Taas käsi ojossa vikistään

On varmaan kiva leikkiä viljelijää ja lypsää tuki euroja. Mitä jos vaikka menisitte kunnon töihin ja maksaisitte veroja niin kuin muutkin

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suosittelen itseäsi kokeilemaan. Osta tila ja koneet , alat viljellä. Katsotaan kauanko ilman tukia pärjäät
      Puskista on helppo huudella kun ei tunne asioita

      • Anonyymi

        Ei tiloja osteta, ne peritään.


      • Anonyymi

        Tää alottaja ON kokkare, EI demari. Kunhan not saa taas huussin ovet auki se se jaksaa kylvää epäsopua pitkin maakuntaa. Älkää ihmiset uskoko tätä riippitissiä se on yhtä kuin NOT.


      • Anonyymi

        Kyllähä kaikki näköö het nottin kiriootukset. Kukaa ei mee vipuhu. Mee elämöimähä sinne paskajoelle tolloo.


      • Anonyymi

        Ei oo ku kepulaanen tua aloottaja. Saa näin julukisuutta maanvilijelijöölle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tiloja osteta, ne peritään.

        Oletko sisarussarjan työtävieroksuva jolloin tila annettiin työtätekävälle sisarukselle. Kyllä vanhempasi lapsensa tuntee.


    • Anonyymi

      Tietääkö aloittaja että ennen EU: TA valtio maksoi viljelijälle hinnan erotuksen mitä kauppias ei maksanut että viljelijän saama hinta oli lähes maailman markkina hinta. Tosin voithan kokeilla ostaa esim. 50 hehtaarin tilan sillä pienemmällä et pärjää yhtään etkä silläkään hääppösesti. Hehtaari hinta olisi Lapualla n. 12000-15000 eli tila maksaisi 600 000-750 000€. Tukea voisit maksimissaan saada esim. noin 750 €/ha eli koko tilalta 37500€. Viljelet esim. ohraa ja saat 4tn/ha eli yht. 200tn. Veroton hinta noin 170€ /tn eli 34000€ koko tilalta. Traktorit vielä ja kuivaajat kasvinsuojelu ym. Lannoitteet esim 350 kg/ha koko tilalle 17,5tn a hinta 350€/tn yht. 6125€,alv 0. Että siitä vaan viljelemään. Siemen maksaisi noin 600€ /tn. Sitä menisi noin 12,5tnja maksaisi noin. 7500€. Tässä hiukan tietoa maanviljelyn hinnoista.

      • Anonyymi

        Pääsääntöisesti tilat ja maat peritään, eli jälkikasvu rupeaa tilanjatkajaksi. Ei siinä mitään maita ostella. Sitten kun hetken aikaa on perintönä saatuja maita viljelty, onkin tuloja ja tukia kertynyt jo sen verran, että voi ostaa lisämaata.

        Mutta kyllä kaiken alkupanos on peritty tila, jonka avulla pääsee heti vauhtiin ja tuottoon. Ei tarvi lähteä alusta. Ei tässä maassa ole yhtään maajussia, joka olisi nollasta lähtenyt ilman perittyjä maita. Perityt maat on kaiken a ja o.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pääsääntöisesti tilat ja maat peritään, eli jälkikasvu rupeaa tilanjatkajaksi. Ei siinä mitään maita ostella. Sitten kun hetken aikaa on perintönä saatuja maita viljelty, onkin tuloja ja tukia kertynyt jo sen verran, että voi ostaa lisämaata.

        Mutta kyllä kaiken alkupanos on peritty tila, jonka avulla pääsee heti vauhtiin ja tuottoon. Ei tarvi lähteä alusta. Ei tässä maassa ole yhtään maajussia, joka olisi nollasta lähtenyt ilman perittyjä maita. Perityt maat on kaiken a ja o.

        Oleppa sinä ensimäinen joka on ostanut ja kerro sitten jonkuvuoden päästä kuinka olet rikastunut tukiaisilla.


      • Anonyymi

        TILOJA JA METSIÄ TAI KALUSTOA TAI RAKENNUKSIA EI PERITÄ VAAN NE PITÄÄ OSTAA JA JOS TILAN KAUPPAHINTA ON LIIAN ALHAINEN NIIN VEROTTAJA LISÄÄ PÄÄLLE LAHJAVERON.NIIN HASSULTA ,KUN SE KUULOSTAKIN NIIN JOKAINEN UUSI VILJELIJÄ SUKUPOLVI LÄHTEE TILAN OSTOVELAT NISKASSA LIIKKEELLE OLI KYSEESSÄ MILLAINEN KARTANO HYVÄNSÄ....... 2X4


    • Anonyymi

      No Riippu nyt sun Demariveljet tappavat yritykset ja viljelyn mutta voihan sitä tietenkin aina olla työttömyyspäivärhoilla niinkuin sinä...

      • Anonyymi

        Lähes idiotismi alueella liikutaan, kun verrataan työttömyysrahoja ja maanviljelyyn satsattuja verorahoja.

        Ne EUn palauttamat rahat maanviljelyyn on suomen työtätekevien maksamia veroja. Ne kierrätetään vain EU kautta. Lisäksi maksetaan vielä kansallista tukea meidän verorahoista.

        Tämä kaikki rahat vain 20000-30000 päätoimisen viljelijän vuoksi. Työttömiä työläisiä n. 200000 ja niille menee valtiolta arviolta puoli miljoonaa ekua ja maanviljelyyn n. nelinkertainen summa.

        Sitä mania jaetaan eri aiheiden avulla viljeliäväestön taskuihin ja eipä siellä töitö tehdä niiden rahojen eteen nimeksikään. 2 viikkoa keväällä ja 2 viikkoa syksyllä. Loppuaika järjestetään tupailtoja ja retkiä tutustumaan eu rahoittamiin tiloihin.

        Hieman kunnioitusta vaatisin näiltä nk. isänniltä.


    • Anonyymi

      Totuushan on se että töitä on läpi vuoden vain sika.kana ja lypsykarja sekä naudanlihatiloilla.Niitä om maatiloista noin 25 prosenttia.Muut ovat juuri noita muutaman viikon tukipeltotilallisia 600-1000 euron hehtaaritukineen.Kesanto hömppäheinähehtaareistakin maksetaan täydet hehtaarituet.

    • Hienoa tuki jussit. Miltä tuntuu kun totuus tulee julki

    • Anonyymi

      Kyllä naamat kalpenee ja oikeaistuu

      Suomeen kohdistuu lähivuosikymmeninä monimuotoisia kansainvälisiä uhkatekijöitä räjähdysmäisen väestönkasvun, kansainvälisen islamistisen terrorismin ja Aasian geopoliittisen voimistuminen muodoissa. Nämä kaikki kehityskulut alleviivaavat edelleen sen tärkeyttä, että Suomessa on jatkossa oltava sellainen maataloussektori, joka pystyy turvaamaan Suomen elintarvike- ja ruokahuollon kriisitilanteissakin, Huhtasaari painottaa.

      suomenuutisista

      EU vaalit tulee

    • Anonyymi

      Huono viljasato viimmesyksynä mutta ylijäämäviljaa riitti vientiin yli 350 miljoonaa kiloa.Muut eu maat moittivatkin 60 % suomen maksavia kansallisia maataloustukia.
      Ei riitä 40% eu tuet ahneille pankkojusseille

    • Anonyymi

      Muistakaa se, että ei maanviljelijä ole välttämättä eläimiä pitävä/kasvattava.

      Erotetaan nämä toisistaan. Kana- sika- mato- tai lihatilaa voi pitää vaikka ei olisi peltoviljelyä.

      Nykyään 150-200 ha viljelystila ei ole harvinainen mutta pienemmällä ha määrällä on pakko hankkia lisätuloja ja nämä lisätulon hankkijat on todella kovia tekemään töitä ja yrittämään.

      Heille kaikki työntekijätkin antavat tunnustuksen.

      • Anonyymi

        Eläintiloilla yleensä asutaan ja heillä on paljon peltoa viljelyksessä.Lannanlevitys jo vaatii paljon hehtaareita.
        Viljatilan voi hoitaa vaikka asuu kaupungissa ja juuri näin suurin osa tekeekin.Harrastelijapuuhastelijoiden ylituotannon voikin lopettaa ja suunnata tuet pää-asiassa kokoaikaviljelijöille.


    • Anonyymi

      Joka jumalan vuosi jää harrastelijaviljelijälle 40 000 euroa tukineen muutaman viikon puuhastelusta.Päälle kova palkka julkiselta sektorilta.Kyllä tulee kalliiksi ylijäämäviljan tuottaja.Kaikki tämä palkansaajien taskusta ja kaupankassalla vielä tuplahinta.

    • Anonyymi

      Tyhjät tynnörit jne...

    • Anonyymi

      niinpä yhdelläkin ituniskalla 4kpl traktoria ranteella, osa seisoo katoksenalla päivät käyttämättömänä ja sillä uudella 100T jättiraktorilla ajellaan sielä sun täälä. Turha rutista että voihan sitä koittaa ituniskan hommia ostaa vaan tilan ja koneet ja vitut te otta periny kaiken ja monta sukupolvea on lypsetty tukirahaa tilaa. Mikään yrittäminen ei ole niin hyvin tuettua kuin maatalousyrittäminen jotenkin tuntuu onko se mitään yrittämistä lainkaa? vai olisiko se veromaksajien rahojen tuhlaamista omiin tarkoitusperiin!.

    • Anonyymi

      MIettikää vasemistolaiset, kuinka paljon maatalous TYÖLLISTÄÄ välillisesti ! ( ehkä ymmärrätte ? )
      Ja te kurjuutta ja vääryyttä kärsivät, ette pystyisi ostamaan ruokaa, ellei sitä tuilla saatas halvemmaksi !
      Tuet on maailmanlaajuinen., että ei pelkästään suomen ja Eu - maiden käyttämä tapa !

    • Anonyymi

      Juu Pohjois-Koreassa on ruokapulan vuoksi laskettu ruoka-annokset 300gr että ruokaa riittäis siellä kaikille !
      Sitäkö te haluatte kitisijät ?

    • Anonyymi

      Koko päivän on tänäänkin yle pukannut ilmastohysteriaa ja lapset visioissa mukana, kaikki touhut pitäis lopettaa, se on läpikotaisin kasvatuspolitiikkaa vihdeyttä ja saataapi vaikuttaa vielä jotta tuleville polville pettukin kelpaa ?

    • Anonyymi

      Ostan tuonti maitoa ja leipää Litistä. Mua varten ei tartte teidän tuottaa perunaa tuilla

      • Anonyymi

        Voe veikkonen, mie laitaa siule vastaavaa, katos tuota-

        Manne-TV - Parhaat palat


      • Anonyymi

        Tuontimaito ja tuontileipää niitähän ei ole tuettu eu tuella ,oletpa aika tietämätön TUMPELO.


    • Anonyymi

      Olokaa kommunistit hilijaa, taikka mä ajan raktorilla keskellä tietä enkä päästä ketään ohi, paitti koskenkorvan seriffin. Voin tuora muutaman muovipaalin teirän kommunistien takapihalle, suoraa lasin alle. Käyn vielä kippaamas sianp4skaa pihallenne, sitä ette voi estää, ettekä mitään voi, mulla on oikeus tehrä mitä vain koska oon maajussi-yrittäjä.

    • Anonyymi

      Tuet pois sinultakin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten kukaan voi ajatella

      Niin naiviisti että jos jokin asia tekee sinut onnelliseksi / iloiseksi niin se ei olisi ikinä muka väärin ? Jos joku es
      Ikävä
      40
      3094
    2. Nainen, sinä vain kaunistut

      Tiedätkö, minä täällä haukon henkeäni ja yritän rauhoitella tunteitani. Sinussa natsaa kaikki, ja olet todella päässyt k
      Ikävä
      97
      2253
    3. Olen mennyt jotenkin lukkoon sen jälkeen

      kun meillä meni miten meni. En vain pääse sinusta yli. Jäi niin monta kysymystä, ja sen lisäksi olet tullut niin tärkeäk
      Ikävä
      118
      1682
    4. Kunnes mitään ei ole

      Täällä on kaipaajia jotka odottaa että toinen tekee lähestymisen jollain tavalla, siksi koen etten kuulu enää tänne ja s
      Ikävä
      9
      1449
    5. Kerro jotakin mukavaa kaivatustasi?

      Sana on vapaa 💬
      Ikävä
      100
      1332
    6. Ehkä sinä haluat samaa kuin minä

      Eli sitä et me päädytään yhteen. Ainakin toivoisin sitä..
      Ikävä
      43
      1279
    7. IS Viikonloppu 26.-27.10.2024

      No nyt tulikin mukava Kovis-ristikko tälle viikonlopulle. Toisille tämä on varmaan vihjeineen ihan helppo 2- tason risti
      Sanaristikot
      79
      1256
    8. Kylmäojan koululla löytynyt ruumis

      Kylmäojan koululta löytynyt ruumis lauantaina. Mitä on tapahtunut, omaisille voimia
      Kontiolahti
      14
      1190
    9. Miten paljon sä

      Haluat häntä? Onko joku osa mikä jäi eniten mieleen?
      Ikävä
      42
      1064
    10. Taas yksi persuämmä sekosi

      Kun lapsilla oli korona-aikana kirkossa hengityssuojaiet käytössä. Persuämmä piti asiaa lasten pahoinpitelynä. https://
      Maailman menoa
      225
      945
    Aihe