Lieksa saa ensimmäisen täysimittaisen pianon

Anonyymi

Pianoyhdistys hankkii uuden flyygelin.

Yhdistys kehuu, että flyygelin myötä Brahe-salin kiinnostavuus kasvaa Nurmes-talon Hannikaisen salin tasolle.

?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja tämä oli se Lieksan suurin ongelma, joka nyt ratkaistiin ja Lieksa saadaan uuteen nousuun. Ei. Kaikissa surkeissa kunnissakin on se ns. kulttuurikerma, jolla on ne kerman ongelmat, jotka eivät tavallista kansaa koske. Eikun flyygeliä tiluttamaan, niin nälkäisten vatsat täyttyvät ja ilmastonmuutoskin torjuuntuu. Heh.

    • Anonyymi

      Haitari olisi tullut halvemmaksi! Voipi haitarillakin Sibeliuksen sävellyksiä nitkuttaa!

    • Anonyymi

      Kuinkahan paljon flyygelin katsomisesta pitää maksaa ja milloin soitin lienee nähtävissä? Kyllähän tuollainen komistus pitää jokaisen nähdä.

    • Anonyymi

      Kesällä flyygeli viedään kirkkoveneellä soutamalla Monolanniemeen ja Makkonen soittaa samalla Sibeliuksen säveliä. Soitin painaa noin 500 kg, joten kantamaan tarvitaan Lieksan kaupungin työmiehiä noin 15 henkeä puolelleen.

      • Mahtuuko flyygeli kirkkoveneeseen vai roikkuuko laidan yli? Sopisiko flyygeli autolautalle niin tehtäisiin seppeliusristeilyjä Pielisellä?


      • Anonyymi

        Kyllä on parempi lainata museolta pontuu kuljetusta varten että flyygeli ei humpsahda Pieliseen. Kiikkerällä kirkkoveneellä näin saattaisi käydä. Siinä matkalla voisi joku kansainvälinen pienotaiteilija pimputtaa kissanpolkkaa kyytiläisten iloksi. Tuo arvosoitinhan houkuttaa kansainväliset taiteilijat esiintymään Lieksaan ja kilvan he tahtovat pimputtaa tuota uniikkia Bösendorferia. Kahvia ja pullaa on tarjolla lauttamatkalaisille ja jos ponttuulla oleva Volvo Penta- perämoottori lähtee käyntiin, voidaan pistäytyä ihmettelemässä Nurmeksen Hannikaisen salin vetovoimaa. Siellä on yöpymässä Rickhard Clayderman ja jazzpianisti Oscar Petersonin pojanpoika, he tulivat salin vetovoiman takia kaukaa ulkomailta sinne. Saman vetovoiman saa nyt uuden pianon myötä myös Lieksan Brahe-sali ja se jos mikä tuo uutta pöhinää kylälle. Aivan kuten Lie-hu sali ja Kevätniemen bio-alue. Hyvä Lieksa!


    • Anonyymi

      Nurmekseen kunnon flyygelin ylivoimaisena puuhanaisena oli edesmennyt kuoronjohtaja Kerttu Nikka, hänellä oli myös oma kuoro nimeltään Karjalan Kerttuset. Ilman hänen kovaa otetta asiaan varmaan urut soisi Hannikaisen salissa.

      • Anonyymi

        Varmaankin tarkoitat niitä poljettavia urkuharmooneja, joiden puhinaa ja louskutusta kuuntelimme kansakouluissamme. Sellainen kapistus taisi oll jokaisessa luokassa. Jotkut opettajatkin osasivat sitä polkea. Lieksakin on pääsemässä pois urkuharmooniaikakaudesta. Saapas nähdä, kunka paljon flyygelin katsojia tulee Lieksan Brahesaliin.


    • Anonyymi

      Urkuharmoonista puheenollen minä sain traumoja kyseisetä soittimesta kun olin kansakoulussa? Oltiin välitunnilla sisätiloissa kun ulkona oli noin -40 pakkasta!
      Tulipa mieleen että otan urkuharmoonin ja sillä pahoinpitelen nuotteja oikein kunnolla, mutta opettajahnan tietysti kuuli se harmoonin valituksen ja säntäsi luokkaan! No eipähän tuosta tullut kuin jälki istuntoa ja lopullinen lähestymiskieltö kyseiseen soittimeen! Siitälähtien en ole oikein voinut sietää ko. soitinta ja olen hmetellyt että mikä sai minut silloin tilapaiseen inspiraatioon kokeilla Sibeliuksen jalanjälkiä musiikin saralla! Tämä tapahtui -60 luvun alkupuolella!

      • Anonyymi

        Hyvä tarina siitä, kuinka ennen muinoin lapsia kannustettiin koulussa musiikin pariin. Urkuharmooni kuului luokan kalleuksiin, kuten suuri Suomen kartta ja iso helmitaulu. Helmitaulu oli luokissa koristeena eivätkä opettajat osanneet sitä käyttää. Kartalta oppilaat saivat näyttää Pohjanlahteen laskevat joet Siika, Pyhä, Kala...


    • Anonyymi

      Olikos tässä rahankäytössä järkeä kun piti ostaa kallein mahollinen lamporghiniflyygeli? Eikö Lieksan kontturoille olisi välttäny halavempi? No sillä on ainakkii hyvä soittaa tonttu-ukot hyppikää kun Lieksan työttömät tanssii tonttuhattu päässä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe