Eduskunnan istumajärjestys uusiksi?

Anonyymi

Kylläpä SDP aloittikin Rinteen ja Lindtmanin johdolla tärkeän asian vääntämisen; Eduskunnan istumajärjestys. Lindtman lähti kyykyttämään Persuja laittamalla heidät hyllyn alle piiloon ja määrittelemällä liikkeen äärioikeistoksi. Hop hop. Mihin SDP sijoittuu, kun nimenomaan porukkaan kulkee tilastojen perusteella SDP:n ja Perussuomalaisten ovista edes takas: kun SDP on noussut, niin Perussuomalaiset on laskeneet ja päinvastoin. Siis SDP sisältää Lindtmanin määritelmän mukaan äärioikeistolaisia!? Eikö sairauslomalle jäänyt demariedustaja ole äärijotain? Hän on jäävuoren huippu. Aktiivimalli-mielenosoituksessa Senaatintorilla oli demareita, jotka heiluttivat vallankumous-panderolia. Ketäs ne ovat? Ketäs ne demarit ovat, jotka pysäyttävät Suomea järjestämässä lakkoja, laittomia, tuki ja poliittisia? Missä heidän pitäisi istua? Demareiden varapuheenjohtaja vaikuttaa lausunnoillaan olevan enemmän vasemmalla kuin Li Andersson!

Miksi edustajat eivät istu aakkosjärjestyksessä? Jokainen edustaja on saanut valtakirjan hoitaa koko kansan asioita itsenäisesti. Ei ole tarkoitus kähmiä porukoissa. Perustuslain mukaan jokainen äänestys pitäisi olla omantunnon äänestys. Ryhmäpäätökset rajoittavat sananvapautta ja johtavat siihen, että enemmistön mielipide saattaa jäädä paitsioon. Se ei ole demokratiaa.

Kaksi vaihtoehtoa: istutaan kuten ennenkin tai aakkosjärjestyksessä. Demokratia on vaalimisen arvoista. Ryhmäleikit murentavat poliitikkojen uskottavuutta.

Helsingin sanomat esittelee 4.5.2019 "VAnha tuolijako natisee" -artikkelissa oman näkemyksensä nykyaikaisesta luokittelusta toiseen laitaan ja toiseen laitaan. Vanha luokittelu on Ranskan vallankumouksen aikainen. Nykyaikaisella GAL-TAN -akselilla toisesta laidasta laskien: Vihreät, Vasemmistoliitto, RKP, Liike Nyt ja SDP. Toisesta suunnasta päin olisi Perussuomalaiset, Kristilliset, Keskusta ja Kokoomus. Siis SDP ja Kokoomus ovat rinta rinnan tämän määrittelyakselin keskellä!

Arvoakseleista voi olla erilaisia. Joka tapauksessa peruste, joka on kolme sataa vuotta vanha on vanha. Lähtökohtaisesti asiat jakautuvat normaalijakautuman mukaisesti, mikä tarkoittaa, että laidalla on marginaaliryhmät ja keskellä suuri joukko. Sen perusteella persut eivät kuulu reunaan. He ovat toiseksi suurin ryhmä, ei marginaalissa. Vaalituloksen perusteella normaalijakaumaa ajatellen keskelle kuuluvat suuret SDP, Persut ja Kokoomus ja myös Keskusta ja Vihreät. Äärilaidoilla ovat Vasemmistoliitto, RKP, Kristilliset ja Liike Nyt, kuka missäkin valitun kriteerin mukaan.

Kriteeristö vaihtuu. Kuppikuntia pitää vähentää. Aakkosjärjestys sekoittaisi porukkaa, loisi yhteenkuuluvuutta eikä aliarvostaisi ketään. Jokainen kansanedustaja on saanut henkilökohtaisen valtakirjan ajaa koko Suomen parasta!

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Parempi ihminen on parempi kansanedustaja. Kansanedustaja, kuuntele sydämesi ääntä, älä anna valtakirjaasi kenenkään toisen käyttöön!

    • Anonyymi

      Risikko sanoi että nyt pitäisi lopettaa kinastelu pikkuasioista kuten istumajärjestys ja siirtyä tärkeimpiin. No ei muuta kun laitaa kokoomuksensa sinne oikealle ja persut kokoomuksen paikalle, jos se kerta kokoomukselle on pikkujuttu.
      Tai sitten jokaisen puolueen paikka arvotaan uuden istuntokauden alussa. Siinä olisi reilu peli.
      Minusta aakkosjärjestys ei ole hyvä, kyllä samanmieliset, samapuolueiset on hyvä olla lähellä toisiaan. Tulee tilanteita jolloin haluaa kuiskata ja kysäistä kaverin mielipidettä.

      • Anonyymi

        Mielipiteesi on varsin oikeamielinen, ylittää selvästi Rinne&Risikon tason.
        Minusta tuntuu että niin Rinnettä kuin ei myöskään Risikkoa saisi päästää minkäänlaiseen vastuunalaiseen tehtävään eduskunnassamme ja hallituskuvioissa, sillä jo ensi avauksellaan he saivat aikaan keskustelukulttuuriin täydellisen sekasorron ja kyräilyn. Ja molemmat niin keskustelukulttuurin sekasorto kuin myöskin kyräily jatkuvat sitä voimakkaampana mitä suuremman joukon he saavat lietsonnalleen mukaan eduskuntalaisoksessa.
        Ja sivistymättömyys jatkuu koko istuntokauden.


    • Anonyymi

      Saa nähdä mitä seuraavat neljä vuotta näyttää politiikan saralla, kun raukat ei tiedä edes missä istuisivat. Olis parempi ettei eduskunnassa olisi tuoleja ollenkaan, niin ei tarvitsisi leikkiä tuolileikkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe