Voisi olla hyvä / rehellistä jos kukin viestittelijä

Anonyymi

ilmoittaisi, seurakunta mihin lukeutuu taustansa mihin uskon suuntaan lukeutuu?

Itse lukeudun vain Kirstuksen Jeesuksen seurakuntalaiseksi, ei ole vielä Kritsuksen Jeesuksen apostolisia seurakuntia. Johon voisi yhtyä-

Eli eri lahkoihin, eriseuroihin ja puolueisiin sitäutumaton, vain kaikille hyväksi Krist. vaihtohdon puolesta, puhuva / ÄÄNTÄ pitävä ja toimiva. Raamatun UT mukaiseen Kristillisyyteen, Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön, (Herättelevä)

64

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse kuulun Luke Skywalkerin seurakuntaan. Luke on ykkönen.

    • Anonyymi

      "ei ole vielä Kritsuksen Jeesuksen apostolisia seurakuntia."

      Eikö vieläkään?? :DDDDDDDDd

      • Anonyymi

        Minkäs seurakunnan tunnus tuo, (:DDDDDDDDd) on?

        (Tiedustellen)


    • Anonyymi

      Tämä foorumi on aiheeltaan luterilainen seurakunta / kirkko ja luterilainen usko.

      Itse olen poliittisista syistä eronnut kirkosta mutta tunnustan itse alkuperäistä lutherilaista uskoa. Tietyssä määrin olen suvaitsevainen myös muita klassisen kristinuskon kirkkokuntia kohtaan, kuten Katolista ja Ortodoksista kirkkoa.

      Klassisen kristinuskon ulkopuoliset ääriänkyrälahkot, kuten helluntailaiset ja adventistit (jt:istä ja mormooneista nyt puhumattakaan) ovat itselleni jatkuva kauhistus.

      • Anonyymi

        Olet eronnut rahan takia, ei saa valehdella.


      • Anonyymi

        Eli et ymmärrrä asiasta yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet eronnut rahan takia, ei saa valehdella.

        En eronnut rahan takia. MIksi valehtelet minusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli et ymmärrrä asiasta yhtään mitään.

        Ymmärrän asiasta niin paljon, että erosin kirkosta joka ei tunnusta sitä oppia ja uskoa jota väittää tunnustavansa. Mäkisen ja Luoman kirkoista on Luther kaukana.

        Pidän petoksena Lutherin nimen väärinkäyttöä kirkossa, joka tunnustaa tänä päivänä seksuaaliperverssioita ja islamia ja jossa mm. näiden seksuaalirikosten uhrit, jotka eivät suostu pitämään suutansa kiinni, leimataan rasisteiksi, eikä heille nyk. arkkipiispanne mukaan kuulu edes Kristuksen risti.


      • ”…myös muita klassisen kristinuskon kirkkokuntia kohtaan, kuten Katolista ja Ortodoksista kirkkoa.”

        Niin, kun nykyään käytetään ilmaisua klassinen kristinusko, tarkoitetaan usein muita kuin ortodokseja tai katolisia. Klassisen kristinuskon termin on kehittänyt metodistiprofessori Thomas Oden ja se on 9o luvulla rantautunut suomeen.

        ”Löysästi käytetyllä uudissanalla ei vain muistuteta alkuperäisestä yhteisestä uskosta, vaan myös rajataan, kuka uskoo oikein ja kuka väärin.”
        ”Uuspuhdasoppiset etsivät kirkon opista ja Raamatusta poliittisia ja uskonnollisia ratkaisumalleja.”
        ”He katsovat eteenpäin, heidän tarkoituksenaan on käännyttää ja vakuuttaa eivätkä he ole yhtä akateemisia eivätkä historiallisia kuin vanhapuhdasoppiset. Klassisen kristinuskon käsitettä he käyttävät löysästi tai peräti väärin, kun viittaavat ensimmäisten viiden vuosisadan yhteiseen uskoon puhuessaan omasta historiattomasta raamatullisuudestaan.”

        ”Vanhapuhdasoppisella kristityllä on kehittynyt historiantaju.”
        ”Uuspuhdasoppisuuteen liittyy voimakas Jumalan sanan teologia. Raamattu on kaiken historian yläpuolella.”
        K&K Valomerkki Mitä on klassinen kristinusko? 17.01.2011

        Kuulija siis voi erehtyä, kun esim. Ahvio puhuu klassisesta kristinuskosta, että hän tarkoittaa tuota vanhaa puhdasoppisuutta ja viittaa perinteisiin konservatiivisiin kirkkoihin, vaikka hän tarkoittaa aivan toista. Tällä uudella puhdasoppisuudella on myös aivan oma historian kirjoituksensa.


    • Kommenteistani voi varmaan älykkäämpi päätellä suoraan etten kuulu uskonharhaisiin lainkaan, joten en lähde luettelemaan niitä tuhansia jumalia joihin en usko.

      En myöskään luettele niitä tuhansia lutherinlieron aikaansaamia kultteja ja lahkoja, joihin epäjumalaa kuvaava epäselvä ja sekava raamattu on hajoittanut epäjumalanpalvojajoukkonsa.

      • Anonyymi

        Eli tarkoittaa ja, = "pirun", sen kaiken valheellisuuden, vääryyden ja pahuuden isän, puolesta seurakuntalainen.

        "Näin hedelmistään puun" tunnistava.

        kaikille hyväksi Kristuksen Jeesuksen seurakuntalainen, vähäinen, Totuudessa pysyvä, ja siihen (Jumalan Sanan) Raamatun UT mukaiseen pitäytyvästi elävä, puolesta puhuva / "ÄÄNTÄ" pitävä, Ei salaisesti / pimeästi sokeasti ehdoitta, pimeyden puolta edustavien puolueiden ehdokkaita äänestelevä. Joissa kaikissa "piru" vie, vetää, johtaa ja hallitsee, ja siksi, PAHA perii!!

        Tuleen näitä SYYSTÄ (kaikki vääryys ja pahuus) Jumalan Sanan vastaisuuksita tuomioksi seuraamuksia. Näitä joista tiedotusvälineet päivittän kautta maailman (vain joistakin) herätykseksi ja varoitukseksi VÄÄRIN elämisen ja toimimisen syystä tuomioksi seuraamuksista uutisoi!

        (Herätyys)


    • Anonyymi

      No eikö nyt ketään muuta!! Kaille hyväksi Kristuksen Jeesuksen seurakuntalaista, Hänen apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukkseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan, Raamatun UT mukaiseen ja perustuvaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttua / armoitettua ole / löydy.

      Jeesuksen nimessä... niitä muita seuraajikseen, Hänen "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi riittävällä tavalla eläviä ja toimivia / vaikuttavia, apsotolisia seurakuntiaan rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja peräänkuulutteleva / etsivä.

      "Löytäneekö"Hän... uskoa Raamatun UT mukaista ja mukaiseen, etsivä...?

      (Herätyys)

      • >> No eikö nyt ketään muuta!! <<

        No eikö ainakin nimimerkin Anonyymi kanta tullut selväksi.
        Itse olen skeptinen rationalisti.


      • Anonyymi
        qwertyilija kirjoitti:

        >> No eikö nyt ketään muuta!! <<

        No eikö ainakin nimimerkin Anonyymi kanta tullut selväksi.
        Itse olen skeptinen rationalisti.

        Ja tarkoitaa mitä, kumman puolen pimmeyden vain valkeuden.

        No, "hedelmistäänhän puun", sitten viesteistään tunnistaa. Onko kakillle hyväksi puolesta, vai sen pimeyden / pahaksi, puolesta puhuvaa.

        Vain KAIKILTA osin Raamatun UT mukainen ja perustuva, on sitä kaikille hyväksi puolesta,

        Kaikki muu ja muulla tavalla eläminen, puhuminen ja toimiminen sen vastaista, sitä tuomioksi olevaa ja koituvaa. Joista tulee näitä SYYSTÄ (kaikille hyväksi Jumalan Sanan (Raamatun UT vastaisuuksita pahaksi / kärsimyksiksi ja valtaviksi turhiksi menetyksiksi ja sodiksi ym, hirvittävyyksiksi raskaita seuraamuksia. Näitä joista tiedostusvälineet kautta maailman päivittäin (vain joistakin) todisteeksi, varoitukseksi ja herätykseksi VÄÄRIN / laittomasti, Totuuden ja Laillisen / Kaikille luvallisen Oikeuden vastaisesti elämisen toimimisen syystä tuomioksi seuraamuksista uutisoi


        Sanatkin / puheet, on niitä "hedelmiä" joista puun hyväksi tai pahaksi tunnistaa.

        (Herättelevä) valistaa ja muistuttaa.


    • Anonyymi

      Mitä mieltä tästä: Eikö olisi selvempää, että laitettaisiin kirjoituksen alkuun entinen nimimerkki, paremmin tunnistaisi.

      • Anonyymi

        Kirjoituksen alkuun tai kirjoituksen loppuun, voisi laittaa vanhan nimimerkkinsä. Olisi selvempää


    • Aloittaja voisi itse aloittaa oman ehdosuksensa toteuttamisen satojen Anonyymien puolesta.

    • Kenties yhteystyö voipi toimia jos Jeesus on Opettajasi.
      Tilanteesi?

      • Anonyymi

        Tilanteeni on tämä että etsin ja perään kuuluttelen niitä muita tähän kaikille hyväksi Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja / eri virkoihin ja muihin, Kristuksen Jeesuksen apostolisia seurakuntiaan rakentaviin palvelusten tehtäviin ja niissä avustajiksi kutsuttuja. Mutta myös muita tähän yhteyteen ja yhteistyöhön niillä kaikille hyväksi Krist. ehdoilla yhymään haluavia. Päästääksemme asiallisesti ja rakentavasti niistä Raamatun UT mukainen Kristillisyys asioista ja kysmyksitä, että mitä kaikkea edellytää, miten kuuluu Raamatun UT mukaan alkaa / yhtyä elämään ja toimimaan / vaikuttamaan että tulisi sellaiseksi kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit ilmentäväksi ja täyttäväksi, joista kaikki voisivat tunnistaa, Kristuksen Jeesuksen Oikein ja Oikeasti seuraajikseen. Hänen kirkkaudeksi ja kunniaksi, niitä "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavallä eläviä ja toimivia, Hänen (apostolisia) seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtiehtoa jokaista vanhurskasta jäsentään myöden YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi / Totuudssa YKSI mielisesti rakentaviksi.

        Kun "hedelmistään puun" sellaiseksi, kaikilta osin Raamatun UT mukaiseksi, kaikille hyväksi HYVÄÄ hedelmää tuottavaksi tunnistaisi.

        Tästä sitä voidaan aloittaa. Mitä kenelläkin annettavaa, asiallista ja rakentavaa sanottavaa tai kysyttävävää.

        Ehdottaa, (Herättelevä)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tilanteeni on tämä että etsin ja perään kuuluttelen niitä muita tähän kaikille hyväksi Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja / eri virkoihin ja muihin, Kristuksen Jeesuksen apostolisia seurakuntiaan rakentaviin palvelusten tehtäviin ja niissä avustajiksi kutsuttuja. Mutta myös muita tähän yhteyteen ja yhteistyöhön niillä kaikille hyväksi Krist. ehdoilla yhymään haluavia. Päästääksemme asiallisesti ja rakentavasti niistä Raamatun UT mukainen Kristillisyys asioista ja kysmyksitä, että mitä kaikkea edellytää, miten kuuluu Raamatun UT mukaan alkaa / yhtyä elämään ja toimimaan / vaikuttamaan että tulisi sellaiseksi kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit ilmentäväksi ja täyttäväksi, joista kaikki voisivat tunnistaa, Kristuksen Jeesuksen Oikein ja Oikeasti seuraajikseen. Hänen kirkkaudeksi ja kunniaksi, niitä "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavallä eläviä ja toimivia, Hänen (apostolisia) seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtiehtoa jokaista vanhurskasta jäsentään myöden YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi / Totuudssa YKSI mielisesti rakentaviksi.

        Kun "hedelmistään puun" sellaiseksi, kaikilta osin Raamatun UT mukaiseksi, kaikille hyväksi HYVÄÄ hedelmää tuottavaksi tunnistaisi.

        Tästä sitä voidaan aloittaa. Mitä kenelläkin annettavaa, asiallista ja rakentavaa sanottavaa tai kysyttävävää.

        Ehdottaa, (Herättelevä)

        Jeesuksen opetuslapsena saan kulkea ja erilaisiin lahkoihin pyydetty, lihan tekoja moiset.
        Jumalan valtakunta perustetaan kyllä ajallaan ja hänen kansansa odottaa asemissaan.


    • Voisi olla hyvä / rehellistä jos rekisteröisit itsellesi nimimerkin.

      • Anonyymi

        "Hedelmistään, (jota viestitkin on) puun", hyväksi tai pahaksi, tai mitään hedelmää tuottamattomaksi tunnistaa, jollaisen puun, Herra Jeesus kirosi / tuomitsi.

        Eihän se rekisteröityminen mitään mihinkään vaikuta. Vain asiat mistä puhuu / pitää ns. ÄÄNTÄ.

        Kyllä se sitten asiallisesti ja rakentavati keskustelujen myötä kaikki muukin tarpeellinen selviää.

        Valistaen, (Herättelevä)


    • Ei ehkä asiallisin aloitus, mutta vastaan kuitenkin. Luterilaisen kirkon jäsen olen ollut ikäni, mutta en jaa kirkon monijumalaista jumalakäsitystä. Olen Jeesuksen opetuslapsi ja seuraaja, YHDEN Jumalan palvelija.

      • Anonyymi

        Mitä tarkoitat? Oletko juutalainen tai kenties muslimi? Kaikki kristitythän uskovat vähintäänkin Poikaan ja Isään, jota Poikakin rukoili. Eli kristillinen Jumala on vähintäänkin dualistinen, vaikket Pyhään henkeen uskoisikaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarkoitat? Oletko juutalainen tai kenties muslimi? Kaikki kristitythän uskovat vähintäänkin Poikaan ja Isään, jota Poikakin rukoili. Eli kristillinen Jumala on vähintäänkin dualistinen, vaikket Pyhään henkeen uskoisikaan.

        Ns. kristillinen jumala on monta jumalaa, isäjumala, poikajumala sekä Maria kolmantena jumalana, vaikkakin Maria on virallisesti korvattu pyhällä hengellä. Vanhoissa kristillisissä kirkoissa, katolisessa ja ortodoksisessa kirkossa edelleen on nähtävissä ja kuultavissa, että Maria palvotaan ja rukoillaan noista jumaluuksista eniten. Todellinen Jumala, taivaan ja maan ja kaiken Luoja on YKSI, sama Jumala jota Jeesuskin palveli ja rukoili.


      • Anonyymi
        bismillah kirjoitti:

        Ns. kristillinen jumala on monta jumalaa, isäjumala, poikajumala sekä Maria kolmantena jumalana, vaikkakin Maria on virallisesti korvattu pyhällä hengellä. Vanhoissa kristillisissä kirkoissa, katolisessa ja ortodoksisessa kirkossa edelleen on nähtävissä ja kuultavissa, että Maria palvotaan ja rukoillaan noista jumaluuksista eniten. Todellinen Jumala, taivaan ja maan ja kaiken Luoja on YKSI, sama Jumala jota Jeesuskin palveli ja rukoili.

        Ei pidä paikkaansa. Kristityt tunnustavat Yhden Jumalan joka on kolminaisuus, eli ilmaisee Itseään kolmella tavalla: Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Ei ole kolmea eri Jumalaa, vaan Yksi Pyhä Kolmiyhteinen Jumala.

        Kristityille N. Maria ei ole jumaluus, eivät pyhimykset ole jumaluus, eikä paholainen ole jumaluus.

        Muslimien allah ei ole Jumala vaan saudiarabialainen, nk. "luonnonjumala", Kuu-ukko, epäjumala.

        Ottaisit selvää asiasta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Kristityt tunnustavat Yhden Jumalan joka on kolminaisuus, eli ilmaisee Itseään kolmella tavalla: Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Ei ole kolmea eri Jumalaa, vaan Yksi Pyhä Kolmiyhteinen Jumala.

        Kristityille N. Maria ei ole jumaluus, eivät pyhimykset ole jumaluus, eikä paholainen ole jumaluus.

        Muslimien allah ei ole Jumala vaan saudiarabialainen, nk. "luonnonjumala", Kuu-ukko, epäjumala.

        Ottaisit selvää asiasta.

        " Kristityt tunnustavat Yhden Jumalan joka on kolminaisuus, eli ilmaisee Itseään kolmella tavalla: Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Ei ole kolmea eri Jumalaa, vaan Yksi Pyhä Kolmiyhteinen Jumala."

        Niinhän he tunnustavat, koska paavalilainen harhaoppi eli vainajanpalvonta-kummitususkonto löi itsensä läpi roomalaispakana-keisarin mahtikäskyllä. Jeesus ei moista monijumaluutta olisi kuuna päivänä palvellut, vaan hän opetti oikein palvelemaan YHTÄ Jumalaa.


      • Anonyymi

        Isän ja Pojan (jotka ovat YHTÄ) Pyhänhengen nimessä tiedustellen mitä ja kenekä henkeä se kolmas on, josta puhutaan?

        (Tiedustellen)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isän ja Pojan (jotka ovat YHTÄ) Pyhänhengen nimessä tiedustellen mitä ja kenekä henkeä se kolmas on, josta puhutaan?

        (Tiedustellen)

        Kaikki kolme ovat Yksi Henki.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kolme ovat Yksi Henki.

        Näinhän paavalilainen vainajahenki-kummitususkonto väittää ja tätä kristikunta on hokenut niin kauan, ettei kukaan edes enää viitsi miettiä mitä roskaa hokevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kolme ovat Yksi Henki.

        Isän ja Pojan (jotka ovat YHTÄ) ja samaa yhtäpitävää Pyhäähenkeä. =Isän ja Pojan, PYHÄÄHENKEÄ. Isällä se suurempi osuus siitä samasta, koko kaikeuden kattavasta, yhdestä, PYHÄSTÄHENGESTÄ

        Mitä ja kenen henkeä se kolmas on?

        (Tiedustellen)


      • Anonyymi
        bismillah kirjoitti:

        Näinhän paavalilainen vainajahenki-kummitususkonto väittää ja tätä kristikunta on hokenut niin kauan, ettei kukaan edes enää viitsi miettiä mitä roskaa hokevat.

        Niinhän sinä väität, mutta Jeesus väittää ihan muuta: "Paavali on minulle valittu ase, kantamaan minun nimeäni pakanain ja kuningasten ja Israelin lasten eteen."

        nim. todellisuus.vasten.kasvoja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Kristityt tunnustavat Yhden Jumalan joka on kolminaisuus, eli ilmaisee Itseään kolmella tavalla: Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Ei ole kolmea eri Jumalaa, vaan Yksi Pyhä Kolmiyhteinen Jumala.

        Kristityille N. Maria ei ole jumaluus, eivät pyhimykset ole jumaluus, eikä paholainen ole jumaluus.

        Muslimien allah ei ole Jumala vaan saudiarabialainen, nk. "luonnonjumala", Kuu-ukko, epäjumala.

        Ottaisit selvää asiasta.

        "Kristityille N. Maria ei ole jumaluus, eivät pyhimykset ole jumaluus, eikä paholainen ole jumaluus. "

        Ihme kikkailua! Tosiasia kumminkin on että kristinuskossa uskotaan useampaan kuin yhteen yliluonnolliseen olentoon. Itse pääjumalakin jo on kyseenalainen kolmen ilmenemismuotonsa takia, paholainen jo varmasti eri olento ja muita enkeleitä on lukematon määrä. Lisäksi esimerkiksi riivaajat, jotka ilman muuta ovat kristinuskon tarpeistoa.

        Kristinuskon "monoteismi" perustuu pelkästään siihen lapselliseen ajatukseen että vain yhden jumalan nimi on Jumala.


    • "Itse lukeudun vain Kirstuksen Jeesuksen seurakuntalaiseksi, ei ole vielä Kritsuksen Jeesuksen apostolisia seurakuntia. Johon voisi yhtyä"

      Nyt siis tiedämme, että nimimerkillä 'Anonyymi' kirjoittava henkilöoletettu on tuota maata. :-)

      (Jos et osaa rekisteröityä, niin laittamalla viestiin oman nimesi tai nimimerkkisi pääset pidemmälle.)

      • Anonyymi

        Niinhän olen tehnyt,

        valistaen, (Herättelevä)

        Mutta "hedelmistäänhän" (viesteistään), puun hyväksi tai pahaksi tunnistaa. Sanoi / opetti Herra Jeesus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän olen tehnyt,

        valistaen, (Herättelevä)

        Mutta "hedelmistäänhän" (viesteistään), puun hyväksi tai pahaksi tunnistaa. Sanoi / opetti Herra Jeesus.

        Hienoa. Pahoittelut, etten tuota saanut dekoodattua aloituksestasi.


    • KTS on VANKKA evankelisluterilainen ja Palestiinan kristillisen kulttuurin esitaistelija numero yx!

      HYVÄ!

      • Anonyymi

        Olisi toivottavaa, että tuo näkyisi myös muissa kirjoituksissasi kuin tässä.


      • Anonyymi

        Sano sitten tuolle bismilläähii ärrähmäänii-kaverillesi että poistuu solvaamasta meitä kristittyjä, suomalaisia luterilaisia, Jumalaamme ja Herraamme Jeesusta Kristusta.

        Itse taistelen ensisjaisesti Suomen oman kansan ja kristillisen kulttuurin puolesta. Eli lähes sama on ajatuksemme, sinä kohdistaen uskosi Palestiinaan.

        Perusta sinä toki Peruspalestiinalainen kansanpuolue, mutta mieluiten Palestiinaan. Ja vie tuo bismilläähii-pelle mukanasi.


    • ”Itse lukeudun vain Kirstuksen Jeesuksen seurakuntalaiseksi…”

      Tarkalleen ottaen et oikeastaan kuulu mihinkään varsinaiseen seurakuntaan, vaan johonkin väljään liikkeeseen, mikä ei ole järjestäytynyt. Näitä ”yhden henkilön” seurakuntia tuntuu syntyvän aina vain lisää.

      • Anonyymi

        Niin mainitsinhan etten ole voinut liittyä kun ei vielä, sitten apostolisten alkuseurakuntien ole Raamatun UT oopetusten ja ohjeiden mukaisesti eläviä ja toimivia / vakuttavia, Kristuksen Jeesuksen apostolisia seurakuntia.

        Kokoajanhan olen jo vuosikausia perään kuuutellut / etsinyt niitä muita tähän Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja, niitä Häen seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentaviin eri virkoihin ja muihin eri palvelusten tetäviin ja niissä avustajiksi kutsuttuja / armoitetuja.

        Ei vain ole mikäänlaista ns. myötä "vastakaikua" tullut. Mihin lie uskovia täällä viestittelevän on. Kaikki muutko hairahtuneet siihen epäoikeuden mukaiseen, Totuuteen perustimattomaan demokratia nimiseen uskontoon ja siihen uskoviksi!! Jossa myös "piru"vie, vetää, johtaa ja hallitseen, ja PAHA perii, niinkuin kaikissa muissakin maailmallisissa eri nimisissä, Ei Raamatun UT mukaisissa uskonnoissa,= Raamatun UT vastaisissa. Joihin luterilaisuuskin lukeutuu.

        Raamatun UT mukaiseksi Kristillisyydeksi, ei riitä vain nimeksi krist. uskonnollisuus.
        Kyllä se edellyttää kaikilta osin Raamatun UT mukaisuutta. Sitä, ne ne kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit ilmentävää ja täyttävää Oikeaa ja Oikeasti
        Kristillisyyttä. Sitä josta kaikki voisivat tunnistaa Kristusen Jeesuksen Oikein ja oikeasti seuraajikseen. "hedelmistään kun puun", sellaiseksi, kaikilta osin Raamatun UT mukaiseksi tunnistaisi.

        Minä elän, puhun /pidän ÄÄNTÄtämän em. kaikille hyväksi, kaikilta osin Raamatun UT mukaisen
        Kristillisyyden puolesta, siihen uskovilleen / muillekin HERÄTYKSEKSI, herätteleväksi kutsuttu, siihen näyllä armoitettu.

        Tiedoksi, muistuttaen ja valistaen. (Herättelevä), Kristuksen Jeesuksen seurakuntalainen, ei seurakunta. Syystä koska ei vielä ole Kristuksen Jeesuksen seurakuntia, joita voi olla vain APOSTOLISET. Joissa toimii ne apostolisten seurakuntia virat, ja muut yhteiseksi hyväksi, eri palvelusten tehtävät, apostolisten alkuseurakuntien, alkuperäisten tarkoitusten ja tavoitteiden mukaisesti.

        Kanntaa alkaa perhtymään vähän huolellisemmin, tarkemmin ja hartaamiin niihin Raamatun UT opetuksiin, ohjeisiin ja kehoituksiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin mainitsinhan etten ole voinut liittyä kun ei vielä, sitten apostolisten alkuseurakuntien ole Raamatun UT oopetusten ja ohjeiden mukaisesti eläviä ja toimivia / vakuttavia, Kristuksen Jeesuksen apostolisia seurakuntia.

        Kokoajanhan olen jo vuosikausia perään kuuutellut / etsinyt niitä muita tähän Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja, niitä Häen seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentaviin eri virkoihin ja muihin eri palvelusten tetäviin ja niissä avustajiksi kutsuttuja / armoitetuja.

        Ei vain ole mikäänlaista ns. myötä "vastakaikua" tullut. Mihin lie uskovia täällä viestittelevän on. Kaikki muutko hairahtuneet siihen epäoikeuden mukaiseen, Totuuteen perustimattomaan demokratia nimiseen uskontoon ja siihen uskoviksi!! Jossa myös "piru"vie, vetää, johtaa ja hallitseen, ja PAHA perii, niinkuin kaikissa muissakin maailmallisissa eri nimisissä, Ei Raamatun UT mukaisissa uskonnoissa,= Raamatun UT vastaisissa. Joihin luterilaisuuskin lukeutuu.

        Raamatun UT mukaiseksi Kristillisyydeksi, ei riitä vain nimeksi krist. uskonnollisuus.
        Kyllä se edellyttää kaikilta osin Raamatun UT mukaisuutta. Sitä, ne ne kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit ilmentävää ja täyttävää Oikeaa ja Oikeasti
        Kristillisyyttä. Sitä josta kaikki voisivat tunnistaa Kristusen Jeesuksen Oikein ja oikeasti seuraajikseen. "hedelmistään kun puun", sellaiseksi, kaikilta osin Raamatun UT mukaiseksi tunnistaisi.

        Minä elän, puhun /pidän ÄÄNTÄtämän em. kaikille hyväksi, kaikilta osin Raamatun UT mukaisen
        Kristillisyyden puolesta, siihen uskovilleen / muillekin HERÄTYKSEKSI, herätteleväksi kutsuttu, siihen näyllä armoitettu.

        Tiedoksi, muistuttaen ja valistaen. (Herättelevä), Kristuksen Jeesuksen seurakuntalainen, ei seurakunta. Syystä koska ei vielä ole Kristuksen Jeesuksen seurakuntia, joita voi olla vain APOSTOLISET. Joissa toimii ne apostolisten seurakuntia virat, ja muut yhteiseksi hyväksi, eri palvelusten tehtävät, apostolisten alkuseurakuntien, alkuperäisten tarkoitusten ja tavoitteiden mukaisesti.

        Kanntaa alkaa perhtymään vähän huolellisemmin, tarkemmin ja hartaamiin niihin Raamatun UT opetuksiin, ohjeisiin ja kehoituksiin.

        Niin, jos me kaikki jäisimme odottamaan jonkun ensin perustavan juuri sellaisen seurakunnan kuin itse haluaa, niin eipä olisi yhtään varsinaista seurakuntaa eikä kirkoakaan varmaan olemassa.

        Varsin individualistista arvomaailmaan tuo kyllä edustaa.


      • mummomuori kirjoitti:

        Niin, jos me kaikki jäisimme odottamaan jonkun ensin perustavan juuri sellaisen seurakunnan kuin itse haluaa, niin eipä olisi yhtään varsinaista seurakuntaa eikä kirkoakaan varmaan olemassa.

        Varsin individualistista arvomaailmaan tuo kyllä edustaa.

        Ja olen kuullut lukemattomia kertoja sanottavan, että "jos jossakin olisi täydellinen seurakunta, niin se lakkaisi olemasta täydeliinen sillä hetkellä, kun minä tai sinä menisimme sinne".


      • mummomuori kirjoitti:

        Niin, jos me kaikki jäisimme odottamaan jonkun ensin perustavan juuri sellaisen seurakunnan kuin itse haluaa, niin eipä olisi yhtään varsinaista seurakuntaa eikä kirkoakaan varmaan olemassa.

        Varsin individualistista arvomaailmaan tuo kyllä edustaa.

        Ja olen kuullut lukemattomia kertoja sanottavan, että "jos jossakin olisi täydellinen seurakunta, niin se lakkaisi olemasta täydeliinen sillä hetkellä, kun minä tai sinä menisimme sinne".


      • Tipale kirjoitti:

        Ja olen kuullut lukemattomia kertoja sanottavan, että "jos jossakin olisi täydellinen seurakunta, niin se lakkaisi olemasta täydeliinen sillä hetkellä, kun minä tai sinä menisimme sinne".

        Erittäin hyvin ilmaistu :D


    • Anonyymi

      Miten on, oletteko kaikki niin tyytyväisiä, niihin erinimisiin ERI lahko / puolue henkisiin eriseura yhdistykiinne, ettei kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisesta ja perustuvasta, Oikeasta Kristillisyydestä niin väliäkö? Vai miksi ei kukaan muu puhu sen puolesta, siihen yhteyteen ja yhteistyöhön herättelevästi / vetävästi?!

      Tiedustellen, Kaikille hyväksi Raamatun UT mukaiseen ja perustuvaan Kristillisyyteen, Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön, (Herättelevä).

      • Anonyymi

        Olen erittäin tyytyväinen kristilliseen uskooni, joka perustuu niin suoraan Raamatun sanan kuin uskonpuhdistaja Martti Lutherin Kristus-keskeisiin raamatunopetuksiin.

        Kiitos kun kysyit. 🌷


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen erittäin tyytyväinen kristilliseen uskooni, joka perustuu niin suoraan Raamatun sanan kuin uskonpuhdistaja Martti Lutherin Kristus-keskeisiin raamatunopetuksiin.

        Kiitos kun kysyit. 🌷

        Ai siis tyytyväinen siihen mailmallisen, vain nimeksi krist. uskonnollisuuteen, jossa myös "piru" vie, vetää, johtaa ja hallitsee sille uskollisten palvelijoidensa kautta, jossa PAHA perii, juuri toissa päivänäkö se oli, niin kävi Srilankassa. Ei ollut ensimmäinen, eikä varmaan viimeinenkään.

        Että; itse en luottaisi niihin vain krist. uskonnollisten kirkkokuntiin.

        Siksi etsin ja perään kuuluttelen niitä muita Kristuksen Jeesuksen apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja / armoiettuja. Johon yhteyteen ja yhteistyöhön ollen itseksin kutsuttu, siihen näyllä armoitettu.

        Siihen herätteleväksi tehtävään kutsuttu. (Herättelevä)


    • Samalla voisitte kertoa mistä laitokselta olette päässeet avohoitoon sekä lääkityksen vahvuuden.

      • Anonyymi

        Sieltä missä sinä vielä joudut olemaan kun et halua päästä pimeydestä valkeuteen. Joka sen pimeyden, ja sen puolen ruhtinaan orjuudesta vapauteen pääsy (jossa PAHA perii), edellyttää.

        Oletko ajattellut edes yrittää?

        Kristuksessa Jeesuksessa VAPAA, (Herättelevä)


    • Anonyymi

      Mutta meitä on suuri joukko joiden nimi on vain elämän kirjassa taivaassa. Kuulumme seurakuntaan, vaikka minilta meiltä puuttuu seurakuntayhteys. Emme tahdo osallistua helluntaikirkon tai muun kansankirkon mukaan.

      • Anonyymi

        Ette sitten kuinkaan ole kiinnostuneet niitä Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunnikasi Hänen APOSTOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa Raamatun UT mukaisesti ja mukaiseksi rakentamisesta. Miksi? Kun sihen kuitenkin on KAIKKI valtavat mahdollisuudet. On vain jooaisesta Krist. uskovasta isestään kiinni, sillä ettei sellaiseen, kaikille hyväksi Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön halua. Että maailma ja maailmallisuus vieköönja paha periköönkö?! Jonka se tekeekin, niille joita ei tällainen em. kaikille hyväksi Raamatun UT mukainen ja perustuva Kristillisyys, ns. "maistu"!

        Jeesuksen nimessä... uskovilleen / muillekin HERÄTYKSEKSI. (Herätyys) nimimerkkinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ette sitten kuinkaan ole kiinnostuneet niitä Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunnikasi Hänen APOSTOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa Raamatun UT mukaisesti ja mukaiseksi rakentamisesta. Miksi? Kun sihen kuitenkin on KAIKKI valtavat mahdollisuudet. On vain jooaisesta Krist. uskovasta isestään kiinni, sillä ettei sellaiseen, kaikille hyväksi Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön halua. Että maailma ja maailmallisuus vieköönja paha periköönkö?! Jonka se tekeekin, niille joita ei tällainen em. kaikille hyväksi Raamatun UT mukainen ja perustuva Kristillisyys, ns. "maistu"!

        Jeesuksen nimessä... uskovilleen / muillekin HERÄTYKSEKSI. (Herätyys) nimimerkkinen.

        Tämä on luterilaisen uskon ja kirkon foorumi, ei tuo sinun yksin ylläpitämäsi epäraamatullisen höpöpuljun.

        Sinä olet täällä väärässä paikassa. Kirjoituksesi eivät liity luterilaisuuteen kuin aiheen vastaisina, antikristillisinä. Raamattu ei opeta edustamiasi näkemyksiä.

        Olet eksyttäjä ja vieläpä häirikkö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on luterilaisen uskon ja kirkon foorumi, ei tuo sinun yksin ylläpitämäsi epäraamatullisen höpöpuljun.

        Sinä olet täällä väärässä paikassa. Kirjoituksesi eivät liity luterilaisuuteen kuin aiheen vastaisina, antikristillisinä. Raamattu ei opeta edustamiasi näkemyksiä.

        Olet eksyttäjä ja vieläpä häirikkö.

        Niin pimeydessä, VAIN krist. uskonnollisesti eläville häirikkö, = HERÄTTELEVÄ. Siihen kaikille hyväksi Raamatun UT mukaiseen ja perustuvaan, Oikeaan ja Oikeasti Kristillisyyteen, siihen, Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit ilmentävään ja täyttävään, siihen "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" / Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi riittävään Kristillisyyteen. Siihen josta VASTA, voisi alkaa ilmenemään ja täyttymään ne, kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden, = Krist. Rakkaus, joka ei ole kenellekään pahaksi, mukaiset tunnusmerkit. Joista kaikki voisivat tunnistaa Kristuksen Jeesuksen Oikein ja Oikeasti seuraajikseen, "hedelmistään kun puun siksi / seillaiseksi, kaikille hyväksi hyvää hedelmää tuottavaksi tunnistaisi.

        Tähän em. Raamatun UT mukaiseen ja perustuvaan Kristillisyyteen, (Herättelevä).

        Tähän yheyteen ja yhteistyöhön kutsuttu / näyllä armoitetu.

        Missä lie muut?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin pimeydessä, VAIN krist. uskonnollisesti eläville häirikkö, = HERÄTTELEVÄ. Siihen kaikille hyväksi Raamatun UT mukaiseen ja perustuvaan, Oikeaan ja Oikeasti Kristillisyyteen, siihen, Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden tunnusmerkit ilmentävään ja täyttävään, siihen "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" / Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi riittävään Kristillisyyteen. Siihen josta VASTA, voisi alkaa ilmenemään ja täyttymään ne, kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisen Kristillisyyden, = Krist. Rakkaus, joka ei ole kenellekään pahaksi, mukaiset tunnusmerkit. Joista kaikki voisivat tunnistaa Kristuksen Jeesuksen Oikein ja Oikeasti seuraajikseen, "hedelmistään kun puun siksi / seillaiseksi, kaikille hyväksi hyvää hedelmää tuottavaksi tunnistaisi.

        Tähän em. Raamatun UT mukaiseen ja perustuvaan Kristillisyyteen, (Herättelevä).

        Tähän yheyteen ja yhteistyöhön kutsuttu / näyllä armoitetu.

        Missä lie muut?!

        Edelleenkinkö pimeydessä, vain uskonnollisina maailmallisuuden unelmissaan nukkuvinako?!! Jossa "piru" vie, vetää, johtaa ja hallitsee, ja PAHA perii!! On koitunut ja koituu niin Raamatun UT vastaisesti, vain nimeksi krist. uskonollisesti elävillekin TUOMIOKSI!!

        (Herättelevä)


      • "Kuulumme seurakuntaan, vaikka minilta meiltä puuttuu seurakuntayhteys. "

        Niin, moni on eräälainen "satelliitti", eli kulkee eri tilaisuuksissa, mutta ei halua sitoutua mihinkään yksittäiseen seurakuntaan tai yhteisöön. Eri liikkeiden kannattajat ovat yleensä tällaisia.

        Sitten on yksilöitä, joilla todellisuudessa ei ole mitään seurakuntaa, mutta mieltää kuuluvansa johonkin, lähinnä itse määrittelemään ja kuvittelmaansa seurakuntaa.

        Sitten on näitä yksittäisten henkilöiden omia "seurakuntia", joissa joko ei ole ketään muuta tai ehkä pari kannattajaa.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        "Kuulumme seurakuntaan, vaikka minilta meiltä puuttuu seurakuntayhteys. "

        Niin, moni on eräälainen "satelliitti", eli kulkee eri tilaisuuksissa, mutta ei halua sitoutua mihinkään yksittäiseen seurakuntaan tai yhteisöön. Eri liikkeiden kannattajat ovat yleensä tällaisia.

        Sitten on yksilöitä, joilla todellisuudessa ei ole mitään seurakuntaa, mutta mieltää kuuluvansa johonkin, lähinnä itse määrittelemään ja kuvittelmaansa seurakuntaa.

        Sitten on näitä yksittäisten henkilöiden omia "seurakuntia", joissa joko ei ole ketään muuta tai ehkä pari kannattajaa.

        Niin, sen se on tehnyt, kun ei olla pitäydyttä siihen YHTEEN ainoaan Oikeaan, kaikille hyväksi Ramaatun UT, Kristuksen Jeesuksen ja / apostoliensa Totuuteen perustuviin ja mukaisiin kaikkia kohtaan ja kaikille Laillisen / Luvallisen Oikeuden mukaisiin opetuksiin, ohjeisiin ja kehoituksiin, Niihin kaikille hyväksi Krist. Rakkaus, joka ei ole kenellekään pahaksi, Lain / Laillisuuden, kaikille Luvallisen Oikeuden täyttymyksen mukaisiin ja perustuviin. Vaan antauduttu kuin Nooan aikaisen "pirun" vietäviksi, johdettaviksi ja hallittaviksi, jossa touhussa ja politiikassa PAHA perii!!

        Uskovilleen / muillekin kiakille hyväksi Raamatun UT mukaiseen Kirtsillisyyteen, Krist. yhteyteen ja yhteustyöhön HERÄTYKSEKSI ns. "huutavan" ÄÄNI! (Herättelevä)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, sen se on tehnyt, kun ei olla pitäydyttä siihen YHTEEN ainoaan Oikeaan, kaikille hyväksi Ramaatun UT, Kristuksen Jeesuksen ja / apostoliensa Totuuteen perustuviin ja mukaisiin kaikkia kohtaan ja kaikille Laillisen / Luvallisen Oikeuden mukaisiin opetuksiin, ohjeisiin ja kehoituksiin, Niihin kaikille hyväksi Krist. Rakkaus, joka ei ole kenellekään pahaksi, Lain / Laillisuuden, kaikille Luvallisen Oikeuden täyttymyksen mukaisiin ja perustuviin. Vaan antauduttu kuin Nooan aikaisen "pirun" vietäviksi, johdettaviksi ja hallittaviksi, jossa touhussa ja politiikassa PAHA perii!!

        Uskovilleen / muillekin kiakille hyväksi Raamatun UT mukaiseen Kirtsillisyyteen, Krist. yhteyteen ja yhteustyöhön HERÄTYKSEKSI ns. "huutavan" ÄÄNI! (Herättelevä)

        ”Niin, sen se on tehnyt, kun ei olla pitäydyttä siihen YHTEEN ainoaan Oikeaan…”

        Siinähän se ongelman ydin on. Mikä ja minkälainen seurakunta on sitten kenellekin se ”ainoa ja oikea”?

        Seurakunta koostuu ihmisistä. Saatamme syntyä sellaisen keskelle. Voimme ehkä kasvaa siellä nuorina. Ehkä joku lähtee etsimään jotain muuta, itselleen parempaa seurakuntaa? Tai sitten on vain mukana siellä, missä kaikki muutkin.

        Miksi hakea jotain täydellistä – omasta mielestään – seurakuntaa, joka on juuri sellainen kuin itse haluaa?


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        ”Niin, sen se on tehnyt, kun ei olla pitäydyttä siihen YHTEEN ainoaan Oikeaan…”

        Siinähän se ongelman ydin on. Mikä ja minkälainen seurakunta on sitten kenellekin se ”ainoa ja oikea”?

        Seurakunta koostuu ihmisistä. Saatamme syntyä sellaisen keskelle. Voimme ehkä kasvaa siellä nuorina. Ehkä joku lähtee etsimään jotain muuta, itselleen parempaa seurakuntaa? Tai sitten on vain mukana siellä, missä kaikki muutkin.

        Miksi hakea jotain täydellistä – omasta mielestään – seurakuntaa, joka on juuri sellainen kuin itse haluaa?

        Etsinkin sellaisia Kristuksen Jeesuksen mielen mukaisia, joita voi olla vain kkaikille hyväksi kaikilta osin Raamatun UT muaisesti ja perustalta elävät ja toimivat / vaikuttavat. Eihän muut voikkaan olla oikeasti Kristillisiä. Ovat vain nimeksi krist. uskollisia, maailmallisesti eläviä, joissa se kaiken valheellisuuden, vääryyden ja pahuuden isä "piru" vie, vetää, johtaa ja hallitsee, ja joissa myös, PAHA perii.

        Herätykseksi Totuutta, / nim. (Herättelevä).


    • Anonyymi

      Kannatan Kärppiä

      • Ootko vl?


      • HPK vei eilen komeasti. (Y)


      • Anonyymi
        Tipale kirjoitti:

        HPK vei eilen komeasti. (Y)

        Niin se pimmeyden puolen ruhtinas, "piru" vie ja vetää / johtaa ja hallitsee, niitä vain krist.uskonnollisiakin, ja PAHA perii!!

        (Herätykseksi)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin se pimmeyden puolen ruhtinas, "piru" vie ja vetää / johtaa ja hallitsee, niitä vain krist.uskonnollisiakin, ja PAHA perii!!

        (Herätykseksi)

        Jep, hähää!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe