattelemaan pakkoympyrän ulkopuolelta eli ihan oikeasti prosessit ja tapahtumat, syyt ja seuraukset on aivoissa eikä kirjoissa. Silloin on mahdollista soveltaa olemassa olevaa tietoa ja tehdä vaikkapa pika testausmenetelmä, mikä tuottaa saman tuloksen kuin monimutkaiset laboratorio oppikirja ohjeet ja aineet, Ja äsken pyydystin pari typerää hedelmäkärpästä muovikuppin.minkäpohjalla oli vähän omenamehua ja laitoin sen niiden pörräysreitille. Kass sinne menivät uimaan noin minuutissa. Onnellinen loppu heilleKalliossa panaani ja muu hedelmäkärpässesonkin pyydystin ne laumatolkulla punaviinin ja etikan seoksella isossa maljassa niiden pörräyspaikalla. Nyt ei satu olemaan viiniä joten piti antaa niiden tehdä sukellus selvin päin

      • Anonyymi

        "Mylvi" linnut tai ei, aina siitä huomautetaan. Olen niin tärkeä joillekin.

        Muistan kun lapsena pääsiäisaamuina kukko oli muninut jotain hyvää tyynyn viereen. Nyt munii vain vihan kukko. Se on se hirvittävä otus, jolla on viiltävän terävät tekokannukset. Koko räähkä luotu vain tappelua varten.

        Kai tuollaisiakin pitää olla vastakohdaksi juhlamielisille kanoille ja kukoille. Hyvää pääsiäistä edson ja Who sekä toisten kanavien a-mummo, Rapu ja Cee, jolle toivon pikaista paranemista sydänvaivoistaan.


    • Anonyymi

      Juu, pääsiäistä toivotan miekin kaikille tasapuolisesti, ynnä paranemista vaivoistaan.

      Mämmistä tykkään kuin Mietaan Jussi, mutta vatta menee sekaisin siitä. Parasta mämmiä on S*arioisten mämmi.

      Who

    • Anonyymi

      Heh heh, taisi olla pääsiäispupusta kertominen robolle liikaa.

      Kyllä täytyy sanoa että robo on sekaisin kuin seinäkello.

      Who

    • Anonyymi

      Hirveesti olette kirjoitelleet taas

      Minäpä kirjoitan hirvestä, ja vasasta ennen kaikkea (ennenkaikkea). Olen joskus ollut pöyristynyt, että eläimen ei anneta kasvaa aikuiseksi, vaan hyvän lihan takia sen taival pitää päättää jo nuorena. Olen kyllä vieläkin pöyristynyt, mutta kyllä oli hyvää.

      En panisi pahakseni, jos jääkaapista löytyisi täksi päiväksi aikusen, kakskytviis kiloisen lohen kymmenys, mutta ei. Löytyy vain teiniksi kasvatettu kirjolohi, mutta on sekin hyvää.

      Toisaalta yks varma juttu on, etten syö pääsiäispupua. Annan sen kasvaa ihan isoksi jänikseksi ja sit naapuri tulee ja teilaa sen.

      edson

    • Se on se robo saatava jotenkin luetun ymmärtämiskykyiseksi, ettei mene niin huonoksi kuin tämän esimerkki ilmaisun ymmärtäjällä joka taas kerran koko olleensa huomion keskipisteenä vaikka erittäin selvästi referoitiin ja kirjaimellisesti Lähimetsääni eli Lassilan metsään missä linnut möykkäsivät melkoisesti ainakin eilen:

      "Olipa vilkas pitkäperjantai. Lipsahti lopulta ihan koiravahtiin asti. No täällä on kiva kun ei linnutkaan mylvi. Päivällä olivat ainakin tämän kulman antiikkimetsässä melko kovassa äänessä"


      Tuo oli naurettavuutensa vuoksi pakko nauraa ulos. Sitten jatkamme elämää ilman lintuja ja eläimiä niinkuin oli tarkoituskin. Tästä eteenpäin ei edes korjata selkeitä huomiosairauden älyttömyyksiä.

      Se on sitten ainakin yksi vaarien kokous tälle päivälle. Pääseehän sentään vähän kurvailemaan.
      Onneksi saimme muutaman filosofin järjestykseen eli jotain hyvääkin on pääsiäiseksi saatu joukolla aikaan,

      Sitten nopeasti takaisin normaaliin elämään ja jatkossa en kommentoi enää ihan älyttömiäkään huomiontarpeitaan. Tuo sai vielä mennä esimerkiksi miten pahasta vaivasta sillä on kysymys.

      Eiköhän päivän mittaan jotain asiaa ja filosofioitakin irtoa, onhan taas tulossa kesäinen päivä

      • Anonyymi

        Oma syysi, että olet antanut tavallisillekin sanoille rumia merkityksiä. Who ei olekaan pitkään aikaan täydentänyt listaa sinun solvauksistasi. Nyt hän voi ainakin lisätä siihen varikset. Minun silmissäni varis on älykäs, viehättävä, joskin rämäpäinen lintu, jonka touhuja on kiva seurata. On sillä toinenkin puoli: menepäs niiden pesimäpaikalle tuossa kuukauden päästä niin tunnet kynnet niskassasi, mikä on sinulle ihan oikein.

        Täytä ihmeessä moneen kertaan antamasi lupaus, ettet enää huomioi "huomiosairaiden älyttömyyksiä". Et vain malta olla vihjailematta, koska se on toinen luontosi. Aika huonosti kuitenkin olet vihjaillut ketään kollegaa puolellesi.

        Jos tämä poistetaan, kerron saman muilla sanoilla.


    • Anonyymi

      Ja edelleen.

      Luonnon suhteen Suomi on hyvä maa ja tänne oli hyvä syntyä. Kun tippui tältä kesältä paine päästä pois täältä. niin länsirannikko kutsuu jossain vaiheessa, Porkkalan seutu tarkemmin ja sen affenet

      Katiska huutaa jo että päästä duuniin. Pikku-lutakkomme kalat haluavat välttää ruuhkautumista, vaikka laumassa onkin helpompi välttyä hauen kidalta. Siis heti, kun järven ranta aukeaa, saa katiska hommia ja minä kalan valkuaista ja rasvaa. Rasvan saannin varmistan paistamalla osan kaloista rasvassa. Ja sitten lautaselle lisäksi villivihanneksia

      edson

      ps. koht lähen ostaan motorisaha-teräketju-öljyä

    • Anonyymi

      Ilmeisesti ei kannata suoraan vastata eikä lisätä kommenttia, vaan kirjoittaa aina tänne alimpaan vastauslaatikkoon. Kenties silloin voisi olla parempi mahdollisuus kirjoituksen säilyä epäkuntoisen robon sattumapoistoilta? No, tuskinpa.

      Hirvistä piti lausumani, että hirveän kokoisia hirviä tallustelee täälläkin päin sankoin joukoin. Peuroja vielä sitäkin enemmän. Muutaman kerran olen joutunut tekemään äkkiväistön niiden takia. On peurakin sen verran iso elukka, että ei viitteis ottaa osumaa. Kerran oli tossa takapihallakin bambi pällistelemässä.

      Who

      • Minä en tämän päivän matkoillani tuollaisia suuria eläimiä nähnyt mutta pari hyvin vanhaa merikapteenia näin. Edelleen elossa, mutta joka kerta valitettavasti vähemmin kuten itsekin.
        Tässä nyt jo maankuuluksi muodostuneessa taloni takapihan lintumetsässä sen sijaan pyörähteli kaikenlaisia. Yksi taisi nopeasti nähtynä ja kirjoitettuna olla "Pähkina-Nakki"
        Sääsken pesilläkin taitaa sen verran tapahtua että Ivo on noin viikon etsiskeltyään saanut houkuteltua mahdollisen morsmaikun pesänsä tarkastukseen ja oli heti siivonnut isoimmat halot tieltä pois
        Saas nähä mitä vielä näin pitkänä päivänä tapahtuu


      • Anonyymi
        Ali-Baba kirjoitti:

        Minä en tämän päivän matkoillani tuollaisia suuria eläimiä nähnyt mutta pari hyvin vanhaa merikapteenia näin. Edelleen elossa, mutta joka kerta valitettavasti vähemmin kuten itsekin.
        Tässä nyt jo maankuuluksi muodostuneessa taloni takapihan lintumetsässä sen sijaan pyörähteli kaikenlaisia. Yksi taisi nopeasti nähtynä ja kirjoitettuna olla "Pähkina-Nakki"
        Sääsken pesilläkin taitaa sen verran tapahtua että Ivo on noin viikon etsiskeltyään saanut houkuteltua mahdollisen morsmaikun pesänsä tarkastukseen ja oli heti siivonnut isoimmat halot tieltä pois
        Saas nähä mitä vielä näin pitkänä päivänä tapahtuu

        Meillä pesii kuovi ihan lähellä taloa yleensä ja nähtiin just pitkästä aikaa kottarainenkin. Pähkinä - nakkia en ole nähnyt pitkiin aikoihin, mutta pähkinäpensaan siitepölyä todennäköisesti ihan Baltiasta saakka muuttanut meittinkin pihalle, vaikka en sitä tunnistakaan. Kumppani vaan sanoi, että se on syy hänen silmiensä vuotoon.

        edson


    • Anonyymi

      Kyllä hirvieläinkanta on hyvä.

      Naarashirvi on poikasiaan suojeleva ja saattaa tulla päälle. Kyl sen tavallaan ymmärtää, onhan se kantanut ensin sitä vasaa ja synnyttänytkin sen. Tosin ei uroshirven ponnistuksiakaan saa vähätellä. Joutuu soitimellaankin tekeen kaikkensa, esitteleen hienoja sarviaan ja "mylvimään" eli laulamaan.

      Ai niin, who tarkoitti tietysti enemmän niitä maanteiden vaaratilanteita.

      edson

    • Anonyymi

      Pikkasen autoaihettanne sivuaa kohtaus äskeisestä Lakeuden kutsu -elokuvasta. Päähenkilö, Floridasta vuosien jälkeen Pohjanmaalle palannut Erkki Hakala tarvitsee bisneksiään varten apua velipojiltaan ja kysyy, epäillen, osaavatko nämä ohjata hänen automaattivaihteistolla varustettua amerikankaaraansa.

      Seurasi filmin kohokohta, jossa minä repesin totaalisesti: "Luuletko, että minä olen joku maalainen?"

      Ja lausuja oli legendaarinen pohjalainen näyttelijä Esko Nikkari. Sen huimempaa kohtausta ei suomifilmistä löydä.

      Vitsiä en selitä paitsi että koko mainio elokuva tapahtuu Pohjanmaan maakunnan sisäpuolella mikä tavallaan selittää paljon.

      Pietarsaaressa syntynyt

    • Onhan se tämäkin päivä lurahtanut iltavuoron lopuille asti.

      Minä en retkeltä palattuani juurikaan ole lintuja kuunnellut vaan ryhdyin käsiksi tällä hetkellä jäljellä olevien ja kertyneiden papreipinojen selvittämiseksi ja suurelta osin poistettavaksi.
      Voi kunpa tietäisitte mitkä määrät täysin tarpeetonta paperikamaa ja muutakin kamaa teilläkin on kaikki kaapit, kellarit ja ullakot täynnä. Sellaista mikä teidän lähdettyänne menee suoraan joko energialaitoksdelle tao esineisemmät aivan parhaimmillaa perijöiden koteihin tai sortti asemille.-

      Olen tuossa juuri mitannut että sellaiset ihmisen koko iän koulutus, työ, matkailu ja sukudokumentit mahtuvat yhteen A4 säilytyslaatikkoon jollainen mahtu päällekkäin pinottavaksi kellarin hyllylle tai komeron hyllylle odottamaan jos jotain joskus kiinnostaisi mitä sekin puuhaili ja mistähän suvusta ollaan kotoisin. Minulla on se osasto nyt yhdessä kestävässä muovilaatikossa ja mulkan muutama tietokonetikku ja tietokoneeni Back up usb kiintolevy tarkempaa dataa sen ajan elämästä ja kirjauksista sisältäen, Myös tietysti koko massiivinen maailmanlaajuinen autenttinen kuva anti elektronisessa muodossa.

      Jäi vielä vähän kesken ja poistettavat dokumentit ovat ensi yön kemiallisessa kylvyssä kun ei ole tullut silppuria koskaan hankittua. Sekaan ei kallis ole eli se jolla on vuosittain säilöttyjä papereita hankkikaa kunnon silppuri
      Itsehän tein kaksu hurjaa suursiivousta sekä toissa syksynä että ennen sairaalaan menoa mutta nopeasti kertyy varsinkin paperiryönää pinokaupalla.

      On tietysti paljon erilaisia dokumenttejä jotka itselle kertovat omaa matkaansa, mutta eivät enää pätkääkään kiinnosta niitä jotka jäävät sen pakkosiivbouksen tekemään. Siksi minä olen valinnut raaán linjan paperien suhteen ja pyrkinyt pitämään pakollisen tietokoneella. JNotain paperikappaleita on kuitenkin säilytettävä mutta niille riittää kutakuinkin 1 vanerinen lehtikotelo.

      Sitten on oman matkan aiheita joille itsellä on suuren suuri historiallinen merkitys. Minulla monet erikoiset kartat maailmalta. Joskus jopa Tyynen meren katytvat pääkorti
      Niitä on vielä pari harkitsemassa poistumesta eli laaja koko Etelä amerikan kattava tiekartassto ja merikeskeinen maailmankartta tähtiosastoineen. Aivan fantastinen.mutta kenelle
      Paljon on myös poistettu alkuperäisiä esimerkiksi Nationaöl Geographyn 8 CD erittän tarkka koko maailman kartasto. On vaan osattava liuuttaen luopua ja yrittää siirtää enemmänkin oppi kiinnostuneille.

      Minulla on jopa niinkin huvittava asia käsin kirjoitettuna A4 ruutupaperille missä lasketaan pummpujen tehontarpeita ja tuoton muuttujia juoksypyörän hgalkaisijasn muutokseen pohjautuen
      Asiakkailleni kirkoittamassa kemiaslölisen puhdistuksen käsikirjassa nuo erilasiset laskelmat on pyritty kaikki esittämään niin että käytännön ymmärtäminen ja osin koko fundasmentaalisen materiaalikemian reaktiot ja tulokset ovat niin opittavissa että peruksen ym,märrettyään henkilö pääsee molekyylin rakentumisen sisäiseen maailmaan. Aivan kuin matematiikkakin eräänlasisen palapelinä eli hajoita alkupaloihin ja katso mitkä palat sopivat yhteen ja mitä tulee
      Olisi itseasiassa mielenkiintoista kuulla amummulta miten hän oppi sisäistämään voimien ja molekyylien toiminnan ja yhteistuleman meteologiassa.

      No meni kirjoitukset taas vähän todellisuuden teille, mutta se kiinnostaa.
      Tosilinnuista puheenollen niin kirjoittakaapa etsimeenne sihteerilintu. Siitä oli juuri BBC Earthissa erillisartikkeli. Tai vaikka hyvin itsenäisestä Kasuaarista. Todella mielenkiintoisia lintuja eikä todellakaan mitään tekemistä luulolinnun kanssa

      Vatepahukset ovat nyt kyllä aika tiukoista muuttuneet aika tilaviksi mutta edlleenkin jollain areenalla käyttökelpoisiksi. Ilmeisesti on kuitenkin vaatekaapeissakin vierailutettava melkoinen tornado. Onneksi nykyisin saa suoraan netistä tilattu sopivan kokoisia käyttövaatteita ja varsin edullisesti. Ehkä joudun jotkut parit housuja tilaamaan , samoin kesäpaitoja, vaikka nämä hawaii tyyöiset räätälin tekemät paitasni kelpaavat päälle myös hyvin löysinä versioina ja alle saa kokonaan häivytettyä näkyvistä sen PEG ruokaletkun annostelija liitoksineen

      Satuin muuten saamaan ostettua tosi hyvän näköisen uuden vanhan limon. Örjankin sitä metallipintakiiltoa, virheetöntä kiiltoa ihaile Eikan pihalla ja huomasi jopa tosi hyväkuntoiset syväuraiset leveöt formula 1 kesärenkaani. Me miehet me mieheti mutta kuitenkin.

      Minun hoppani on vaan vanha, joten vanhassa vaikka mikten priimalta näyttää tai kuulostaa voi iskeä joku yllkätys yllätys. Toistaiseksi kaikki näyttää hienolta. Se on se vanhan auton ostamisen sala juuri siinä, että jos se on vähän isommassa veroluokassa ja hörppää mahdollisesti vähän enemmän niin vähän ajava voi saada enemmän autoa kuin joku halvan uuden ostaja mutta taskurahalla. Minäkin maksoin tuosta onnettomat 2500 euroa eli hyvä auto liisattuna olisi jo maksanut kuukaudessa puolet tuon koko hinnasta.

    • Tässä pääsiäisyönä kun kalaruoka on suosiossa niin voi esittää pätkän kuinka Marbellassa suuri tonnikala muuttuu eri arvoisiksi kalanosafileiksi, mutta tuonkin kokoisesta tonnikalasta jo melkoinen pesetanippu irronnee. Siellä se sitten menää pääsiäistä aarinkorannoilla viettävien suomalaasten vatsoihin paikallisten kasvisantimien kanssa.Portugalliassahan taas e kaikkien suosima juhlakala on se kapaturska elo Bacaljau
      https://www.youtube.com/watch?v=AGt2HMn3iHs
      Saapa nähä ketääkö robo kalaruokaa!

      • Anonyymi

        7 minuutin kohdalle tultaessa ei tonnikalan fileoijan valkoisissa housuissa ole vieläkään veren väriä. Siisti pilkkoja, tosin kait jo yleisön takiakin.

        "Lakeuden kutsu" Ihmettelen, ketä lakeus kutsuu. Siis noin pinnanmuotona.

        Toisaalta onhan merikin laakeaa aakeaa, mutta tunnen sisälläni edelleen sen kutsua. Saaristolla myös kutsuva ote.

        edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        7 minuutin kohdalle tultaessa ei tonnikalan fileoijan valkoisissa housuissa ole vieläkään veren väriä. Siisti pilkkoja, tosin kait jo yleisön takiakin.

        "Lakeuden kutsu" Ihmettelen, ketä lakeus kutsuu. Siis noin pinnanmuotona.

        Toisaalta onhan merikin laakeaa aakeaa, mutta tunnen sisälläni edelleen sen kutsua. Saaristolla myös kutsuva ote.

        edson

        Jatkuu ...

        Eilen taisi uutisissa olla pätkä Kamtšatkan huolestuttavasta tilanteesta. Väki vähenee. No nyt aletaan houkutella sinne turisteja, jotta elinmahdollisuudet jotenkin niemimaalla säilyisivät. Venäjällä olisi hienot mahdollisuudet laajan maansa erilaisten luontoelämystenkin esittelemiseen. Ei tarttis nojata pelkästään öljyyn ja kaasuun

        edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkuu ...

        Eilen taisi uutisissa olla pätkä Kamtšatkan huolestuttavasta tilanteesta. Väki vähenee. No nyt aletaan houkutella sinne turisteja, jotta elinmahdollisuudet jotenkin niemimaalla säilyisivät. Venäjällä olisi hienot mahdollisuudet laajan maansa erilaisten luontoelämystenkin esittelemiseen. Ei tarttis nojata pelkästään öljyyn ja kaasuun

        edson

        1/4 paloiteltu ja vieläkin valkoiset vaatteet ovat valkoiset.

        Olisi vielä hienompaa katsoa, jos ei se sälekatto loisi varjoja. Ihailin aikoinani hirven "fileointia" Ison ruhon kimpussa pari ammattitaitoista veitsenkäsittelijää ja edesmenneen appiukon keittiössä sain seurata puolikkaan sian paloittelua.

        Mitenhän sen valaan fileointi ? Petin itseni Norjan reissulla 2015, kun olin luvannut itselleni, että yhden valaspihvin matkan aikana kyllä syön. En syönyt

        edson


    • Anonyymi

      Joo, enpä oo miekään valasta syöny. Köyhät norskit pyydystävät valaita nälkäänsä kun heillä ei muuta ole..

      Asiast toiseen, luin hiljattain jostain arvion, että nykyisellä merien roskaamistahdilla merissä on vuonna 2050 enemmän muovia kuin kaloja.

      Who

    • Anonyymi

      Voiskohan olla niin, että kun tietyn (lyhyen) ajan kuluessa kirjoittaa useamman viestin, tuo reCaptha botintunnistus (kuvien tunnistus, aiemmin laskutehtävä) on ohjelmoitu pitämään sellaisia viestejä lähettäjän IP:n perusteella roskapostina?

      ReCaptha on Googlen systeemi, siitä on nykyisin kehittyneemmillä sivustoilla käytössä uudistettu muoto, joka toimii näkymättömästi verkkosivuston taustalla ja tulee esiin vain, jos on syy epäillä viestin lähettäjää botiksi.

      Tämähän voisi selittää sitä, miksi esim. Cee aktiivisena kirjoittajana on joutunut useimmiten poiston uhriksi. Eli reCapha on siis eri asia kuin palstan "robo", joka on siis tiettyjä kiellettyjä sanoja etsimään ohjelmoitu tekoäly.

      Who

    • Näyttääpä robocop vievän viestejä oli sitten captcha tai robo itte mutta johdonmukaisesti vastoin kaikki hyväksymis ja kirjoitussääntöjä.
      Toisaalta robon kanssahan on jo vuosia taisteltu eikä siitä eroon pääse joten sen kanssa on ope3teltava toimimaan niin että se ei tule aina saksien kanssa kimppuun.
      Nyt on siis kyllä pitkä sunnuntai joka pitäisi saada jotenkin ohitettua.
      Ohittaakseni kävin piipahtamassa Kaaren keskuksessa mikä on auki ja kuten nykyiset suur ostoskeskukset kuin vanha kaupungin keskusta kompaktimpana. Kaikkea löytyy isoista pieniin liikkeisiin, kahviloita, ravintoloita, elokuvateatterejäkin. Runskisti tapaamistilla ja "puistonpenkkejä" joilla istuskella ja jopa tavat ihmisiä.
      Talon pihat joilla on myös runsaasti puistonpenkkejä ja pöytia istuimineen oli ukkeleita ja mummeleita haistelemassa ilmaa ja kuuntelemass sitä kulmakunnan fågeleiden mölinää. Sitä on edelleenkin paljon ilmassa ennenkuin ovat kaikki parinsa löytäneet ja alkaneet tekemään pakollisia töitä joilta ei ehdi metelöidä.

      Se Captcha on muuten käynyt minun koneellani vain muutaman kerran kysymässä että olenko botti vaiko en. Tunnistuskuvia en ole enää melkein vuoteen nähnyt.
      Nähdäänpä taas mihin päivä johtaa. Juuri alkoivat uutisetkin!

      • Anonyymi

        Käyttänetkö Chrome (Google) selainta, se kaiketi parhaiten oppii muistamaan aikaisempia reCaptha tapahtumia. Meikällä tässä kännykässä Operan kanssa joutuu joka kerta klikkailemaan kuvia, mutta jos käytän jonkin aikaa Cromea, kyselyt alkaa loppumaan. Muistaakseni tietsikalla myös foxi lopulta lopettaa reCaptha kyselyt.

        Katotaas poistetaanko tämä komeentoi -vastaus.

        Who


      • Anonyymi

        Chromea juuri käytän. Ja tietysti minulla on vain tämä iso tietokone näyttöineen ja isoine kiippareineen käytössä. Sinä taidat käyttää enimmäkseen mobiilia ja siinä voi jotkut asiat toimia toisin.
        Joka tapauksessa robolle monoa kankkuun minäkin soisin ja sen lakkauttaisin jos tiktaattori oisin.
        Oletkos uskaltanut miettiä kuinka monta kuorma autollista sinunkin talossasi on tavaraa mikä seisoo puhtaasti ikuisuutta keräämässä.

        Veikkaan että myös johtaja Edsonin ranchilta lähtisi pari junallista turhaa tavaraa pois jos iso luuta kävisi visiitillä. Sain juuri kemiallisesti viimeisteltyä poistetut pölynkerääjäpaperini ja ne ovat nyt muovikassissa odottamassa kyytiä pihan keräysasemalle. Samalla menee muuta,ma muukin turha kama sinne kannelle katseltavaksi jos jollakulla olisi sellaiselle tarvetta.

        Nyt on vaan yksi sellainen pieni asiakirjakansio puhdistamassa. Se tuossa odottaa seuraavaa työttömyyshetkeä. Siinä on enää niin vähän tavaraa että ne voi silputa käsinkin

        Spekuloi Ali rekeisteröitymättä tällä kertaa


    • ps. Äsken muuten kysyi captchaa kun kirjoitin anonyyminä. Kirjautuneena ei kysy

    • Anonyymi

      Olinpa ulkona ja nukuinpa kunnon päiväunet. Sen se teettää.

      Kun talvella liikunnan taakseen jättää, sen keväällä edestään löytää, mutta kyllä se pallo edessä hiukka jo pienentynytkin. Viikossa -2kg.

      Aamupala : kaksi paistettua kananmunaa, kaksi tomaattia, 1/4 kurkkua, raejuustoa
      Päivällinen : 100 gr savulohta, sekasalaattia kulhollinen, kourallinen pähkinöitä ja vettä 1/2 litraa

      Ja sitten näköhavaintoa. Kuinka nuo mustarastaat, punakylkirastaan ja räkätit kiertävät toinen toisiaan.

      Ja jotta kuulohavainnoistakin voisi vielä nauttia, niin kuulosuojaimia käytin koko "työajan". Harvinaista minulle.

      Mulla on tässä läppärissä chrome ja joka komas kerta suunnilleen joudun niitä kuva-arvoituksia tekemään, mutta vähentyneet ne ovat

      edson

      • Anonyymi

        Meillä tää päästäinen menee ylettömäksi mässäilyksi. Täs on pari päivää ollut vähän possumainen olo, röyh, tuskin jaksaa sähköpyörällä hakea kaupasta lisää mässäiltävää.

        Esim. eilinen brandy/hunaja marinoitu loimulohi oli suorastaan käsittämättömän hyvää.

        Who


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä tää päästäinen menee ylettömäksi mässäilyksi. Täs on pari päivää ollut vähän possumainen olo, röyh, tuskin jaksaa sähköpyörällä hakea kaupasta lisää mässäiltävää.

        Esim. eilinen brandy/hunaja marinoitu loimulohi oli suorastaan käsittämättömän hyvää.

        Who

        Tsiisus, en oo koskaan maistanut loimulohta. Kun en oo viittinyt loimuttaa, Savulohen kanssa oon toiminut niin, etten ole raaskinut valmiiksisavustettuakaan ostaa.

        Pituuteni oli 169 ja painoni 98 kun mitattiin sairaalareissussa Tampereella. Päätin että suoristan selkärankani ja syksyllä pituuteni on 172 ja paino 80. Pituuteen kannattaa kans satsata, sillä se vaikuttaa painoindeksiin.

        Tuo sähköpyörä olisi mainio vehje, mutta kunnollinen maksaa liian paljon. Tämän kesän yksi tavoite on ostaa sähköinen perämoottori kumikanoottiin, sen saa niiiin paljon halvemmalla.

        edson


    • Anonyymi

      Tämän kokoinen talo jossa asuu nainen jonka mielestä mitään ei saisi heittää pois, on yhtälö jonka lopputulos on käsittämätön määrä turhaa tavaraa.

      Miun mielestä, joka todelliselta luonnoltani olen minimalisti, ei tarvita kuin seinät ja katto. Ynnä pari autoa ja kaikki tekniset aparaatit tietysti, mutta se onkin eri juttu. Ne ovat tarpeellisia tavaroita..

      Who

      • Anonyymi

        Ihan sama asuuko talossa mies tai nainen, jos jompikumpi on vielä keräilyasteella. Meillä ei todenn. niin suurta kämppää ole kuin teillä, mutta on mies joka säästää pahvilaatikotkin. Kaikkea muutakin meillä säästetään (esim. armeijan aikaiset säästöt, rippipuku yms;) ja jos ei ole säästökohdetta just kohdalla, niin sitten ostetaan. Meillä esmes on kaikenlaisia kojeita, laitteita, venstereitä ja ICT-kamaa kohta enemmän kuin Ramirentillä.

        Minä yritän säännöllisin väliajoin, salaa, kuskata yhtä sun toista kierrätyspaikkoihin, roskikseenkin. Joskus salaus onnistuu. Joskus taas siippa alkaa kysellä jonkun jo viisi vuotta sitten maisemistamme pois toimittamani tavaran tai vaatteen perään. Että vielä muistaakin kaikki! No, siinä vaiheessa minä vastaavasti heittäydyn muistamattomaksi: en edes tiedä, mistä tavarasta puhuu, en ole koskaan nähnytkään.

        Semmosta keräilyä täällä böndellä!
        am


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan sama asuuko talossa mies tai nainen, jos jompikumpi on vielä keräilyasteella. Meillä ei todenn. niin suurta kämppää ole kuin teillä, mutta on mies joka säästää pahvilaatikotkin. Kaikkea muutakin meillä säästetään (esim. armeijan aikaiset säästöt, rippipuku yms;) ja jos ei ole säästökohdetta just kohdalla, niin sitten ostetaan. Meillä esmes on kaikenlaisia kojeita, laitteita, venstereitä ja ICT-kamaa kohta enemmän kuin Ramirentillä.

        Minä yritän säännöllisin väliajoin, salaa, kuskata yhtä sun toista kierrätyspaikkoihin, roskikseenkin. Joskus salaus onnistuu. Joskus taas siippa alkaa kysellä jonkun jo viisi vuotta sitten maisemistamme pois toimittamani tavaran tai vaatteen perään. Että vielä muistaakin kaikki! No, siinä vaiheessa minä vastaavasti heittäydyn muistamattomaksi: en edes tiedä, mistä tavarasta puhuu, en ole koskaan nähnytkään.

        Semmosta keräilyä täällä böndellä!
        am

        Se kuitenkin hieman (aika paljon) pelastaa tilannetta, että vain toinen on hamsteri. Kaksi samanlaista yhdessä olisi jo täydellinen katastrofi.

        Kylhän miekiin oveluutta käyttäen hankkiudun eroon kaikenmoisesta..

        Who


    • Anonyymi

      Ali heitti vakavan kysymyksen tilpehöörätavaran määrästä

      Voi äitee ja sitä on. On tallissa, on pikkumökissä, on avovintissä on on ja on, mutta olkoot. Järjestyksen ne kaipaisivat. Viimeisten viiden vuoden ajan olen jättänyt työkalujakin vähän sinne sun tänne ja varmaan kävelin x-metriä etsimässä isoja saksipihtejä isojen pöllien nostoon ja siirtoon, mutta en löytänyt. 3272 askelta näytti mittari ja ne askeleet ovat aivan pihapiirissä.

      Ja kaikenlaista paperia. Olisi talvella silppurin hommia, mutta tämäkin talvi meni niiku edelliset, vaikka ostimme silppurin jokunen vuosi sitten

      edson

      • Anonyymi

        Juu ja se olen minä meillä, joka "kerää". Viime talven kattoremontin kaikki vanhat pellit kaikki muukin siitä työmaalta "siististi" kasassa. En antanut viedä pois.

        Kaks auton rohjakettakin seisoo piilossa pihalla, hevosvetoiset kaksi auraa, vanha linko puskassa myös

        edson


      • Minä tässä välillä siivosin sen viimeisenkin kansiollisen ja pistin kylmästi kaikki kaavakkeet tms. käsisilpuksi.
        Nyt ei ole yhtään turhaa paperia missään. Tämän vuoden ja viime vuoden veropaperit on ja sitten muuta ihan käyttämätöntä kirjoitus ja printtauspaperia joille kummallekin on sattuneesta syystä käyttöä.
        Seuraavaksi käyn taas kerran muun seisovan siis vielä jäljellä olevan seisovan kaman kimppuun ja pääsen lopulta juuri siihen minimalismiin missä on vaan pakolliset vaatteet, ravinto ja ajoneuvo tarpeineen ja papereineen. Sellainenhan on jokaiselle miehelle must! :)


      • Anonyymi
        Ali-Baba kirjoitti:

        Minä tässä välillä siivosin sen viimeisenkin kansiollisen ja pistin kylmästi kaikki kaavakkeet tms. käsisilpuksi.
        Nyt ei ole yhtään turhaa paperia missään. Tämän vuoden ja viime vuoden veropaperit on ja sitten muuta ihan käyttämätöntä kirjoitus ja printtauspaperia joille kummallekin on sattuneesta syystä käyttöä.
        Seuraavaksi käyn taas kerran muun seisovan siis vielä jäljellä olevan seisovan kaman kimppuun ja pääsen lopulta juuri siihen minimalismiin missä on vaan pakolliset vaatteet, ravinto ja ajoneuvo tarpeineen ja papereineen. Sellainenhan on jokaiselle miehelle must! :)

        Toi on hyvä toi käsisilppuri. Aikoinaan poltin paperia ja polttaisin vieläkin, mutta se tuhkan määrä on liikaa. Pienissä erissähän niitä kyllä nytkin poltan. Meil on onneksi kunnon paperinkeräyskontti jätepaikalla, ei pääse uteliaat kurkkimaan, mitä sinne heitetty. Laiskuuttahan se, ettei viitti edes sinne ... kun ei mainoksiakaan tule enää postilootaan ja vain hyvin vähän muutakaan postia, yksi lehti, kerran viikossa. Ei ainuttakaan ilmaisjakelulehteäkään.

        Kaikki vanhat 1970- luvun perunkirjoitukset sun muut viralliset paprut on vielä tallella, vanhoja kauppakirjoja, vanhoja kauppaan liittyviä, mitä niitä nyt olikaan, on tallella. Postikortteja sun muita kortteja, lasten piirustuksia ... huh huh

        Juu ja muutama käyttämätön tulostuspaperipakkauskin, olikos se niin, että pakkauksessa 500 kpl. Suututti, kun en saanut enää hyvää printteriä toimimaan tämän win 10 kanssa, pärkkele sentään. Samoin kävi kopsauskoneen kanssa, helekutti sentään. Täytyis olla kunnon vanha win 7 kone vielä, niin sit pelittäs.

        edson


    • Anonyymi

      Rautakangen löydän nykyään 100% varmasti, sillä kerran etsin sitä niiiiiin kauan, että. Samoin molemmat motorisahat ja puuntyöstövehkeet, ne löydän. Lapiot samoin, kuokan, perunannostokuokat, lekan ... lehtiharavat saa kumppani etsiä

      Työvehkeet eli hynttyyt eli risaset alkkarit, paidat, housut, ne on nytkin verannalla oottamassa huomista. Tulisko siitä mitään, jos en niitä löytäisi? Niin innoissani olen viimeisen viikon ollut, että sanoisin, että ei tulis mitään.

    • Anonyymi

      Meikä joutuu säilyttämään noita firman kirjanpitopapereita oliko nyt kymmen vuotta. Niitä siis ei ole ihan vähän. Luulis että noikin vois olla nykyään vain sähköisessä muodossa, mutta miun kirjanpitäjänikin on jo eläke iässä, ja miuluummin plaraa klapui. Kuten siis (täälläpäin) ammatillinen termistö kuuluu.

      Mitä tulee työkaluihin ynnä muuhun oikeasti tarpeelliseen tavaraan, niin semmoisen kohdalla ei voi puhua turhasta roinasta.

      Who

    • Anonyymi

      No yes, kyllä pakolliset työkalut ja lain vaatima kirjanpito täytyy olla. Mutta mitä eläkeläinen mitään esimerkiksi autojensa muinaisia papereita säilyttämään. Riittää kun uudesta on pakolliset paapperit ja minä kävinkin hakemassa paperiversiot sekä 1kkö että kakksos rekisteröinti papereista.
      Kun ne paperit on kourassa niin autolla voi välittömästi tehdä mitä haluaa.
      Meikä ei nyt hirveitä työkalujakaan tarvitse. Se akkuporakone eräine tarvikkeineen ja ruuvareita pihtejä ja putkitonkeja on. Samoinjeesusteippä ja liimoo. Taitavat ennepitkää lentää tyhjät matkalaukutkin sängyn alta pois. Niilehän mulla oli kovaa käyttöä aina takavuosiin saakka. Nyt menee enää sähköisesti. Vasta äskenkin kirhasen menetelmä ja tarkastus prosessin happiputkien puhdistukseen pojille. Pojat persiinalaisella torilla ovat niin laiskoja että ne kysyy multa jottei tarttis ite ajatella tai ottaa vastuuta, mut sopiihan se mulle ellei siitä ihan jokapäiväistä tule. Kiva kirjoitella juridisesti reiätöntä tekstiä englanniksi
      Se on niin että ellen ihan väärässä ole niin huomenna on maanantaa, mutta en kyllä ole varma onko sekin vielä päästäistä vai ei.
      Sais kyllä tällaselle pakanalle eli agnostikolle ja tämä uskomuksellisuus riittää
      Arveli herra ali aba

      • Anonyymi

        Ikonisia huonekaluja joo

        Entisajan tupaa kiertävä tupla-lankku, mihin voipi päänsäkin kallistaa. Tuvan keskellä höyläpenkki. Ja alasin. Ja tuvan kulmassa puuhella.

        Tämän tuvan seinillä ei ainuttakaan maalin pisaraa, ei edes ikkunapokissa, kun ne on tehty kunnon männystä ja niissä öljysuoja. Ikkunnoissa kyllä verhot, mutta nekin puhtaita vaatteita, ei varsinaisia verhoja. Pääsee pätemään naapureille, kun vaihtaa verhot silloin, kun tarvitsee puhtaat vaatteet päällensä, mutta ei tietty silitystarvetta näillä verhoilla, joten naapuritkin lienevät aika kaukana.

        Tuvasta pääsee erilliseen saunaan ja kulkireitin päällä on katos eli se ei ole yhteydessä tupaan varsinaisesti.

        Saunassa pestään, peseydytään ja savustetaan ja kuivatetaan ja ... no ei synnytetä ei. Ei edsonin saunassa sellasta


    • ps. Toivottavasti rouva Calvados on selvinnyt pääsiäisvieraittensa rasituksesta ja voi taas iloisesti.
      Menee nimittäin vielä viikko ennekuin rouva amummu saa tuotua viinilääkkeitä Roomasta tai missä Toscanassa nyt sattuukaan ilottelumatkalla piipahtamaan

    • Anonyymi

      Tuli mieleen ...

      jos olisi ollut järjestelmällinen kerääjä ja ylösmerkitsijä, niin olisin säästänyt tiettyjä kuitteja aina 60- luvulta asti ja ensimmäisestä työpaikastani ja jokaisesta muustakin työsuoritteesta palkkakuitit tai verotettavan tulon. Eli mitä milläkin rahamäärällä sai siihen aikkaan ja paljonko joutui tekemään duunii saadakseen sen ja sen ...

      Eli olisin pitänyt talouskirjanpitoa jo sillon.

      Äsh, mikä aihe ja sen kirjoitti edson

    • Niin, enhän minäkään ihan kaikkia vanhoja dokumenttejä poistanut mutta keräsin omaani ja perheen historiaan liittyneet dokumentit aina 50 luvulta asti erilliseen A4 kokoiseen hyllysäilytyslaatikkoon missä lukee päällä saajat eli hampurilaiset poikani ja pojanpoikani merkinnällä että Vaarin ja suvun kasvu, työ ja matkailudokumentit joita voi availla vuosikymmenien päästä kun ja jos alkaa juuret ja suku kiinnostamaan

    • Anonyymi

      Miepäs oon matkalla tampereelle, nääs.
      Nyt sillivoileivällä pahkapirtissä. Komia honkapirtti, tämmöinen tölli olis minimalistille hyvä, ei edes maalia seinissä. Tosin täs tapauksessa koko paikka täynnä sitä vihonviimeistä krääsää.

      Who

    • Anonyymi

      Ompas paljon kuvia siitä Pahkapirtistä ... eiku onpas.

      Olin näkevinäni naavasta tehdyn jonkun sortin "peikon". Kokeilin meinaan naavaa eilen korvatulpaksi, mutta ei se vaimentanut desibelejä ja oli haettava esiin ne korvasuojaimet. Meil on "paljon" naavaa.

      Minulta robo vei aamun yhden kirjoituksen, kun vastasin jommalle kummalle teistä. Ei siinä mitään muuta ollut kuin se, etten minäkään tietty pidä työkaluja tilpehööränä, en ees vanhoja rautanauloja, ja kerroin vielä, kuinka juoni on musta rautakanki piiloutumaan. Hoikkana jossain pimeässä nurkassa hihittelee, että etpäs löydä.

      kirjoitti edson

    • Anonyymi

      Matkailin minäkin tämän päivän tarpeet eli kävin Malmin YA apteekissa minkä hyllyilla vain on varastossa letkuruokaa. Ilmeisesti pitävät sitä Malmin sairaalaa varten.
      Siitä saan rollattorin penkillä tuotua sen kahden laatikon painavan lasti Limousineen siirrettäväksi ja sitten taas kotiparkista tai pikaparkista oven edestä rollaripöydällä kotivarastoon siirrettäväksi.
      Kävin myös Tammiston Liidelissä ja lähtiessäni viereiselle parkkipaikalle kurvasi vaaleanpunaisella Vespa skootterilla nainen joka kypäränsä poistettuaan osoittautui vähintäinkin 70 vuotiaaksi mummuksi. Osaa ne mummutkin näemmä repiä iloa moottoreista
      Alitus

    • Anonyymi

      Älä Alitus luule, että se mummu skootterilla tullleena paljastui mielestäsi 70 vuotiaaksi, hän saattoi olla 50, 60, 80 tai 90 vuotias! Eikös papoillekin osteta mopo taikka skootteri kun eivät enää saa ajokorttia uusittua. Minuakaan ei kukaan ikinä usko ikäisekseni. Vanhemmaksi ei onnekseni kukaan luule kuin olen.

    • Anonyymi

      No kun tässä hyvätapaisten ja oppineiden herrojen kanssa keskusteltiin pääsiäisen tienoolla suuremmista filosofioista ja mustan aukon synnytystäkin taidettiin sivuta, niin sivussa on tapahtunut vaalit Ukrainassa, missä kansa antoi koomikolle 73# äänistä lopullisessa vaalissa ja koomikolle joka ei ihan oikeasti ollut esittänyt minkäänlaista hahmoteltavaa ajatusta siitä miten tai mihin Ukraina olisi matkalla,
      Mitä se meille kertoo sekä Ukrainasta että epätoivoisessa muutosta ja vapautta haluavasta kansalaisen mahdollisesta järjen käytöstä?
      Mitä veikkaatte tästä valinnasta seuraavan Ukrainalle ja ukrainalaisille.
      Oma arvioni on niin musta etten kehtaa sitä ensimmäisenä kirjoittaa! Raati saa aluksi pehmentää ja löytää jotain positiivistä tulevaisuuden prospektia sillekin valtakunnalle
      Babasen ulkopoliittinen osasto

    • Anonyymi

      Koomikoita tuppaa presidenteiksi, kuten jenkeissäkin kävi. Mutta tosiaan, tuosta Ukrainan hepusta en toistaiseksi osaa sanoa mitään, pitätääpä vähän opiskella.

      Mutta olipa nopee tampereen visiitti, nääs.
      Sananmukaisesti, (tätä älköön edson lukeko) oli nimittäin mainio ajokeli ja hyvin vähän vastaantulijoita, joten "jouduin" ohittelemaan hitaita hissukoita nopeella dieselilläni. En silti juurikaan ajanut ylinopeutta, navista katsottuna maksiminopeus lisättynä "valvontatoleranssi." Sitten kameratolppien kohdalla jämpti nopeus. Ja siis ehdottoman hyvätapaiseen tapaan ohittelin.

      Who

    • Politiikasta puheenollen, kun teemme tiedettä ja tekniikkaa täällä, niin Sri Lankassahan tapahtui juuri melkoinen räjähdysten sarja missä hirveän paljon ihmisiä kuoli ja haavoittui.
      Kun se oli tapahtunut kirjoitin Hesarin ensimmäiseen asiasta kertovaan uutiseen yleisöanalyysin siitä miten vain kaksi mahdollista järjestöideologiaa olisi voinut käyttää itsemurhapommittajia. Kirjoitin sen täysin analyyttisesti mainiten tietysti kahden mahdollisuuden nimet
      Sitä ei julkaistu. Hesari on erittäin tarkka ettei julkaista mitään totuutta mikä saattaisi olla sellaisen ideologian piiristä mikä eräällä tavalla nauttii Hesarin suojelua, eli informaatiosensuuria.
      Sittemminhän kävi ilmi, että tekijät olivat juuri se toinen mainitsemistani kahdesta mahdollisesta liikkeestä.
      Olin sillä tavalla vähän hajulla kun työkavereinani oli siellä Persiinalaisella torilla sekä Tamileja, että Sri Lankan muslimeita, mutta ei nyt valtaa käyttäviä singaleesejä.
      Mainitsen tämän ihan sen vuoksi, että valitettavasti täällä Suomessakin on jokaisen pakko hiukan kriittisesti lukea tietoa mitä esimerkiksi HS ja YLE jakavat. Siinä on valitettavan usein varsin suodatettua totuutta.

    • Anonyymi

      Vai en saanut lukea whoon "hurjastelusta" eli täsmä-nopeus ajosta. Who on vielä nuori, mutta kunhan vanhenee, huomaa, että jono autonsa takana kasvaa. No sitten on ainoa vaara saada nopeussakko siellä, missä ei saa ajaa yli kolmeekymppii. Siellä voi lipsahtaa.

      Ylen suodatin on se vaatimus "tasapuolisuudesta" ja HS:llä on todella linja. Mutta välittävätkö edes tai onko heillä, kummallakaan "lehdellä", mitään syytä kaivaa esiin jonkun maan muslimien eri haarojen ominaisuuksia tai pyrkimyksiä? Minulle riittää se, että osa niistä pyrkii jumalattoman neitsytlauman kanssa omaan taivaaseensa.

      Oisikohan näiden eri jyrkän siiven muslimien jutuista kirjoitettaessa syytä ollakin kieli suunnilleen keskellä suuta? Entäs se keskijyrkkä islamisti? Tai tavallinen islamisti? Ja erimaiden versiot näistä uskovaisista? En tiedä. Itse mietin joskus, että mikä oli historian ensimmäinen terroristijärjestö? Ja päästäänkö niistä koskaan eroon? No ei päästä.

      Muuten. Tykkään katsella sitä Invisible Heroes sarjaa ja hyvin meni alas se diplomaatti Tapani Brotheruksen haastattelukin.

      Joo ja millaiset voimat ovat kommunistijahtien takana. Pahan akselit on osattu leimata aina.

      edson naattii vaan aaringosta ja tänään taas polttopuiden teon erilaisista vaiheista. Ja oottaa, että järvi aukeaa ja ei noi kesäturistitkaan mitään pahoja ole. Eikä luonto.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Siinähän on lautasella ollut lähes Ed sonnin ruokaa!
        Kananmunat olivat aika laadukkaan näköisiä. Olivatko omista kanoista, naapurin kanoista vai sattuiko K kaupassa olemaan hyvä erä maissilla ruokittuja munakanojen munia?
        Al Pipo


    • Nyt kun siitä ilmastosta ja ilmastopolitiikasta on väännetty, niin liitänpä tähän vain yhden maitoa ja maidon versioiden ilmastohaittoja ja muitakin luontohaittoja vertailevan BBC artikkeli.
      Tietysti se on enklanniksi, mutta saahan sen kooklella kiännetyä vaikka svahiliksi
      BBC´llä on paljon näitä asiantuntija artikkeleita missä he eivät kaada omaa oikeaa näkemystään ihmisille kuten pääosa Suomen mediasta tekee vaan kertovat faktat ja jättävät päättelyn lukijoille
      https://www.bbc.com/reel/video/p075z6gr/dairy-v-plant-which-milk-is-best-for-the-planet-
      Saa nähdä jättääkö vaan robo se, sillä edellisenkin BBC liitteen poisti.. Mutta robo on täysin tunteeton se ei todellakaan erota metaania maidosta
      Otanpa tästä kuitenkin varakopion ja postitan uudestaan jossain välissä jos robo pyyhkäisee

    • Tässä merenkulun maailmanlaajuisesta tietopäivityksestä yksi uutinen kaasuihmisille kuten Dr Huulle ja Edsolventin tulevaisuuden polttoaineeksi sekä diesel homensa seuraavaan versioon että kotitilan zetorien käyttämiseen.
      Suurissa kaasutankkereissa kuten tässä artikkelissa ei sinänsä ole mitään erityistä. Ne ovat kaikkialla maailman merillä yleisiä ja LNG eli nestemetaanin suurterminaalit yleisiä.

      Mikä tässä pitäisi vähän herätellä on että tuo tapahtuu erittäin kehitysmaassqa Bangladeshissä, mutta meitä lähin LNG valtamerialusten purku ja jakeluterminaali on Liettuan Klajpedassa eikä hirmuisen suuri sekään vaan vanhasta kaasutankkerista rakennettu terminaali.
      Me emme siis erittäin tärkeässä suhteellisen puhtaan ebergian käsittelyssä ja käytössä ole edes pahojen kehitysmaiden tasolla vaan poltamme edelleenkin turvetta ja metsiämme kaukolämpölaitoksissamme viis veisaten noiden polttoaineiden aiheuttamasta massiivisesta päästöstä ja seurannais luontotuhosta.

      Kaasu ei vaan ole koskaan jusseillemme kelvannut kun eivät siitä tienaisi ja tukia saisi, mutta metsän polttamisesta ja keittämisestä saavat sekä massia että tukia.
      https://gcaptain.com/bangladeshs-second-lng-storage-regasification-ship-is-delivered/
      Suomea lähin ihan täyskokoinen LNG terminaali on juuri valmistunut Saksan Bremerhaveniin. Täällä noin 60N leveysasteella tarvittaisiin Itämeren puolella myös ainakin yksi täysin valtamerikokoinen LNG terminaali. Se oli tarjolla inkooseen, mutta tukijussit sössivät erään Härmälän johdolla senkin hankkeen vaikka se todella oli päätöstä vajaa.

    • Anonyymi

      LNG

      Niinpä. Jostain luin, että Suomessa on kolme isohkoa terminaalia, Torniossa, Porissa, Haminassa. Vai oliko niin, että joku niistä rakenteilla. Brittien tutkijat ovat jossain tuominneet laivojen LNG:n täysin turhana operaationa ja ilmasto ei siitä kiitä juuri yhtään verrattuna raskaaseen öljyyn.

      Minä kiitän kuitenkin nestekaasua, olkoonkin sitten Suomessa vähän kalliimpaa. Etsin par'aikaa kaasuun sopivaan keskikokoista matkakeitintä. Pikkuinen ruostumaton kalasavustin nuotiokäyttövoimalla onkin, mutta sitä uskallan käyttää vain Suomen matkoilla. Toisaalta mainio vehje olisi se hondan 2 kW invertteri/aggregaatti ja pikku sähkölevy sähkösavustin. Tunnin pörräytys maksaisi bensalitran kulutuksen verran. Eikä sitäkään.

      Eilen katsoin dokkarin ykköseltä : Valontuojat. Kuinka Lapissa sähköä tuotiin Lapin perukoille

      Ja tukijussit joo. Tosin pitkin poikin muita kilpailijamaita samoja jusseja on ja nyt on suuri huoli Euroopassa, oliko se Hollannissa, mihin viedään, jos ja kun britit tippuvat eli poistuvat.

      edson

      • Anonyymi

        Kahohan, Edonnikin heräsi iltapäivänokosilta.
        Pitää paikkansa että Suomessa on nyt kolme LNG laivaterminaalia. Juurikin Torniossa, Porissa ja Haminassa.
        Ne ovat kuitenkin vain pikkuterminaaleja joihin tuodaan ainetta isoista terminaaleista Keski Euroopasta ns. jakelutankkereilla jotka ovat lähinnä valtameritankkerin "pelastusveneen" kokoisia.

        Yhä enemmän ja enemmän laivoaja mukaanlukien jo eräitä suurimpia pitkän linjan konttialuksia alkaa siirtymään LNG kaasukäyttöisiksi toisena polttoaineena. Isot dieselithän on varsin helppo muuntaa maakaasulla toimiviksi.
        Wärtsiläkin on jo pitkään toimittanut suuria dieselvoimalaitoksia maailmalle nimenomaan maakaasukäyttöisinä..
        Se sinun Kosan kaasusi eli LPG on eri kaasu eli ei lainkaan metaania vaan propaania, butaani ja Etaania pienessä paineessa nesteytyvinä versioina. Puhdasta polttotulosta niilläkin, mutta meillä kuten tiedät ainoana Euroopan maana liikennekäytöstä "kiellettynä" eli jakelu organisoimatta vaikka kaikissa muissa maissa sitä saa joka pikku kylästäkin sekä pulloihin että tankattavaksi.

        Se brittien tutkijoiden siteeraamasi LNG huuhaa verrattuna pahasti pöllyttävään raskaaseen polttoöljyyn on kyllä niiltä tutkijoilta ihan öljy yhtiö huuhaata. Se raskas polttoöljy mitä laivat ovat käyttäneet on sitä raakaöljyn loppujätettä missä on ollut kaikki hyödyntämiskelvottomat jätejakeet. Itseasiassa varsinaista myrkkyä.
        Sensijaan se LPG mitä sinäkin käytät on ihan ok polttoaine samoin kuin metaani ja sen nesteytetty versio eli LNG (Liquefied Natural Gas ja LPG= liquefied pressurized gas tai autogaz)

        Miekii katoin sen porokairan valaistuminen ohjelman ja oli todella katsomisen väärti. Siellä vilahti pirskatti jopa Tenniläkin monta kymmentä vuotta sitten

        Pitää kattella ensteks eroovatko britit oikeesti EU'sta ja sitten ihmetellä "tukijussien" tilannetta Euroopassa ja Suomessa. Minä kutsun niitä tukijusseiksi siksi että ne saavat Suomessa EU tukien lisäksi ja päälle monenmoista erilaista tukea mukaanlukien ilmaiset eläkkeet ja että puuta poltetaan energiaksi myös itse energiateollisuutta siitä tukemalla. Sitä en sulata vaan suosittelen kaasua!
        Aliaina


    • Anonyymi

      Tsiisus, hyvä fiilis jatkuu

      Huomenna, kun soitan sairaanhoitajalle verikokeistani, niin kysyn samalla, mikä on vialla, kun duunit maistuvat.

      Kaks kuutiota öbaut kuivia klapeja siirtyi sisään, viime vuodesta olleet katoksessa kuivumassa ja vielä yksi kuorma, mutta huomenna. Ja tilalle tulee lisää kuivattavaa.

      Pöllejä on valmiiksi sahattuna metässä, talon vieressä, noin 5 kuupallista. Kuupan vetokyky on 1,8 x 0,8 x 0,8 = noin kuutio eli märkänä koivu noin 800-900 kg. Havupuun märkäpaino on noin 500 kg --- 700 kg vähän riippuen. Ei ihme, että raktorin nokka on kevyt, kun perässä liki tonnin paino.

      alias edson

    • Hello Herr Edsonperän Boss,
      Tapani mukaan tarkistin kirjoittamani jälkeen muistini toimisen kun asioista puhutaan, ja tarkistin nimenomaan onko edes Ruotsissa suurterminaalia vaikka niitä Suomen kaltaisia pikkuterminaaleja Swedgasilla onkin. Swedgas on muuten merkittävänä osakkaana ainakin Porin terminaalissa

      https://www.swedegas.com/en-GB/smart_energy_systems/lng_terminals

      Eli eipä ole mutta suunnitteilla on kuitenkin sellainen suurterminaali luonnolliseen paikkaan eli Göteborgiin, mistä voidaan jaella Ruotsin suurien järvien alueelle Göta kanaalin etc avulla. Kanaalistohan ulottuu myös Tukholman päähän eli Ruotsin sisävesiliikennekin on ihan eri tavalla eurooppalaisittain hyödynnetty. Meillä ei.

      Ruotsin tilanne maantieteellisesti on ollutr LNG kaasun saannin kannalta helpompi sillä jakelutankkerien pääsatamat kuten Rotterdam ovat hyvin lyhyen matkan päässä kun meillä matkan vuoksi pitäisi olla oma valtameriterminaali. Ei se edelleenkään ole myöhäistä rakentaa, mutta se edellyttää metsän ja turpeenpolton tukien , siis kotimaisten tukien lakkauttamista kuten syöttötariffin poistamista tuulivoimasta niin silloin ollaan oikean energian oikean talous ja tulosvertailun portilla. Meillä olisi jopa muutama laivanvarustamo, jotka kykenisivät nopoeasti junailemaan sekä pien että suurlaivaus alukset. Vlitaisiin kyllä esimerkiksi ESL eli Etelä Suomen Laiva yhtiöllä järjestää edullinen hakkeen tai raakapuun tuonti vaikka mistä osasta maailmaa tänne jalostettavaksi ja voiton siitä ottamiseksi kuten raaka aineettomat maat joilla on energiapolitiikka kunnossa tekevät.
      Energian oikea hoito on täydellinen avainkysymys se valtakunna investoitivetävyyteen, teollisen tuotannon laatuun. Niinä aikoina kun ylituotantoa on sitä myydään halvalla kunnes halvan energijan tarvitsija investoi sen tarpeen laitokseen. Koskaan ei investoi elli stabiili energiansaanti ympäri vuorokauden ole varmaa.

      Sähköntuotanto tällä hetkellä voidaan toteuttaa puhtaasti vain vesivoimalla, mutta se on täyteen rakennettu vailla lisäämnistilaa, ydinvoimalla m issä kaikki soveltamisalueet ovat täysin auki ja etenkin suurkaupunkien kaukolämpö voitaisiin halvalla ja helposti ja vailla pienintäkään turvallisuusriskiä toteuttaa. Samoin eri tehoisia moduulivoimaloita sähkön tuottoon on minimaalisella organisoinnissa sijotettavaksi maan eri osiin turvaan kallioihin lentokon eita ja niistä lähetetävistä idän terveisistä. Ne eivät aitaa kauemmaksi menevää suojavyöhykettä tarvitse ja niiden ydinjäte jää määrällisesti aivan pieneksi ja helposti hoidettavaksi jos taas modernia fast breeder reaktoriteknologiaa noudatetaan.
      Japseissa on myös kehitetty prototyypit malliiksi ihan kerrostal tai talokohtaisille lämmitysreaktoreille, mutta niiden yleistyminen edellyttäisi vielä laitteiden jakelun ja keräilyn tiukkaa valvontaa.

      Aina olen hyväksynyt kotitarvepuun eli mklapin ja oman pihan hakkeen käytön tiulan tarpeisiin tai sellutehtaan jätteen polttamisen mustalipeäpannusssa tehostamassa itse sellukemian toimivuutta.
      Mutta esimerkiksi UPM Vero tuote mikä on sivutuote mäntyölyä käyttö polttoaineeksi jo herättää aita matalin kysymyksiä kun se olisi tunnetulla jalostuksella muutettaviksi definfiointiaineiksi ja moneen paremmin maksavaan tu
      tuotteeseen.

      Puuta jalostetaan yksinkertaisesti vain sen halvimman massatuotteen antamalla sellunkeitolla. Jalostuslistäamitä mitsäteollisuus listaa potentiaaleina mahdollisuuksina ihan oikeasti on jäänyt puheiden tasoon. Se taas kertoo, että myyntiosaamiseen ja resursseihin ei ole tarpeeksi panostettu tai malli sekä kielen että kulttuurin käyttöön on otettu Ruotsista kun pitäisi ajatella itsekin

      Nestekin on teknisesti erittäin taitava yhtiö, mutta senkin myyntitaidoissa olisi paljon, paljon petrattavaa. Neste olis aivan hyvin voinut mennä hyvillä valmiuksillaan myös liikennekaasubisnekseen, missä Valtion monopoliperinteitä halukkaasti noudattanut Gasum on kehityksessä pysähtynyt eikä osaa umpikujastaan ulos. Taas puhdas ydinenergia on törmännyt ihan omaperäiseen STUK seinään osaajista poikkeavien säädösten ja määräysten pakottajan ja siten toiminna suurena vaikeuttajana ja kallistajana.

      Asioista kannattaa silloin tällöin puhua sillä jos joku sa välähdyksen niin parannuksia alkaisi syntyä nopeassa tempossa.

      Ah! puhutaanko karjatilojen säätämisestä käyttämään lantansa ja biojätteensä metaanin tuottoon eli biokaasuksi kotimaisesta raaka aineesta niin saisim´me lähes koko oman liikenteemme toimimaan omalla biokaasullamme..
      Mitäs tähän sanotte Edsonni ja Dr. Whonauskis. Mummoilta en edes kysy vaikka tiedän että on olemassa harvoja mummoja jotka saattavat hahmottaa pyörivän osan ;)

      Sitten lissää taas kun siltä tuntuu

      Mutta ihan alkajaisiksi Edsolventin tilallekin pitäisi hankkia pari 100 kg LPG tankkia ja alkaa sillä pyörittämään farmin energiatalouden pääkuluttajia. Tuolla maailmaall sillä LPG kaasulla toimivat grillitkin sekä kotonas että ravintoloissa. Sen kaasun hinta meillä on eurooppalaiseen keskihintaan verrattuna noin nelin..

    • Anonyymi

      Kuules Ali, oon jo "vanha" ja en jaksa oikein "farmia" noin pitkälle kehittää eli kaasutankkeja hankkia. Taitais mennä kaik uusiksi? Ja sitä paitsi, olen rautakaudelta, enemmän rautakankimiehiä.

      Seisoisko ilmalämpöpumppu hiljaisena ja loukkaantuneena talon seinällä? Mitä sähköpatterit ja sähköhella tuumaisivat? Tekisivätkö kapinan, kuten eläimet tekivät Orwellin vallankumouksessa?

      Puupöllit huutaisivat, että miksei kirves heilu. Itkisivät pihkaansa tuskaansa ja vuodattaisivat mahlaansa suruissaan. Ei sellanen käy, ei käy

      Jos oisin nuorempi ja tietoinen kaikista ketkuiluista, alkaisin salakuljettajaksi. Hankkisin tankkiauton ja aivan varmaan en ainakaan maitoa kuljettaisi. Juu ja kiinni jäisin het ekalla keikalla.

      Tai sitten etsisin itselleni sellaista ystäväpiiriä, jotka opettaisivat kaikki temppunsa eli miten elää valtion valvovan silmän katveessa. Eikä ensimmäinen tehtävä olisi se, että pystyisin huijaamaan nopeusvalvontakameroita. Lappuliisoista aloittaisin. Näin tekisi edson tai sitten ei

    • Edsonni on varmaan pankolla metaania tuottamassa ja Who ajelee tuleballa LNG dieselillään etsimässä elantoa jo vanhastaankin rikkaalle yrittäjälle.
      Minä taas yritän pysyä energiassa tulevaisuuden matkassa ja nähdä mihin maailma ihan oikeasti on esimerkiksi polttoaineissa suuntaamassa.

      Liitän tähän yhden artikkelin merenkulun ammattilaisten julkaisusta taas. Se vain yhtenä artikkelina kertoo miten maailman suurin maakaasun tuottaja varautuu metaanin tulevaisuuteen ja sen jakeluun kautta maailman nimenomaan nesteytettynä maakaasuna eli LNG kaasuna, jollaisena sitten laivat, raskas ja kevytkin liikenne voivat sitä alkaa käyttämään muiden käyttöjen ohella
      https://gcaptain.com/qatar-launches-lng-shipbuilding-program/
      En nyt kerralla laita enempää tietoa siitä minkälaisia LNG kuljetusaluksia lisätään kapasiteettiin maailmalla kun kaikki tieto on vain englanniksi. Suomeksi ei LNG ja maakaasukehityksestä juurikaan ole tällaista oleellista tietoa edes olemassa, kun meillä koko kaasukäsitys on pyritty vaimentamaan ja kehitystä hidastamaan.
      No tämän ketjun olen kuitenkin pitänyt maailman kaasuprognooseista hyvin selvillä.
      Tiedätte enemmän kuin valtakunnan energiaministeriö ja metsänpolttajaministeri kepu Tiilikainen

      Tällaista iltapäivän ajankuluksi

    • Anonyymi

      Minäpä vaan pelkästään nestekaasusta ja isommista, mutta kätevistä retkikeittimistä. Kapsäkkimalleista, joiden kulutus noin 100 gr kaasua tunnissa. Ja kun on sellainen 2 kg pullo, niin kevyt käsitellä. Tai viiden kilon.

      Olen edelleen siis matkalla tänä kesänäkin johonkin, kun keittimet kiinnostaa, nimenomaa ulkokeittimet. Nelipyöräkodissa voi kyllä myös paistaa / keittää, mutta kivempi tehä ulkona varsinkin hyvällä säällä. http://bot.fi/2zol ja tällaisia paikkoja löytyy paljohkosti Suomestakin. Järven rantaa ja kalaa ja rauhaa. Vajaan tuhannen kilometrin kierroksella saattaapi viettää loistavan kaksviikkosen kotoSuomessa eikä vielä ole kierrellyt kuin Keski-Suomea http://bot.fi/2zom Ei sen puoleen, kyllä niitä tosi hienoja parkkeja löytyi edellisilläkin kerroilla ja hitsi, kun olisi varaa sähköfillariin ! Haaveili edson

    • Anonyymi

      Sitten kevätpörriäisistä ... en osta.

      Pikkulikka laittoi lasipurkkiin heränneen kimalaisen. Kuulemma odottaa, kun kaverinsa oli tulossa myymään kevätpörriäistä tänään. Likka sanoi, että hänellä lasipurkissa myytävänä kympin kimalainen ja koittaa sitten tehä kauppaa.

      Ja hitsi, punkit saapuneet. Minussa ei ole vielä ollut ainuttakaan punkkia muistin rajoittamalla ajalla enkä niitä kauhistele.

      Meillä sisälle ilmestyi mikroskooppisen pieniä siivekkäitä ikkunaan ja ihmettelimme että mitä hittoa, mutta muuta emme tehneet. Tänä aamuna ne olivat johonkin lentäneet. Olisi pitänyt ottaa kunnon lähivideota

      Eilen pörräsi niitä kimalaisia vieressäni työmaalla ja ihmettelin, kunnes edson keksi, mahlan tuoksu koivupölleissä.

    • Anonyymi

      Edsolventilla näyttää puhtis riittävän luonnossa seikkailuun. Varmaan on jalkaterässä ja pohkeissakin odotusvoimaa päästä painelemaan diesel homen kaasua ja jarruja pitkin Euroopan ja Keskisuomen baanoja. 175 kmt.
      Hyvin on robo nyt sietänyt viimeisiä liitteitä ja kuviakin.
      Ehkä ne siellä toimituksessa ovat saaneet kunnolla palautetta ja tekevät parhaansa opettaakseen sille robolle jotain älyä edes kaukaisesti muistuttavaa.
      Punkit kuulostaa kamalilta. Onneksi ei ole koskaan tarvinnut henkilökohtaisesti tutustua.
      Mutta siinä lähes lepän juuressa asuville se on oikeasti tarkkailtava laji.
      Taidan itsekin mennä pikku kierrokselle ihan siksi, että tulisi edes vähän laadukkaampaa liikuntaa.
      Aliainen taisi olla asialla. Saapa nähdä keksiikö päivän ja illan mittaan mitään muuta "pälpätystä"

    • No höhpäti heijjaa!
      Läksin ihan roskanvientijalottelulle3 ensin, mutta päästyäni pihalle muistin, että minunhan piti käydä jälkikiristyttämässä ne alu vanteiden mutterit 200 km renkaiden päällelaiton jälkeen ja kurvailinkin samantien Tattarisuolle hoitamaan homman. Nyt muuten eka kerta pelkässä paidassa koko reissu. Kevyt takki oli mesessä vaan varoiksi.

      Yässä välillä oli ammattilehdestä tullut mielenkiintoinen uutinen mikä valitettavasti osoittaa miten edellä ruotsalaisetkin sekä polttoaine, että yleisessä talousajattelussaan ovat.

      Vanhat tutut jo minunkin nuoruusajoiltani ruotsalaisvarustamot Wallenius ja Svenska Ortient
      ovat tilanneet suurkapasiteettistä uutta kuljetuslaivastoa LNG toimivina ja nimenomaan Suomenkin tyypillisten vientituotteiden kuljetukseen. Kun svensson tulee ensimmäisenä peliin modernilla ja ilmastokestävällä erikoiskalustolla niin he valtaavat melkoisen osan suomalaisten metsäteollisuuden kuljetustarpeista. Eivät ihan kaikkea, mutta parhaan osan.
      https://gcaptain.com/swedish-shipping-company-wallenius-sol-launched/

      Tällaisista maailmanlaajuisista kehityksistä meidän jokainen asioihin liittyvä ministeriö on valitettavasti ihan kivikaudella. Onneksi me kolme ketjun miestä ja juttujamme lukevat mummot tiedämme missä maailma oikeasti kulkee ja mikä on suunta joka ilmansuunnassa.

      Eiköhän tässä vielä päivän kuluessa lisääkin keksitä!

      ps. Putin ja Kim tapasivat. Tulos nolla! Oliko yllätys?

    • Anonyymi

      Pälpätän jotain ...

      ja politiikan oon unohtanut täysin, vaikka tärkeää onkin, ainakin asioiden hoito. Noi trumpit, putinit, kimit äsh.

      Uutisissa kuulin, että EU:n suosio sentään on noussut, mistä annan kakskyt bojoo. Suuria asioita on pakko hoitaa suuremmalla joukolla.

      Oisinpa saanut hienoa videota, kun yksi herännyt kimalainen hoiperteli ulkona. Se ei hoksannut kiertää pikku heinäntuppoja, vaan kiipesi yli ja kellahti nurin alas tullessaan. Heinäntupon vierestä olisi molemmin puolin ollut reitti tasainen.

      Kauppakassissa nyt kesärenkaat ja huomenna nelipyöräkotiin, rengas kerrallaan. Mulla on hyvä tunkki siihen hommaan ja missään nimessä en heitä sitä naapurin ikkunasta ja huuda, että pitäkää nyt tämäkin tunkki. Edsonin tunkki on hyvä tunkki

      ps. hyvä kuva-arvoitus, piti etsiä traktorit kuvista

    • Anonyymi

      BBC talteen laitettu eikä ollenkaan epävarmaa, ettenkö käy sivuilla. Ainahan nuo voittaisivat lopulta koko ylen teevee tuotannon, ainakin.

      Mutta minkäs teet, kun olet oman maan uutistenkin orja. Joka alku-ilta ensin töllö auki ja katsomaan ylen samana aamuna taltioitu aamuteevee uutisineen. Sitten vaihtelevasti uusintana tulleet "Presidentti" ja "Sydämen asialla" ja vielä illalla "Syke". Ei helekuti, siis ja myös ilta-uutiset sinne johonkin väliin.

      Talvella oli töllöaikani vielä pidempi, siihen mahtui myös kolmosen aamuteevee ja kolmosen uutiset.

      Lätkää en oo kattonut ollenkaan

      siis edson ei oo kattonu

    • Anonyymi

      Olikohan eilen A-talkissa, kun poliitikot alkoivat ihmetellä, että jokin nyt ei sovi yhteen.

      Eli kulutuksen valtava merkitys hyvinvointimme perusteena. Hih hih. Taisi perussuomalaisten äijä jopa suutahtaa, että kehdataan mollata kulutusta. On siinä meillä takuumiehiä edustamassa tulevaisuutta ja persut eivät ole ainoita. Muut eivät vaan kehtaa sanoa ääneen tyhmyyksiään. No persuthan ovat tästä juuri kuuluisia ja hallitukseen kova tuntu. Tunkiolle kuluisivat.

      Koko helahoito on poskellaan. Näinhän perustellaan myös kesämökkiläisten suurta hyvinvointia kasvattavaa merkitystä maaseudulla. Täyttä taloustuubaa. Samoin kuin turismin rahan kaikkivoimaisuutta siellä sun täällä. Olen satavarma, että tulevaisuudessa näitäkin juttuja nykyiset valistuneet nuoret kyseenalaistavat äänekkäämmin.

      Oliko se cee, kun ihmetteli sitä, että minä en asumisessani muualla nelipyöräkodissa pyri ostamaan paikallisilta kaikkea "hyvää"? Eli olen siis taloutta jarruttava, kun en kuluta kuin sika. Oli meillä aikoinaan varsinaista "viisautta" elämäläisten osalta tänne jaettavana, huh huh. Ja yks hoilotti kaiken tämän tyhmyyden ylistyksen päälle vielä oopperaa

      kirjoitti tietty edson

      • Anonyymi

        En ole koskaan mitään sikakulutusta kenenkään käskenyt harrastaa, mutta jos käy muita maita ihailemassa, pitäisi sen maan taloutta edes jotenkin myös ylläpitää, ei käydä pelkästään pakokaasuja laskemassa ja teitä kuluttamassa. Älä aina liioittele sanomiani asioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole koskaan mitään sikakulutusta kenenkään käskenyt harrastaa, mutta jos käy muita maita ihailemassa, pitäisi sen maan taloutta edes jotenkin myös ylläpitää, ei käydä pelkästään pakokaasuja laskemassa ja teitä kuluttamassa. Älä aina liioittele sanomiani asioita.

        Taas tuli selväksi ainakin se, että cee kurkkii. Siksi tämän tänne kirjoitinkin. Kuule, sulla ei todistettavasti ole mitään annettavaa keskusteluissa : tien kulutus, muu kulutus ja pakokaasut. Ihan kun puhuisi naurismaan aidalle, jos sulle noista jotain virkkaisi.

        Mistä helevetistä sä tiedät, että asumiseni ulkomailla on "muiden maiden ihailua" häh?

        Sä voit kulutuksellasi ihan rauhassa ylläpitää, mitä lystäät.


      • Anonyymi

        Tottahan täällä käyn välillä katsomassa mitä Ali kirjoittaa ja samalla tulee vilkaistua sinunkin sepustuksiasi. Ja kun tuolla arvelit ceen sanoneen sitä ja tätä niin tottahan reagoin kun vääristelit senkin asian. Totta kai sinä ihailet käymissäsi maissa ainakin niiden luontoa, et kai sinä muuten sinne asuntoautollasi peräti vaivautuisi ajamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottahan täällä käyn välillä katsomassa mitä Ali kirjoittaa ja samalla tulee vilkaistua sinunkin sepustuksiasi. Ja kun tuolla arvelit ceen sanoneen sitä ja tätä niin tottahan reagoin kun vääristelit senkin asian. Totta kai sinä ihailet käymissäsi maissa ainakin niiden luontoa, et kai sinä muuten sinne asuntoautollasi peräti vaivautuisi ajamaan.

        No ni, että vai ni

        Aika dorkahan se, joka ei asuntonsa pysäyttäessään tekisi havaintoja luonnosta, kasveista, ehkä pienistä eläimistä, kasveista, puista jne. Mutta että se olisi ihailua, se on sinun onneton tulkintasi ja että menisin sinne asumaan siksi, että ihailisin jotain, huh huh. Matka eli asumisoppaita tarvitsevat vain dorkat turistit

        Aina, kun pysähdyn vähänkin pidemmäksi aikaa, se merkitsee sitä, että alan asua. Juttelen mielelläni vaikka tavallisen ihmisen kanssa, oli se sitten liettualainen tai puolalainen tai saksalainen. On meinaan kiva jutella tekniikan avulla ja kysyä, että kuinka voitte? Luonnollista asumiseen kuuluvaa toimintaa.

        opasti edson


    • Anonyymi

      "Tšernobylin ydinlaskeuma näkyy edelleen ..."

      Eli täällä, missä on todettu laskeutuman olleen merkittävää, voisi jopa aatella poltetun puun tuhkan olevan ongelmajätettä. Eikä pelkästään aatella, näin kertoo säteiluturvakeskus.

      Mutta mitäs pikku ihminen voi tehdä tuolle? Ei yhtikäs mitään. Lajittelu kun on nyt päivän sana ja kaikkien torvien omantunnon pelastaja, niin kait sitä on alettava tuhkan lajittelijaksi. Ei todella ole. Tässä yksi syy ydinvoiman kyseenalaistamiseen. Ja vaikka se voiman/energian tuotanto saataisiin 100% varmaksi, niin se 1000 vuotta puoliintumisajan vaativa jäte ... jos joku sanoo, nou hätä, osaamme hoitaa, niin en usko en. Eli taas yksi uskon aihe lisää.

      Tässä taas todiste edsonin uskonnollisuudesta

    • Anonyymi

      Täällä meren rannalla on ripsautellut joitakin pisaroita. Ne alkoivat tietenkin tippumaan samalla kun ajoin rellusein ulos kiillotuspesusta, eli kesän ainoasta sellaisesta. Loput joku tee se itse pesulassa painehuuhteluna tai koneessa peruspesuna. Rellun yksi huono ominaisuus on etrtä se on aika hankala kenepesuissa sillä se kerää nesteitä vääriin paikkoihin niin etteivät ne valu ulos ja akkanat on sitten jonkin aikaa vähä huurteessa. Sama oli edellisessäkin vimpaimessa

      Nuo tuhkat on itseasiassa aina ollut tiedossa ja esimerkiksi turpeenpolton radioaktiivinen tuhka on ollut jo ennen tsernopyllyäkin tiedossa. Se johtuu maamme ja maaperämme muutenkin maailmanlaajuisesti korkeasta radioaktiivisten aineiden määrästä ja säteilystä. Meillä siitä yleisesti puhutaan Radonia esimerkiksi Etelä Suomen harjualueilla. Se on kuitenkin Uraanin hajoamistuote eli alkulähde on aina Uraani tai muut radioaktiiviset aineet joista meillä esimerkiksi Toriumia on erittäin runsaasti maaperässämme. Se ei itseasiassa ole luonnollista säteilyä korkempaa muualla kuin juurikin tuhkassa mihin se kaikki on sitten tiivistetty

      Se että kannattaako se tuhka levittää takaisin metsiin ns. lannoiteverukkeella on kuitenkin aihe josta enemmän pitäisi keskustella. Minä levittäisin happamille metsäpohjillemme mieluummin jätekipsiä fosforihappotehtaiden kipsivuorista vaikka niissäkin on melkoisia muita epätoivottuja tuotteita, mutta kokonaisuutena toimivat lannoitteena ja pH säätelijänä ja tiettyjen päästöjen sitojanakin varsin hyvin., Ja kipsissä riittää. Tosin siinä tulee tass bisnesongelma vastaan sillä jos hyvin toimivaa jätettä käytettäisiin lähes ilmaisena lannoitteena niin silloin varsinaisen pussitetun tehdaslannoitteen menekki vähenisi, eller hyr

      No worry-Be happy! Alistus

    • Anonyymi

      I am happy, never ever enää huolestu. Kaikkihan sen tietää, miten tässä käy eli hallelujaa sano.

      Siitä huolestuisin, jos tänne alkaisi valua enemmänkin tyhjäntoimittajia kuin sattui tuolla yksi ylempänä eksymään laumastaan, bäää

      Tästäkin huolimatta kyl mua vähän huolestuttaa myös lajien häviäminen, monimuotoisuuden katoaminen ja moni asia eikä se paskamaisin ydinjäte ole se vähäisin huolenaihe eikä avokaivosten pöly ja yleinen hurlumhei. Vaikka kaikki tämä vääjäämättömästi tapahtuukin, vähemmän ja vähemmän huolestuttaa, pelkästään vi****aa edsonia

      • Anonyymi

        Älä mainitse nimmariani ja vääristele sanomaani, jos et halua että tulen tänne mitään sanomaan, edes oikaisemaan mitään. Sillä siitä selviät. bäää.


      • Anonyymi

        Mie en edes lue "signeeraamattomia"  kirjoitelmia. Nehän saattavat olla ties kenen kirjoittamia ja sisältää ties mitä.

        Whoo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä mainitse nimmariani ja vääristele sanomaani, jos et halua että tulen tänne mitään sanomaan, edes oikaisemaan mitään. Sillä siitä selviät. bäää.

        Sinun "sanomaasi" jos vääristelee, niin mitähän sotkua nyt siitä sitten seuraisi? Eihän sinulta nyt löydy ns. sanomaa, mitä vääristelisi. Pelkkää tyhjää puppua.

        edson

        Myönnän, että tällainenkin kirjoitukseni kaventaa vain kirjoittajien määrää, mutta en todella koe sitä minään tappiona.


    • No huolestuneita olemme kaikki siitä mitä luonnollemme tapahtuu. Täytyy vain toivoa, että valitsemamme hallinto edes jollakin tavalla itsekin ymmärtäisi yleisen huolen, mutta se voi olla vaikeaa kun on hiukan eristettynä sellaisessa samankaltaisessa seurassa missä jokaista yhdistävä tekijä on oma etu eikä joukon etu paitsi mahdollisesti oman joukon etu
      Kukaan ei todellakaan puhu nutrian tai piisamin puolesta tai huolehdi niiden elinmahdollisuuksista. Tosin Nutria meillä taisikin olla vain koetarhattu eläin jolla joku kokeili saataisiinko siitä kestävää ja vähäpäästöistä lihaa ihmisille.

    • Minä laitan kirjoitukseni nykyisin joko Ali-Baba kirjautuneen, milloin jaksan mennä ylös kirjautumaan tai kirjautumalla yritän välttää robon liitteen tai sellaisen kirjoituksen poiston missä on liite.
      Jos en jaksa niin laitan kirjoituksen alkuun tai loppuun jonkun selkotunnusteen, kuten "Alistus"
      Minulle sopii olla tunnistettavissa nimimerkistä. Tosin meillähän on tyyppikäsialamme ja jokainen on vähäistäkin asiaa sisältävästä viestistä tunnistettavissa

      Ceen en ole huomannut tänne kirjoittaneen, mutta itse käyn myös välillä katsomassa mitä mummot kirjoittavat elämästään.

      Ja linnunpesillähän käyn myös säännöllisesti "tirkistelemässä. Mutta niin käyn monella muullakin elämä ja yhteiskunnan vaikuttavilla sektoreilla katsomassa missä mennään ja missä huomenna mennään. Tulevaisuus on jotenkin fasinoivampaa kuin menneisyys. Menneisyydessä ei ole muuta kuin korjattavaa. Tulevaisuudessa taas ovat vielä kaikki virheet tekemässä.
      Tämä oli jatkoa sille miesten keskustelulle viisasta filosofeista kuten pakana Russell, joka on minun suosikkipakanani

      • Anonyymi

        Juu, menneisyydestä tulisi oppia, siksi historian pitäisi olla likimain tärkein oppiaine jo koulussa.


      • Anonyymi

        Siis kirjoitin mie ite, Whoo


    • Toden totta, Russell on suosikkipakanani, mutta menneen viikon näen jo takanani.
      Ehkä taas Raision muumio haudasta nousee, viikonlopun energiaa hohkaa ja kohtaa taas kirjoittelee tai muuten kohkaa
      Rahaa se on taas kärryttäin tehny
      Seuraavalla viikolla ne kaikki pesny! :)))

    • Anonyymi

      Mie poden pysyvää huonoa omatuntoa siitä, että oma elämäni perustuu aivan liiaksi (materiaaliseen) ylikulutukseen. Jos koko maapallon populaatio kuluttais lähellekään kuin mie, maapallo olis sanonu poks jo kauan sitten. Ja mie en varmasti ole kuluttajana edes pahimmasta päästä, en läheskään. Itseasiassa, keskiverto suomalaisen elintaso koko maapallon väestölle edellyttäisi tällä hetkellä 3,5 maapallon uusiutuvat luonnonvarat per vuosi. Tämä tieto on WWF:n raportista. Monien halveksima järjestö kenties, mutta tuskin tuokaan tieto ihan tuulesta temmattu on.

      Harva näistä asioista oikeastaan mitään ymmärtää, en rehellisyyden nimissä oikeastaan miekään. Vielä harvempi riittävän tosissaan välittää.

      Whoo

      • Miepä välitä, mutta epäilen välittäväni etupäässä siksi, että en tiedä tai pysty enää kaikkea kuluttamaan, minkä ennen nopeasti ja vaivatta pystyi. Tämä siis sarjassa täysin tyhjentäviä filosofioita. Nyt ryyppy päälle! ;) (Joku saattais tuonkin ottaa todesta)


      • Anonyymi

        Sivumennen sanoen, kyllä Edsolventkin välittää. Jos ei välittäis niin ajelis amerikkalaisella motor luxushomella, missä olisi vanha kunnon 8 litran V 10 bensakone.
        Edsolventilla, veikkaan on lopulta hyvin hellä luonne juurikin luonnon kannalta. Ei tekisi mitään TV linssilude Pääkkösen harrastuksi eli Catch and release kalanrääkkäystäkään. Lähellä viheliäisintä luontokohtelua minkä ite hahmotan.
        Edsolventilla on niin paljon lapsenlapsiakin, että hänenhän on suorastaan pakko ajatella heidän tulevaisuuttaan.
        Paljonkos Huu muuten tiedät itselläsi jälkikasvua olevan :))
        Nyt ei muuta kuin uusia virikkeitä jahtaamaan.. Onneks on tiatokone ja netti

        Alihko


      • Anonyymi

        ps. Täähä täytyy myäs juaruta.
        Tilasin cellbesistä vähän pienempiä vaatteita ja esimerkiksi sellaiset Cargo housut sattuivat lähes kohdalleen. Hiukan jäivät vyötäröstä löysiksi mutta niin kertoi itseasiassa tilausmittakin. Suhteessa löysään vyötäröön jaloissa vielä sen verran lihaksia että lahkeet eivät ollet yhtään löysät vaan ihan modernisti tyköistuvat pillit.
        Lyhyt versi svetarihousuista sensijaan istui koon pienennyksestä huolimatta aika löysästi, muttee hirmulöysästi.
        Kalsareista pudotin 2 kokoa mutta en vielä niitä testannut Hyvä kuitenkin tietää, että nyt löytyy kaupasta valmiina kaikki vaatteet tarvittaessa. Ennen oli kaikki räätälihommia. Tosin saihan yksilöllistä ja hyvälaatuista tavaraa kun joka kankaankin oli käsikopelolta valinnut itse.
        Alitus


    • Anonyymi

      Min oon potennu huonoa omaatuntoa jo kauan, tiedostin asioita 70- luvulla, tajusin jotain 80- luvulla ja vasta 1997 tein edes vähän.

      Minä nostin tai oikeastaan nousi karvat eilen pystyyn ehkä suottakin, kun erään kirjoittajan eräs kirjoitus tupsahti mieleeni. Tuolla toisaalla on vain yksi, joka tajuaa jotain. Mutta auta armias, jos jollekin noista kolmesta kirjoitan, niin syntyy heti kudinpuikkojen kanssa miekkailuja. Yksikään noista kolmesta ei ole koskaan kirjoituksissaan edes sivunnnut kulutuksen merkityksiä muuten kuin positiivisesti. Nähtävästi kyvyt edes ajatella ovat olemattomat.

      Mitä tulee ymmärtämiseen, niin ei meidän poliittiset päättäjät edes osaa selittää tai halua selittää. Ei esimerkiksi sitä, millaisia haittoja on massojen liikkeellä tuntureihin laskettelemaan. Päättäjät itsekin tykkäävät monet tuollaisesta ratkiriemuisasta "harrastuksesta". Rinnekin senkun makoili aurinkorannikolla ja varmaan ei mennyt sinne maakaasumotoroidulla laivalla ja nyt sitten hallitusneuvottelee mm. ympäristöasioista. Hyviä esimerkkejä torveloille nämä päättäjät

      edson

    • Anonyymi

      Ali kirjoitti hyvin turpeesta ja sen poltosta, mutta en kyllä ole niinkään huomannut sitä, että jutuissa turpeen polton haitallisuuksista olisi käsitelty radioaktiivisten ainesten vaikutuksia turvetuhkassa. Turvetta ei tietääkseni ole ihmisille mainostettu kuin pahempana kuin hiili.

      Sensijaan se kallioihin louhittava ydinjäte on todettu tosi hankalaksi kysymykseksi. Kalliovarastointia ovat puoltaneet vain ydinyhtiöt ja ydinvoiman kannattajat. He ovat kertoneet, että ei todella mitään huolia. Uskoo ken uskoo.

      edson

    • Anonyymi

      Päätän tämän luontopurkaukseni seuraavaan ihmettelyyn. Kemiin valtava sellutehdas.

      Ja tämän yhtiön viesti oli tuleville päättäjille vielä karumpaa : metsähallituksen metsiä äkkiä parturoitava enemmän, että puuta riittää.

      Taatana sanoo edson

      • Anonyymi

        Minullekin jäi korvaan raakkumaan se Metsä Groupin toimitusjohtajan, Hämälän, lausunto siitö että valtion metsiä pitäisi nyt vielä lisää parturoida. Kyllä Hämälä siinä näyttää että ei ole pitkään aikaan metsässä itse käynyt näkemässä mitä se oikeasti sisältää ja missä kunnossa ovat nämä nykyiset ns. puupellot.
        Mutta luke saa erikoistilastoillaan ja tietyillä korkotuotto kriteereillä näyttämään siltä että koko metsä olisi täynnä nuorta ja nopeimmin kasvavaa "pajukkoa", mitä se ei tietenkään todellisuudessa ole vaan kaikki metsästä rahansa saavien järjestöjen laskelmat kieltävät täysin sen minkä silmä näkee kautta Suomen. Ei minulla tietenkään mitään hyvin hoidettua teollisuutta vastaan ole, mutta ei sitä pitäisi pohjata metsien täystuhoonkaan vaan homma olisi hoidettava muilla mahdollisilla tavoilla ja kerättävä ne voitot juuri itse jalostuksista vientiin ja suuren tuotemäärän kuljetuksista

        Se on alistus


    • Anonyymi

      Joo mutta juu, Rinteestä piti sanomani, että tämä kysymys hallitusneuvottelujen alkuun yllätti hieman ainakin meikäläisen: ”Oletteko sitoutuneet globaalisti ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5 asteeseen?" Toivottavasti ovat tosissaankin tuossa asiassa.

      Täällä kevätkin etenee hirmuista vauhtia, linnut karjuu kuin viimeistä päivää.

      Whoo

    • Anonyymi

      Jälkikasvusta Ali tiedusteli. Ei miulla tietääkseni ole kuin yksi poika. Joka on (likimain) yhtä viksu kuin mie.

      Whoo

    • Anonyymi

      Oonpa hieman leppynyt ... taas ei ahista ... no keuhkotkin hiljaa tottuvat työhengityksen kiivaampaan tahtiin eli suunnilleen kaikki hyvin ja tässä hieman syitä myös, että miksi hyvin https://youtu.be/6CCJWqpKtTQ ja taas se robo varmaan vie, kun vei aamullakin

      Erittäin taitavana kuvaajana halusin että katsojallakin on hiukka hommia. Se on hitsi sillail, että jos pidän kähnyä poikittain, niin tuloskin on poikittain. Lookista joo.

      Huomen aamupäivällä sitten videoin ison hauen teurastuksen

      siis edson videoi

      • Anonyymi

        On ollut horisontti hakusessa.


    • Anonyymi

      Whoo sanoi nähneensä Rinteen yhden hallitusneuvottelukysymyksen, että sitouduttaisko 1,5 asteeseen

      Oikeastaan voisin aatella sitoutuvani vaikka 1 asteeseen, mutta se on vähän eri asia niillä, jotka tekevät työtään ja pakosti siinä työnkin touhussa nykyään kuluttaa sitä ja tätä. Jotkut ajaa omalla autolla päivittäin sata kilometriä työhön ja samat mokomat kotiin. En kyllä ymmärrä, mutta sellast se on, sano

      Pokasaha-aikaan ei enää meikkamanneista ole, mutta ehkä sitten korvaamme sitä käyttämällä paljonkin digiä eri muodoissa ja emme siis tee matkaa konttoriin istuskelemaan ja hoiyamaan asioitamme. Ite en ees postilaatikolla käy, vaikka sinne pääsis kävellenkin. Se on aina tyhjä, melkein aina. Meinaan siis edsonin postloota

    • Anonyymi

      Eilen katottiin puiden latvoihin ja ... jumanplavita kun ois näkyny koivuissa vihreää. Tänään pystyi todeta jo hiirenkorviksi sen vihreän, että simsalabim se koivukin alkoi luomaan vihta eli vasta-aineksiaan. Asiasta itse siis asiaan eli vain kaksi vihtaa per lärvi ja riittävät koko talveksi. Öbaut joka viikko saunotaan talvella ja aina vihdon. Jos tois puol jossain tehään vasta, niin onkos sitten se vihtominen vastaamista?

      On tää huimaa. Vielä keskikesään melkein kaksi kuukautta.

      Ja sit se on ohi. OHO, edson peruu, mutta ei kumita.

      • Ai niin, sen vielä mainitsein robon viemässä, että viiikko vielä niin täällä taajamaseudulla kaikki koivut ovat täyslehdessä ja talven kaikki jäljet ovat kadonneet.
        Paljon on jo dieselhomeja liikkeellä


    • Tässä herroille päivitystä miten esimerkiksi merenkulussa tehdään ns. valcopesua eli markkinoidaan puhtautta kuten tässä Finnlinesin uusien laivojen suunnitelmassa tehdä niistä akkukäyttöisiä satamassaolon ajan. Koskee Suomeen liikennöiviä 3 tulevaisuuden alusta jotka suunnittelee tanskalainen, valmistetaan Kiinassa ja operoi ja omisraa Italialainen Grimaldin suku Napolista.

      Mikä tässä on totta on se, että satamassakin alukset yleensä kaikkea suurta sähköntarvettaan pyörittävät ns. apudieseleillä joita voi tuon kokoisessa laivassa olla vaikka 4 kappaletta jokainen luokkaa 1000 kW dieseliä.

      Totta on toisaalta sekin, että haluttaessa alukset olisivat kytkettävissä verkkovirtaan satamissa. Eivät ihan joka satamassa ja paikassa kuten eivät tilapäisesti ja satunnaisesti vierailevat risteilyalukset risteilylaitureissa, Nämä ajavat kuitenkin säännöllisesti vakiopaikoille vakiosatamissa ja olisivat myös mahdollista kytkeä maavirtaan mikä on sitten joko puhdasta tai likaista riippuen mistä virta on satamaan ostettu.
      https://gcaptain.com/knud-e-hansen-designs-ice-class-hybrid-roro-vessels-finnlines/
      Hienoja laivoja kuitenkin ja hyvä markkinointiyritys. Paljon konkreettisempi ja suurempi tulos olisi tietenkin saatu jos alukset tuon markkinointi akkujipon sijasta olisivat LNG operoitavia mikä on alusten megatrendi globaalisti.
      Tosin vanhoihin on jo vaihdettu vähärikkisempi polttoaine myös Itämeren ulkopuolella ja osaan vanhoja aluksia rakennetaan raskaan polttoöljyn savukaasupesurit sen sijaan että muutettaisiin LNG'lle.
      Robo kävi nyt vieraana poistamassa päiväraporttini missä valaisin säätä ja valittelin kun joutuu ostamaan vöitä ja pienempiä vaatteita. Tosin sanoin käyneeni pöllyttämässä ilmastokiintiötäni. Ehkä robo ei siitä tykännyt. Muuten siinä ei mitään kansakunnan kehitykselle tärkeää kadonnut. Tästä nyt otan liitteen vuoksi taas kopion.

    • Olenpa vaihteeksi aamun ensimmäinen, ettei se aina jää Edsonin hommiksi. Aamulla ei vaan ole vielä unet täysin selvinneet niin, että niistä voisi tarinaa iskeä
      On kuitenkin sunnuntai ja wappu lähenee wääjäämättä.

    • Anonyymi

      Mitä wappu minulle merkitsee?

      Pelkästään työmiesten/naisten juhlaa. Valkolakit voisivat keksiä itselleen jonkun muun päivän hoilotuksilleen.

      Myös pienyrittäjät, siis aivan pienet, jos ehtivät kiireiltään, sopivat minun vappuni marssille, sillä se yrittäminenhän sitä itse työtä rankimmillaan voipi olla.

      edson

      • Anonyymi

        Juu, kyllä nykyisin todelliset työn orjat sorron yössä ovat pienyrittäjiä. Jämpti on näin.

        Whoo


    • Anonyymi

      Kyllä täällä on jo aamusta lähtien töitä tehty.

      Tässäpä tuli mieleen erinomaista vastajauhettua (kauramaidon kera) juodessa mm. seuraavaa:

      Lehmänmaidon hiilidioksidipäästöt ovat 1500- 2000 gr tuotettua maitokiloa kohti. Riippuen mitä on otettu laskelmissa huomioon, mutta suuruusluokka on tuo. Kauramaidon vastaava lukema 250 gr.

      Lisäksi kauramaito on paitsi hyvän makuista, sisältää mm. beetaglugaeeneja, jotka alentavat huonoa kolesterolia. Taidankin siirtyä käyttämään kauramaitoa myös ruokajuomana veden sijaan.

      Ja tämä ei suinkaan ollut maksettu mainos.

      Whoo

    • Anonyymi

      "Paljon on jo dieselhomeja liikkeellä"

      Niinpä, ja poliittiset päättäjätkin ovat jopa sitä mieltä, että asuminen nelipyörien päällä on ilmastoteko. Jopa vihreät ovat sitä mieltä. Tästä on painettua todistettakin tällaisesta asenteesta ja siinä verrataan hotelleja, kiinteitä omia kesämökkejä jne. vs. nelipyöräasuntoon. Ainoa pieni huomautus on sellainen, että jos on taka-akseli tuplarenkailla, niin sitten kyllä hiukan jo röystäillään eli menee överiksi se hiilijalanjälki

      ettäs tiijätte kirjoitti edson

    • Anonyymi

      Hyvää tiedonantoa kummaltakin ... ja hirveenä maidonkuluttajana olen nyt viimeisen kahden viikon ajan juonut 0 millilitraa maitoa. Tää johtuu muustakin kuin naudan utareiden vieroksunnasta tai niistä metaanipäästöistä.

      En oo satavarma, jos hörppään joskus vuohen maitoa.

      Kauramaitokin toistaiseksi "karanteenissa", sillä jos eineksessä on viljan nimikin, niin ... Illalla toki yksi puolikas ruisleivän siivu, ikäänkuin muka tueksi ja varmistukseksi.

      Kuuntelin, eilenköhän se oli, kokki Henri Alénia. Twenty points hänelle edsonilta

      Nyt katiskalle

    • Anonyymi

      Ja kaikkea sitä tulee lukeneeksi, kuten tällaisia hassuja testejä. Näitä linkityksiä tosin tuskin enää sallitaan.

      https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000006084803.html

      Mie oon kuulemma ihan länsisuomalainen tämänkin testin perusteella.

      Tästä pääsee myös laajempaan heimotestiin, ja moniin muihinkin. Minun "henkiset juureni" ovat heimotestin perusteella kuulemma Etelä-Karjalassa..höpö höpö.

      Whoo

      • Anonyymi

        Tommosen lausunnon mulle antoi tuo Whoon heimolaistesti:
        Länteen päin

        Suoraan sanottuna tunnet olosi kotoisemmaksi suoraan sanovien länsisuomalaisten parissa.

        (Länsisuomalaiset hemmottelevat itseään ja läheisiään ja nauravat harvemmin kuin itäsuomalaiset (selvitys vuodelta 2014). Tuima tarkoittaa lännessä liian suolaista, idässä vähäsuolaista. ’En kehtaa’ tarkoittaa lännessä ’minua ujostuttaa’, idässä ’en viitsi’. Silakka on merikala, muikku järvikala.)
        Ali-Baba


      • Anonyymi

        Minäkin sain testissä olevani enempi länsisuomalainen ja heimotestissä juureni ovat Etelä-Karjalassa. Ei kaikki vaihtoehdot kyllä täysin sopineet, jotain sinne päin piti valita kuitenkin.
        Cee


      • Anonyymi

        Tuleekohan nuo kaikille nuo Länsi-Suomet ja E-Karjalat..

        Viimeksi kunnallisvaalien vaalikoneissa en millään meinanut saada vastauksia "kohdalleen", aina tuli jotain piraattipuolueita ym. Jaa, taisi jossain tulla yksi liberaalikin, sehän oli jo hyväksyttävä tulos.
        Nyt EU -vaalikoneessa sain ykköseksi Rkp:n edustajan..lienee siis syytä lopettaa vaalikoneiden käyttö.

        Whoo


      • Anonyymi

        Myös minulle tuli yhdessä EU vaalikoneessa parhaaksi ehdokkaaksi sellainen RKP henkilö jonka nimenkin näin vasta tuossa ehdotuksessa eka kerran.
        Kyllä ne vaalikoneet ovat ihan samaa huumorisarjaa kuin nuo heimokuulumistestitkin.

        Sen ne todistavat aukottomasti kuitenkin, että vaalaissa jokaisen puolueen ehdokas antaa sellaisia vaalilausumia ja lupauksia joiden uskoo tuovan äänestäjiä, vaikka ehdokkaan antamat yksittäiset lupaukset olisivat 100% restiriidassa edustamansa puolueen ajattelun ja ohjelmien kanssa.

        RKP on hyvä esimerkki siitä. Ehdokkaat saavat antaa mitä tahansa lupauksia, kun puolueen ainoa asia on kieliryhmän tietynlaisen ylivallan ja sen aikana saatujen privilegioiden säilyttäminen
        Meinas Ali Pappa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin sain testissä olevani enempi länsisuomalainen ja heimotestissä juureni ovat Etelä-Karjalassa. Ei kaikki vaihtoehdot kyllä täysin sopineet, jotain sinne päin piti valita kuitenkin.
        Cee

        Ceen pitäisi kyllä saada joku asiantuntija koneensa uudelleenohjelmoimaan, Siinä kyllä on taatusti jotain asetusvikoja jos se ei esimerkiksi päästä EE netin luontoja katselemaan ja kuten aikaisemmin on tehnyt poistanut robolla aiheettomasti monia kirjoituksia..
        Minä edelleenkin suosittelen sitä Malwarebytes tai muuta vierailevaa matojen puhdistusohjelmaa ellei kotipiirissä ole jotain nörttiä joka saisi koneen asetukset viritettyä.
        Ainakaan minun koneellani ei mitään tuollaisia ongelmia Eestin netin kanssa ole ollut vaan aina näkyy jos päällä ovat.
        Melkein suosittelisen vaihtamaan sen 8.1 ihan uudelle windows 10 home versio pohjalle ja sitä ennen tietysti tallentamaan riittävän suurelle USB kovalevylle kaikki tarpeelliset.
        Suosittelen sitä ihan siksi että ei niiden ongelmien kanssa ole pakko elää, vaan ne voi korjata ja kaikki luistaa taass paremmin.
        Windows 10 ei edes tarvitse viruksen torjuntaohjelmaa sillä windowsin oma defender hoitaa tarvittavan suojan.
        Tosin minulla on kotinörtti omasta takaa joka aina välillä säätää konettani, jos on jotain mitä en itse pysty tekemään. Malware puhdistus oli kyllä helppoa minullekin, mutta tietysti minua auttaa se, että varsinainen käyttökieleni on kaiken tekniikan osalta englanti


    • Olisi mielenkiintoista kuulla myös pehtoori Edsolventin tekemän EU vaalikoneen tulos. Jos hänkin saa ehdokkaakseen RKP nimen, niin silloinhan tiedämme kuka on ohjelman kustantanut. = Konstsamfundet :)))

    • Anonyymi

      Bottas ajeli melkein kuin miun F1 kesärenkailla. Merkillepantavaa on kuitenkin se, että Kimi ajoi taas eli joka kisassa pistesijalle 3 luokan autolla. Se on kova saavutus, mitä ei pitäisi huomioitta jättää! Eller hyr?

    • Anonyymi

      Tänään sain "pelastettua" sellaisen keinun, missä istutaan vastakkain. Vuosia sitä silmäilin sillä silmällä, että pitäs tehrä jotain. Muuten lahoo.

      Kunhan saan sen katettua, niin lähetän tänne polleena duunarina kuvan tekeleestä

      Polleena kalastajana ei vielä katiskan anti hääppönen ollut, mutta niitäkin kuvia on satavarmaan tiedossa. Pyydystä ja päästä - kalastus on mitä luontoystävällisintä juuri katiskalla tehtynä.

      pollea edson

      • Tuosta johtaja Edsonin poistetusta kommentista vielä senh verran, että eikös olekin hauskaa, että meille tulee yhteisiä ehdotuksia niinkuin RKP ehdokas minulle ja Wholle ja paras puolue: Kokoomus samin minulle ja sinulle.
        Vaikka en minäkään kokoomusta äänestänyt enkä RKP muulluin kuin Elisabeth Rehnin presidenttiehdokkuutta josku, niin meissä kaikissa taitaa pillä riittävästi jonkinlaista tunnistettavaa konservatiiviä, että meille keinoäly suosittaa kokoomusta


      • Anonyymi
        Ali-Baba kirjoitti:

        Tuosta johtaja Edsonin poistetusta kommentista vielä senh verran, että eikös olekin hauskaa, että meille tulee yhteisiä ehdotuksia niinkuin RKP ehdokas minulle ja Wholle ja paras puolue: Kokoomus samin minulle ja sinulle.
        Vaikka en minäkään kokoomusta äänestänyt enkä RKP muulluin kuin Elisabeth Rehnin presidenttiehdokkuutta josku, niin meissä kaikissa taitaa pillä riittävästi jonkinlaista tunnistettavaa konservatiiviä, että meille keinoäly suosittaa kokoomusta

        Niinpä niin, järjestys taisi olla puolueissa jotenkin niin minulla, että kok, rkp, lib, sdp, kesKUSTA, ... vihreät

        Pressaksi äänestin ed. pressavaaleissa rkp:n ... ootas ny, kun lunttaan, no se natomies ja vapaan lähdekoodin faija ... Torvalds

        Mutta että konservatiivia, no joo. Kyl se biologia pakosti jonkun solun on silviisiinkin värjänny, mutta viherpesu siihenkin vaivaan auttaa. Ja kunnon linkous päälle, sano edson


    • Olin ihan oikeasti nettikartalla tutkimassa Kemi yhtiön väylätietoja sen mahdollisen uuden suursellutehtaan tuonnin ja viennin kannalta.
      Siinä yhteydessä huomasin että siinä Tornion kupeessa oli Räyhä niminen venesatama. Panin hakimeen kyselyn: Räyhä Tornio nähdäkseni tarkemmin mimmonen paikka ja ensimmäisenä tuli tietokoneelta esiin kirjasuositus:
      https://www.suomalainen.com/products/rayha-ravun-kiukkupuuska
      Ja tämä siis ihan tosi, mutta kyllä lähes alkoi hymyilyttämään, että kaikkea ne lapsille kirjoittaa.

      • Anonyymi

        Tornio on muuten hieno paikka, niinkuin Kemikin tavallaan. Luonto on ihmeellinen niillä kulmilla ja paikannimet vieläkin ihmeellisempi.
        Se hotelli Rauha vaikutti jotenkin piilobordellimainokselta. Män och vet! (Mene ja tiedä)
        Siinä on muuten juurikin Ajoksen ja Röytän satamilla suuri merkitys Merilapin taloudella ja suurten syväyksien kuljetukselle tarvetta. Siksi kai Hämälä halusi valtiolta väyläinvestointejakin Ajokseen jotta tarpeeksi suuret laivat voivat tuoda ja viedä tawaraa..
        Pitääkin mennä vielä lisää katselemaan niitä nykyisten väylien syväyksiä ja palata astialle.
        Eller hyr?


    • Anonyymi

      Juu, hianosti ajoi Valtteri. Tuollaisten suoritusten perusteella jatkopaperi Merssulle lienee selvä.

      Jaa ettäkö (piilo?) konservatismia löytyis? No monta vikaa meikässäkin voi olla, mutta konservatorviutta ei löydy kyllä mikroskoopillakaan...

    • Anonyymi

      No nythän tuli tarkastettua sekä Ajoksen, että Tornion Röyttän väylät. Torniostahan lähtee eniten Outokummun tavaraa maailmanmarkkinoille juurikin Tornion terästehtailta.
      Röyttän väylä on vain 9 metrin syväyksellä ja enintäin 165 metriä pitkille aluksille tarkoitettu. Sitäkin voisi kyllä nostaa esimerkiksi 10 metriin ja 200 metrin aluspituuksiin. siksikin että silloin sen LNG terminaalia voitaisiin laajentaa ja sinne pääsisivät myös vähän suuremmat LNG tankkerit kuin pelkät bunkkeriluokan tankkerit

      Ajoksen väylä on 10 metriä ja kaavailuissa on ruopata se 12 metrin syvyyteen uuden sellutehdas ryppään vuoksi. Mukaanlukien siis Kemijärven projekti.
      12 metriä ja ilman pituusrajoituksia mahdollistaisi riittävän suurten alusten pääsynh satamaan sekä raaka aineen tuonnin, että lopputuotteen viennin kannalta.
      Ruoppauksen hinta on koko projekteihin suhteutettuna aivan pieni.

      Eller hyr?

    • Tässä meidän väylistämme kiinnostuneille erittäin hyvä yleiskartta:
      https://vayla.fi/documents/20473/23434/suomen_tarkeimmat_vesitiet.pdf/ddeb9288-1e60-490f-8c1d-dc2e87ac2d7a
      Vaatii vähän veivaamista jotta saa otteen miten sivu siirtyy ylös-alas ja syvyyssuunnassa suurenee.
      Siitä näkee, että meillä on niitä 15.3 metrin syväväyliä vain Kotkaan, Nesteelle Porvooseen, ja Nesteelle Naantaliin. Nykyisillä 15.3 metrin syväyksillä taitaa täydessä lastissa päästä perille runsaat 100000 tonnin alukset. Minun merillä ollessani ei saatu tulemaan kuin 80000 tonnia porvooseen. Alukset olivat kapeampia ja siksi suuremmalla syväyksellä
      Meillä on lisäksi valmiina Inkoon 13 metrin väylä, Kokkolan 14 metrin väylä ja Porin 15.3 metrin väylä. Muut ovat yleisesti noi9n 10 metrin syväyksillä ja sisävesillä jotain 4.2 mikä mahdollistaa noin 5000 tonnin aluskoon Saimaan kanavan kautta. Sitten tulee sulkujen leveys rajoitteeksi

      Rauman väylä on myös tärkeä ja laajeneva. Varsinkin jo Metsä Group laajentaa mäntysahaansa siellä kun silloin puuta alkaa automaattisesti tulla Suomen hlkopuoliselta hankinta alueelta ja sitä on edullisinta kuljettaa suurilla noin 12-13 m syväystä vaativilla bulkkialuksilla tai 30000-50000 tonnia lastipainona

      • Kävin pikapikaa tarkistamassa noita Raision alueen satamia ja kyllä Raumalle ja Uuteenkaupunkiin onj suunitteilla 12 metrin väyläparannus.
        Sen lisäksi pitäisi yhdistää Saimaan vesistä Heinolan alapuolella Päijänteen vesistöön ja vetää uusi isompi kanava sieltä Heinolan alapuolelta vaikka Loviisan Vakon satamaan tai uuteen meriyhteyteen jossain siellä päin. Se ei olisi aivan ylivoimainen urakka. Pelkää maanomistuksen pientä järjestelyä ja melko helppoa ja simppeliä kaivamista
        Kansallinen tuotto olisi ihan eri luokkaa kuin vaikkapa Tallinna tunnelilla.
        Eller hyr? No sitä ei vaan itse ole enää näkemässä


    • Anonyymi

      Hisi vieköön. Se on taas wiikonloppu lopuillaan. Onneksi saatiin sentään uusi anomuumi eli tavanomainen tarjoaja. Hieronta ja rentoutus palvelut Oy jostain Gambiasta.
      Whookin taas lähtee wiikoksi pakoon töihin ja keräämään uutta konservatiivisyyttä.
      Hywä että suomalaisen renkaat pitivät tänä viikonloppuna Pakussa! (Baku suomeksi)
      Eller hyr!

    • Anonyymi

      Bakun lyhennelmä vielä katsomatta, mutta auton luisua, pölyn ja kivien sinkoamista sai tarpeeksi eli kylliksi, kun katsoin Argentiinan rallia.

      Tosin vain sen viimeisen etapin katsoin tällä kertaa, missä Latvalakin pärjäsi. Jossain vaiheessa ne uusii taas koko rallin lyhennelmänä ja sit taltiointi naps päälle. Mä tykkään seurata rallia mieluummin kuin formulaa.

      Tänään seuraan työmiesten tekosia, kun laittavat tasakattoparvekkeen kuntoon. Jaloista poistun kuitenkin takavasemmalle.

      edson

    • Anonyymi

      Minäpä heitän tänne tämän jutun. Juttu on minun mieleeni täysin.

      https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2019/04/27/kylla-kansa-unohtaa/?fbclid=IwAR1xYXHTEP5G5BipBKii0rBmufWKlEAAJRdOhqzvaiBwyif77wvBEyyeGJ4

      Aikoinaan "suututin" tämän uuninpankomiehen ja hän katkaisi mahdollisuuteni kommentoida hänen juttujaan. No se johtui siitä, että vaikka punavihreys onkin veressäni, niin pankomiehellä oli vain punaista verta jutuissaan. Hän ei pitänyt ollenkaan siitä, että kerroin punaisen veren perimän tarkoittavan osin yhä sitä, että "se, mikä on minun, ei kuulu muille", mutta muut ollaan valmiita jakamaan kaikkien kesken. Eli siis sen toisen oma on myös minun omani, mutta ei päinvastoin (päin vastoin)

      kirjoitti edson, joka samalla kuuntelee kun työmiehet purkavat terassin kattoa

    • Anonyymi

      Edsonni siis aikoo olla työnjohtajana tänään, vaiko perätä päivystävänä rakennuskonsulttina. No saammapa se, pääasia että on pätevä.
      Minä en ole enää oikein pätevä missään. Melkein joka asiassa löytyy joku joka tietää ja osaa enemmä'n, paitsi kemiassa ja puun liikkumisessa merillä ja päätymisest' erilaisten koneiden ja kattiloiden kitoihin ihan eri puolella maailmaa. Sitä olen siis työharrastuksena tutkaillut lähet päivätyönä jo vuosia, miin pakkohan siitä on omalla kiinnostusalueellaan olla selvillä paremmin kuin sellainen jolle sellainen on vain satunnaisesti vieraileva aihe.
      Örjan on taas järjestäny kolmen koon kokouksen tälle päivälle. Se on kova kokousten jrjestäjä. Ilmeisesti oli työnjohtajana mökillään kun ei jo viime viikon lopuilla järjestänyt.
      Käyn näyttäytymässä uusiis pilli cargo housuissani, joissa hoikkuus korostuu!
      Eller hyr

    • Voi meitä, se on vasta maanantai ja vasta huomenna Wapunaatto. Onneksi tulee vapaapäivä keskelle wiikkoa jotta pääsee myös työn raskaan raataja Dr. Who vastaanotoltaan kotiin ottamaan rennosti ja valaisemaan meitä alkuviikon aikana mahdollisesti kehittyneillä neo konservatiivisillä eli uus-partaradikaaleilla ajatuksilla. Aivan selvä piilolonservaattorihan hän on. Ei muuten ajais turbo dieselillä vaan ainoastaan tuulisähköä tankkaavalla kalliimmalla Teslalla, mihin köyhimyksillä ei ole varaa, mikä luonnollisesti erottaakin heidät luonnonkuluttajiksi eikä suojelijoiksi kuten tuulivoima Teslan radikaali omistaja ja syntymävihreä ;)))
      Kolmen K kokouksessa ei mitään uutta paitsi että väänsimme kättä Eikan kanssa niin, että totesimme minun oikeassa kädessäni olevan enemmän voimaa kuin hänen vasemmassaan.
      Örjan vaari edelleenkin entisellään eli vielä jaksaa painaa kaasupedalia.
      Minusta puolestaan tuntui siltä, että olisikohan kohta sellainen päivä, että pitäisi tehdä lenkki vaikka Abboforsin maisemiin. Voin sen jäähtyneen kahvin kuitenkin siin' pihalla maisemaa ihaillessa juoda tuuttinini kautta.
      Nyt keksimään jotain kujetta jollekin tai kansalaisopetusta joillekin toisille

    • Anonyymi

      "Työn harhaanjohtaja" kompastui aika pahasti ja löi nenänsä. Onni onnettomuudessa kynsin vain pihatietä, mutta molemmat silmät mustana kuljeskelen ja tikkejä nenässä ja ranne hellänä. Ja tasaisella helevati sentään kynsin, vaikka olenkin viikon päivät "rämpinyt" puiden ja niiden oksien seassa kertaakaan kaatumatta.

      Jäi katiskakin kokematta

      Mutta tämä pikku juttu ei estä iloitsemasta Espanjan vaalitulosta eikä sitä, että katto on kondiksessa. Itselleni jäi osatyö, minkä ns. handlaan eli kaiteen teko.

      edson

      • Voi "Pyhä" Edsolvent parka. Sillein kompastelee. On muuten itsellenikin viimeiseltä 5 vuodelta 3 ei toivottua kaatumista muistissa. Ekassa sielläjkallion pihalla mustalla jäällä murtui vasen nilkka
        ha tokassa viime kevään sairaalasta pääsyn jäkeen putosin yällä kanveesiin ja vasen ranne pikkusen murtui. Sitten putosin vielä toisen kerran yöllä kanveesiin ollessani keittiön vesikraanalla ja mitään ei murtunut mutta selkaan tuli hiertymäjälkiä.
        Täällä yli 70 v iässä mihin St. Edsonkin on jo päässyt täytyy alati vahtia askeleitaan ja analysoida miten välttää kaatuminen seuraavalla kerralla..

        Minä luulen suurin piirten selvittäneeni kaksi täällä kotona sattunutta pökräämistä joista molemmat keskellä yötä liikkeellä ollessaan. Pitää antaa verenpaineen nousta ennenkuin l'htee liikkelle. Eka kerrallahan paineeni olivat ihan liian pieniä ja verenpainelääkkeitä lähes kokonaan poistettiin toka kerralla syy ei varmaankaan ollut verenpaineen vaan ihan toisenlaisen nukahtamisen kombinaatio. Jokaisesta vastoinkäymisestä on opittava.
        Sympatiani ovat puolellasi. Lähettäisit nyt kuvankin murjotusta Edsonista.
        Noista pyhistä puheenollen palautan kaikkien lukijoiden mieleen että Vantaan Pyhän Laurin kirkkoa kutsutaan kielisyistä keinotekoiseksi pyhäksi Lauriksi, kun sen oikea latinan kielinen nimi on St. Vitus ja tämä on sitten 100% totta
        Vierailin muuten joskus Prahassa St. Vituksen katedraa.lissa. Tlosi hieno katedraali. Praha oikea länsimaisen kulttuurin pesä!


      • Anonyymi

        No nyt vasta tuli kelailtua tekstejä koiravahdissa hiukan taaksepäin ja toden totta hyvin olet klyyvarillisesi lentänyt.
        Minulla jokaisessa kolmessa kaatumisessa kasvot välttivät osumat. Ranne on usein se mikä ottaa siipeensä kun se on refleksinomaisesti juuri sellainen osa joka ensimmäisenä yrittää iskua pehmentää.
        Nyt vaan hoitoa perään. Tuo kasvojen hankittu pikapunoitus on wiikossa ohi. Jos ranteessa on pikku siru niin se on lastaa vähintäin se 4 wiikkoa. Se on silloin isommat käsiharjoitukset vähemmän harjoituksia.
        Eller hyr?


    • Anonyymi

      Olen tässä koirvahdissakin miettinyt miten voisi lohdutta kaatunutta Edsonia. No ei kai se vanha ryppynen pärstä ny ainakaan rumentunu jos se vähän väriä sai mustelmista ja sileämmäksi tuli turvotuksesta. Toivottavasti tämä faktojen esille nosto edes vähän helpotti

      Sille kokemattomalle katiskalle voin kyllä lohduttaa että ei sieltä ainakaan kalat vähene jos se seisoo päivän lisää kokematta. Paraimmillaan siellä voi olla kunnon soppa ainekset
      Eller hyr

      • Anonyymi

        Muuten, tein yhden katiskan aikoinaan minkkiverkosta ja siitä tuli hyvä, paitti, että nielun jälkeinen tila on tehtävän huolella. Kalan pitää saada kääntyä sinne perille helposti.

        Minkkiverkko ei tartte niitä reunarautalankoja, sillä se on itestään tarpeeksi jäykkää

        Kurja juttu, että kyläpahasemme ainut rautakauppa meni nurin.

        edson


    • Olenkin tässä nyt tosi aikaisin liikkeellä katsomassa miten on johtaja Edsolvent nukkunut lievän naarmuuntumisensa jälkeen. Miehiähän arvet vaan komistavat. Åitää vaan varoa ettei tule ihan mahottoman komeeksi tai hoikaksi niinku mie..
      Toivottavasti politiikassa tapahtuu jotain mielenkiintoista tai yllättävää vaikka Wappu tuleekin.
      Amerikassa Trumppi saa sontaa niskaansa ja jakaa sitä itse muille amerikkalaisille ja ulkolaisille kärryittäin. Voi amerikkalaisparat. Niillä on ihan kansallinen vainooja kimpussa.

    • Anonyymi

      Hyvin nukutun yön jälkeen en ole kuitenkaan varma joka kirjaimen osumisesta paikalleen. Toisella silmällä ja kahdella sormella sitä tässä ... nenä kääntynyt hiukka poskelle päin.

      Mutta hei, pikku juttu ja niinku Ali sano, pari naarmua vain nostaa komeuspisteitä.

      Kyllä tämä rauhansovittelija oli nolo eilen ja hiukka lasketteli lisää omiaan, kun selitteli, että vasta vaalien jälkeen omatunto alkoi painaa todella... Shia hän lienee ja sunni Saddamin tekoset lienevät yksi "syy" hänen kirjoituksilleen.

      Kunhan tässä nyt oikke herää, niin katotaan ... sano edson

      • Anonyymi

        Mikähän ois positiivista? No aurinko ainakin

        Tuo eilinen MOT oli taas ... kyl on vaikeata saada koronkiskurit aisoihin. Ja kyl on vaikeata selittää ihmiselle, että kun saa päähänsä ostaa heti tässä ja nyt, niin hiukka malttia.

        Ookoo, jos ja kun rahat monella tosi tiukalla, niin kyllähän sen tajuaa. Monesta hommasta ei tule mitään ilman tietokonetta tai puhelinta. Lisäksi, jos on vaikeuksia jo asunnonkin suhteen, työpaikan suhteen, lippuja ja lappuja lähetettävä sinne tänne, niin enpä halua olla se tyyppi, joka sormella osoittaa että so so.

        edson


      • Anonyymi

        Minkähän koin vähän enemmän kuin harmittavaksi?

        No geologi oli eilisessä aamuteeveessä selvittämässä tiettyjen "aineiden" tarpeellisuutta kuluttajille. Näin juuri sanoi, että kuluttajille valtavan tarpeellisia joo, ja kertoi meidän akkujen tarvitsemista raaka-aineista.

        Juu ja kun tiedostaa, mihin kaikkiin niitä akkuja himoitaan ... voi voi sentään. Autot, puhelimet ja kannettavat tietsikat eivät todella ole ainuita, sillä kohta kaikki käsityökalutkin ovat akkukäyttöisiä.

        Positiivisin mielin kuitenkin kuuntelin tiedenaisten ja miesten ja yhteiskunnan satsauksista tieteeseen. Ja kotimaan yksityisen rahoituksen tarpeellisuudesta myös.

        edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkähän koin vähän enemmän kuin harmittavaksi?

        No geologi oli eilisessä aamuteeveessä selvittämässä tiettyjen "aineiden" tarpeellisuutta kuluttajille. Näin juuri sanoi, että kuluttajille valtavan tarpeellisia joo, ja kertoi meidän akkujen tarvitsemista raaka-aineista.

        Juu ja kun tiedostaa, mihin kaikkiin niitä akkuja himoitaan ... voi voi sentään. Autot, puhelimet ja kannettavat tietsikat eivät todella ole ainuita, sillä kohta kaikki käsityökalutkin ovat akkukäyttöisiä.

        Positiivisin mielin kuitenkin kuuntelin tiedenaisten ja miesten ja yhteiskunnan satsauksista tieteeseen. Ja kotimaan yksityisen rahoituksen tarpeellisuudesta myös.

        edson

        Niin! Asiallisia kysymyksiä, mistä kaikki se Litium ja koboltti mitä nykyinen akkuteknologia tarvitsee, mutta jotka kummatkin loppuvat varsin pian kesken jos esimerkiksi ajoneuvojen akkuja aletaan enemmän tarvitsemaan. Minnes sitten kaasujalka laitetaan. No vanhaan luotettavaan diesel tankkiin tai jos ollaan kehitytty tarpeeksi pakon sanelemana nii n LNG tankkiin
        Doeseliä riittää nääs vielä kymmeniä vuosia baikka jokaiselle ja metaania ikuisesti kun se todellisuudessa on täysin uusiutuva "fossiilinen" siten että kaikki elollinen lopulta mätänee metaaniksi mikä kertyy jonnekin ja on sieltä otettavissa polttoaineeksi ja uuteen itsensä kiertoon.
        Mitäs nyt sanovat ydinvoiman vastustajat?


      • Anonyymi

        Tuon taisin mie kirjoittaa vaikka signeeraus unohtui.
        No ny ollaan jo pitkällä Wapun wietossa. Ulos ei ollut tänään asiaa, mutta huamenna taas
        Tänään on kuitenkin virallinen lupa Wapun kunniaksi ottaa peräti muutama paukander tavanomaisen mahdollisen yömyssyn lisäksi.
        Wiinahan on tunnetusti myös ikiwanha willin lännen kipulääkekin mitä käytettiin kun rivollin haavoja ommeltiin umpeen pikilangalla ja paukkuja poistettiin lihasta.
        Pullo huiskiä nopeasti kummasti karkottaa pienet kivut ja tekee myös ihmisestä notkean.
        Toivottavasti Edsolvent on toipunut työnjohtohommissaan sattuneesta tapaturmasta.
        Kyllä se aina siitä ajan kanssa ja niinkuin jo todettiin niin mies vaan komistuu pienestä kolhiintumisesta.. Se on jotenkin kuin osa miehuutta, eller hyr?
        Onkohan Dr hyylle koskaan sattunut mitään työtapaturmaa mistä olisi kipuja tullut ja joutunut arpiaan arvioimaan?
        Alfåns der Babanowich


    • Anonyymi

      Juu, vappukin kuulemma on. Ilmankos tässä on ollut rauhallista tehdä töitä tänä aamuna.

      Ja mitä, ranteen vammat pitäis kyllä kuvata jos turpoilee, herkkä osa menemään rikki. Mulla on taannoin leikattu vasemmasta ranteesta rannekanava-ahtautuma. Ei ole varmuutta mistä semmoinen tulee, jostain rasituksesta ynnä synnynäisestä taipumuksesta luultavasti. Siinä ahtautumassa oli siis hermo puristuksissa joka lopulta miltei halvaannutti oliko nyt kaksi sormea, ja aiheutti melkoisen hermosäryn. Leikkaus oli päiväkirginen ja aika helppo juttu, mutta toipuminen siitäkin oli pirun pitkä. Meni ainakin puoli vuotta ennenkuin käpälä ihan kunnossa oli.

      Tämän lisäksi taannoin sattui yksi paha kaatuminen olkapäälle, joka katkoi yhden jänteen ja rikkoi kieräjäkalvosimen tuhannen päreiksi. Siitähän tuli silloin kirjoiteltuakin aika paljon.

      Whoo

    • Anonyymi

      Kyllä teillä on hanskassa immeisen anatoimia ... kiertäjäkalvosimet ja rannekalvoahtaumat sun muut.

      Päänsärky helpottaa, siltä tuntuu ja räämeet poistettu silmäkulmasta ja näen hyvin ulos, ettei ainakaan eilen luvattua räntää sada. Aurinko paistaa sensijaan. Suututtaa edelleen kohelointi.

      Kaikenkaikkiaan tunnen päässeeni kuin koira kuuluisasta veräjästä näiden onnettomuuksien kanssa.

      Toiseen asiaan. Kysyivät eilen jossain ohjelmassa, että onko enää työmiehiä/naisia? Jumanklavita sentään, olisi tulleet katsomaan katontekijöitä tai rakennusmiehiä tai putkimiehiä tai sähkömiehiä ... kuulemma vain matalapalkka-aloilla ja palvelualoilla on työ-ihmisiä. Jotenkin edsonia nyppi se ohjelma.

    • Anonyymi

      "Kelan talous kuralla hakemustulvasta"

      Tämmöinen otsikko maassa jossa pääpölhö Sipilä jo laittoi työllisyyden kuntoon.

      Whoo

      • Anonyymi

        Kyllä kyllä, tuossa on jotain sangen koskettavaa tuossa kelakurassa ... ei oikke löydy sanojakaan ... kela kuralla ja työtä tarjolla ja elvytysvarat loppu ja enää ei ole kuin vaikeiden päätösten aikaa tarjolla. Siinä sillisalaattia vaikka vapun päivän lounaalle

        Tota tota.

        Yhtä ilmaisua makustelin vaalien tenteissä joskus. Sipilä sanoi, että ed. hallituksen alussa velka kasvoi miljoona ekua per minuutti.

        Kaikenkaikkiaan ei näistä piruista selvää ota edes edson


    • Anonyymi

      Silloin, kun lapset olivat aika pieniä 8-10 öbaut, kävimme vapputorilla ja ihmettelemässä muutenkin Espan hulinoita. Pelkkä busssilla tai metrolla ajo oli jo "elämys". Muuten vappuni istuin aina töissä, muistaakseni.

      Vaikka joskus tuleekin sellainen valkolakkiyökötys, niin hyvinhän sen perinteen ymmärtää. Itellä ei ole lakkia ollut päässä kuin silloin torkkarijakotilaisuudessa. Vaikkakin ... todella ilolla muistelen sitä aikuisena suorittamaani koulun käyntiä, suuri oli tiedon halu eikä ns. kilpailua kuin itsensä kanssa.

      Oikeestaan nyt kiinnostaa luonto-ohjelmat, sillä monimutkaisempien teknisten kysymysten tajuaminen olisi vaatinut opiskelujen jatkoja niillä aloilla. Onhan luonto-ohjelmissakin tietty korkeampaa ymmärrystä vaativaa, mutta se ei niin haittaa (ne tiedon puutteet) kuitenkaan seurata ketun juonikkuuksia tai pikkulintujen kisaamista pesäpöntöistä. Kirjosieppo kun näyttää usein voittavan ne kisat.

      edson

    • Anonyymi

      Leppoisaa vappupäivää tännekin, kaikille 3 miehelle.

    • Kappas vuan, ja hauskaa wappenia herroilla ja myös vierailulukeville mummoille.
      Jo vain oli yllättäen Dr. Whoollakin kokemusta luiden murtumisesta ja rannehankaluuksista. Ei ole ainoa jolla se rannekanavan ahtauma on pitkiä ongelmia aiheuttanut. Siskoillani kahdella oli myös se vaiva joskus ja pitkään vei ennenkuin parantui.

      Hyvä havainto tuo kelatulva vaikka Sipilä toistuvasti kehui hoitaneensa 140000 työlliseksi. Ehkä sitä saavutettua työn laatua pitäisikin hiukan tarkastella kun tuosta kelatulvasta johdettuna voisi epäillä melkoista tempputyöllistämistä ja tunnin parin viikkotyöllistämisella tilastoista puhdistamista.
      Koko ajan on kuitenkin tullut uutisia että ihan täyspäiväisiä oikeita työpaikkoja on lakkautettu tuhansittain.

      Eihän sitä tietenkään voi kieltää etteikö muutamin paikoin olisi myös tuhansittain täyspäiväisesti työllistetty, kuten juurikin Lounaiskulmalla, missä telakat ja autoteollisuus ja osa muutakin suurteollisuutta sijaitsee.

      • Anonyymi

        Joo, onni Turun seudulle tuo Meyer. Olisipa vain telakka edelleen kotimaisessa omistuksessa,
        mutta hyvä työllisyyden kannalta näinkin.

        Whoo

        Ps. näköjään tää tietsikan foxi ei kysele kuvia, hianoa.


    • Anonyymi

      Ja vappuun kuuluu tietysti myös poliittiset palopuheet. Halla-aho esitti itseasiassa mielenkiintoisen ajatuksen: pitäisikö hallitus automaattusesti muodostaa aina kolmen suurimman puolueen varaan? Tässähän tietysti demokratia toteutuisi, vaan syntyisikö välttämättä toimintakykyisiä hallituksia? Tuskin.

      Who

      • Anonyymi

        Entäs jos suurin jätettäisiin pois ja hallitus muodostettaisiin kolmen seuraavaksi suurimman puolueen kesken vähän de'Hondt systeemiä soveltaen. Vai tulisiko siitäkään mitään, koska aina se joko suurin tai pienin joukkoon pääsevä puolue olisi ongelma niille kahdelle muulle, eller hyr?


    • Anonyymi

      Juupati juu, taas poistokirves heiluu, loistokkaat analyysimme Edsonin naamataulun muuttuneista ominaisuuksista olivat toki jo liikaa.

      Who

    • Anonyymi

      Nenänikö pelkkä kyntöaura?

      Voisi siis käyttää kynnön yhteydessä myös kylvökoneena. Sieraimiin vain herneet ja vedoks eli menoks.

      Tuollaista on varmaan jo kokeiltukin, ei muuten olisi syntynyt se sanonta

    • Anonyymi

      Harmi etten nähnyt sitä punaista vappunenää ja pandakarhusilmiä taikka supikarhunaamaria.

    • No tunnistettiinpa sekin, että robo ei kestä esimerkiksi miesten keskeistä hyväntasoista ja laatuista huumoria. Robo taitaa sittenkin olla naisten ohjelmoima?
      Minusta Edsonin kaatunut nenä luomuaurana oli ihan hyvä tiedeuutinen näin vapun ratoksi
      Ali Baba

    • Tuon ylläolevan laitoin rekisteröityneellä Ali-Baballa katsoakseni poistaako robo rekisteröityneenkin vappu-uutisen. Tietysti nyt myös vaihteeksi varmuustallennettuna mahdollista uusintalähetystä varten.
      Hyvää lattaria tulee juuri tällä minuutilla RadioSuomesta

    • Huhhahhey, voi kun vappu loppuis ey!
      Tämän vapun saaliiksi jäikin mukavia muistoja. Edsonin nenä spekulatiivisine uuskäyttöineen
      Melkoisia hallituskaavailuja joihin emme mitenkään pysty vaikuttamaan, vaikka kuinka yrittäisimme.
      Robosta taisi ihan sattumalta paljastua miksi sillä ei ole logiikkaa. Paljastui jopa yksi yksityiskohtainen epälogiikan osanenkin, eli robo ei osaa eestiä vaan jos joku käyttää eestiläistä sanaa lehtopöllöstä niin robo tulkitsee puhuttavan ulosteesta ja punakynä käy. En siis voi mainita eestiksi lehtopöllön tai sen poikasten nimiä!
      Huomenna on taas arki pari päivää. Mitäs se meille vaapaaherroille, mutta työn orja Who joutuu taas hikoilemaa pitääkseen pomonsa tyytyväisenä. Tarkoitan siis pomoaan eli sheriffiään!

      Toivottavasti Edsonin nenä alkaa olla kohta edustuskunnossa ja nenän ympäristö vaalentunut

    • Nyt kun ollaan minun työvuoroni parhailla hetkillä niin täytyty juaruta srn verran, että huomenna kauppoihin. Eiköhän siihen mennessä saane keksittyä mitä ostaa. Pakko on ostaa että rahaa johonkin kuluis. Ehkä siitäkin ostamisesta joku jossain pakkaa osaksi saa.
      Edsonin huoltoasemalle pitäisi kyllä saada yksi kesä ajelu tehtyä, mutt se väläys minkä näky kuokkana käytetystä Edsonin nenästä oli kyllä aika pelottava. Tosin sellaisenaan yhtä hyvä tuntomerkki kuin Ristnan punainen majakka,
      Eller hyr?

    • Anonyymi

      Hallitus ...

      eiku skumppapullot ekaks. Eivät nämä yhteiskunnan toivot jaksa kantaa edes tyhjiä juhlajuomiaan pois juhlapaikalta. En tiedä, saako niistä pantin. Jos saa, niin kokkarit voivat vedota koko vuoden ainakin pullonkerääjien huimiin tuloihin ja jäädyttää kaikki palkkaneuvottelut, koska pullonkerääjät ovat panneet lisäansionsa heti kulutukseen ja se on vaikuttanut siten koko yhteiskunnan hyvinvoinnin kasvuun.

      Yle otsikoi Kokoomuksen 2000- luvun alisuoriutujaksi. Kumma juttu mielestäni. Hyvin on selvinnyt kuitenkin joka vaaleissa. Vankat omat skumpan juojat takaavat säässä kuin säässä vaalituloksenkin, jonka siivoavat ne pullojenkerääjät

      Hallitus ...

      Eiku, noi perintätoimistot ja niitten laskutus. Toista se oli ennen, kun valtionkonttori löi korkoa koron päälle.

      edson

      • Anonyymi

        Hallitus ...

        eiku ekaks tiatoo : Esimerkiksi SOK on arvioinut, mitä Prisman keskimääräisen elintarvikevalikoiman eli noin 20 000 tuotteen hiilimerkintä maksaisi.

        Pashat jaan pahan hajun kera. Vain 20 000 elintarviketuotetta? Kuinkahan immeinen oikein nykyään pärjää noin pienellä valikoimalla. Huolestuttava tilanne.

        edson


    • Anonyymi

      Vaikuttaapi hyvältä. Johtaja Edsolventin luomuaura on selvästikin uusiutumassa nopeasti hetkellisestä kyntökäytöstä.
      Nyt alkaa jo Prisman ruokatarjontakin kiinnostaa.
      Lyllä se muuten nopeasti ajatellen aika suurelta tuo elintarvikelajienkin määrä kuulostaa varsinkin kun se olisi vain yhden suurmyyjän valikoima.
      Tähtäilen tässä että määnkö kaupoille vaiko enkö
      Jostain luin tänään, että heikentynyt hajuaisti saattaa lyhentää ihmisen ikää. Siksiköhän naiset elävät keskimäärin kauemmin kuin miehet kun ne nuuskivat kaikkea!
      Alimmat toivotukset loppuviikon alulle

    • Voi Juutas, että osasikin jäähtyä enemmän kuin tarpeen. On siinä meidän vahtimilla lintuparoillakin kovat paikat. Varsinkin niillä jotka nopeimpina ehtivät hautoa jo poikeaset esiin kuten Hagrut
      Usein sattuu niin että myöhäinen kova takatalvi on turmioksi lintulapsille joilla ei vielä ole kaikki itse kehitetty suojarasva ja höyhenet ympärillään
      Sellaista se luonto on.

      Ylen arvio kokoomuksen alisuorittamisesta ei minunkaan mielestäni pidä erityisemmin paikkaansa. Kokoomuksella on aina ollut noin 17% äänestäjäkunnasta silloin kun normaalilaista äänestysaktiivisuus on päällä. Kokoomuksen nousu tai lasku onkin oikeastaan RKP tavoin suoraan kiinni kokonaisäänestysprosentista. Mitä pienempi, sitä suurempi noiden osuus ja mitä suurempi, sitä pienempi. Kokoomuksella kuitenkin hyvin harvoin alle 17% eli vakionsa vakioäänestysprosentilla.
      Tarvitsemme tähän kuitenkin vahvistuksen Raision analyytikolta, Dr. Huulta!

    • Nyt testaan ihan viihteeksi yleisen kinkkutietouden:
      Mikä olisikaan kinkkujen kinkku:
      Kirmaiseva kinkku
      Karmaiseva kinkku
      vai Parman kinkku?
      :)))

      • Anonyymi

        Paras on ihan kotimainen kinkku. Ei kirmaise, ei karmaise, eikä ole ilmassa kuivattu kuiva kova käppyrä.


      • Anonyymi

        Nuoruuden herkku oli kirmaiseva kinkku
        vanhuuden herkku taas sama kirmaiseva, vaikka ei niin enää jaksa kirmaista, mutta ei missään nimessä ole karmaiseva saati että kuivattu

        totesi rehellisesti edson toinen silmä täysin ummessa


    • Anonyymi

      Entäs yksi naurava nakki
      mukillinen nakkeja vai
      nakit ja muusi vai
      ihan nakke ja nakuttaja?

      kysyi edson

    • Anonyymi

      Entäs yksinäinen palmu vai
      vaiennut viulu vai
      paimenhuilu, joka soi niin katkeraan?

      jatkoi edson

    • Anonyymi

      Sitten viimeiseksi, mutta ei vähäisemmäksi siis
      Muistojako Pohjolasta
      vai kotimaasta
      vai ihan Karpaaseilta?
      Tai ihan muistoja, muistoja vaan

      ed.

      • Anonyymi

        Minä muuten hyvin paljon pidän vanhasa suomalaisest iskelmäst, Dallape`, Humppaveikot, Teijo Joutsela, A. Aimo Henry Theel etc.
        Pidän myös ns. korsuorkesterimusiikasta, evakon laulusta, piirpaukuttelun valamon kirkonkelloista ja voe,voe niin monista klassisista venäläisistä valsseista ja lauluista.
        Ryssäähän ei ihmisessä siitä huolimatta tarvi edes hiivaksi olla, mutta jonkinlainen kaikaus kauas pois siitä luultavasti vallitsevasta kurjuudesta.
        Siinä mielessä venäläisiä ei pidä aliarvioida: Vaikka he joukkona muuttuvat ryöstäjiksi ja herrakansaksi wanna be niin yksilöinä heillä on hyvät tavat ja he ovat erittäin luovia selviämään vaikeissakin oloissa.. Toisaalta se sama sentimentalia ja kaipuu joko paremmasta tai kotiin jääneestä lopulta paremmasta heijastuu Malin ja Cabo Verden lauluissa ja musiikissa. Minen muunkin mutta erityisesti noissa. Kuubalainen musiikki Xavier Gugatin aikaan vetosi hiukan vauhdikkaampaan duurillisempaan osaan ihmisaten sieluissa.
        Va säjer herren


    • Anonyymi

      Odotahan kun on "salkkarit" katsottu :))))
      Eller hyr

    • Anonyymi

      Onhan Edsonnilta tullut lyriikkaa urakalla. Ettei vaan täräyttänyt se kyntö runosuonta sijoiltaan.
      Toisaalt kirmaisevista kinkuista ja nauravista nakeista on helppo alkaa johtamaan hupia kuten esimerkiksi tällainen aivan merkillinen yhdistelmä, että tunnettu kirjakauppa Adlibris on samalla sukankutimien ja lankojen suurmyyjä.
      Jokin logiikka ja yhteys tuollakin ythteensovittamisella on oltava?
      Eller hyr?

    • Anonyymi

      Muistakaahan sitten Johtaja Edsolvent ja Raision Warren Buffett, Dr.Huu, olla huomenna hyvin, hyvin varovaisia aamulla töihin kaikenmaailman ferrareillanne lähtiessä.
      Minulla taas ei ole mitään ongelmaa edes kuluneilla kesärenkailla jollaisia ei tietenkään ole, mutta jos olisi, kun olen luonnostani aivan loista kuski, eller hyr?
      Koska tahansa ohittaisin kunnon baanalla hianolla 2 litran bentsakoneellani Dr. Whon jitaan nokimoukarin! ;)
      Ali Vaan

    • Dr. Whoolta olen joskus toivonut suuntaa antavaa kuvausta millä hän omaisuutensa tahkoaa. Siihen ei tarvitsisi puuttua negatiivisesti kuten puututtaisiin jos hiukankaan raottaisi oikeaa tunne lämäänsä. Heti alkaisi sataa tikareita ja samuraita vääntämän kaiken mahdollisen haitan raottajalle irti
      Tuunista ja tienestistä ainakin me miehet kykenemme viskaamaan hulvatonta mutta kuitenkin ihmisen henkisen vahinngoittamistarkoituksetonta kivaa ja hauskaa huumori
      Van Hyr?

    • Anonyymi

      No ni, iltavuoro ollut taas ahkerana

      Tuosta tikareiden viskelystä, jos paljastaa jotain sisimpäänsä tai ... no täytyy sanoa, että olen tietty heitellyt "kunnolla" joihinkin tyyppeihin tikarisateeni ja siitä syystä, etten ole pitänyt heidän joistain ilmaisuista tai asenteista. Tällanen olen, tasan tarkkaan epäsosiaalinen sekä luonnossa että luonnoslehtiössä. Ja sitten taas toisaalta ... joskus jopa sosiaalinen. Palvelualalla olin sekä sosiaalinen että jääräpää. Pärjäsin ihmisten kanssa, mutten kaikkien läheskään. Käsittämätöntä, että palvelualalla pitäisi kaikkien kanssa tulla juttuun.

      Suorastaan kuvotti tähtitieteilijästä tehty Itse asiassa kuultuna- ohjelma ja Valtaojan optimismi varsinkin. Ja se hänen syleilynsä. Ihan loistavan sopuisa mies, mutta ei miun makuuni olleskaan. En tiedä, pystyykös tätä kappaletta jotenkin yhdistämään tuohon ylempään kappaleeseeni ja tehdä siten diaknoosia. Pystyy tai ei, niin ei sillä ole kuiteskaaan merkityksiä minulle.

      Oho, mitäs tekstiä edsonilta luonnoslehtiöstään.

    • Anonyymi

      Noista venäläisistä ... eipä ole oikein kuin aavistus

      No kansanahan ovat joutuneet selviämään ja yksilötasolla joutuneet luovimaan luovimisen jälkeenkin. Jotenkin se ruoka on pöytiin ollut saatava. En osaa suhtautua sellaiseen mielipiteeseen oikein mitenkään, jos sanotaan että venäläinen on luotettava ja ystävällinen ihminen. Sen toki uskon, että kunhan on tutustuttu tarpeeksi, niin pohjimmillaan sieltä löytyy inhimillinen ihminen. Totta hitossa löytyy, johan sen kertoo maatuska nukkekin ja sipulin kuoriminen.

      Juu ja ei tuo kommunistinen aika ainut synkkä aika ole voinut olla, sillä venäläinen mestarikirjoittaja ei olisi kyennyt luomaan googolimaista maisemaa ilman sen ajan ympäröivää yhteiskuntaa.

      Ai niin, piti vielä sanomani, että kyllä venäläisessä musiikkisoinnussa on oma viehätyksensä.

      edson

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Nyt vasta pääsin kuuntelemaan tuon Katjusha version kuulokkeista.
        Tämä versio oli kyllä kaikkein venäläisfasistisin kuulemistani Katjushoista.
        Siinä oli muiden kansojen alistamisen veren maku laulussa
        Ali Hyr


    • Kävinpä lopulta ulos... anteeksi ulkoilemassa. Oli tavallaan siedettävän lämmintä kun otti matkaan jo kaappiin haudatut laamapipon, välikausitakin ja hanskat.
      Kävin samalla pankkiautomaatilla täydentämässä vähän eurokassaa. Kyllä aina hävettää se määrä rahaa mikä ihmisen tilillä on. Kyllä senkin parempi paikka olisi jonkun kärsivän afrikkalaisen keisarin kirstussa vaikka kehitysapukäteisenä.
      Kukaan ei siis vielä ratkaissut sitä exlibris asetelmaa: Kirjallisuus, sukankutimet ja langat niinkuin yhdistettynä myyntistrategiana!

    • Anonyymi

      Dr Wholle, joka on vielä rahanteosta höyryävä kuin Charme Asserdahl aikoinaan työnsä ravattuaan olen innovoinut uuden tietokonepelin. Tässä vaiheessa vasta nimi ja sytykkeen olen saanut tietysti Mexicolaisesta musiiksista Kyseessä on rahantuplauspeli:
      Peso Doble !

      Alles hyr

    • Anonyymi

      Mulla on mennyt tuon kanalauman kanssa tehokasta työaikaa ihan persuksille

      No huomenna päivä uus ja kot kot kotkottakoot vajakit, mitä kotkottavat. Ihme, että joskus olen samoilla saiteilla viihtynyt. Ainoo selitys on se, että silloin oli miehiä enemmän kirjoittamassa, ei pelkkiä juoruämmiä.

      edson

      • Anonyymi

        No just kun meinasin kääntää sivua niin häähä ilmestyi ja todensi epäilyni. Täytyy kuitenkin vilasta mimmosta elämystä on saatu aikaan
        Ahka Eli


      • Anonyymi

        No jo vain. Oli varmaan taas melko opettavainen reissu.
        Parempi varmaan on pysytellä asiallisilla miesten keskustelupalstoilla
        Täällä sentään välillä räpsähtää ferrareista kirmaiseviin kinkkuihin asti kaikkea yleistä mielenkiintoista ketään erityisemmin sinileimaamatta
        Ahka Eli


      • Anonyymi

        Eipä sua sinne kukaan ole pyytänyt saati kaivannut, itserakas tyrkky.


    • Anonyymi

      Tänään onkin ollut tavallista viileämpi päivä palstallakin. Liekö Edsonkin jäähtynyt kun takatalvi tuli
      Pitänee pistäytyä katsomassa onko karannut mummojen ketjulle viihdytystöihin. Siellähän ei muistini mukaan yhtä sanaa enempää tarvita melkoisen viihteen nostamiseen.
      Nyt ei kaksisia ole edes telkassa eikä politiikassakaan mitään todellista tapahtumassa ennen ensi viikkoa.
      Ahka Eli

    • No se on taas iltavuoro lähes lopuillaan. Varmaan Ed Sonnikin ottaa vähän tuoksuväliä kun tarjoamansa keskusteluvaihtoehto laittoikin koko keitoksen kuohumaan. Sillä lailla kyllä ihan hyvin toimittu, että siitä näki miten kovasti siellä kaivataan Edsonnia puhumaan muustakin kuin hautausmaista. Hyvin sait taas mummoja piristettyä. Herran pieksut jos minä vielä sanankin menisin esittämään niin sehän räjähtäisi kuin Tsernopylly koko ketju. Ne enpäs menekään vaan pysyn poissa enkä ota kantaa yhtenkään tänne välillä tarjottuun "matoon". Sama kauppias aina asialla. Sama joka elää vaan kihinästä ja hakee koko ajan tilaisuutta mille tahansa tekosyylle aloittaa sellainen.
      Sitten on tietysti erikseen Ed Sonnin vanhat suhteet jotka edelleenkin herättävät kovaa kaipuuta ja tunteita. Ehkä se Parman kinkku on innoittanut hywän Grappan kera.
      Sen kyllä muuten ihan sattumalta tiedän missä sitä karmaisevaa kinkkua tuotetaan
      Pitääpä katsella löytäisikö kansainvälisestä U tuupista jotain meille miehille mielenkiintoista
      Joko Edsolventin silmienympärys on maan vetovoiman aiheuttamasta pikku törmäyksestä vaalentuneet? Dr. Wholla oli varmaan niin karmaiseva päivä että on saunaan nukahtanut suuri sammio 12% pelkialaista tummaa makeahkoa Trappister olutta kiulussaan

    • Sivumennen sanoen vaikka Rouva Ceelle on suuri riski tulla meille kyläilemään, niin myös häntä latinon spesialistina ajattelin suunnitellessani sitä mehicolaista rahan toplauspeliä eli Peso Doblea. Hän saattoi jopa ymmärtää siihen sisällytetyn huumorin ja musiikin tuntemisen
      Eestin pesillä on tapahtunut yllättävää kuhinaa. Se kolmaskin Kiljukotkan pesä saattaa saada asukin, sillä sain sen napattua screen shottina sieltäkin. Molemmat sääsket saivat asukkaat ja vanhalla pesällä isäntänä häärii Ivo, eli Irman pitkä ja tuloksellinen era on ohi. Seili sai uuden parin. Haikaroilla mahottomasti poikasia jos kestävät takatalven, Kakkilla on jo elävät poikaset lämmitettävinä eli joukko "kakkiaisia"

      Ts. luonnolla on kuitenkin mennyt paremmin kuin meillä ihmisillä joista osalla edelleenkin on halu syödä toiset ihmiset ja kaiken lisäksi ylen harhaisista ja häiriöityneistä syistä puolustaakseen omaa virheellistä käytöstään.. Esimerkiksi Edson on käyttänyt hiukan epäsovinnaisia ja epädiplomaattisa ilmauksia, mutta ihan tarkkaan ollut itse asiassa oikella polulla.

      Onneksi täällä miesten kesken näistä asioista vloidaan kaikin ilmaisutavoin keskustella, kun lopulta ymmärrämme sen mikä oli kenenkin sanoman tarkoitus ja yhdeltäkään mieheltä se ei ole ilkeän luonteen tuottama tarkoituksellinen loukkaus vaan pahimmoillan epäsovinnainen kommun ikaatitapa mitä voi aina pikku hiljaa kehittää jos on sellainen taho kirjoiteltavana jolle on edes mahdollista vastata.

      • Anonyymi

        "... käyttänyt hiukan epäsovinnaisia ja epädiplomaattisia ilmauksia, mutta ihan tarkkaan ollut itse asiassa oikealla polulla". Kukahan sen oikean polun määrittelee?

        Pidin sinua tolkun miehenä, enkä ikinä voinut uskoa, että olet manipuloitavissa. Surullista.


    • Tässä vielä Jason Bourne filmejä sivusilmällä yövuorossa tsiikaillessani iskeytyi toiseen silmään tällain loistava esimerkki miten kiinalaiset luovat yksinkertaisesta sian laukusta huikeita herkkuja. Aika monimutkainen ja montaa maustevelliä vaativa prosessi, mutta varmaan m aistuis vaigga meidän wegaanillemme Raisiosta- Reso https://www.youtube.com/watch?v=-OrHg4jaLJw
      Ei hirveesti pakkaa vielä tässä vaiheessa uni päälle vaikka olis kaikki päivät aikaa koisia ja välillä kyllä vierailenkin vaaka asennossa kun ei ole enää niitä yrittäjän kiireitä Rehellisesti on kuitenkin sanottava että mieluummin olisin yrittäjä kuin eläkeläinen. Yrittäjän elämässä on sentään jotain muutakin seikkailua kuin että onko vielä huomenna taas kerran hengissä!

      Hyviä action filmejä on harvassa mutta tuo medusan verkko on niitä
      Draamakirjallisuutta sen sijaan ei tarvitse eds lainastosta hakea. Riittää kun käy vieraslukemassa tuolla mummuketjulla. Takuuvarmaa draamaa ajoittain. Varsinkin jos joku mies on käynyt sanallakin kannustamassa
      Ja pretskatti, tiistaiaamuna on kutsumatarkastus kirurgisella missä tarkastavat että miten heidän leikkelyittensä jäljiltä voi vielä olla hengissä. Ihme on tapahtunut

      Jos löydän vielä koiravahdin, 00-04 aikana jotain muuta mielestäni innostavaa filmiä miehille, niin postaan

    • Anonyymi

      No eipä löytyny muuta kuin mahottomia kalanrääkkäys videoita Pääkkösen tyyliin.
      Niitä ei kehtaa heikkohermoisille edes näyttää. Sen verran raakaa menoa
      Arveliali

    • Anonyymi

      Ali, sinä osaat ilmaista : "Ne enpäs menekään vaan pysyn poissa enkä ota kantaa yhtenkään tänne välillä tarjottuun "matoon". Sama kauppias aina asialla."

      Maura, ara, aurora, varis ... on sairas, sille ei voi mitään. Pyritään ymmärtämään. Itse koen hänelle tapahtuneen jotain hengellistä, suurempaa ja veikkaan, että joku yö vielä Helsingin Maunulassa nukkuessaan näki kutsu-unen. Lampaisiin sekaantunut lieksalainen mieskuoro tuli uniin ja lauloi "oi neitonen saavu ..." Mutta toi metaanilehmä on vain yksinkertaisesti yksinkertainen, kuuluu siihen suureen länsimaiseen vajakki-turhakkeiden joukkoon. Jos pitäisi valita, kumman jälkeläiset ovat vähemmän haitallisia maapallon elämälle, niin ylivoimaisesti sinne lammaskatraseen syntyneet, vaikkakin erikoisen näköiset karitsat, ovat parempi vaihtoehto jo senkin vuoksi, etteivät ole lisääntymiskykyisiä. Ovat pelkkiä hillittömän himon viattomia esiintymiä

      edson

      • Anonyymi

        Eikö olisi voinut tuonkin tekstimöykyn jakaa kappaleisiin. Eiväthän kaikki tunne meidän sisäpiirivitsejämme. Nyt tuli käsitys jostain lampaan ja lehmän ynnä mieskuoron sekasikiöstä.

        Keitähän ne sairaat ovat? Yksi kaatunut silmänsä mustiksi, toinen menossa kirurgille... ei ihan täyspäitä sielläkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö olisi voinut tuonkin tekstimöykyn jakaa kappaleisiin. Eiväthän kaikki tunne meidän sisäpiirivitsejämme. Nyt tuli käsitys jostain lampaan ja lehmän ynnä mieskuoron sekasikiöstä.

        Keitähän ne sairaat ovat? Yksi kaatunut silmänsä mustiksi, toinen menossa kirurgille... ei ihan täyspäitä sielläkään.

        "Keitähän ne sairaat ovat? Yksi kaatunut silmänsä mustiksi, toinen menossa kirurgille... ei ihan täyspäitä sielläkään."

        Jakaa tuonkin vaikka sitten kuinka pieniin osiin, kappaleisiin, osakappaleisiin, tai tekee tuosta vaikka runon, niin mikään tekstissäsi ei osoita, ettemmekö olisi erinomaisen täyspäisiä.

        Osapäisten vaan on niin vaikeata sellaista huomata, saati myöntää.

        kirjoitti tietty täyspää-edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Keitähän ne sairaat ovat? Yksi kaatunut silmänsä mustiksi, toinen menossa kirurgille... ei ihan täyspäitä sielläkään."

        Jakaa tuonkin vaikka sitten kuinka pieniin osiin, kappaleisiin, osakappaleisiin, tai tekee tuosta vaikka runon, niin mikään tekstissäsi ei osoita, ettemmekö olisi erinomaisen täyspäisiä.

        Osapäisten vaan on niin vaikeata sellaista huomata, saati myöntää.

        kirjoitti tietty täyspää-edson

        Whossa saattaa joku inhimillisyys välillä pilkahtaa, te kaksi muuta olette menetettyjä toivoja. Onko noin vaikeata olla mies?

        Vaikka ovathan pahimmat diktaattoritkin saaneet kallonkutistajilta puhtaat paperit. Ollakseen kunnolla paha on lantun leikattava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Keitähän ne sairaat ovat? Yksi kaatunut silmänsä mustiksi, toinen menossa kirurgille... ei ihan täyspäitä sielläkään."

        Jakaa tuonkin vaikka sitten kuinka pieniin osiin, kappaleisiin, osakappaleisiin, tai tekee tuosta vaikka runon, niin mikään tekstissäsi ei osoita, ettemmekö olisi erinomaisen täyspäisiä.

        Osapäisten vaan on niin vaikeata sellaista huomata, saati myöntää.

        kirjoitti tietty täyspää-edson

        Älä ota enää. Menkää te kaksi yhteiskuvaan, niin saamme nauraa.


    • Anonyymi

      Jaa että peso doblea.. mie vienkin kohta palautuspullot kauppaan ja tuplaan viikon tienistit. Rahaahan on meikällä tunnetusti muutenkin roppakaupalla, tililläkin monta euroa.

      Ja kun toistuvasti herättää kiinnostusta mitä teen työkseni (pullojen palautuksen lisäksi), niin enpä kerro. Häh häh hää.

      Nimittäin, ja vakavasti puhuen, haluan pysytellä mahdollisimman incognito sosiaalisessa mediassa, koska olen työni kautta hyvinkin tunnistettava henkilö omalla paikkakunnallani. Lisäksi pelissä on kunnallispolitiikan kuvioitakin, niitäkään yhtään sen enempää avaamatta.

      Sen verran kerrottakoon, että vastoin omia pyhiä periaatteitani olen rahasta myynyt sieluni kaupallisuuden alttarille. Tämän enempää en näitä asioita avaa.

      Whoo

      • Anonyymi

        "Nimittäin, ja vakavasti puhuen, haluan pysytellä mahdollisimman incognito sosiaalisessa mediassa,"

        No se on selvä se.

        Mä olen 100 prosenttisen varma, että siellä, missä raha on maksuvälineenä, siellä jokainen on rahoineen maailman toreilla, turuilla ja alttareilla. Olkoonkin, että lompakko ei ole jatkuvasti ollenkaan mielessä, mutta siellä se takataskussa aina on valmiina auttamaan, minkä kykenee. Jokainen on myynyt itsensä, tämä ei muuten nähtävästi ... tai siis ei toimisi. Sen lisäksi moni yrittäjä on joskus joutunut jopa ainakin hetkeksi toisenkin omaa, jotta edes joku systeemi lähtisi joskus jotain tuottamaan. Itse jouduin panttaamaan kodin, jota ei oltu vielä edes jaettu. Lupaa vasten toki, mutta kuitenkin.

        No nyt sitten olen velkaa vielä kumppanille 10 kuukautta tasakaton korjauksesta. Onni sinällään, ettei korkoa ...

        Pärkkeleen oravannahat sentään, sotkevat kunnon ihmistenkin omattunnot. Sano edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nimittäin, ja vakavasti puhuen, haluan pysytellä mahdollisimman incognito sosiaalisessa mediassa,"

        No se on selvä se.

        Mä olen 100 prosenttisen varma, että siellä, missä raha on maksuvälineenä, siellä jokainen on rahoineen maailman toreilla, turuilla ja alttareilla. Olkoonkin, että lompakko ei ole jatkuvasti ollenkaan mielessä, mutta siellä se takataskussa aina on valmiina auttamaan, minkä kykenee. Jokainen on myynyt itsensä, tämä ei muuten nähtävästi ... tai siis ei toimisi. Sen lisäksi moni yrittäjä on joskus joutunut jopa ainakin hetkeksi toisenkin omaa, jotta edes joku systeemi lähtisi joskus jotain tuottamaan. Itse jouduin panttaamaan kodin, jota ei oltu vielä edes jaettu. Lupaa vasten toki, mutta kuitenkin.

        No nyt sitten olen velkaa vielä kumppanille 10 kuukautta tasakaton korjauksesta. Onni sinällään, ettei korkoa ...

        Pärkkeleen oravannahat sentään, sotkevat kunnon ihmistenkin omattunnot. Sano edson

        Ei kuulosta varsin järkevältä taloudenpidolta.


      • Anonyymi

        Tuo on ihan pätevä peruste pysyä mahdollisimman tuntemattomana, sillä naapuriketjultahan on kovaa näyttöä siitä, että ihmisiä seurataan ympäri vuorokauden mikroskoopilla ja pyritään keksimään keinoja miten heihin pääsisi käsiksi. Se on tosi sairasta, mutta osa meistä on psyykkisesti sairaita ja jotenkin heidätkin on mahdutettava samaan veneeseen. Heitä vastaan täytyy vaan suojautua niillä keinoilla mitä on. Valitettavaahan se on kun se laskee automaattisesti keskustelujen tasoa kun aktiivisesta ja avoimesta keskustelusta on aina myös varauduttava puolustautumaan.

        Oravan nahkojen aikaan ei kuitenkaan olisi voinut kehittää Peso Doble peliä.
        Siellä lopulta aika typeräässä alkuperäiset alaskalaiset ohjelmassahan yrittävät pyydystää näätiä nahkojen takia. Näädän turkkihan oli muinaisissa kunisgunnissakin se todella arvokas turkki ja oravannahka lähinnä torivaluutta
        Alinahka


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on ihan pätevä peruste pysyä mahdollisimman tuntemattomana, sillä naapuriketjultahan on kovaa näyttöä siitä, että ihmisiä seurataan ympäri vuorokauden mikroskoopilla ja pyritään keksimään keinoja miten heihin pääsisi käsiksi. Se on tosi sairasta, mutta osa meistä on psyykkisesti sairaita ja jotenkin heidätkin on mahdutettava samaan veneeseen. Heitä vastaan täytyy vaan suojautua niillä keinoilla mitä on. Valitettavaahan se on kun se laskee automaattisesti keskustelujen tasoa kun aktiivisesta ja avoimesta keskustelusta on aina myös varauduttava puolustautumaan.

        Oravan nahkojen aikaan ei kuitenkaan olisi voinut kehittää Peso Doble peliä.
        Siellä lopulta aika typeräässä alkuperäiset alaskalaiset ohjelmassahan yrittävät pyydystää näätiä nahkojen takia. Näädän turkkihan oli muinaisissa kunisgunnissakin se todella arvokas turkki ja oravannahka lähinnä torivaluutta
        Alinahka

        Ny mietin rajusti turkkeja ja niiden käypää arvoa

        Jos oravannahkalla saisi ostettua torilta sen ylihintaisen tomaatin, minkä torikauppias on itse hankkinut tukusta vaikkapa myyrännahalla, niin avaako sitten näädän nahka kolmen michelinin ravintolassa mahdollisuudet nauttia alkupalat? Ja mitä helkutin nahkaa saavat tuotteistaan alkutuottajat? Tai no, onhan metaanilähteillä yllään turkit matkalla teurastamoon, ei se alkutuottaja niistä nahoista ole ilimatteeks luopunu, vai onko? Vai onko joku turkkitukikin olemassa, kysyn vaan?

        edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on ihan pätevä peruste pysyä mahdollisimman tuntemattomana, sillä naapuriketjultahan on kovaa näyttöä siitä, että ihmisiä seurataan ympäri vuorokauden mikroskoopilla ja pyritään keksimään keinoja miten heihin pääsisi käsiksi. Se on tosi sairasta, mutta osa meistä on psyykkisesti sairaita ja jotenkin heidätkin on mahdutettava samaan veneeseen. Heitä vastaan täytyy vaan suojautua niillä keinoilla mitä on. Valitettavaahan se on kun se laskee automaattisesti keskustelujen tasoa kun aktiivisesta ja avoimesta keskustelusta on aina myös varauduttava puolustautumaan.

        Oravan nahkojen aikaan ei kuitenkaan olisi voinut kehittää Peso Doble peliä.
        Siellä lopulta aika typeräässä alkuperäiset alaskalaiset ohjelmassahan yrittävät pyydystää näätiä nahkojen takia. Näädän turkkihan oli muinaisissa kunisgunnissakin se todella arvokas turkki ja oravannahka lähinnä torivaluutta
        Alinahka

        "osa meistä on psyykkisesti sairaita"

        Hyvä että tunnustat sanomalla 'meistä'. Muutenhan olisit käyttänyt monikon kolmatta persoonaa.

        Hauskaa sairaalareissua, "terve"!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on ihan pätevä peruste pysyä mahdollisimman tuntemattomana, sillä naapuriketjultahan on kovaa näyttöä siitä, että ihmisiä seurataan ympäri vuorokauden mikroskoopilla ja pyritään keksimään keinoja miten heihin pääsisi käsiksi. Se on tosi sairasta, mutta osa meistä on psyykkisesti sairaita ja jotenkin heidätkin on mahdutettava samaan veneeseen. Heitä vastaan täytyy vaan suojautua niillä keinoilla mitä on. Valitettavaahan se on kun se laskee automaattisesti keskustelujen tasoa kun aktiivisesta ja avoimesta keskustelusta on aina myös varauduttava puolustautumaan.

        Oravan nahkojen aikaan ei kuitenkaan olisi voinut kehittää Peso Doble peliä.
        Siellä lopulta aika typeräässä alkuperäiset alaskalaiset ohjelmassahan yrittävät pyydystää näätiä nahkojen takia. Näädän turkkihan oli muinaisissa kunisgunnissakin se todella arvokas turkki ja oravannahka lähinnä torivaluutta
        Alinahka

        "aina on varauduttava puolustautumaan"

        Taas liioittelet tapasi mukaan. Ketjuissa on ollut pitkään rauhallista, kunnes sisuksiasi alkoi riidanhalu polttaa ja lähetit "hyvän veljesi" naapuriketjuun häiriköimään. Näinhän se aina alkaa. Mekään emme purematta niele kaikkia tappovitsejä, vaan annamme suoraa palautetta. Siitä osa roiskuu sinun jaloillesi. kuten on tarkoituskin.

        Pyydä nyt toki, että lasaretissa katsoisivat myös pimeän kallosi sisään.


      • Anonyymi

        Pidä sinä kalmankätyri suusi supussa. Kohta akkas huomaa sun sairaan mielentilas ja lennättää sut pellolle. Ei takuulla rupea kustantamaan sulle kallonkutistajaa, kun talonne katonkin pistit sen yksin maksamaan.

        Missä ne kesän lomasuunnitelmat muuten viipyy? Tais jäädä karttojen selaamiseksi. No, ei kai se peltikotterokaan enää ole käyttökunnossa. Johan jaksoitkin huoltaa sitä kaksi vuotta.

        Osta sähköpyörä senkin tuhlari. Kunhan ajelet hissuksiin tasamaata, ei sillä kaatuminen sun naamataulua tuon pahemmin pysty tärvelemään.


      • Anonyymi

        Mutta eikö ollutkin tuo 'kalmankätyri' sinulle sopiva arvonimi? Länkkärinimesi olisi mikäs muu kuin Syanidi-Sainio.

        Entisinä aikoina olisit sopinut kunnanpyöveliksi. Tuo ammattikunta oli kunnon ihmisten karttamaa vastenmielistä sakkia, joka kelpuutettiin vain likaisen työnsä tekijäksi. Viinansakin joutuivat kiskomaan erillisessä piina-aitiossa.

        Aivan kuin sinä nytkin .


      • Anonyymi

        Valehtele mitä valehtelet lomasuunnitelmistasi Alille ja Wholle. Minä tunnen sinut paremmin.

        Elämäni onkin oikein somaa, mutta tuollainen toope ei tajua, että jopa vanhemmalla naisella voisi olla kivaa. Kaikki riippuu mitoituksesta. Nuorena on suuremmat unelmat, vanhana tyytyy vähempään.

        Itse jos pystyisit edes aikuistumaan, saati vanhenemaan. Mutta kun täytyy tuhlata, tuhlata, tuhlata kuin joku Kroisos.

        Mutta kai kunnanpyövelin täytyy kompensoida halveksittu ammattinsa jotenkin...


    • Anonyymi

      Kaiken lisäksi selässäni on noidan-nuoli (tällä kertaa Aurora lienee syytön?)
      Epäilen sähköpyörää liiallisesti käytettynä syylliseksi. Mikä toisaalta on omituinen epäilys.

      Whoo

      • Anonyymi

        Ei hyvä ihminen sentään. Nyt olet käyttänyt sähköpyörää väärin, olet polkenut liian kovaan ja käämien vastareaktio on ollut jarruttaa innokasta menoa ja kulusta on tullut vauhdin kasvaessa yhä vaan hitaampaa.

        Luulen, että tieteellisempi vastaus saadaan, kun yövuoro herää

        edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei hyvä ihminen sentään. Nyt olet käyttänyt sähköpyörää väärin, olet polkenut liian kovaan ja käämien vastareaktio on ollut jarruttaa innokasta menoa ja kulusta on tullut vauhdin kasvaessa yhä vaan hitaampaa.

        Luulen, että tieteellisempi vastaus saadaan, kun yövuoro herää

        edson

        Oma teoriani on, että vauhdin kasvaessa ohmin lain mukaan vastuksen resistanssin suhde muuttuu käänteiseksi, tämä lisää ristiselän osmoottista kuormitusta..

        Whoo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oma teoriani on, että vauhdin kasvaessa ohmin lain mukaan vastuksen resistanssin suhde muuttuu käänteiseksi, tämä lisää ristiselän osmoottista kuormitusta..

        Whoo

        No voi hitto, siitä onkin aikaa, kun ... aivan olin unohtanut vastuksen resistanssin käänteisyyden olemassaolon.

        Jospa kuitenkin osmoosista selvittyäsi ristiselkäsikin lopulta hyväksyy alkuinnostuksesi. Ei meinaan raskaampaan rasitukseen aikoinaan kehitetty keho heti hyväksy kevyemmän polkemisen maailmaa.

        Lieneekö vähän sama juttu, kun persujen elämä menee lörinäksi, jos eivät näe tummaa savua tussauttavia savupiippuja?

        edson


    • Anonyymi

      Teenpä pienen analyysin loistavista ajatuksistani. Jätän kuitenkin perinnöllisyystieteen rauhaan tällä kertaa, keskityn yrityksiin ja yrittäjiin, joita vihaan.

      Rahanpesu-yrittäjät, yksityiset pikavippaajat ja heidän sisaryritys toimintansa perintäpuolella.

      Lupasinko analyysia? Liikaa luvattu, lupaan kovaakin kovempaa, suorastaan julmaa teurastusta. Ensin kuitenkin roikkumaan syljeksittäviksi kansallisille toreille ja sitten vasta se teurastus.

      Juu ja jos lehmäkin tämän näkee ja tyypillisesti ensin makustelee eli märehtii, niin voi ihan rauhassa lähettää tiedon suunnitelluista raakuuksistani supolle. No metaanipaise varmaan kokoontuu taas kerran yhteiseen aamiaispöytäänsä turhakkeittensa kanssa miettimään myös sitä, mitä pitää tehdä hiljentämisekseni. Riittääkö enää K-kaupan ilmoitustaululle vajakki-turhakkeen tiedonanto?

      Kirjoiti tietty edson

      • Anonyymi

        "Rahanpesu-yrittäjät, yksityiset pikavippaajat ja heidän sisaryritys toimintansa perintäpuolella. "

        Näistä "yrittäjistä" samaa mieltä. Tosin toimintamallisi heidän suhteensa on turhan hempeä.

        Whoo


      • Anonyymi

        "... keskityn yrityksiin ja yrittäjiin, joita vihaan": rahanpesuyrittäjät, yksityiset pikavippaajat ja heidän sisaryritystoimintansa perintäpuolella. (em. sanoja en voinut laittaa lainauksiin, koska eivät ole samat kuin sinun kirjoituksessasi;)

        Ja minähän rakastan po. toimijoita enemmän kuin itseäni! Ja niin totta puhun kuin osaan;))). Pitää näin ihan vakuuttaa, kun väität minun kirjoittelevan valheita.

        Kiva vinkki, muuten, tuo K-kaupan ilmoitustaulu. Mutta se olisi kyllä turhaa energian tuhlausta. Sinuthan jo siellä tiedetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "... keskityn yrityksiin ja yrittäjiin, joita vihaan": rahanpesuyrittäjät, yksityiset pikavippaajat ja heidän sisaryritystoimintansa perintäpuolella. (em. sanoja en voinut laittaa lainauksiin, koska eivät ole samat kuin sinun kirjoituksessasi;)

        Ja minähän rakastan po. toimijoita enemmän kuin itseäni! Ja niin totta puhun kuin osaan;))). Pitää näin ihan vakuuttaa, kun väität minun kirjoittelevan valheita.

        Kiva vinkki, muuten, tuo K-kaupan ilmoitustaulu. Mutta se olisi kyllä turhaa energian tuhlausta. Sinuthan jo siellä tiedetään.

        Kysy ny jumal'auta siltä noidalta apua sekaviin kirjoituksiisi. Se neuvoo jopa kappalejaoissa. Asiasisältöihin ne neuvot nyt eivät kyllä riitä, mutta ammenna "asiaa" vaikkapa aamiaispyötäsi vajakeilta

        "em. sanoja en voinut laittaa lainauksiin, koska eivät ole samat kuin sinun kirjoituksessasi"

        Ei jumal'auta. Ny näkyy, suorastaan paistaa, sinun sivistyksesi. Lainausoppijakso oikein. Me lääkäriin nopeesti, lapsenlapsesi kiittää. Tai ainakin huokaisee "sisälle joutui, jippii"

        Eihän tuo mikään vinkki ollut dorka, itehän sitä olet sitä K-kaupan ilmoitustaulua ehdottanut.

        Totta on ainoastaan dorkan kirjoituksessa se, etten ole supersuosittu kummankaan kauppaketjumme kehujana. Johtuu jo siitäkin, että olen osin alkutuotannossa ollut kiinni yli kakskyt vuotta. Tuollainenhan on tuollaiselle vajakki-turhakkeelle, mökkiläis-dorkalle, ihan outoa. Ota ny helevetissä kätees se kevytkola ja suksi vi**uun täältä.

        ehdotti edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysy ny jumal'auta siltä noidalta apua sekaviin kirjoituksiisi. Se neuvoo jopa kappalejaoissa. Asiasisältöihin ne neuvot nyt eivät kyllä riitä, mutta ammenna "asiaa" vaikkapa aamiaispyötäsi vajakeilta

        "em. sanoja en voinut laittaa lainauksiin, koska eivät ole samat kuin sinun kirjoituksessasi"

        Ei jumal'auta. Ny näkyy, suorastaan paistaa, sinun sivistyksesi. Lainausoppijakso oikein. Me lääkäriin nopeesti, lapsenlapsesi kiittää. Tai ainakin huokaisee "sisälle joutui, jippii"

        Eihän tuo mikään vinkki ollut dorka, itehän sitä olet sitä K-kaupan ilmoitustaulua ehdottanut.

        Totta on ainoastaan dorkan kirjoituksessa se, etten ole supersuosittu kummankaan kauppaketjumme kehujana. Johtuu jo siitäkin, että olen osin alkutuotannossa ollut kiinni yli kakskyt vuotta. Tuollainenhan on tuollaiselle vajakki-turhakkeelle, mökkiläis-dorkalle, ihan outoa. Ota ny helevetissä kätees se kevytkola ja suksi vi**uun täältä.

        ehdotti edson

        Voi luoja, mikä toinen dorka! Mutta ei voi ämpärillä vaatia, kun on vain kauhalla annettu. Sori!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysy ny jumal'auta siltä noidalta apua sekaviin kirjoituksiisi. Se neuvoo jopa kappalejaoissa. Asiasisältöihin ne neuvot nyt eivät kyllä riitä, mutta ammenna "asiaa" vaikkapa aamiaispyötäsi vajakeilta

        "em. sanoja en voinut laittaa lainauksiin, koska eivät ole samat kuin sinun kirjoituksessasi"

        Ei jumal'auta. Ny näkyy, suorastaan paistaa, sinun sivistyksesi. Lainausoppijakso oikein. Me lääkäriin nopeesti, lapsenlapsesi kiittää. Tai ainakin huokaisee "sisälle joutui, jippii"

        Eihän tuo mikään vinkki ollut dorka, itehän sitä olet sitä K-kaupan ilmoitustaulua ehdottanut.

        Totta on ainoastaan dorkan kirjoituksessa se, etten ole supersuosittu kummankaan kauppaketjumme kehujana. Johtuu jo siitäkin, että olen osin alkutuotannossa ollut kiinni yli kakskyt vuotta. Tuollainenhan on tuollaiselle vajakki-turhakkeelle, mökkiläis-dorkalle, ihan outoa. Ota ny helevetissä kätees se kevytkola ja suksi vi**uun täältä.

        ehdotti edson

        Unohtui: suksi ite! Ei tää foorumi sun maillas ole.


      • Anonyymi

        Sinä misogyyni tuskin tiedät, mitä kaipaaminen on.


      • Anonyymi

        Nythän sä onneton provosoidut jo omista kirjoituksistas:) Ei mee sulla hyvin. Käypä ottamassa kylmä suihku, ettei pääse aortta halkeemaan.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Päivän poliittinen tietokilpailukysymys, kuka sanoi näin:

      " Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on 100 vuoden kuluttua, eihän meistä kumpikaan ole silloin enää elossa"

      Kysyy Whoo

      • Anonyymi

        Ja vastaus on helppo.

        Elämän ketjulaisten mietteitä nypläämisen ja leipomisen ja koirankusettamisien väliajoilla.

        Vastakymysys

        Kuka aamulla virkkoi, että ruotsidemokraatit vain hänen kuolleen ruumiinsa yli ... noin vapaasti suomennettuna.

        Vastaa ja kysyy edson


    • Anonyymi

      Tällä hetkellä näyttäis olevan kepu, vihreät, vasurit ja ruåttalaiset menossa demarien kanssa sähläämään. Arvelen.

      Whoo

      • No en kyllä vielä laittaisia pesojani likoon minkään vaihtoehdon puolesta, sillä varmasti jokaisessa puoluetoimistossa valmistellaan kaikenlaisia kiemuroita.
        Huomaan, että robo on vienyt jälkeäkään jättäm'ättä pois ilmeisesti liian lyhyen kommenttine eli: No, Who, Dr. Whoon kysymykseen kuaka sanoi...


      • Ilmeisesti tuo roboilukin on muutettu niin, että se poistaa nyt jättämättä ilmoitusta.
        No joka tapauksessa, edelleenkin kannattaa tallentaa sellainen viesti jota pitää riittävän tärkeänä, jotta haluaa sen julki


      • Anonyymi

        Joo, entistä sekavammaksi (mikäli mahdollista?) menee homma, jos ei edes näe että jotain on poistettu, paitsi jos joku on ehtinyt poistettuun kommentoida. Ja kommentti poistettuun saa siis jäädä. Erinomaisen "selkeää ja johdonmukaista" toimintaa S24:selta.

        Kiittää Whoo


    • Anonyymi

      Yhteisesti teille kaveruksille esitän kysymyksen: Oletteko niin heikkoja, että ette uskalla paheksua edsonnin imagonääristä (suomeksi raakaa) tappolinjaa? Ali on kuitenkin ymmärtääkseni yrittänyt lähentyä a-mummua, koska tällä on arvostettu ammatti. Minulle, humanistille, hän tietenkin järkkäisi mitä kamalimman kohtalon psykiatriseen sairaalaan suljettuna.

      Eikö hyvän matemaattisen ammatin harjoittaja pitäisi paremminkin pitää elossa kuin jonkun maalaismiehen manipuloidun itsemurhan uhrina?

      Ainakin mediassa korostetaan matemaattisia opintoja jopa siihen asti, että lapset tapetaan stressiin vanhempiensa kunnianhimon uhreina jo peruskoulussa.

      Mutta tämä mennee jo teilipyörätyyppien ymmärryksen yläpuolelle.

    • Tarkemmin katseltuani huomasin, että poistetut on vain numeraalisesti summattu tuolla yläosassa maininnalla tästä on poistettu niin ja niin monta sääntöjen vastaisina.
      Edsonille pitänee välittää teveisiä, että pidä vähän taukoa siellä mummoketjussa vierailussa. Sieltä nimittäin valuu tänne asti paskan tuoksua niin että tänään ostetut perunatkin alkavat itämään pöydällä heti. Ei kannata. Parempi joko tyystin vaieta tai kommentoida korkeintaan läpipyöreitä mihin ei kukaan pääsi mistään kirjaimestakaan kiinni
      Humanistien jos keiden luulisi ymmärtävän ja selviävän erilaisista asioiden ilmaisutavoista. Niin kauan kun ei selviä ei ilmeikäs ja osin fiktiivinen kirjoittelu mikä sinänsä olisi parasta draamaa jää pois.
      Minä en ainakaan ala Edsonin ilmaisutapaa tuomitsemaan vaikka en itse koskaan ennen tätä viimeistä "elämän vuosia" eli noin 19 viimeistä vuotta koskaan ennen syyllistynyt eikä tullut tarvetta käyttää koko tuntemaansa adjektiivi ja määritelmäsanastoa. Miesten kesken kun se ei ole tarpeellista. Vähemmälläkin ymmärretään että myös kaverin kanssa on tultava toimeen jos meinaa lämpimään korsuun päästä. Tämä ymmärrys ilmeisesti sukupuolena hyvin yleisesti puuttuu naisilta joille kaikki on paremmasta asemasta ja suosiosta kilpailua missä uhreja ei lasketa. Tämäkin kerron selvyyden vuoksi ei ole vastaus kenellekään vaan jos baiset kaipaavat mieskeskustelijoita niin heidän on valitettavasti myös tunnistettava oma osuutensa joko hankkimalla kunnon peili tai edes hetken miettiä voisiko elämästä selvitä yrittämätää jyrätä kilpailijansa, mies tai nainen. Yksihän tietämistämme naisista käyjokaisen naisenkin kimppuun joka ei hänen tarkoitustaan hyväksy ja Malmin hempukka jonka kanssa enne pystyi joutavia kirjoittamaan ryhtyi hänen kellonsoittajakseen ja naurettavaksi feministiksi, jota siis jo käy sääliksi. Rouva Cee ja Agentti olivat yleisystävällisiä ja vailla tarpeita lannistaa mjuita keskusteluja. Samoin HH Riitylla, ja jopa Inkerilläkin oli kestettävää asiaa kirjoitettavana vaikka hänen asioidensa kanssa saattoi normaalilla tavalla olla eri mieltä.
      Ilmeisesti me emme koskaan pysty palauttamaan HS elämän tasoista tiukkaa mutta kohtuullisen persoonallisuuksia tarkoitusvahingoittavaa pahansuopaa kommentointia vajaa.
      Haluan tämän kin verran selvästi kirjoittaa siksi Että jos joku kykenisi ihan objektiivisesti ymmärtämään mistä Edson on pöllämystynyt muten yleiskeskusteluntasolla hyvin kouliintuneen , kulinaarisen ja musiikillisesti sivistyneen amummun kanssa niin luulisi yhteiselon mahdollistuvan pienellä vastaantulolla molemmilta puolilta, mutta a-mummukin kyllä ainakin pikkupeilin tarvisisisi. Minun patologisen vainoajani tapaus taas on psykologisesti niin selvä la lääkinnan auttamattomissa, että parempi olisi olla ihan omalla formaatillaan keskustelemassa paska analyysiä kaikista sellaiseen ketjuun erehtyvistä..
      Nyt meillä pakostakin jää moni riemastuttava tai viihdyttävä aihe pakosta pois kun joku tai joskus jotkut tyrmäävät monen kulttuuriaiheenkin vain siksi että se on jonkun persoona esitys ja mielenkiinto

      Koskaanhan ei kannata täysin luopua vaan tilan mahdollista parantumista on aina välillä sondeerata tai jos vanhoja asiallisia kirjoittajia kuten HH Riitu tai Agentti palaisi itseään ja meitä muita viihdyttämään.

      Rova Ceelle edelleenkin kiitosmaininta siitä, että vaikka aina on jäänyt sukankutojien ja hautausmaiden palvojien joukkoon, niin hyv in rationaalisti hän on kaisesta kommunikaatilannasta mikä häneenkin on joskus kohdistettu, selvinny. Malmin hempukka olisi pärjännyt myös ihan hyvin ellei olisi sortunut manipuloituna kaivamaan itsestään naurettavan kovan feministin. yllähän ntäällä ennen sai kirjoittaa laivamatkoistaan ja siellä tapaamista herrasmiehistään ja korostetusti esitellä lastensa "sääty"asemaa ja "golf" matkoja.. Nurmeksen mätiäisellä ei ilmeisesti mitään tyydyttävää elämää koskaan ole ollutkaan ja sen puuttumisen seurauksia joudumme me siihen syyttömät nyt jakamaan.

      Nyt yövuorossa taas yritetään haarukoida yleisiä intresseja ja tietoa koskevia aiheita. kuten sähköpyörän vaikutus selkäniveliin. Alkuvaikutus on todennäköisesti harjoituksettanjääneiden piilolihasten kasvu ja siitä kasvanaut kipu.
      Yleisestihän kaikkiin nivelkipuihin vaikuttavat parhaiten kohtuullinen harjoitus säännöllisesti toteutettuna.
      Nyt en kovin tarkkaan oikolukenut kun siihenhän meillä on Ilomantsin kielioppitoimistom jaka suorittaa hommaa halukkaasti ja veloituksetta,

      • Anonyymi

        Tulkaa nyt akentit ja riitut tänne kirjoittamaan pari sanaa edes armosta. Ei tuon merimiehen aina samaa jankkaavia ruikutuksia jaksa lukea.

        No, tunnit valuvat hänellä onneksi vähiin.


      • Anonyymi

        Huh huh, olipa kamala vyörytys mestariprosaistiltamme. Heikompi ihan pelästyisi yhteen henkilöön suunnattua tuomion määrää. Mutta en "mie" koska tuo moukarointi on pelkkää hysteriaa.

        Mietin miten menettelisin, jos haluaisin houkutella karanneita kirjoittajia palaamaan. En ainakaan lyttäisi tänne jääneitä uhkarohkeita.

        Kirjoittaja luottaa sanontaan, että sanalla on paljon painoa. Hän kuitenkin käsittää väärin. Ei summittaisella sanamassojen purskahduksella ole painoa eikä arvoakaan, ellei korkeintaan egon itseterapiana.

        Mutta kirjoitelkoon ja hyökkäilköön, sitä vähemmän noita juttuja kehtaa kukaan nolostumatta lukea. Ja mitä enemmän hän raivoaa, sitä vähemmäksi hiipuu säikeiden määrä kirjoittajan elämänlangassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulkaa nyt akentit ja riitut tänne kirjoittamaan pari sanaa edes armosta. Ei tuon merimiehen aina samaa jankkaavia ruikutuksia jaksa lukea.

        No, tunnit valuvat hänellä onneksi vähiin.

        Aurora, olet nyt näyttänyt jotain todellisuudestasi. Alempana tätä kirjoitusta on lainattu sinun kirjoittamaasi, mutta ennen sitä ... Tarvitset apua.

        Saat energiasi vain todella riidasta, silloin piristyt. Olet ainoa, jolle riita on energian lähde. En edes minä, syanidi S. kykene moiseen. Kun mietin kirjoitushistoriaasi sekä hesarissa ja varsinkin sen jälkeen, niin sinä olet ainut, jolla on ollut toistuvin välein hankauksia jonkun kanssa.

        Nyt kutsut tänne akentit ja riitut, ne joita olet itse loukannut. He olisivatkin tosi tervetulleita, minäkin voisin pyytää akentilta aidosti anteeksi. Hän on iloinen kirjoittaja.

        "tunnit valuvat hänellä onneksi ..."

        Mietipäs tuota lausetta ankarasti ... syanidi S toki on kehottanut erilaisin toimin helpottamaan oman tuskan kanssa, mutta tuo lause poikkeaa kaikesta aikaisemmasta täällä näkemästä. Ja kuka on nimenomaa pyytänyt sinua Alin tekstejä lukemaan? Kuka?

        s.edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aurora, olet nyt näyttänyt jotain todellisuudestasi. Alempana tätä kirjoitusta on lainattu sinun kirjoittamaasi, mutta ennen sitä ... Tarvitset apua.

        Saat energiasi vain todella riidasta, silloin piristyt. Olet ainoa, jolle riita on energian lähde. En edes minä, syanidi S. kykene moiseen. Kun mietin kirjoitushistoriaasi sekä hesarissa ja varsinkin sen jälkeen, niin sinä olet ainut, jolla on ollut toistuvin välein hankauksia jonkun kanssa.

        Nyt kutsut tänne akentit ja riitut, ne joita olet itse loukannut. He olisivatkin tosi tervetulleita, minäkin voisin pyytää akentilta aidosti anteeksi. Hän on iloinen kirjoittaja.

        "tunnit valuvat hänellä onneksi ..."

        Mietipäs tuota lausetta ankarasti ... syanidi S toki on kehottanut erilaisin toimin helpottamaan oman tuskan kanssa, mutta tuo lause poikkeaa kaikesta aikaisemmasta täällä näkemästä. Ja kuka on nimenomaa pyytänyt sinua Alin tekstejä lukemaan? Kuka?

        s.edson

        Ai kuka on pyytänyt Alin tekstejä lukemaan. No minkäs sille voi että ne mahtipontisuudessaan hyppäävät silmille, kun ruudun avaa.

        "Hankauksia jonkun kanssa"

        Siis sinullahan niitä ei ole, mokoma tekopyhä sankari.

        Meissä on se ero, että minä tarkoitan mitä kirjoitan. Sinä leikittelet vakavilla asioilla kuin pikku cowboy puupyssyllään. Minä en leiki, vaan olen tosissani, sen verran juuri minua ainoana joukosta on täällä hakattu. En ole lammas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai kuka on pyytänyt Alin tekstejä lukemaan. No minkäs sille voi että ne mahtipontisuudessaan hyppäävät silmille, kun ruudun avaa.

        "Hankauksia jonkun kanssa"

        Siis sinullahan niitä ei ole, mokoma tekopyhä sankari.

        Meissä on se ero, että minä tarkoitan mitä kirjoitan. Sinä leikittelet vakavilla asioilla kuin pikku cowboy puupyssyllään. Minä en leiki, vaan olen tosissani, sen verran juuri minua ainoana joukosta on täällä hakattu. En ole lammas.

        Tämä tekopyhä sankari muistuttaa, että olen saanut joskus täälläkin arvolleni sopivan nimmarin, donGihot. Voit miettiä amummun kanssa oikeinkirjoituksen merkitystä, mutta älä ny tulkitse enää, pliis.

        Jos joku leikittelee vakavilla asioilla, ne ovat pilapiirtäjiä. Yksi tämän hetken ykkönen on mustaa huumoria jakava islantilainen. Toki jos osaisin piirtää, niin piirtäisin jeesuksen roikkumassa ristillä marian vieressä. Jeesus kysyisi kovaan ääneen tältä, että kenen kanssa sä oikein huorasit, ku mä oon musta ja sä valkonen. Kolmantena ristillä roikkuva juudas huutaisi, että turpa kiinni mulkerot (piirsi edson)

        "kun ruudun avaa."

        hyppää siis alin tekstit silmille. On sulla kummallinen ruutukin, ei voi muuta sanoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä tekopyhä sankari muistuttaa, että olen saanut joskus täälläkin arvolleni sopivan nimmarin, donGihot. Voit miettiä amummun kanssa oikeinkirjoituksen merkitystä, mutta älä ny tulkitse enää, pliis.

        Jos joku leikittelee vakavilla asioilla, ne ovat pilapiirtäjiä. Yksi tämän hetken ykkönen on mustaa huumoria jakava islantilainen. Toki jos osaisin piirtää, niin piirtäisin jeesuksen roikkumassa ristillä marian vieressä. Jeesus kysyisi kovaan ääneen tältä, että kenen kanssa sä oikein huorasit, ku mä oon musta ja sä valkonen. Kolmantena ristillä roikkuva juudas huutaisi, että turpa kiinni mulkerot (piirsi edson)

        "kun ruudun avaa."

        hyppää siis alin tekstit silmille. On sulla kummallinen ruutukin, ei voi muuta sanoa.

        Minä sen Don Quijoten muistaakseni keksin. Sehän oli se miekalla tuulimyllyn siipiä vastaan taisteleva sankari. Oikein osuva nimi sinulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä tekopyhä sankari muistuttaa, että olen saanut joskus täälläkin arvolleni sopivan nimmarin, donGihot. Voit miettiä amummun kanssa oikeinkirjoituksen merkitystä, mutta älä ny tulkitse enää, pliis.

        Jos joku leikittelee vakavilla asioilla, ne ovat pilapiirtäjiä. Yksi tämän hetken ykkönen on mustaa huumoria jakava islantilainen. Toki jos osaisin piirtää, niin piirtäisin jeesuksen roikkumassa ristillä marian vieressä. Jeesus kysyisi kovaan ääneen tältä, että kenen kanssa sä oikein huorasit, ku mä oon musta ja sä valkonen. Kolmantena ristillä roikkuva juudas huutaisi, että turpa kiinni mulkerot (piirsi edson)

        "kun ruudun avaa."

        hyppää siis alin tekstit silmille. On sulla kummallinen ruutukin, ei voi muuta sanoa.

        Surullista, että täällä ei tajuta edes alkeellisimpia vertauskuvia.


      • Anonyymi

        Sen verran tähän, että juuri yleiskeskusteluun nämä 24:n foorumit ovat sopivia. Ainakin minä käyn "oikeat keskustelut" muualla, missä näen keskustelukumppanini. Silmät - sielun peili - ilmeet, body language ovat oleellinen osa aitoa keskustelua. Täällä niitä ei ole.

        Jutustelu mistä milloinkin on ainakin minulle näillä saiteilla riittävä. Tykkään kirjoittaa, enkä edes odota kommentteja. Jos joku lukee, niin hyvä on - Edsyanidisonni kyllä lukee ihan lukutikulla meidän aikaansaannoksemme, mistä hänelle nöyrä kiitos.

        Minusta onkin käsittämätöntä, että te miehet voitte niin rinta rottingilla julistaa meidän jutustelumme turhakkeiden tuotoksiksi. Teknologiako on ainut autuaaksi tekevä? Ja meidän naisten elämäntapako tarvitsee teidän "ohjaustanne" solvauksienne ja alistamisyrityksienne säestämän. Kuka sellaisen direktio-oikeuden teille on antanut?

        Vielä tuosta peiliin katsomisesta. Eiköhän jokaisen, siis meidän ja teidänKIN, ole/olisi terveellistä vilkaista peiliin silloin tällöin. Ei niin pahasti pääsisi k..i nousemaan hattuun, kuten jollekin teidänkin ketjussanne on jo käynyt. Arvio perustuu hänen vuodesta toiseen jatkuviin "toisin" ajattelijoiden solvaamisiin ja kuoleman toivotuksiin. Emmekä edes me naiset ole ainoita uhreja, vaan niitä ovat lähemmäs viidennes kansasta. Kenen valtuuksin sellaista rasi.mia saa harjoittaa?

        Mitä tulee "Malmin naisen" parjaamiseen, niin hemmetti, että teitä äijiä on helppo provosoida. Eikö jo suhtautumisenne muiden (=meidän) elintapoihin pistäisi ketä tahansa hieman "keulimaan"? Ainakin minä teen niin;)) Eikö saa olla ylpeä lastensa saavutuksista? Eikö saa (siis emmekö me saa, saattehan tekin) kertoa heidän tai omista harrastuksistaan, tekemisistään? "Sydämen kyllyydestä suu puhuu". Eikö sinkku saisi hakea seuraa esim. laivalta tai tansseista - "ihmisen ikävä toisen luo" on kaikilla, teilläkin -, ja kertoa siitä saamatta osakseen halveksuntaa. Väistämättä tulee mieleen kateus.

        Loppukoon tähän. Kuten sanoin, Ali, uskoin että olet tolkun mies, ja varmaan oletkin, mutta sinua ilmeisesti on helppo ohjailla.


    • Anonyymi

      Tiedätkö edes mitä oikolukeminen tarkoittaa? Sen verran huonoa suomen kieltä käytät.

      Olet tosi säälittävä, jos tunnet olevasi syytön uhri jollekin " ilomantsilaiselle kielenkorjaalle", kuka lie. Itse olet pilannut, et vain omaa ketjuasi, vaan muut ketjut ympärilläsi. Mikä otus oikein oletkaan?

      Tiedätkö miltä haiset? Kuolemalta. Toivon että et palaa sairaalasta. Tuollaisella ei ole oikeutta elää.

      • Anonyymi

        Ei jumalista. Ny alkaa nämä kirjoittajat täällä hämärtyä ... tai siis tuntemiemme nimmareiden takana olevat tyypit

        Amummu on käyttänyt säälisanaa useasti. Onko mummu seonnut?

        Tuo viimeinen kappale taas viittaa vain yhteen, jolla vaikeudet ovat alkaneet jo kauan sitten. Tämä onkin, tämä viimeinen kappale, hänen nähtävästi suurimman "teoksen" ensi versio, johon vaikuttavia aineksia ovat olleet eilisen illan sixpakki ja tupla-annos unilääkettä.

        syanidi S


      • Anonyymi

        Ensinnäkin, täällä minulla ei ole rakkaita ystäviä. Ja älä ny jumal'auta vaadi nimilistaa ystävistäni.

        Se, miten kirjoitit Alista ja hänen sairaalareissustaan, ei ole mitenkään yhteen sovitettavissa siihen, että muka toivoisin ikuista elämää. Pakana toivomassa ikuista elämää. Sulla alkaa lipsua todella pahasti.

        Oot sä todella amummun kanssa ainoat kunnolla riman alittaneet ... amummeli omalla tavallaan, sinä todella törkeästi.

        edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensinnäkin, täällä minulla ei ole rakkaita ystäviä. Ja älä ny jumal'auta vaadi nimilistaa ystävistäni.

        Se, miten kirjoitit Alista ja hänen sairaalareissustaan, ei ole mitenkään yhteen sovitettavissa siihen, että muka toivoisin ikuista elämää. Pakana toivomassa ikuista elämää. Sulla alkaa lipsua todella pahasti.

        Oot sä todella amummun kanssa ainoat kunnolla riman alittaneet ... amummeli omalla tavallaan, sinä todella törkeästi.

        edson

        Mitä luulet ihmisten ajattelevan sinun tappokäskyistäsi? Ne vasta kuvottavia ovat. Sairaalakuolema ei ole mitään niihin verrattavaa.

        On paradoksaalista että sinunlaisesi raakalainen täällä moraalisesti hymisee toisten "virheistä".

        Kyllä minä osaan halutessani kirjoittaa, kuten kunnon naisihmisen sopii, mutta se on heti sukkapuikkojen kilistelyä mielestänne. Teidän stereotypianne naisista on jäänyt Aatamin aikoihin.


    • Anonyymi

      Miepäs käännän koht'puoliin nokan kohti espoota, voip olla ettei kauheesti ehi kirjootella robolle poistettavaa.

      Whoo

      • Anonyymi

        Kurvailehan iisisti, sillä aamun lehdissä luki, että Etelä Suomenkin teillä voivat pinnat olla jäisiä ja kukapa meistä terveistä toivoisi naapurinsa kuolevan!
        Eller hyr?


      • Anonyymi

        En nyt jaksa muistuttaa teiden vaaroista, vaikka osin onkin ollut jopa erikoisalaani, mistä kiitän hetken ent. ammattiani.

        Korjaan heti. Eihän ole kait "teiden vaaroja" Ei hitto, onhan niitä. Hetkeksi unohdin ne monta vuotta vanhat kuopatkin, kun rahat valtiolla on nousuaikoinakin vähissä. Täytyy ensisijaisesti turvata tukkiliikenneväylät Kemiin.

        Mitähän nyt yritin? Siis vain pyytää olemaan tarkka kuin porkkana, ni Espoostakin selviää hengissä. Huolimatta siitä, että liikenteessä on muunlaisiakin juureksia.

        edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kurvailehan iisisti, sillä aamun lehdissä luki, että Etelä Suomenkin teillä voivat pinnat olla jäisiä ja kukapa meistä terveistä toivoisi naapurinsa kuolevan!
        Eller hyr?

        "kukapa meistä terveistä toivoisi naapurinsa kuolevan"

        Katso ympärillesi, hän on lähempänä kuin luuletkaan. Köysi kädessä, toisessa syanidipurkki. Mutta ystäväthän saavat toivoa mitä vain...


    • Anonyymi

      Alin mainion kirjoituksen yhden, itseä kokevan osan kopsaan tänne ja koetan itse vastata

      "jos joku kykenisi ihan objektiivisesti ymmärtämään mistä Edson on pöllämystynyt muten yleiskeskusteluntasolla hyvin kouliintuneen , kulinaarisen ja musiikillisesti sivistyneen amummun kanssa "

      Vaikka amummun kirjoitustasossa olisikin merkkejä lukeneisuudesta (kulinaarisuus ja musiikki ovat makuasioita), niin se näkymättömämpi alataso ja kaikki ne toiminnat, mitä ko. rouva edustaa ja on täälläkin kertonut, on minulle täysin käsittämätöntä toimintaa. Tosin ei hän "luokkansa" ainut ole, päinvastoin, heitä on valtava lauma, oikeastaan enemmistö. Saattavat jossain sivulauseessa ihmetellä mm. diversiteetin eli lajikirjon vähenemistä, mutta mieluummin ottavat Kallion punavihreät sortonsa alle. Noin tekee vain täysin aivoton. Ja kyllä niitä valkolakkeja on todella suurelle osalle aivottomia annettu. Uskon vahvasti, että kaikki ne nuoret, joilla on huoli ilmastonmuutoksesta, ovat myös jotenkin amummun mielessä "hörhöjä" ja muuttavat Kallioon.

      Hän edustaa valkolakki-yhteiskuntaa, sitä osaa siitä, jolla ei ole mitään annettavaa esim. ilmastonmuutos ja diversiteetti ongelmiin. Hän on ongelmien yksi suuri osa, ei ratkaisu ja ei ole toki yksin. Hänelle on tuottanut vaikeuksia suomen kieleen hetkeksi tulleet ilmentymät, mm. täysin mitämätön niinku hokema, häntä suorastaan ahdisti hen- henkilöllisyys, vaikka siitä keskusteltiin Ruotsissa. Hän oli valmis puolustamaan portaikkoon lapsen törkännytttä "opettajaa" ja paljon paljon muuta. Hän kuuluu siihen oppineiden luokkaan, jolla saattaa olla hyviä arvosanoja, mutta minulle riittää se mitä hän edustaa.

      Hän edustaa pelkkää taantumaa, ei muuta. Jos edistykseksi lasketaan matkustelut huvin vuoksi, niin ollaan allikossa. Katsokaa järviemme rantoja.

      edson

      • Anonyymi

        Voi hittolianen, nyt ei oikeen enää tiedä, itkiskö vai nauraisko. Ei myöskään pitäisi minun alentua kommentoimaan, mutta täytyy nyt vähän kärpäsraukankin surinaa kuunnella.

        "...vaikka siitä (hen) keskusteltiin Ruotsissa." Että ihan Ruotsissa saakka!! Herrestavarjele, mikä meriitti po. sanalle. Muuta Ruotsiin ja pääset henittelemään hengenheimolaistesi kanssa.

        Luepa uudelleen (kaikki) jutut koskien tuota koulupojan tönimistä! Itse sen sijaan olet heittämässä häiriköt ulos luokasta ja tyrkkimässä digioppimisen kanssa ongelmista kärsivät kymppiluokalle. Niistä toimistahan just alkaa monen ynsimiesi nuoren alamäki ja syrjäytyminen. -Että siinä on meiän tekopyhä nuorison tukija!

        Uskon asiat hoidetaan pääsääntöisesti kyllä seurakunnassa! Missähän kohdassa olen ollut tuomitsemassa Kallion "hörhöjä". Ilmeisesti niitä siellä sitten on, kun Sinä niin sanot.

        Uskon asioista vähän minäkin: uskon sinun olevan juuri niitä maanteiden nopeusrajoituksia valvovia wannabe-poliiseja, jotka nykeltävät motarin vasemmalla kaistalla, oikealla ajavan vieressä, jotta kukaan ei voi ohittaa. Se usko poikii siitä, että joskus noissa niin mahdottoman mielenkiintoisissa videoissasi näytit, kuinka rohkeasti tyyräät homeautosi - poliisiin valtuuksin? - kyläsi yhdessä risteyksessä (hyvin näkyvillä) olevan stop-merkin ohi pysähtymättä. Ei mee läpi edes epähuomio-selitys. Tutuissa maisemissa liikennemerkkien pitäisi olla selkärangassa, sinulla ne kuitenkin taitavat olla sen alimmassa osassa. Ilmankos jollain foorumilla mainostit "turvallisesti baanalla":)))).

        Ingeristä ystäväsi mainitsi omassa vuodatuksessaan tuolla ylempänä. Muistatko millä häntä uhkasit? Inger hävisi täältä. Pelästyi toisen kerran miehistä vallan käyttöä (se toinen et kuitenkaan ollut sinä).

        Ja FYI: kannattaisi varmaan poistaa "nassukamusi", ilmeisesti ihan vain kahdenvälisiksi tarkoittamansa, mutta nyt kaiken kansan luettavissa olevat jorinat, jos haluat kunnioittaa hänen toivettaan saada olla in cognito.

        Saatanpa jossain välissä vielä jatkaa huomioitani, mutta yhdellä kertaa ei makeeta mahan täydeltä.

        Iloista pyhäpäivää:)


    • Anonyymi

      Hei, mä heitän taas uudet padat pörisemään

      Jos sillä länsirannikon jeevelillä on vaikka liukaan kelin ensi tietoja, niin pääsee helepommalla kirjuutteleen. Toinen käsi ratissa ja toisella sitten ...

      edson

    • Anonyymi

      Kun täällä nyt kerran analysoidaan toisia kirjoittajia, mainitsenpa minäkin jotain pientä tuosta Alin hirmuisesta suuttumuksesta minua kohtaan.

      Hänen pitkässä palopuheessaan esiintyi paljon kuvaava sanapari "kova feministi". Tosin hän sillä viittasi minun huonoon vaikutukseeni toiseen ketjulaiseen, mutta tuntuu että feministi on hänestä pahin kirosana minkä hän tietää. Sitten kuitenkin esitelmän lopussa hän väittää, että minulla ei ole muka ollut elämää ollenkaan. Miten nämä sopivat yhteen? Eikö feministi juuri riehu ylimpänä kanana barrikadeilla elämän ja taiston riemua täynnä? Kun taas minä nökötän kotona kipeine polvineni, kuten kahdeksattakymmentä käyvälle hyvin sopiikin.

      Imarreltu toki olen tuosta kansankiihottajan maineesta. Oli se sitten vaikka vain nettikiihotusta. Sanahan on voimakas ase, kuten olen ennenkin sanonut.

      Hyvät, pahat ja rumat -kategoriassa sijoittunen kahteen jälkimmäiseen, koska en alistu teuraaksi heti käskystä kuten vanhan naisen machojen mielestä kuuluu.

      On muuten tyypillistä, että vastustajani joutuvat jatkuvasti tukkanuottasille eri tahojen kanssa, jos ei tällä palstalla niin toisaalla. Eihän riitelemisestä osaa mitään sanoa, ellei ole itse riitelijä.

      • Anonyymi

        "Eikö feministi juuri riehu ylimpänä kanana barrikadeilla"

        Jo on sulla taas näkemystä. Ei helekutti, pidä näkemyksesi ihan ominasi.

        "Imarreltu toki olen..."

        Eikös se sitten riitä pysyä omassa ketjussa, missä henki on kuin strömsöössä. Mutta vain henki, sillä itse ohjelma tarjoaa joskus ihan mukavaakin silmän iloa.

        edson


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eikö feministi juuri riehu ylimpänä kanana barrikadeilla"

        Jo on sulla taas näkemystä. Ei helekutti, pidä näkemyksesi ihan ominasi.

        "Imarreltu toki olen..."

        Eikös se sitten riitä pysyä omassa ketjussa, missä henki on kuin strömsöössä. Mutta vain henki, sillä itse ohjelma tarjoaa joskus ihan mukavaakin silmän iloa.

        edson

        Korrelaatio taas hakusessa. Eikö Strömsö muka tarjoa mukavaa silmän iloa? Näyt ovat kuin sinun pikku pihasestasi. Lippukin taitaa liehua kuten kunnon konservatiiveilla aina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korrelaatio taas hakusessa. Eikö Strömsö muka tarjoa mukavaa silmän iloa? Näyt ovat kuin sinun pikku pihasestasi. Lippukin taitaa liehua kuten kunnon konservatiiveilla aina.

        Arvaan että Strömsö onkin lempiohjelmasi. Sen henki on hyvä, toisin kuin sinun pikku pihallasi, jossa ukko on häädetty ulkoruokintaan huopatöppöset jalassaan, kylpytakki päällään.


    Ketjusta on poistettu 33 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe