Ovatko usko ja tiede yhteensovitettavissa?

Anonyymi

Eivät. Usko ja tiede eivät sovi samaan päähän. Joko uskot kirjaimellisesti Raamattuun tai sitten luotat tieteeseen. Et voi valita molempia. Minä kehotankin teitä harkitsemaan tarkkaan tätä asiaa ja valitsemaan järki-ihmisenä näistä kahdesta sen jälkimmäisen.

89

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monet uskovatkaan eivät usko kirjaimellisesti Raamattuun. Ovatko he uskovia vai ei?

      Minun mielestäni he ovat uskovia.

      • Anonyymi

        Se on joko tai. Valitse. Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa.


      • Minua ei komennella tässäkään asiassa. Uskon tieteeseen, mutta mitä on mijardien galaksien kätköissä, siitä en ole varma.


      • Minä olen samaa mieltä monet tieteeseen uskovat kristityt ovat uskovaisia. Esimerkiksi uusi luterilainen arkkipiispa uskoo tieteeseen, eikä pidä uskoa ja tiedettä toistensa kanssa ristiriidassa. Silloin kyllä joutuu selittämään Nooan vedenpaisumuksineen vertauskuvaksi ja monta muuta Raamatun juttua?

        Arkkipiispa Luoma.: "Uskon ja luonnontieteen suhdetta tutkinut Luoma korostaa, että kristillinen usko ja tiede eivät ole keskenään ristiriidassa tai sulje toisiaan pois, vaan katsovat maailmaa eri näkökulmista."

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/uskon-ja-tieteen-vastakkainasettelu-saa-huutia


      • Anonyymi
        kiva.nähdä kirjoitti:

        Minä olen samaa mieltä monet tieteeseen uskovat kristityt ovat uskovaisia. Esimerkiksi uusi luterilainen arkkipiispa uskoo tieteeseen, eikä pidä uskoa ja tiedettä toistensa kanssa ristiriidassa. Silloin kyllä joutuu selittämään Nooan vedenpaisumuksineen vertauskuvaksi ja monta muuta Raamatun juttua?

        Arkkipiispa Luoma.: "Uskon ja luonnontieteen suhdetta tutkinut Luoma korostaa, että kristillinen usko ja tiede eivät ole keskenään ristiriidassa tai sulje toisiaan pois, vaan katsovat maailmaa eri näkökulmista."

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/uskon-ja-tieteen-vastakkainasettelu-saa-huutia

        Ihmisen luomiskertomus on ihan normaalia anestesianukutusta ja klooniteknologiaa. Neitseellinen raskaus on monelle kohdunvuokraajalle tuttu juttu. Hologrammi voi kävellä vetten päällä siinä missä aavikolla kangastus jne. jne,

        Kaikkiin uskonasioihin ja ihmeisiin löytyy lopulta looginen selitys. Vaatiiko se ihmiskunnalta vielä monta tuhatta vuotta, että ihminen on sillä tasolla, että kokee nämä arkipäivän asioiksi, on toinen juttu. Viimeisen 50 vuoden aikana on monia keksintöjä tehty, joita tämän päivän ihminen kokee normaaliksi teknologiaksi, mutta sinne 50 vuoden taakse siirrettynä silloisen ajan ihmiset olisivat kokeneet ne pelottaviksi ihmeiksi ja pian polttaneet aikamatkaajan roviolla yliluonnollisia kykyjä omaavana noitana.

        Sitten ollaan vasta kusessa, kun kuunatsit keksivät aikamatkailun ja tekevät nykyisellä tietokonetekniikalla pienen propagandafilmin, jossa miljoonia donnerwetteriä kiljuvia adolfeja viedään kaasukammioihin juutalaisten toimesta ja ainoa pelastus adolfeille ei suinkaan ole Schindler, vaan kurjella lentävä Putin.

        Iron Sky 3, anyone?

        31 Vastausta
        Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


    • Pitemmällä tähtäimellähän tilanne on juuri avauksessa mainitun kaltainen. Uskontojen merkityksen väheneminen ymmärryksen lisääntyessä on väistämätöntä.

      Se, miten pitkästä aikavälistä puhumme, onkin sitten eri juttu.

    • Kovin pieni pää, jos eivät mahdu samaan päähän.

      • Usko on uskoa eli toiveita. Tieteessä on edessä tosiasiat.


    • Anonyymi

      Usko ja tiede eivät ole ristiriidassa, vaan ovat kaksi näkökulmaa asiaan. Ne täydentävät toisiaan.

      • Anonyymi

        Tiede ei lähtökohtaisesti tajua, miten yksi voi olla samaan aikaan kolme = Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki.

        Tiede kuitenkin tajuaa, että vesi voi olla kolme: höyry, neste tai jää, eikä sitä kukaan kyseenalaista, että onpa kerettiläistä väittää sitä samaksi vedeksi, poltetaan sut nyt roviolla tuosta päätelmästä.

        En nyt sano, että Jumala on vettä, mutta saman asian eri olomuoto voisi olla vastaavalla tavalla tieteellisesti ajatellen mahdollinen ja sitten ei olisikaan yllättäen yhtään hankalaa uskoa se todeksi. Onhan sitten vielä se näkymätönkin muoto koko ajan ympärillämme siitä samasta vedestä erillisinä molekyyleinä. Samat ainesosat, jotka kuollessamme vapautuvat uusiksi molekyyleiksi ja niiden elämä jatkuu sitten iänkaikkisesti jossain toisessa muodossa.

        Onko se nyt niin hankalaa ymmärtää kaikki uskonto alkuperäkansoista tähän päivään ekosysteemin kuvauksena ja ihmisen kiertokulkuna sen osasena raskaudesta kuolemaan ja silti iänkaikkiseen elämään jonkin toisen eliön tai vaikka taas sen tomun osasena? Kumpikaan ei ole väärässä, ei uskova, eikä tiedemies. Kuolleetkin ovat kaikki edelleen ympärillämme osana elimistöämme, kaikki miljardit ennen meitä eläneet, vaikkei sielua, taivasta tai helvettiä olisikaan, muuta kuin tarinoissa.

        Ihmisen rationaalinen ajattelu on sitten toinen juttu, mistä se on meille tullut ja miksi se irrationaalinen ajattelu varsinkin tällä palstalla kukoistaa. Mutta jokaisen meidän fyysinen "kuolemattomuus" ei siis ole kovin suuri asia, kun se ajatellaan atomitasolla.


      • Anonyymi

        Niinpä.

        <<Jeesus sanoi, ”Taivas katoaa, ja sen yllä oleva katoaa. Kuolleet eivät elä, eivätkä elävät kuole. Päivinä, jolloin söitte sitä, mikä on kuollut, teitte sen eläväksi.<<


      • Täydentävät, jos uskoo sopivasti. Jos ei usko, tiede riittää täysin.

        Tieteen loistava puoli on se, että se ei lähtökohtaisesti kiellä mitään, ei edes Raamatun väitteitä. Pitää vain olla riittävä objektiivinen näyttö, jotta tiede voi pitää niitä (tai mitään muutakaan) totena.


    • Anonyymi

      Aloittajalla on vain pieni pää. Jos on oikein ahdas mieli, niin päähän ei tietenkään sovi kuin yksi asia. Ahdasmieliset uskovaiset ja ateistit ovatkin jännästi toistensa peilikuvia. Minulla usko ja tiede ovat sopineet aina mainiosti samaan päähän.

    • Anonyymi

      Usko on sitä että haluaa uskoa asioita vastoin parempaa tietoa. Tällaiseen traumatisoitumiseen on useita syitä. Yleisin varmaan jo lapsena kotona aloitettu aivopesu.

      • Kun kuuntelee helluntai- ym lahkolaisten juttuja, yleisin näyttäisi olevan ankean ateistisen lapsuuden jälkeinen kaikinpuolinen pohjalle romahtaminen, jonka jälkeen Jeesus ottaa omansa.

        Lapsena aivopestyt taas tekevät usein pesäeron aivopesuyhteisöönsä heti kun voivat.


    • Raamattuun perustuva usko ja nykyaikainen tiede ovat kiistatta ristiriidassa. Mutta, tässä tämä muuttuu mielenkiintoiseksi, ne silti sopivat samaan päähän. Kognitiivinen dissonanssi mahdollistaa tämän. Joko usko tai tiede joutuvat joustamaan ihmisen päässä. Otetaan esimerkiksi evoluutio. Moni kristitty on joutunut myöntämään tieteen kiistattomien todisteiden edessä, että evoluutio on totta. Raamatun kertomus maailman, luonnon ja ihmisen kehityksestä on vain metafora, ei kirjaimellinen kuvaus. Raamatullinen usko on antanut tilaa tieteelle. Toiset taas eivät myönny tähän. Tiede on väärässä ja Raamattu on totuus. Vaikka ihminen ei ymmärtäisikään mitään tieteestä, hän voi silti sanoa että se on huijausta. Näin kognitiivinen dissonanssi toimii.

      • Emmeköhän me tarvitse sekä uskoa että tiedettä, mutta kovin useasti tiede on myös politisoitunut ja lähtenyt palvelemaan vallitsevaa ideologiaa, niin historiassa kuin nykyisyydessäkin, koska tieteenkin tekijät ovat ihmisiä joihin erilaiset yhteiskunnan realiteetit vaikuttavat.


      • ArtoTTT kirjoitti:

        Emmeköhän me tarvitse sekä uskoa että tiedettä, mutta kovin useasti tiede on myös politisoitunut ja lähtenyt palvelemaan vallitsevaa ideologiaa, niin historiassa kuin nykyisyydessäkin, koska tieteenkin tekijät ovat ihmisiä joihin erilaiset yhteiskunnan realiteetit vaikuttavat.

        Diktatuureissa tieteen on pakko palvella vallitsevaa ideologiaa tai ei tutkijoille hyvät heilu.

        Demokratiassa tehtävän tieteen olojen vertaaminen diktatuureihin, mikä ilmeisesti jostain syystä kuuluu agendaasi, on lähinnä naurettavaa.


      • ArtoTTT kirjoitti:

        Emmeköhän me tarvitse sekä uskoa että tiedettä, mutta kovin useasti tiede on myös politisoitunut ja lähtenyt palvelemaan vallitsevaa ideologiaa, niin historiassa kuin nykyisyydessäkin, koska tieteenkin tekijät ovat ihmisiä joihin erilaiset yhteiskunnan realiteetit vaikuttavat.

        Näinkin kognitiivinen dissonanssi toimii. Sanotaan, että tiede on politisoitunutta. Siten tieteen tulokset voi sivuuttaa. Usko voittaa ihmisen päässä.


    • Anonyymi

      Olen uskovainen enkä millään keksi mitään ongelmaa uskoni ja tieteen välillä sen enempää kuin uskoontulemattoman j a uskoontulleenkaan välillä.

      olen ikäni ollut tekninen yrittäjä ja olen melko varmasti tieteen suurempi kuluttaja kuin täällä nämä aiheesta repeilevät keskimäärin, joista iso osa ei osaa polkupyörän tyhjennyttä kumia paikata !

      Minä taas uskovana olen kiitollinen jokaisesta tieteen saavutuksesta siihen asti, kun se ei yritä lakkauttaa Jumalaa omalla kuvitellulla kaikkiviisaudellaan.

      enkä sen jälkeenkään lakkaa käyttämästä tieteen kehittämää kumiliimaa enkä sammuta valoja talostani.
      Mutta tosiasahan on se, että tieteen omat "lapset" ovat kaiken aikaa syömässä luonnon tasapainoa ja puhtautta ja tuhoavat maailmaa paljon enemmän kuin minun Uskoni mailman Luojaan !
      Olisi hyvä tiedostaa että on mukava helteisenä kesänä ajella ilmastoidulla autolla, joka on tietenkin tieteen luomus, ei sitä Jumala ole tehnyt, mutta tiedosta kuitenkin, että jokainen ilmastoitu auto on tuhoamassa luontoa vaikka et ajaisi sillä metriäkään!
      ja siinä uskovana olet mukana pahaa tekemässä, samoin kuin sinut juuri ohittanut ateisti.

    • Anonyymi

      Katolinen kirkko on perustanut runsaasti tiedeyliopistoja ympäri maailmaa aina siitä asti, kun yliopistolaitosjärjestelmä perustettiin, joten tämän perusteella uskonnollisuuden valtavirrassa ei nähdä tieteen ja uskon yhteensovittamisessa sovittamattomia eroja.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kyselet, että ovatko usko ja tiede yhteen sovitettavissa ja vastaat, että eivät, koska sinun mietintämyssysi mukaan Raamatun välittämä tieto ja tieteentekijöiden välittämä tieto eivät sovi samaan päähän.
      Ihan tieteentekijöiden itsensä todistamanakin näyttävät sopivan mainiosti.

      Mitä tieteentekijöihimme tulee, niin he pystyvät kehittämillään atomikoosteisilla mittatikuillaan tutkimaan vain atomikoosteista maailmankaikkeutta, kuin myös sitä olemassa olevaa mitä saavat irti maapallostamme ja sen mikrobi-, kasvi- ja eläinkunnasta aina ihmistä ja ihmisen aivoituksia myöten.

      Muuten tieteentekijämme ovat välittäneet tietoa, että yksi heidän kuvittelemansa maailmankaikkeuden muoto on kuin pannukakku, joka johon massiiviset auringot tekevät kuplia, ja joka laajenee kaiken aikaa. Sen kokoa ei tiedetä. Ei sitä, mistä se on tullut, eikä sitä mihin se lopulta menee. Yksi visio on, että lopulta yhtään atomia ei jää jäljelle.

      Mietintämyssysi antaman tuloksen perusteella kehotat palstalukijoiden mietintämyssyjä harkitsemaan tarkkaan valitsemalla mietintämyssykoosteestamme järjen, josta seuraa luottamus tieteeseen.

      Kun tieteentekijöittemme ansiosta olemme onnistuneet muutamassa vuosikymmenessä globaalisti saastuttamaan ilmakehämme, suuren määrän viljelysmaitamme, vesistöjämme ja meriämme, niin nykytilanne on se, että tieteentekijöittemme mukaan meidän pitää miltei jo tänä päivänä lopettaa muovituotteiden käyttö, synteettisten kemikaalien käyttö, hyönteis- ja kasvinsuojelumyrkkyjen käyttö, sekä fossiilisten polttoaineiden käyttö, mikäli ihmis-, eläin- ja kasvikuntamme aikoo planeetallamme jatkaa tulevaisuusolemassaoloaan.

      Ero Raamatun välittämän tiedon ja tieteentekijöittemme välittämän tiedon välillä on se, että tieteentekijämme eivät ole pystyneet ennakoimaan sitä mitä seurauksia heidän kehittämillään energiatuotantovälineillä ja synteettisillä kemiantuotteilla tulee olemaan pitkällä tähtäimellä.

      Jumalan sana on pystynyt sen ennustamaan jo noin 2700 vuotta sitten: ”Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton. Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät, sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat ja vähän jää ihmisiä jäljelle”.

      Näytämme elävän omasta syystämme nyt ilmastoahdistuksen aikaa.
      Itse olen odottanut jo pidemmän aikaa finanssimaailman romahdusta, kun noilta taloustieteen tekijöiltäkin näyttää olevan pallo hukassa.
      -jeesusfani1-

      • Tuossa ei ennusteta. Maa on saastunut, ei siis että maa tulee joskus saastumaan.


    • Ovat sovitettavissa yhteen kunhan ymmärretään, että Jumalan ilmoitus on aina etusijalla. Tiede on oiva keino löytää uutta tietoa luomakunnan toiminnasta. Kuitenkin, tieteen tulokset eivät aina ole totuus, kuten täysin uskosta osatonkin tiedemies toki myöntää, mikäli on rehellinen. Kaikki tulokset on tulkittava sen valossa, ovatko ne linjassa Jumalan ilmoituksen kanssa. Jos tulos näyttäisi olevan ristiriidassa ilmoituksen kanssa, on se väärä, ja on jatkettava tutkimusta.

      • Anonyymi

        Ja koska jumalia on olemassa niin monia, niin minkä jumalan ilmoitusta pitäisi pitää etusijalla ja miksi?


      • Anonyymi

        "Kaikki tulokset on tulkittava sen valossa, ovatko ne linjassa Jumalan ilmoituksen kanssa. Jos tulos näyttäisi olevan ristiriidassa ilmoituksen kanssa, on se väärä, ja on jatkettava tutkimusta. "

        Käsityksesi tieteestä on naiivi. Kukaan tutkija ei peilaa tutkimustuloksiaan muinaisiin uskonnollisiin tarinoihin. Tiede on ajat sitten vapautunut uskonnon kahleista. Jos luonnontieteellinen tieto ja Raamattu ovat olleet ristiriidassa, on luonnontiede aina vienyt lopulta voiton. Näin on ollut Kopernikuksen ja Galilein ajoista ja näin tulee olemaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja koska jumalia on olemassa niin monia, niin minkä jumalan ilmoitusta pitäisi pitää etusijalla ja miksi?

        YHDEN ja ainoan, oikean Jumalan, joka on Sanassaan ilmoittanut itsensä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja koska jumalia on olemassa niin monia, niin minkä jumalan ilmoitusta pitäisi pitää etusijalla ja miksi?

        Mitä Ares-sodan Jumala tähän sanoo.


      • Anonyymi
        torre12 kirjoitti:

        Mitä Ares-sodan Jumala tähän sanoo.

        Ainakin Manitou suhtautuu tuollaisiin väitteisiin erittäin negatiivisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin Manitou suhtautuu tuollaisiin väitteisiin erittäin negatiivisesti.

        --- ja taas tulivat Joukahainen ja Väinämöinen samalla pitkospuulla vastakkain.


    • Anonyymi

      Kyllä tämä Jumalan luoma maailma näyttäytyy juuri sellaisena kuin Jeesus sen kertookin; taivasten valtakuntana meissä ja meidän ympärillämme, mutta uskonto on tietysti vahvassa ristiriidassa kvanttifysiikan kanssa, joka toimii Jumalan voimalla atominytimissä syy-seuraussuhteella ja luo meidän kohtalomme.

      Jumala on olemassa, mutta syntioppilla ja Paavalin perustamalla kreikkalaisjuutalaisella mysteeriuskonnolla ei ole tuon Jumalan kanssa kyllä mitään tekemistä - ei ollut Jeesuksenkaan mielestä, ja kirkko tuomitsikin Jeesuksen harhaoppiseksi jo 300-luvulla, ja määräsi Jeesuksen alkuperäiset opetukset ja sanat hävitettäviksi (Nag Hammadin kirjasto, Tuomaan evankeliumi).

      Kristinuskossa on kirjanoppineen juutalaisrabbin Paavalin mukaan kyse Jumalasta, joka VT:ssa määrää ihmeidentekijän tapettavaksi eli Jeesuksen, joka houkuttelee toisen Jumalan luokse. Ja Jeesuksen puheissa tuo Jumala on nyt tieteen tuntema ilmiö atominytimen voiman kautta, joka Jumala ei vaadi palvontaa, vaan toimintaa meidän itsemme vuoksi.

      << "Kun maailmankuulu teoreettinen fyysikko Michio Kaku väitti löytäneensä todisteita siitä, että Jumala on olemassa, hänen päättelynsä aiheuttivat sekaannusta tiedeyhteisössä."

      Yksi säiteorian kehittäjistä Michio Kaku kertoo, että "Olen päätellyt, että olemme maailmassa, jonka säännöt ja lait ovat älyn luomia ” ja jatkaa, ”Uskokaa minua, kaikki, mitä kutsumme sattumaksi tänään, ei enää ole järkevää. Minulle on selvää, että meillä on sellainen suunnitelma, jota ohjaavat säännöt, jotka ylimaallinen äly on luonut eikä mikään sattuma".<<

      • Anonyymi

        <<Kristinuskossa on kirjanoppineen juutalaisrabbi Paavalin mukaan kyse Jumalasta, joka VT:ssa määrää ihmeidentekijän tapettavaksi eli Jeesuksen, joka houkuttelee toisen Jumalan luokse. Ja Jeesuksen puheissa tuo Jumala on nyt tieteen tuntema ilmiö atominytimen voiman kautta, joka Jumala ei vaadi palvontaa, vaan toimintaa meidän itsemme vuoksi.<<

        Ja Jeesus todisti tämän asian omilla ihmeteoillaan, jonka ilmiön tämän päivän tiede on tuntenut jo 1930-luvulta lähtien.

        Paavali ei Raamatussa mainitse kertaakaan Jeesuksen ihmetöitä - ja näin Paavali todistaa tekonsa itse; Jeesuksen, ihmeidentekijän kuolemaantuomitsemisen VT:n perusteella ja kreikkalaisen mysteeriuskonnon teon vanhaan juutalaisuskontoon VT:n Jumalan määräyksenä.

        Tässä ei ole mitään epäselvää.

        Tätä todistaa myös Paavalin sanat galatalaiskirjeensä 3. luvussa.


    • " Minulle on selvää, että meillä on sellainen suunnitelma, jota ohjaavat säännöt, jotka ylimaallinen äly on luonut eikä mikään sattuma".<<


      Minullle on epäselvää, että ylimaallinen äly olisi luonut kristillisen vihan juutalaisia kohtaan. Miksi heidän olisi pitänyt kärsiä niin paljon ja niin kauan todistaakseen uskollisuutensa Jumalaa kohtaan.

      Se on vähän kuin Jobin kirja, Jumala antaa saatanan kiusata Jobia. Hän menettää kaiken, perheensä ja omaisuutensa, terveytensä ja ihmisarvonsa.

      Tosin lopussa hän saa kaiken hyvän mitä maailma voi tarjota, ikäänkuin palkintona.
      Kristityille tässä jää se saatanan osa.

      • Anonyymi

        Ja minulle on uskomatonta, että Pyhä hengen avulla juutalaisista tuli uusi aatelinen rotu Eurooppaan ja meidän johtajakansamme EU:n ideologian isän kreivi Coudenhove-Kalergin sanoin (löytyy hänen nimellä wikipediasta) samaan aikaan kuin sinä valitat juutalaisten vainoa ja kurjaa kohtaloa, jonka kummasti tuo ylimaallinen äly antoi tapahtua yhteistyössä juutalaissionistien ja sionoistikristittyjen kanssa toisen maailmansodan Saksassa! Kummallista - olen samaa mieltä, mutta jospa sitten laskunmaksu tämän ylimaallisen älyn toimesta on tulossa nyt vasta totuunea, jolloin saavat korvilleen niin kristinusko kuin juutalaisuuskin?

        Ja ellei näin olisi tapahtuunut, ei tuo toinen maailmansotakaan totuunea olisi koskaan selvinnyt meille, joten en voi kyllä kiistääään tätä ylimaallisen älyn toimintaa nerokkaaksi käräyttämällä koko paletti yhdellä kertaa.


      • Anonyymi

        <<<Juutalaisten tuhoamisen sijasta on Eurooppa tuon keinotekoisen valintaprosessin kautta tahtomattaan jalostanut ja kehittänyt siitä kansasta tulevaisuuden johtajakansan. Ei siis ihme, että tämä getto-vankilasta paennut kansa kehittyi Euroopan henkiseksi ylimistöksi. Niin antoi laupias johdatus Pyhän hengen armosta Euroopalle juutalaisten vapautumisen ansiosta uuden aatelisen rodun hetkellä, jolloin feodaaliaateli tuhoutui.

        – Coudenhove-Kalergi. Praktischer Idealismus[2]<<<

        Nerokasta - samalla kerralla kärähti koko 2000 vuotta pyörinyt systeemi ja suunnitelma. Ja aika merkittävää on tämän EU:n isän ideologiassa myös tämä rodunjalostus:

        <<<Kaukaisen tulevaisuuden ihminen on sekarotuinen. Nykyiset rodut ja yhteiskuntaluokat häviävät vähitellen, kun tila, aika ja ennakkoluulot eivät enää vaikuta. Tulevaisuuden euraasia-negroidi-rotu, ulkonäöltään samankaltainen kuin muinaiset egyptiläiset, korvaa kansan monipuolisuuden yksilöiden moninaisuudella.

        – Coudenhove-Kalergi. Praktischer Idealismus[1]<<<

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Richard_Coudenhove-Kalergi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja minulle on uskomatonta, että Pyhä hengen avulla juutalaisista tuli uusi aatelinen rotu Eurooppaan ja meidän johtajakansamme EU:n ideologian isän kreivi Coudenhove-Kalergin sanoin (löytyy hänen nimellä wikipediasta) samaan aikaan kuin sinä valitat juutalaisten vainoa ja kurjaa kohtaloa, jonka kummasti tuo ylimaallinen äly antoi tapahtua yhteistyössä juutalaissionistien ja sionoistikristittyjen kanssa toisen maailmansodan Saksassa! Kummallista - olen samaa mieltä, mutta jospa sitten laskunmaksu tämän ylimaallisen älyn toimesta on tulossa nyt vasta totuunea, jolloin saavat korvilleen niin kristinusko kuin juutalaisuuskin?

        Ja ellei näin olisi tapahtuunut, ei tuo toinen maailmansotakaan totuunea olisi koskaan selvinnyt meille, joten en voi kyllä kiistääään tätä ylimaallisen älyn toimintaa nerokkaaksi käräyttämällä koko paletti yhdellä kertaa.

        Onko se juutalaisten syy, että joku on noin sanonut .


      • Anonyymi
        fari.g kirjoitti:

        Onko se juutalaisten syy, että joku on noin sanonut .

        Juutalaisten tekemän internetin syytä. Sinne sitten kuunatsit eksyivät ja infosotasoppa oli valmis.

        Ajatelkaa sekunti tai vaikka koko päivä, onhan teillä aikaa, millainen maailmankuvamme olisi ilman nettiä. Pelkkien kirjojen, lehtien ja papyruskääröjen varassa oltaisiin.

        Ei olisi valeuutisia, joihin reagoida sekunnissa kalaparven tavoin, koska blogistitrollilla ei olisi varaa kustantaa julkaistua valhettaan. Ei olisi massamielenpahoittamista maailman toisella kolkalla asustavan pikkulapsen kohtalosta, kun se olisi vasta huomenna lehdessä ja saattaisit ohittaa koko jutun ja tehdä ennemmin ristisanaa. Et osaisi hermostua maahanmuutosta, koska ihmisiä liikkuu maasta toisen koko ajan muutenkin, etkä sinä heitä yksitellen kyylää, onko tuo paperitta maassa vai eikö ole.

        Nurkalla kännäävästä suomalaisesta osaisit ilman lehtiäkin päätellä, ettei tuo ole töissä. Samoin sinulle Jeesuksen sanaa kadulla kauppaavasta anonyymistä tuomiopäivää julistavasta tyypistä osaisit heti päätellä, onko oma uskosi missään tekemisissä tämän hihhulilta vaikuttavan tyypin kanssa, toisin kuin täällä netissä.

        Eikä kummankaan asian päättelyyn tarvita tiedekunnan tutkintoa tai edes uskoa.

        31 Vastausta
        Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


      • Anonyymi

        <<Onko se juutalaisten syy, että joku on noin sanonut .<<

        Fari.g, otetaanpa uusiksi. Kyse ei ole siitä mitä joku on sanonut, vaan siitä mitä joku on sanonut ideologiana, ja joku toinen tehnyt tekoina - toteuttanut. Ymmärrätkö? Tuo OLI SUUNNITELMA, joka TOTEUTETTIIN, ja TOTEUTTAA ON YHTÄ KUIN TEHDÄ TODEKSI. Ymmärrätkö?

        Mä epäilen tosissani välillä sun järjenjuoksua ja aivotoimintaa, tai sitten vain leikit tyhmää, koska tämä sotii sinun tunteella omaksumaa asennettasi vastaan, vaikka onkin totuus.

        Ja se, että tämä toteutettiin ja joku kertoi tästä ideologiasta etukäteen (kuten Albert Piken kirje kolmesta maailmansodasta (ja saman Israelin valtion luomisesta) - ja koska sattumia ei ole - niin ylimaallinen äly lyömällä samaan pakettiin kristinuskon ja juutalaisuuden, jotka juutalaissionismin ja sionismikristilliyyden kautta tuottivat tuon suunnitelman valmiiksi natsi-Saksan kautta ja sitä kautta Israelin valtion ja Euroopan Unionin, todisti (ylimaallinen äly) kaiken uskontojen valheellisuuden.

        YMMÄRRÄTKÖ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juutalaisten tekemän internetin syytä. Sinne sitten kuunatsit eksyivät ja infosotasoppa oli valmis.

        Ajatelkaa sekunti tai vaikka koko päivä, onhan teillä aikaa, millainen maailmankuvamme olisi ilman nettiä. Pelkkien kirjojen, lehtien ja papyruskääröjen varassa oltaisiin.

        Ei olisi valeuutisia, joihin reagoida sekunnissa kalaparven tavoin, koska blogistitrollilla ei olisi varaa kustantaa julkaistua valhettaan. Ei olisi massamielenpahoittamista maailman toisella kolkalla asustavan pikkulapsen kohtalosta, kun se olisi vasta huomenna lehdessä ja saattaisit ohittaa koko jutun ja tehdä ennemmin ristisanaa. Et osaisi hermostua maahanmuutosta, koska ihmisiä liikkuu maasta toisen koko ajan muutenkin, etkä sinä heitä yksitellen kyylää, onko tuo paperitta maassa vai eikö ole.

        Nurkalla kännäävästä suomalaisesta osaisit ilman lehtiäkin päätellä, ettei tuo ole töissä. Samoin sinulle Jeesuksen sanaa kadulla kauppaavasta anonyymistä tuomiopäivää julistavasta tyypistä osaisit heti päätellä, onko oma uskosi missään tekemisissä tämän hihhulilta vaikuttavan tyypin kanssa, toisin kuin täällä netissä.

        Eikä kummankaan asian päättelyyn tarvita tiedekunnan tutkintoa tai edes uskoa.

        31 Vastausta
        Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

        Ja sinä olet täysverinen poliitikko.

        <<Ei olisi valeuutisia, joihin reagoida sekunnissa kalaparven tavoin, koska blogistitrollilla ei olisi varaa kustantaa julkaistua valhettaan.<<

        Ymmärrätkö, että valeuutissana on ollut maailma historiassa pari vuotta tunnettu, ja trollisanakin vasta tältä vuosikymmeneltä - olisikohan tullut noin vuonna 2005. Terroristi-sana keksittiin 70-luvulla, mamu-sana on vuoden 2015 jälkeen, transsukupuolinen -sana on ehkä kolmisen vuotta vanha ja muovikin keksittiin - tai ainakin tuli Suomeen vasta 60-luvulla. Myöskin eliitti-sana on todella uusi, se otettiin käyttöön vasta vuoden 2011 jälkeen - nettikin on ollut vasta 90-luvun lopulta Nyt eletään totuuden jälkeistä aikaa.

        Mitä nuormpi ja mitä vähemmän on lukenut, sitä vähemmän pystyy hahmottamaan vuosikymmeniä taaksepäin.

        Jos ei ymmärrä viimeisten vuosikymmenten muutoksia, sanoja ja miten niillä vaikutetaan ja manipuloidaan tai kaikkea propagandaa, niin miten voisi hahmottaa tapahtumia 2000 vuoden taakse ja ajalta tai hahmottaa syy- ja seuraussuhteita?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juutalaisten tekemän internetin syytä. Sinne sitten kuunatsit eksyivät ja infosotasoppa oli valmis.

        Ajatelkaa sekunti tai vaikka koko päivä, onhan teillä aikaa, millainen maailmankuvamme olisi ilman nettiä. Pelkkien kirjojen, lehtien ja papyruskääröjen varassa oltaisiin.

        Ei olisi valeuutisia, joihin reagoida sekunnissa kalaparven tavoin, koska blogistitrollilla ei olisi varaa kustantaa julkaistua valhettaan. Ei olisi massamielenpahoittamista maailman toisella kolkalla asustavan pikkulapsen kohtalosta, kun se olisi vasta huomenna lehdessä ja saattaisit ohittaa koko jutun ja tehdä ennemmin ristisanaa. Et osaisi hermostua maahanmuutosta, koska ihmisiä liikkuu maasta toisen koko ajan muutenkin, etkä sinä heitä yksitellen kyylää, onko tuo paperitta maassa vai eikö ole.

        Nurkalla kännäävästä suomalaisesta osaisit ilman lehtiäkin päätellä, ettei tuo ole töissä. Samoin sinulle Jeesuksen sanaa kadulla kauppaavasta anonyymistä tuomiopäivää julistavasta tyypistä osaisit heti päätellä, onko oma uskosi missään tekemisissä tämän hihhulilta vaikuttavan tyypin kanssa, toisin kuin täällä netissä.

        Eikä kummankaan asian päättelyyn tarvita tiedekunnan tutkintoa tai edes uskoa.

        31 Vastausta
        Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

        Kirjoituksesi perusteella sinut pystyy arvioimaan noin 25-vuotiaaksi, ei ainakaan päivääkään vahemmaksi, koska kirjoitat totena asioita, jotka vanhemmalle ihmiselle ovat vain tämän päivän propagandaa, mutta eivät totuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoituksesi perusteella sinut pystyy arvioimaan noin 25-vuotiaaksi, ei ainakaan päivääkään vahemmaksi, koska kirjoitat totena asioita, jotka vanhemmalle ihmiselle ovat vain tämän päivän propagandaa, mutta eivät totuus.

        Eli SINUN täytyi tehdä minusta 25-vuotias olkinukke itsellesi, jotta voisit kokea olevasi minua ylempänä, vanhempana ja viisaampana, syy- ja seuraussuhteet ainoana maailmankaikkeudessa tajuavana ja sellaisena, joka ymmärsi maailman jo silloin kun totuus oli Pravda :D

        Sanottaisiinko kauniisti ja sivistyneesti, että pieleen meni, mutta se johtuu vain sinun ilmeisen vajavaisesta elämänkokemuksestasi, totaalisesta huumorintajuttomuudestasi ja infomedian lukutaidottomuudestasi, mutta ei se mitään, kukaan ei ole täydellinen. En viitsi sanoa ikääni, koska se on sinulle sitten toinen aihe aloittaa kohdallani puhumaan olkinukke "vanhuksesta."

        Usko.vaisen täytyi tehdä minusta 5 -vuotias, kun kopioin hänen "tasokkaita" kirjoituksiaan, jotta saattoi kokea parempiarvoisuutta. Hänen on myöskin välillä täytynyt roolittaa minut pikkutytöksi, jotta uskaltaa sanoa kuin "mies."

        Nekin arviot kanssakirjoittajasta ovat menneet vähän pieleen :D mutta ei se mitään. Kyllä Jeesus osaa meidät sitten täältä jokaisen aliaksen takaa luokitella hyviin ja pahoihin. Vähän niinkuin persutkin osataan eduskunnassa luokitella istumaan vasemmalla tai oikealla puolella.


    • Anonyymi

      Tiedemiehet valehtelevat ja vääristelevät koko ajan selviä asioita, myrkyttävät koko maapallon ja ulkoavaruudenkin, tappavat ihmisiä atomipommeillaan, ovat röyhkeitä, pirullisia va välinpitämättömiä toisista ihmisistä. Ovat olevinaan viisaampia kuin Jumala mokomatkin kusipäät. Et kai sinä ole niin tyhmä, että sellaisiin luottaisit.

      • Anonyymi

        "Et kai sinä ole niin tyhmä, että sellaisiin luottaisit."

        Enemmän kuin sinunlaiseen valehtelijaan.


      • Ei ainakaan fundisuskova voi olla yhtä aikaa tiedettä ja uskoa uskova, sillä Raamatussahan puhutaan esim. luomiskertomuksesta ja yliluonnolllisista ihmeistä joita tiede ei tunnusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Et kai sinä ole niin tyhmä, että sellaisiin luottaisit."

        Enemmän kuin sinunlaiseen valehtelijaan.

        Sinut on pahasti puhuttu ympäri ja harhautettu tiedeuskovaiseksi ja sinä sitten täällä vielä houkuttelet muitakin. Voi sinua!


    • Jos nyt jotakin noista edellisistä ymmärsin, niin joku Caudenhove on kirjoittanut, että Eurooppa on kasvattanut Ghetoissa juutalaisista Euroopan aateliston ja nyt kannattaa perustaa Pan Eurooppa, mutta sitten juutalaiset ryhtyivätkin natsien kanssa surmaamaan juutalaisia, että saisivat oman valtion.

      Tämä kai se hänen viestinsä yrittää olla. Jos joku löytää siitä jotain järjen hiventä, niin en minä sitäkään ihmettele, kun kristityistä on kysmys. Mutta sallikaan minun kuitenkin nauraa.

      • Anonyymi

        Hyvä fari.g, ainakin pysähdyit - laitoinkin tekstiä sinulle sinne edelle.

        <<joku Caudenhove<<

        Tämä 'joku Coudenhove' on Pan-eurooppaliikkeellä koko Euroopan Unionin ideologian isä. Pan-Eurooppaliike vastaavasti tulee jo kaukaa, se perustunaideologia oli luoda liittovaltio Eurooppa valtiosopimuksin. Sen tunnuksena on Konstantinus Suuren risti, joka teki kristinuskon kolminaisuusopin yhdessä paavin kanssa vuonna 325. Hänen ohellaan tärkein Pan-eurooppalainen oli Itävallan viimeisen keisarin poika Otto Von Habsburg, joka on usein luennoinut Suomessakin.

        Ensimmäisen kerran tutustuin uuteeen maailmanjärjestykseen hänen luennoituaan 1970-luvulla Turun Yliopistossa, jonka jälkeen kyseisen laitoksen professorit kirjoittivat kirjan Euroopan historiasta ja sen nimi on Kohti uutta maailmanjärjestystä. Jos ei tiedä mitään tuosta, ei tiedä mitään myöskään tämän päivän brexitistä. Ja miten voisittekaan tietää - ei sitä kirjaa enää kenelläkään ole. Professorit kirjoittivat varoittaakseen tulevasta - se oli viesti tulevaisuuteen, tähän meidän päivään.

        Kolmas Pan-euroopan isä on Konrad Aden-auer - hän lähetti Saksasta rahat Israelin perustamiseen vuonna 1952 ja Saksa sai Maailmanpankilta valtiovelkansa anteeksi siinä missä Suomi maksoi jättimäiset sotakorvaukset 'vehkeilystään' Saksan kanssa. Ymmärrätkö?

        Se tämän ja paljon, paljon muuta - eikä minkään sattuman kautta - tuo sama ylimaallinen äly on antanut tiedoksi. Ainakin minulle. Ja paljon muuta tärkeää tietoa ja tapahtumaa, jotta maailman kokonaiskuva on hahmottunut kohdilleen.

        <<...mutta sitten juutalaiset ryhtyivätkin natsien kanssa surmaamaan juutalaisia, että saisivat oman valtion. <<

        Ei siinä ole mitään muttaa, se oli suunnitelma, mutta hyvä, että edes yrität päästä kärryille.

        <<Tämä kai se hänen viestinsä yrittää olla. Jos joku löytää siitä jotain järjen hiventä, niin en minä sitäkään ihmettele, kun kristityistä on kysmys. Mutta sallikaan minun kuitenkin nauraa.<<

        MINULLA EI OLE VIESTIÄ, JOKA YRITTÄÄ OLLA JOTAKIN, VAAN MINULLA ON TIETOA, JOTA EI KAIKILLA OLE, KUTEN EI SINULLA, JOLLA ON VAIN ASENTEITA. ASENTEET ESTÄVÄT JOPA TIEDON VASTAANOTTAMISEN.

        Ja jos sinua naurattaa, se kertoo vain sinun ymmärryskyvyn vajauksesta, ei tosiasioista. - Vähän sama asia, kun Suomen ensimmäinen ydinfysiikan professori Laurikainen totesi kirjassaan, jossa kertoi tuosta 30-luvulta löytyneestä atominytimen reaktio tuntemattomasta valinnasta, joka selittää ihmeet ja josta asiasta edelle laittamani kvanttifyysikko sanoo, ettei sattumaa ole, vaan ylimaallisen älyn suunnitelma, jota voidaan kutsua Jumalaksi - niin Laurikainen sanoi, että se JOKA EI KAUHISTU tästä tutkimustuloksesta kuultuaan, EI OLE EDES YMMÄRTÄNYT, että mistä hän puhuu.

        Jos sinä ymmärtäisit, että mitä natsi-Saksassa TODELLISUUDESSA TAPAHTUI, sinua ei naurattaisi, eikä pitäisi kyllä naurattaa nytkään, jos päässäsi olisi vähänkään älliä - tuosta on pitkä matka vielä siihen, että ymmärrät myös tämän tieteellisen asian.


      • Anonyymi

        <<Sen tunnuksena on Konstantinus Suuren risti, joka teki kristinuskon kolminaisuusopin yhdessä paavin kanssa vuonna 325.<<

        Tämän Konstantinuksen ristin ympärillä on Ilmestyskirjan 12. luvun 12 tähden tähtikehä, joka tunnus on siirretty Euroopan Unionin lippuun.

        Mitä ilmestyskirja ennustaa?


      • Anonyymi

        Ja yksikään nippelinappeli ei ole tullut Ilmestyskirjaan sattumalta, se ei ennusta - sen enempää kuin toteutuneet tarinat Albert Piken kirjeeseen jo 1870-luvulla 'ennustuksina' (tosin kolmannen maailmansodan, jota parhaillaan käydään, loppu on vielä näkemättä) - vaan kaikki on ollut tarkkaa suunnitelmaa.

        Mutta jos ei pysty hahmottamaan edes kahta viimeistä vuosikymmentä, niin miten pystyisi hahmottaamaan koko maailmaa ja 2000 vuotta?! Jaa jos ei pysty, se vika on korvien välissä, mutta ei minun korvien.


      • Anonyymi

        Ja viittaus ilmestyskirjaan: nyt on ostettu niin kalliilla ihmisiä maasta lapioimaan tätä teidän naiivia paskaa, että minun ohellani yksikään meistä ei kestä tyhjää nauravia typeryksiä ja paskanpuhujia. Kannattaa edes miettiä, että mitähän mahtaa tarkoittaa vanha sanonta, että viisas vaikenee.


    • Arkkipiipa Luoma piispana ollessaan: "– Meitä kristittyjä on monenlaisia. Voi hyvin olla, että osa kristillisistä ryhmistä esimerkiksi ajattelee, että usko ja tiede sulkevat pois toisensa."

      "– Moni ajattelee, että samaan päähän ei mahdu järki ja usko. Ja se minkä, nykyajan ihminen tällaisessa tilanteessa valitsee, on järki.

      Uskon ja luonnontieteen suhdetta tutkinut Luoma korostaa, että kristillinen usko ja tiede eivät ole keskenään ristiriidassa tai sulje toisiaan pois, vaan katsovat maailmaa eri näkökulmista."

      https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/uskon-ja-tieteen-vastakkainasettelu-saa-huutia

    • Anonyymi

      Raamattu on niin sekava ja monitahoinen kirja, että siihen ei voi uskoa kirjaimellisesti. Kyse on aina tulkinnasta.

      Mutta jos uskoo uskovansa kirlaimellisesti Raamattuun, niin silloin on hylännyt loogisen ajattelun ja siis myös tieteen.

      • Minä uskoin 23-vuotiaana Raamattuun kirjaimellisesti, mutta sitten hain Helsinkiin teologiseen tiedekuntaan papin opinnot mielessä. Siellä yksi pääsykoekirja edusti voimakkaasti teologiaa tieteenä. Sen jälkeen en voinut enää ottaa Raamattua kirjaimellisesti Jumalan Sanana niin kuin uskoon tullessani.


      • Anonyymi

        Tottakai se on sekava niille jotka sitä eivät edes lue. Montako kertaa olet lukenut Raamatun alusta loppuun?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai se on sekava niille jotka sitä eivät edes lue. Montako kertaa olet lukenut Raamatun alusta loppuun?

        Älä uskovainen besserwisseri tule minulle selittämään mitä minä olen lukenut. Keskity mielummin siihen oletko itse ymmärtänyt mitään mitä koskaan olet lukenut - mukaanlukien Raamattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai se on sekava niille jotka sitä eivät edes lue. Montako kertaa olet lukenut Raamatun alusta loppuun?

        Montako kertaa se on luettava läpi, niin että se onnistuu manipuloimaan aivot siten, ettei enää ristiriidat näy tekstin seuasta ja todellisuudentaju hämärtyy??

        Paavalin teksti on psykopaattitasoisen narsistin manipulointia.


      • Anonyymi

        Ja tuon narsismin lisäksi tekstistä löytyy sarjamurhaajatasoisen psykopaatin ja sadistin manipulointi, johon viittaa kaikkinainen verellä mässäily ja jo ideana ihmisuhrikultti ehtoollisineen ja ihmissyönteineen. Mikään siitä tekstistä ei ole normaalista päästä lähtenyttä. Se on vaarallista.


      • Anonyymi

        Ja tästä syystä myös teologian tohtori Tarkki sanoo Kirkko ja kaupunkilehdessä näin:

        JOS VERISTÄ SIJAISKÄRSIMYSTÄ KOROSTAVA KRISTINUSKO TULISI MARKKINOILLE NYT, SE TODENNÄKÖISESTI KIELLETTÄISIIN TAI SAISI AINAKIN K18-MERKINNÄN.

        Isot kirjaimet lehden sivuilta.

        YMMÄRRÄTTEKÖ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tottakai se on sekava niille jotka sitä eivät edes lue. Montako kertaa olet lukenut Raamatun alusta loppuun?

        Minä olen lukenut Raamatun kannesta kanteen kaikkine sukuluetteloineen kahteen kertaan. Uuden testamentin useita kymmeniä kertoja ja osia VT:sta samoin. En ole pitkään aikaan pitänyt Raamattua kirjaimellisesti totena. Esimerkiksi nuoren Maan kreationistien tulkinta Raamatusta ja Maan iästä ei mitenkään voi olla oikea, vaikka he väittävät sitä Raamatun kirjaimelliseksi totuudeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen lukenut Raamatun kannesta kanteen kaikkine sukuluetteloineen kahteen kertaan. Uuden testamentin useita kymmeniä kertoja ja osia VT:sta samoin. En ole pitkään aikaan pitänyt Raamattua kirjaimellisesti totena. Esimerkiksi nuoren Maan kreationistien tulkinta Raamatusta ja Maan iästä ei mitenkään voi olla oikea, vaikka he väittävät sitä Raamatun kirjaimelliseksi totuudeksi.

        Etkä siltikään ymmärrä sitä. Päässäsi on oltava jotain vikaa....


    • Anonyymi

      Jumala sanoi: "Tulkoon kaartuva kansi vesien väliin, erottamaan vedet toisistaan." 7 Jumala teki kannen ja erotti toiset vedet sen alapuolelle ja toiset sen yläpuolelle. Niin tapahtui, 8 ja Jumala nimitti kannen taivaaksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni toinen päivä. Kansi?? Tämäkin on jo kumottu aikaa sitte!

      • Anonyymi

        Kansi, hyvin kuvattu taivasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansi, hyvin kuvattu taivasta.

        Ja kansiko erottaa vedet vesistä? Raamatun mukaan siihen kanteen on kiinnitetty Aurinko, Kuu ja tähdet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kansiko erottaa vedet vesistä? Raamatun mukaan siihen kanteen on kiinnitetty Aurinko, Kuu ja tähdet.

        Ei tossa niin sanota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansi, hyvin kuvattu taivasta.

        Kansi? eli ku ei tiedetty tarpeeksi niin maanpäältä näyttää kannelta mutta se on jotain muuta. Sielä ei mitään vesiä ole taivaalla..


    • Anonyymi

      Koko uskonto/tiede -kuvio ja niiden yhteensovittaminen on täysin suhteessa vain ihmisen älykkyysosamäärään, mitä tyhmempi ihminen sitä varmemmin on vain joko ateisti tai uskovainen, kun ei saa molempia mahtumaan samaan aivokoppaan.

      Kuten Einstein asian ilmaisee:

      <<"Luonnontiede ilman uskontoa on rampa, uskonto ilman luonnontiedettä on sokea."[39]<<

      Tämä liittyy myös Einsteinin aforismiin, että totuus ei ole kummassakaan ääripäässä, vaan kaaren puolivälissä. Ja toiseen aforismiin: kahden pisteen lyhyin välimatka ei ole jana vaan kaari.

      Kaari kääntyy ympyräksi, jossa on vain kaksi pistettä päällekkäin (kahden pisteen lyhyin välimatka); ääripäät ateisti ja uskovainen toistensa peilikuvina. Jos nämä kaksi asiaa pystyy yhdistämään, ja ns. särkemään peilikuvan, pääsee kaaren puoliväliin. Kyky tehdä se, on ajattelutasosta kiinni, ja tästä syystä olen sanonut, että Einsteinin ajattelu ja Jeesuksen ajattelu ovat samalta tasolta - kumpikin pystyy särkemään ajattelullaan 'peilikuvan'.

      Esimerkkejä Jeesukselta tästä ajattelusta...

      Jeesus sanoi, ”Onnekas on se leijona, jonka ihminen syö, niin että leijonasta tulee ihminen. Ja tyhmä on se ihminen, jonka leijona syö, ja silti leijonasta tulee ihminen.”

      Jeesus sanoi, ”Onnittelut sille joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista (ei ole aikaa, voittaa ajan). Jos te tulette opetuslapsikseni ja kiinnitätte huomionne puheisiini, nämä kivet palvelevat teitä (meidän tiedämä kvanttifysiikka tänä päivänä). Sillä paratiisissa on teitä varten viisi puuta; ne eivät muutu kesällä eivätkä talvella (ei vaikuta entropianlaki), ja niiden lehdet eivät putoa. Joka ne tuntee ei maista kuolemaa (voittaa entropian, aineen hajoamisenlaki=ihmeet).”

      Ja tässä kohdassa särkyy peilikuva:

      <<Onnittelut sille joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista.<<

      Tämä ajattelutaso on välttämätöntä entropianlain voittamiseen (ihmeet), kun ihminen karkoitettiin paratiisista ihmisen tultua tietämään hyvän ja pahan, niin tuo kyky oli suojattava (tulinen miekka ja kerubit), mutta jos sen saavuttaa, niin Jeesus lupasi jopa kivien palvelevan, kun kiinnittää hänen puheisiinsa huomiota. Ja tässä ollaan uuden tieteen, kavanttifysiikan ytimessä, joka yhdistyy Jeesukseen - kaikki on yhteydessä kaikkeen aaltoilevana tietoisuutena, joka koostuu atomeista, myös kivet.

      Selitän tämän vain tämän kerran, jos haluatte harjoittaa ajatteluanne, ottakaa ylös, vaikka nyt ei selitys aukenisikaan, se aukeaa nimenomaan vain ajattelemalla ja ajattelemalla.

      • Anonyymi

        Eli? Onko Raamattu otettava kirjaimellisesti esim. luomisen osalta?


      • Anonyymi

        Jokainen saa tietysti tehdä niin kuin haluaa. Ei siinä mitään pakkoa ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen saa tietysti tehdä niin kuin haluaa. Ei siinä mitään pakkoa ole.

        Miten niin? Eikö Raamattu sitten ole totta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin? Eikö Raamattu sitten ole totta?

        Onko evoluutioteoria totta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko evoluutioteoria totta?

        On. Siitä on niin paljon todisteita, mm. DNA, fossiilit ja välimuodot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On. Siitä on niin paljon todisteita, mm. DNA, fossiilit ja välimuodot.

        Eivät ne todista yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin? Eikö Raamattu sitten ole totta?

        Sinun tulkintasi RAAMATUSTA EI OLE TOTTA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On. Siitä on niin paljon todisteita, mm. DNA, fossiilit ja välimuodot.

        Välimuodot nimenomaan puuttuvat evoluutikoilta.


      • Anonyymi

        Me elämme tieteen mukaan ajatusuniversumissa - turhaa te totuutta etsitte sen enempää Raamatusta kuin evoluutioteoriastakaan.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Ajatusuniversumissa, kuten John Hagelin sanoo, on valtavat potentiaalit, ongelma on vain siinä, että se ei toimi ajatuksenvoimalla kaikille, kuten se toimi Jeesukselle. Missä on vika? Ja kun hän ymmärsi elävänsä 'vain' ajatusuniversumissa, niin onko mikään ihme, että hän ihmetteli opetuslastensa heikkoa uskoa, kun nämä eivät saaneet tehtyä sitä samaa kuin Jeesus.

        ”Teidän epäuskonne tähden; sillä totisesti minä sanon teille: jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle vuorelle: ’Siirry täältä tuonne’, ja se siirtyisi, eikä mikään olisi teille mahdotonta”. (Matt. 17:20)

        Ja meidän ajattelutaso tässä ajatusuniversumissa on siis edelleen universumin mitan päässä Jeesuksen kyvystä ajatella, kun täälläkin kysellään, että onko totuus Raamatussa vai onko se evoluutiossa.


      • Anonyymi

        <<Ajatusuniversumissa, kuten John Hagelin sanoo, on valtavat potentiaalit, ongelma on vain siinä, että se ei toimi ajatuksenvoimalla kaikille<<

        Miltä maailma näyttäisi, jos pahalla silmällä voisi katsoa vihamiestään tai kateellisena naapurin uutta autoa? Tai vallanhaluinen diktaattori voisi ajatuksen voimalla pommitella haluamansa naapurivaltion paskaksi? Meillä ei olisi elämää ollut maapallolla päivääkään. Tämä vuoksi oli elämänpuu (entropianlaki) suojattava kerubein ja tulisella miekalla, kun ihminen tuli tietämään hyvän ja pahan.

        Mutta ei hätää - onhan meillä opettaja Jeesus, joka kertoo opetuksillaan - jos kuunneellaan hänen puheitaan, kuten hän sanoo - joka neuvoo meille 'tien takaisin paratiisiin' ja saamme syödä elämänpuusta (voittaa entropianlaki) ja sitten kivetkin palvelevat meitä.


    • Tieteeseen pitää satsata enemmän eli 5 prosenttia kaikesta, mutta uskontoon 2 ja puoli prosenttia kaikesta. Vaikka nuo tuntuvat vähäisiltä luvuilta niin ei ole varaa satsata saman henkilön sekä uskontoon että tieteeseen samanaikaisesti täydestä mielestä, ruumiista, hengestä ja sielusta sekä sydämestä. Jos yrittää molempiin satsata niin toinen niistä jää väkisinkin pinnallisen harrastuksen tasalle.
      Uskon, että jos on laiska ja pihi niin satsaa uskontoon ja jos on ahkera, motivoitunut ja kutsumuksen saanut niin uskaltaa satsata jopa tieteeseen. Tämä tosin on pelkkä teoreettinen mielipide ja ajatuskehitelmän poikanen. Monethan varmasti uskovat, että uskonto on se joka vaatii enemmän uhrauksia kuin tiede.

      • Anonyymi

        Niinpä, mutta jutun juoni onkin siinä, että ne 93 prosenttia pitää satsata ajatteluun, jolla tiellä oletkin jo.


      • Anonyymi

        Vielä kerran:

        <<Jeesus sanoi, ”Onnittelut sille joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista (ei ole aikaa, voittaa ajan, ajatusuniversumi). Jos te tulette opetuslapsikseni ja kiinnitätte huomionne puheisiini, nämä kivet palvelevat teitä (meidän tämän päivän kvanttifysiikka). Sillä paratiisissa on teitä varten viisi puuta; ne eivät muutu kesällä eivätkä talvella (ei vaikuta entropianlaki), ja niiden lehdet eivät putoa. Joka ne tuntee ei maista kuolemaa (voittaa entropian, aineen hajoamisenlain, jolla mitataan aikaa=ihmeet).”<<

        Jeesus sanoi, ”Ne jotka etsivät, eivät saisi lopettaa etsimistä ennen kuin löytävät. Kun he löytävät, he muuttuvat. Kun he muuttuvat, he tekevät ihmeitä, ja hallitsevat kaiken.”

        Lähde: Tuomaan evankeliumi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, mutta jutun juoni onkin siinä, että ne 93 prosenttia pitää satsata ajatteluun, jolla tiellä oletkin jo.

        Meille persuille riittää sellainen tekoäly, että kopioimme toisen ajattelusta 80 %. Ja pim! Gradu on valmis!


      • Anonyymi

        Jatkan vielä tuohon sinua edellä olevaan kommenttiin:

        << "Kun maailmankuulu teoreettinen fyysikko Michio Kaku väitti löytäneensä todisteita siitä, että Jumala on olemassa, hänen päättelynsä aiheuttivat sekaannusta tiedeyhteisössä."

        Yksi säiteorian kehittäjistä Michio Kaku kertoo, että "Olen päätellyt, että olemme maailmassa, jonka säännöt ja lait ovat älyn luomia ” ja jatkaa, ”Uskokaa minua, kaikki, mitä kutsumme sattumaksi tänään, ei enää ole järkevää. Minulle on selvää, että meillä on sellainen suunnitelma, jota ohjaavat säännöt, jotka ylimaallinen äly on luonut eikä mikään sattuma".<<

        Ja jos meillä ei ajatusuniversumissa olisi nyt näitä tiedemiehen mainitsemia 'ohjaavia sääntöjä' me aiheuttaisimme alhaisilla tunteilla suurta vahinkoa, joten kun ihminen tuli tietämään hyvän ja pahan - tuli jumalien kaltaiseksi, kuten siellä luomiskertomuksessa lukee - ihminen myös luo sanan voimalla.

        <<Opetuslapset sanoivat Jeesukselle, ”Kerro meille, millainen loppu meille tulee.” Jeesus sanoi, ”Oletteko löytäneet alun, ja sitten etsitte loppua? Ymmärtäkää, loppu tulee olemaan siellä missä on alku. Onnittelut sille, joka seisoo alussa: hän tulee tuntemaan lopun eikä maista kuolemaa.”<<

        Edelleen: kuolema ja aika liittyvät vain entropian lakiin, aineen hajoamiseen, todellista aikaa ei tieteen mukaan ole.


      • Anonyymi

        Ymmärtänette varmaan itsekin, mutta lisään vielä, ettei tietenkään näillä Jeesuksen opetuksilla ole mitään tekemistä Paavalin tekemän kristuskultin kanssa - ihmisen tapolla ja hänen ruumiin syömisellä ja verenjuomisella eli okkultisella riitillä hänen kuolemastaan, mutta tämä on sitä oppia, jota Jeesus opetti eläessään. - Evankeliumit on laitettu julistajien toimesta vain sopimaan Paavalin syntioppiin.

        Mutta en näe mitään syytä siihen, ettei myös tätä Jeesuksen ajatusuniversumioppia, joka sopii tämän päivän tieteeseen pystyisi eettisenä ja moraalisena opetuksena käyttämään uskontona, nimittäin ilman etiikkaa ja korkeaa moraalia ei tietenkään Jeesuksen sanojen voima edes toimi, koska tuo kyky on suojattu alhaisilta tunteilta - onhan tässä se Jumalan valtakunta, joka on meissä ja meidän ympärillämme, josta juuri meidän ajatusuniversumimme tiedemiehenkin mukaan syntyy.


      • Anonyymi

        Ja tässä ajatusuniversumissa ja sen voimassa on myös nyt paavi ilmoittaessaan, ettei syntiä käsitteenä enää ole, ihmiset ovat samalla viivalla, kun toimivat omantuntonsa mukaan, eikä uskovainen ole pelkän uskomisen perusteella sen kummemmassa asemassa kuin on ateistikaan, eikä helvettiä - paavin ilmoituksen mukaan - myöskään ole olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tässä ajatusuniversumissa ja sen voimassa on myös nyt paavi ilmoittaessaan, ettei syntiä käsitteenä enää ole, ihmiset ovat samalla viivalla, kun toimivat omantuntonsa mukaan, eikä uskovainen ole pelkän uskomisen perusteella sen kummemmassa asemassa kuin on ateistikaan, eikä helvettiä - paavin ilmoituksen mukaan - myöskään ole olemassa.

        Joku homo täällä esiintyy nyt paavina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meille persuille riittää sellainen tekoäly, että kopioimme toisen ajattelusta 80 %. Ja pim! Gradu on valmis!

        Lehtiuskovainen vassari täälä on lukenut vähän valtamedian pakko vääristelyjä ja vasuri uskoo kaikki mitä raamattu yle sanoo..


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe