NATO:n vastaus?

Andrey Piontkovsky, venäläinen politiikan tutkija ja analysoija kirjoittaa Kremlin nykyisestä tilanteesta. Siellä on muodostunut Nikolay Patrushevin johdolla ryhmittymä, jota Piontkovsky kutsuu nimellä 'mobilisaatiopuolue', johon kuuluu jo useita kellokkaita, kuten Igor Sechin, Yury Kovalchuk, Sergey Ivanov ja Yevgeny Prigozhin. Nikolay Patrushev on jo melkein kymmenkunta vuotta ajanut ydinaseiden ensi-iskun doktriinia ja vaikka hänen ajatuksiaan on aikaisemmin hyljeksitty, nyt Putinin kannatuslukemien romahdettua ne ovat saaneet huomattavasti lisää kannatusta. Ajatuksena on varmistaa nykyisen vallan jatkuminen muuttamalla radikaalisti pelisääntöjä, koska entiset toimet eivät enää toimi. Ja keinona on tietysti rajoitettu ydinisku länttä vastaan. Nämä poliitikot laskevat jostakin syystä, että olisi vain 5%:n mahdollisuus, että länsi vastaisi ydiniskuun omilla ydinaseillaan ja jos jostakin syytä niin epäonnisesti kävisikin, niin venäläiset johtajat pääsisivät kunniakkaina sankareina paratisiiin kun läntiset johtajat menisivät puolestaan helvettiin.

Mutta nämä Kremlin johtajat eivät usko täystuhoon, vaan käytännössä olettavat, että länsi ei vastaa ydinaseilla, vaan antautuisi ja että heidän iskunsa seurauksena Putin ja hänen oligarkkinsa sementoisivat valtansa Venäjällä ja Venäjä Neuvostoliiton tapaan hallitsisi puolta maailmaa ja toinen puoli maailmaa pelkäisi sitä. He eivät toivo lännen tuhoa, koska länsi mahdollistaa heille heidän ylellisen elämänsä, vaan he toivovat täydellistä voittoa lännestä ja poliittista kuolemattomuutta Venäjällä voittoisina sankareina.

Piontkovsky päättää esseensä lainaamalla omia sanojaan 20 vuoden takaa kun Putin tuli valtaan: "Putinismi on korkein ja viimeinen aste roistokapitalisimista Venäjällä. Putinismi on sotaa, kansakunnan 'vahvistamista' etnisen ryhmän perusteella, eristäytymistä ulkopuolisesta maailmasta ja taloudellista rappiota."

"Putinismi on", hän sanoo, "kontrolloitu laukaus Venäjän päähän." "Kaikki muu on jo tapahtunut. Vain tuo enää on jäljellä tapahtumaan ennen kuin 'mobilisaatiopuolue' testaa laskelmiaan, että sillä on 95%:n mahdollisuus voittaa kotona ja maailmalla rajoitetulla ydinaseiden ensi-iskulla.

Oma kommenttini on, että 'mobilisaatiopuoleelle' on kuitenkin ikäviä uutisia: Trump laati viime vuonna USA:lle sotilasdoktriinin, jonka mukaan USA on valmis tarvittaessa puolustamaan Baltian maita ydinaseilla. NATO ei antaudu ydinasekiristyksen edessä, vaan seurauksena Venäjän ydinaseiden ensi-iskusta on ydinsota, joka tuhoaa myös Venäjän.

Linkki seuraavassa viestissä.

P.S. MolokT: älä viitsi tulla lässyttämään tähän ketjuun, ettei rajoitettua ydinsotaa ole: minä tiedän sen ja sinun täytyisi saada Kreml vakuuttuneeksi siitä, ei minua.

4

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Samaa paskaa suoltaa joutilas....?
      Sinulta on mennyt kaikki uskottavuus, linkitä mitä linkität.

      • Suututkoitko, koska RT-kanava ei kertonut sinulle tätä?


    • Anonyymi

      Ketju aloitettu vuonna 2019 mutta erittäin ajankohtainen siinä mielessä kun pohditaan putlerin seuraajaa ja siihen liittyvää mahdollista sisällissotaa / Kremlin sisäistä valtataistelua venäjän lähitulevaisuudessa.

      Aloituksessa mainitaan valtaistuinpelin päähahmot: "Nikolay Patrushevin johdolla ryhmittymä, jota Piontkovsky kutsuu nimellä 'mobilisaatiopuolue', johon kuuluu jo useita kellokkaita, kuten Igor Sechin, Yury Kovalchuk, Sergey Ivanov ja Yevgeny Prigozhin."

      Prigozhin yritti, mutta häneltä petti rohkeus Moskovan porteilla ja mies pelattiin valtaistuin pelistä pois ensimmäisten joukossa. Jos Prigon hermot olisivat kestäneet niin hänen Wagner-joukkonsa olisivat juhannuksena onnistuneet helposti marssia punaiselle torille asti kansan hurratessa.

      Tällä viikolla "tsaariksi tsaarin paikalle" pelistä on poistettu Navalniy ja Igor Sechinin ainoa poika Ivan Igorjevits Sechin.

      Valitettavasti tällä hetkellä pelin vahvimmalta pelaajalta näyttää Pappa Patrushkin ja hänen maatalousministeripoikansa. Nimellisesti poika seuraisi putleria, mutta todellinen valta olisi KGB-isällä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2364
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe