Mistä tietoa 34 miljardin skandiumesiintymän tilasta?

Anonyymi

GTK löysi v. 2008 noin 34 mrd € arvoisen skandiumesiintymän. Kansalle siitä kerrottiin tietenkin vasta v. 2017, kun se oli ensin lahjoitettu pois.

Miksi Suomen kansa on niin yksinkertaista että siltä saa varastaa maailman rikkaimmat skandium- ja kutaesiitymät, sekä muut maaperän rikkaudet, yhteensä satojen miljardien omaisuudet maailman veronkiertäjille, ja aina vain äänestetään noita samoja rosvoja valtaan?

Mitä kuluu tälle yhdelle kymmenien miljardien aarteelle? Joko tuotanto on alkanut, vai ovatko nuokin kansalta varastetut kymmenet miljardit jo hiljaisuudessa siirtyneet voitoiksi ulkomaisten veronkiertäjien tileille?

https://yle.fi/uutiset/3-9690461

25

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uutinen oli vuodelta 2017.

      Pitäisi huolehtia siitä, että malmiesiintymää ei todellakaan saa myydä ulkomaille.
      Paljonko 34 miljardin arvostra pitää vähentää, jotta rikastuskulut valmiiksi puhtaaksi metalliksi maksetaan ensin tuosta 34 mrd:stä pois?

      Ehdottomasti tuo malmi on pidettävä Suomessa! Omistus valtiolle, tuosta saisi kantasuomalainen kansa hyötyä!

      m63v Persu

      • Anonyymi

        Nythän on persuilla mahdollisuus tehdä jotakin, näyttää isänmaallisuuttaan. Jos ei muuta niin samanmoinen meteli pystyyn kuin oulukeissistä.
        Eu-jytkyä odottaen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nythän on persuilla mahdollisuus tehdä jotakin, näyttää isänmaallisuuttaan. Jos ei muuta niin samanmoinen meteli pystyyn kuin oulukeissistä.
        Eu-jytkyä odottaen

        Hallituksen murheita, miksi hallitukseen tupataan, vaikka mitään ei saada aikaan


      • Anonyymi

        "Hupsista" – tutkijat etsivät kuparia, mutta löysivätkin kymmenien miljardien edestä skandiumia Savosta
        https://yle.fi/uutiset/3-9690461
        "Seuraavaksi yritetään ratkaista, miten niin suuri määrä skandiumia saadaan hyödynnettyä teollisesti.

        Kun GTK:n tutkijat lähtivät vuonna 2008 Rautalammin Kiviniemen maastoon, he etsivät aivan jotakin muuta kuin skandiumia

        – Kun analysoin näytteitä niin totesin että hupsista, tännehän tuli korkeampi skandiumpitoisuus kuin olen ikinä nähnyt, erikoistutkija Tapio Halkoaho kertoo.

        Hän oli kollegoineen juuri löytänyt onnekkaasti high tech -metallien esiintymän, joka oli arvoltaan aivan toista luokkaa kuin etsitty kupari ja nikkeli.

        Esiintymä on kooltaan Euroopan suurin ja laadultaan maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen. On arvioitu, että Kiviniemen skandium-esiintymän arvo on jopa 34 miljardia euroa. Lisäksi esiintymässä on poikkeuksellisen korkea pitoisuus zirkoniumia."

        Soklin Euroopan laadukkaimman Lannoitefosfaattiesiintymän tapaan skandiumvarannot luovutetaan ulkomaille osana kokoomuksen ja kepun "sosialisminpurku" porvaripolitiikkaa. Heikko, köyhä, velkainen valtio tarkoittaa vahvaa isäntävaltaa ja eliitin rahavallan ääntä. Pidä kansa köyhänä ja rikkaat rikkaina.

        Sama Suomen sammonryöstö jatkuu. Kokoomuksen Jyri Häkämiehen 207 miljoonalla eurolla ulkomaille myymät lannoitefosfaattivarannot olivat minimissäänkin 30 mrd euron arvoiset, todennäköisesti monin kerroin arvokkaammat.
        GrowHow - liian suuri erehdys kerrottavaksi
        https://mita-olisi-tutkittava.blogspot.com/2008/09/growhow-liian-suuri-erehdys.html

        Myös Suomesta löydetyt maailmanmitassa merkittävät Litiumvarannot lienee jo luovutettu muualle aiheen hiljaisuuden takia. Litiumhan on sähköauto- ja akkuteollisuuden tämän hetken hypetetyin ja kysytyin metalli.

        Kansallisomaisuutemme kaivannaisten yksityistämisen ja ulkomaiden haltuun päätymisen jälkeen alkaa Suomen Euroopan suurimpien uusiutuvien luonnonvarojen mm. metsät, pohjavedet ym. poisanto.

        Verratkaa nyt vaikka Norjan kansallistettua "sosialisoitua" öljyntuotantoa ja Nigerian "uusliberalisoitua" öljytuotannon luovuttamista globaaleille suurfirmoille. Öljymaa Nigeriassa 200 miljoonasta kansasta puolet eli 100 miljoonaa elää äärimmäisessä köyhyydessä luonnonvaroista huolimatta, norjalaiset taas maailman rikkaimpien joukossa.

        Suomi harjoittaa kokoomuksen ja kepun porvarien toimesta samaa uusliberalistista politiikkaa, joka luovuttaa kansallisen omistuksen eli kansallisaarteemme pois, jotta tämä "sosialismi" saadaan poistettua.


    • Anonyymi

      "Kaivosyhtiöistä Rautalammin skandiumin oikeudet ovat kanadalaisella Scandium Mining Internationalilla."

      Ei voi olla totta!!! Onko meillä lampaat päättämässä asioista.

      • Anonyymi

        Tärkeintähän on työ, älä unoha. Aattele minkä keikan saa aikanaan joku jälkiensiivousfirma, esim. sipiputs oy. Siitä voi jäähä parilta duunarilta joku veroeurokin maahan.


      • Anonyymi

        Sen perusteella paljonko Kokoomus taas sai ääniä, ei Hölmölän väki selvästikään tajua paljonko valtiolle olisi jäönyt voittoa 34 miljardista, kun siitä olisi vähennetty alle miljardin tuotantokulut pois.

        ...Se on yli 33 miljardia, jotka aina valehteleva Kokoomusrsovojen kerho varasti yhden ainoan esiintymän kohdalla kansalta ja lahjoitti kandalaiselle yhtiölle.

        Paljonko Kokoomusrosvot ovat keränneet lahjuksia kaikkiaan kansalta maailman yhtiöille varastamillaan, yhteensä satojen miljardien aarteilla?


      • Anonyymi

        "Kaivosyhtiöistä Rautalammin skandiumin oikeudet ovat kanadalaisella Scandium Mining Internationalilla.

        Ei voi olla totta!!! Onko meillä lampaat päättämässä asioista."


        Ei, vaan sudet. Köyhää ja velkaista maata ja sen kansaa kun on helpompi johtaa ja riistää sekä palkkoja polkea. Pitäisi tämän talousopin jo porvarihallituskauden jäljiltä, sekä 15 vuoden porvarijohtoisten hallitusten "jallitusten" kausien ja 106 miljardin euron valtiovelan kasvattamisen jälkeen puupäisimmänkin tajuta. Nämä ryhmät eivät aja Suomen kansallisvaltion ja kansan asiaa tai etuja, vaan elinkeinoelämän, pääoman sekä rikkaiden omistajaluokan.
        Suomi lihoiksi tällä kansallisella Sammonryöstöllä, ja kansa määkii. Tulevaisuus on sama kuin öljymaa Nigerialla, jossa kansa elää äärimmäisessä köyhyydessä uusliberalistisen talouspolitiikan takia, jolla luonnonvarat on luovutettu ulkomaille. Sen jälkeen kun Suomi on kupattu tyhjiin eli yksityistetty, me olemme rikstäjien armoilla. Vain vahva valtio pystyy turvaamaan kansalaisten hyvinvoinnit ja perusoikeudet.


    • Anonyymi

      Kansallinen omistus ja kansallisomaisuus on kokoomuksesta ja kepusta sosialismia, joka pitää purkaa yksityistämällä ja myymällä sosialismi pois. Kalevalan Sammonryöstö kertoo tästä operaatiosta putsata sosialismi pois.

      • Anonyymi

        Eivät ne ole maaperän rikkauksia myyneet, vaan ovat lahjoittaneet pois lopullisesti Kokoomuksen läpi ajaman kaivoslain avulla. Katainen valehteli kaikkien kaivosten maksavan aina miljardeja. Typerä kansa uskoi, ja on äänestänyt KOKOOMUSMÄTÄÄ ihan kuin se ei olisi varastanut kansan kaikkein arvokkaimpia aarteita maailman keinottelijoille.

        Ainut asia mikä on epäselvää, on se, ovatko kokoomuslaiset päättäjät keränneet lahjuksia kymmeniä-, vaiko satoja miljoonia euroja?


    • Anonyymi

      Markkinat skandiumille on ovat rajalliset.
      Millähän aikavälillä tuo 34 miljardia toteutuisi? 50-100 vuotta?
      Ehkä pienimuotoista kaivostoimintaa se saattaisi ylläpitää.

      • Anonyymi

        Taas paskakokkaretrolli valehtelee ja väittää tietävänsä skandiumista enemmän kuin kaivosyhtiö ja muut alan asiantuntijat.

        "Auto- ja lentokoneteollisuus on kiinnostunut skandiumista, koska aineen avulla tuotteista saadaan kevyitä ja kestäviä. Lisäksi kehittelyssä on energian tuottamiseen tarkoitetut skandiumia käyttävät polttokennojärjestelmät.

        – Kyllä sillä kysyntää tulee olemaan. Kanadalaisyhtiö on hyvin toiveikas siitä, että kysyntä tulevaisuudessa nousee voimakkaasti, Halkoaho kertoo."

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005271636.html


    • Anonyymi

      GTK pitäisi sulkea välittömästi. Helvettiäkö kansalliseti etsitään malmia joka sitten lahjoitetaan ilmaiseksi ? Eikö tämä ole vähän kuin lapsiltamme varastaisi ?

      • Anonyymi

        Ihmisten pitää lopettaa myös kivinäytteiden lähettäminen geologian laitokselle.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Tämä on kokonaan Sipilän syytä ja tekosia.
      Meni kuspää vielä muuttamaan kaivoslakia vieläkin hu8onompaan suuntaan, stana.
      Paljonko sai lahjuksia?
      Paljonko?

    • Anonyymi

      Kohta myös pohjavedet lahjoitetaan pois.

    • Anonyymi

      Kokoomus ajoi kaivoslain läpi niin, että pääministeri Katainen hoki valheitaan, kuinka kaivokset maksavat aina miljardeja, ja niiden riskit ovat valtavat ja täysin hallitsemattomat.

      Samaan aikaan kun Katainen valehteli, hän tiesi että ruotsalaiset olivat perustaneet Ilomantsiin kultakaivoksen joka maksoi 20 miljoonaa euroa, ja jonka tiedettiin kultapitoisuudella 4,5 g/tn tuottavan kultaa ensimmäisenä toimintavuonna n. 35 miljoonan euron arvosta. Tapahtui täsmälleen niin kuin ennen kaivoksen perustamista oli laskettu. Kultaa tuli 35 milj. €. Kaivos maksoi itsensä kokonaan ja tuotti sen päälle voittoa liki 10 miljoonaa euroa, kun kulut olivat n. 5 miljoonaa euroa.

      Katainen myös hoki Suomen tienaavan Kreikan takuilla varmasti. Kuinka kävi?

      Totuus on, ettei kultakaivosta varmempaa sijoitusta ole, ja että Kreikan takuut tiedettiin valtavan luokan riskeiksi. Kokoomus ja Katainen valehtelivat molemmista asioista tahallaan päinvastoin kuin tiesivät totuuden niissä olevan.

      Suomi on maa, jossa mitä enemmän rosvot vallassa valehtelevat, ja mitä suurempia, kymmneinen ja satojen miljardien tuhoja he kansalle tahallaan aiheuttavat, keräten itselleen lahjuksia, sitä suurempaan valtaan he pääsevät.

      ”Miljardiluokan investointi valtiolliseen kaivosyhtiöön ei ole pääministerin mielestä perusteltua.”

      https://yle.fi/uutiset/3-6136813

      ”Noin 20 miljoonaa euroa maksanut kaivos työllistää tällä hetkellä noin 75 ihmistä”

      https://yle.fi/uutiset/3-5319666

      ”Pampalon viime vuoden kultatuotannon arvo oli noin 35 miljoonaa euroa.”

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/pampalosta-nousi-kultaa-35-miljoonaa-euroa/c155b2de-2090-39c7-a0b5-438f236490e0

    • Anonyymi

      Oliko vihreillä näppinsä pelissä, kuin suomen maan myymisestä venäläisille!

      • Anonyymi

        Ei mutta kokoomuspoliitikoilla oli.


    • Anonyymi

      Ja esiintyvät vieläpä isänmaallisinakin.

      Ja kyllähän myös Kokoomus oli keskeisesti vaikuttamassa lakiin joka salli venäläisille ykspuolisesti ostaa maata ja kiinteistöjä Suomesta. Mediassa sitten oltiin olevinaan kovastikin yllättyneitä Airiston Helmen tapauksen jälkeen.

      • Anonyymi

        Jo vuosia sitten MOT ihmetteli miksi Suomen huoltovarmuuden kannalta keskeisten sekä muuten strategisesti merkittävien kohteiden lähistöltä myydään kiinteistöjä venäläisille, ja kiinteistöt ovat lähes tyhjillään mitä nyt osassa valvontakameroita paljon. Siinä oli kokoomuspoliitikkoja kovimmin puolustamassa tätä myyntiä sillä että venäläiset maksavat enemmän. Ahneus meni siis tässäkin ohi tolkun ja Suomen edun. No toisaalta saatiinhan tämän kokoomuksen mokailun tuloksena lopulta tarkoin ajoitettu Airiston Helmi case, jonka avulla kokoomuksen kiireisenä ajama poliisivaltiokehityksen tiedustelulaki runtattiin eduskunnassa läpi, joka mahdollistaa massaverkkovalvonnan ym.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo vuosia sitten MOT ihmetteli miksi Suomen huoltovarmuuden kannalta keskeisten sekä muuten strategisesti merkittävien kohteiden lähistöltä myydään kiinteistöjä venäläisille, ja kiinteistöt ovat lähes tyhjillään mitä nyt osassa valvontakameroita paljon. Siinä oli kokoomuspoliitikkoja kovimmin puolustamassa tätä myyntiä sillä että venäläiset maksavat enemmän. Ahneus meni siis tässäkin ohi tolkun ja Suomen edun. No toisaalta saatiinhan tämän kokoomuksen mokailun tuloksena lopulta tarkoin ajoitettu Airiston Helmi case, jonka avulla kokoomuksen kiireisenä ajama poliisivaltiokehityksen tiedustelulaki runtattiin eduskunnassa läpi, joka mahdollistaa massaverkkovalvonnan ym.

        tuotahan ne eliitit tarvitsee rötöstensä pajastumisen estämiseksi?
        ps.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/11533655/tuskinpa-suomen-poliittinen-eliitti-luopuu-niista-eduista-joita


    • Anonyymi

      Kaivostoiminta on kallista ja Suomi on pääomaköyhä maa. Suomessa ei oikein löydy tahoja, joilla on varaa käyttää miljardikaupallla rahaa, että 10 vuoden kuluttua alkaa lopulta tulla voittoa.

      • Anonyymi

        Juu.
        Valtiolla ei ole varaa palkata jormaa traktorinsa kanssa vuodeksi vetämään puita matalaksi valtaukselta, josta josma saa palkkansa jo puista, kannoista ym multavasta maasta.
        Sen jälkeen maansiirto joppe ja rekkakuski reima siirtäisivät miljoonien malmit lähimpään jalostamoon ja tarvitsevat myös siitä 400 miljoonan arvoisesta malmista osuutensa 123 000€

        EI TÄHÄN OLE VARAA!, huusi katainen.
        EI EI EI, EI TULE KUULOONKAAN ETTÄ LUONNONVARAMME MENISI SUOMALAISTEN HYVÄKSI!
        MINULLE MAKSETAAN SIITÄ, ETTÄ KAIKKI ARVOKAS MENEE RAJOJEN YLI SIJOITTAJILLE.
        MUUTEN MENETÄN PALKKIOVIRKANI.....

        YMMÄRTÄKÄÄ, ETTÄ KAIVOS MAKSAA TSILJOONIA PERUSTAA.
        HVÄÄ HYVYYTTÄÄN KANADALAISET SIJOITTAT TAHTOVAT TEITÄ SUOMALAISIA TUKEA JA MAKSAA TEILLE PALKKAA!!!!
        EI KAIVOKSESTA SAA KUIN GRAMMAN PLATINAA, JOS SITÄKÄÄN, TURHAA TURHAA, KATSOKAA AFRIKKAAAN JA RUKOILKAA, ETTÄ TEISTÄ TULISI MYÖS SIIRTOLAISIA, KUN ME ELIITIT PRÖYSTÄILEMME..... SIIS TARKOITAN KUN ME GERBIILIT RÖYHTÄILEMME, EIKU.... VITTUN URPOT, NUOLKAA MUN PERÄÄ, MÄ OON SITRAN KUNKKU.....

        Niin se on, kallista se on se kaivoksen toiminta.
        Minullakin takapihalta löytyi 200g kultahippu.
        arvo vain 54 000€, lapiolla saisin päivässä saman verran lohkaistua lisää siitä kultasuonesta, mutta lapio maksaa 19,60€
        Ei kannata, myin esiintymän börjelle, maksoi siitä 3467€.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1817
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1119
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe