Maailman suurimmat taloudet: 1. Kiina, 2. USA 3.Intia 4.Japani 5. Saksa 6. Venäjä....10. Britannia

Anonyymi

Lähinnä oikea tapa mitata kansantalouksien kokoa on laskea ostovoimakorjatulla pariteetilla bruttokansantuote. Tämä siksi että se euro- tai dollarimäärä joka kansantaloudessa tienataan on ostovoimaltaan siis reaalisesti aivan erillainen eri maissa. Valuuttakurssiharhan takia Jyrki Cock Käteinenkin hurahti luulemaan että Venäjän kansantalous oli Espanjan luokkaa. Todellisuudessahan Venäjän kansantalous on 40% suurempi kuin Ranskan ja noin 124% suurempi kuin Espanjan.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Esim Venäjän kansantalouden koko on 16.3 kertainen Suomeen verrattuna. Suomen kansantalous on pienempi kuin Sri Lankan. Näiden ostovoima BKT-laskelmien oikeastaan ainoa merkittävä vääristymä näkyy esim. Irlannin tapaisissa maissa jossa kierrätetään monikansallisten yhtiöiden rahavirtoja. Niinpä on arvioitu että Irlannin lukemissa noin 1/4 on harhaa.

      Venäjän demonisoijat ja sen romahdusta kuin kuuta taivaalta odottavat hihhulit eivät tietenkään pidä näistä tosiasioista mutta se on taas heidän ongelmansa. He puskevat näytölle piakkoin taas tätä Jyrki Käteisen nominaali-btk:ta jolla ei ole mitään todellista tekemistä kansantalouden koon arvioinnin kanssa. Kiinassa palkkoja ei makseta punnissa, dollareissa tai euroissa.

      • Anonyymi

        Venäjän talousharhaa puhaltaa isommaksi öljy- ja kaasuvarojen kaupittelu: köyhä suurvalta myy lähinnä luonnonvarojaan..säälittävää!
        Montakos venäläistä tuotetta - oikeaa kulutustavaraa, ei niitä kalashnikoveja taas! - pystyt mainitsemaan? Niinpä..
        Sitähän kysyi taannoin jo Barack Obamakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän talousharhaa puhaltaa isommaksi öljy- ja kaasuvarojen kaupittelu: köyhä suurvalta myy lähinnä luonnonvarojaan..säälittävää!
        Montakos venäläistä tuotetta - oikeaa kulutustavaraa, ei niitä kalashnikoveja taas! - pystyt mainitsemaan? Niinpä..
        Sitähän kysyi taannoin jo Barack Obamakin.

        Jokainen myy sitä m itä on . Ei se ole talousharhaa niin kuin pörssi ja sijoitusharhat vaan oikeaa kauppatavaraa eli energiaa. Jos arabi myy öljyään se on kultaa, mutta kun venäläinen myy sitä niin se on lantaa.

        Venäjä on suurimpia asekauppiaita, toki USAn jälkeen.

        Suomi myy lähinnä puunjalostustuotteita, säälittävää. Suomi sensijaan lahjoittaa pois lunnonvarojaan ja kaivoksiaan, säälittävää.

        Venäjälle ei tulisi mieleenkään lahjoittaa omia aarteitaan muille. Venäjällä öjykin on kansallisomaisuutta.


      • Anonyymi

        Merkillistä, ettei tuohon idän onnelaan halua kukaan muuttaa, eivät edes länteen karanneet trollit.

        Venäjältä kyllä halutaan muuttaa pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Merkillistä, ettei tuohon idän onnelaan halua kukaan muuttaa, eivät edes länteen karanneet trollit.

        Venäjältä kyllä halutaan muuttaa pois.

        Me Venäjän trollit olemme askeetteja, emmekä halua turmella sieluamme Venäjän rahallisella rikkaudella. Siksi tulemme Suomeen elämään pyhättö yksiössä sosiaalialumujen varassa kuten hengenrikkaan askeettimunkin kuuluukin tehdä.


    • Anonyymi

      Mutta kuka tuossa kurjassa Ryssänmaassa haluaisi asua? Kuinka moni muuttaisi Espanjasta ym. sinne?

    • Anonyymi

      Riippuu mitä halutaan kertoa noilla luvuilla. Suuret luvut syntyy tietysti, jos populaa on paljon (Kiina, Intia).
      Myös maan talouden rakenne vaikuttaa noihin lukuihin. Esim Venäjän talous perustuu lähes yksinomaan raaka-ainekauppaan ja suhteessa maan talouteen massiiviseen sotavarustautumiseen kaikkine asetuotantoineen, näillä luku nousee helposti suureksi.

      Nuo luvut eivät kuvaa maan ihmisten keskimääräistä elintasoa ja hyvinvointia varsinkaan Venäjällä, Kiinassa, Intiassa, koska niissä noiden lukujen takana on pääosin muu kuin ihmisten hyvinvointiin liittyvää toimintaa.

    • Anonyymi

      Juuri niille jotka rakensivat eteenkin vuonna 2014 maailmankuvansa sille orgastiselle haaveelle että Venäjä romahtaa nämä menneet 5 vuotta ovat olleet tuskallista aikaa. Samaan aikaan Kiina (vuonna 2013) ohitti USA:n kansantalouden koossa ja on nyt kiskonut jo noin 30%:n kaulan.

      Kaikille teille natomielisille pro USA-pönttöpäille tiedoksi: LÄNNEN HEGEMONIAN AIKA ON NYT OHI. Tehkää siitä johtopäätöksenne jos kykenette tai sitten kiukutelkaan nurkassanne kuin hemmotellut pikkukakarat.

      • Anonyymi

        Köyhien venäläisten eläkeläisten ruokapöydistä katosi jo kanamuna eikä uusiin kenkiin tai vaatteisiin ole ollut vuosikausiin varaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Köyhien venäläisten eläkeläisten ruokapöydistä katosi jo kanamuna eikä uusiin kenkiin tai vaatteisiin ole ollut vuosikausiin varaa.

        Ainahan voi eläkeläiselle lyödä eteen paperin joka todistaa että babushka on rikkaampi kuin jenkit tai suomalaiset. Ja on se babushkan arki rikkaampi kuin Siperian komennuksella olisi.....


    • Anonyymi

      Ainahan voidaan ottaa reaalitalouden mittarit esille: USA:n teräksen ja alumiinin tuotanto on vain 1-3% koko maailman tuotannosta. Kiinan osuus sekä maailman teräksen että alumiinin tuotannosta on noin 52-53%.

      USA nyt vain ei yksinkertaisesti pärjää. Kiina antaa pienen porukan USA:ssa vaurastua tästä globaalisaatiosta ja pitää sen tyytyväisenä. Samaan aikaan se itse kärsivällisesti rakentaa uutta maailmaa jossa USA ja Eurooppa marginalisoidaan ja ne muuttuvatkin vain tavallisiksi kuolevaisiksi. Niillä ei ole enää mitään todellista globaalia hegemoniaa vaikka kuvittelevat kulisseillaan sellaista vielä löytyvän.

    • Anonyymi

      Eikö teitä natohihhulit yhtään ota pannuun kun teidän maailmankuvanne eli lännen hegemonia on romahtanut?

      • Anonyymi

        Joko muutit Venäjälle?

        Ja jos et, niin miksi et?

        Täällä lännessä tarvitaan osaajia ja tekijöitä eikä mitään uikuttajia.


    • Anonyymi

      Venäjä venäjä venäjä. Jotkut saavat joka asian samaan muottiin. Koskahan palstalla: raamattu kirjoitellaan pelkästään Venäjästä.

      Muuten kansantalouden koosta saa helposti yksittäisen kansalaisen tulotason kun jakaa kokonaisluvun asukkaiden määrällä. Näin Viron luku on vain vähän pienempi kuin Suomen, siis ostovoimakorjattu luku.

      • Anonyymi

        Venäjällä ei suurimmalla osalla mene lainkaan hyvin.

        Ei oikein näytä riittävän hyvinvointiin paukkuja.


    • Anonyymi

      Venäjä on maailman johtava kaalitalous.

      Kaalia kansalle!

    • Anonyymi

      USA ja EU ja liittolaiset voivat ruveta käymään keskenään kauppaa.

      Jos he haluavat, voivat he täysin jättää Kiinan pois tästä kaupasta

      Kiina ei tule toimeen ilman EU ja USA kauppaa. mutta EU ja USA tulevat toimeen ilman Kiinaa. Myös ilman Venäjää tulee USA ja EU tulemaan toimeen.

      EU on edelleen maailman suurin talous, vaikka siellä on puolet vähemmän asukkaita kuin Kiinassa.

      EU ja USA ovat ne jotka pitävät maailman talouden pyörimässä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miksi "uusista hegemonioista" muuttaa jatkuvasti väkeä länteen eikä toisinpäin??

    • Anonyymi

      Tuolla tavoin laskettuna ei ole muuta kuin viihdearvoa - ei käytännön arvoa.

      Kun ostan ulkomaisia tuotteita vain rahamääräni ratkaisee - ei se miten paljon sillä on teoreettisesti ostovoimaa maassamme.

    • Anonyymi

      Venäjän talous on vahva ja luonnosuojelu voimakas.

      Suomalainenkin saa heti selvän kuvan maan vahvuudesta ajaessaan Karjalan Kannaksen maaseudulla. Siellä näkee ryhdikkkäitä taloja, puistomaisia pihoja ynmä onnellista raitista kansaa työnsä ääressä.
      Iloisesti tervehtivät keskisormella suomalaisia turisteja ollen samalla huolissaan suomalaisten lasten oikeuksista sekä yhteistyöstä Naton imperialistien kanssa.

      Tee pieni koe itsellesi, missä huomaat eron Venäjän ja Espanjan talouden vahvuuksissa:
      Verta teiden ym. infran kuntoa. Venäjän Federaatiossa kaikki on suurempaa, jopa asfaltissa olevat reiät.

    • Anonyymi

      Ah, rikas ja hyvinvoiva intialainen.

      Se tilastoista

    • Anonyymi

      Näitä tilastojen silmänkääntäjiä ilmestyy vähän väliä , jotka yrittävät sijoittaa Venäjää korkeimmalle oksalle, samalla haukkuen nato-kiimasta länttä sekä etenkin Usa. Venäjää palvovien hihulien tyhmyydellä ja tietämättömyydellä ei ole rajaa. Piruako täällä pyörivät , jos täällä on kurjaa, niin muuttakoot ensin vaikka Karjalaan lihapatojen ääreen paikalliseen rotiskoon.

    • Anonyymi

      Venäjä on ohittanut kaalintuotannossa kaikki ns. kehittyneet maat aikoja sitten.

    • Anonyymi

      Venäjä on maailman suurin viljanviejä. Elintarvikevienti oli myös arvoltaan suurempaa kuin aseteollisuuden vienti. Venäjän kalastuselinkeino on nelinkertaistunut 5 vuodessa. Venäjän valtatieverkostoa uudistetaan ja valtaväylät mm. Itä-Karjalassa (Murmansk- Pietari) ovat erittäin hyviä.

      Venäjällä on tekemisen meininki samaan aikaan kun Suomessa suljetaan tehtaita ja harjoitetaan viherpiiperrystä.

      • Anonyymi

        Miksi siellä ei sitten ole rahaa uusiin kenkiin?

        Menevätkö rahat aseisiin ja sotimisiin?


    • Anonyymi

      Katainenhan väitti aluksi että Venäjän talous olisi ollut vain Hollannin kokoinen. Sitten hän luuli korjaavansa virheen ja väitti että Venäjän talous onkin Espanjan kokoinen. Todellisuudessahan se on Euroopan toiseksi suurin ja hengittää jo Saksan niskaan.

      Rysky Riiheläistä tämä tieto ärsyttää muuten rajusti.

      • Anonyymi

        Venäjä ja trollit ovat omituisia huohottelijoita.

        Kanamuna katosi liian kalliina venäläisten pöydistä, mutta ei se mihinkään kadonnut muiden eurooppalaisten kansalaisten pöydistä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lapsellisia inttäjiä nuo venäjä-trollit ; malliin kuka on suurin ja vahvin.

    • Anonyymi

      Joka tapauksessa jo aikoinaan neuvostoliittolaiset lenkkitossut olivat maailman parhaimpia puhumattakaan nykyisistä lenkkitossuista.
      Venäläinen lenkkitossutuotanto on huippuluokkaa ja taitaa kohta arvoltaan ylittää Suomen valtion budjetin. Siihen kun lisätään vielä maailman parhaimpien huopatossujen tuotanto, ollaan jo maailman huippuja.

      Ehkä tunnetuimpia venäläisiä tuotteita ovat lenkkitossut, huopatossut, atomipommit ja Ural moottoripyörät.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      1
      1100
    Aihe