Googin ja Maagogin sota Ilm.kirjassa

Anonyymi

Adventistit esiintyvät parhaimpina Ilmestyskirjan tulkitsijoina.
Adventistiset Ilm.kirjan tulkinnat perustuvat Ellen Whiten profetioihin ja pastoreiden uskosta niihin.

- Mitä valtioita ovat Goog ja Maagog?

- Mitä tarkoittaa adventistisissa Ilmestyskirjan tulkinnoissa Googin ja Maagogin sota, ketä vastaan sota käydään, Googin ja Maagogin liittolaiset?

25

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Varo susia lampaiden vaatteissa.
      "Joukkoonne TULEE susia..."
      - tarkoittaa omaa seurakuntaa

    • Anonyymi

      Evankeliset adventistit irtisanoutuvat lähes kaikista Adventtikirkon opetuksista ja lähestyvät erittäin paljon kristikunnan perusopetuksia, kun taas Seitsemännen päivän adventisteja ts. Adventistikirkkoa leimaa fundamentalismi ja profeetaksi julistetun Ellen G. Whiten kirjoitusten korkea arvostaminen samanvertaisiksi jopa Raamatun kanssa. Whiten käyttäminen apuna Sanan "oikeaan ohjaukseen, ymmärtämiseen ja tulkintaan" käytännössä tarkoittaa, että White on adventtikirkon ylin auktoriteetti totuutta arvioitaessa.

      • Anonyymi

        Adventtitotuus eikä Pyhä Henki ohjaa adventistipastoreita.
        Ohjeet tulevat jenkeistä.


      • Olet erehtynyt Whitesta. Et tiedä profetian lahjasta mitään.
        Et tiedä mitä ja mistä kirjoitat.


    • Anonyymi

      Adventistit kehuvat olevansa raamatullisin seurakunta sapatin viitehyksessä.

      • Anonyymi

        Emme kehu.

        Olemme.


    • Adventtikirkossa on teologisissa hyväksytyissä tiedekunnissa kvalifikoituneita asiantuntijoita kansainvälisessä Adventtikirkossa iso tukku.
      Teologisessa tiedekunnassa on Suomen jokaisen seurakunnan jokainen palkkapappi ja pastori koulutettu maan kaikkiin eri organisaatioiden seurakuntiin.
      Adventtikirkossakin on sitten seurakunnissa toimivia teologian kvalifikoituneita asiantuntijoita, että myös kirkon ylimmissä toimielimissä prosessi-vastaavina.
      - Näitä kaikki ei voin vain voin ajatella "pastoreiksi" -vaan maisterin arvolla kvalifikoituneiksi teologian asiantuntijoiksi. Tohtoreita on iso tukku, ja tohtorihan on maisteri joka on maisterin tutkintonsa lisäksi osoittanut kykenevänsä suorittamaan itsenäistä tutkimustyötä.
      Näistä isosta tukusta kvalifikoituneita asiantuntijoita ja Adventtikirkossa ajassa teologit kirjoittaneet kirkon ylimmässä toimielimessä Adventtikirkon teologiaa. Ellen White ei koskaan ole kirjoittanut riviäkään 1863 rekisteröidyn Adventtikirkon teologiaa. Ellen Whitella 1827-1915 oli monia Hengen lahjoja Jeesus evankeliumin adventti-mission alkuaikoina. Whiten perhe erotettiin metodistiseurakunnasta Whiten tyttövuosina oppiriitojen vuoksi.
      Raamatun tutkimusta on ajassa suoritettu uskonpuhdistuksen aikaan hengellisessä missiossa, ja Adventtikirkon Raamatun tutkimus on ollut erinomaista jossa kirkon ylin toimielin ja yksittäiset teologit ovat kirjoittaneet teologiaa -Raamatun tutkimuksen jumaluusoppia.


      Itse en ole riviäkään teologisessa tiedekunnassa koulutettu, enkä tällä hetkellä kirkon tai muun järjestöjen kirjoilla jäsenenä. En suorita organisaation prosessia mitenkään. En ole Adventtikirkon opettaja. Olen ns. luonnollinen henkilö -en julkinen henkilö. -Kansalaisfoorumilla PL 11-12§ kansalaisoikeuksilla sanankäytössä ja on tarkoitettu vain luonnollisten henkilöiden luettavaksi, ei organisaatioiden opetusprosessiin. Adventtikirkossa valitaan itse opettajat. Yksikään maallikko ei koskaan kirjoita riviäkään Adventtikirkon teologiaa. Seurakunnissa on talkoo tehtäviä.


      Kysymys Googin ja Maagogista kommentoin asiaa miten ajattelen;

      - Raamatussa on vertauskuvallista ilmaisua. Vertauskuvalliset symbolit -niitä on tutkittu ja ne selittävät toisiaan. Esim. "Tuli" on Pyhän Hengen vertauskuvallista ilmaisua. Monilla tällaisilla vertauskuvilla on sama ja samankaltainen merkitys läpi Raamatun.
      Tuhansia vuosia sitten opetustapa oli opettaa vertauksilla. Ensimmäiset suuret filosofitkin 400-500 eaa perustetussa akatemiassa opettivat vertauskuvilla. Sokrates, Platon ja Aristotele mm. Jeesus oli vertauskuvilla opettamisen mestari tietysti. Jeesus joutui " taivuttelemaan rautalangoista" yksinkertaiselle rahvaalle moninaisia asioita.

      Googin ja Maagogin kansat olivat olemassa Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas Maagogin maassa; Hes 38,39; Kaiketi Goog olisi sitten eskatologinen hahmo joka on sitten "Isarelin" eli hengellisen Israelin (Jumalan pyhien) vastustaja symboliikassa viimeisiä aikoja koskevassa suhteessa. Ilm 20:8 puhuu Maagogista ja Googista kansoina "neljällä kulmalla" asuvina ja kun "1000 vuotta" on tullut täyteen (Symbolinen luku todennäköisesti) on vielä viimeinen perosessi sen suhteen mitä Raamatussa on kirjoitettu tuomioiden täytäntöönpanosta I- ja II- ylösnousemuksissa Ilm 20 luvussa. "Tuli taivaasta" kuluttaa. Apstoli Johannes kirjoitti Ilmestyskirjan symboliikkaan siksi että kirjoitukset läpäisisivät roomalaisten vartijoiden sensuurin. Johannes oli Patmoksen saarella vankina. "Ohikulkijoiden laaksossa" on Googin sotajoukon hautapaikka; Hes 39:11-15.





      Kansoista on vertauskuvallista ilmaisua. Kansojen sota on looginen vertauskuva viimeisien aikojen hengelliseen sotaan pyhien Kristus-Jumala arvojen suhteesta maailman jumalattomaan "Suuren Babyloniin." Babylon on jumalattomuuden vertauskuvaa ja johtaa Babylonien kansasta joka ei Jumalasta piitanut, vaan Babylonin kansa eli mitä kauheimmissa synneissä.

      • Lisäys edelliseeni;

        Tässä prosessi "1000" kauteen liittyen; (minun oma tekemä)

        Yhteenveto-tiivistelmä tapahtumista;
        - Kristus tulee takaisin maan päälle II-adventtina
        - Elävät ja kuolleet pyhät otetaan taivaaseen
        - Jumalattomat kuolevat Kristuksen tullessa
        - Saatana sidotaan 1000 vuodeksi
        1000 vuoden aikana:
        - Pyhät hallitsevat Kristuksen kanssa taivaassa
        1000 vuoden jälkeen;
        - Jeesus Kristus ja pyhät sekä uusi Jerusalem laskeutuvat maan päälle
        - Jumalattomat herätetään kuolleista = II ylösnousemus
        - Saatana on hetken vapaana, jolloin se hyökkää pyhää kaupunkia vastaan
        - Viimeinen tuomio pannaan täytäntöön
        - Saatana ja syntiset hävitetään lopullisesti
        - Maa "luodaan uudesti" eli uudistetaan pyhien ikuiseksi asuinsijaksi: Ilm 21-22.

        Toivottavasti kommentoinnistani äkkiä aamuteellä jotakin hyötyä oli.


      • Anonyymi

        Olet syvällä adventismissa ja et edes ymmärrä aloituksen kysymystä.
        Ethän sinä ole edes todistetusti uudestisyntynyt.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet syvällä adventismissa ja et edes ymmärrä aloituksen kysymystä.
        Ethän sinä ole edes todistetusti uudestisyntynyt.

        Mitä ihmettä ihmiseen liittyvä ""uudestisyntymys" tms. muu -Älä ihmisiä katsele. Kenenkään velvollisuus ei ole syntyä Sinulle uudelleen, tai osoittaa Sinulle kansalaisfoorumilla sellaista.


        Lopeta jo tuo. Tämä on kansalaisfoorumi. Mene sinne minne miellyttää itse, en minä ole Sinuun mitenkään velvollisuudessa. Olen lainkuuliainen kansalainen joka useita vuosikymmeniä oikeusvaltiossa lakisäädökset noudattanut ja se riittää velvollisuuksistani.

        Tällä foorumilla on idiootteja jotka arvostelevat ihmisiä ja katsovat ihmisiin asian ja Jeesuksen sijasta.

        Minua ei vähääkään liikuta uudesti syntymisen asia täällä eikä Sinulle.
        Lopeta jo.

        Ihmiset eivät vastaa Sinulle uudesti syntymisestään missään missään yhteydessä kukaan koskaan. Usko jo tämä.


      • "Adventtikirkossa on teologisissa hyväksytyissä tiedekunnissa kvalifikoituneita asiantuntijoita kansainvälisessä Adventtikirkossa iso tukku."

        Ai ? Taasko niitä "kvalifikoituneita" asiantuntijoita , jotka eivät siis ole päteviä eivätkä pätevöityneet.

        Kerropa nyt viimein mitä tarkoittaa kvalifikoitunut, erotuksena esim. alkoholisoituneesta ? Vai onko mitään oleellsta eroa ?


    • Tiedustelkaa Adventtiseurakunnista talkoo- tehtäviä. Teologiksi ei maallikko voi yltää, mutta maallikoissakin hyvin Raamattua tuntevia ihmisiä. Hengen lahjat ovat Hengen lahjoja aina riippumatta on teologisessa tiedekunnassa koulutettu vai ammattiopistolla nosturinkuljettajaksi.

      Kuitenkin aina jokaisen tieteenlajin jokainen maisteri on kvalifikoitunut asiantuntija siinä mihin on kvalifikoitunut. Jokaisella teologian maisterilla on ymmärtääkseni Suomessa teologin arvo.


      Kaikkiin talkoo tehtäviin ei Adventtiseurakunnassa voi heti ryhtyä, -vaan seurakunnan demokratia vaaleissa valitsee seurakunnan tehtäviin ihmiset. Mukaan adventtiseurakuntiin voi mennä Jeesus Kristus uskon missiossa, -seurakunnissa on ihmisiä mielellään opastamassa ja neuvomassa.
      Kirkon http://media7.fi Raamattuopisto tarjoaa jokaiselle sopivia Raamattukursseja.

      Adventtiseurakunnista voi jokainen turhautunut tai ja jokainen tärkiä löytää itselleen mukavia hetkiä ja elämän aikoja Jeesus Kristus arvoissa.

      http://adventist.fi

    • Anonyymi

      Raamattu on satukirja, niin siellä on keksittyä sisältöä.

      Mitään Googia tai Maagogia ei ole koskaan ollut, eikä tule olemaankaan.

      Jokin kylähullu on tällaista joskus höpissyt ja nyt toiset kylähullut yrittävät keksiä, että mitä se kylähullu on tarkoittanut.

      Vastaus on: ei yhtään mitään.

      Raamatussa voisi lukea että tulee kdkfixnkdkdkf taistelu ja öslfkdösööslzkxösös taistelu. Tuo tapahtuu yhtä suurella todennäköisyydellä kuin joku goog ja magog.

      • Anonyymi

        Valheesi ei meitä hetkauta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valheesi ei meitä hetkauta.

        Eikä satukirjasi meitä selväpäisiä. Jumalasi on pelkkä olematon satu.


      • Mitä teet täällä jos Raamattu satukirja Sinulle.


      • Anonyymi
        Jarinhotelli4 kirjoitti:

        Mitä teet täällä jos Raamattu satukirja Sinulle.

        Se on satukirja vaikka sen luulisi olevan totta. On se satukirja sinullekin, mutta olet aivopessyt itsesi luulemaan muuta. Eksegetiikka on osoittanut raamatun satukirjaksi jo vuosikymmeniä sitten.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valheesi ei meitä hetkauta.

        Kas, anonyymi-leegio iski taas.


    • Anonyymi

      Hotellijari kiteyttää Jeesuksen vihaaman kirjanoppineisuuden adventismin viitekehyksessä:
      ## Adventtikirkossakin on sitten seurakunnissa toimivia teologian kvalifikoituneita asiantuntijoita, että myös kirkon ylimmissä toimielimissä prosessi-vastaavina. ##

      Jarinhotelli on kvalifikoituneen adventismiprosessin uhri.

      • Jeesus ei ole vihannut uskonpuhdistuksen hengellistä Raamatun tutkimusta.
        Kirjoja ja kansia saa vapaasti määrissä olla, ja asiantuntemusta.


    • Anonyymi

      Emme esiinny.

      Olemme.

    • Anonyymi

      Ap.t.4:13 Biblia (1776) Mutta kuin he näkivät Pietarin ja Johanneksen puheen rohkeuden, sillä he ymmärsivät oppimattomiksi ja kirjantaitamattomiksi miehiksi, ihmettelivät he ja tunsivat heidät, että he Jesuksen kanssa ollut olivat.

    • Johan se selvisi, mihin tämä adventisteja arvosteleva ns. "oikea kristitty" on kallellaan, eli helluntailaisuuteen ja varsinkin Leo Mellerin tarinoihin. Meller on Googin sodan "johtava asiantuntija" Suomessa. Hän julisti Googin sodalle lähtömerkit siinä yhteydessä, kun Venäjä tunkeutui Georgiaan ja sai lisää vettä myllyynsä, kun Turkin Erdogan ja Putin sopivat hävittäjän alasampumisesta aiheutuneen kiistan.

      Mellerin nykyinen opetus on, että Roosin ruhtinas on Putin tai hänen seuraajansa ja Googin joukkoihin kuuluvat Venäjän lisäksi Turkki, Saksa, Iran, Libya ja Sudan. Uskokoon ken haluaa. Nämä jutut ovat sellaista hengellistä ajanvietettä, että voihan sinne kolehtihaaviin tiputtaa vaikka setelirahan. Maksaahan teatteri- ja oopperanäytöksetkin ja Leksalla on lahjakas puhuja ja paljon mielikuvitusta. Adventismi on hänelle punainen vaate kuten tälle "oikealle kristitylle".

      • Ja jenkit on niit hyviksii...


      • Musti.Hintikka kirjoitti:

        Ja jenkit on niit hyviksii...

        No ainakin Meller on saanu oppinsa jenkeiltä.

        https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201704122200100866

        "Harhaanjohtajat -kirjassa kuvataan, kuinka Meller toi Suomeen amerikkalaistyyliset hengellisyyden myyntikeinot. Meller oli opiskellut Yhdysvalloissa ja hän myös matkusti sinne usein.

        Kirjan mukaan Mellerin Amerikan-matkat eivät suinkaan olleet tavanomaisia, sillä hän lensi mieluiten Atlantin yli Concordella, mikä maksoi noin viisi kertaa enemmän kuin tavallisten lentokoneiden käyttö."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe