Tsemppiä EU-kriittiset!

Suomalaista löytyy paljon poliittisesti passiivista kansaa, sekä auktoriteettinöyrää kansaa, joka yleensä tyytyy median antamaan valmiiseen synteettiseen mielikuvaan asioista. Tällaisessa passiivisudessa on tietenkin riskinsä; lukijan/kansalaisen kokema halu/tarve kyseenalaistaa asioita voi heikentyä, tai jopa poistua kokonaan. Jos kyseenalaistetaan, niin millä motiiveilla? Omilla vai annetuilla, ja kenen? Kansalainen voi myös kokea tarpeettomaksi ottaa itse asioista selvää, jos kokevat valmiin annetun informaation riittävän. Kansalaiset eivät välttämättä osaa myöskään kyseenalaistaa informaatiokuplaa, joka paitsi antaa tietoa, myös karsii sitä. Siksi on hyvä tiedostaa se, että millaista tietoa annetaan ja millaista on jäänyt, ja tulee jäämään, pois.

Keskustelut Euroopan Unionista, varsinkin EU-kriittinen keskustelu, on heikkoa. Sen syynä ei ole pelkästään passiivisuus ja auktoriteettinöyryys, vaan myös valtiovallan, sekä federalismin kannattajien haluttomuus poiketa normaalista EU-myönteisyyttä ohjaavasta kaavasta, unohtamatta keskustelun radikaaliakin tukahduttamista ja yksipuolista ohjailua. Tämä kaava on muodostunut/muodostettu sellaiseksi, että se luo varsin yksipuolisen kuvan Unionista, sekä sen vaikutuksista jäsenmaahan ja kansaan, sekä sen, kuka päättää keskustelusta, millainen keskustelu tukahdutetaan, millainen keskustelu on ns. hyväksyttyä, millainen medialukutaito on ns. oikein. Verrataan vaikka median luomaa mielikuvaa EU:sta PerusSuomalaisten julkistamaan EU-tietoon ja EU-kantaan. Niiden välillä on selkeä ristiriita, jota sävyttää jopa vaistomainen halveksunta, sekä kieltäminen. Ns. "koska persut!" -ilmiö. Sitä ohjataan 'medialukutaidolla', sekä valmiilla "ajattele/koe/suhtaudu näin" -opeilla, ja ohjausta on tapahtunut tähän mennessä vain EU-myönteiseen suuntaan, samalla EU-kriittistä keskustelua ja tietoa tukahduttaen ja häpäisten.

Miksi lähes koko kansakunnan kerrotaan kannattavan Euroopan Unioinia? Onko se totta vai valhetta? Vai kannattaako kansakunta Euroopan Unionin sijaan informaatiokuplassa luotua synteettistä mielikuvaa EU:sta? Keitä nämä kannattajat sitten on? Ihan oikeita ihmisiä, vai kuvitteellista kansakuntaa, jossa sinua suostutellaan pysymään? Jokainen äänestäjä, keskustelija, kansalainen, voi tahollaan miettiä, mitä seurauksia tällä kaikella voi olla. Mitä emme ole kyseenalaistaneet ja miksi? Mitä ja millaista tietoa meillä on ja mitä ja millaista tietoa meiltä on jäänyt saamatta? Onko median julkaisema mielikuva aito ja oikea, vai jotain muuta, joka pitää kyseenalaistaa? Onko syytä kyseenalaistaa ja ottaa itse asioista selvää?

EU-kriittisyys on paitsi oikeus, myös velvollisuus ja siihen liittyvät kysymykset on syytä ottaa vakavasti, siitäkin huolimatta, että "liian" kriittistä keskustelua pyritään vaientamaan ja häpäisemään. Koskaan ei ole väärin opiskella asioita juuri sellaisina, kuin ne on, eikä ole väärin vaatia tietoa, eikä ole väärin herätellä kriittistä keskustelua, eikä ole väärin julkistaa kriittistä tietoa. Tukahduttaminen, häpäiseminen ja manipulointi on se, mikä on väärin. Jokaisen pitäisi ottaa myös vastuuta trollien työskentelyn vastustamiseksi, oli kyse EU-trollista tai EU:ta vastustavasta trollista. Ne molemmat vahingoittavat tervettä keskustelua Euroopan Unionista.

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo näkyy Eurovaali asettelun edustuksellisuudessa.

      TV1 Eurovaali 2019 tentissä puolueiden kedustuksellisuuden kautta kannat jä selkeästi kahtia jakautuneeksi tuo Eu kriittisyyden suhteen . Asetelmassa Huhtasaari (Ps) ajoi asioita ,katsantokantoineen Suomi lähtökohdista ,kansallisen intressin lähtökulmista ,muut täysin vastakkaista kantaa ,lukuunottamatta Pekkarista (Kesk),jolla oli laajempi ja huomioon ottavaisempi näkö kulma myös osin pollittisen integraation / yhteisen edun kannalta jossa Suomen intressit toteutuvat. Muut olivat lähinnä Lisääntyvän yhteisvastuullisuuden ja integraation vahvistamisen kannalla . Tuossa asetelmassa oikeastaan jää vain yksi selkeä vaihto ehto äänestäjälle, joka on kansallisien intressien valvomisen kannalla .

      • Anonyymi

        Tuossa eurovaalitentissä oli seitsemän fiksua ehdokasta ja Huhtasaari. Hänen asenteellisuutensa oli jyrkkää ja tietämättömyytensä uskomatonta.

        Ei ihme, että hänet päästetään mepiksi pois sotkemasta PS:n lupaavaa nousua kotimaassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa eurovaalitentissä oli seitsemän fiksua ehdokasta ja Huhtasaari. Hänen asenteellisuutensa oli jyrkkää ja tietämättömyytensä uskomatonta.

        Ei ihme, että hänet päästetään mepiksi pois sotkemasta PS:n lupaavaa nousua kotimaassa.

        Tässä on malliesimerkki tuosta "jopa vaistomainen halveksunta ja kieltämäinen. "Koska persut!" -ilmiö."

        Olet keskusteluja terrorisoiva trolli, jonka päätehtävä on vittuilla ja häiriköidä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on malliesimerkki tuosta "jopa vaistomainen halveksunta ja kieltämäinen. "Koska persut!" -ilmiö."

        Olet keskusteluja terrorisoiva trolli, jonka päätehtävä on vittuilla ja häiriköidä.

        Taas naurattaa:

        Lyön pöytään faktoja, jotka raivostuttavat valehtelevia EU-vihaajia. Siksi ne yrittävät mitätöidä mielipiteeni, mutta eihän ne totuudelle mitään mahda.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas naurattaa:

        Lyön pöytään faktoja, jotka raivostuttavat valehtelevia EU-vihaajia. Siksi ne yrittävät mitätöidä mielipiteeni, mutta eihän ne totuudelle mitään mahda.

        Mitä faktoja? Tarkoitatko esim. "EU on demokraattisesti blah blah..." jolla "kumoat" lähes kaikki "valheet"? Tai vastaamalla kommenttiin perustelemattoman ympäripyöreästi "EU-vihaajan valheita"? Voisit joskus esittää oikeita faktoja.

        Vastaa tähän faktoilla: EU on kvasivaltio, joka on limbotilassa, jonka ilmeinen tavoite ei ollut nykyinen limbotila, vaan muodostua asteittain itsenäiseksi valtiovallaksi, "Euroopan Yhdysvallat" tms. Jos sillä ei ole sellaisia tavoitteita, miksi EU imitoi ja kopioi valtiota, luomalla sille oman valtiovaltakeskittymän, omat poliittiset linjaukset, direktiivit, oman lipun, kansallishymnin, kansalaisuuden, passin, omat markkinat, oman valuutan jne., ellei tavoitteena ole sen muodostuminen itsenäiseksi valtiovallaksi, jolla on oma fyysinen maaperä, rajat jne.? Tarvitaanko Euroopan maiden väliseen yhteistoimintaan todellakin valtion kaltaista esiintymistä? Eihän tässä todellakaan ole kyse vain neuvottelupöydästä.

        Älä siis vastaa "EU-vihaajan valhe" tai "EU on demokraattisesti blah blah..." tai esittämällä väitteen "kumoavan" vastakysymyksen.


    • Anonyymi

      "Miksi lähes koko kansakunnan kerrotaan kannattavan Euroopan Unioinia? "

      Ei kerrota. Julkaistaan tutkimustuloksia kannatuksesta.Tosin se on korkea ja nousussa. Harmittaako?

      "Onko se totta vai valhetta? Vai kannattaako kansakunta Euroopan Unionin sijaan informaatiokuplassa luotua synteettistä mielikuvaa EU:sta?"

      Suomessa on sananvapaus. Tutkimuksia väittävät valeiksi vain EU-vihaajat.
      Jokaisella kansalaisella on mahdollisuus hankkia tietoa EU:sta ja muodostaa mielipide.

      " Keitä nämä kannattajat sitten on? Ihan oikeita ihmisiä, vai kuvitteellista kansakuntaa, jossa sinua suostutellaan pysymään?"

      Kaikkea kuvitelmaa sitä lykätäänkin.

      "Jokaisen pitäisi ottaa myös vastuuta trollien työskentelyn vastustamiseksi, oli kyse EU-trollista tai EU:ta vastustavasta trollista. Ne molemmat vahingoittavat tervettä keskustelua Euroopan Unionista."

      Aloita itsestäsi.

      • Miksi tuollainen asennevammaisuus, Taas-naurattaa? Et ole koko tänä aikana, kun olet häiriköinyt EU-keskusteluita, kehittynyt mihinkään suuntaan. Aina samalla kaavalla sama viha ja vääristely, sekä vastustus periaattesta. Miksi?

        "Ei kerrota. Julkaistaan tutkimustuloksia kannatuksesta.Tosin se on korkea ja nousussa. Harmittaako?"

        Tietenkin kertoo. Tutkimukset KERTOO. Ihmiset KERTOO. Media KERTOO. Raportti KERTOO.

        Verbi
        kertoa

        - esittää kertomus tai selostaa toiselle jokin asia
        - kuvailla, esittää jotain
        - "Tuore raportti kertoo karun kuvan Fukushiman ensihetkien kaaoksesta."
        - käsitellä, olla jonkin aiheena

        Kysyttävää, trolli?

        "Tosin se on korkea ja nousussa. Harmittaako?"

        Ei minua harmita muu kuin valehtelu, vääristely, harhaanjohtaminen, manipulointi, sekä alhaiset motiivit ja vittuilu. Kuten sinä, joka olet päivänselvä trolli, jonka tehtävä on vain häiriköidä ja häpäistä EU-kriittistä keskustelua. Eikö yhtään harmita olla tuollainen persoona, sen sijaan, että ottaisit osaa keskusteluihin tervehenkisesti? Et vain osaa tai ymmärrä sellaista tapaa?

        "Suomessa on sananvapaus. Tutkimuksia väittävät valeiksi vain EU-vihaajat.
        Jokaisella kansalaisella on mahdollisuus hankkia tietoa EU:sta ja muodostaa mielipide."

        Et ymmärtänyt ollenkaan avausta, vaan kiirehdit julistamaan sen perinteisen jäykän kaavan mukaisen perusvihapläjäyksesi. Miten tämä on niin tuttua! Tietenkin, koska olet trolli, jonka tehtävä on häiriköidä EU-kriitistä keskustelua.

        "Kaikkea kuvitelmaa sitä lykätäänkin"

        Suomessa on sananvapaus. Mistä tahansa voi pläjäyttää mitä tahansa pilkkaavaa ja häpäisevää. Senhän sinä, Taas-trollataan, osaat ;) Mutta se mitä et osaa perustella, tyydyt vain ala-arvoiseen räksyttämiseen. Tosin et osaa perustella juuri mitään, vain räksyttää. Tietenkään, koska olet trolli, jonka tehtävä on vain häiriköidä ja häpäistä EU-kriittistä keskustelua. Eikö harmita?

        "Aloita itsestäsi."

        Tietenkin syytät minua trolliksi, jotta saat pois huomion itsestäsi, koska olet trolli, jonka tehtävä on vain häiriköidä ja häpäistä EU-kriittistä keskustelua. Eikö harmita olla näin läpinäkyvä?

        PS: olet aamusta aamuun Suomi24:ssä. Ehditkö tehdä muuta, kuin päivystää "EU-vihaajien valeita"?


      • Anonyymi
        eur0kriittinen kirjoitti:

        Miksi tuollainen asennevammaisuus, Taas-naurattaa? Et ole koko tänä aikana, kun olet häiriköinyt EU-keskusteluita, kehittynyt mihinkään suuntaan. Aina samalla kaavalla sama viha ja vääristely, sekä vastustus periaattesta. Miksi?

        "Ei kerrota. Julkaistaan tutkimustuloksia kannatuksesta.Tosin se on korkea ja nousussa. Harmittaako?"

        Tietenkin kertoo. Tutkimukset KERTOO. Ihmiset KERTOO. Media KERTOO. Raportti KERTOO.

        Verbi
        kertoa

        - esittää kertomus tai selostaa toiselle jokin asia
        - kuvailla, esittää jotain
        - "Tuore raportti kertoo karun kuvan Fukushiman ensihetkien kaaoksesta."
        - käsitellä, olla jonkin aiheena

        Kysyttävää, trolli?

        "Tosin se on korkea ja nousussa. Harmittaako?"

        Ei minua harmita muu kuin valehtelu, vääristely, harhaanjohtaminen, manipulointi, sekä alhaiset motiivit ja vittuilu. Kuten sinä, joka olet päivänselvä trolli, jonka tehtävä on vain häiriköidä ja häpäistä EU-kriittistä keskustelua. Eikö yhtään harmita olla tuollainen persoona, sen sijaan, että ottaisit osaa keskusteluihin tervehenkisesti? Et vain osaa tai ymmärrä sellaista tapaa?

        "Suomessa on sananvapaus. Tutkimuksia väittävät valeiksi vain EU-vihaajat.
        Jokaisella kansalaisella on mahdollisuus hankkia tietoa EU:sta ja muodostaa mielipide."

        Et ymmärtänyt ollenkaan avausta, vaan kiirehdit julistamaan sen perinteisen jäykän kaavan mukaisen perusvihapläjäyksesi. Miten tämä on niin tuttua! Tietenkin, koska olet trolli, jonka tehtävä on häiriköidä EU-kriitistä keskustelua.

        "Kaikkea kuvitelmaa sitä lykätäänkin"

        Suomessa on sananvapaus. Mistä tahansa voi pläjäyttää mitä tahansa pilkkaavaa ja häpäisevää. Senhän sinä, Taas-trollataan, osaat ;) Mutta se mitä et osaa perustella, tyydyt vain ala-arvoiseen räksyttämiseen. Tosin et osaa perustella juuri mitään, vain räksyttää. Tietenkään, koska olet trolli, jonka tehtävä on vain häiriköidä ja häpäistä EU-kriittistä keskustelua. Eikö harmita?

        "Aloita itsestäsi."

        Tietenkin syytät minua trolliksi, jotta saat pois huomion itsestäsi, koska olet trolli, jonka tehtävä on vain häiriköidä ja häpäistä EU-kriittistä keskustelua. Eikö harmita olla näin läpinäkyvä?

        PS: olet aamusta aamuun Suomi24:ssä. Ehditkö tehdä muuta, kuin päivystää "EU-vihaajien valeita"?

        Taas naurattaa:

        EU-vihaaja: "PS: olet aamusta aamuun Suomi24:ssä. Ehditkö tehdä muuta, kuin päivystää "EU-vihaajien valeita"?

        Valehtelet taas. Pyörähdä aina välillä oikomassa valeita ja antamassa oikeita tietoja. Lähinnä siksi, että ne panevat EU-vihaajat kirkumaan raivosta ja lykkäämään lisää valeita.
        Niinhä sinullekin kävi ja käy.


      • Anonyymi

        "" Keitä nämä kannattajat sitten on? Ihan oikeita ihmisiä, vai kuvitteellista kansakuntaa, jossa sinua suostutellaan pysymään?""

        Niin. Minä (Ateistihumanisti) kannatan Euroopan unionia ja niin kannattavat lähes kaikki tuntemani ihmiset. Tiedän, että tutun baarin kantaporukassa oli muutamia vuosia taaksepäin eräitä keski-ikäisiä päihdiippuvaisia, jotka suhtautuivat Euroopan unioniin hyvin kriittisesti. En oikeastaan lähialueiltatiedä muita. Myös muutama sukulainen saattaa olla EU:ta vastaan. Valtaosa tutuista, ystävistä, työkavereista, opiskelukavereista ja sukulaisista kannattaa EU:ta. Luulen, että on paljon helmpompi tuoda näytille 86 EU:n kannattajaa ja 14 vastustajaa kuin toisinpäin. Ei pääkaupunkiseudulla on suuren suurta EU-vastaista liikehdintää oikein missään.

        Oululaisena Laura Huhtasaari kusee omiensa nilkoille. EU maksoi suoria maataloustukia Suomen maksamien parin miljardin lisäksi lähes 540 miljoonaa euroa ja maaseudun kehittämisrahaa 319 miljoonaa euroa. - Totta. Yli puolet Suomen EU:lle maksamista jäsenmaksuista palasi Suomen maanviljelijöiden ja maaseudun tukemiseen sen lisäksi, että kaikista maataloustuista noin 60 % maksaa Suomen valtio. EU:n ulkopuolella vain hyvin vahva kepulainen hallitus pitäisi maataloustuet tällä tasolla. EU-rahoille olisi muutakin kysyntää kuin maaseudun tukeminen. Varmasti maanviljelijöiltä häviäisi Palttiarallaa 800 miljoonan edestä tukia hetkessä.


      • Laura Huhtasaari on Porista ja sikäläiseksikin poliittisesti täysin pölhö. Samanlaisia riittää,joten siksi suuret äänimäärät.
        Ilman tukia maatalous loppuisi Suomesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Taas naurattaa:

        EU-vihaaja: "PS: olet aamusta aamuun Suomi24:ssä. Ehditkö tehdä muuta, kuin päivystää "EU-vihaajien valeita"?

        Valehtelet taas. Pyörähdä aina välillä oikomassa valeita ja antamassa oikeita tietoja. Lähinnä siksi, että ne panevat EU-vihaajat kirkumaan raivosta ja lykkäämään lisää valeita.
        Niinhä sinullekin kävi ja käy.

        Oikomassa valeita? Heh... Syytät kaikkia haluamiasi kommentteja valheiksi ja kumoat nämä omilla valheillasi. "Pyörähdän välillä..." HAH! Kyllä ne aikaleimat kertoo aika pakkomielteisestä EU-palstan kyttäämisestä. Menisit sinäkin töihin. Joku harrastuskin olisi paikallaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "" Keitä nämä kannattajat sitten on? Ihan oikeita ihmisiä, vai kuvitteellista kansakuntaa, jossa sinua suostutellaan pysymään?""

        Niin. Minä (Ateistihumanisti) kannatan Euroopan unionia ja niin kannattavat lähes kaikki tuntemani ihmiset. Tiedän, että tutun baarin kantaporukassa oli muutamia vuosia taaksepäin eräitä keski-ikäisiä päihdiippuvaisia, jotka suhtautuivat Euroopan unioniin hyvin kriittisesti. En oikeastaan lähialueiltatiedä muita. Myös muutama sukulainen saattaa olla EU:ta vastaan. Valtaosa tutuista, ystävistä, työkavereista, opiskelukavereista ja sukulaisista kannattaa EU:ta. Luulen, että on paljon helmpompi tuoda näytille 86 EU:n kannattajaa ja 14 vastustajaa kuin toisinpäin. Ei pääkaupunkiseudulla on suuren suurta EU-vastaista liikehdintää oikein missään.

        Oululaisena Laura Huhtasaari kusee omiensa nilkoille. EU maksoi suoria maataloustukia Suomen maksamien parin miljardin lisäksi lähes 540 miljoonaa euroa ja maaseudun kehittämisrahaa 319 miljoonaa euroa. - Totta. Yli puolet Suomen EU:lle maksamista jäsenmaksuista palasi Suomen maanviljelijöiden ja maaseudun tukemiseen sen lisäksi, että kaikista maataloustuista noin 60 % maksaa Suomen valtio. EU:n ulkopuolella vain hyvin vahva kepulainen hallitus pitäisi maataloustuet tällä tasolla. EU-rahoille olisi muutakin kysyntää kuin maaseudun tukeminen. Varmasti maanviljelijöiltä häviäisi Palttiarallaa 800 miljoonan edestä tukia hetkessä.

        Hienoa, että osaat tehdä tuon jyrkän kategorioinnin itseäsi ja tuntemiasi kannattajia ylistäen, samalla leimaten vastustajat päihderiippuvaisiksi. Tämä on juuri sitä hedelmätöntä ja mädättävää asenteellista EU-"keskustelua". Miksi EU:n vastustaminen ja vastustajat täytyy häpäistä? Saako siitä kiksejä? Ja onhan tuo selvää, että sinä et kannata EU:ta, vaan fanitat. Ja kysymys on edelleen relevantti; mitä ihmiset kannattaa? EU:ta vai median luomaa mielikuvaa EU:sta? Tiedon määrällä ja laadulla on iso merkitys.


      • Anonyymi
        eur0kriittinen kirjoitti:

        Hienoa, että osaat tehdä tuon jyrkän kategorioinnin itseäsi ja tuntemiasi kannattajia ylistäen, samalla leimaten vastustajat päihderiippuvaisiksi. Tämä on juuri sitä hedelmätöntä ja mädättävää asenteellista EU-"keskustelua". Miksi EU:n vastustaminen ja vastustajat täytyy häpäistä? Saako siitä kiksejä? Ja onhan tuo selvää, että sinä et kannata EU:ta, vaan fanitat. Ja kysymys on edelleen relevantti; mitä ihmiset kannattaa? EU:ta vai median luomaa mielikuvaa EU:sta? Tiedon määrällä ja laadulla on iso merkitys.

        Olen vastannut tähän kysymykseen lukemattomin eri tavoin. Kannatan Euroopan unionia, koska se on

        a) Eräs sivistyksen, demokratian ja ihmisoikeuksien viimeisistä linnakkeista maailmassa,
        b) EU ja sen edeltäjät (Euroopan neuvosto, Euratom, EEC ja EY) toivat rauhan ja hyvinvoinnin Eurooppaan
        c) Ihmisoikeudet ja vähemmistöjen kunnioittaminen, miesten ja naisten välisen tasa-arvon lisääntyminen, homojen ja lesbojen oikeudet,
        d) Suomen bkt on yli kaksinkertaistunut
        e) Suomen bkt / capita on yli kaksinkertaistunut
        f) Työttömyys on puolittunut
        g) Hyvin ti erinomaisesti toimeentulevien määrä on korkeampi kuin koskaan
        h) Suomi rankataan lähes kaikissa demokratiaa, hyvinvointia, sananvapautta, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa jne. mittaavissa indekseissä 10 maailman parhaan maan joukkoon.
        i) Kansainvälisten yritysten on helpompi investoida Suomeen ja suomalaisten yritysten on helpompi toimia Euroopan yhteismarkkinoilla
        j) Lainsäädännön yhtenäistäminen vähentää byrokratiaa EU:n sisämarkkinoilla
        k) Yhteiset standardit vähentävät byrokratiaa ja takaavat kuluttajille laadukkaita ja turvallisia (testattuja) tuotteita.
        l) Turvallisuus: EU on lisännyt turvallisuutta Euroopassa mm. poliisiyhteistyön kautta. Ennen EU:ta Euroopassa riehui useita terrorismijärjestöjä, ja pommeja räjähteli pahimmillaan joka viikko jossain päin Eurooppaa. Pelkästään IRA murhasi noin 5000 ihmistä.
        m) Likkumisen vaivattomuus.
        n) Tiivis yhteistyö luo turvallisuutta, mutta myös voimaa.
        o) Sotilasyhteistyö, yhteiset puolustushankinnat, Suomen ja Ruotsin tiivis puolustusjärjestely
        p) Galileo
        q) EU:n investoinnit infraan esim. itäisessä Euroopassa
        r) EU:n tulonsiirrot ovat tasoittaneet eri valtioiden välisiä tuloeroja. Erityisesti entiset itäblokin maat ovat olleet suuria hyötyjiä. Tämä on lisännyt Euroopan vakautta ja turvallisuutta.
        s) Suomalaiset olivat eurooppalaisia jo ennen kuin meistä tuli suomalaisia. Suomalaisia olemme olleet faktuaalisesti hieman yli sata vuotta. Venäläisiä olimme reilut sata vuotta ja ruotsalaisia 600-700 vuotta. Kansallinen identiteettikin alkoi muodostua vasta noin 200 vuotta sitten; sitä ennen olimme hämäläisiä, varsinais-suomalaisia, pohjalaisia, karjalaisia jne. Mutta maantieteellisesti Suomi on osa Eurooppaa, jonka itäinen maantieteellinen raja kulkee Uralilla.
        t) Varsin monilla suomalaisilla on eurooppalaiia juuria. Oma sukuni on lähtöisin Englannista, josta se saapui Pietarin kautta (Venäjän vallan aikana) itäiseen Suomeen 1800-luvulla. Vaimoni juuret ovat Skotlannissa. Sukulaisiani asuu ympäri Eurooppaa.
        u) Me olemme eurooppalaisia ja minun mielestäni yhteinen Eurooppa on viime vuosisadan suurin saavutus. En usko, että kansallisvaltioilla on reaalisia mahdollisuuksia pärjätä blokkiutuvassa maailmassa, jossa Kiina, Venäjä, Intia ja USA määrittelevät säännöt. Pienet maat eivät ilman yhteistoimintaa pärjää.
        v) Reaalinen ostovoima on kasvanut. Inflaatio ja korot ovat matalat.

        Riittääkö,.. Nyt en jaksa miettiä enempää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen vastannut tähän kysymykseen lukemattomin eri tavoin. Kannatan Euroopan unionia, koska se on

        a) Eräs sivistyksen, demokratian ja ihmisoikeuksien viimeisistä linnakkeista maailmassa,
        b) EU ja sen edeltäjät (Euroopan neuvosto, Euratom, EEC ja EY) toivat rauhan ja hyvinvoinnin Eurooppaan
        c) Ihmisoikeudet ja vähemmistöjen kunnioittaminen, miesten ja naisten välisen tasa-arvon lisääntyminen, homojen ja lesbojen oikeudet,
        d) Suomen bkt on yli kaksinkertaistunut
        e) Suomen bkt / capita on yli kaksinkertaistunut
        f) Työttömyys on puolittunut
        g) Hyvin ti erinomaisesti toimeentulevien määrä on korkeampi kuin koskaan
        h) Suomi rankataan lähes kaikissa demokratiaa, hyvinvointia, sananvapautta, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa jne. mittaavissa indekseissä 10 maailman parhaan maan joukkoon.
        i) Kansainvälisten yritysten on helpompi investoida Suomeen ja suomalaisten yritysten on helpompi toimia Euroopan yhteismarkkinoilla
        j) Lainsäädännön yhtenäistäminen vähentää byrokratiaa EU:n sisämarkkinoilla
        k) Yhteiset standardit vähentävät byrokratiaa ja takaavat kuluttajille laadukkaita ja turvallisia (testattuja) tuotteita.
        l) Turvallisuus: EU on lisännyt turvallisuutta Euroopassa mm. poliisiyhteistyön kautta. Ennen EU:ta Euroopassa riehui useita terrorismijärjestöjä, ja pommeja räjähteli pahimmillaan joka viikko jossain päin Eurooppaa. Pelkästään IRA murhasi noin 5000 ihmistä.
        m) Likkumisen vaivattomuus.
        n) Tiivis yhteistyö luo turvallisuutta, mutta myös voimaa.
        o) Sotilasyhteistyö, yhteiset puolustushankinnat, Suomen ja Ruotsin tiivis puolustusjärjestely
        p) Galileo
        q) EU:n investoinnit infraan esim. itäisessä Euroopassa
        r) EU:n tulonsiirrot ovat tasoittaneet eri valtioiden välisiä tuloeroja. Erityisesti entiset itäblokin maat ovat olleet suuria hyötyjiä. Tämä on lisännyt Euroopan vakautta ja turvallisuutta.
        s) Suomalaiset olivat eurooppalaisia jo ennen kuin meistä tuli suomalaisia. Suomalaisia olemme olleet faktuaalisesti hieman yli sata vuotta. Venäläisiä olimme reilut sata vuotta ja ruotsalaisia 600-700 vuotta. Kansallinen identiteettikin alkoi muodostua vasta noin 200 vuotta sitten; sitä ennen olimme hämäläisiä, varsinais-suomalaisia, pohjalaisia, karjalaisia jne. Mutta maantieteellisesti Suomi on osa Eurooppaa, jonka itäinen maantieteellinen raja kulkee Uralilla.
        t) Varsin monilla suomalaisilla on eurooppalaiia juuria. Oma sukuni on lähtöisin Englannista, josta se saapui Pietarin kautta (Venäjän vallan aikana) itäiseen Suomeen 1800-luvulla. Vaimoni juuret ovat Skotlannissa. Sukulaisiani asuu ympäri Eurooppaa.
        u) Me olemme eurooppalaisia ja minun mielestäni yhteinen Eurooppa on viime vuosisadan suurin saavutus. En usko, että kansallisvaltioilla on reaalisia mahdollisuuksia pärjätä blokkiutuvassa maailmassa, jossa Kiina, Venäjä, Intia ja USA määrittelevät säännöt. Pienet maat eivät ilman yhteistoimintaa pärjää.
        v) Reaalinen ostovoima on kasvanut. Inflaatio ja korot ovat matalat.

        Riittääkö,.. Nyt en jaksa miettiä enempää.

        Unohdat aina erään tärkeän asian. Nimittäin ne negatiiviset asiat, joita nykyinen EU-valtaideologia on Euroopalle aiheuttanut. Sen sijaan julistat aina tuota samaa pinnallista ja yleistävää copypastea, joka ei vastaa niihin kysymyksiin, jotka aina kierrät, tai "kumoat" jollain peruslätinällä. Eli olemme pitkästä listastasi huolimatta edelleen siinä samassa tilanteessa, jonka esitin jo kauan sitten.


      • Anonyymi
        eur0kriittinen kirjoitti:

        Unohdat aina erään tärkeän asian. Nimittäin ne negatiiviset asiat, joita nykyinen EU-valtaideologia on Euroopalle aiheuttanut. Sen sijaan julistat aina tuota samaa pinnallista ja yleistävää copypastea, joka ei vastaa niihin kysymyksiin, jotka aina kierrät, tai "kumoat" jollain peruslätinällä. Eli olemme pitkästä listastasi huolimatta edelleen siinä samassa tilanteessa, jonka esitin jo kauan sitten.

        No. Se ei ollut copypastemättöä. Yhtään kohtaa ei ole kopioitu jostain ja liitetty tuohon. Listasin tarkistettavia faktoja, mihin sinä et edelleenään pysty. Se ei ole minun syyni, jos maailma ei taivu mielipitettesi mukaiseksi.

        Lähde sinä polesi esittämään argumenttejen vastaisia todisteita. Sinä et ole esittänyt kertaakaan ainuttakaan järkevää argumenttia. Se, minkä osaat ja teet hyvin, on jatkuava marina.

        Olen varmasti kymmeneen kertaan osoittanut ja selittänyt miten sinun kuvaamasi negatiiviset asiat eivät kytkeydy Euroopan unioniin, vaan Suomen sisäpolitiikkaan tai Euroopan neuvoston ja YK:n ihmisoikeussopimuksiin.

        Mielestäni EU-kriittisyys on rinnastettavissa luovuttamiseen, rintamakarkuruuteen, pään pensaaseen tunkemiseen, pelkuruuteen ja vastuiden pakoilemiseen. Niillä ei ole mitään tekemistä isänmaallisuuden ja suomalaisuuden kanssa. Suomalaiset nähdään yleensä sisukkaina - ihmisinä, jotka kantavat vastuunsa ja tekevät mitä lupaavat. Sinä ja kaltaisesi muistutatte Ruotsin 1939 valtaapitäviä, jotka olivat luvanneet Suomelle apua, mutta vetäytyivät sitten siitä. Vuonna 1939 Ruotsin valtio petti suomalaiset, mutta ruotsalaiset eivät pettäneet. Noin 10 000 vapaaehtoista ruotsalaista tuli talvisotaan taistelemaan suomalaisten rinnalla, vaikka virallinen apu jäi niukaksi.

        Te EU-kriittiset haluatte piiloutua pusikkoon, kun ongelmia tulee eteen. Te olette luusereita ja varmasti siksi sinustakin tuntuu, että kaikki menee päin vittua. Koita kasvattaa selkäranka, niin asiat alkavat näytää paremmilta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No. Se ei ollut copypastemättöä. Yhtään kohtaa ei ole kopioitu jostain ja liitetty tuohon. Listasin tarkistettavia faktoja, mihin sinä et edelleenään pysty. Se ei ole minun syyni, jos maailma ei taivu mielipitettesi mukaiseksi.

        Lähde sinä polesi esittämään argumenttejen vastaisia todisteita. Sinä et ole esittänyt kertaakaan ainuttakaan järkevää argumenttia. Se, minkä osaat ja teet hyvin, on jatkuava marina.

        Olen varmasti kymmeneen kertaan osoittanut ja selittänyt miten sinun kuvaamasi negatiiviset asiat eivät kytkeydy Euroopan unioniin, vaan Suomen sisäpolitiikkaan tai Euroopan neuvoston ja YK:n ihmisoikeussopimuksiin.

        Mielestäni EU-kriittisyys on rinnastettavissa luovuttamiseen, rintamakarkuruuteen, pään pensaaseen tunkemiseen, pelkuruuteen ja vastuiden pakoilemiseen. Niillä ei ole mitään tekemistä isänmaallisuuden ja suomalaisuuden kanssa. Suomalaiset nähdään yleensä sisukkaina - ihmisinä, jotka kantavat vastuunsa ja tekevät mitä lupaavat. Sinä ja kaltaisesi muistutatte Ruotsin 1939 valtaapitäviä, jotka olivat luvanneet Suomelle apua, mutta vetäytyivät sitten siitä. Vuonna 1939 Ruotsin valtio petti suomalaiset, mutta ruotsalaiset eivät pettäneet. Noin 10 000 vapaaehtoista ruotsalaista tuli talvisotaan taistelemaan suomalaisten rinnalla, vaikka virallinen apu jäi niukaksi.

        Te EU-kriittiset haluatte piiloutua pusikkoon, kun ongelmia tulee eteen. Te olette luusereita ja varmasti siksi sinustakin tuntuu, että kaikki menee päin vittua. Koita kasvattaa selkäranka, niin asiat alkavat näytää paremmilta.

        Ainahan sinä toistat vastauksesi kaikkiin kysymyksiin samat yleismaailmalliset lätinät ja "kumoamiset". Kyllä tuo toistaminen on ihan sitä copypastemättöä, jota aina harrastat.

        En minä mistään marise. Minä puhun niistä asioista, joista sinä et suostu puhumaan, eli ongelmista, joita nykyinen valtaeliitti on jäsenmailleen aiheuttanut. Yksi niistä on velkakriisi, toinen kehitysmaalaisten massavaelluksen ylläpito, sekä mm. ihmissalakuljetuksen ylläpito. Olen pyytänyt sua lukuisia kertoja listaamaan EU:n aiheuttamat ongelmat, mutta koskaan et sitä tee, vaan väität, että "EU on meidän kaikkien etu", eli yrität luoda mielikuvaa, että EU ei ole aiheuttanut mitään ongelmia.

        Eihän kriittiset tietenkään piiloudu, vaan pyrkivät rintamalle ja etulinjaan vaikuttamaan. Eikä kriittiset tietenkään ole luusereita, vaan ihmisiä, jotka puhuu asioista, jotka teikäläiset haluaa häpäistä ja vaientaa, koska ne on feikille EU-onnelamielikuvalle haitallisia. Mutta eihän kaltaisesi yhdentotuudenpuupää tajua sitä. Sun ajatusmaailmasi on yksisuuntaista yhdenasiantoteuttamista, kuin moottorisahalla. Selkäranka??? Voi pyhät pyssyt...


      • Anonyymi

        Maahanmuutto: Ongelma? Ei ole!
        Pakolaisuus: Ongelma? Kyllä!
        Euroopan islamisaatio: Ongelma? Ei ole!

        Velkakriisi: Alkoi Yhdysvalloista 2007 ja dominovaikutus osui Eurooppaan 2008
        Euroopan eliitti: Mikä ja ketkä?
        Eurostoliitto, euvostoliitto, eurabia: Kukaan teistä ei kaskaan ole osannut selittää rinnastusta, joka alkoi englantilaisesta EU-vastaisesta tabloidista. Te kopioitte brittejä, vaikka brexit on menossa reisille.

        Kansallismielisyys ja omat rajat: Me emme enää elä siinä maailmassa, jossa piiloutuminen sängyn alle auttaa ketään. Meidän on kohdattava ongelmat, ei paettava vastuita. Vastuiden välttäminen on epäsuomalaista.

        Ongelmat, joita kohtaamme, ovat globaaleja - ne koskettavat kaikkia. Me emme vältä ongelmia piiloutumalla suljettujen rajojen taakse - me vain pakenemme vastuuta - ja siirrämme ongelmat tuleville sukupolville. Itsenäisyys ja ero toisi väistämättä koko joukon uusia ongelmia: tekeekö se sinut onnelliseksi? Luulen, että suurin osa suomalaisista ei halua kohdata EU:n jälkeistä maailmaa. Sinä kuvittelet, että kaikki on ruusuila tanssimista ja hip-hip-hurraa-ihanaa, kun rajat pannaan lukkoon ja eurostoliitolle näytetään keskisormea. Ei se niin mene. Ajatus, että meillä menisi paremmin ilman Euroopan unionia on äärimmäisen naiivia fantasiaa.

        Euro: Ongelmia? Kyllä! Valuuttaunionissa on rakenteellisia vikoja, mutta ei niiden korjaaminen ole mahdotonta.

        Velkaantuminen: Ongelma? Valtion velkaantumisaste on 45 % bruttokansantuotteesta. Se ei ole ongelma. Kansalaisten velkaantumisaste sen sijaan on kasvanut järkyttävän korkeaksi erilaisten kulutusluottojen vuoksi. Se on ongelma. Onko se EU:n syy? Ei!

        Syytät Euroopan unionia kotikutoisista valinnoista, laeista ja poliittisista päätöksistä ja pidät sitä loogisena perusteluna EU-erolle. Se on ihan hullua. EU:n jälkeen omat poliitikkomme jatkavat typerien päätösten tekemistä. Ero on siinä, sitten olemme yksin, irrallisia ja haavoittuvaisempia kuin nyt, mutta tyhmät päätökset eivät katoaisi minnekään.

        Jos susi syö lampaan, ammutko naapurin lehmät kostoksi? Logiikkasi on vähän sitä luokkaa. EU on syypää kaikkeen pahaan ja kun EU:sta päästään, kaikki on harasoo! Höpsistä. EU ei ole syypää kaikkeen pahaan - ei edes sinun pahaan oloosi; siihen löydät syypään peiliin katsomalla. EU on syntipukki, jota on helppo vihata ja syyttää kaikesta paskasta, mitä elämä eteen tuo.

        Yhteistyössä on voimaa. Meidän tulevaisuutemme on euroopassa ja EU:n jäseninä, sopi se sinulle tai ei. Suurin osa suomalaisista ja eurooppalaisista ymmärtää kokonaisuudet ja näkee pitkän aikavälin mahdollisuudet. EU-vastustajat ovat ihmisiä, jotka haluavat mielummin rikkoa kuin rakentaa, ja jotka polttavat sillat takanaan, jos jotain ristiriitoja tai ongelmia ilmenee ihmissuhteissa, työpaikoilla jne. Meidän ei pidä pelätä yhteistyötä, eikä piirtää siitä todellisuuden kanssa ristiriidassa olevia demoneita.

        Ruotsissa sanottiin talvisodan alla, että "Suomen asia on Ruotsin asia". Euroopan asia on suomen asia. Se on se tie, jot haluamme kulkea. Minä en näe niitä ongelmia, joista sinä puhut, ja siksi en osaa sellaisia listata. Minun elämääni EU ei vaikuta mitenkään negatiivisesti - päinvastoin.


    • Miksi ketjusta on poistettu jonkun postaama linkki Vastavalkean sivuille, jossa aiheena oli kansalaisaloitteiden kannattaminen? Ehdin lukea postauksen, eikä siinä ollut mitään sääntöjen vastaista. Eikö Vastavalkea ole EU-trollien mieleen?

      Vastavalkea:
      Aktivoi kansalaisia toimimaan
      - demokratian laajentamiseksi
      - köyhyyden ja sotien poistamiseksi
      - vallankäytön vääristymien esilletuomiseksi ja korjaamiseksi
      - seuraa globalisaatiokehitystä ja tutkii kriittisesti sen taustalla olevia ideologioita
      - tukee maailman rauhanomaista geopoliittista moninapaisuutta
      - vastustaa sotimalla edistettäviä hegemoniapyrkimyksiä
      - tukee valtioiden ja kansakuntien suvereniteettia ja itsemääräämisoikeutta
      - Vastavalkea on puoluepoliittisesti sitoutumaton

      Tämänkö takia Vastavalkea koetaan "vääräksi" mediaksi? Jos, niin se on juuri sitä kriittisen keskustelun tukahduttamista.

      • Anonyymi

        Palstan sääntöjen vastaiset viestit poistaa S 24:n moderointi.
        Ehkä äärioikeiston valemedian mainontaa ei katsota keskusteluksi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Palstan sääntöjen vastaiset viestit poistaa S 24:n moderointi.
        Ehkä äärioikeiston valemedian mainontaa ei katsota keskusteluksi?

        Suomi24:ssä toimii myös automaattinen algoritmi. Viestin saa poistettua, kun siitä tehdään tarpeeksi ilmoituksia. Onko Vastavalkea äärioikeiston valemedia? Pistätkö linkkiä yms. tietoa, mistä tämä tulee ilmi.


    • Anonyymi

      Euroopan unionin eräs tehtävä sen alussa,piti olla demokratian lisääminen sekä vaurauden lisääminen sekä byrokratian vähentäminen.Toisin on kuitenkin käynyt,pienimpien euroopan unionin jäsenmaiden köyhimmät kansalaiset on euroopan unioni laittanut maksajiksi tälle hulluudelleen,Myös byrokratia on lisääntynyt erillaisten typerien direktiivien myötä

      • Anonyymi

        "Euroopan unionin eräs tehtävä sen alussa,piti olla demokratian lisääminen sekä vaurauden lisääminen " Sekä vapauden lisääminen !

        Pitää paikkansa, Demogratia on vapautta ja oikeudenmukaisuutta.
        Vaurauden lisääminen on yhteinen ja hallittu markkina-alue ja voimakkaat yhteiset yritykset.
        Vapaus ihmisille on aina pois valtiolta ja kansa ja muilta huuhaa huijareilta. Teitä sidotaan nimellä.

        Rahan markkina-arvo on kyllä ihan toista luokkaa Eurona, kuin Markkana ja rahaa arvostetaan
        ja painetaan teollisuuden ja talouden voiman suhteella. Joten paljon painettua rahaa on tullut
        myös ilmaiseksi euroalueelle. Maksajan roolissta köyhille ihmisille ei kyllä ole mitään näyttöä,
        vaan talouden kehitys ja kehittyneet tuotteet ja rakennusmateriaalit ja tavat on nostaneet
        tuotteiden hintoja ja vaatimuksia tuotteiden suhteen... Kännykässä pitää olla jo kaiken näköistä
        ja autot pitää olla tietokoneohjattuja ja virastot ja talot pitää olla tietyn määräysten mukaisia ja
        lääketiede on kehittynyt ja kaikki on kehittynyt... Risumaja ja pelkkä potkukelkka ei paljon
        maksa jos sitä ÄÄLIÖ - Persu meinaa ja paluuta risumajaan ja potku-kelkkaan tai armeijan ja
        valtion polkupyöriin ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Euroopan unionin eräs tehtävä sen alussa,piti olla demokratian lisääminen sekä vaurauden lisääminen " Sekä vapauden lisääminen !

        Pitää paikkansa, Demogratia on vapautta ja oikeudenmukaisuutta.
        Vaurauden lisääminen on yhteinen ja hallittu markkina-alue ja voimakkaat yhteiset yritykset.
        Vapaus ihmisille on aina pois valtiolta ja kansa ja muilta huuhaa huijareilta. Teitä sidotaan nimellä.

        Rahan markkina-arvo on kyllä ihan toista luokkaa Eurona, kuin Markkana ja rahaa arvostetaan
        ja painetaan teollisuuden ja talouden voiman suhteella. Joten paljon painettua rahaa on tullut
        myös ilmaiseksi euroalueelle. Maksajan roolissta köyhille ihmisille ei kyllä ole mitään näyttöä,
        vaan talouden kehitys ja kehittyneet tuotteet ja rakennusmateriaalit ja tavat on nostaneet
        tuotteiden hintoja ja vaatimuksia tuotteiden suhteen... Kännykässä pitää olla jo kaiken näköistä
        ja autot pitää olla tietokoneohjattuja ja virastot ja talot pitää olla tietyn määräysten mukaisia ja
        lääketiede on kehittynyt ja kaikki on kehittynyt... Risumaja ja pelkkä potkukelkka ei paljon
        maksa jos sitä ÄÄLIÖ - Persu meinaa ja paluuta risumajaan ja potku-kelkkaan tai armeijan ja
        valtion polkupyöriin ?

        Onko "persu" joku yleispätevä kirosana? Pitäisikö sen kertoa jotain normaalin käsitteen tavoin?


      • Anonyymi

        "Toisin on kuitenkin käynyt,pienimpien euroopan unionin jäsenmaiden köyhimmät kansalaiset on euroopan unioni laittanut maksajiksi tälle hulluudelleen,Myös byrokratia on lisääntynyt erillaisten typerien direktiivien myötä"

        Hölynpölyä. Jäsenmaksut määräytyvät kansantulon mukaan. Köyhät maat ovat nettosaajia ja hyötyvät suuresti jäsenyydestä. Niiden taloudenpito pn täysin jäsenmaiden oma asia.

        Direktiiveillä yhdenmukaistetaan erilaisia toimintoja, mikä vähentää valtavsti byrokaratiaa ja helpottaa ihmisten, pääomien, tiedon ja tavaroiden liikkumista. Se on kaikkien etu. Vain EU-vihaajat vastustavat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Toisin on kuitenkin käynyt,pienimpien euroopan unionin jäsenmaiden köyhimmät kansalaiset on euroopan unioni laittanut maksajiksi tälle hulluudelleen,Myös byrokratia on lisääntynyt erillaisten typerien direktiivien myötä"

        Hölynpölyä. Jäsenmaksut määräytyvät kansantulon mukaan. Köyhät maat ovat nettosaajia ja hyötyvät suuresti jäsenyydestä. Niiden taloudenpito pn täysin jäsenmaiden oma asia.

        Direktiiveillä yhdenmukaistetaan erilaisia toimintoja, mikä vähentää valtavsti byrokaratiaa ja helpottaa ihmisten, pääomien, tiedon ja tavaroiden liikkumista. Se on kaikkien etu. Vain EU-vihaajat vastustavat.

        Millä tavalla EU:n surkea politiikka, joka on aiheuttanut mm. velkakriisin, on "kaikkien etu"? Velkakriisin lisäksi summaa kaikki muutkin eurooppalaisia kohdanneet epäedulliset asiat. Ole hyvä ja tee referointi kaikista niistä ongelmista, joita EU on aiheuttanut, eikä ole kyennyt korjaamaan. Älä viljele "demokraatista blah blah blah" höpinää tms. yleismaailmallista kuvausta EU:sta, vaan kerro mitä Eroopassa tapahtuu konkreettisesti. Tuolla elävässä elämässä.


    • Anonyymi

      Näemme senkin ja kaapin. Mitään se ei ple voittanut.

    • Anonyymi

      Valtio ja media ovat varmaan pedofiilejä koska käyttävät lapsia ja nuoria törkeästi hyväkseen EU propagandan levittämisessä. Nuoriso tottakai suhtautuu EU:n myönteisesti kun sitä on heille tuputettu koko elämänsä eivätkä paremmasta edes tiedä!!
      https://yle.fi/uutiset/3-10775727

      Taidan käydä piirtämässä EU äänestyslippuun korkeintaan seisovan mulkun...

      • Anonyymi

        Piirtelehän 146 ,nii ne muukki tekköö .On enemp vaikutusta .


    • Anonyymi

      Taas naurattaa: Olette voittaneet minut joka kerta ja tehneet väitteeni tyhjiksi,EU on tullut tiensä päähän kannatan EU sta eroamista! juon lapin kultaa 1 olutta ja olen ihanan miesystäväni seurassa älkää enää häiritkö!

    • Taas-naurattaa: en kykene vastaamaan minulle esitettyihin kysymyksiin suoraan, vaan joudun kiertelemään ja "kumomaan" niitä yleismaailmallisilla kuvauksilla Euroopan Unionista. Motiivini ei ole oikeasti kumota "valheita", vaan puolustaa valtaa, jota haluan palvella.

      • Anonyymi

        Taas naurattaa: Myönnän olevani alkkis ja että lapin kulta maistuu kyllä,ja mitä EU hun tulee niin esimerkiksi katainen joka on EU mielisyydestään tunnettu ei kyennyt puolustamaan näkökantaansa pitästi Tynkkystä vastaan.Nyt vastustan EU ta kuten aina!!


    • Anonyymi

      Kalajokilaaksoon rakennetaan 600 teollisuustuulivoimalaa pelloille, metsiin ja pihoille ensi kesän aikana!!

      Elämänedellytykset on viety. Myllyt ovat 2 kertaa niin isoja kuin Keski-Euroopassa käytetyt!

      Massamuutto stadiin alkaa!

    • Anonyymi

      eu vaaleissa aina pieni äänestys prosentti, koska eu kriittisemmät eivät äänestä eu vaaleissa lainkaan., ehkä tulevassa finexit äänestyksessä prosenttiluku kasvaa.

      • Anonyymi

        Taas naurattaa:

        EU-kriittiset nimenomaan äänestävät,koska yrittävät saada hajottavia voimia parlamenttiin.
        Ongelmana on EU-vihaajien pieni määrä, ehkä 10 %.
        Nythän persutkin ovat EU-jäsenyyden kannalla. Vain älyn-jättämät vastustavat,


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe