Miten selvitä karenssista

Anonyymi

Jouduin sanomaan itseni irti sietämättömien työolosuhteiden takia. Koitin vaikuttaa niihin, mutta ei auttanut. Työnantajat sää tehdä mitään vaan tässä maassa. Kärsin oman irtisanoutumisen takia 90 päivän karenssin. Tulee tekemään taloudellisesti tosi tiukkaa olla kokonaan ilman tuloja noin kauan.

Mitä vinkkejä voisitte antaa tähän tilanteeseen? Miten tulla toimeen äärimmäisen vähällä 3 kk? Asun vuokralla eikä säästöjä ole kuin yhden kuukauden palkan verran. En juo enkä polta.

32

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Very easy, toimeentulotukea saat ilman muuta, tosin Kela voi tuen summaa hieman alentaa, mutta 2-3 kk pärjää oikein hyvin toimeentulotuella. Olen saman kokenut aikoinaan!

      • Anonyymi

        Kannattaa muistaa, että aloittaja kertoo säästöjä olevan kuukauden palkan verran ja se huomioidaan toimeentulotuessa. Saattaa mennä pari kuukautta, ennen kuin toimeentulotukea saa, riippuen säästöjen määrästä.


    • Anonyymi

      Ei tullut mieleen etsiä uusi työpaikka ennen irtisanoutumista?

    • Anonyymi

      Ennen toimeentulotuen hakemista on haettava muut tuet. Aloita siis asumistuen hakemisesta. Kelasta kannattaa kysyä, miten tilanteesi hoidetaan.

      Pitkäaikatyötön

    • Anonyymi

      Alat juomaan kaljaa ja viinaa, niinkuin muutkin normaalit ihmiset.
      Polttamaan tupakkia, niinkuin muutkin normaalit ihmiset.
      Syömään lääkkeitä, niinkuin muutkin normaalit ihmiset.
      Käymään terapiassa, niinkuin muutkin normaalit ihmiset.
      Olet liikumatta, niinkuin muutkin normaalit ihmiset.
      Syöt eineksiä ja makaronia, niinkuin muutkin normaalit ihmiset.
      Makaat sohvalla odottaen että joku tulee ehdottelemaan rikastumista ja tervehtymistä, niikuin muutkin normaalit ihmiset.
      Ravaat apteekissa ja terapiassa, niinkuin muutkin normaalit ihmiset.
      Sitten haet sairaslomaa, niinkuin muutkin normaalit ihmiset.

      = Valitat ympäri nettiä kun lomaa/eläkettä ei myönnetty, niinkuin muutkin normaalit ihmiset.

    • Anonyymi

      Lääkkeet menee roskikseen ettei ole pää pipi.

    • Anonyymi

      Lasket kuluja, riippuen perheen koosta lasket ruokakulut, sitten vähennät kaiken kulutuksen minimiin.
      Keittoja, laatikoita ym.

    • Anonyymi

      Niin mistähän saisi rahaa jotta olisi varaa hakea töitäkin työpaikoista? Pankkilainalla matkarahoja?

    • Anonyymi

      Maksaa nyt ainakin vuokra ja sumplia sitten kelan tai sosiaalityöntekijän kanssa.Pääasia että hoitaa asiat ja nythän kesä tulossa niin syksyllä katsella hommia heh.

      • Anonyymi

        No eihän ne jotkut maksa sitäkään ja sitte on.


    • Polta pilveä ja lue raamattua.
      Itelläkin varmaan rahaa seuraavalle kuulle 150e , tuleepahan tehtyä positiivisia muutoksia ruokavalioon ja luonto säästyy kun ei omista autoa.

    • Anonyymi

      Ei tuo voi pitää paikkaansa.Te-keskuksen mukaan kaikki työnantajat ovat rehellisiä ja suomalaiset työttömät,etenkin yli 50 v ovat työnvieroksujia ja tänne tarvitaan ulkopuolelta lisää lukutaidottomia ihmisiä töihin,eli siis tulevia veronmaksajia.

    • Anonyymi

      Vaikka et Kelan tukia saisikaan, hae niistä päätökset. Tarvitset ne kielteiset päätökset jos haet kunnan sossusta tai diakoniatyöstä apua. Joskus myös SPR myöntänyt äärimmäisessä tilanteessa tukea.

      Jos olet esim.työpaikkakiusaamisen vuoksi ahdistunut/masentunut, käy.lääkärissä ja keskustele sairasloman mahdollisuudesta. Voisitko sitten hakea Kelan sairaspäivärahaa?

      MAKSA niin monta vuokraa etukäteen, kuin pystyt! Jätä tilillesi varaus puhelin ja sähkölaskuun. Muille laskuille voit järjestää maksuaikaa, ja katkaista tilaukset (lehti ym.). Varaa tilille myös bussirahaa, että pääset hoitamaan asioita.

      Selvitä alueesi ns.leipäjonot ja ruoanjakopaikat, ja ota niihin yhteyttä, että.pääset heti mukaan. Ei vasta sitten, kun tili on nollilla!

      Osta keräkaalia, porkkanoita, sipulia, perunaa, juureksia, öljyä, voita, munia, kuivattuja herneitä. Vasta kun tiedät, mitä ruokajakeluista saat, osta muita tuotteita.

      Koska kesä.on tulossa, kysy varakkaammilta läheisiltä ja sukulaisilta saisitko mennä.heille "kotiorjaksi" ruokapalkalla. Voisit tehdä pihahommia, siivota, pestä ikkunoita, hoitaa lapsia tai vanhuksia ruokapalkalla aina viikko-pari yhdessä paikassa. Tällä tavalla saat ainakin ruoat, etkä jää kotiin masentumaan. Töitäkin voi toiselta paikkakunnalta löytyä paremmin. Kerrot vaan reippaasti tilanteesi tuttaville, ja tarjoat apuasi. Moni varmasti ottaisi arjen apulaisen, esim.vahtimaan alakoululaisia lomalla, kun vanhemmat on vielä töissä.
      Kysy myös "orjatyöläisen" paikkoja maatiloilta.

      Ennen kaikkea, etsi hanakasti mitä tahansa työtä, ja maksa pakolliset laskut silläkin uhalla ettei ruokarahaa jää. Jakelusta saat kyllä ruokaa, mutta asunnon.mentyä alta ja luottotiedottomana olet totaalisen pulassa!

      • Anonyymi

        Tämä oli todella hyvä postaus, kiitos!
        (Kärvistelen tuon ap:n kanssa samassa tilanteessa).


    • Anonyymi

      Sairausloma kanssa tuli mieleen niin tuollaisen koittelumuksen jälkeen on varmaan naatti.Jos ei muuten niin selittää työkkärissäkin hyvin niin sieltä ohjaus terveydenhoidon piiriin entäpä ammattiliitto niin sinnekkipäin laittaa tarinaa.

    • Anonyymi

      ryöstä ja varasta, kuten kokoomus väki tekee.
      Näin kartutat elintasoasi.
      Markkinatalous on ryöstöä, joten ryöstä.

      • Anonyymi

        Tai tee niin kuin persut ja hakkaa joku nainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai tee niin kuin persut ja hakkaa joku nainen.

        Tai tee kuten viherpiipertäjät ja hommaa matu tappamaan naiset ja lapset ne puolestasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai tee kuten viherpiipertäjät ja hommaa matu tappamaan naiset ja lapset ne puolestasi.

        Tai hanki viherpiipertäjä opettamaan itsellesi äidinkieltä.


    • Anonyymi

      Makaronikuuri tulossa pestolla, halvimmat omenat ja banaani, hyödynnä 30% tarjoukset, ysin jälkeen 60 %. Lidl. Muista hakea asumistuki heti. Toimeentulotukea saat kun säästöt pankkitilillä alkaa olla lopussa, mutta hae sitäkin ajoissa. Muista että vaikka rahaa on tilillä, et voi käyttää sitä enää normaalisti vaan se katsotaan tuhlailuksi toimentulotukea laskettaessa. Toivottavasti uudessa työssä ei ole ilkeitä ihmisiä.

    • Anonyymi

      Se on kurja että on huonot työ olosuutet ja sitten karenssi anta työn antajalle tilaisuus käyttä työntekijä hyväksi.

      Hae toimentulo tukea ja aasumis tuki ja käy leipää jonossa voi mennä pari kuukautta ennen kun saa toimentulo tukea kun on ne säästöt.

      Ja hae eu ruoka kassia seurakunnasta vuokra sähkö ja puhelin netti joutu maksaman ja bussi myy auto saat sittä raha maksa laskut ja osta ruoka etkä tarvitse autoa kun olet työttömänä ei sinulla kuiteskan ole vara osta bensa ja pyydä muut laskut maksu aika.

    • Anonyymi

      Ensin maksaa toukokuun vuokra mitä palkkaa jäänyt ja kitkuttaa toukokuu lopuilla rahoilla, kesäkuussa sitten jo voikin saada toimeentulotukea,asumistuki.

    • Anonyymi

      Voit saada Kelalta TTT.

    • Anonyymi

      Ja täytyy muistaa, että tuon 90 päivän päälle tulee viiden päivän omavastuu. Oletan, että aloittaja ei ala ammattityöttömäksi, vaan on tehnyt työllistymissuunnitelman ja aktiivisesti hakee uutta työpaikkaa. Se ratkaisisi tulevan talousahdingon. Onneksi puskurina yhden kuukauden säästöt.

    • Anonyymi

      Niin kaippa aloittaja liittoon kuuluu tai työttömyyskassaan niin mikäpäs tuossa ja asennoituu siihen että kesäkuussa toimeentulotuki ja asumistuki. Nyt mitä palkkarahoja niin maksaa toukokuun vuokran ja kattoo mitä jää.
      Pitkä kuukausi toki tulossa. Niin paljon kun vaan saa niin hakea jakeluista ruokia.
      Itsellä jos olis vastaava tilanne niin kyllä kesän huilaisin ja syksyllä koittaisin jotain.

    • Anonyymi

      Koettu moneenkin kertaan. Tässä erilainen näkökulma:

      Kannattaa hakea tilanteessa aivan surutta kaikki tuet mitä laki sallii. Viivyttelemättä.

      Sitä varten niistä eduista töissä käydessä maksetaan jos minkälaisia maksuja. Käytä hyvinvointiyhteiskunnan edut. (Kysymys: miksi et käyttäisi kun tykkäät maksaa mahdollisuudesta?)

      Asumistuen päätöksen kanssa voi hieman kestää, mutta rahaa on silti odoteltaessa saatava jostain, koska eläminen Suomessa vaatii rahaa. Vuokralla asuessa toimeentulotuen haku käyntiin heti. . Kuukauden säästö tullaan huomioimaan. Kaikki päätökset talteen. Tulet tarvitsemaan niitä.

      Ja kun töitä löytyy, on välittömästi ilmoitettava itse muuttuneesta tilanteesta ettei asumistuet pyöri töissä ollessa.

      Ehkä sitä kaikkea rahaa ei olisi kannattanut säilöä tilillä, eikä takuulla kannata puhua mitään käteisvaroista. Näin se vain menee. Järjestelmä on sinua kohtaan armoton, joten mikset olisi myös sinä sitä kohtaan? Jätä kertomatta käteisvarat.

      Samantein myös kämpän siivous käyntiin. Kaikki mikä on myytävissä lähteköön. Töissä ollessa olen havainnut keräilyharrastuksen hyväksi puskuriksi mahdollisen työttömyyden varalle. Voi olla että systeemi ei halua antaa julkisesti lupaamaansa tukea, joten rahat pitää hankkia muilla keinoin.

      Liika sinisilmäisyys todellakin pois. Rahaa tarvitset vaikka kuinka niukkaankin elämiseen, ja jotenkin sitä pitää saada. Jos ei järjestelmä toimi, niin sitten harmain keinoin niin kauan, että pääsee taas ansiotyöhön kiinni, tai että tuet lähtevät käyntiin. Valitettavasti se on näin raadollista.

      Ei Suomen vuoksi kannata kuolla nälkään tai tehdä itsemurhaa. Ei se sinua arvosta. Kerää kyllä rahat pois.

    • Anonyymi

      En koskaan ymmärrä sitä, miksi suomessa rangaistaan oman maan kansaa siitä että joskus asiat menee pieleen. Kaikki tuet pois kertarysäyksellä, ja todistaa saat miljoonilla lipuilla ja lapuilla tulot ja menot, eikä siltikään aina riitä.
      Jos olet pakolainen, rahaa tulee ihan kaikkeen tarpeelliseeeeen ja tarpeettomaan. Ei tarvi todistaa mihin senkulutat. Sitä vaan tulee.

      Naapuri tuossa juuri saivat uudet lasten vaunut kun edellisen lapsen kärryt ei enää kelvanneet kun yksissä vaunuissa ei saa kuljettaa kuin yhtä lasta, seuraavalle pitää saada uudet. he käyvät ruokakaupassa eikä mitää hlapis ruokaa vaan täytä tavaraa ja sitä on paljon. Lpaislla on ureiluvälinetiä, pyöriä ja elävät loistokasta elämää.

      Oma kansa kräsii jotta heillä on asiat hyvin. Omaa kansa käsketään myymään omaisuutensa.
      Apu on toki tarpeen mutta ensin pitää auttaa omaa kansaa. Minusta ei jotenkin mene tasapuolisesti tuo avun saaminen, toisia hyysätään ja ostellaan uusia tavaroita, kun oma kansa saa kärvistellä kirpparitarvikkeilla ja olla nälissään.

      • Anonyymi

        Kirjoittamaankaan et oppinut, vaikka verovaroista sinuakin koulutettiin.


    • Anonyymi

      "Ja kun töitä löytyy, on välittömästi ilmoitettava itse muuttuneesta tilanteesta ettei asumistuet pyöri töissä ollessa. "

      Jos niin ei tee voi ollakin aika kusessa.

    • Anonyymi

      Entäpäs työtodistus jo tehdystä työstä jos irtisanoutumisen syy kestämättömät työolosuhteet. Heikoille jää työntekijä tuossa asiassa vaikka työnantaja vaikka kuinka perseestä. Työkkäriin,kelaan,ammattiliittoon laatia selvitys asiasta vaikka mahtaako olla mitään merkitystä.
      Tylysti vaan lukee papereissa että oma pyyntö ja päläpälä.

    • Anonyymi

      Lisäyksenä edellisiin muistutan aloittajaa siitä, että jos mahdollista ajoneuvoa ei ole halua myydä, sille voi kuitenkin tehdä nopeasti poiston liikennekäytöstä. Se vaikuttaa sekä ajoneuvoveroon että vakuutusmaksuihin. Jälkimmäisten vaikutukset ja niiden aikataulu pitää selvittää vakuutusyhtiöstä.
      https://asiointi.trafi.fi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/ajoneuvon-liikennekaytostapoisto

      Painotan vielä jonkun toisen jo mainitsemaa seikkaa, että asunnon vuokra kannattaa hoitaa erityisellä huolellisuudella. Jos näyttää siltä, ettei se onnistu, on otettava ajoissa yhteys vuokranantajaan. Hänellä/vuokraajayhtiöllä saattaa olla joustovaraa, jos vuokralaisella on hyvä maksuhistoria, halua hoitaa asiansa ja notkahdus maksukyvyssä vain väliaikainen.

      Pitkäaikatyötön

      • Anonyymi

        Kyllä tosiaankin sopia asiat etukäteen jos maksuvaikeuksia niin monesti onnistuu järjestelyt. Tarkkana saa kylläkin rahojen suhteen olla kun voi olla että aloittajalla tulee seuraavaksi rahaa kesäkuussa. Elää esim, 10eurolla päivässä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      107
      1692
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1113
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1077
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      155
      880
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      782
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      749
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      680
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      35
      675
    9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      640
    Aihe