Dokumenttiprojekti: Uhrit

Anonyymi

7

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen tyytyväinen etten ole koskaan taustastani huolimatta hakeutunut tuollaisiin vertaistukiryhmiin. Vetäjä taisi olla enemmänkin totuttamassa omaa itsensäpaljasteluoireilua kuin varsinaisesti hakemassa vertaistukea uskonnollisessa yhteisössä kokemiensa asioiden vuoksi. Todella vastenmielisen oloinen tyyppi.

      Ja miksi heidän pitää istua noin lähellä toisiaan?

      On vaikea ymmärtää miksi meistä uskonnollisissa yhteisöissä kasvaneista tai muulla tavoin siellä tur*iinsa saaneista pyritään luomaan julkisuudessa mielikuva ihmisinä joiden seksuaalisuutta on yritetty tukahduttaa. Juuri tämä on aina teema kun puhutaan uskontojen uhreista. Varsinkin niissä piireissä kasvaneiden pääasialliseksi ongelmaksi nostetaan se, että heiltä olisi jotenkin kielletty seksuaalisuus ja seksuaalisuutensa toteuttaminen. Ulkomaiset asiaa käsittelevät tosi- tv- sarjatkin on nimetty "pappien tekopyhät tyttäret" jolla pyritään tarkoituksella luomaan mielikuvia uskonnollisten perheiden lapsista erityisen seksuaalisina olentoina joiden ikävät vanhemmat yrittävät tukahduttaa heidän luonnolliset seksuaaliset tarpeensa.

      Uskonnollisessa yhteisössä seksuaalista ahdistelua kokeneelle tämä on törkeää leimaamista. Tuollainen leimaaminen on myös vaarallista. En tiedä kenen etua sillä ajetaan että meistä uskonnollisten yhteisöjen piireissä seksuaalista väivaltaa kokeneista tehdään ulkopuolisen maailman silmissä jotakin seksimaanikoita. Tällaisten mielikuvien ruokkiminen takaa vain sen että seksuaalista väkivaltaa uskonnollisessa yhteisössä kokeneen riski altistua yhteisön ulkopuolisessakin maailmassa seksuaaliselle ahdistelulle nousee.

      Vetäjän yksityiskohtainen, ilmeisesti humoristiseksi tarkoitettu homopuistoepisodin kuvailu oli kuvottavuudessaan vertaansa vailla. Tämä tyyppi ei todellakaan edusta uskontojen uhreja yleisesti ottaen. En yhtään ihmettele jos joku on halunnut kys. tyypistä eroon.

      • Anonyymi

        Eiköhän nämä osallistujat itse vapaa ehtoisesti tulleet ko ryhmään mukaan. Tukea halusivat ja ilmeisesti saivatkin sitä. Uskisten omat "totuuskomiteat" joissa ihmisiä kiusataan oikein porukalla, niin nämä tapaukset kuuluisivat rikosoikeudellisen tutkinnan piiriin. Lahkolaisuus on sairasta touhua ja vakaumusta, jolla ei ole rakkauden ja armon kanssa mitään tekemistä. Irti päässeet tai siitä pyrkivät ovat tukensa ansainneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän nämä osallistujat itse vapaa ehtoisesti tulleet ko ryhmään mukaan. Tukea halusivat ja ilmeisesti saivatkin sitä. Uskisten omat "totuuskomiteat" joissa ihmisiä kiusataan oikein porukalla, niin nämä tapaukset kuuluisivat rikosoikeudellisen tutkinnan piiriin. Lahkolaisuus on sairasta touhua ja vakaumusta, jolla ei ole rakkauden ja armon kanssa mitään tekemistä. Irti päässeet tai siitä pyrkivät ovat tukensa ansainneet.

        Totuuskomiteat kuuluu vain jehovantodistajien piiriin, ei mihinkään "uskisten" piiriin. Ihmiset jotka puhuvat vieläkin "lahkolaisista" eivät tiedä mistä puhuvat. Esimerkiksi helluntailaisuutta edustavan uhrin horinat kuvastivat enemmän hänen henkilökohtaisia heikkouksiaan kuin sitä millaisia ongelmia helluntailaisuuden piirissä uskonnollisena yhteisönä on.

        Yrittää pistää helluntailaistraumojensa syyksi jopa sitä että ei ole urakehityksessään päässyt päivittäistavarakaupan kylmäkköä pidemmälle. Joku varmaan oikeasti uskoo tämän olevan seurausta heltsuista. Jospa ne ihan omat rahkeet ja älli vain ei riittänyt sen pidemmälle?

        Minä en koskaan päässyt edes kylmäköksi päivittäistavarakauppaan. Tämä on sitten varmaan minun hellutaustani syytä?

        Tästä koko "uskontojen uhrit" konseptista on tullut viime vuosina pelleilyä joka vie uskottavuuden koko ongelman todenperäisyydeltä. Oikeitakin uskonnollisiin yhteisöihin liittyviä ongelmia on olemassa. Nämä elämäntapauhriutujat vesittävät koko ongelmakentän uskottavuuden keksien mitä ihmeellisimpiä satuja omista seikkailuistaan uskonnollisissa yhteisöissä.

        Jehovantodistajataustaisella vetäjällä on aivan ilmeisiä henkilökohtaisia seksuaalisia ongelmia jotka hän pistää uskonyhteisön syyksi. Samaan aikaan hän tunnustaa olleensa itse aiheuttamassa noita traumoja totuuskomiteoissa toisille. Kysymysmerkiksi jää oliko se ongelma enemmän uskonyhteisön sisäinen ja sieltä juontuva, vai oliko ongelma se että uskonyhteisössä tämä perverssi tyyppi oli itse perseilemässä ja näin itse tekemässä uskonyhteisöstä sairasta?

        Kavahtaisin itsekin tuollaista limaista tyyppiä jos tulisi pimeällä kujalla vastaan. Tai vaikka sitten keskellä päivää.


    • Anonyymi

      On aivan sama mihinkä uskonlahkoon kuulut, sillä samanlaisen sumutuksen ne kaikki pitävät sisällään. Puututaan ihmisten asioihin ja ollaan ojentamassa heti jos uskallat tuoda omia ajatuksiasi esille. Pimeämpää porukkaa ei maan päältä löydy kuin näistä lahkoista. Sairaat parannuksen tarvitsevat eivät terveet.

      • Anonyymi

        Se että puhut 'sumutuksesta' paljastaa jälleen ettet tajua mistään mitään. Perustat käsityksesi sensaationhakuisiin juoruhin jotka juontavat juurensa kivikautisiin mielikuviin siitä mitä kaikenlaisten mystisten lahkojen sisällä tapahtuu.

        Itselläni on ehkä vielä tavanomaista fundamentalistisempi herätyskristillinen tausta joka juontaa suvussani juurensa todella pitkälle historian hämärään. Perhepiirissäni harjoitettiin monenlaista hengellistä väkivaltaa. Voin kertoa niistä omina kokemuksinani. Ei silti tulisi mieleen julistaa omia kokemuksiani yleispätevästi herätyskristillsyyteen kuuluvaksi normiksi.

        Uskonlahkojen piireissä varsinaiset puoskarit, eli ne jotka sumuttavat tietoisesti hyväuskoisia ihmisiä ovat vähemmistö. Uskominen ja uskonnollisiin yhteisöihin kuuluminen on aina ollut osa ihmisenä olemista kaikkialla maailmassa. Se ei tee uskonnollisista yhteisöistä kaikista "lahkoja" siinä merkityksessä missä niistä puhuttiin joskus aleksis kiven aikakauden Suomessa.

        Et todella voi rinnastaa jotain daavidin oksa- lahkoa ja esim. helluntailaisuutta kokonaisuudessaan saman "lahkolaisuuden" alle. Jim Jonesin lahkon juuret olivat myös helluntailaisuudessa, mutta sekään ei tee Jonesin lahkosta helluntailaista.

        Herätyskristillisyys, suurimpana sen edustajana helluntailaisuus on massiivisen kokoinen maailmanlaajuinen herätysliike jonka sisään mahtuu monenlaisia variaatioita siitä miten uskoa harjoitetaan. Eritoten herätyskristillisyys on autoritaarisempia uskonyhteisöjä mokkautuvampi siksi koska herätyskristillisyydellä ei ole maallista auktoriteettia kaitsemassa ja valvomassa seurakuntien toimintaa ja opetusta.
        Jehovantodistajia johdetaan New Yorkista, Lestoilla on Rauhanyhdistysten keskusyhdistys, roomalaiskatolisilla on Vatikaani ja siellä paavi jne. jotka toimivat maallisina johtohahmoina. Herätyskristilliyydessä tällaista auktoriteettia ei ole. Tämä antaa yksittäisille seurakunnille ja perheille vapaammat kädet tulkita raamattua ja harjoittaa uskoa. Tämän vuoksi herätyskristillisyydessä voimakkaimmat persoonat toimivatkin hengennostattajina ja mielipidejohtajina, ja tämä puolestaan antaa myös pohjan kaikenlaisille sairaammille ilmiöille herätyskristillisyyden sisällä.

        Tästä ei seuraa, että herätyskristillisyys kokonaisuudessaan muodostaa jonkun salamyhkäisen ihmisiä liukuhihnalla traumatisoivan lahkon. Puhumattakaan että aikkien uskonyhteisöjen problematiikka olisi samanlaista. Kaikilla on omat ominaispiirteensä. ja mitä suurempi yhteisö, sitä enemmän myös yhden yhteisös sisällä on poikkeamia. Pimeää porukkaa löytyy kaikista uskonnollisista liikkeistä.

        Jos oikeasti olet huolissasi uskonnollisten yhteisöjen piirissä tapahtuvista ongelmista et edesauta juoruilevalla sensaationhkuisuudellasi mitään positiivista kehitystä.


    • Anonyymi

      Niinpä niin. Siis sairaat tarvitsevat parannusta eivät terveet. Ota nyt vaikka sitä pyhää hopea vettä, niin rauhoitut. Uskonto on sumutusta. Piste.

      • Anonyymi

        Se onko uskonto sumutusta vai ei, ei liity tähän aiheeseen. Se on vain sinun mielipiteesi, ja tämän asian osalta epärelevantti kysymys.

        Uskonto on aikojen saatossa jostakin historiallisesta tapahtumien ketjusta syntynyt uskomus- ja oppijärjestelmä joka ei itsessään uhriuta ketään. Jos ihminen kokee uhriutuneensa uskonnon vuoksi se on aina uskonnollinen yhteisö, sen sisäinen dynamiikka, sosiaalinen kontrolli ja yleensä joku tai jotkut tietyt henkilöt jotka uhriuttamisprosessin saa aikaan.

        Tyypillistä uskonnon uhriuttamana esiintyvälle joka ei välttämättä sellainen edes ole, on se että uskonyhteisöjen ulkopuolista maailmaa ja täällä olevia ihmisiä kuvaillaan ihaniksi ja tätä ulkopuolista maailmaa vapauttavaksi. Että kun on päässyt uskonyhteisöstä ulos niin vapaus koittaa ihqujen maallisten ystävien kanssa. Ei nyt taida ihan realistinen kuvaus tuokaan olla elämän todellisudesta.

        En minä mitään kovin paljon ihanampia ihmisiä täältä uskonyhteisön ulkopuolisesta maailmasta ole löytänyt. Enkä myöskään erityistä vapauden tunnetta. Kun yksistä sääntökokoelmista ja sosiaalisen kontrollin paineista vapautuu huomaa pian olevansa monenlaisten muiden pakkojen, sosiaalisten kontrollin paineiden ja ehdottomien totuuksien vanki.

        Loppujenlopuksi samanlaisia ongelmia syntyy kaikkialla missä yksi tahi kaksi ihmistä kokoontuu. Näyttämö vain vaihtelee.

        Joten voit kulauttaa hopeavetesi itse.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe