Tyhmä olen kun tätä kysyn mutta mitä eroa on rose ja punaviinillä?
Viinit
11
2495
Vastaukset
- Rouge Tinto
Alkon nettisivuilta:
"Roseeviinit valmistetaan käymisteitse pääosin tummista viinirypäleistä. Ne saavat värinsä punaisten rypäleiden kuorista kuorikontaktikäymisen aikana.
Roseeviinit jaotellaan makeusasteen mukaan. Keskeisiä ominaisuuksia ovat myös viinin kehitysaste ja hapokkuus. Joskus roseeviinit pirskahtelevat tai helmeilevät.
Roseeviinit sisältävät alkoholia 10-13 %."
Roseeviinit ovat eräänlainen valko- ja punaviinien välimuoto. Vaaleamman värinsä ohella roseeviinit erottuvat punaviineistä usein makeudellaan. On toki olemassa kuriositeettina makeita punaviinejä (jotka on helppo kiertää kaukaa!) ja on myös kuivia roseeviinejä, mutta jälkimmäisten makeusasteikko (samoin kuin hapokkuuskin) muistuttaa kuitenkin ennemminkin valkoviinien vastaavaa.
Jos roseeta haluaa ruokaviininä käyttää, niin yhteensopivat ruokalajitkin löytynevät osapuilleen samoista ryhmistä kuin valkoviineillekin.
Aika monta vuotta taitaa olla siitä, kun olen viimeksi roseeta ostanut. Puna- ja valkoviiniä tulee sentään ostettua kymmeniä pulloja vuodessa. Ehkäpä kaksi punkkua yhtä valkkaria kohden.- Wine Specialist
"On toki olemassa kuriositeettina makeita punaviinejä (jotka on helppo kiertää kaukaa!)"
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitkä punkut ovat mielestäsi MAKEITA? Kongreettisia esimerkkejä?
Jos puhutaan oikeasti makeasta punaviinistä, niin minusta niitä on helvetin vähän.
Oikeastaan Medinet (ranskalainen pyöreässä pullossa) olisi niitä harvoja, joita voisin kuvailla vilpittömästi EHKÄ vähän makeahkoksi.
Mutta...niinkuin todettu - nämähän ovat makuasioita joita jokainen kokee omalla tavallaan. - Rouge Tinto
Wine Specialist kirjoitti:
"On toki olemassa kuriositeettina makeita punaviinejä (jotka on helppo kiertää kaukaa!)"
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitkä punkut ovat mielestäsi MAKEITA? Kongreettisia esimerkkejä?
Jos puhutaan oikeasti makeasta punaviinistä, niin minusta niitä on helvetin vähän.
Oikeastaan Medinet (ranskalainen pyöreässä pullossa) olisi niitä harvoja, joita voisin kuvailla vilpittömästi EHKÄ vähän makeahkoksi.
Mutta...niinkuin todettu - nämähän ovat makuasioita joita jokainen kokee omalla tavallaan."Kongreettisista" esimerkeistä en niin osaa sanoa, mutta tässä sinulle 4 konkreettista esimerkkiä:
Magyar Édes Vörös Bor (Unkari) 25 g/l
Chapel Hill Kékfrankos (Unkari) 30 g/l
Melnik 13 (Bulgaria) 40 g/l
Hannibal (EU) 55 g/l (HUHHUH!)
Ulkomailla tuollaisen sokeripommipunkun saattaa saada kouraansa helpommin kuin täällä Suomessa. Alko on onneksi pitänyt moiset litkut lähinnä juuri kuriositeetteina.
Mutta enpä ihmettele yhtään, jos et ole tehnyt tuttavuutta noiden edellämainittujen makeiden punkkujen kanssa lainkaan. Sinähän olet spesialistina tietenkin osannut kiertää tuollaisia itäisen Euroopan halpaviinimaita edustavat hyllytkin kaukaa! - Rouge Tinto
Wine Specialist kirjoitti:
"On toki olemassa kuriositeettina makeita punaviinejä (jotka on helppo kiertää kaukaa!)"
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitkä punkut ovat mielestäsi MAKEITA? Kongreettisia esimerkkejä?
Jos puhutaan oikeasti makeasta punaviinistä, niin minusta niitä on helvetin vähän.
Oikeastaan Medinet (ranskalainen pyöreässä pullossa) olisi niitä harvoja, joita voisin kuvailla vilpittömästi EHKÄ vähän makeahkoksi.
Mutta...niinkuin todettu - nämähän ovat makuasioita joita jokainen kokee omalla tavallaan.En tunne Medinet-nimistä ranskalaista punaviiniä eikä näy tuntevan Alkon sivuston hakukonekaan.
Languedoc-Roussillonin alueelta löytyy Ranskasta Rosière Syrah (Racke / Vin de Pays d'Oc), jossa on sokeria 14 grammaa litrassa ja hapa-viini (2 l) Blue Nun Merlot (Sichel / Vin de Pays d'Oc) menee äitelän rajoille lukemallaan 9 g/l.
Viime kesänä ostin Viron Käsmusta hanapakkauksen Corbett Canyonin Shiraz'ta. Tuli joskus samoihin aikoihin Alkoonkin (taitaa olla takana yksi Kalifornian suurimpia tuottajia Gallon veljesten jälkeen). Tuossa Corbett Canyonissa näkyy olevan 7 g/l. Se nyt vielä joten kuten harmittomana veneilylomaviininä menetteli... - Wine Specialist
Rouge Tinto kirjoitti:
En tunne Medinet-nimistä ranskalaista punaviiniä eikä näy tuntevan Alkon sivuston hakukonekaan.
Languedoc-Roussillonin alueelta löytyy Ranskasta Rosière Syrah (Racke / Vin de Pays d'Oc), jossa on sokeria 14 grammaa litrassa ja hapa-viini (2 l) Blue Nun Merlot (Sichel / Vin de Pays d'Oc) menee äitelän rajoille lukemallaan 9 g/l.
Viime kesänä ostin Viron Käsmusta hanapakkauksen Corbett Canyonin Shiraz'ta. Tuli joskus samoihin aikoihin Alkoonkin (taitaa olla takana yksi Kalifornian suurimpia tuottajia Gallon veljesten jälkeen). Tuossa Corbett Canyonissa näkyy olevan 7 g/l. Se nyt vielä joten kuten harmittomana veneilylomaviininä menetteli...Vaikka Alko hyvä puulaaki onkin, niin älkää pitäkö sitä Alkoa nyt kaikkitietävänä viinin raamattuna.
Medinet French Red, tuottaja H.Sichel&Söhne ja sitä saa mm. Siljan taxfree-myymälöistä.
Ja mitä tulee noihin sokerigramma määriin, niin ei niihinkään mielestäni kannata pelkästään tuijottaa.
On nimittäin MONTA kertaa maistunut huomattavasti vähempi jäännössokeri määräinen MAKEAMMALTA kuin tuote, missä pitäisi faktan mukaan olla enemmän jäännössokeria. Ja kyse on ollut puna-valko ja kuohuviineistä.
Ja syynä on ne lukemattomat tekijät (joita en nyt viitsi tässä luetella) mitkä vaikuttavat viinin makuun.
-mutta...nämähän ovat makuasioita.- - Rouge Tinto
Rouge Tinto kirjoitti:
En tunne Medinet-nimistä ranskalaista punaviiniä eikä näy tuntevan Alkon sivuston hakukonekaan.
Languedoc-Roussillonin alueelta löytyy Ranskasta Rosière Syrah (Racke / Vin de Pays d'Oc), jossa on sokeria 14 grammaa litrassa ja hapa-viini (2 l) Blue Nun Merlot (Sichel / Vin de Pays d'Oc) menee äitelän rajoille lukemallaan 9 g/l.
Viime kesänä ostin Viron Käsmusta hanapakkauksen Corbett Canyonin Shiraz'ta. Tuli joskus samoihin aikoihin Alkoonkin (taitaa olla takana yksi Kalifornian suurimpia tuottajia Gallon veljesten jälkeen). Tuossa Corbett Canyonissa näkyy olevan 7 g/l. Se nyt vielä joten kuten harmittomana veneilylomaviininä menetteli...Se oli siis tämä!
"C'est rond. C'est bon. C'est Medinet."
http://www.mercurio-press.net/html/firma_full.php?id=2181&mod_id=5&owner_id=76&ar_year=2004
Olen minä jossakin tuollaisen pullon nähnyt - mutta tyhjänä! Ehkäpä se oli minun onneni, että joku toinen oli ehtinyt kumota pullon sisältämän "nautintoaineen" makeisiin suihinsa. - Rouge Tinto
Wine Specialist kirjoitti:
Vaikka Alko hyvä puulaaki onkin, niin älkää pitäkö sitä Alkoa nyt kaikkitietävänä viinin raamattuna.
Medinet French Red, tuottaja H.Sichel&Söhne ja sitä saa mm. Siljan taxfree-myymälöistä.
Ja mitä tulee noihin sokerigramma määriin, niin ei niihinkään mielestäni kannata pelkästään tuijottaa.
On nimittäin MONTA kertaa maistunut huomattavasti vähempi jäännössokeri määräinen MAKEAMMALTA kuin tuote, missä pitäisi faktan mukaan olla enemmän jäännössokeria. Ja kyse on ollut puna-valko ja kuohuviineistä.
Ja syynä on ne lukemattomat tekijät (joita en nyt viitsi tässä luetella) mitkä vaikuttavat viinin makuun.
-mutta...nämähän ovat makuasioita.-Ja mikähän saa sinut luulemaan, että esim. minä pitäisin Alkoa kaikkitietävänä viinin raamattuna?
Myönnettäköön toki, että Alko on minulle HUOMATTAVASTI arvostettavampi auktoriteetti kuin anonyymit tahot, joilla on otsaa myöntää itselleen netin keskustelupalstoilla asiantuntijan nimi ja arvo. - Wine Specialist
Rouge Tinto kirjoitti:
Ja mikähän saa sinut luulemaan, että esim. minä pitäisin Alkoa kaikkitietävänä viinin raamattuna?
Myönnettäköön toki, että Alko on minulle HUOMATTAVASTI arvostettavampi auktoriteetti kuin anonyymit tahot, joilla on otsaa myöntää itselleen netin keskustelupalstoilla asiantuntijan nimi ja arvo.Ymmärrän kyllä asenteesi, mutta enkö saa ammattinimikettäni käyttää myös täällä netissä nimimerkkinäni?
Ja mitä tulee anonyymisyyteen, niin käsittääkseni tälläisissä keskustelupalstoissa on tapana pitää jonkinmoinen anonyymiteetti kirjoituksissa.
Noh, annetaan olla. - Rouge Tinto
Wine Specialist kirjoitti:
Ymmärrän kyllä asenteesi, mutta enkö saa ammattinimikettäni käyttää myös täällä netissä nimimerkkinäni?
Ja mitä tulee anonyymisyyteen, niin käsittääkseni tälläisissä keskustelupalstoissa on tapana pitää jonkinmoinen anonyymiteetti kirjoituksissa.
Noh, annetaan olla.>mutta enkö saa ammattinimikettäni käyttää myös
>täällä netissä nimimerkkinäni?
Saat käyttää, ilman muuta!
Ja minulla on yhtä lailla oikeus olla huvittunut moisesta kukkoilusta - hyväntahtoisen alentuvasta asenteesta toisia keskustelijoita kohtaan. Asetut lähtökohtaisesti muiden yläpuolelle jo pelkällä nimimerkkivalinnallasi. Olkoon sinulla siihen oikeus.
:)
- pöhköläinen
heh.. jotain kattelin teidän keskusteluja mut kysynpä kumminkin, saaks tätä muualta kuin jostain silja linelta ostettua?
siis jos ei mee paikan päälle :D
http://www.langguth.de/en/unsere-besten/weine/medinet/medinet.html - Chef62
Roseeviinit kärsivät siitä, että Alko toi maahan vain halpoja hevyitä mitään sanomattomia Roseeviinejä. Ei nykyinenkään valinta päätä huomaa, mutta osa on juotavan hyviä roseeviinejä. Sopivat esim thai-ruokien kanssa mainiosti samoin monet kana ja kalaruuat toimivat.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1364035- 881982
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151861Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi571487Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541442Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1331385VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu991312- 741206
- 941067
- 691053