Nuorisosoosoo

Anonyymi

Eilen törmäsin Kauhavan tokmannilla 4-5 polkupyörällä kulkevaan arviolta n. 11-14v poikaan. He huutelivat kaupan edessä ohi kulkeville asiakkaille, haukkuivat ja haistattelivat v*tut. Keskellä kirkasta päivää.
Samat isänmaan toivot ajelivat pyörillään muka päin jalankulkijoita ja väistivät viime hetkillä, pa*kat ja v*tut haistatellen tottakai. Katsokaapa vanhemmat vähän miten omat lapset käyttäytyy..

42

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Muistakaa sitte, että niille ei saa hermostua eikä huutaa takaasin, varsinkaan mitään uhkauksia. Ne saa kato traumoja, ja joudutte helposti maksumieheksi, koska ne on alaikäisiä ja herkässä iässä. Pidätte vain tunteenne kurissa, ja olette kuin niitä ei olisikaan,se on paras keino kun niiden provosointi ei tuota tulosta. Jos hermostut, niin se on ikäänkuin palkinto tuonikäiselle. Ollaanhan me aikuiset nyt viisaita, tämän asian suhteen, eikä lähdetä lasten huuteluihin mukaan, mitenkään.

    • Anonyymi

      Kyllä sitä pitäs pojilla olla alkeelliset käytöstavat edes. Eihän sitä kannata ja saa lasten höpinöistä provosoitua kuten edellinen vinkkasi, mutta ei niiltä lapsiltakaan(tässä tapauksessa teiniltä) ihan kaikkea käytöstä tarvitse eikä saa katsoa läpi sormien. Huonot on eväät aikuisuuteen jos aikuiset ei kasvata ja opeta lasta.

    • Anonyymi

      Eiköhän siperia vielä opeta näitä huutelijoita.Huutavat vielä väärässä paikassa ja väärille henkilöille.
      Surullista täydellinen käytöstapojen puute.Olisikohan jotain vaikutusta nykysisillä TV ohjelmilla,osa niinsanotuista "hauskoista " ohjelmista keskittyy pilkkaamaan lähhimmäisiä.Kokoontuu joukko näyttelijöitä tai muita julkisuuden henkilöitä tekemään pilkkaa kanssaihmisistä,näyttää olevan ajan henki.

      • Anonyymi

        Kyllä opettaa


    • Anonyymi

      Mahtoiko olla sama porukka joka kerran parkkipaikalla tukki liikennettä eivätkä meinanneet väistyä autojen edestä.

      • Anonyymi

        Soittakaa poliisi jos liikennettä häiritään. Rupeaa uskomaan. Itte ei kuitenkaan kannata mennä uhoamaan. Mieluummin ammattilaiset paikalle niin ei tuu ittelle jälkiseuraamuksia. Liikenteen häirintä on kuitenkin laissa kielletty, ja se koskee myös alle 15-vuotiaita. Tällöin lapsen vanhemmat on vastuussa, ja mikäli teko toistuu, niin joutuu sosiaaliviranomaisten juttusille.


    • Anonyymi

      12,1346546546

    • Anonyymi

      jee

    • Anonyymi

      ajatellla

    • Anonyymi

      vai niin

    • Anonyymi

      ihanks tosi

    • Anonyymi

      Nyky lakien mukaan ei voi edes kunnolla rähjähtä näille kersoolle.Joutuu pian maksumieheksi tai hyväslykys linnahan jos toisen kersalle vähä käytöstapoja opettaas.Hyvä ku eres omalle saa...
      Kyllä se niin on ku vanha viisaus sanoo että joka vitsaa säästää se lastaan vihaa.
      Huligaaneja huumehemmoja juoppoja murhamiehiä ja varkaita ryöväreitä kasvaa lapsista joillei kuria eikä rajoja.Mutta sitähän nämä vanhemmat toki haluavakki ku ei lastaan kasvata...liekkö oikee vihaavat kersjojaan..Jos yhtää välittääsivät nii ei heirä kersat ihmisille ajelis huikkien hävyttömyyksiä!

      • Anonyymi

        Noin se on, eipä noihin lapsukaisten huuteluihin kannata puuttua, joutuu itte hankaluuksiin. Mutta liikennehäirinnästä voi aivan hyvin tehdä ilmoituksen poliisille, liikennehäirintä on kuitenkin kriminalisoitu laissa, ja se koskee aivan kaikkia, myös lapsukaisia. Autojen estäminen on liikennehäirintää, vaikka se tapahtuisi parkkipaikalla.


    • Anonyymi

      Aikoonansa ku olin kersa ja olimma isän kans ajelulla oli tienvieres kaks kloppia jokka paiskiivat kiviä ihmisten autoohin.Meidänki autoon napsahti kivi ja siitäkös isä suuttuu,hyppäs autosta pihalle ja sai kun saikin toisen poijjan kiinni.Korvasta kiskoi klopin autoon ja sitte mentii poijan kotia.Sielä isäntä asian kuultuaan kurmaasi poikaansa heti tukkahan kiinni ja taisi vähä mollikoorakki.Poika pyyteli anteeksi ja lupas lopettaa oitis moiset tyhmyydet.Samoin käytiin sitten toisen heittelijän kotona.Sielä emäntä meidät melkein heitti pihalle kun ei voinut uskoa omasta pojastaan mitään pahaa.
      No vuosia on vieriny näistä tapahtumista jo kymmeniä.Mutta poika jolla oli kuri kotona on tänäpäivänä Seinäjoen sairaalas lääkärinä.Toinen poika jonka äitee piti poikaansa syyttömänä kaikkeen kuali Kauhavalla myrkkyviinaan joitakin vuasia sitte. Sen elämän tavat oli muutoonki retuperällä ku ei kotonakaa välitetty.
      Jotta kyllä se kuri ainavaa nykypäivänäki on mahdottoman tärkiä asia tenavien kasvatukses.Perus säännöt ja käytöstavat tulis opettaa heti jo pienestä,niin kiirus ei vanhemmila saa ollakkaa.Ei eres nykypäivänä ku kerran on aikaa istuksia facebookis ym turhis.

      • Anonyymi

        Se vaan, että nykypäivänä jos teet saman, eli kajoat toisen lapseen, niin ymmärrystä ei käytännössä kenenkään nykylapsen vanhemmalta heru. Lapset koetaan nykypäivänä omaisuutena, eikä siihen saa kukaan ulkopuolinen kajota, tai muuten tehdään heti rikosilmoitus. Korvasta kiskominen ja väkisin autoon kaappaaminen, on fyysistä pahoinpitelyä sekä vapaudenriistoa. Lisäksi traumatisoiva tekijä. Käytännössä tuollaisesta voisi joutua jopa ehdottomaan vankeuteen.

        Joo, tiedän kyllä, että ennen wanhaan aikuiset eivät pitänyt lapsiaan omaisuutena, vaan enemmänkin riesana joita sai koko ajan hävetä. Vieraita jos tuli kyläilemään, niin lapset ajettiin pihalle navetan perälle, pois silmistä. Mutta se nyt vain ei ole enää tätäpäivää...


    • Anonyymi

      No vangittaisiin vähintäänkin jos toisen lasta edes uhkaisi väkivallalla. Siksipä nykypäivän lapset saa vapaasti huikkia aikuisille hävyttömyyksiä ja haistatella.Ei olisi onnistunut ennen.Ennen ihmisillä oli vielä järkipäässä.Todellakin lapset punnattiin kamariin piiloon kun tuli vieraita ja nykyään lapset hyökkäävät kahvipöytään nappaamaan ensimmäisinä tarjottavat pöydästä.Ainakin niissä kodeissa missei lapsille käytöstapoja ole opetettu.
      Nuoret ja lapset käyttäytyvät todella törkeästi aikuisia kohtaan sielä missä näin annetaan tapahtua.Pietarsaaressa on kokonaan kielletty McDonaldsiin meno alle18vuotialta ilman vanhempien mukana oloa tiettyinä kellonaikoina.Samoin sielä näkyi olevan jotkut kieltokyltit ABC.llä.
      En hyväksy fyysistä väkivaltaa mutta kyllä liian lepsuksi ja moraalittomaksi on lasten kasvatus nykypäivänä mennyt.Ei lapsi voi tietää eikä oppia asioita tai yleensä mitään käytöstapoja jos ei AIKUINEN OPETA TAI ASETA RAJOJA.Se on vanhempien tehtävä ja jos ei siihen kykene on parempi ettei sitä jälkikasvua teekkään.

      • Anonyymi

        Pietarsaares on juotu nyt kyllä liikaa hopeavettä, mikäli tuollaisia kieltoja ja rajoituksia on Mäkkäriin. Sellaisilla kielloilla ei ole lainvoimaa takana, eli ne on käytännössä vapaaehtoisia suosituksia. Mikäli Mäkkäri ei päästä alle 18-vuotiasta sisään ilman vanhempaansa, syyllistyy se tällöin syrjintään, josta on myös laki olemassa. Vain alkoholia tarjoavat paikat, voivat rajoittaa sisäänpääsyä ikäperusteisesti, ja sillä on silloin lainvoima, koska alkoholi. Mäkkäristä voi poistattaa asiakkaan ainoastaan häiriöperusteisesti, jolloin tarvitaan tosiasiallista häiriökäyttäytymistä. Iän perusteella ei voi ruveta hampurilaispaikassa asiakkaita rajoittamaan.


    • Anonyymi

      Väärin.Näin on toimittu muuallakin päin Suomea.Pietarsaaressa en ole käynyt mäkissä mutta kuullut olen myös että sielä näin jouduttu toimimaan .Asiakkkaiden häiritseminen sopimattomalla käytöksellä on kyllin hyvä syy evätä pääsy alaikäiseltä julkiseen tilaan ilman vanhemman tai holhoojan paikalla oloa.
      Pietarsaaren Abc.stä oli juttu lehdessäkin.Sielä myös joitain kieltoja sekä vartia pitämässä järjestystä yllä vk.loppuisin
      Edellinen vastaaja voi vapaasti ottaa selvää lakipykälöistä ja edellä mainituista kielloista .Tuo on todellakin ollut pakollista toimintaa jo useammassakin Kaupungissa.
      Tämä on sitä "nykyaikaa"!!

    • Anonyymi

      Se on rajottettu alle 15v tiettyinä aikoina

    • Anonyymi

      viikonlopuna samaa sakkia oli sokoksella ei ollu kukaan 15 ei 14 ei 13 mutta 10-12 ja kaikki olis varsinkin yks sellaanen vähä tummee aivan kotimainen, niin olis tarvinnu ympäri korvia, siälä ne hääräs hyllyjen välis? yks yritti ostaa energiajuamaa, muuta myyjä esti, onneksi. on harmi, kun ei osata käyttäytyä.

    • Anonyymi

      Olikohan samat räkänokat jotka oliva ajaneet pyörällä halpahallin kävelyramppia pitkin oven eteen ettei meinannut päästä ovesta ulos , ja pitivät kaupassa pirummoista meteliä, kyllä teki mieli tintata.

      • Anonyymi

        Jaa että aikusena miehenä tinttaisit alaikäisiä, hyi olkoon, häpeä. Muistappa kuitenkin aikuisen vastuu. Hyi hyi, sulle vielä kerran.


    • Tietäisin kyllä ketkä vahtisi heitä mielellään ja ihan ilmaiseksi. 🤜🏿

    • Anonyymi

      Kuulostaa melkoiselta nuorisolta. Jokuhan voisi vinkata asiasta paikallisille kouluille että ottaisivat siellä tämän häirinnän puheeksi ja ehkäpä voisivat ilmoittaa sieltä koululta vanhemmille asiasta. Veikkaan että moni vanhempi ei välttämättä edes tiedä miten omat kersat käyttäytyy.

      • Anonyymi

        Siihenkö se loppuu, ku koulus sanotaan, että ”ei saa”?


    • Anonyymi

      Mitenkä ihmeessä se koululle kuuluu miten lapset vapaa-ajalla käyttäytyy? Ei koulut vapaa-ajan tapahtumista vanhemmille soittele.

      • Anonyymi

        Eihän se kyllä kuulukkaan. Mutta kyllä Wilmaan tulee joskus lasten kouluilta välillä vapaa-aikaankin liittyvää tietoa tai varoitusta. Esim joku huolestunut ottanut koululle yhteyttä kun lapset olleet vapaa-ajalla junaradan lähellä leikkimässä tai nähty heikoilla jäillä kersoja juoskentelemassa.


      • Anonyymi

        Tarkemmin ajateltuna en tosin tiedä onko Wilma viestit vaan siinä tapauksessa jos syytä epäillä että tapahtuu koulumatkalla..


    • Anonyymi

      Kuvat lehteen nii saa vanhemmat nähdä kullannuppunsa itte teos

      • Anonyymi

        Mitä se auttaas? ei niitä kai voi kuitenkaan lukita häkkiinkään siihen asti, että täyttävät 18?


    • Anonyymi

      Siitä se riemu repeää kun ABC tulee paikkakunnalle, tänne tuli joku vuosi sitten ja kuvittelin että siellä on mukava käydä lounastauolla mutta eipä ole. Nuoriso siellä istuu sotkemassa ja jalat pöydällä, en kyllä ymmärrä miten kouluikäiset tenavat voi tuolla olla keskellä päivää. Metelöinti ja roskaaminen on jatkuvaa, sotketaan tahallaan ruualla ja nuuska vaihtaa omistajaa. Ei oikein maistu ruoka kun viereisessä pöydässä on koirankakkaiset lenkkarit pystyssä.

    • Anonyymi

      Sen ny tietää jo, mikä junttikuppila abc:stä tulee.. Kersat ajelee isien traktoreilla ja mopoautolla pitkin parkkipaikkoja, sotketaan ja huudetaan.. Sisällä tapetaan aikaa lenkkarit pöydillä ja ollaan niin ollaksensa.. Paikkoja sotketaan ja rikotaan.. Samat naamat istuu siellä päivästä toiseen.. Juntit istuu kahvilla ja ei tarvi mennä, kun viereiseen pöytään, niin kaikki Kauhavan asiat saat tietoos..

    • Anonyymi

      abc kyllä päihittää nämä nykyiset pikkukuppilat mennen tullen ja metelöiville kersalaumoille on kyllä keinoja, muuten paikka on varmasti kaikille, jopa juoruileville vahtaajille

    • Anonyymi

      Hyvä että kersat siirtyy abc:lle, nii eivät oo häiriöksi keskustas

    • Anonyymi

      En ymmärrä tätä nykynuorisoa.. tuola menevät puhelimet kouras ja ajavat mopoilla. Ennen kaikki miehet ja naiset oli rautaa eikä ollu mitään viihdykkeitä. Töitä tehtiin jokapäivä 20tuntia ja hiihdettiin kesät talvet ylämäkeen. Ruokaan ei ollut kuin kerran viikos ja se väli syötiin heinää pihalla

    • Anonyymi

      Joskus ennen wanhaan ei lapset saanut juhlissa ottaa pöydistä mitään, koska siihen aikaan juhlat olivat aikuisia varten. Lapset otettiin juhliin toki mukaan, mutta ne ajettiin ulos heinälatoon, jotta aikuiset saivat herkutella rauhassa. Välillä joku kiltti aikuinen saattoi antaa leivänpuolikkaan nälkäiselle lapselle, mutta se oli hys hys sitten.

      Jos lapsi erehtyi juhlien aikana heitteillä ollessaan tekemään jotain tihutöitä, esim varastamaan omenan puusta, niin yleensä ensimmäinen aikuisnäkijä meni antamaan tukkapöllyä ja kertomaan vasta sen jälkeen tämän vanhemmille. Vanhemmat koki tästä häpeää, ja häpeänsä takia piiskasivat lapsensa illalla. Ja nimenomaan ei omenavarkauden takia, vaan oman häpeänsä takia. Oma häpeä kostettiin tuohon aikaan lapselle. Riitti kun lapsi oli omalla toiminnallaan häpäissyt vanhempansa. Tuohon aikaan häpäistyttiin yllättävän pienistäkin asioista. Se oli sellaista häpeäkulttuurin aikaa se. Aikuisväki eli itselleen, ei lapsille, lapset oli lähinnä tiellä. Aikuiset häpesi lapsiaan milloin mistäkin, ja miettivät koko ajan mitä muut heistä ajattelivat, ja asiat ratkaistiin aina piiskamalla. Kasvatuskeskustelua ei ollut, vaan pelkkä piiska puhui omaa kieltään. Vilkkaimmat lapset hukkui jokiin, koska lapset oli pääsääntöisesti heitteillä. Ruokaa annettiin vain jos aikuisilta sattui jäämään.

      En haluaisi tuollaista aikaa takaisin.

    • Anonyymi

      Joka kuritta kasvaa se kunniatta kualoo.Se on vanha sanonta ja pitää kyllä paikkansa. Ku uutisia lukoo ja kuunteloo nii mihinkä tämä maailma on menos ku kersakki jo tappaa aikuusia..ryöstää vanhuksia,porukalla(raukkamaista)potkitaan puollustuskyvyttömiä.Ei minun nuoruudes tuollasta ollu mutta oli kuri ja rajat ja HYVÄ NIIN!!!!!

      • Anonyymi

        Nykyään jo yläasteikäiset käyttää huumeita. Oon nähny ku osuuskaupalla pussit vaihtaa omistajaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään jo yläasteikäiset käyttää huumeita. Oon nähny ku osuuskaupalla pussit vaihtaa omistajaa!

        Kai soitit poliisit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään jo yläasteikäiset käyttää huumeita. Oon nähny ku osuuskaupalla pussit vaihtaa omistajaa!

        No hyi olkoon jos tämä totta! Toivottavasti olet soittanut poliisit paikalle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No hyi olkoon jos tämä totta! Toivottavasti olet soittanut poliisit paikalle

        Tainnu mennä nuuska ja huumeet sekaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tainnu mennä nuuska ja huumeet sekaisin.

        Kyllä tuija piripussin tunnistaa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3431
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      177
      1487
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1247
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1132
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      805
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      782
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      769
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      42
      750
    Aihe