Diakoniaraston avustukset promilleluokkaa kirkon budjetista

Anonyymi

"Vuonna 2017 Kirkon diakoniarahastossa käsiteltiin 1 055 avustushakemusta, jotka olivat yhteissummaltaan 2 542 666,64 €. Avustuksia myönnettiin yhteensä 888 kappaletta, yhteensä
1 111 643,00 €." Viime vuosi lienee samaa tasoa..

Tuo 1,11 miljoonaa euroa on tietyssti tavallaan paljon rahaa, mutta kun ajattelee, että kirkollisveron tuotto on liki 900 miljoonaa euroa, se on vain noin 1,25 promillea (0,125 %) kirkollisveron tuotosta.

26

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pellepiispa Teemu Tammisalo törsää köyhien mummujen kolehtiroposet kalliisiin hotelleihin ja samppanjaan. Onneksi erosin kirkosta...

      • Anonyymi

        Viikonlopun Helsingin Uutisissa, (ilmaisjakelulehti), oli juttu jossa Laajasalo pääsi kehuskelemaan kirkon hyväntekoa. Teemu kertoi kuinka kirkon diakonia makselee ihmisten sähkö- ja puhelinlaskuja...

        Teemu harmitteli miten vähän tästä kerrotaan julkisuudessa, ja kuinka vähän ihmiset ovat tästä tietoisia. Samalla Teeme kateellisena vähätteli sitä kun joku kutoo kymmenet villasukat antaakseen tarvitseville, ja saa somessa sillä kauheasti julkisuutta. Kuinka mitätöntä kirkon hyväntekoon verrattuna! Olisikohan "pieni" ero kirkon ja yksittäisen ihmisen resursseissa?

        Teemun suhteellisuudentaju on hakusessa. Ei voi muuta sanoa.


    • Anonyymi

      Kelan myöntämän toimeentulotuen määrä on yli 800 miljoonaa euroa vuodessa. Joka kuukausi 60 -80 miljoonaa. Kunnat tekevät lisäksi monipuolisesti sosiaaalityötä.

      • Anonyymi

        Myös sosiaali- ja terveysjärjestöt (ks. soste.fi) käyttävät kohdennettuun auttamistoimintaansa kymmeeniä miljoonia euroja.


    • Anonyymi

      Tässähän olikin toinen ketju, jossa on tuotu esiin tuo promilleluokka, vaikka summa onkin miljoonan verran. Kannattaa seltata sivuja eteenpäin. Hyviäkin juttuja löytyy.

    • Anonyymi

      Toisin sanoa paljon melua pienestä. Suhteellisesti ottaen.

      • Anonyymi

        Kirkko käyttää rahaa myös diakoniatyöntekijöiden palkkaukseen. Tuo rahallisten avustusten määrä kuitenkin kuvaa mittaluokkaa olennaiselta osalta.


    • Anonyymi

      Kirkon diakoniatyö on yksi työalue kirkolla, sillä kyseessä on hengellinen yhteisö, ei automaattisesti ainoastaan avustusyhteisö. Hengellinen yhteisö keskittyy pääasianaan jumalanpalveluksiin ja hengelliseen kasvatukseen.

      Diakoniatyö on sitä paitsi muutakin kuin vain avustusta. Se sisältää paljon diakoniatyöntekijän vierailuja ihmisten luona - yleensä on jonkinlainen avuntarvitsija tai yksinäinen ihminen. Apu voi olla vaikka käyttäminen kaupassa tai rollaattorin hakeminen terveyskeskuksesta. Kyllä, näihin ei aina apua saa ikäihminen kun tarvitsee. Yksinäisten luona käydään vierailulla ja keskustelemassa, ryhmissä kokoontuu yleensä iäkkäämpää porukkaa.

      Siksi osa diakoniatyöhön menevistä rahoista menee työntekijän palkkaamiseen, jonka luona käynti voi ohjata ihmisen (joka ei tiedä mistä apua saa) oikean viranomaisen luo. Yhtälailla kirjastojenkin budjeteissa rahaa menee työntekijöiden palkkaamiseen eikä vain uusien kirjojen hankintaan tai verkkopalvelujen ylläpitoon.

      Pyydän perehtymään enemmän asiaan eikä tuijottamaan pelkkiä tilastoja ja talouslukuja. Ne eivät kerro kaikkea. Tietämättömyys poikii runsaasti virheitä.

    • Anonyymi

      Kirkon "hyvän tekeminen" on siis vaffasti ylimainostettua. Yrittää olla "kaikkien allojen erityissasiantuntija". Teologiahan antaa pätevyyden kaikkeen.

    • Anonyymi

      Sosiaali- ja terveysalan järjestöt "tekevät hyvää" tehokkaasti ja kohdennetusti, niillä on yleensä spesialisoitunutta osaamista. Kirkon teologit häärivät joka paikassa muka "kaikkien alojen erityisasintuntijiona"....

    • Anonyymi

      Diakoniatyön takia moni on kirkossa, vaikkei usko sen oppia, mutta tosiasiassa kirkollisverosta vain tosi pieni osa käytetään diakoniatyöhön.

    • Anonyymi

      Kesti aikansa käsittää, että kyse ei ole prosentista vain promilleista. D:stä puhuaan niin paljon, että yllätysthän tuo oli.

    • Anonyymi

      Tietysti diakoniatyön rahoja menee palkkaukseen melko väljälläkin kädellä. Mutta kyllä tämän säätiön vain promilleluokan avustusmäärä herättä ajatuksia ja tunteita.

      • Anonyymi

        Kyllä "riikikuiva raha" kertoo kuitenkin jotain enemmän kuin henkilöiden palkkaus, koska henkilöt ovat käytännössä monitoimisia kikon palvelujoita.


    • Anonyymi

      Raha puhuu! Money talks. Sanat eivät riitä kertomaan.

      • Anonyymi

        Sattuvasti sanottu. Sillä ajattelin juuri samaa!


    • Anonyymi

      Kirkosta tänä vuonna eronneet ovat maksaneet tänä vuonna kirkollisveroa eronsa jälkeen noin 5 miljoonaa euroa. Sekin menee etupäässä pappien palkkoihin.

    • Anonyymi

      DLn saatio myi Terveystalon osakkeensa 140Me. Oli saanut osakkeet vastineeksi, kun myi Diacorin Terveystalolle. Mihin mahtavat kayttaa rahnat?

    • Anonyymi

      Kirkosta eronneilta taas 5 miljoonaa euroa kirkolle! Kirkosta vuonna 2019 eronneet maksavat eronsa jälkeen kirkollisveroa yhteensä ainakin viisi miljoonaa euroa . Tämän johtuu nykysysteemistä, jossa veroa peritään vielä kirkosta eroamisen jälkeenkin, vuoden loppuun asti.

      Vuoden 2019 kirkosta eroamisten määrät kuukausittain löytyvät täältä (seitsemäs, värikäs pylväikkö): http://3rdw.net/eroakirkosta/

      Kun lasketaan (yksinkertaisuuden vuoksi) kokonaisia kuukausia kirkosta eroamisen jälkeen, niitä kertyy tammikuussa eronneille 11 x 3781 eli 41 591 kk, helmikuussa eronneille 10 x 1752 = 17 520 kk, maaliskuussa eronneille 9 x 2345 = 21 105 kk. Kaikille ennen joulukuuta eronneille kertyy 194 922 kk kirkollisverokuukausia. Vuosiksi muunnettuna kertyy 16 243 kirkollisverovuotta.

      Jos kirkollisvero olisi keskimäärin 250 euroa/henkilö vuodessa, kertyisi kirkollisveroa 4,06 miljoonaa. Yli 5 miljoonaa euroa kirkollisveroa kirkosta eronneilta kertyy keskimäärin 310 euron keskimääräisen vuotuisen kirkollisveron summalla.

      Kirkollisvero on seurakunnissa keskimäärin 1,39 % tuloista, ja palkansaajien keskiansio on noin 3000 euroa/kk. Siltä pohjalta laskien päästäisiin jo noin 7 miljoonan euron summaan, mutta pienituloisten opiskelijoiden suuren määrän johdosta voidaan pitäytyä varovaisemmassa laskelmassa. Yli 5 miljoonaa euroa kirkolle kirkosta eronneilta.

      Rankaisumaksu pois

      Eräässä tv-keskustelussa juontaja kysyi kansanedustaja Päivi Räsäseltä, pitäisikö kirkosta eroaville säätää jonkinlainen rangaistusmaksu. Kyllä! Räsänen ehätti vastaamaan. Sitten hän jätti asian kehittelyn, kun muisti, että kirkosta eroajille onkin olemassa tämä edellä kuvattu ”rangaistusmaksu”.

      Tällainen rangaistus kirkosta eroaville pitäisi poistaa. Kirkollisveron pitäisi lakata heti eropäivästä. Se voidaan toteuttaa viimeistään vuoden lopullisen veron määräämisen yhteydessä. Oikeus veronpidätyksen laskemiseen ainakin hakemuksesta pitäisi syntyä heti.

    • Anonyymi

      Diakoniarahastohan jakaa muualta kerättyä rahaa, ei suinkaan kirkollisveroilla kertynyttä rahaa. Ei siis mikään syy maksaa kirkollisveroa.

    • Anonyymi

      Kyllä, ja silti kirkon "hyvän tekemistä" markkinoidaan julkisuudessa vaikka miten paljon, kun kirkko yrittää saada ei-uskovia pysymään kirkossa. Se mikä vähemmän mediassa tulee esiin, on sekulaarien kansalaisjärjestöjen, 3. sektorin laajan ja monipuolisen kentän auttamistyö. Se on toki hajaantunut satoihin järjestöihin.
      Esimerkiksi Sostessa on paljon diagnoosipohjaisia järjestöjä, joissa sekä ammattilaiset että koulutetut vapaaehtoistoimijat antavat kohdennettua tukea. Tärkeällä sijalla on vertaistuki, vertaisuus. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen ja SPR:n lisäksi tietysti myös kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntajärjestöillä on suuri merkitys.
      Kirkosta eroavat voi liittyä ja lahjoittaa näille uskonnollisesti riippumattomille järjestöille, jos (suotta) tuntevat jotain omantunnon kolkutusta. Mieluummin voivat lahjoittaa iman vääriä kolkutuksia, kska tosiaan auttamisen tarvetta on, ja hyvä että auttajat ovat tehokkaita ja osaavia.

    • Anonyymi

      Tehokasta, kustannustehokasta markkinointivaiktuusta.

    • Anonyymi

      Kirkko operoi muilta saaduilla rahoilla ja mainostaa hyväntekeväisyyttään, vaikka kirkollisverovaroja ei käytetäkään diakoniarahaston avustuksiin.

    • Anonyymi

      Miljoona on siis promille kirkon budjetista, mutta njuokin rahattu on muualta kerättyä, siis ei kirkollisveron tuoton käyttämistä.

      • Anonyymi

        Kirkolisverorahat käytertään pappien pallkkoihin. Myös KUA eli kirkon ulkomaanavut sun muut ovat keräystuottoja, ei kirkolllisverorahioja.


    • Anonyymi

      On väitetty, että diakoniatyön osuus palkkakuluinen olisi liki 4 prosenttia kirkon budjetista, henkilöstömenoineen. En tiedä. Sekin on "auttamisen" tehoprosentina melko pieni, jos ajatellaan kirkollisveron vaikutusta. Satasesta 4 euroa auttamiseen ja auttajien palkkoihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe