Skotlanti haluaa pysyä EU:ssa!

Anonyymi

Pääministeri Nicola Sturgeonin tavoitteena on järjestää toinen kansanäänestys Skotlannin itsenäisyydestä toukokuuhun 2021 mennessä, jos brexit toteutuu ja Yhdistynyt kuningaskunta eroaa EU:sta.

Asiasta kertovat useat tiedotusvälineet, muun muassa brittilehti The Guardian.

Skotlannin parlamentille odotetun linjapuheen keskiviikkona pitänyt Sturgeon totesi, että brexitin vaikutukset Skotlannin taloudelle olisivat niin katastrofaaliset, että skotlantilaisille täytyy antaa uusi mahdollisuus päättää, haluavatko he itsenäistyä.

Skotlantilaiset äänestivät viimeksi itsenäisyydestä vuonna 2014, jolloin he päättivät jäädä osaksi Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Tilanne on kuitenkin muutamassa vuodessa muuttunut paljon.

Sturgeon arvosteli Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentin päätöstä viedä EU-ero maaliin, vaikka Skotlannissa selvä enemmistö oli vuoden 2016 brexit-kansanäänestyksessä EU:ssa pysymisen kannalla.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tottakai Britannia eroaa eusta ja kun eroaa britannia niin eroaa myös moni toinenki jäaenmaa,myös Suomi eroaa eurostoliitosta ja miksi ei eroaisi? eihän eurostoliitto ole saanut kuriin edes hallitsematonta maahanmuuttoa! eurostoliitossa on lisäksi byrokratiaa sekä propakandaa jota eu viljelee heikoin tuloksin jäsenmaidensa kansalaisille,ei tuhoutuu päivä päivältä onneksi yhä enemmän ja niin sen pitääkin juhlitaan eun tuhoutumista yhdessä:)

      • Anonyymi

        "Tottakai Britannia eroaa eusta ja kun eroaa britannia niin eroaa myös moni toinenki jäaenmaa,"

        Toivottavasti eroaa pian. Tämä Britannian venkoilu on EU:n kannalta todella raskasta. EU:lla on paljon muitakin ongelmia kuin yhden eroamista haikailevan valtion sisäinen kipuilu. Omasta mielestäni Britannia olisi pitänyt potkaista ulos alkuperäisen aikataulun mukaisesti ja nämä lisäajat - olkoonkin, että sopimus olisi molemmille tärkeä - ovat jo hieman säälittäviä.

        "myös Suomi eroaa eurostoliitosta ja miksi ei eroaisi? eihän eurostoliitto ole saanut kuriin edes hallitsematonta maahanmuuttoa!"

        Vaan kun ei eroa venäläistrollien toiveista huolimatta. Sitä paitsi ihminen, joka ei näe metsää maahanmuutolta, on jotenkin jälkeenjäänyt.

        "eurostoliitossa on lisäksi byrokratiaa sekä propakandaa jota eu viljelee heikoin tuloksin jäsenmaidensa kansalaisille,ei tuhoutuu päivä päivältä onneksi yhä enemmän ja niin sen pitääkin juhlitaan eun tuhoutumista yhdessä:)"

        On se vähän kurjaa, että naapuri ajattelee noin. EU:ssa byrokratiaa on vähemmän kuin Helsingin kaupungisssa. EU ei viljele lainkaan propagandaa. Itse asiassa EU:n viestinnässä on valtavia puutteita, jotka aiheuttavat näitä virheellisiä käsityksiä. EU tarvitsee viestintäviraston, jolla on jokaisessa jäsenmaassaan vastaava henkilö kertomassa, mitä ja kuinka EU:ssa tehdään.


    • Anonyymi

      Skotit ei pysy taloudellisesti pystyssä ilman brittejä joten lykkyy pyttyyn itsenäistymishankkeelle.

      • Anonyymi

        1970-luvulla Pohjanmerestä löydettiin öljyä. Olet varmasti kuullut öljyrikkaasta Norjasta. Skotlannin merialueilla lepää Norjan öljyvaroihin verrattava öljyaarre. Brittihallitus teetätti ölyomaisuudesta raportin 1970-luvulla. Raportti osoitti, että jos Skotlanti olisi itsenäinen valtio, se olisi yksi Euroopan rikkaimmista maista. Raportti jätettiin julkaisematta ja haudattiin arkistojen pohjalle, koska pelättiin Skotlannin itsenäistymistä. Nyt Skotlannin öljyomaisuuden tuottamat varat eivät virtaa Edinburghiin, vaan valuvat Lontooseen jaEtelä-Englantiin.


      • Anonyymi

        öljyä ei tulevaisuudessa tarvita . tuuli, aurinko ja sähkövoimaa sitäkin enemmän, joten se niistä skottien öljy rikkauksista. arabitkin joutuvat pian ostamaan kallista vettä suomesta. / 200e barrel.


      • Anonyymi

        Taitaa tulla halvemmaksi, jos merivettä johdetaan aavikolle, jossa se haihdutetaan ja nesteytetään vesihöyrystä makeaksi vedeksi. Tämän jälkeen vesi pitää vielä tietenkin puhdistaa, mutta alkuinvestoinnin jälkeen systeemi tuottaa tasaisen varmasti edullista juomavettä merivedestä. Tietenkin suomalainen lähde- ja järvivesi voidaan brändätä vähän samaan tapaan kuin Evian.

        Öljyä ei pian tarvita energianlähteenä. Siinä olet aivan oikeassa. Sen sijaan öljyä tarvitaan koneiden "liukasteena" vielä aika pitkään. Öljy on myös muovin valmistuksessa aika oleellinen raaka-aine. Pian kertakäyttömuovit korvataan hajoavilla selluvaihtoehdoilla tms., mutta kaikkia muoveja ei varmaan pystytä korvaamaan. Öljyä käytetään muun muassa reaktioiden lähtöaineina, liuottimina sekä esimerkiksi muovien, maalien ja lääkkeiden raaka-aineina. Orgaanisia hiiliyhdisteitä tunnetaan yli 10 miljoonaa. Niiden valmistuksessa ovat yli 90-prosenttisesti lähtöaineina öljy, maakaasu ja kivihiili.

        Ei Skotlanti ole riippuvainen öljystä, mutta varmasti se tulisi pitkään toimeen öljymyynnilläkin. Pohjanmeressä on myös maakaasua, joten sen tehokkaampi hydöyntäminen vähentäisi EU:n riippuvuutta Venäjän kaasusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe