Saksan talouskasvu hyytyi, Suomenkin asema heikkenee

Anonyymi

Euroalueen talousveturin vauhti on hyytymässä. Saksan hallitus uskoo enää 0,5 prosentin kasvuun. Muun muassa lapsilisiä on jo korotettu kotimarkkinoiden tukemiseksi.

Saksan kansantalous on ollut Euroopan talousveturi läpi eurokriisin jälkeisen elpymisvaiheen. Ei ole enää.

Saksan hallituksen tänään julkistaman ennusteen mukaan maan talous kasvaa tänä vuonna vain 0,5 prosenttia.

Hallitus leikkasi ennustetta toistamiseen kolmen kuukauden sisällä. Alun perin ennuste oli 1,8 prosenttia, mutta tammikuussa luku liki puolitettiin yhteen prosenttiin. Huhtikuussa tuokin luku puolittui.

Syyksi rajulle ennustelaskulle hallitus antaa teollisuustuotannon hidastumisen.

Sen taustalta löytyvät sekä USA:n presidentin Donald Trumpin ”Amerikka ensin” -politiikka että Britannian brexit-prosessi, totesi maan talousministeri Peter Altmaier Reutersin mukaan.

Molemmat ovat luoneet kitkaa Euroopan talouteen ja etenkin Saksan vientivetoiseen kansantalouteen.

Lisähidaste on ollut autojen päästömittausstandardin muuttuminen, mikä jarrutti autoteollisuutta rajusti etenkin viime syksynä.

Vientisektorin murheiden vuoksi maan talous lepää tänä vuonna pitkälti kotimarkkinoiden varassa. Niitä tukee ennätyskorkea työllisyys, roimat palkankorotukset sekä matalana pysyvä korkotaso.

Tuoreen ennusteen mukaan Saksan talous – joka oli hilkulla valahtaa tekniseen taantumaan jo viime vuoden lopulla – välttää kuitenkin taantuman tänäkin vuonna, ja kasvu virkoaa ensi vuonna 1,5 prosenttiin. Toipumisen taustalla olisi tällöinkin yksityinen kulutus.

Virkeän yksityisen kulutuksen myötä Saksan tuonti kasvaa tänä ja ensi vuonna vientiä nopeammin, mikä leikkaa maan suurta kauppataseen ylijäämää.

"Ylijäämä putoaa 6,4 prosenttiin (bkt:stä) vuonna 2020," valtionvarainministeriö totesi kevätkatsauksessaan.

Altmaierin mukaan hallitus on reagoinut talouskurimukseen tukien kotimarkkinoita muun muassa lapsilisien korotuksilla ja äitien eläkkeiden nostolla.

Altmaier peräänkuuluttaa nyt hallitukselta lisää elvyttäviä toimia - kuten yhteisöveron alennuksia ja pidättäytymistä julkisen sektorin rasittamisesta. Hän kuitenkin hylkäisi muun muassa Ranskan ehdotuksen kulutuspainotteisesta veroelvytyksestä taloussuvannosta nousemiseksi.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      hyvä vaan, loppuu tuo pakkomielteinen hokema,,,politiikkojen itsekäs osaaminen ja onnistuminen, jolle ei todellista katetta ole olemassakaan.
      suomen ns. nousu-lasku johtuu nyt ja aina maailman tilanteista, ei päättäjistä juuri koskaan. se on tosi.

      jos suomi haluaa menestyä ja todella onnistua, pitää "SISÄTILA" pistää vauhdilla kuntoon. nyt ei tapahdu kuin takapakkia....no, onhan sekin politiikon mielestä "kehitystä".
      miten maan "päättäjät" voi ja osaa olla nykyään täysin osaamattomia tolloja ja näkökyvyttömiä tulevaan?

      nyt ku-si-tolpat ja loisvirkakunta pilkkoo vain pilkkuja,mutta ei asiat niin hoidu. heittäkööt lait ja pykälät kaivoon ja keskittykööt oikeisiin ja todellisiin muutos asioihin.
      ensin asioista raakavedos,sitten jauhetaan pienemmäksi paloiksi tärkeys järjestyksessä ja lopuksi joku laki, jos niitä tosiasiassa edes tarvii. lakeja kun sovelletaan aina ja ikuisesti, ne ei saa olla itse tarkoitus ja jarru,kuten nyt.
      nykyinen paskan- ja turhuuksien jahkaaminen on nolla-tuottoisaa,vaikka noiden "työ" ei koskaan edes mitään todellista tuota,,,vain typerää riitelyä mulle-sulle ja muille jne. pääasiassa oman navan kiertoa.

      nyt ei asiat ole sinne päinkään, jahkataan kuin pikku pennut ja leikitään eu:lla ja mamuttamalla,
      tämä on totuus.

      ensin kaikki mamutus nollaan ja liiat ulos,eli noin 95%.
      loisia ei saa kukaan,kaikille työtä kykyjen mukaan,kunnes asiat saadaan kuntoon.
      ei KELA ja SOSSU mitään tee. vai tekeekö ja mitä tuottavaa?

      tuotteiden ja tuotantojen kehitys vauhdilla ylös tappiin,jolloin olemassa olevalle kantasuomi-väelle löytyy jatkuvaa normaalipalkkaista työtä koko työiäksi.
      kehityksen lähtö- ja tahtotilan pitää jatkoon olla:
      yksi hlö voi hoitaa koko suomen toiminnot,koneet tuottaa ja kansa nauttii. haasteita siis riittää meidän ajaksi ja tulevillekin polville.
      tuohon on vielä matkaa, mutta kun oikein halutaan, "suunta" pitää olla vain ja ainoastaan tuo..
      suuntaus ei siis ole PAKKOMAKSUMAMUTUS, vaan kokonaan mamutuksen lopetus.

      näin mm. väen väheneminen jatkossa vaikuttaa jatkuvasti vain tilannetta parantavasti, mutta tätä yksinkertaisuutta ei osata eikä haluta vieläkään huomioida.

      nyt ei asiat ole sinne päinkään, jahkataan kuin pikku pennut ja leikitään eu:lla ja mamuttamalla,
      tämä on totuus.

    • Anonyymi

      pian suomi hyytyy ja nautitaan suurista työttömien massoista ja loismamuista,joiden elätys on kaamea virhe.

      jos maailma ei "vedä", maa "jäätyy", se on tosiasia.

    • Anonyymi

      Hauska nähdä miten monet EU ulkopuolella olevat maat tekee yhteistyötä ja kauppoja toistensa kanssa ja järjestää tapaamisia EU suvakkeja ei haluta tavata ja siksi EU talous romahtaa ennen pitkää.

    • Anonyymi

      Ainoa mikä voi pelastaa EU on matuparvien palautukset omaan maahan ja EU rajojen puolustus johon on jo ryhdytty monella maalla menee sen takia huonosti ku joutuu elättämään heinäsirkkaparvia jotka syö yli varojen tekemättä mitään talouden hyväksi päinvastoin aiheuttaa vaan ongelmia monille maille.

    • Anonyymi

      Tuo on tuota valemedian uutisointia.
      Miten talouskasvu muka hiipuu kun Saksan vaihtotaseen ylijäämä oli 2017 -2018 n. 50mrd Euroa kumpanakin vuonna?
      Vertailun vuoksi koko Suomen budjetti on n. 50 mrd Euroa ja alijäämää 5 mrd .

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Suvakkien politiikka on ottaa velkaa niin paljon et koko maa menee konkurssiin ja maahan julistetaan nälänhätä ja kaikkien tuotteiden hinnat nousee pilviin.

    • Sipilän hallitus missasi parhaan tilanteen kymmeneen vuoteen lyhentää valtion velkaa. Nousukausi oli kuumimmillaan ja vienti veti ja se (ei Sipilä, Orpo tai Soini) toi Suomeen lisää töitä. Seuraavasta hallituksesta tulee laskukauden hallitus ihan riippumatta siitä mitkä puolueet siinä on mukana.

      Omekehu on poliitikkojen helmasynti, mutta joku realismin häivä olisi hyvä säilyttää jo senkin takia, ettei äänestäjille tule epärealistisia odotuksia. Miten hallitus vaikutti Uudenkaupungissa tehtävien Mersujen kysyntään maailmalla? Mitn hallitus vaikutti Kilpilahdessa tehtyjen öljyjalosteiden hintaan ja kysyntään maailmanmarkkinoilla? Miten hallitus vaikutti verkkokaupan kasvun aiheuttamaan kartongin ja sellun kysyntään?

      Yksi tuttuni oli joskus erään panimon myyntijohtaja. Hän sanoi, että Suomessa on kahdenlaisia kesiä: kylmiä ja sateisia ja sellaisia, jolloin panimon myyntimiehet tekevät erinomaisen hyvää työtä.

      Aivan samoin meillä on kahdenlaisia hallituksia: sellaisia jotka joutuvat sopeutumaan kansainväliseen lamaan ja sellaisia jotka onnistuvat talouspolitiikassaan erinomaisesti.

    • Anonyymi

      Sipilän hallitus laittoi maan talouden kuntoon, joten kansa hylkäsi hänet. Suomalaiset haluavat, että talous on sekaisin. Hurlumleita vaan, euroja jaetaan.
      Jako jatkuu vaikka eurot olisi jo loppu. Otetaan sitten muutama miljardi velkaa ja taas jakoratas pyörähtää käyntiin.

      Tuleva pääministeri kyllä osaa talouden sekoittamisen taidon, osasihan hän pistää taloyhtiön raha-asiatkin sekaisin, joten varmasti onnistuu valtiontaloudenkin sekoittaminen.

      • Anonyymi

        Lestapaska ei laittanut mitään kuntoon,paitsi maajussien tuet ja matujen hyvinvoinnin


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe